Kolumbian-kadonneen-kaupungin-keskusterassit-Ciudad-Perdida-Olympia

Vaellusmatka Kolumbian Ciudad Perdidaan

- vuoristovaellus Kolumbian kadonneeseen kaupunkiin
12
päivää
alk. 5 390 €/hlö
Uutuus

Vaellusmatkamme Kolumbiassa vie sinut alkuperäiskansojen pariin, viidakkoon, vuorille ja vuosisadoiksi unohdettuun, ihmeelliseen kiviterassien Ciudad Perdidan muinaiskaupunkiin. Vaelluksen lisäksi tutustumme pääkaupunki Bogotáan ja Cartagena de Indiasiin sekä nautimme Karibianmeren rannalla sijaitsevan Santa Martan tunnelmasta.

Vaellusmatka Kolumbiassa, vaativuustaso 3,5/5 (haastava/vaikea)

Matkareitti
Bogotá
2 yötä
Santa Marta
1 yö
Ciudad Perdidan vaellus
4 yötä
Santa Marta
2 yötä
Tayronan kansallispuisto
lisäretki
Cartagena de Indias
1 yö

Matkamme ensimmäinen kohde on Kolubian pääkaupunki Bogotá. Tämän 8 miljoonan asukkaan kansainvälisen metropolin tunnetuin nähtävyys lienee häikäisevä kultamuseo mittaamattoman arvokkaine esineineen. Bogotásta lennämme Karibianmeren rannalle, Santa Martan kaupunkiin. Täällä voimme valmistautua tulevien päivien vaativaan vaellukseen.

Viiden päivän vaellus vuoristoisessa maastossa ja lämpimässä, kosteassa ilmastossa on haasteellinen mutta myös uskomaton seikkailu 

Kolumbian kadonnut kaupunki, Ciudad Perdida, sijaitsee syvällä Pohjois-Kolumbian viidakossa. Kaupungin rakensivat tayrona-intiaanit yli 1000 vuotta sitten. He kutsuivat kaupunkiaan nimellä Teyuana. Ciudad Perdidan arvellaan olevan 650 vuotta vanhempi kuin Perun Machu Picchu. Se ”löydettiin” uudelleen vasta 1970-luvun alussa ja vielä nykyisinkin ainoa tapa saapua kadonneeseen kaupunkiin on jalan.  Monet alkuperäiskansat, kuten koguit, wiwat, arhuacot ja kankuamot asuvat edelleen Sierra Nevadan viidakossa. Vaelluksemme aikana kuljemme alkuperäisten tayronalaisten jälkeläisten mailla ja opimme myös heidän tavoistaan, elämästään ja uskomuksistaan.

Vaelluksen päätteeksi voit viettää rennon vapaapäivän Karibianmeren äärellä Santa Martassa

Halutessasi voit vapaapäivän sijaan lähteä vielä lisävaellukselle merelliseen Tayronan kansallispuistoon. Matkamme päättyy historialliseen Cartagena de Indiasiin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Cartagenan muurien ympäröimä romanttinen vanhakaupunki ja väkevät linnoitukset viittaavat vahvasti espanjalaisten konkistadorien vuosisataiseen perintöön. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa ja vaelluksella yhteismajoituksessa, vaelluksella täysihoito sekä runsaasti muita aterioita, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 720 € (ei mahdollinen vaelluksella).

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni Kolumbian vaelluksen vaativuustasoa: 

Matkan vaellukset ovat vaatimustasoltaan 3,5 / 5 eli  vaativia. Nautit matkasta parhaiten, jos olet harrastanut säännöllistä kestävyysliikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 3–4 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana ja sinulla on jo kokemusta vaellusmatkoista. Jaksat liikkua repun (tällä matkalla matkatavarat vaelluksella kannetaan itse) kanssa hyvin mäkisessä maastossa saman päivän aikana toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä ja pystyt toistamaan tämän peräkkäisinä päivinä. Jaksat myös tehdä toistuvia tunnin mittaisia (tauotettuja) harjoituksia, joissa kävelet portaita ylös ja alas.

Tutustu Matkan erityispiirteitä -osioon huolella varmistuaksesi siitä, että tämä vaellusmatka sopii sinulle.

Matkan erikoisluonteen vuoksi ryhmäkoko on rajoitettu 15 matkustajaan. Suosittelemme varaamaan matkan heti varmistaaksesi osallistumisesi matkalle. Myös matkalle valmistautumiseen on syytä varata aikaa. 

