Sinijalkasuulia veden ääressä Galapagossaarilla Ecuadorissa

Aktiivimatkailijan Galápagossaaret

- tutustu Galápagossaarten luontoon kävellen, pyöräillen ja snorklaten
14
päivää

Galápagossaaret, Ecuadorin ”lumotut saaret”, on yksi maailman upeimmista luontokohteista. Kahden viikon aktiivimatkalla tutustumme Galápagossaariin ja niiden ainutlaatuiseen luontoon kävellen, patikoiden, pyöräillen ja snorklaten. Vierailemme kolmella pääsaarella San Cristóbalilla, Santa Cruzilla ja Isabelalla.

Patikointi- ja pyöräilymatka Galapagossaarilla, vaativuustaso 1,5 / 5 (helppo)

Matkareitti
Quito
2 yötä
San Cristóbal -saari
3 yötä
Santa Cruz -saari
2 yötä
South Plaza -saari
lisäretki
Isabela-saari
3 yötä
Santa Cruz -saari
1 yö
Guayaquil
1 yö

Galapagossaaret ovat evoluutiomuutosten elävä museo ja monien Galápagosille endeemisten kiehtovien eläinlajien koti. Tutustumme matkalla kolmeen pääsaareen, saarelta toiselle liikumme pikaveneillä.

San Cristóbalilla ihailemme fregattilintujen liitoa Tijeretasin kukkulalla, kävelemme El Juncon tulivuorikraatterille ja pyöräilemme saaren ylängöllä. Teemme myös snorklausretken jylhälle Leon Dormidon -kalliosaarelle. Santa Cruzilla tutustumme saaren ylänköön pyöräillen. Käymme Los Gemelosin romahduskraattereilla ja laskeudumme alas miljoonia vuosia sitten syntyneisiin laavatunneleihin.

Ylängöllä tutustumme myös jättiläiskilpikonniin niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Santa Cruzilla meillä on myös vapaapäivä, jolloin voit tutustua saaren luontoon omatoimisesti tai lähteä lisäretkelle. Isabela-saarella pyöräilemme saaren synkästä menneisyydestä muistuttavalle ”kyynelten muurille” ja patikoimme maailman toiseksi suurimmalle kraatterille, Sierra Negralle. Lisäksi snorklaamme romahtaneiden laavatunneleiden Los Túnelesissa, jossa maisemat ovat kuin toiselta planeetalta.

Matkan alussa pysähdymme korkealla Andien vuoristossa sijaitsevaan pääkaupunki Quitoon, joka on yksi Amerikan parhaiten säilyneistä siirtomaa-aikaisista kaupungeista. 

Ennen paluulentoa ehdimme nopeasti tutustua myös Ecuadorin suurimpaan kaupunkiin, Guayaquiliin.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, maastopyörät käyttöön pyöräilyosuuksilla. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 530 €.

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa: Aktiivimatkailijan Galapagos -matkan vaativuustaso on viisiportaisella tasolla 1,5 / 5 eli helppo. Nautit matkasta parhaiten, jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana ja jaksat esim. sauvakävellä reippaasti 30 minuuttia kerrallaan, tai liikkua repun (3–5 kg) kanssa kumpuilevassa maastossa saman päivän aikana toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä. Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10 kilometrin lenkkejä 1–2 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana. Matkan pyöräilyosuuksilla käytössämme on maastopyörät, joissa on käsijarrut ja -vaihteet.

Galapagossaarten matkojen kansainvälinen kysyntä on korkeaa. Varmistaakseen matkan toteutumisen yhteistyökumppanimme tarvitsevat matkustajatiedot hyvissä ajoin etukäteen. Suosittelemme varaamaan tämän matkan viimeistään 4 kk ennen lähtöä. Myöhempiä varauksia otamme vastaan paikkatilanteen salliessa.

Matkaohjelma

21.2. - 6.3.2025 18. - 31.7.2025 31.10. - 13.11.2025

A=aamiainen, RL=retkilounas, L=lounas, P=päivällinen

Lento kohteeseen
Helsinki - Quito

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Quitoon, jonne saavumme klo 16.15. Majoitumme 2 yöksi kaupungin uuden keskustan alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Wyndham Garden -hotelliin ja syömme päivällisen. (P)

Quiton basilika
Quito

2. päivä, lauantai  Lähes 2 miljoonan asukkaan Quito sijaitsee n. 2850 m:n korkeudessa lähellä päiväntasaajaa, Pinchinca-tulivuoren juurella. Käymme aamulla Quiton ulkopuolella katsomassa päiväntasaajalla sijaitsevaa Mitad del Mundo -monumenttia. Palaamme keskustaan ja nousemme köysiradalla Quiton yläpuolelle liki 4 km:n korkeuteen ihailemaan maisemia kaupunkiin ja Pinchinca-tulivuorelle. Teemme ylhäällä pienen maisemakävelyn (n. 1 km). Sää täällä on monesti tuulinen ja paljon keskustaa viileämpi.

Lounaan jälkeen iltapäivällä tutustumme Quiton vanhaan keskustaan kiertoajelulla. Vanhankaupungin historiallinen arvo on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. (A, L)

Galapagossaaret-Olympia
Quito – San Cristóbal -saari (kävelyä n. 6 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 60 m)

3. päivä, sunnuntai Varhain aamulla kuljetus Quiton lentokentälle, josta lento Guayaquilin kautta Puerto Baquerizo Morenoon, San Cristóbalin saarelle. 

Majoitumme saaren pääkaupungin Puerto Baquerizo Morenon keskustassa sijaitsevaan keskitason Miconia-hotelliin. 

Kävelemme (n. 1 km) Galápagosin infokeskukseen ja tutustumme keskuksen antiin. Jatkamme keskuksesta kävellen (n. 1 km) päällystettyä polkua pitkin palo santo -puuta kasvavissa laavakivimaisemissa ja nousemme Tijeratasin kukkulalla n. 60 metrin korkeuteen. Kukkulan laelta on hienot maisemat merelle ja se on myös hyvä paikka bongata fregattilintuja, jotka pesivät kukkulan läheisyydessä. 
Kävelemme takaisin hotellille (n. 3 km) pikku rantojen kautta, joita pelottomat merileijonat, merileguaanit, ravut ja monet lintulajit asuttavat. (A, L) 

Jattilaiskilpikonnaa-ihailemassa-Galapagossaaret
San Cristóbal -saari (kävelyä max. 5 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 100 m, pyöräilyä n. 18 km alamäkeen)

4. päivä, maanantai Tänään tutustumme San Cristóbalin ylänköön. Ajamme bussilla noin puolessa tunnissa saaren korkeimmalle kohdalle n. 700 m:n korkeuteen. Sää täällä on monesti pilvinen, sateinen ja huomattavasti rannikkoa viileämpi. Ylämaan sydämessä sijaitsee El Juncon pyöreä makeavetinen järvi, joka on itse asiassa sammuneen tulivuoren vedellä täyttynyt kraatteri. Kävelemme loivasti ylös viettävää polkua järven rannalle n. 500 m:n matkan. El Junco on koko Galápagosin ainoa makeavetinen järvi ja loistava paikka bongata vedessä kylpeviä fregattilintuja. Sään suosiessa kävelemme järven ympäri (n. 2 km) alueelle tyypillisen miconia-pensaikon hallitsemissa maisemissa. Jatkamme pyöräillen n. 7 km alamäkeen Galapagueran jättiläiskilpikonnien tutkimus- ja suojelukeskukseen, jossa teemme kävelykierroksen. Pyöräilemme vielä noin kilometrin matkan Puerto Chinon hienolle pikkurannalle, jossa on myös uintimahdollisuus.

