Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Saarikierros Seychelleillä

Ihastu Seychellien trooppiseen vehreyteen ja turkoosinsiniseen mereen, tutustu ainutlaatuiseen kasvi- ja eläinmaailmaan sekä rentoudu upeilla rannoilla

Uutuus
 • 15.11.2019 - 24.11.2019 alk. 4 470 €/hlö Täynnä
 • 5.11.2020 - 14.11.2020

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Praslin 4 yötä
 • La Digue retki
 • Mahé 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kaukana Afrikan mantereesta, viitisen astetta päiväntasaajalta etelään sijaitsevat Seychellit, jotka nousevat kuin helminauha kristallinkirkkaasta Intian valtamerestä. Saarten uskomaton trooppinen vehreys ja kukkaloisto sekä turkoosinsininen meri koralleineen ja värikkäine kaloineen tarjoavat lomailulle paratiisimaiset olosuhteet. Seychelleiltä löytyvät maailman ehkä kauneimmat rannat.

Saarten viehätys perustuu paljolti siihen, mitä siellä ei ole. Saarilta puuttuvat suuret turistimassat, rikollisuus, köyhyys, vaaralliset eläimet, syklonit ja saasteet. Siellä voi nähdä luonnonvaraisena useita kasveja ja eläimiä, joita ei muualla maailmassa tapaa. Kattavimman kuvan Seychelleistä saa ”saarihyppelyllä”; matkalla tutustumme suurimpiin saariin, Mahéen, Prasliniin ja La Digueen.

Lennot on varattavissa myös business-luokkaan (Helsinki-Istanbul-Mahe/Mahe-Istanbul-Helsinki. Lisämaksu 2.400 e/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

Matkaohjelma

15. - 24.11.2019 5. - 14.11.2020 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, perjantai 15.11. Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.15 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Mahélle, Seychelleille.

Mahé – Praslin
2. päivä, lauantai 16.11. Saavumme Seychellien pääsaarelle Mahélle puolenpäivän aikaan.  Maahantulomuodollisuuksien jälkeen jatkamme lentäen (Air Seychelles, 20 min) Mahélta Praslinin saarelle. Majoitumme 4 yöksi hyvään keskitason Paradise Sun -rantahotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Vallée de Mai
3. päivä, sunnuntai 17.11. Seychellit muodostuvat 115 saaresta, joista 74 on matalia atollisaaria ja 41 korkeampia graniittisaaria. Praslin tunnetaan koralleistaan ja upeista hiekkarannoistaan. Vehreän saaren sydämessä sijaitseva Vallée de Main suojelualue on Unescon maailmanperintökohde. Kävelemme parin tunnin ajan sen poluilla tutustuen mielenkiintoiseen kasvi- ja eläinmaailmaan. Puiston erikoisuus on seychellienpalmu, jonka eroottisväritteinen, jopa yli parikymmenkiloinen hedelmä coco-de-mer kasvaa luontaisesti vain täällä sekä läheisellä Curieusen saarella. Lajin jatkuvuuden turvaavat samassa metsässä kasvavat naaras- ja koiraspalmut. Puistossa asustaa myös harvinainen seychellienmustakaija.  Saarikierroksemme jatkuu puuterinpehmeästä hiekasta ja upeista maisemistaan tunnetulle Lazio-rannalle. Syömme lounaan rantaravintolassa. Iltapäivällä on aikaa nauttia rantaelämästä uiden, snorklaten ja lepäillen puiden siimeksessä. (A, L, P)

Praslin – La Digue – Praslin
4. päivä, maanantai 18.11. Teemme kokopäiväretken lyhyen merimatkan päässä sijaitsevalle La Diguen saarelle, jossa asukkaiden hymyilevät kasvot ja kaikesta henkivä kiireettömyys luovat leppoisan tunnelman. Nousemme avolava-auton kyytiin ja ajamme saaren halki metsien reunustamia teitä pitkin – puut antavat suojan paahteiselta auringolta. Saaren kuuluisin nähtävyys on eittämättä Anse Source D’Argent, yksi maailman kauneimmista ja varmasti myös kuvatuimmista rannoista. Sen valkoisilta hietikoilta kohoavat dramaattiset kivipaadet. Tutustumme myös ulkoilmamuseoon ja näemme, kuinka kookospähkinästä saadaan kookosöljyä entisaikain tyyliin. Seychelleillä on paljon jättiläiskilpikonnia, ja museon alueella asustaa erityisen suuri yhdyskunta. La Diguen kreoli- ja siirtomaatyyliset talot kertovat omaa tarinaansa saaren historiasta. Syömme lounaan paikallisessa kreoliravintolassa. Iltapäivällä palaamme katamaraanilla Prasliniin. (A, L, P)

