Moai-patsaita-Pääsiäissaarilla

Chilen kiertomatka ja Pääsiäissaari

- Atacaman aavikolta Pääsiäissaaren kivimiesten luo
14
päivää
Uutuus

Kiertomatkalla Chilessä ihastut maan upeaan luontoon ja ainutlaatuisiin nähtävyyksiin, näet ihmeelliset Atacaman aavikon ja Pääsiäissaaren kivimiehineen. Chilessä käyneet ovat ihastuneet maan ystävällisiin ihmisiin, upeaan luontoon, ainutlaatuisiin nähtävyyksiin, maukkaaseen ruokaan ja laadukkaisiin viineihin.

Kahden viikon kiertomatka Chilessä ja Pääsiäissaaren mystiset kivimiehet

Matkareitti
Santiago de Chile
3 yötä
Sewell
retki
San Pedro de Atacama
3 yötä
Atacaman aavikko
retket
Santiago de Chile
1 yö
Pääsiäissaari
2 yötä
Santiago de Chile
2 yötä
Valparaiso ja Vina del Mar
retki

Chilen kiertomatka alkaa pitkän maan keskiosassa ylväiden Andien juurella sijaitsevasta tyylikkäästä pääkaupungista Santiago de Chilestä. Kaupunki tunnetaan etenkin hyvistä ravintoloistaan ja loistavista viineistään, joihin tutustumme Santa Ritan viinitilalla. Chile on yksi Etelä-Amerikan vauraimmista valtioista ja sen talous perustuu vankasti kaivosteollisuuteen. Tutustumme päiväretkellä keskellä Andeja sijaitsevaan Unescon suojelemaan Sewellin hylättyyn kaivoskaupunkiin, joka kertoo maan kaivosteollisuuden alkutaipaleesta ja vierailemme kuparimuseossa.

Atacaman aavikolla käymme Kuun laaksossa ja suolajärvillä sekä näemme El Tation päivittäin purkautuvat geysirit

Chilen pohjoisosissa sijaitsee Atacaman aavikko, yksi maailman kuivimmista paikoista. Tietyillä aavikon alueilla ei tiedetä sataneen useaan vuosisataan. Majoitumme mahtavan Licancabur-tulivuoren kainalossa sijaitsevaan San Pedro de Atacaman pikkukaupunkiin ja tutustumme aavikon ihmeisiin.

Matkan kohokohta on vierailu Pääsiäissaarella

Tämä keskellä Tyyntämerta sijaitseva mystinen saari on valtavien, selkä merelle päin seisovien moai-kivipatsaiden koti, ja yksi maailman kaukaisimmista asutuista saarista. Retkeilemme kahden päivän ajan ympäri saarta tutustuen tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Matkan päätteeksi palaamme vielä mantereelle ja käymme Tyynenmeren rannalla sijaitsevassa iloisenväristen talojen tunnelmallisessa Valparaisossa, jossa on vieläkin aistittavissa purjelaivakauden tunnelmaa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h huoneissa, puolihoidon ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, viranomaismaksut, palvelupalkkiot, ohjelmanmukaiset retket ja kiertokäynnit. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

14. - 27.11.2022

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Matkan ohjelma, hinnat ja ehdot julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä matkalle ennakkovarauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvasta ennakkovarauslomakkeella tai soittamalla meille (09) 696 2770.

Alustava hinta-arvio noin 5 900 €/henkilö (2h huoneessa)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Lento kohteeseen

1. päivä, maanantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.00 Lontoon (LATAM) ja Sao Paulon (LATAM) kautta Santiago de Chileen.

Plaza-de-Armas-aukio-Chile
Santiago de Chile

2.–3. päivä, ti–ke Saavumme Santiago de Chileen tiistaina klo 11.55. Majoitumme 3 yöksi kaupungin uuteen keskustaan ensimmäisen luokan Hyatt Centric -hotelliin (★★★★★). Matkalla hotelliin saamme käsityksen Chilen pääkaupungista, joka sijaitsee pitkän ja kapean maan keskellä taustanaan lumihuippuiset Andit. Tervetulopäivällinen.