Tauon jälkeen nousemme bussiin ja ajamme n. 20 minuutissa El Progreson kylään, josta pyöräilemme n. 10 km alamäkeen Puerto Baquerizo Morenon eteläpuolelle La Loberian rannalle. Rannalla elää merileijona- ja merileguaaniyhdyskunta. Voit joko levähtää rannalla, tai tehdä n. 2 km:n kävelylenkin rantakallioille merkittyä polkua pitkin melko louhikkoisessa maastossa. Reitillä nähdään monesti merileguaaneja lämmittelemässä rantakallioilla, sinijalkasuulia ja muita merilintuja. La Loberiasta pyöräilemme n. 2 km Puerto Baquerizo Morenoon. (A, L)

Rauskut-Galapagossaaret
San Cristóbal -saari

5. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kävelemme lyhyen matkan satamaan ja lähdemme snorklaus- ja veneretkelle n. 20 km:n päässä saaren edustalla sijaitsevalle Leon Dormidon (”nukkuva leijona) kalliomuodostelmalle, joka kohoaa jyrkkänä merestä liki 200 m:n korkeuteen. Vulkaaninen kallio on eroosion vaikutuksesta haljennut kahteen osaan ja siksi se muistuttaa muodoltaan merileijonaa. Kalliolle ei voi nousta, mutta veneestä on mahdollista nähdä useita lintulajeja. Täällä tavataan mm. sinijalka- ja galapagosinnaamasuulia, fregattilintuja ja pelikaaneja. Kahden kallion välinen kapea kanjoni on hyvä snorklauskohde, sillä merielämä on runsasta ja hyvällä onnella on mahdollista nähdä merikilpikonnia, rauskuja, haita ja merileijonia. 
Iltapäivällä palaamme takaisin kaupunkiin. (A, L)

Norsukilpikonna Galapagossaarilla
San Cristóbal -saari – Santa Cruz -saari (pyöräilyä n. 30 km enimmäkseen alamäkeen, osa loivaan ylämäkeen)

6. päivä, keskiviikko Varhain aamulla n. 2 tunnin pikavenematka Santa Cruz -saaren pääkaupunkiin Puerto Ayoraan. Kaupunki on n. 12 000 asukkaallaan Galápagosin suurin asutuskeskus. Viemme matkatavarat keskustan tuntumassa sijaitsevaan keskitason León Marino -hotelliin, johon majoitumme 2 yöksi. Huoneet saamme vasta myöhemmin iltapäivällä. 

Matkaamme bussilla noin puolessa tunnissa Santa Cruzin sisämaan ylängölle, jonka kasvillisuus on kosteuden vuoksi hyvin rehevää. Tutustumme aluksi Los Gemelosin romahduskraattereihin. Teemme pienen kävelylenkin kraattereita ympäröivässä scalesia-puumetsässä, joka on oiva elinympäristö eri bromelioille, sammalille, jäkälille ja monille linnuille.

Jatkamme pyöräillen sekä päällystettyä että soratietä enimmäkseen alamäkeen n. 8 km:n matkan laavatunnelille. Tunneli syntyi sulan laavavirran ulkopinnan jähmetyttyä. Kun laavavirta pysähtyi, sen sisällä oleva sula laava jatkoi virtaamista jättäen jäljelle tyhjän kuoren. Tutustumme laavatunneleihin kävellen. Tunneleissa on sähkövalaistus, mutta taskulamppu kannattaa ottaa varalta mukaan. 
Lounaan jälkeen vierailemme suojelureservaatissa, jossa näemme jättiläiskilpikonnia luonnollisessa elinympäristössään. Iltapäivällä pyöräilemme n. 20 km enimmäkseen päällystettyä tietä alamäkeen takaisin kaupunkiin. (A, L)

Hylkeen-lepohetki-Galapagossaaret-Olympia
Santa Cruz -saari

7. päivä, torstai Vapaapäivä. Lähde vaikka tutustumaan Puerto Ayoran tarjontaan tai tee kävelyretki n. 3 km:n päässä sijaitsevalle Tortuga Bayn pitkälle valkohiekkaiselle rannalle.

Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle South Plaza -saarelle. (A)

Flamingoja vedessä Galápagossaarilla, Ecuadorissa
Santa Cruz -saari – Isabela-saari (pyöräilyä kumpuilevassa maastossa n. 16 km)

8. päivä, perjantai Varhain aamulla n. 2 tunnin pikavenematka Isabela-saaren pääkaupunkiin Puerto Villamiin. Isabela on Galápagosin suurin saari ja se on syntynyt 6 tulivuoren kasvaessa yhteen laavapurkausten seurauksena. Viemme matkatavarat keskustan tuntumassa sijaitsevaan keskitason Cally-hotelliin, johon majoitumme 3 yöksi. Pyöräilemme jättiläiskilpikonnien suojelukeskukseen (n. 2 km), jossa kuulemme tämän Galápagosille ikonisen lajin suojelutoimenpiteistä. Keskuksessa voi nähdä useita eri jättiläiskilpikonnalajeja.

