Rikas-elaimisto-Galapagossaaret-Olympia-Kaukomatkat

Galápagossaarten-risteily

- unelmien matka luonnonystävälle
12
päivää
Asiakasarviot

Risteilyllä Galápagossaarilla pysähdymme usealla eri saarella ja risteilyn jälkeen vietämme vielä kaksi päivää Santa Cruz -saarella. Saarten ainutlaatuinen luonto, leikkisät merileijonat ja pelottomat merilinnut lumoavat matkailijan. Ennen risteilyä tutustumme myös Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon päiväntasaajalla ja käymme Otavalon markkinoilla.

Viiden päivän risteily Galápagossaarilla ja Ecuadorin Quito

Matkareitti
Quito
3 yötä
Otavalo
retki
Baltra
4 yön Galapagossaarten risteily alkaa
Santa Cruz
retki
Santiago
retki
Rábida
retki
Bartolomé
retki
Genovesa
retki
Puerto Ayora
2 yötä
Guayaquil
1 yö

Ecuadorin ehdottomasti tunnetuin kohde on Galápagossaaret, joiden erikoinen eläinmaailma innoitti Charles Darwinia kehittämään kuuluisan teoriansa lajien synnystä. Tutustumme viiden päivän risteilyllä näihin ihastuttaviin saariin ja niiden ainutlaatuiseen luontoon. Saaret sijaitsevat Tyynellämerellä noin 970 kilometrin päässä Ecuadorin rannikosta. Saaria on yhteensä 18, joista suurin osa on asumattomia. Galápagossaaret eivät ole koskaan olleet yhteydessä mantereeseen, joten saarten eliömaailma on kehittynyt rauhassa omaan suuntaansa. Monilla saarilla tavataan lajeja, joita ei löydy muualta, ei välttämättä edes naapurisaarelta. Näyttävimpiä eläimiä ovat jättiläiskilpikonnat, leguaanit, hylkeet ja monet eri lintulajit kuten sinijalkasuulat ja  fregattilinnut. Galápagos on ehdottomasti yksi Unescon maailmanperintöluettelon kirkkaimmista tähdistä.

Risteilyn päätteeksi vietämme kaksi päivää Galápagosilla, Santa Cruz -saarella rentoutuen ja risteilyn kokemuksia sulatellen.

Ecuadorissa on paljon muutakin monipuolista nähtävää suhteellisen pienellä maantieteellisellä alueella. Maa on saanut nimensä pääkaupungin Quiton pohjoispuolella sijaitsevan ekvaattorin eli päiväntasaajan mukaan. Mahtavat Andit, vaihteleva luonto ja värikkäät, alkuperäiset kulttuurit ovat Ecuadorin matkailuvaltteja. Quito tunnetaan historiallisen keskustansa luostareista ja kirkoista. Se onkin yksi Etelä-Amerikan parhaiten säilyneistä siirtomaa-aikaisista kaupungeista. Otavalon ja sen lähiseutujen käsityöperinne houkuttelee tinkimään tuliaisia paikallisilta markkinoilta.

Ota Quitosta matkamuistoksi kuva päiväntasaajalla, Mitad del Mundolla

Ennen paluulentoa tutustumme myös Ecuadorin suurimpaan kaupunkiin, Guayaqiliin.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa/Horizon-kannen Explorer-luokan hytissä, risteilyllä täysihoito, muina päivinä puolihoito, Galapagosin kansallispuistomaksut ja muut viranomaismaksut ja paljon muuta, suomalaisen matkanjohtajan opastuksella. Tarvittaessa kysy 1h majoitusta tai muita hyttiluokkia.

Matkan hinta ja ehdot

Galápagossaarten risteily tehdään kansallispuiston olosuhteisiin suunnitellulla, hyvätasoisella M/V Santa Cruz II -aluksella.