Santiago tunnetaan kävelykaduistaan ja tasokkaista ravintoloistaan. Keskiviikon kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin siluettia. Käymme myös vanhassakaupungissa Plaza de Armas -aukiolla. Cousiñon palatsissa tutustumme kaupungin eliitin elämään 1800-luvun Santiagossa. Kierroksen päätteeksi vierailemme kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla viinitilalla, jossa syömme myös lounaan. (1xA, 1xL, 1xP)

Santiago de Chile.
Sewell

4. päivä, torstai Amerikkalainen Braden Copper -yhtiö rakensi Sewellin kaupungin Andeille 2000 metrin korkeuteen El Teniente -kaivoksensa työntekijöiden asuinpaikaksi vuonna 1905. El Teniente on yhä yksi maailman suurimmista maanalaisista kuparikaivoksista. Kaupunki rakennettiin jyrkkään rinteeseen, jossa ei voinut ajaa autoilla joten kaupungin tiet korvattiin portailla. Kaupungissa asui enimmillään liki 15 000 asukasta, mutta se hylättiin 1970-luvulla kaivosyhtiön siirtäessä asukkaat muualle. Sewell otettiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 2006. Teemme kokopäiväretken Sewelliin. Ajamme Santiagosta etelään sijaitsevaan Rancaguan kaupunkiin, josta jatkamme upeissa maisemissa päällystämätöntä vuoristotietä Sewelliin. Ajomatka kestää liikenteestä riippuen n. 3 tuntia. Matkan varrelle osuu El Tienten nykyinen laaja kaivosalue rikastamoineen ja valimoineen. Kaivosalueen yläpuolella nähdään monesti kondorikotkien liitelevän ilmavirtauksien mukana. Tutustumme ”portaiden kaupungin” keskeisimpiin alueisiin kävellen, kuulemme kaivoskaupungin historiasta ja vierailemme myös kuparimuseossa. Paluumatkalla syömme myöhäisen lounaan Rancaguassa ja takaisin Santiagoon saavumme illansuussa. (A, L)  

Matkustaja ihailee Kuun laaksoa Atacaman aavikolla
Santiago de Chile – San Pedro de Atacama

5. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lennämme (n. 2 tuntia) Calamaan, Pohjois-Chileen. Ajomatka aavikon halki San Pedro de Atacamaan (n. 2400 m) taittuu noin 1,5 tunnissa. Lähestyessämme San Pedroa maisemat muuttuvat majesteetillisiksi lumihuippuisten Andien noustessa edessämme liki 6000 merin korkeuteen. Sympaattinen San Pedro de Atacama savitiilisine rakennuksineen ja hiekkateineen on Atacaman tärkein matkailukeskus. Majoitumme 3 yöksi keskustan ulkopuolella sijaitsevaan hyvään keskitason Cumbres San Pedro de Atacama -hotelliin (★★★★). Myöhemmin iltapäivällä teemme retken kaupungin lähellä sijaitsevaan Kuun laaksoon, jonka maisemat vuorineen, hiekkadyyneineen ja autiomaan eri mineraalien tuomine väreineen ovat kuin toiselta planeetalta. Päivällinen. (A, P)    