Matkaohjelma

8. – 19.3.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Lento kohteeseen
Helsinki – Bogotá

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 6.30 Pariisin kautta (Air France) Bogotáan, jonne saavumme klo 19.20. Majoitumme 2 yöksi Bogotán uuden kaupungin alueella sijaitsevaan NH Collection Bogotá Hacienda Royal -hotelliin ja syömme päivällisen. (P) 

Kultamuseo-Bogota-Kolumbia
Bogotá

2. päivä, sunnuntai Bogotá sijaitsee lähellä päiväntasaajaa n. 2 650 metrin korkeudessa. Korkea sijainti viilentää pääkaupungin ilmastoa miellyttävästi. Eri kuukausien keskilämpötilat poikkeavat toisistaan varsin vähän. Monien Latinalaisen Amerikan suurkaupunkien tapaan myös Bogotássa kaupunginosien erot ovat suuret. Aivan keskustassa on Candelaria eli historiallinen kaupunginosa, kun taas pohjoispuolella sijaitsee vauraampi alue monine ravintoloineen ja merkkiliikkeineen. Kultamuseo on varmasti jokaisen matkailijan nähtävyyslistan kärjessä. Sitä pidetään jopa koko Etelä-Amerikan parhaana museona 35 000 kultaesineen kokoelmineen. Paloquemaon tuoretorin kattavassa tarjonnassa on hämmästyttävä valikoima hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa ja kaikkea muuta mahdollista. Bogotán laajuudesta saa hyvän kokonaiskuvan Monserrate-kukkulalta, joka kohoaa noin 500 metriä kaupungin yläpuolelle. 

Tutustumme päivän aikana kaupungin nähtävyyksiin kokopäiväretkellä. (A, L) 

Ranta-aluetta-Santa-Marta-Kolumbia
Bogotá – Santa Marta

3. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen noin 1,5 tunnin lento Karibianmeren äärelle Santa Martaan. Majoitumme historiallisen keskustan tuntumassa lähellä satamaa ja rantabulevardia sijaitsevaan AC Hotel by Marriott Santa Marta -hotelliin ja syömme lounaan. 

Iltapäivä on varattu lepoon ja voimien keräämiseen tulevien päivien vaellusta varten. Halutessasi voit lähteä tutustumaan Santa Martan nähtävyyksiin ja tarjontaan joko itseksesi tai yhdessä matkanjohtajan kanssa. Vuonna 1525 perustettu Santa Marta on Kolumbian vanhin kaupunki ja nykyisin yksi maan tärkeimmistä satamakaupungeista. Kaupungin kompaktissa vanhassakaupungissa on paljon hienoja siirtomaa-ajan rakennuksia, mukulakivikatuja ja pikku liikkeitä. Vanhankaupungin sydämessä sijaitsee Parque de los Novios -aukio monine ravintoloineen ja baareineen. Rantaa seuraileva viehättävä Malecón-rantabulevardi täyttyy iltaisin paikallisista, jotka tulevat tänne vaihtamaan kuulumiset toistensa kanssa ja nauttimaan auringonlaskusta. (A, L)

Sierra-Nevada-de-Santa-Martan-kansallispuistoa-Kolumbia
Santa Marta – Ciudad Perdidan vaellus

Seuraavat 5 päivää vaellamme Sierra Nevada de Santa Martan kansallispuistossa. Puiston alueella sijaitsee laaja rannikkovuoristo, jonka korkein vuori (Pico Cristóbal Colón) kohoaa 5775 metrin korkeuteen ja on koko Kolumbian korkein huippu. Sierra Nevada de Santa Martan kansallispuisto perustettiin vuonna 1964 ja se on ainutlaatuinen sekä luonnon- että kulttuurinähtävyyksiltään. Harvoissa paikoissa planeetalla on näin erilaisia ekosysteemejä; trooppisia kuivia metsiä, sademetsiä, tasankoja ja lumen peittämiä huippuja. Alueella asuu useita alkuperäiskansojen yhteisöjä, mukaan lukien Ciudad Perdidan perustaneiden alkuperäiskansojen jälkeläiset. Ciudad Perdidan upea arkeologinen kohde on muinaisen tayrona-intiaanisivilisaation kehto, ja sen uskotaan perustetun noin vuonna 800 jKr, yli puoli vuosituhatta aikaisemmin kuin Machu Picchu. Vaikka espanjalaiset konkistadorit eivät koskaan valloittaneetkaan Ciudad Perdidaa, kaupunki hylättiin 1500-luvulla. Tämän jälkeen se vaipui historian unholaan vuosisadoiksi, kunnes sen vuonna 1972 ”löysi” joukko aarteenetsijöitä.