Täältä jatkamme pyöräillen aluksi rantaa seuraillen hiekkatiellä ja käännymme sitten sisämaahan soratielle ja pyöräilemme n. 6,5 km:n matkan ”kyynelten muurille”. 1950-luvun loppupuolelle asti Isabelalla toimi rangaistussiirtola, jonka asukkailla teetettiin rangaistuksena laavakivistä valtava 100 m pitkä ja 7 m korkea muuri saaren keskelle. Ankarien olosuhteiden vuoksi paikkaa kutsutaan kyynelten muuriksi. Paluumatkalla kaupunkiin nousemme Cerro Orchillan näköalatorniin ihailemaan maisemia ja teemme pysähdyksiä matkan varren mielenkiintoisiin luontokohteisiin. Lounaan jälkeen teemme vielä lyhyen kävelylenkin (n. 1 km) laguunille, jossa tavataan monesti flamingoja. (A, L)

Luontomaisema Galápagossaarilla, Ecuadorissa
Isabela-saari (patikointia n. 16 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 300 m)

9. päivä, lauantai Tänään patikoimme Sierra Negra -tulivuorella, jonka kraatteri on koko maailman toiseksi laajin. Sierra Negra on edelleen aktiivinen ja se purkautui viimeksi vuonna 2018. Ajamme bussilla noin 45 minuutissa reittimme alkupisteeseen Sierra Negran rinteellä ja lähdemme sitten nousemaan kärrypolkua pitkin loivaa rinnettä kohti kraatteria. Reitillä on mahdollista bongata monia lintulajeja, hyvällä onnella jopa ohikiitävän galapagosinhiirihaukan. Maisemat vehreältä kraatterin reunalta (1124 m) valtavalle laavakentälle ovat pilvettömällä säällä henkeäsalpaavat. Kävelemme upeissa maisemissa kraatterin reunaa vielä hieman ylemmäs samalla sivuten Sierra Negran pientä sivukraatteria (”Volcano Chico”), jossa on värikkäitä laavamuodostelmia. Nämä todistavat dramaattisista geologisista tapahtumista, jotka ovat muovanneet Galápagosin saaristoa miljoonien vuosien aikana. 
Palaamme alas tuttua reittiä. Syömme lounaan paluumatkalla Puerto Villamiin. Loppu iltapäivä on vapaa-aikaa. (A, L)   

Merileijona-Galapagossaarilla
Isabela-saari

10. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän snorklausretkelle Los Túnelesin (”tunnelit”) laavatunneleille. Moottorivenematka kestää noin tunnin ja sen aikana voi nähdä veden pinnalla piipahtavia valtavia mantoja ja merikilpikonnia. Tunnelit muodostuivat miljoonia vuosia sitten laavan virratessa sisämaasta mereen. Kylmä vesi jäähdytti laavavirran pintakerroksen, mutta sen sisäosa jatkoi edelleen virtaamista. Kun purkaus oli lopulta ohi, muodostui sisälle ontto tunneli, joka romahtaessaan täyttyi vedellä. Näin syntyi tämä eriskummallinen romahtaneiden tunneleiden ja kivikaarien maisema, johon tutustumme ensin jalkaisin ja sitten snorklaten. Vedenalainen lajikirjo on runsas ja täällä on mahdollista nähdä lukuisia trooppisia kalalajeja, haita, hummereita, merileijonia, merikilpikonnia ja jopa galapagosinpingviinejä. Ympäröivillä kalliolla pesivät mm. sinijalkasuulat. Syömme retkilounaan veneessä. 
Palaamme alkuiltapäivästä takaisin kaupunkiin ja iltapäivä on vapaa-aikaa. (A, RL)

Snorklaaja-Galapagossaaret
Isabela-saari – Santa Cruz -saari

11. päivä, maanantai Aamulla teemme snorklausretken Puerto Villamin lähellä sijaitsevalle Tintorerasin pikkusaarelle. Ajamme bussilla satamaan, josta jatkamme noin 15 minuutissa veneellä Tintorerasille. Saarella elää mm. merileijonia, merileguaaneja, pelikaaneja ja sinijalkasuulia ja sen vesissä tavataan mm. riuttahaita, merikilpikonnia, rauskuja ja monia eri kalalajeja. Tutustumme saaren eläimistöön jalkaisin ja snorklaamme sen kirkkaissa vesissä. 

Myöhemmin iltapäivällä palaamme pikaveneellä Santa Cruzin saarelle ja majoitumme meille jo tuttuun hotelliin. (A, P)  

Nainen-katselee -kilpikonnia-Santa-Gruzin-saarella-Galapagossaaret
Santa Cruz -saari – Guayaquil

12. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen matkaamme bussilla ja veneellä Santa Cruzin pohjoispuolella sijaitsevalle Baltran lentokenttäsaarelle. 

Suora lentomme Ecuadorin suurimpaan kaupunkiin, Guayaquiliin, kestää noin 2 tuntia. Majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Wyndham Guayaquil -hotelliin ja syömme päivällisen. (A, P)

Mitad-del-Mundo-paivantasaajalla-Quito
Guayaquil – Helsinki

13. päivä, keskiviikko Guayasjoen varrella sijaitsevassa Guayaquilissa on varjoisia aukioita, siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja miellyttävä, joenrantaa myötäilevä Malecón-rantabulevardi. Lounaan jälkeen tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. 
Myöhemmin iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (KLM) lähtee klo 20.05 kohti Amsterdamia. (A, L)

lento

14. päivä, torstai Saavumme Amsterdamiin klo 13.20, josta jatkolento Helsinkiin lähtee klo 20.35. Helsinkiin saavumme klo 23.55.

A=aamiainen, RL=retkilounas, L=lounas, P=päivällinen

Tämän lähdön tarkistettu ohjelma, aikataulut, hinnat ja ehdot julkaistaan noin 10kk ennen matkan alkua.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770

Alustava hinta-arvio noin 6 290 €/henkilö (2h huoneessa)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen
Helsinki - Quito

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Quitoon, jonne saavumme klo 16.15. Majoitumme 2 yöksi kaupungin uuden keskustan alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Wyndham Garden -hotelliin ja syömme päivällisen. (P)

Quiton basilika
Quito

2. päivä, lauantai  Lähes 2 miljoonan asukkaan Quito sijaitsee n. 2850 m:n korkeudessa lähellä päiväntasaajaa, Pinchinca-tulivuoren juurella. Käymme aamulla Quiton ulkopuolella katsomassa päiväntasaajalla sijaitsevaa Mitad del Mundo -monumenttia. Palaamme keskustaan ja nousemme köysiradalla Quiton yläpuolelle liki 4 km:n korkeuteen ihailemaan maisemia kaupunkiin ja Pinchinca-tulivuorelle. Teemme ylhäällä pienen maisemakävelyn (n. 1 km). Sää täällä on monesti tuulinen ja paljon keskustaa viileämpi.