San Pedro de Atacaman kirkko
Atacaman aavikko

6.–7. päivä, la–su Atacaman aavikolla sataa keskimäärin 1 mm vuodessa. Se on myös yksi maailman vanhimmista aavikoista. Lauantaina teemme kokopäiväretken San Pedron eteläpuolelle Andien ja niitä matalamman Cordillera de Domeyko -vuoriston välissä sijaitsevalle Atacaman suolatasangolle. Hyvällä onnella näemme joukoittain flamingoja Chaxan laguunilla. Käymme myös pittoreskeillä vuorten ympäröimillä Miscantin ja Miñiquen ylänkölaguuneilla (n. 4100 m). Ennen paluuta San Pedroon pistäydymme uneliaassa Toconaon pikkukylässä, joka on rakennettu miltei kokonaan vulkaanisesta kivestä. Syömme retkellä lounaan.
Sunnuntai-aamuna lähdemme liikenteeseen varhain saapuaksemme El Tation geysireille (n. 4300 m) auringonnousun aikaan (ajoaika n. 1,5 tuntia). El Tatiossa yli 70 kuumavesigeysiriä suihkuttaa höyryä korkealle ilmaan ja maisema auringonnousun aikaan on erityisen upea. Syömme retkiaamiaisen Andien varjossa maisemia ihaillen. Varaa retkelle mukaan lämmintä vaatetta, sillä alueella on monesti tuulista ja lämpötila saattaa pudota reilusti pakkasen puolelle. Palaamme takaisin San Pedroon lounasaikaan. Iltapäivällä voit tutustua San Pedroon omatoimisesti tai lähteä n. 4 tunnin retkelle, jonka aikana käydään mm. Cejarin ja Tebinquinchen laguuneilla San Pedron eteläpuolella. (2xA, 2xL)             

Nainen paimentaa laamoja lähellä San Pedro de Atacamaa
San Pedro de Atacama – Santiago de Chile

8. päivä, maanantai Aamu on vapaa ja päivällä kuljetus Calaman lentokentälle, josta lennämme iltapäivällä Santiago de Chileen. Majoitumme Holiday Inn Airport -lentokenttähotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, RL, P)

Moai-patsaita-paasiassaari-Chile
Pääsiäissaari

9.–10. päivä, ti-ke Lennämme tiistai-aamuna n. 5,5 tunnissa Pääsiäissaarelle, Rapa Nuille. Majoitumme iltapäivällä 2 yöksi luonnonkauniilla ja rauhallisella alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Altiplánico Rapa Nui -hotelliin (★★★★). Matkaa saaren pääkaupunkiin, Hanga Roaan, on n. 3 km. Pääsiäissaari sijaitsee kaukana kaikesta ja matkaa lähimpään asuttuun naapurisaareen on 2000 kilometriä ja Etelä-Amerikan rannikolle yli 3500 kilometriä. Saarella kehittyi kuitenkin aikoinaan korkeakulttuuri, jolla oli mm. oma kirjoitusjärjestelmä, rongorongo. Saaren kukoistuksen ajasta kertovat sadat valtavat, ilmeettöminä seisovat moai-patsaat, kirjoitetut puulaatat sekä tuhannet kiviin kaiverretut petroglyfit. Muinaisia kirjoituksia ei ole kuitenkaan pystytty tulkitsemaan, eivätkä patsaat puhu, joten saarta verhoaa edelleen salaperäisyys. Saarella on nykyisin noin 6000 asukasta, jotka lähes kaikki asuvat pääkaupungissa. Pääsiäissaarelaiset ovat kiireettömän onnellisia, hymyileviä ja ylpeitä kulttuuristaan ja historiastaan. Rapa Nui on Unescon maailmanperintökohde.  

Retkeilemme tiistaina ja keskiviikkona eri puolilla saarta katsomassa osin kunnostettuja ja myös louhimolle keskeneräisiksi jääneitä patsaita. Näemme mm. Ahu Akivin ja Ahu Tongarikin moai-patsasrivistöt ja käymme Anakenassa, jossa patsaat seisovat kauniilla paikalla palmumetsikön ja valkohiekkaisen rannan välissä.  (2xA, 2xRL, 2xP) 

Moai-patsaita Pääsiäissaarilla Chilessä
Pääsiäissaari – Santiago de Chile

11. päivä, torstai Aamupäivän retkellä vierailemme kauniilla Rano Kaun kraatterijärvellä ja Orongon muinaisessa seremoniakeskuksessa. Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle. Lennämme Santiago de Chileen ja majoitumme 2 yöksi jo tuttuun Hyatt Centric -hotelliin. (A, L) 