Huom. vaelluspäivien osalta ohjelma on viitteellinen. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Intiaanilapsia-Sierra-Nevada-de-Santa-Martan-kansallispuisto-Kolumbia
Ciudad Perdidan vaellus alkaa

4. päivä, tiistai (n. 7 km enimmäkseen nousua, vaellusta n. 4-5 tuntia, päivän ylin/alin vaelluspiste 160/500 m) 

Varhaisen aamiaisen jälkeen nousemme Santa Martassa ”tiivistunnelmaiseen” pikkubussiin ja lähdemme noin 2 tunnin ajomatkalle kohti El Mameyn kylää (n. 160 m), josta vaelluksemme alkaa. Jälkimmäinen ajotunti on pitkin heikkokuntoista soratietä, jolloin matkanteko on hidasta ja istumalihakset ovat koetuksella. Syömme El Mameyssa lounaan ennen kuin seikkailumme alkaa. 

Ensimmäisen päivän vaelluksemme on enimmäkseen nousua. Kuljemme aluksi varjoista joenrantaa ja lähdemme sitten nousemaan ylös vuorenrinteellä mutkittelevaa polkua. Vaihtoehtoisesti saatamme kulkea ensin pidemmän matkan pitkin osittain päällystettyä pikkutietä nousten samalla koko ajan ylöspäin. Vaellamme tänään noin 8 km ja ensimmäiseen leiriimme (n. 500 m) saavumme maanviljelijöiden käyttämiä pikkupolkuja pitkin. Leirimme sijaitsee viehättävällä paikalla joen rannalla ja lähellä sijaitsee myös hieno luonnonuima-allas. (A, L, P) 

Silta-Buritaca-joen-yli-Sierra-Nevada-de-Santa-Martan-kansallispuisto-Kolumbia
Ciudad Perdidan vaellus

5. päivä, keskiviikko (n. 15 km nousua ja laskua, vaellusta n. 9–10 tuntia, päivän ylin/alin vaelluspiste 500/900 m) 

Tänään on vaelluksemme fyysisesti haastavin päivä. Varhaisen herätyksen ja aamiaisen jälkeen lähdemme liikkeelle auringonnousun aikaan. Kuljemme pikkupoluilla välillä metsän siimeksessä ja välillä avoimemmassa peltojen ja viljelysten täplittämässä maastossa nousujen ja laskujen seuratessa toinen toistaan. Matkamme varrelle jää mm. Mutanyhi-niminen koqui-alkuperäiskansan kylä perinteisine asumuksineen. Seuraavan yön leirimme sijaitsee jo hyvin lähellä Ciudad Perdidaa. Saavumme leiriin ylitettyämme ensin Buritaca-joen riippusiltaa pitkin. Leirimme sijaitsee myös tänään joen varrella, joten meillä on uintimahdollisuus. (A, L, P)

Portaikko-johtaa-Ciudad-Perdidaan-Kolumbia
Ciudad Perdidan vaellus

6. päivä, torstai (n. 15 km nousua ja laskua, vaellusta n. 8–9 tuntia, päivän ylin/alin vaelluspiste 1200/400 m) 

Tänään jälleen jo tuttuun tapaan aikainen herätys ja aamiainen. Palaamme leiriin myöhemmin päivällä lounaalle, joten voimme jättää matkatavarat aamulla leiriin. Kuljemme aluksi noin kilometrin matkan Buritaca-joen tuntumassa ja saavumme sitten vuoren juurelle, josta lähdemme nousemaan muinaisten tayronien rakentamia jyrkkiä kiviportaita Ciudad Perdidan muinaiskaupunkiin (n. 1200 m). Portaita on yhteensä 1200! 

Ylhäällä kaupungissa teemme opastetun kierroksen tutustuen tärkeimpiin alueisiin ja terasseihin, joiden päälle kaupungin rakennukset oli muinoin pystytetty. Savesta ja luonnonmateriaaleista rakennetut rakennukset ovat kadonneet jo kauan sitten ja niistä muistuttavat nyt ainoastaan kiviset perustukset. Maisemat ympäröiville vihreille vuorille ovat upeat. Palaamme tuttua reittiä ja 1200 porrasta alas leiriin. 