Aluksella on tilaa 90 matkustajalle. Explorer-luokan hytit ovat kooltaan n 15 m2, hytissä on ilmastointi, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Yleisiä tiloja on runsaasti, ravintola ja baari, kuntosali, poreamme, aurinkokansi ja kirjasto ja myös lääkäri on aluksella hätätapauksia varten. Risteilyllä täysihoitoateriat. Laivan nykyaikainen tekniikka kuluttaa vähemmän polttoainetta, myös laivan jätteiden kierrätys on suunniteltu luontoa säästävästi.

Matkaohjelma

2. - 13.12.2022

Vuoden 2022 alustavat matkapäivät 2. - 13.12.2022

Matkan ohjelma, hinta ja ehdot julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen matkapäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai puhelimitse 09 696 2770.

Matkan alustava hinta-arvio 2h hytissä Horizon-kannella noin 7 890 €/hlö, Expedition-kannella noin 8 050 €/hlö.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä puolihoito, risteilyllä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Alustavat matkaohjelma

Lento kohteeseen
Helsinki – Quito

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Quitoon, jonne saavumme klo 16.15. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Swissotel-hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Ecuadorilaisia käsitöitä
Otavalo

2. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Otavaloon. Kirkkaalla säällä voimme nähdä matkan aikana Cayambe-tulivuoren lumihuipun, joka on maapallon korkein kohta päiväntasaajalla. Otavalossa tutustumme värikkäisiin käsityömarkkinoihin. Laajoissa valikoimissa näemme parasta ecuadorilaista käsityöperinnettä ja tarjolla on runsaasti taidokkaita ja värikkäitä tekstiilejä. Tinkiminen on tärkeä osa kaupankäyntiä. Muinaisen inkavaltion ketšuan kieli on täällä vielä yleisesti käytössä. Vierailemme myös ruusufarmilla ja kichwa-intiaaniperheen kodissa, jossa syömme lounaan. (A, L)

Quiton basilika
Quito

3. päivä, sunnuntai Lähes kahden miljoonan asukkaan Quito sijaitsee n. 2850 m:n korkeudessa lähellä päiväntasaajaa, Pinchincha-tulivuoren juurella. Käymme aluksi kaupungin ulkopuolella katsomassa päiväntasaajalla sijaitsevaa Mitad del Mundo -monumenttia. Lounaan jälkeen tutustumme Quiton vanhaan keskustaan kiertoajelulla. Vanhankaupungin historiallinen arvo on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. (A, L)

Merileijona-paistattelee-paivaa-Galapagossaaret
Risteily Galápagossaarilla

4.–8. päivä, ma–pe Maanantaiaamuna kuljetus Quiton lentokentälle, josta lennämme Baltraan Galápagossaarille ja nousemme kansallispuiston olosuhteisiin suunniteltuun hyvätasoiseen M/V Santa Cruz II -laivaan. Risteilyllä nautimme täysihoidosta.

Huom. Alla oleva risteilykuvaus on viitteellinen. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maanantai-iltapäivällä laivaan noustuamme meillä on lounas ja tervetulotilaisuus, jossa kerrotaan risteilyn periaatteista, kansallispuiston säännöistä, turvallisuusseikoista ym. käytännön asioista. Myöhemmin rantaudumme Santa Cruz -saaren valkohiekkaiselle Bachas Beach -rannalle, jonka taustalla on suolavesi­laguuni. Monet merilinnut viihtyvät laguunin äärellä. Voimme nähdä myös merileguaaneja ja -kilpikonnia. (A, L, P)

Tiistaina olemme jo Santiago-nimisellä naapurisaarella, jossa pysähdymme kahdessa kohteessa. Buccaneer Coven tunnusmerkkejä ovat vaikuttavan jyrkät kalliot. Täällä leiriytyivät aikoinaan niin merirosvot, valaanpyytäjät kuin tutkimusmatkailijatkin. Runsas merilintupopulaatio ja leikkisät hylkeet ovat seuranamme. Puerto Egasin kautta rahdattiin sisämaasta saatavaa suolaa ennen alueen julistamista osaksi kansallispuistoa. Tämä on yksi harvoista paikoista, joissa galápagosinhylkeen näkeminen on mahdollista. (A, L, P)

