Rabat Marokko

Suuri Marokon kiertomatka

- kuninkaallisista kaupungeista Saharan laidalle
12
päivää
alk. 3 770 €/hlö

Marokon suurella kiertomatkalla kuljet tuhannen ja yhden yön tunnelmiin, vilkkaille basaarikaduille, kuninkaallisiin kaupunkeihin ja Saharan hiekkadyyneille. Nautit tuoksuista ja väreistä sekä maukkaista aterioista, näet taikureiden torin ihmeet ja upeat maisemat. Matka on erinomainen läpileikkaus Marokon rikkaaseen kulttuuriin ja historiaan, modernin ajan saavutuksiin ja nykypäivän elämään.

Laaja kiertomatka Marokon ihmeisiin

Matkalla on muutamina päivinä on pitkä bussimatka ja joissakin kohteissa on paljon kävelyä. Marokon matkan upea anti on kuitenkin niiden arvoista! Matkalla on vähintään puolihoito päivittäin, useina matkapäivänä täysihoito.

Matkareitti
Marrakech
2 yötä
Casablanca
retki
Rabat
1 yö
Mèknes ja Volubilis
retki
Fès
2 yötä
Merzouga
2 yötä
Boulmalne Dades
1 yö
Ouarzazate
1 yö
Aït Benhaddou
retki
Marrakech
2 yötä

Marokon kiertomatkamme alkaa mielenkiintoisesta Marrakechista ja tänne myös palaamme kierroksen päätteeksi. Mielikuvien Marokko on monille tuhannen ja yhden yön tunnelmaa hämyisissä basaareissa mutta sen todellisuus on paljon muutakin. Vuorovaikutus Gibraltarin salmen pohjoispuolelle on ollut kiinteä jo vuosisatojen ajan, minkä voimme itsekin todeta matkalla.

Matkalla käymme kaikissa neljässä kuninkaallisessa kaupungissa, Fèsissä, Meknèsissä, Marrakechissa sekä nykyisessä pääkaupungissa Rabatissa

Nämä kaupungit ovat olleet kukin vuorollaan pääkaupunkina ja ne ovat merkittäviä kulttuurihistoriallisen arvonsa vuoksi. Rooman valtakunnan muinaista laajuutta todistavat vielä tänä päivänä Volubiliksen hyvin säilyneet rauniot ja erityisen kauniit mosaiikit. Fèsin käsityöläisperinne Medinan kapeiden kujien varrella sekä Marrakechin Djemaa el-Fnan eli taikureiden torin ihmeet käärmeenlumoojineen ja akrobaatteineen ovat varmasti matkan kohokohtia. Reittimme johdattaa meidät myös Saharan laitamille Merzougaan.

Tutustumme Saharan maisemiin ja Erg Chebbin aaltoileviin hiekkadyyneihin nelivetoautojen kyydissä

Todghan kanjonin korkeat kiviseinämät ja Dades-kanjonin jylhät maisemat tuovat esiin Marokon maisemien monimuotoisuuden. Matkamme jatkuu vanhaan karavaanikaupunki Ouarzazateen. Atlas-vuorten maisemissa liikumme vielä nelivetoautoilla ennen paluuta Marrakechiin.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, vähintään puolihoito päivittäin, ohjelmassa mainitut kiertokäynnit ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot ja kantajamaksut sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 590 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

28.10.–8.11.2024

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen, TH=täysihoito
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, maanantai Lähtö Helsingistä (Air France) klo 6.30 Pariisiin, jonne saavumme klo 8.55. Jatkolentomme (Air France) lähtee klo 12.10 ja perille Marrakechiin saavumme klo 15.30. Majoitumme 2 yöksi Marrakechin alueella sijaitsevaan hyvään keskitason hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Näkymä Marrakeshin vanhaan kaupunkiin Marokko
Marrakech

2. päivä, tiistai Atlas-vuoriston juurella, vanhojen kauppareittien varrella, sijaitsevaa Marrakechia kutsutaan punaiseksi kaupungiksi. Sen vanhan kaupungin rakennukset ja muurit on rakennettu miltei täysin punertavasta savesta. Marrakech kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja sitä on aina pidetty eteläisen Marokon pääkaupunkina. Tunnetuin maamerkki on Koutoubian moskeijan minareetti, jonka ”sisaruksia” ovat Sevillan Giralda ja Hassanin torni Rabatissa.

Djemaa el-Fna eli taikureiden tori on kaupungin keskipiste. Torin hypnoottinen tunnelma tiivistyy illalla valojen loisteessa akrobaattien, tanssiryhmien ja käärmeenlumoojien esitellessä taitojaan. Monien ruokakojujen tuoksut houkuttelevat eksoottisten elämyksien etsijää maistelemaan paikallisia erikoisuuksia. Marrakechin valtavalla basaarialueella eli soukissa eksyminen on helppoa. Sieltä sanotaan löytyvän mitä vain mausteista metsästyshaukkoihin. Tutustumme päivän aikana kaupungin nähtävyyksiin. (A, L)

Hasan II moskeija Casablanca Marokko
Marrakech – Casablanca – Rabat

3. päivä, keskiviikko Aamupäivällä ajamme bussilla rannikolla sijaitsevaan Marokon suurimpaan kaupunkiin, Casablancaan. Syömme kaupungissa lounaan ja tutustumme vuonna 1993 valmistuneeseen Hassan II:n moskeijaan. Tämän maailman kolmanneksi suurimman moskeijan avattavan katon alle mahtuu 25 000 henkeä ja sen minareetti kohoaa 210 metrin korkeuteen. Moskeija on oivallinen esimerkki marokkolaisesta käsityöperinteestä taitavasti tehtyine stukko- ja puuleikkauskoristeineen.

Jatkamme bussilla kohti Marokon pääkaupunkia Rabatia, joka on yksi Marokon neljästä kuninkaallisesta kaupungista. Noin 100 kilometrin matka taittuu sujuvasti moottoritietä pitkin. Perillä vierailemme Mohammed V:n mausoleumilla, jonka rakentamisessa ei ole kuluja säästelty. Sisälle mausoleumiin ei pääse. Mausoleumin vieressä näemme myös keskeneräiseksi jääneen Hassanin tornin 1100-luvun lopulta. Se kuului almohadihallitsija Yacoub Al-Mansourin suurelliseen moskeijakompleksiin. Majoitumme Rabatin kaupunkialueella sijaitsevaan hyvään keskitason Gardenia Boutique -hotelliin (★★★★). (A, L)

Volubilis on Marokon parhaiten säilynyt roomalaisajan kaupunki
Rabat – Meknès – Volubilis – Fès

4. päivä, torstai  Aamiaisen jälkeen jatkamme bussilla kohti sisämaata. Pistäydymme kuninkaallisessa Meknèsissä, jota kutsutaan myös nimellä ”Marokon Versailles”. Alawiitti-dynastian Moulay Ismail teki Meknèsistä suurellisen pääkaupunkinsa yli 50-vuotisen hallintokautensa aikana 1600–1700 -lukujen taitteessa. Meknèsissä on käynnissä laajat restaurointityöt ja sisäänpääsy kohteisiin on epävarmaa. Päivän aikana tutustumme myös Volubilikseen, joka on Marokon parhaiten säilynyt roomalaisajan kaupunki. Pysähdymme tässä vaikuttavassa rauniokaupungissa ihailemaan riemukaarta ja hyvin säilyneitä mosaiikkeja. Sekä Meknès että Volubilis ovat Unescon maailmanperintökohteita.

Illaksi saavumme Fèsiin, joka on vanhin Marokon neljästä kuninkaallisesta kaupungista. Majoitumme 2 yöksi Fèsin vanhan ja uuden keskustan välisellä alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Palais Medina & SPA -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Tyypillisiä saviastioita Marokko.
Fès

5. päivä, perjantai Unescon suojeluksessa olevan Fèsin merkitys Marokon identiteetille on ollut kiistaton sen perustamisesta 700-luvun lopulta lähtien. Se on aina ollut ortodoksisen islamin keskus. Fès el-Bali ja Fès el-Jdid muodostavat vanhankaupungin, jonka kapeilla kujilla elämänmeno ei ole juurikaan muuttunut satojen vuosien aikana. Basaarit, moskeijat, käsityöpajat ja nahkaparkitsemot pikkukujien varrella luovat erikoislaatuisen tunnelman, jota nykymaailmasta ei juuri enää löydä. Tutustumme Fèsin nähtävyyksiin ja eri alueisiin kaupunkikierroksella. (A, L)

Merzougan autiomaa Marokko
Fès – Merzouga

6.–7. päivä, la–su Aamiaisen jälkeen aloitamme noin 500 kilometrin bussimatkan kohti Merzougaa. Reittimme varrelle jää ensimmäisenä setrimetsiköiden lomassa Ifrane, joka on kuin idyllinen alppikylä talvi-urheilumahdollisuuksineen. Näemme matkalla myös aitoa maalaiselämää sekä pieniä berberikyliä. Loppumatkalla Ziz-laakson taatelipalmulehdot hallitsevat maisemaa. Illaksi saavumme Saharan autiomaan laidalle Merzougaan, jossa majoitumme 2 yöksi tunnelmalliseen keskitason Tombouctou-hotelliin (★★★) ja syömme päivällisen.

Sunnuntaina tutustumme lähialueisiin ja upeisiin Erg Chebbin hiekkadyynimaisemiin nelivetoautoilla. (2xA, 2xL, 2xP)

Todghan kanjoni Marokko
Merzouga – Boumalne Dades

8. päivä, maanantai Lähdemme aamulla noin parin sadan kilometrin bussimatkalle kohti Todghan kanjonia. Saavumme puolenpäivän jälkeen perille Todghan kanjonille, jossa pysähdymme hämmästelemään yli 200 metrin korkeuteen kohoavia seinämiä. Dramaattinen maisema on syntynyt vuosituhansien aikana eroosion vaikutuksesta alueen halki virranneen joen pikkuhiljaa syödessä tiensä kalkkikiviseinämän läpi. Lounaan ja kanjonin jälkeen jatkamme Boumalnen pikkukaupunkiin, jossa yövymme tunnelmallisessa keskitason Xaluca Dades -hotellissa (★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Dades-kanjonin rinteillä kiemurtelee tie Marokko
Boumalne Dades – Ouarzazate

9. päivä, tiistai Päivän päänähtävyys on jylhä Dades-kanjoni, jonka rinteillä kiemurtelevalta tieltä ihastelemme upeita näkymiä. Jatkamme ns. tuhansien kasbahien tietä pitkin kohti Ouarzazatea. Ouarzazate oli aikoinaan pohjoiseen matkalla olleiden kauppakaravaanien pysähdyspaikka. Ranskalaisten siirtomaakaudella siitä kehittyi alueen hallinnollinen keskus. Tämä Korkea-Atlas -vuoriston katveessa sijaitseva kaupunki on nykyisin matkailijoiden suosiossa. Majoitumme kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan hyvään keskitason Oscar Hotel by Atlas Studios -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (A, P)

Ait Benhaddoun kylä Marokko
Ouarzazate – Marrakech

10. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Marrakechia. Ajamme ensin linnoitettuun Aït Benhaddoun kylään, joka on Unescon maailmanperintökohde. Kylä on toiminut monien Hollywood-elokuvien historiallisena näyttämönä. Jatkamme matkaa nelivetoautoilla Atlas-vuorten jylhissä maisemissa ikivanhaa karavaanireittiä seuraillen Telouétin kylään. Telouétin maamerkki on 1860-luvulla El Glaouin mahtiperheen rakennuttama ja nyt osittain raunioitunut palatsilinnoitus. Tizi n´Tichkan vuoristosolassa nousemme jälleen bussiin ja perille Marrakechiin saavumme illansuussa. Majoitumme 2 yöksi jo tuttuun hotelliimme ja syömme päivällisen. (A, RL, P)

Minttutee kuuluu marokolaiseen päivään
Marrakech

11. päivä, torstai Vapaapäivä. Jäähyväispäivällinen. (A, P)

lento

12. päivä, perjantai Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Lentomme (Air France) lähtee klo 7.20 Pariisiin, jonne saavumme klo 10.50. Jatkolentomme (Air France) lähtee klo 12.35 ja perille Helsinkiin saavumme klo 16.40. (A)

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Kasbah Tombouctou, Merzouga

Paikalliseen tyyliin rakennettu, tunnelmallinen keskitason hotelli Saharan laidalla. Spa ja hamam, turkkilainen sauna ja pieni uima-allas sekä ravintola. Vaatimattomat huoneet, joissa ilmastointi.

Oscar Hotel by Atlas Studios, Quarzazate

Hyvän keskitason hotelli Atlas-elokuvastudion yhteydessä. Niilin jalokivi, Gladiaattori ja monet muut elokuvat on kuvattu täällä. Tilavat huoneet, joissa ilmastointi/lämmitys sekä ilmainen wifi.

Gardenia Boutique Hotel, Rabat

Hyvän keskitason hotelli kaupungin keskustassa. Modernit, tilavat huoneet. Hotellissa ravintola, ulkoterassi, ilmainen wifi (myös huoneissa).

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Suuri Marokon kiertomatka
 • reittilennot tulennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • joka päivä vähintään puolihoito (ei paluupäivänä)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 82 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Suuri Marokon kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 590 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Matkalla kävellään paljon ja matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Ryhmän minimikoko 14. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteesta johtuen sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €
 • 90–71 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 €
 • 70–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 70 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 85 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

28.10.2024 lähdön hinta perustuu 28.11.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää alk./hlö 3 770 €
 • 28.10.2024 - 8.11.2024
  alk. 3 770€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Marokon kiertomatkasta

Teemme Marokon kiertomatkan keväällä ja syksyllä, jolloin päivälämpötilat ovat miellyttävät myös kiertomatkaa ajatellen. Päivisin lämpötila on noin + 18-23 C, öisin noin + 10-15 C. Sadepäiviä ei näihin kuukausiin kovin montaa osu mutta kuurosateet ovat toki mahdollisia. Varaa mukaan siis mukavia kesävaatteita ja lämpimämpää aamuja/iltoja varten. Matkailijoilta ei edellytetä täysin peittävää pukeutumista mutta paljastavien vaatteiden käyttöä ei suositella, etenkin olkavarret ja sääret olisi hyvä peittää. Mukavat retkijalkineet ovat ehdottomasti tärkein matkavaruste Marokon kiertomatkalle!

Marokon valuutta on dirhami (MAD). Dirhameja on joissakin rahanvaihtopisteissä Suomessakin. Ellet vaihda dirhameja ennen lähtöä, varaa mukaan käteistä euroina, vaihtaminen onnistuu kyllä esim. hotelleissa. Erityisesti toreilla ja soukeissa käteinen on usein ainut maksutapa. Luottokortit käyvät isommissa tavarataloissa, ravintoloissa ja hotelleissa.

Marokossa on useita Unescon maailmanperintökohteita, joista tällä kiertomatkalla näemme nämä:

Marrakesh
Rabbat
Meknes
Volubilis
Fez
Aït Benhaddou