Lounaan ja pienen levon jälkeen vaellamme iltapäivällä noin 5 tunnissa seuraavan yön leiriimme. (A, L, P) 

Ciudad-Perdidan-keskusterassit-Kolumbian-vaellus
Ciudad Perdidan vaellus

7. päivä, perjantai  (n. 8 km nousua ja laskua, vaellusta n. 5–6 tuntia, päivän ylin/alin vaelluspiste 500/400 m) 

Poikkeamme sivuun pääreitiltä ns. vesiputousten reitille. Kuljemme Buritaca-joen vastarannalle ja runsaan tunnin vaelluksen jälkeen tulemme ensin kauniille Pablon putouksille. Täältä reittimme jatkuu joenrantaa seuraillen. Ylitämme pieniä puroja ja saavumme El Abanicon vesiputouksilla. Putoukset sijaitsevat lähellä seuraavan yön leiriämme, jonne saavumme lounasaikaan. Iltapäivällä on aikaa tutustua leirin lähiympäristöön, jossa viljellään monia hyötykasveja kuten banaania, maniokkia ja malangaa. Lyhyen kävelymatkan päässä leiristä sijaitsee myös kaunis Tinan vesiputous. (A, L, P) 

Perinteinen-empanadas-piirakka-Kolumbia
Ciudad Perdidan vaellus päättyy

8. päivä, lauantai (n. 8 km enimmäkseen laskua, vaellusta n. 6–7 tuntia, päivän ylin/alin vaelluspiste 500/160 m) 

Vaelluksemme viimeisenä päivänä kuljemme lyhyiden nousujen lisäksi enimmäkseen alamäkeen. Ylitämme Buritaca- ja Honduras-joet ja saavumme lounasaikaan El Mameyyn. Lounaan jälkeen bussikuljetus Santa Martaan, jossa majoitumme 2 yöksi jo tuttuun hotelliin. Suihkun jälkeen uni varmasti maistuu puhtaiden lakanoiden välissä. (A, L)

Ranta-aluetta-Santa-Marta-Kolumbia
Santa Marta (–Tayronan kansallispuisto)

9. päivä, sunnuntai Vapaapäivä. Päivä on varattu vaelluksen rasituksista toipumiseen ja omatoimisille aktiviteeteille. Tee vaikka retki kaupungin laidalla sijaitsevaan Quinta de San Pedro Alejandrinon museoituun haciendaan, jossa vallankumousjohtaja Simón Bolívar vietti elämänsä viimeiset päivät vuonna 1830. Santa Martan oma ”kultamuseo” (Museo del Oro Tayrona; ilmainen sisäänpääsy) on myös vierailun arvoinen. Museo valottaa aluetta muinoin asuttaneen tayrona-kansan historiaa kulta-aarteineen. Museon yläkerrassa on myös mielenkiintoinen Santa Martasta kertova näyttely. Santa Martassa on rantaelämää kaipaaville kaupunkiranta ja noin 5 kilometrin päässä keskustasta sijaitsee pitkä hienohiekkainen El Rodaderon ranta-alue monipuolisine palveluineen. (A)

Halutessasi voit lähteä lisäretkelle ja vaellukselle Tayronan kansallispuistoon. 

Uusi ja vanha Cartagena Kolumbia
Santa Marta – Cartagena de Indias

10. päivä, maanantai Varhain aamulla lähdemme noin 230 kilometrin ajomatkalle kohti Cartagenaa. Espanjalaiset perustivat Cartagenan vuonna 1533 ja nimesivät sen Espanjan Murcian maakunnassa sijaitsevan Cartagenan mukaan, tosin nimeen lisättiin selvennykseksi ”de Indias”. Cartagenan muurien ympäröimä vanhakaupunki on entisöity aistikkaasti ja sen lukuisat taidegalleriat, värikkäiden siirtomaa-aikaisten talojen reunustamat kujat, pikkuaukiot, tunnelmalliset kahvilat ja ravintolat kynttiläpöytineen tarjoavat loputtomasti elämyksiä. Syömme Cartagenaan saavuttuamme lounaan ja tutustumme sen jälkeen kaupungin nähtävyyksiin lyhyellä kaupunkikierroksella. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan hotelliin. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P) 

Viehattava-Cartagena-Kolumbia
Cartagena de Indias

11. päivä, tiistai Tänään meillä on vielä vapaa-aikaa, ennen kuin paluulentomme (KLM) lähtee klo 18.45 Amsterdamin kautta (KLM) kohti Helsinkiä. (A)

lento

12. päivä, keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 17.25.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Vaellus Tayronan kansallispuistossa

