Moai-patsaita-Pääsiäissaarilla

Chilen kiertomatka ja Pääsiäissaari

- Atacaman aavikolta Pääsiäissaaren kivimiesten luo
14
päivää

Kiertomatkalla Chilessä ihastut maan upeaan luontoon ja ainutlaatuisiin nähtävyyksiin. Näet Atacaman aavikon kuivuuden, jylhät Andit ja tyylikkään pääkaupungin sekä kaukana Tyynellämerellä sijaitsevan Pääsiäissaaren kivimiehineen. Lisäksi nautit maukkaista aterioista ja Chilen laadukkaista viineistä.

Kahden viikon kiertomatka Chilessä ja Pääsiäissaaren mystiset kivimiehet

Matkareitti
Santiago de Chile
3 yötä
Colchaguan laakso
retki
San Pedro de Atacama
3 yötä
Atacaman aavikko
retket
Santiago de Chile
1 yö
Pääsiäissaari
2 yötä
Santiago de Chile
2 yötä
Valparaiso ja Vina del Mar
retki

Chilen kiertomatka alkaa pitkän maan keskiosassa ylväiden Andien juurella sijaitsevasta tyylikkäästä pääkaupungista Santiago de Chilestä. Kaupunki tunnetaan etenkin hyvistä ravintoloistaan ja loistavista viineistään. Chile on yksi Etelä-Amerikan vauraimmista valtioista ja sen talous perustuu kaivosteollisuuteen. Tutustumme päiväretkellä Colchaguan laakson viinintuotantoon maistiaisten kera.

Atacaman aavikolla käymme suolatasangoille ja laguuneilla sekä näemme El Tation päivittäin purkautuvat geysirit

Chilen pohjoisosissa sijaitsee Atacaman aavikko, yksi maailman kuivimmista paikoista. Tietyillä aavikon alueilla ei tiedetä sataneen useaan vuosisataan. Majoitumme mahtavan Licancabur-tulivuoren kainalossa sijaitsevaan San Pedro de Atacaman pikkukaupunkiin ja tutustumme aavikon ihmeisiin.

Matkan kohokohta on vierailu Pääsiäissaarella

Tämä keskellä Tyyntämerta sijaitseva mystinen saari on valtavien, selkä merelle päin seisovien moai-kivipatsaiden koti, ja yksi maailman kaukaisimmista asutuista saarista. Retkeilemme ympäri saarta tutustuen tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Matkan päätteeksi palaamme vielä mantereelle ja käymme Tyynenmeren rannalla sijaitsevassa iloisenväristen talojen tunnelmallisessa Valparaisossa, jossa on vieläkin aistittavissa purjelaivakauden tunnelmaa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h huoneissa, puolihoidon ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, viranomaismaksut, palvelupalkkiot, ohjelmanmukaiset retket ja kiertokäynnit. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 1 600 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Huom. Matkalla on hyvin rajoitettu saatavuus, joten suosittelemme varaamaan matkan heti varmistaaksesi osallistumisesi matkalle.  

Matkaohjelma

3. - 16.4.2024

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Matkaohjelma päivitetty 13.2.2024. Muutoksista lähetetty tieto matkan varanneille.

Lento kohteeseen

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Air France) klo 17.40 Pariisin kautta (Air France) Santiago de Chileen.

 

Plaza-de-Armas-aukio-Chile
Santiago de Chile

2.–3. päivä, to-pe Saavumme Santiago de Chileen torstaina klo 8.50. Majoitumme 3 yöksi kaupungin uuteen keskustaan ensimmäisen luokan The Ritz Carlton -hotelliin (★★★★★). Matkalla hotelliin saamme käsityksen Chilen pääkaupungista, joka sijaitsee pitkän ja kapean maan keskellä taustanaan lumihuippuiset Andit. Tervetulopäivällinen. 