Valparaiso-Chile
Valparaiso ja Viña del Mar

12. päivä, perjantai Lähdemme bussilla viinilaaksojen kautta Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Valparaisoon, joka levittäytyy useille rantakukkuloille. Tämä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaupunki oli purjelaivakaudella Chilen tärkein satama. Vanhat, kukkuloiden rinteille rakennetut matkustajahissit yhdistävät vielä nykyisinkin ylhäällä sijaitsevat kaupunginosat satamaan ja alakaupunkiin. Kukkuloiden värikkäiden ja hieman ränsistyneidenkin kortteleiden lomasta on hienot näköalat alakaupunkiin ja satamaan. Käymme mm. Pablo Nerudan ”La Sebastiana” -museokodissa. Jatkamme naapurikaupunkiin Viña del Mariin, joka on etelän kesän aikana Chilen suosituimpia lomanviettopaikkoja kasinoineen ja rantaravintoloineen. Santiagoon palaamme illansuussa. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

Herkullinen-Patagonian-lammas-Chile
Santiago de Chile – Helsinki

13. päivä, lauantai Aamulla vapaa-aikaa. Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle. Paluulentomme (LATAM) lähtee klo 17.50 São Paulon (LATAM) ja Pariisin kautta (Finnair) kohti Helsinkiä. (A, L)

lento

14. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 22.55.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Chilen kiertomatka ja Pääsiäissaari
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, osa lounaista retkilounaita
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Chilen kiertomatka ja Pääsiäissaari

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme kopion matkalla käytettävästä passista mielellään jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.
Huom. Atacaman retkillä käydään korkealla Andien ylängöllä (El Tatio n. 4300 m), ja oleskelu ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Atacaman retkillä on tarvittaessa saatavilla lisähappea. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Matkalla kävellään paljon ja joillakin retkillä on paljon portaita, joten edellytämme normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Ryhmän minimikoko 15.

Maksut: Ennakkomaksu 650 €. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 76 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Peruutusajankohta            Peruutuskulut

 • viim. 92 vrk ennen matkaa        150 €
 • 91–76 vrk ennen matkaa          650 €                                                   
 • 75–61 vrk ennen matkaa          1 800 €
 • 60–47 vrk ennen matkaa          70 % matkan hinnasta                           
 • 46–14 vrk ennen matkaa          80 % matkan hinnasta                           
 • alle 14 vrk ennen matkaa          95 % matkan hinnasta       

                    

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
14 päivää
 • 14.11.2022 - 27.11.2022
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää matkasta Chileen ja Pääsiäissaarelle

Marraskuussa päivien lämpötila Santiago de Chilessä on noin + 25 C, Atacaman autiomaassa ja Pääsiäissaarella muutaman asteen viileämpää. Yöllä lämpötila varsinkin autiomaassa voi tippua jopa alle + 10 C. Kannattaa siis kesävaatteiden lisäksi pakata iltoja/aamuja varten jotakin lämpimämpääkin vaatetta.

Chilen kiertomatkalla kävellään paljon ja joillakin retkillä on paljon portaita, joten edellytämme matkustajilta normaalia liikuntakykyä. Atacaman retkillä käydään korkealla Andien ylängöllä (El Tatio n. 4300 m), ja oleskelu ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Muita korkealla sijaitsevia kohteita ei tällä matkalla ole. Atacaman retkillä on tarvittaessa saatavilla lisähappea. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta.

Suosittelemme ottamaan mukaan euroja ja/tai USA:n dollareita. Chilessa valuuttana on peso (CLP). Yleisimmät luottokortit käyvät yleensä hotelleissa ja suurimmissa liikkeissä sekä ravintoloissa.

Lue Pääsiäissaarten kivimiesten mysteeristä lisää blogistamme

Matkalla tutustutaan myös kolmeen Unescon maailmanperintökohteisiin, tässä linkit Unescon sivuille:

Sewellin kaivoskaupunki
Pääsiäissaari, Rapa Nui

Valparaiso