Keskiviikkona rantaudumme Rábida-saaren (Jervis) punertavalle hietikolle. Hiekan väri johtuu vulkaanisen hiekan huomattavan suuresta rautapitoisuudesta. Rantaturismia suosivat täällä myös monet hylkeet ja merileguaanit. Läheisellä suolavesialtaalla voimme hyvällä onnella nähdä flamingoja ruokailemassa. Saaren rannat soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen. Bartolomé-saarella patikoimme helpohkoa polkua pitkin kukkulalle, josta avautuu hieno näköala. Rannalla sympaattiset galápagosinpingviinit saattavat ihmetellä touhujamme. (A, L, P)

Torstain kohteemme, Genovesa-saari, on itse asiassa vanha tulivuoren huippu, jonka kraatterin romahtaneen eteläreunan kautta pääsee suojaiseen luonnonsatamaan. Saaren linnusto on runsas ja hauskannäköiset punajalkasuulat ovat yleisiä. Snorklaajat voivat ihastella värikkäitä kalalajeja eivätkä vasarahaitkaan ole harvinaisia. Nousemme myös vanhoille laavakentille melko hankalaa, Prinssi Philipin askelmiksi kutsuttua reittiä pitkin. Ylänkö on fregattilintujen, suulien ja galápagosinkeijujen valtakuntaa. Suopöllön havaitseminen sen sijaan on haastavaa, ellei se itse satu hyökkäämään väijyksistä kohti jotain ohikiitävää saalislintua. (A, L, P)

Perjantaina palaamme jo tutulle Santa Cruz -saarelle. Aamiaisen jälkeen on aika jättää hyvästit laivalle ja siirtyä maihin. Käymme jättiläiskilpikonnien suojelualueella tutustumassa uhanalaiseen galápagoksenjättiläiskilpikonnaan ja sen elintapoihin. Jatkamme etelärannalla sijaitsevaan saaren pääkaupunkiin Puerto Ayoraan ja vierailemme Charles Darwinin nimeä kantavalla Galápagosin tutkimusasemalla. Pääsemme mm. seuraamaan asemalla hoidettavien kilpikonnapienokaisten elämää. Lounaan jälkeen majoitumme 2 yöksi Puerto Ayoran keskusta-alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Ikala Galapagos -hotelliin (★★★★). Iltapäivä on vapaa, tai voit halutessasi lähteä opastetulle kävelyretkelle Tortuga Bayn valkohiekkaiselle rannalle. Rannalla nähdään usein merileguaaneja, kilpikonnia ja eri lintulajeja ja se soveltuu erinomaisesti uimiseen. Kävelyä hotellilta Tortuga Bayhin kertyy hieman yli 3 kilometriä per suunta. (A, L)   

Rauskut-Galapagossaaret
Puerto Ayora

9. päivä, lauantai Vapaapäivä. Koko päivä on varattu lepoon ja rentoutumiseen. Pulahda vaikka hotellin uima-altaaseen tai lähde tutustumaan Puerto Ayoran tarjontaan. Matkanjohtajamme auttaa mielellään päivän ohjelman suunnittelussa. (A)   

Katukuvaa Ecuadorissa
Puerto Ayora – Guayaquil

10. päivä sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus Baltran lentokenttäsaarelle. Lentomme lähtee puolenpäivän aikoihin kohti Ecuadorin suurinta kaupunkia Guayaquilia, jonne saavumme iltapäivällä. Majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Wyndham Guayaquil -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, P)

matkamuistoja-ecuador
Guayaquil

11. päivä, maanantai Guayasjoen varrella sijaitsevassa Guayaquilissa on varjoisia aukioita, siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja miellyttävä, joenrantaa myötäilevä Malecón-rantabulevardi. Lounaan jälkeen tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Myöhemmin iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (KLM) lähtee klo 19.55 Amsterdamin kautta (KLM) kohti Helsinkiä. (A, L)

lento

12. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 23.55.           

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Galápagossaarten-risteily
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä Horizon-kannella kahden hengen Explorer-luokan hyteissä
 • puolihoito (ei 9. matkapäivänä), risteilyllä täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • Galápagosin kansallispuistomaksut
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille, bussinkuljettajille sekä laivan henkilökunnalle ja miehistölle
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Galápagossaarten-risteily

Yksin matkustavan edellytetään varaavan yhden hengen huoneen/hytin. Kysy saatavuus/hinta toimistostamme.

Matkan perushinta on 2h hytissä Horizon-kannella (2.kansi)
 

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarvitsemme syntymäaikasi sekä matkalla käytettävän passin numeron ja voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin.

Huom. Oleskelu korkealla vuoristossa (Quito n. 2850 m) ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Osa Galápagoksen-risteilyn kävelyreiteistä on epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Myös rantautumiset kumiveneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia voimakkaan merenkäynnin vuoksi. Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja risteilyohjelmaa viranomaisten, Galápagosin kansallispuiston johdon tai risteilyjärjestäjän antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Risteilyn ohjelmaan ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat. Ryhmän minimikoko 13.


Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää
 • 2.12.2022 - 13.12.2022
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Galápagossaarten-risteily
8 arvostelua
Erinomainen
58.00 %
Hyvä
38.00 %
Ok
4.00 %
Ei kovin hyvä
0.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

matkan ehdoton kohokohta oli risteily ja Galapagossaaret, mutta oli myös hienoa saada tutustua Ecuadoriin ja Andien alueeseen. Quitossa 2 päivää oli juuri sopiva aika, risteilyllä olisi voinut viettää pidemmänkin ajan. Risteilyllä kaikki puitteet ja aktiviteetit oli tosi hienot ja toimivat, ohjelma ja aikataulut oli järjestetty hyvin, erityisen hienoa että aktiviteettia oli moneen makuun ja aktiivisuustasoon. 
Kaikenkaikkiaan matka oli tosi onnistunut, kaikki oli niin viimeisen päälle järjestetty ja sujuvaa, missään vaiheessa ei ollut mitään epämääräisyyksiä tai tylsää ohjelmaa. 

Hyvä tietää Galápagossaarten risteilystä

Muuttuvien merivirtauksien ja tuulien vuoksi Galápagossaarilla on kaksi eri kautta, jotka vaikuttavat kasvi- ja eläinkuntaan: lämmin ja kostea kausi tammi-kesäkuussa sekä kuiva ja viileä kausi heinä-joulukuussa. Yleisesti ottaen viileänä kautena merielämä on runsasta ja vastaavasti lämpimänä kautena elämä maalla kukoistaa.

Galápagossaarilla mielenkiintoista nähtävää riittää ympäri vuoden

Rantaudumme risteilyn aikana saarille. Osa saarten kävelyreiteistä on epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Myös rantautumiset kumiveneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia voimakkaan merenkäynnin vuoksi. Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja risteilyohjelmaa viranomaisten, Galápagosin kansallispuiston johdon tai risteilyjärjestäjän antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Risteilyn ohjelmaan ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat. Luontoa ja eläimiä pyritään suojelemaan ja tämän vuoksi paikalliset viranomaiset saattavat tarvittaessa esim kieltää tietylle saarelle rantautumisen.

Olympian Galapagossaarten risteilymatkaan kuuluu myös tutustuminen Ecuadorin pääkaupunkiin, Quitoon ja sen ympäristöön.

Quito sijaitsee korkealla, n 2 850 metrissä, ja oleskelu ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta.

Ecuadoriin ja Galapagoksen risteilylle suosittelemme ottamaan mukaan USA:n dollareita koska se on myös Ecuadorin valuutta, kolikot ovat kuitenkin erilaisia. Ecuadorin valtakieli on espanja.

Sekä Galapagossaaret että Quito kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.
Näiden linkkien kautta voit tutustua Unescon sivuihin.

City of Quito
Galapagos Islands

Kaikki Olympian risteilymatkat