Santiago tunnetaan kävelykaduistaan ja tasokkaista ravintoloistaan. Perjantain kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin siluettia. Käymme myös vanhassakaupungissa Plaza de Armas -aukiolla. Cousiñon palatsissa tutustumme kaupungin eliitin elämään 1800-luvun Santiagossa. Kierroksemme päättyy lounaaseen ja iltapäivällä on vapaa-aikaa. (1xA, 1xL, 1xP)

 

Santiago de Chile.
Colchaguan laakso

4. päivä, lauantai Tänään teemme kokopäiväretken Santiago de Chilen eteläpuolelle Colchaguan laaksoon, joka on Chilen tärkeimpiä viinintuotantoalueita. Alueen lämmin ilmasto yhdistettynä hedelmälliseen maaperään tarjoavat ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle. Vierailemme paikallisella viinitilalla ja tutustumme tilan tiluksiin ja toimintaan. Syömme tilalla lounaan ja tietysti maistelemme tilan viinejä. Käymme myös Santa Cruzin pikkukaupungissa, jonka Colchagua-museo on yksi Chilen mielenkiintoisimmista museoista. Museon laajat kokoelmat kattavat esineistöä aina 400 miljoonan vuoden takaa 1900-luvulle ja ne on jaettu aikajärjestyksessä eri saleihin. Näyttelyesineistöön kuuluu mm. fossiileja, esikolumbiaanista taidetta ja inkaimperiumin ajan esineitä. Tutustumme museon keskeisimpiin kokoelmiin. 

Takaisin Santiagoon saavumme illansuussa. (A, L)

Matkustaja ihailee Kuun laaksoa Atacaman aavikolla
Santiago de Chile – San Pedro de Atacama

5. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lennämme (n. 2 tuntia) Calamaan, Pohjois-Chileen. Ajomatka aavikon halki San Pedro de Atacamaan (n. 2400 m) taittuu noin 1,5 tunnissa. Lähestyessämme San Pedroa maisemat muuttuvat majesteetillisiksi lumihuippuisten Andien noustessa edessämme liki 6000 merin korkeuteen. Sympaattinen San Pedro de Atacama savitiilisine rakennuksineen ja hiekkateineen on Atacaman tärkein matkailukeskus. Majoitumme 3 yöksi keskustan ulkopuolella sijaitsevaan hyvään keskitason Cumbres San Pedro de Atacama -hotelliin (★★★★).

Myöhemmin iltapäivällä teemme retken kaupungin lähellä sijaitsevaan Kuun laaksoon, jonka maisemat vuorineen, hiekkadyyneineen ja autiomaan eri mineraalien tuomine väreineen ovat kuin toiselta planeetalta. Päivällinen. (A, P)    

San Pedro de Atacaman kirkko
Atacaman aavikko

6.–7. päivä, ma-ti Atacaman aavikolla sataa keskimäärin 1 mm vuodessa. Se on myös yksi maailman vanhimmista aavikoista. Maanantaina teemme kokopäiväretken San Pedron eteläpuolelle Andien ja niitä matalamman Cordillera de Domeyko -vuoriston välissä sijaitsevalle Atacaman suolatasangolle. Hyvällä onnella näemme joukoittain flamingoja Chaxan laguunilla. Käymme myös pittoreskeillä vuorten ympäröimillä Miscantin ja Miñiquen ylänkölaguuneilla (n. 4100 m). Ennen paluuta San Pedroon pistäydymme uneliaassa Toconaon pikkukylässä, joka on rakennettu miltei kokonaan vulkaanisesta kivestä. Syömme retkellä lounaan.
Tiistai-aamuna lähdemme liikenteeseen varhain saapuaksemme El Tation geysireille (n. 4300 m) auringonnousun aikaan (ajoaika n. 1,5 tuntia). El Tatiossa yli 70 kuumavesigeysiriä suihkuttaa höyryä korkealle ilmaan ja maisema auringonnousun aikaan on erityisen upea. Syömme retkiaamiaisen Andien varjossa maisemia ihaillen. Varaa retkelle mukaan lämmintä vaatetta, sillä alueella on monesti tuulista ja lämpötila saattaa pudota reilusti pakkasen puolelle. Palaamme takaisin San Pedroon lounasaikaan. Iltapäivällä voit tutustua San Pedroon omatoimisesti tai lähteä n. 4 tunnin retkelle, jonka aikana käydään mm. Cejarin ja Tebinquinchen laguuneilla San Pedron eteläpuolella. (2xA, 2xL)             

Nainen paimentaa laamoja lähellä San Pedro de Atacamaa
San Pedro de Atacama – Santiago de Chile

8. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen kuljetus Calaman lentokentälle, josta lennämme iltapäivällä Santiago de Chileen. Majoitumme hyvän keskitason Holiday Inn Airport -lentokenttähotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, RL, P)

Moai-patsaita-paasiassaari-Chile
Pääsiäissaari

9.–10. päivä, to-pe Lennämme varhain torstai-aamuna n . 5,5 tunnissa Pääsiäissaarelle, Rapa Nuille. Majoitumme iltapäivällä 2 yöksi saaren pääkaupungin, Hanga Roan, ulkopuolelle (n. 3 km) rauhallisella ja luonnonkauniilla paikalla sijaitsevaan hyvään keskitason Altiplanico Rapa Nui -hotelliin (★★★★). Pääsiäissaari sijaitsee kaukana kaikesta ja matkaa lähimpään asuttuun naapurisaareen on 2000 kilometriä ja Etelä-Amerikan rannikolle yli 3500 kilometriä. Saarella kehittyi kuitenkin aikoinaan korkeakulttuuri, jolla oli mm. oma kirjoitusjärjestelmä, rongorongo. Saaren kukoistuksen ajasta kertovat sadat valtavat, ilmeettöminä seisovat moai-patsaat, kirjoitetut puulaatat sekä tuhannet kiviin kaiverretut petroglyfit. Muinaisia kirjoituksia ei ole kuitenkaan pystytty tulkitsemaan, eivätkä patsaat puhu, joten saarta verhoaa edelleen salaperäisyys. Saarella on nykyisin noin 6000 asukasta, jotka lähes kaikki asuvat pääkaupungissa. Pääsiäissaarelaiset ovat kiireettömän onnellisia, hymyileviä ja ylpeitä kulttuuristaan ja historiastaan. Rapa Nui on Unescon maailmanperintökohde. 

Retkeilemme torstaina ja perjantaina eri puolilla saarta katsomassa osin kunnostettuja ja myös louhimolle keskeneräisiksi jääneitä patsaita. Näemme mm. Ahu Akivin ja Ahu Tongarikin moai-patsasrivistöt ja käymme Anakenassa, jossa patsaat seisovat kauniilla paikalla palmumetsikön ja valkohiekkaisen rannan välissä.  (2xA, 1xL, 1xRL, 2xP)

Moai-patsaita Pääsiäissaarilla Chilessä
Pääsiäissaari – Santiago de Chile

11. päivä, lauantai Aamupäivän retkellä vierailemme kauniilla Rano Kaun kraatterijärvellä ja Orongon muinaisessa seremoniakeskuksessa. Varhaisen lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle. Lennämme Santiago de Chileen ja majoitumme 2 yöksi jo tuttuun The Ritz Carlton -hotelliin. (A, L) 

Valparaiso-Chile
Valparaiso ja Viña del Mar

12. päivä, sunnuntai Lähdemme bussilla viinilaaksojen kautta Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan Valparaisoon, joka levittäytyy useille rantakukkuloille. Tämä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva kaupunki oli purjelaivakaudella Chilen tärkein satama. Vanhat, kukkuloiden rinteille rakennetut matkustajahissit yhdistävät vielä nykyisinkin ylhäällä sijaitsevat kaupunginosat satamaan ja alakaupunkiin. Kukkuloiden värikkäiden ja hieman ränsistyneidenkin kortteleiden lomasta on hienot näköalat alakaupunkiin ja satamaan. Jatkamme naapurikaupunki Viña del Mariin, joka on etelän kesän aikana Chilen suosituimpia lomanviettopaikkoja kasinoineen ja rantaravintoloineen. Santiagoon palaamme illansuussa. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

Herkullinen-Patagonian-lammas-Chile
Santiago de Chile – Helsinki

13. päivä, maanantai Aamulla kuljetus lentokentälle. Paluulentomme (Air France) lähtee klo 11.55 Pariisin kautta (Air France) kohti Helsinkiä. (A) 

lento

14. päivä,tiistai Saavumme Helsinkiin klo 16.40.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.
Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Hyatt Centric, Santiago de Chile (15.11.23 lähdöllä)

Uudella Las Condes -alueella sijaitseva ensimmäisen luokan hotelli. Ravintolat, uima-allas, ilmainen wifi. Tilavat, ilmastoidut huoneet.

Cumbres San Pedro de Atacama , Atacama

Hyvän keskitason hotelli keskustan ulkopuolella, Atacaman aavikon laidalla. Tilavissa huoneissa oma terassi, ilmastointi ja wifi. Viisi ulkouima-allasta, allasbaari ja ravintola.

Altiplanico Rapa Nui, Pääsiäissaari

Hyvän keskitason hotelli noin 3km pääkaupungin keskustasta. Tilavat huoneet, joissa oma terassi ja näkymät puutarhaan ja merelle. Uima-allas, ravintola ja yleisissä tiloissa wifi. Ei ilmastointia.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Chilen kiertomatka ja Pääsiäissaari
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, osa lounaista retkilounaita
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 327 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Chilen kiertomatka ja Pääsiäissaari

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 3.4.2024 lähdöllä 1 600 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme kopion matkalla käytettävästä passista mielellään jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 4 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Huom. Atacaman retkillä käydään korkealla Andien ylängöllä (El Tatio n. 4300 m), ja oleskelu ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Atacaman retkillä on tarvittaessa saatavilla lisähappea. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta.      
Matkalla kävellään paljon ja joillakin retkillä on paljon portaita, joten edellytämme normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Ryhmän minimikoko 14.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 650 €. Loppumaksu erääntyy 63 vrk ennen matkan alkua.    

Peruutusehdot 2024 lähdöille: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Peruutusajankohta                      Peruutuskulut

 •     viim. 92 vrk ennen matkaa            150 €
 •     91–76 vrk ennen matkaa              450 €
 •     75–63 vrk ennen matkaa              650 €
 •     62–55 vrk ennen matkaa           60% matkan hinnasta
 •     54–47 vrk ennen matkaa           70 % matkan hinnasta
 •     46–31 vrk ennen matkaa           80 % matkan hinnasta
 •     alle 30 vrk ennen matkaa          95 % matkan hinnasta

 

3.4.2024 lähdön hinta perustuu 8.6.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
14 päivää
 • 3.4.2024 - 16.4.2024

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Chilen kiertomatka ja Pääsiäissaari
9 arvostelua
Erinomainen
45.00 %
Hyvä
55.00 %
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Kaikki sujui todella hyvin ja kohde oli erinomainen.

Matka, jolla näkee ja kokee paljon.

 


 

Hyvä tietää matkasta Chileen ja Pääsiäissaarelle

Marraskuussa päivien lämpötila Santiago de Chilessä on noin + 25 C, Atacaman autiomaassa ja Pääsiäissaarella muutaman asteen viileämpää. Yöllä lämpötila varsinkin autiomaassa voi tippua jopa alle + 10 C. Kannattaa siis kesävaatteiden lisäksi pakata iltoja/aamuja varten jotakin lämpimämpääkin vaatetta.

Chilen kiertomatkalla kävellään paljon ja joillakin retkillä on paljon portaita, joten edellytämme matkustajilta normaalia liikuntakykyä. Atacaman retkillä käydään korkealla Andien ylängöllä (El Tatio n. 4300 m), ja oleskelu ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Muita korkealla sijaitsevia kohteita ei tällä matkalla ole. Atacaman retkillä on tarvittaessa saatavilla lisähappea. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksen kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta.

Suosittelemme ottamaan mukaan euroja ja/tai USA:n dollareita. Chilessa valuuttana on peso (CLP). Yleisimmät luottokortit käyvät yleensä hotelleissa ja suurimmissa liikkeissä sekä ravintoloissa.

Lue Pääsiäissaarten kivimiesten mysteeristä lisää blogistamme

Matkalla tutustutaan myös kolmeen Unescon maailmanperintökohteisiin, tässä linkit Unescon sivuille:

Sewellin kaivoskaupunki
Pääsiäissaari, Rapa Nui
Valparaiso

Kaikki Olympian Etelä-Amerikan matkat | Muut Chilen matkat