Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Saarikierros Seychelleillä

Ihastu Seychellien trooppiseen vehreyteen ja turkoosinsiniseen mereen, tutustu ainutlaatuiseen kasvi- ja eläinmaailmaan sekä rentoudu upeilla rannoilla

9 päivää alk. 4 470 € /hlö
  • 6.11.2020 - 15.11.2020 Täynnä
  • Praslin 4 yötä
  • La Digue retki
  • Mahé 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kaukana Afrikan mantereesta, viitisen astetta päiväntasaajalta etelään sijaitsevat Seychellit, jotka nousevat kuin helminauha kristallinkirkkaasta Intian valtamerestä. Saarten uskomaton trooppinen vehreys ja kukkaloisto sekä turkoosinsininen meri koralleineen ja värikkäine kaloineen tarjoavat lomailulle paratiisimaiset olosuhteet. Seychelleiltä löytyvät maailman ehkä kauneimmat rannat.

Saarten viehätys perustuu paljolti siihen, mitä siellä ei ole. Saarilta puuttuvat suuret turistimassat, rikollisuus, köyhyys, vaaralliset eläimet, syklonit ja saasteet. Siellä voi nähdä luonnonvaraisena useita kasveja ja eläimiä, joita ei muualla maailmassa tapaa. Kattavimman kuvan Seychelleistä saa ”saarihyppelyllä”; matkalla tutustumme suurimpiin saariin, Mahéen, Prasliniin ja La Digueen.

 

Tälle matkalle vielä muutama paikka vapaana, varaus viimeistään ke 30.9. klo 10.00.
 

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

HUOM! Matkapäivät muuttuneet, huomioitu ohjelmassa (25.9.2020)

1. päivä, perjantai 6.11. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.25 Dohan kautta (Qatar Airways) Mahélle, Seychelleille.

Mahé – Praslin
2. päivä, lauantai 7.11. Saavumme Seychellien pääsaarelle Mahélle aamulla. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen jatkamme lentäen (Air Seychelles, 20 min) Mahélta Praslinin saarelle. Lounaan jälkeen majoitumme 4 yöksi The Coco de Mer -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (A, L, P)

Vallée de Mai
3. päivä, sunnuntai 8.11. Seychellit muodostuvat 115 saaresta, joista 74 on matalia atollisaaria ja 41 korkeampia graniittisaaria. Praslin tunnetaan koralleistaan ja upeista hiekkarannoistaan. Vehreän saaren sydämessä sijaitseva Vallée de Main suojelualue on Unescon maailmanperintökohde. Kävelemme parin tunnin ajan sen poluilla tutustuen mielenkiintoiseen kasvi- ja eläinmaailmaan. Puiston erikoisuus on seychellienpalmu, jonka eroottisväritteinen, jopa yli parikymmenkiloinen hedelmä coco-de-mer kasvaa luontaisesti vain täällä sekä läheisellä Curieusen saarella. Lajin jatkuvuuden turvaavat samassa metsässä kasvavat naaras- ja koiraspalmut. Puistossa asustaa myös harvinainen seychellienmustakaija.  Saarikierroksemme jatkuu puuterinpehmeästä hiekasta ja upeista maisemistaan tunnetulle Lazio-rannalle. Syömme lounaan rantaravintolassa. Iltapäivällä on aikaa nauttia rantaelämästä uiden, snorklaten ja lepäillen puiden siimeksessä. (A, L, P)

Praslin – La Digue – Praslin
4. päivä, maanantai 9.11. Teemme kokopäiväretken lyhyen merimatkan päässä sijaitsevalle La Diguen saarelle, jossa asukkaiden hymyilevät kasvot ja kaikesta henkivä kiireettömyys luovat leppoisan tunnelman. Nousemme avolava-auton kyytiin ja ajamme saaren halki metsien reunustamia teitä pitkin – puut antavat suojan paahteiselta auringolta. Saaren kuuluisin nähtävyys on eittämättä Anse Source D’Argent, yksi maailman kauneimmista ja varmasti myös kuvatuimmista rannoista. Sen valkoisilta hietikoilta kohoavat dramaattiset kivipaadet. Tutustumme myös ulkoilmamuseoon ja näemme, kuinka kookospähkinästä saadaan kookosöljyä entisaikain tyyliin. Seychelleillä on paljon jättiläiskilpikonnia, ja museon alueella asustaa erityisen suuri yhdyskunta. La Diguen kreoli- ja siirtomaatyyliset talot kertovat omaa tarinaansa saaren historiasta. Syömme lounaan paikallisessa kreoliravintolassa. Iltapäivällä palaamme katamaraanilla Prasliniin. (A, L, P)