Lounaan jälkeen iltapäivällä tutustumme Quiton vanhaan keskustaan kiertoajelulla. Vanhankaupungin historiallinen arvo on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. (A, L)

Galapagossaaret-Olympia
Quito – San Cristóbal -saari (kävelyä n. 6 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 60 m)

3. päivä, sunnuntai Aamulla kuljetus Quiton lentokentälle, josta lento Guayaquilin kautta Puerto Baquerizo Morenoon, San Cristóbalin saarelle. Majoitumme saaren pääkaupungin Puerto Baquerizo Morenon keskustassa sijaitsevaan keskitason Miconia-hotelliin. Kävelemme (n. 1 km) Galápagosin infokeskukseen ja tutustumme keskuksen antiin. Jatkamme keskuksesta kävellen (n. 1 km) päällystettyä polkua pitkin palo santo -puuta kasvavissa laavakivimaisemissa ja nousemme Tijeratasin kukkulalla n. 60 metrin korkeuteen. Kukkulan laelta on hienot maisemat merelle ja se on myös hyvä paikka bongata fregattilintuja, jotka pesivät kukkulan läheisyydessä. Kävelemme takaisin hotellille (n. 3 km) pikku rantojen kautta, joita pelottomat merileijonat, merileguaanit, ravut ja monet lintulajit asuttavat. (A, L) 

Jattilaiskilpikonnaa-ihailemassa-Galapagossaaret
San Cristóbal -saari (kävelyä max. 5 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 100 m, pyöräilyä n. 18 km alamäkeen)

4. päivä, maanantai Tänään tutustumme San Cristóbalin ylänköön. Ajamme bussilla noin puolessa tunnissa saaren korkeimmalle kohdalle n. 700 m:n korkeuteen. Sää täällä on monesti pilvinen, sateinen ja huomattavasti rannikkoa viileämpi. Ylämaan sydämessä sijaitsee El Juncon pyöreä makeavetinen järvi, joka on itse asiassa sammuneen tulivuoren vedellä täyttynyt kraatteri. Kävelemme loivasti ylös viettävää polkua järven rannalle n. 500 m:n matkan. El Junco on koko Galápagosin ainoa makeavetinen järvi ja loistava paikka bongata vedessä kylpeviä fregattilintuja. Sään suosiessa kävelemme järven ympäri (n. 2 km) alueelle tyypillisen miconia-pensaikon hallitsemissa maisemissa. Jatkamme pyöräillen n. 7 km alamäkeen Galapagueran jättiläiskilpikonnien tutkimus- ja suojelukeskukseen, jossa teemme kävelykierroksen. Pyöräilemme vielä noin kilometrin matkan Puerto Chinon hienolle pikkurannalle, jossa on myös uintimahdollisuus.

Tauon jälkeen nousemme bussiin ja ajamme n. 20 minuutissa El Progreson kylään, josta pyöräilemme n. 10 km alamäkeen Puerto Baquerizo Morenon eteläpuolelle La Loberian rannalle. Rannalla elää merileijona- ja merileguaaniyhdyskunta. Voit joko levähtää rannalla, tai tehdä n. 2 km:n kävelylenkin rantakallioille merkittyä polkua pitkin melko louhikkoisessa maastossa. Reitillä nähdään monesti merileguaaneja lämmittelemässä rantakallioilla, sinijalkasuulia ja muita merilintuja. La Loberiasta pyöräilemme n. 2 km Puerto Baquerizo Morenoon. (A, L)

Rauskut-Galapagossaaret
San Cristóbal -saari

5. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kävelemme lyhyen matkan satamaan ja lähdemme snorklaus- ja veneretkelle n. 20 km:n päässä saaren edustalla sijaitsevalle Leon Dormidon (”nukkuva leijona) kalliomuodostelmalle, joka kohoaa jyrkkänä merestä liki 200 m:n korkeuteen. Vulkaaninen kallio on eroosion vaikutuksesta haljennut kahteen osaan ja siksi se muistuttaa muodoltaan merileijonaa. Kalliolle ei voi nousta, mutta veneestä on mahdollista nähdä useita lintulajeja. Täällä tavataan mm. sinijalka- ja galapagosinnaamasuulia, fregattilintuja ja pelikaaneja. Kahden kallion välinen kapea kanjoni on hyvä snorklauskohde, sillä merielämä on runsasta ja hyvällä onnella on mahdollista nähdä merikilpikonnia, rauskuja, haita ja merileijonia. Iltapäivällä palaamme takaisin kaupunkiin. (A, L)

Norsukilpikonna Galapagossaarilla
San Cristóbal -saari – Santa Cruz -saari (pyöräilyä n. 30 km enimmäkseen alamäkeen, osa loivaan ylämäkeen)

6. päivä, keskiviikko Varhain aamulla n. 2 tunnin pikavenematka Santa Cruz -saaren pääkaupunkiin Puerto Ayoraan. Kaupunki on n. 12 000 asukkaallaan Galápagosin suurin asutuskeskus. Viemme matkatavarat keskustan tuntumassa sijaitsevaan keskitason León Marino -hotelliin, johon majoitumme 2 yöksi. Huoneet saamme vasta myöhemmin iltapäivällä. Matkaamme bussilla noin puolessa tunnissa Santa Cruzin sisämaan ylängölle, jonka kasvillisuus on kosteuden vuoksi hyvin rehevää. Tutustumme aluksi Los Gemelosin romahduskraattereihin. Teemme pienen kävelylenkin kraattereita ympäröivässä scalesia-puumetsässä, joka on oiva elinympäristö eri bromelioille, sammalille, jäkälille ja monille linnuille.

Jatkamme pyöräillen sekä päällystettyä että soratietä enimmäkseen alamäkeen n. 8 km:n matkan laavatunnelille. Tunneli syntyi sulan laavavirran ulkopinnan jähmetyttyä. Kun laavavirta pysähtyi, sen sisällä oleva sula laava jatkoi virtaamista jättäen jäljelle tyhjän kuoren. Tutustumme laavatunneleihin kävellen. Tunneleissa on sähkövalaistus, mutta taskulamppu kannattaa ottaa varalta mukaan. Lounaan jälkeen vierailemme suojelureservaatissa, jossa näemme jättiläiskilpikonnia luonnollisessa elinympäristössään. Iltapäivällä pyöräilemme n. 20 km enimmäkseen päällystettyä tietä alamäkeen takaisin kaupunkiin. (A, L)

Hylkeen-lepohetki-Galapagossaaret-Olympia
Santa Cruz -saari

7. päivä, torstai Vapaapäivä. Lähde vaikka tutustumaan Puerto Ayoran tarjontaan tai tee kävelyretki n. 3 km:n päässä sijaitsevalle Tortuga Bayn pitkälle valkohiekkaiselle rannalle. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle South Plaza -saarelle. (A)

Flamingoja vedessä Galápagossaarilla, Ecuadorissa
Santa Cruz -saari – Isabela-saari (pyöräilyä kumpuilevassa maastossa n. 16 km)

8. päivä, perjantai Varhain aamulla n. 2 tunnin pikavenematka Isabela-saaren pääkaupunkiin Puerto Villamiin. Isabela on Galápagosin suurin saari ja se on syntynyt 6 tulivuoren kasvaessa yhteen laavapurkausten seurauksena. Viemme matkatavarat keskustan tuntumassa sijaitsevaan keskitason Cally-hotelliin, johon majoitumme 3 yöksi. Pyöräilemme jättiläiskilpikonnien suojelukeskukseen (n. 2 km), jossa kuulemme tämän Galápagosille ikonisen lajin suojelutoimenpiteistä. Keskuksessa voi nähdä useita eri jättiläiskilpikonnalajeja.

Täältä jatkamme pyöräillen aluksi rantaa seuraillen hiekkatiellä ja käännymme sitten sisämaahan soratielle ja pyöräilemme n. 6,5 km:n matkan ”kyynelten muurille”. 1950-luvun loppupuolelle asti Isabelalla toimi rangaistussiirtola, jonka asukkailla teetettiin rangaistuksena laavakivistä valtava 100 m pitkä ja 7 m korkea muuri saaren keskelle. Ankarien olosuhteiden vuoksi paikkaa kutsutaan kyynelten muuriksi. Paluumatkalla kaupunkiin nousemme Cerro Orchillan näköalatorniin ihailemaan maisemia ja teemme pysähdyksiä matkan varren mielenkiintoisiin luontokohteisiin. Lounaan jälkeen teemme vielä lyhyen kävelylenkin (n. 1 km) laguunille, jossa tavataan monesti flamingoja. (A, L)

Luontomaisema Galápagossaarilla, Ecuadorissa
Isabela-saari (patikointia n. 16 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 300 m)

9. päivä, lauantai Tänään patikoimme Sierra Negra -tulivuorella, jonka kraatteri on koko maailman toiseksi laajin. Sierra Negra on edelleen aktiivinen ja se purkautui viimeksi vuonna 2018. Ajamme bussilla noin 45 minuutissa reittimme alkupisteeseen Sierra Negran rinteellä ja lähdemme sitten nousemaan kärrypolkua pitkin loivaa rinnettä kohti kraatteria. Reitillä on mahdollista bongata monia lintulajeja, hyvällä onnella jopa ohikiitävän galapagosinhiirihaukan. Maisemat vehreältä kraatterin reunalta (1124 m) valtavalle laavakentälle ovat pilvettömällä säällä henkeäsalpaavat. Kävelemme upeissa maisemissa kraatterin reunaa vielä hieman ylemmäs samalla sivuten Sierra Negran pientä sivukraatteria (”Volcano Chico”), jossa on värikkäitä laavamuodostelmia. Nämä todistavat dramaattisista geologisista tapahtumista, jotka ovat muovanneet Galápagosin saaristoa miljoonien vuosien aikana. Palaamme alas tuttua reittiä. Syömme lounaan paluumatkalla Puerto Villamiin. Loppu iltapäivä on vapaa-aikaa. (A, L)   

Merileijona-Galapagossaarilla
Isabela-saari

10. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän snorklausretkelle Los Túnelesin (”tunnelit”) laavatunneleille. Moottorivenematka kestää noin tunnin ja sen aikana voi nähdä veden pinnalla piipahtavia valtavia mantoja ja merikilpikonnia. Tunnelit muodostuivat miljoonia vuosia sitten laavan virratessa sisämaasta mereen. Kylmä vesi jäähdytti laavavirran pintakerroksen, mutta sen sisäosa jatkoi edelleen virtaamista. Kun purkaus oli lopulta ohi, muodostui sisälle ontto tunneli, joka romahtaessaan täyttyi vedellä. Näin syntyi tämä eriskummallinen romahtaneiden tunneleiden ja kivikaarien maisema, johon tutustumme ensin jalkaisin ja sitten snorklaten. Vedenalainen lajikirjo on runsas ja täällä on mahdollista nähdä lukuisia trooppisia kalalajeja, haita, hummereita, merileijonia, merikilpikonnia ja jopa galapagosinpingviinejä. Ympäröivillä kalliolla pesivät mm. sinijalkasuulat. Syömme retkilounaan veneessä. Palaamme alkuiltapäivästä takaisin kaupunkiin ja iltapäivä on vapaa-aikaa. (A, RL)

Snorklaaja-Galapagossaaret
Isabela-saari – Santa Cruz -saari

11. päivä, maanantai Aamulla teemme snorklausretken Puerto Villamin lähellä sijaitsevalle Tintorerasin pikkusaarelle. Ajamme bussilla satamaan, josta jatkamme noin 15 minuutissa veneellä Tintorerasille. Saarella elää mm. merileijonia, merileguaaneja, pelikaaneja ja sinijalkasuulia ja sen vesissä tavataan mm. riuttahaita, merikilpikonnia, rauskuja ja monia eri kalalajeja. Tutustumme saaren eläimistöön jalkaisin ja snorklaamme sen kirkkaissa vesissä. Myöhemmin iltapäivällä palaamme pikaveneellä Santa Cruzin saarelle ja majoitumme meille jo tuttuun hotelliin. (A, P)  

Nainen-katselee -kilpikonnia-Santa-Gruzin-saarella-Galapagossaaret
Santa Cruz -saari – Guayaquil

12. päivä, tiistai Aamu on vapaa ja päivällä matkaamme bussilla ja veneellä Santa Cruzin pohjoispuolella sijaitsevalle Baltran lentokenttäsaarelle. Suora lentomme Ecuadorin suurimpaan kaupunkiin, Guayaquiliin, kestää noin 2 tuntia. Majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Wyndham Guayaquil -hotelliin ja syömme päivällisen. (A, P)

Mitad-del-Mundo-paivantasaajalla-Quito
Guayaquil – Helsinki

13. päivä, keskiviikko Guayasjoen varrella sijaitsevassa Guayaquilissa on varjoisia aukioita, siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja miellyttävä, joenrantaa myötäilevä Malecón-rantabulevardi. Lounaan jälkeen tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Myöhemmin iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (KLM) lähtee klo 20.05 kohti Amsterdamia. (A, L)

lento

14. päivä, torstai Saavumme Helsinkiin klo 23.55.

A=aamiainen, RL=retkilounas, L=lounas, P=päivällinen

Tämän lähdön tarkistettu ohjelma, aikataulut, hinnat ja ehdot julkaistaan noin 10kk ennen matkan alkua.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770

Alustava hinta-arvio noin 6 290 €/henkilö (2h huoneessa)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen
Helsinki - Quito

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Quitoon, jonne saavumme klo 16.15. Majoitumme 2 yöksi kaupungin uuden keskustan alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Wyndham Garden -hotelliin ja syömme päivällisen. (P)

Quiton basilika
Quito

2. päivä, lauantai  Lähes 2 miljoonan asukkaan Quito sijaitsee n. 2850 m:n korkeudessa lähellä päiväntasaajaa, Pinchinca-tulivuoren juurella. Käymme aamulla Quiton ulkopuolella katsomassa päiväntasaajalla sijaitsevaa Mitad del Mundo -monumenttia. Palaamme keskustaan ja nousemme köysiradalla Quiton yläpuolelle liki 4 km:n korkeuteen ihailemaan maisemia kaupunkiin ja Pinchinca-tulivuorelle. Teemme ylhäällä pienen maisemakävelyn (n. 1 km). Sää täällä on monesti tuulinen ja paljon keskustaa viileämpi.

