Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Saarikierros Seychelleillä

Ihastu Seychellien trooppiseen vehreyteen ja turkoosinsiniseen mereen, tutustu ainutlaatuiseen kasvi- ja eläinmaailmaan sekä rentoudu upeilla rannoilla

9 päivää alk. 4 490 € /hlö
  • 18.11.2021 - 27.11.2021 Varaa
  • Praslin 4 yötä
  • La Digue retki
  • Mahé 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kaukana Afrikan mantereesta, viitisen astetta päiväntasaajalta etelään sijaitsevat Seychellit, jotka nousevat kuin helminauha kristallinkirkkaasta Intian valtamerestä. Saarten uskomaton trooppinen vehreys ja kukkaloisto sekä turkoosinsininen meri koralleineen ja värikkäine kaloineen tarjoavat lomailulle paratiisimaiset olosuhteet. Seychelleiltä löytyvät maailman ehkä kauneimmat rannat.

Saarten viehätys perustuu paljolti siihen, mitä siellä ei ole. Saarilta puuttuvat suuret turistimassat, rikollisuus, köyhyys, vaaralliset eläimet, syklonit ja saasteet. Siellä voi nähdä luonnonvaraisena useita kasveja ja eläimiä, joita ei muualla maailmassa tapaa. Kattavimman kuvan Seychelleistä saa ”saarihyppelyllä”; matkalla tutustumme suurimpiin saariin, Mahéen, Prasliniin ja La Digueen.

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan pitkille lennoille (Helsinki-Doha-Mahé/Mahé-DohaHelsinki). Lisämaksu alk 2 490 €. Paikkoja rajoitetusti.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (täysihoito 2. - 4. matkapäivinä, puolihoito 5. - 8. matkapäivinä) 

1. päivä Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.25 Dohan kautta (Qatar Airways) Mahélle, Seychelleille. 

MahéPraslin
2. päivä Saavumme Seychellien pääsaarelle Mahélle aamulla. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen jatkamme lentäen (Air Seychelles, 20 min) Mahélta Praslinin saarelle. Lounaan jälkeen majoitumme 4 yöksi hyvään keskitason Paradise Sun -rantahotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. ( L, P) 

Praslin – La DiguePraslin
3. päivä Teemme kokopäiväretken lyhyen merimatkan päässä sijaitsevalle La Diguen saarelle, jossa asukkaiden hymyilevät kasvot ja kaikesta henkivä kiireettömyys luovat leppoisan tunnelman. Nousemme avolava-auton kyytiin ja ajamme saaren halki metsien reunustamia teitä pitkin – puut antavat suojan paahteiselta auringolta. Saaren kuuluisin nähtävyys on eittämättä Anse Source D’Argent, yksi maailman kauneimmista ja varmasti myös kuvatuimmista rannoista. Sen valkoisilta hietikoilta kohoavat dramaattiset kivipaadet. Tutustumme myös ulkoilmamuseoon ja näemme, kuinka kookospähkinästä saadaan kookosöljyä entisaikain tyyliin. Seychelleillä on paljon jättiläiskilpikonnia, ja museon alueella asustaa erityisen suuri yhdyskunta. La Diguen kreoli- ja siirtomaatyyliset talot kertovat omaa tarinaansa saaren historiasta. Syömme lounaan paikallisessa kreoliravintolassa. Myöhään iltapäivällä palaamme katamaraanilla Prasliniin. (A, L, P) 

Vallée de Mai
4. päivä Seychellit muodostuvat 115 saaresta, joista 74 on matalia atollisaaria ja 41 korkeampia graniittisaaria. Praslin tunnetaan koralleistaan ja upeista hiekkarannoistaan. Vehreän saaren sydämessä sijaitseva Vallée de Main suojelualue on Unescon maailmanperintökohde. Kävelemme parin tunnin ajan sen poluilla tutustuen mielenkiintoiseen kasvi- ja eläinmaailmaan. Puiston erikoisuus on seychellienpalmu, jonka eroottisväritteinen, jopa yli parikymmenkiloinen hedelmä coco-de-mer kasvaa luontaisesti vain täällä sekä läheisellä Curieusen saarella. Lajin jatkuvuuden turvaavat samassa metsässä kasvavat naaras- ja koiraspalmut. Puistossa asustaa myös harvinainen seychellienmustakaijaSaarikierroksemme jatkuu puuterinpehmeästä hiekasta ja upeista maisemistaan tunnetulle Lazio-rannalle. Syömme lounaan rantaravintolassa. Iltapäivällä on aikaa nauttia rantaelämästä uiden, snorklaten ja lepäillen puiden siimeksessä. (A, L, P) 