Praslin
5. päivä, tiistai 19.11. Valkeana hohtava parin kilometrin pituinen Côte D’or -hiekkaranta kutsuu vaikkapa aamukävelylle, jonka jälkeen on mukava pulahtaa turkoosinsiniseen mereen uimaan. Hotellimme monet ranta- ja vesiurheilulajit ovat ilmaisia. Voit myös nauttia hotellin muista palveluista, iso piha-alue uima-altaineen tarjoaa oivalliset puitteet lomapäivän viettoon. (A, P)

Praslin – Mahé
6. päivä, keskiviikko 20.11. Puolenpäivän aikaan nousemme katamaraaniin, joka vie meidät tunnissa takaisin Seychellien pääsaarelle Mahélle. Jo kaukaa erottuu saaren korkealle kohoava siluetti – nouseehan Mahén korkein kohta miltei kilometrin korkeuteen. Matkalla satamasta hotelliimme vierailemme Takamaka-rommitislaamossa. Majoitumme 3 yöksi Mahén eteläosassa sijaitsevaan hyvään ensimmäisen luokan Kempinski-rantahotelliin (★★★★★). (A, P)

Mahé
7. päivä, torstai 21.11. Tutustumme Mahén saareen kiertoajelulla. Ajamme ensin saaren länsirantaa pohjoiseen ja jatkamme sitten saarta itä-länsisuunnassa halkovalle Sans Soucis -näköalareitille. Nousemme serpentiinitietä vuorenrinnettä ylös. Tien korkeimmalla kohdalla, vanhalla Mission Lodgella, meille avautuu alueen historian lisäksi upeat maisemat saaren vehreyteen, vaaleina hohtaville hiekkarannoille sekä saarta ympäröivälle trooppiselle Intian valtamerelle. Itärannikolla tutustumme pittoreskin pääkaupungin Victorian tärkeimpiin nähtävyyksiin. Keskeisellä paikalla seisoo yli satavuotias kellotorni, jonka esikuva löytyy Lontoosta. Värikkäillä markkinoilla on tarjolla mm. mausteita ja vaatteita. Paikalliset mausteet tulevat tutuiksi myös maustetarhassa. Retkellä syömme kreolilaisen lounaan. (A, L)

Mahé
8.–9. päivä, pe–la 22.–23.11. Hotellissamme on hyvät mahdollisuudet sekä lepolomaan että aktiiviseen toimintaan: hotelli tarjoaa välineet snorklaukseen, suuressa uima-altaassa on ohjattua vesijumppaa ja aamutuimaan voi patikoida läheiselle korkealle kalliolle joogamaan tai vain ihailemaan upeita maisemia. Lauantaina saamme pitää huoneet lentokentälle lähtöön saakka. Klo 23.10 alkaa paluulentomme (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) kohti Suomea. (2xA, 2XP)

10. päivä, sunnuntai 24.11. Saavumme Helsinkiin klo 11.40.

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Matkan ohjelma ja hinta julkaistaan noin 10 kuukautta ennen matkan alkua.
Voit kuitenkin jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.470 e.  Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Lisämaksu Turkish Airlinesin lennoista business-luokassa 2.400 e.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ruumaan menevän matkalaukun paino max 20kg (Mahe-Praslin lennon vuoksi) Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e/hlö.
Loppuerä matkan hinnasta erääntyy maksettavaksi 75 vrk ennen matkan alkua. Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Peruutusajankohta            Peruutuskulut

 • viimeistään 30.6.2019       150 e
 • 1.7.–31.8.2019                  550 e
 • 1.9.–30.9.2019                          50 % matkan hinnasta
 • 1.10.2019 tai myöhemmin        95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 7.1.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta tarkistetaan 6 viikkoa ennen matkaa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Saarikierros Seychelleillä: Vinkkejä ja suosituksia

Unescon maailmanperintökohde:

Vallee de Main suojelualue

Voit olla kiinnostunut myös näistä