Lounaan jälkeen iltapäivällä tutustumme Quiton vanhaan keskustaan kiertoajelulla. Vanhankaupungin historiallinen arvo on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. (A, L)

Galapagossaaret-Olympia
Quito – San Cristóbal -saari (kävelyä n. 6 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 60 m)

3. päivä, sunnuntai Aamulla kuljetus Quiton lentokentälle, josta lento Guayaquilin kautta Puerto Baquerizo Morenoon, San Cristóbalin saarelle. Majoitumme saaren pääkaupungin Puerto Baquerizo Morenon keskustassa sijaitsevaan keskitason Miconia-hotelliin. Kävelemme (n. 1 km) Galápagosin infokeskukseen ja tutustumme keskuksen antiin. Jatkamme keskuksesta kävellen (n. 1 km) päällystettyä polkua pitkin palo santo -puuta kasvavissa laavakivimaisemissa ja nousemme Tijeratasin kukkulalla n. 60 metrin korkeuteen. Kukkulan laelta on hienot maisemat merelle ja se on myös hyvä paikka bongata fregattilintuja, jotka pesivät kukkulan läheisyydessä. Kävelemme takaisin hotellille (n. 3 km) pikku rantojen kautta, joita pelottomat merileijonat, merileguaanit, ravut ja monet lintulajit asuttavat. (A, L) 

Jattilaiskilpikonnaa-ihailemassa-Galapagossaaret
San Cristóbal -saari (kävelyä max. 5 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 100 m, pyöräilyä n. 18 km alamäkeen)

4. päivä, maanantai Tänään tutustumme San Cristóbalin ylänköön. Ajamme bussilla noin puolessa tunnissa saaren korkeimmalle kohdalle n. 700 m:n korkeuteen. Sää täällä on monesti pilvinen, sateinen ja huomattavasti rannikkoa viileämpi. Ylämaan sydämessä sijaitsee El Juncon pyöreä makeavetinen järvi, joka on itse asiassa sammuneen tulivuoren vedellä täyttynyt kraatteri. Kävelemme loivasti ylös viettävää polkua järven rannalle n. 500 m:n matkan. El Junco on koko Galápagosin ainoa makeavetinen järvi ja loistava paikka bongata vedessä kylpeviä fregattilintuja. Sään suosiessa kävelemme järven ympäri (n. 2 km) alueelle tyypillisen miconia-pensaikon hallitsemissa maisemissa. Jatkamme pyöräillen n. 7 km alamäkeen Galapagueran jättiläiskilpikonnien tutkimus- ja suojelukeskukseen, jossa teemme kävelykierroksen. Pyöräilemme vielä noin kilometrin matkan Puerto Chinon hienolle pikkurannalle, jossa on myös uintimahdollisuus.

Tauon jälkeen nousemme bussiin ja ajamme n. 20 minuutissa El Progreson kylään, josta pyöräilemme n. 10 km alamäkeen Puerto Baquerizo Morenon eteläpuolelle La Loberian rannalle. Rannalla elää merileijona- ja merileguaaniyhdyskunta. Voit joko levähtää rannalla, tai tehdä n. 2 km:n kävelylenkin rantakallioille merkittyä polkua pitkin melko louhikkoisessa maastossa. Reitillä nähdään monesti merileguaaneja lämmittelemässä rantakallioilla, sinijalkasuulia ja muita merilintuja. La Loberiasta pyöräilemme n. 2 km Puerto Baquerizo Morenoon. (A, L)

Rauskut-Galapagossaaret
San Cristóbal -saari

5. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kävelemme lyhyen matkan satamaan ja lähdemme snorklaus- ja veneretkelle n. 20 km:n päässä saaren edustalla sijaitsevalle Leon Dormidon (”nukkuva leijona) kalliomuodostelmalle, joka kohoaa jyrkkänä merestä liki 200 m:n korkeuteen. Vulkaaninen kallio on eroosion vaikutuksesta haljennut kahteen osaan ja siksi se muistuttaa muodoltaan merileijonaa. Kalliolle ei voi nousta, mutta veneestä on mahdollista nähdä useita lintulajeja. Täällä tavataan mm. sinijalka- ja galapagosinnaamasuulia, fregattilintuja ja pelikaaneja. Kahden kallion välinen kapea kanjoni on hyvä snorklauskohde, sillä merielämä on runsasta ja hyvällä onnella on mahdollista nähdä merikilpikonnia, rauskuja, haita ja merileijonia. Iltapäivällä palaamme takaisin kaupunkiin. (A, L)

Norsukilpikonna Galapagossaarilla
San Cristóbal -saari – Santa Cruz -saari (pyöräilyä n. 30 km enimmäkseen alamäkeen, osa loivaan ylämäkeen)

6. päivä, keskiviikko Varhain aamulla n. 2 tunnin pikavenematka Santa Cruz -saaren pääkaupunkiin Puerto Ayoraan. Kaupunki on n. 12 000 asukkaallaan Galápagosin suurin asutuskeskus. Viemme matkatavarat keskustan tuntumassa sijaitsevaan keskitason León Marino -hotelliin, johon majoitumme 2 yöksi. Huoneet saamme vasta myöhemmin iltapäivällä. Matkaamme bussilla noin puolessa tunnissa Santa Cruzin sisämaan ylängölle, jonka kasvillisuus on kosteuden vuoksi hyvin rehevää. Tutustumme aluksi Los Gemelosin romahduskraattereihin. Teemme pienen kävelylenkin kraattereita ympäröivässä scalesia-puumetsässä, joka on oiva elinympäristö eri bromelioille, sammalille, jäkälille ja monille linnuille.

Jatkamme pyöräillen sekä päällystettyä että soratietä enimmäkseen alamäkeen n. 8 km:n matkan laavatunnelille. Tunneli syntyi sulan laavavirran ulkopinnan jähmetyttyä. Kun laavavirta pysähtyi, sen sisällä oleva sula laava jatkoi virtaamista jättäen jäljelle tyhjän kuoren. Tutustumme laavatunneleihin kävellen. Tunneleissa on sähkövalaistus, mutta taskulamppu kannattaa ottaa varalta mukaan. Lounaan jälkeen vierailemme suojelureservaatissa, jossa näemme jättiläiskilpikonnia luonnollisessa elinympäristössään. Iltapäivällä pyöräilemme n. 20 km enimmäkseen päällystettyä tietä alamäkeen takaisin kaupunkiin. (A, L)

Hylkeen-lepohetki-Galapagossaaret-Olympia
Santa Cruz -saari

7. päivä, torstai Vapaapäivä. Lähde vaikka tutustumaan Puerto Ayoran tarjontaan tai tee kävelyretki n. 3 km:n päässä sijaitsevalle Tortuga Bayn pitkälle valkohiekkaiselle rannalle. Vaihtoehtoisesti voit lähteä lisämaksulliselle kokopäiväretkelle South Plaza -saarelle. (A)

Flamingoja vedessä Galápagossaarilla, Ecuadorissa
Santa Cruz -saari – Isabela-saari (pyöräilyä kumpuilevassa maastossa n. 16 km)

8. päivä, perjantai Varhain aamulla n. 2 tunnin pikavenematka Isabela-saaren pääkaupunkiin Puerto Villamiin. Isabela on Galápagosin suurin saari ja se on syntynyt 6 tulivuoren kasvaessa yhteen laavapurkausten seurauksena. Viemme matkatavarat keskustan tuntumassa sijaitsevaan keskitason Cally-hotelliin, johon majoitumme 3 yöksi. Pyöräilemme jättiläiskilpikonnien suojelukeskukseen (n. 2 km), jossa kuulemme tämän Galápagosille ikonisen lajin suojelutoimenpiteistä. Keskuksessa voi nähdä useita eri jättiläiskilpikonnalajeja.