Praslin
5. päivä, tiistai 10.11.  Tänään on aikaa nauttia turkoosinsinisestä merestä ja hotellin monista palveluista. (A, P)

Praslin – Mahé
6. päivä, keskiviikko 11.11. Aamulla nousemme katamaraaniin, joka vie meidät tunnissa takaisin Seychellien pääsaarelle Mahélle. Jo kaukaa erottuu saaren korkealle kohoava siluetti – nouseehan Mahén korkein kohta miltei kilometrin korkeuteen. Matkalla satamasta hotelliimme vierailemme Takamaka-rommitislaamossa. Paikalliset maustekasvit tulevat tutuiksi Le Jardin du Roi -maustetarhassa, jonka ravintolassa syömme lounaan. Majoitumme 3 yöksi saaren eteläosassa sijaitsevaan hyvään ensimmäisen luokan Kempinski-rantahotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Mahé
7. päivä, torstai 12.11. Hotellissamme on hyvät mahdollisuudet sekä lepolomaan että aktiiviseen toimintaan: hotellin suuressa uima-altaassa on ohjattua vesijumppaa ja aamutuimaan voi patikoida läheiselle korkealle kalliolle joogamaan tai vain ihailemaan upeita maisemia. (A, P)

Mahé
8. päivä, perjantai 13.11. Tutustumme Mahén saareen kiertoajelulla. Ajamme ensin saaren länsirantaa pohjoiseen ja jatkamme sitten saarta itä-länsisuunnassa halkovalle Sans Soucis -näköalareitille. Nousemme serpentiinitietä vuorenrinnettä ylös. Tien korkeimmalla kohdalla, vanhalla Mission Lodgella, meille avautuu alueen historian lisäksi upeat maisemat saaren vehreyteen, vaaleina hohtaville hiekkarannoille sekä saarta ympäröivälle trooppiselle Intian valtamerelle. Itärannikolla tutustumme pittoreskin pääkaupungin Victorian tärkeimpiin nähtävyyksiin. Keskeisellä paikalla seisoo yli satavuotias kellotorni, jonka esikuva löytyy Lontoosta. Värikkäillä markkinoilla on tarjolla mm. mausteita ja vaatteita. Retkellä syömme kreolilaisen lounaan. (A, L)

Mahé
9. päivä, lauantai 14.11. Koko päivä vielä aikaa nauttia Seychellien leppoisesta lomatunnelmasta ja hotellin palveluista. Illallisen jälkeen ajamme lentokentälle, josta puolenyön jälkeen, klo 01.20 alkaa paluulentomme (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) kohti Suomea. (A, P)

10. päivä, sunnuntai 15.11. Saavumme Helsinkiin klo 13.25

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1 370 e.  Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ruumaan menevän matkalaukun paino max 20 kg (Mahé–Praslin-lennon vuoksi) Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Tutustu matkan toimintaohjeeseen ja vaatimukseen negatiivisesta koronatestistä.

Ennakkomaksu 550 e/hlö.
Seuraava erä, 2 000 euroa, erääntyy maksettavaksi 30.6.2020. Matkan loppuerä erääntyy maksettavaksi 10.9.2020.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja (maksu- ja peruutusehdot päivitetty 23.6.20)
Peruutusajankohta            Peruutuskulut

  • viimeistään 30.7.2020         150 e
  • 31.7.– 9.9.2020                   550 e
  • 10.9.– 20.9.2020                 50 % matkan hinnasta
  • 21.9.2020 tai myöhemmin   95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 25.11.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta tarkistetaan 6 viikkoa ennen matkaa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Saarikierros Seychelleillä: Vinkkejä ja suosituksia

Unescon maailmanperintökohde:

Vallee de Main suojelualue

Voit olla kiinnostunut myös näistä