Praslin 
5. päivä Valkeana hohtava parin kilometrin pituinen Côte D’or -hiekkaranta kutsuu vaikkapa aamukävelylle, jonka jälkeen on mukava pulahtaa turkoosinsiniseen mereen uimaan. Hotellimme monet ranta- ja vesiurheilulajit ovat ilmaisia. Voit myös nauttia hotellin muista palveluista – iso piha-alue uima-altaineen tarjoaa oivalliset puitteet lomapäivän viettoon. Ennen päivällistä lähdemme hotellin rannasta parin tunnin auringonlaskuristeilylle. (A, P)  

Praslin Mahé
6. päivä Keskipäivällä nousemme katamaraaniin, joka vie meidät tunnissa takaisin Seychellien pääsaarelle Mahélle. Jo kaukaa erottuu saaren korkealle kohoava siluetti nouseehan Mahén korkein kohta miltei kilometrin korkeuteen Majoitumme 3 yöksi saaren luoteisrannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan The Story Seychelles -rantahotelliin (ent The H Resort Beau Vallon) (★★★★★). (A, L)  

Mahé
7. päivä Tutustumme Mahén saareen koko päivän kiertoajelulla. Aluksi tutustumme pittoreskin pääkaupungin Victorian tärkeimpiin nähtävyyksiin. Keskeisellä paikalla seisoo yli satavuotias kellotorni, jonka esikuva löytyy Lontoosta. Värikkäillä markkinoilla on tarjolla mm. mausteita ja vaatteita. Jatkamme saarta itä-länsisuunnassa halkovalle Sans Soucis -näköalareitille. Nousemme serpentiinitietä vuorenrinnettä ylös. Tien korkeimmalla kohdalla, vanhalla Mission Lodgella, meille avautuu alueen historian lisäksi upeat maisemat saaren vehreyteen, vaaleina hohtaville hiekkarannoille sekä saarta ympäröivälle trooppiselle Intian valtamerelle. Paikalliset maustekasvit tulevat tutuiksi kävelykierroksella Spice Garden -puutarhassa. Jatkamme bussilla saaren eteläosiin, jossa nautimme lounaan meren äärellä. Saarikierroksemme viimeinen etappi on länsirannalla sijaitseva rommitislaamo, jossa tutustumiskierroksen jälkeen maistelemme paikallisia Takamaka-rommeja. (A, L) 

Mahé
8. päivä Hotellissamme on hyvät mahdollisuudet sekä lepolomaan että aktiiviseen toimintaan. Saaren upein hiekkaranta kutsuu uimaan tai snorklaamaan, kävelylle veden äärelle tai suuntamaan melontaretkellä hieman kauemmas rannasta. Lepohetki pehmeällä hiekalla puiden varjossa on rantalomaa parhaimmillaan. Läksiäispäivällinen. (A, P) 

Mahé
9. päivä Aamupäivällä vielä aikaa nauttia Seychellien lomatunnelmasta. Iltapäivällä ajamme lentokentälle, josta klo 18.10 alkaa paluulentomme (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) kohti Suomea. (A)   

10. päivä Saavumme Helsinkiin klo 6.55.

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta. Lisämaksu on 1 400 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ruumaan menevän matkalaukun paino max 20 kg (Mahé–Praslin-lennon vuoksi) Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 €/hlö.
Seuraava erä, 1 000 euroa, erääntyy maksettavaksi 28.6.2021 ja kolmas erä,  1 000 euroa erääntyy 13.9.2021. Matkan loppuerä erääntyy maksettavaksi 30.9.2021.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Peruutuksen ajankohta            Peruutuskulut

viimeistään 29.6.2021                            ennakkomaksu (550 €)
30.6.- 14.9.2021                                     1 550 euroa
15.9. - 30.9.2021                                    2 550 euroa
1.10.2021 tai myöhemmin                     95% matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 25.3.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta tarkistetaan 6 viikkoa ennen matkaa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Saarikierros Seychelleillä: Vinkkejä ja suosituksia

Unescon maailmanperintökohde:

Vallee de Main suojelualue

Voit olla kiinnostunut myös näistä