Täältä jatkamme pyöräillen aluksi rantaa seuraillen hiekkatiellä ja käännymme sitten sisämaahan soratielle ja pyöräilemme n. 6,5 km:n matkan ”kyynelten muurille”. 1950-luvun loppupuolelle asti Isabelalla toimi rangaistussiirtola, jonka asukkailla teetettiin rangaistuksena laavakivistä valtava 100 m pitkä ja 7 m korkea muuri saaren keskelle. Ankarien olosuhteiden vuoksi paikkaa kutsutaan kyynelten muuriksi. Paluumatkalla kaupunkiin nousemme Cerro Orchillan näköalatorniin ihailemaan maisemia ja teemme pysähdyksiä matkan varren mielenkiintoisiin luontokohteisiin. Lounaan jälkeen teemme vielä lyhyen kävelylenkin (n. 1 km) laguunille, jossa tavataan monesti flamingoja. (A, L)

Luontomaisema Galápagossaarilla, Ecuadorissa
Isabela-saari (patikointia n. 16 km, vertikaalinousua ja -laskua n. 300 m)

9. päivä, lauantai Tänään patikoimme Sierra Negra -tulivuorella, jonka kraatteri on koko maailman toiseksi laajin. Sierra Negra on edelleen aktiivinen ja se purkautui viimeksi vuonna 2018. Ajamme bussilla noin 45 minuutissa reittimme alkupisteeseen Sierra Negran rinteellä ja lähdemme sitten nousemaan kärrypolkua pitkin loivaa rinnettä kohti kraatteria. Reitillä on mahdollista bongata monia lintulajeja, hyvällä onnella jopa ohikiitävän galapagosinhiirihaukan. Maisemat vehreältä kraatterin reunalta (1124 m) valtavalle laavakentälle ovat pilvettömällä säällä henkeäsalpaavat. Kävelemme upeissa maisemissa kraatterin reunaa vielä hieman ylemmäs samalla sivuten Sierra Negran pientä sivukraatteria (”Volcano Chico”), jossa on värikkäitä laavamuodostelmia. Nämä todistavat dramaattisista geologisista tapahtumista, jotka ovat muovanneet Galápagosin saaristoa miljoonien vuosien aikana. Palaamme alas tuttua reittiä. Syömme lounaan paluumatkalla Puerto Villamiin. Loppu iltapäivä on vapaa-aikaa. (A, L)   

Merileijona-Galapagossaarilla
Isabela-saari

10. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme puolen päivän snorklausretkelle Los Túnelesin (”tunnelit”) laavatunneleille. Moottorivenematka kestää noin tunnin ja sen aikana voi nähdä veden pinnalla piipahtavia valtavia mantoja ja merikilpikonnia. Tunnelit muodostuivat miljoonia vuosia sitten laavan virratessa sisämaasta mereen. Kylmä vesi jäähdytti laavavirran pintakerroksen, mutta sen sisäosa jatkoi edelleen virtaamista. Kun purkaus oli lopulta ohi, muodostui sisälle ontto tunneli, joka romahtaessaan täyttyi vedellä. Näin syntyi tämä eriskummallinen romahtaneiden tunneleiden ja kivikaarien maisema, johon tutustumme ensin jalkaisin ja sitten snorklaten. Vedenalainen lajikirjo on runsas ja täällä on mahdollista nähdä lukuisia trooppisia kalalajeja, haita, hummereita, merileijonia, merikilpikonnia ja jopa galapagosinpingviinejä. Ympäröivillä kalliolla pesivät mm. sinijalkasuulat. Syömme retkilounaan veneessä. Palaamme alkuiltapäivästä takaisin kaupunkiin ja iltapäivä on vapaa-aikaa. (A, RL)

Snorklaaja-Galapagossaaret
Isabela-saari – Santa Cruz -saari

11. päivä, maanantai Aamulla teemme snorklausretken Puerto Villamin lähellä sijaitsevalle Tintorerasin pikkusaarelle. Ajamme bussilla satamaan, josta jatkamme noin 15 minuutissa veneellä Tintorerasille. Saarella elää mm. merileijonia, merileguaaneja, pelikaaneja ja sinijalkasuulia ja sen vesissä tavataan mm. riuttahaita, merikilpikonnia, rauskuja ja monia eri kalalajeja. Tutustumme saaren eläimistöön jalkaisin ja snorklaamme sen kirkkaissa vesissä. Myöhemmin iltapäivällä palaamme pikaveneellä Santa Cruzin saarelle ja majoitumme meille jo tuttuun hotelliin. (A, P)  

Nainen-katselee -kilpikonnia-Santa-Gruzin-saarella-Galapagossaaret
Santa Cruz -saari – Guayaquil

12. päivä, tiistai Aamu on vapaa ja päivällä matkaamme bussilla ja veneellä Santa Cruzin pohjoispuolella sijaitsevalle Baltran lentokenttäsaarelle. Suora lentomme Ecuadorin suurimpaan kaupunkiin, Guayaquiliin, kestää noin 2 tuntia. Majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Wyndham Guayaquil -hotelliin ja syömme päivällisen. (A, P)

Mitad-del-Mundo-paivantasaajalla-Quito
Guayaquil – Helsinki

13. päivä, keskiviikko Guayasjoen varrella sijaitsevassa Guayaquilissa on varjoisia aukioita, siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja miellyttävä, joenrantaa myötäilevä Malecón-rantabulevardi. Lounaan jälkeen tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Myöhemmin iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (KLM) lähtee klo 20.05 kohti Amsterdamia. (A, L)

lento

14. päivä, torstai Saavumme Helsinkiin klo 23.55.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Sinijalkasuula

Kokopäiväretki South Plaza -saarelle

Kokopäiväretki South Plaza -saarelle

7. päivä, torstai Mahdollisuus lähteä lisäretkelle South Plaza -saarelle.
Ajamme bussilla vähän yli tunnissa Santa Cruzin saaren pohjoisrannalle satamaan, nousemme pikaveneeseen ja ajamme South Plazan saarelle Santa Cruzin itäpuolelle.