Vaellus Tayronan kansallispuistossa

9. päivä, sunnuntai (n. 12 km enimmäkseen tasaisessa maastossa, vaellusta n. 5-6 tuntia)
Tayronan kansallispuisto on yksi Kolumbian kauneimmista ja helpon saavutettavuutensa vuoksi myös yksi vieraillummista kansallispuistoista. Kansallispuisto rajoittuu pohjoisessa Karibianmereen ja etelässä Sierra Nevada de Santa Marta -rannikkovuoriston huippuihin. Puiston alueella kasvaa rehevää viidakkoa ja se tunnetaan myös hienoista hiekkarannoistaan. Joillakin rannoilla uimista on rajoitettu voimakkaiden merivirtausten vuoksi. Tayronassa tavataan noin 300 eri lintulajia ja mm. useita eri matelija- ja apinalajeja.

Aamiaisen jälkeen noin tunnin bussikuljetus puiston itälaidalle Cañaveraliin, josta päivän vaelluksemme alkaa. Kuljemme ”rannalta rannalle” ja Karibianmeri on suurimman osan päivää näköpiirissämme. Vaellamme niin rakennetuilla puupoluilla, kuin myös rantahiekalla, hiekkapoluilla ja suurten kivilohkareiden reunustamilla poluilla. Maasto on enimmäkseen melko tasaista muutamia melko lyhyitä nousuja ja laskeutumisia lukuun ottamatta. Kuljemme rannikkoa seuraillen kohti länttä ja saavumme lopuksi El Cabo San Juanin kauniille sademetsän ympäröimälle kaksoispoukamarannalle. Täällä meillä on hetki aika levähtää ja vaikka pulahtaa virkistäytymään kristallinkirkkaaseen Karibianmereen. Kuljemme takaisin tuttua reittiä ja syömme paluuvaelluksen aikana yksinkertaisen lounaan. Myöhemmin iltapäivällä bussikuljetus takaisin Santa Martaan.

Lisäretken hinta sis. lounaan. Ryhmän minimikoko retkellä on 6 henkilöä. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varattaessa, kuitenkin viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Vaellusmatka Kolumbian Ciudad Perdidaan
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, vaelluksen aikana leireissä yhteismajoituksissa (makuusali tai riippumatto)
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Vaellusmatka Kolumbian Ciudad Perdidaan

Lisämaksu 1h huoneesta. 1h huonetta/majoitusta ei ole saatavilla vaelluksen aikana.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarvitsemme kopion matkalla käytettävästä passista mielellään jo varauksen yhteydessä. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. 

Ryhmän minimikoko 13. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Turvallisuussyistä matkalle osallistuminen edellyttää esteetöntä liikuntakykyä sekä normaalia näkö- ja kuuloaistia.
Lue myös alla oleva "hyvä tietää" -osio ennen matkan varaamista.

Kehotamme sinua hankkimaan vuoristovaelluksen riskit kattavan matkavakuutuksen, joka sisältää myös tarvittaessa helikopterikuljetuksen sairaalaan. Reitin varrella viidakossa ei ole lääkäripalveluita.

Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Etelä-Amerikan matkojen erityisehtoihin.

Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja retkiohjelmaa viranomaisten ja kansallispuiston johdon antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Retkiohjelmaan ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, reittien kunto, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 600 €. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 95 vrk ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. 
Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.

Peruutusajankohta                                                 Peruutuskulut

 • viimeistään 121 vrk ennen matkan alkua            150 €
 • 120–111 vrk ennen matkan alkua                       350 €
 • 110–95 vrk ennen matkan alkua                         550 €
 • 94–65 vrk ennen matkan alkua                          650 €
 • 64–55 vrk ennen matkan alkua                       1 500 €
 • 54–45 vrk ennen matkan alkua                       1 900 €
 • 44–35 vrk ennen matkan alkua                       2 300 €
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua                       85 % matkan hinnasta
 • Alle 21 vrk ennen matkan alkua                       95 % matkan hinnasta 

 

Matkan hinta perustuu 24.5.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää alk./hlö 5 390 €
 • 8.3.2025 - 19.3.2025
  alk. 5 390€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Kolumbian vaellusmatkasta

Pakkaa järkevästi ja suosi varusteissasi kevyitä ja helposti kuivuvia materiaaleja.
Ciudad Perdidan vuoristovaelluksella jokainen kantaa itse matkatavaransa. Isot matkatavarat jätämme Santa Martan hotelliin säilöön vaelluksen ajaksi. Pienehkö (esim. 20 litran) hyvin istuva selkäreppu on sopiva. Repussa on hyvä olla sadesuoja. Märkiä varusteita voi olla hankala kuivattaa vaelluksen aikana. Varusteet (elektroniset laitteet mukaan lukien) kannattaa pakata uudelleensuljettaviin muovipusseihin. Muovipussit ovat myös käteviä märkien varusteiden kuljettamiseen. Varusteidesi lisäksi reppuun tulee mahtua 1,5 litran juomapullo. Joillakin matkaetapeilla tarjolla saattaa olla lisämaksusta matkatavaroiden kuljetusta muulikyydein seuraavaan leiriin.