South Plaza syntyi aikoinaan merenpohjan laavavirran työntyessä veden pinnan yläpuolelle. Teemme saarella kävelykierroksen tutustuen saaren kasvistoon ja eläimistöön. Saarella elää suuri merileijonayhdyskunta sekä maa- ja merileguaaneja. Saaren kaktuspuiden hedelmät ovat monen eläimen tärkeää ravintoa. Saari on hyvä paikka bongata monia lintulajeja. Lounaan syömme veneessä. Satamaan palattuamme ajamme bussilla tuttua reittiä takaisin Puerto Ayoraan.

Ryhmän minimikoko on 5 henkilöä. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varattaessa.

Huom. paikallisista olosuhteista johtuen retkikohde saattaa muuttua lyhyellä varoitusajalla.

390 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Aktiivimatkailijan Galápagossaaret
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 631 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Aktiivimatkailijan Galápagossaaret

Lisämaksu 1h huoneesta 21.2.2025 lähdöllä on 530 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme kopion matkalla käytettävästä passista mielellään jo varauksen yhteydessä ja viimeistään 4 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 4 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojattuna sähköpostina osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. 

Ryhmän minimikoko 13. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkan alussa vierailemme Quitossa, joka sijaitsee korkealla vuoristossa (n. 2850 m). Oleskelu ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Galápagosilla majoitumme pieniin hotelleihin, joissa huoneet ja niistä avautuvat näkymät ovat erilaisia.
Joillakin veneretkillä ryhmämme saatetaan jakaa kahteen eri veneeseen veneiden pienen kapasiteetin vuoksi. Tällöin Olympian matkanjohtaja matkustaa toisessa veneessä osan ryhmän kanssa ja englanninkielinen paikallisopas toisessa.

Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja retkiohjelmaa viranomaisten ja Galápagosin kansallispuiston johdon antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Retkiohjelmaan ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, reittien kunto, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat. Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla. Tutustu Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin (www.olympia.fi/matkaehdot). Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 92 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Peruutusajankohta                                    Peruutuskulut

 • viimeistään 101 vrk ennen matkaa                 150 €
 • 100–92 vrk ennen matkaa                             550 €
 • 91–62 vrk ennen matkaa                            1 500 €
 • 61–48 vrk ennen matkaa                            3 500 €
 • 47–32 vrk ennen matkaa                            4 500 €
 • 31–15 vrk ennen matkaa                            85 % matkan hinnasta
 • alle 15 vrk ennen matkaa                            95 % matkan hinnasta

 

21.2.2025 lähdön hinta perustuu 11.4.2024 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
14 päivää
 • 21.2.2025 - 6.3.2025
 • 18.7.2025 - 31.7.2025
  Ennakkovarattavissa
 • 31.10.2025 - 13.11.2025
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Aktiivimatkailijan Galápagossaaret
19 arvostelua
Erinomainen
60.00 %
Hyvä
37.00 %
Ok
5.00 %
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Upea paikka jossa on paljon nähtävää jos luonto yhtään kiinnostaa. Matka oli hienosti järjestetty ja vedetty. Sekä suomalainen, että paikallinen opastus toimi todella hyvin ja saimme matkasta todella paljon irti.

Juha


Hieno ja monipuolinen elämys. Suosittelen !!

 
 


 

Erkki


Uskomaton matka. Miten upea luonto ja eläimet. Pyöräilyä ja vaellusta sekä norklausta. Kaikille kaikkea. Takuulla saa rahalle vastiketta.

 


 

Margit


Upea luontokohde, sopii hyvin aktiivisille liikkujille.

 
 


 

Päivi

Hyvä tietää aktiivimatkasta Galápagossaarille

Galápagosilla patikoidessa ja pyöräillessä kannamme ainoastaan päiväreppua. Patikoimme pääsääntöisesti helpossa maastossa hyväkuntoisia polkuja pitkin mutta nilkkaa tukevat jalkineet ovat suositeltavat. Pyöräillessä ajamme aina ajotiellä. Ajotiet ovat San Cristóbalilla ja Santa Cruzilla pääosin päällystettyjä ja useimmiten hyväkuntoisia. Isabelalla pyöräilemme hiekka- ja sorateillä, joilla on paikoitellen irtohiekkaa ja tie voi olla kuoppainen. San Cristóbalilla ja Santa Cruzilla pyöräilemme pääasiassa alamäkeen, Isabela-saarella kumpuilevassa maastossa. Pyörät ovat maastopyöriä, joissa on käsijarrut ja -vaihteet. Pyörissä ei ole lokasuojia, tarakkaa tai koria. Pyörää varten kysymme ilmoittautumisen yhteydessä myös matkustajan pituuden. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää sekä pikkureppua, johon voit pakata päiväretkien aikana tarvitsemasi henkilökohtaiset tavarat.

Snorklausretkillä on saatavilla maksutta räpylät. Suosittelemme ottamaan mukaan oman maskin ja snorkkelin. Märkäpukuja on mahdollista vuokrata paikan päällä.
Ecuador sijaitsee päiväntasaajalla ja aurinko paistaa korkealta, joten on tärkeää suojautua auringolta peittävällä mutta kevyellä vaatetuksella ja aurinkovoiteella.

Galápagosilla majoitumme pienissä hotelleissa, joissa huoneet ja niistä avautuvat näkymät ovat erilaisia.
Joillakin veneretkillä ryhmämme saatetaan jakaa 2 eri veneeseen veneiden pienen kapasiteetin vuoksi. Tällöin Olympian matkanjohtaja matkustaa toisessa veneessä osan ryhmän kanssa ja englanninkielinen paikallisopas toisessa.

Matka aloitetaan tutustumisella Ecuadorin pääkaupunki Quitoon. Kaupunki sijaitsee korkealla vuoristossa (n. 2850 m) ja oleskelu ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta.

Ecuadoriin ja Gálapagokselle suosittelemme ottamaan mukaan USA:n dollareita, sillä se on myös Ecuadorin valuutta mutta kolikot ovat erilaisia.

Alla olevasta tietopaketista löydät lisätietoja matkavarusteista ja matkalle valmistautumisesta. Tietopaketti päivitetään noin 2kk ennen lähtöä.

Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja retkiohjelmaa viranomaisten ja Galápagosin kansallispuiston johdon antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Retkiohjelmaan ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, reittien kunto, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat.

Sekä Galapagossaaret että Quito kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.
Näiden linkkien kautta voit tutustua Unescon sivuihin.

City of Quito
Galapagos Islands

Yle Areenasta löydät Avara luonto; Kesyttämätön planeetta -sarjan dokumentin Galapagossaarista.

 

Katso kaikki aktiivimatkat
Olympian Etelä-Amerikan matkat