Sinulla tulee olla hyvä kunto ja vaellustottumusta voidaksesi osallistua tälle huikealle vaellukselle Kolumbiassa.
Vaellusreitiltämme ei ole maantieyhteyttä ja mitkään kulkuneuvot eivät ole käytettävissä, joten sinun on kyettävä vaeltamaan koko viiden päivän osuus. Vaellamme kuumassa ja kosteassa tropiikissa, jossa päivälämpötila nousee päivällä yleensä 30 asteeseen ja ylikin. Vaellamme monin paikoin haastavassa maastossa hiekka-, savi- ja sorapohjaisilla maastopoluilla, päällystämättömillä ja päällystetyillä pikkuteillä ja välillä louhikkoisilla joenrannoilla. Portaita on paljon. Tasaista maastoa on melko vähän; kuljemme vuoren rinteillä ylä- ja alamäkeen, välillä jyrkilläkin rinteillä. Vuoristotaudin vaaraa tällä matkalla ei ole.

Matkavarusteet: Nilkkaa tukevat jalkineet (esim. vaelluskengät) ovat ensisijaisen tärkeät. Kävelysauvat ovat hyödylliset. Kolumbia sijaitsee päiväntasaajalla ja aurinko paistaa korkealta, joten on tärkeää suojautua auringolta peittävällä mutta kevyellä vaatetuksella ja aurinkovoiteella. Hyttysiltä tulee suojautua hyttyskarkotteella. Matkamme ajoittuu kuivaan kauteen, mutta sateella pikkupurojen ja -jokien vedenpinta voi nousta ja tällöin kahlaamme vedessä lyhyen matkan virran toiselle puolelle. Joen ylitykseen remmilliset vaellussandaalit ovat kätevät. Sateella vuoristopolut muuttuvat mutaisiksi ja liukkaiksi. Matkan erillisestä tietopaketista löydät hyödyllistä lisätietoja mm. matkavarusteista ja valmistautumisesta vaellukselle. Tietopaketti on saatavilla matkan nettisivulla kesällä 2024.

Majoittuminen ja ateriat: Vaelluksen aikana majoitumme yksinkertaisissa leireissä, jotka ovat vaeltajien yhteiskäytössä. Yövymme yhteiskäytössä olevissa makuusaleissa, joissa on katto ja kerrossängyt. Ilmastointia tai tuuletinta ei ole. Jokaisella on oma vuode (kahden hengen vuoteita ei ole), tyyny, peitto ja hyttysverkko. Vaelluksen aikana käyttämiimme leireihin voi tulla muutoksia vielä vaelluksen aikana. Joskus saatamme yöpyä myös riippumatoissa, joissa on hyttysverkko. Retkikuntaamme saattaa kuulua myös muita kuin oman ryhmämme jäseniä. Hotelleja tai majataloja vaellusreitin varrella ei ole. Matkan kaupunkikohteissa majoitumme mukavasti hotelleissa.
Vaelluksen aikana syömme ateriat leireissä. Erikoisruokavalioita voi olla hankala järjestää. Eri leirien varustetaso vaihtelee, mutta useimmiten leireissä on kylmävesisuihkut, vesitoiletit ja rajoitetusti sähkö. Sähkögeneraattorit sammutetaan yleensä viimeistään klo 21. Leireissä mennään aikaisin nukkumaan ja herätään varhain noin klo 5 aamiaiselle. Leireissä on joskus myös pieni puoti, mistä voi ostaa pikkupurtavaa, vettä, juomia, hygieniatarvikkeita yms. Normaalisti käytössä on myös muutamia pistokkeita sähkölaitteiden latausta varten ja joskus maksullinen internetyhteys. Suodatettua vettä saa kaikista leireistä maksutta.

Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja retkiohjelmaa viranomaisten ja kansallispuiston johdon antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Retkiohjelmaan ja kohteisiin voivat vaikuttaa sääolosuhteet, reittien kunto, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat.