Seeprat-Tsavon-kansallispuisto-Kenia-Olympia

Kenian safari ja Mombasa

- upea safari ja Mombasan rannat samalla matkalla
13
päivää
alk. 5 680 €/hlö

Kenian safari ja Mombasa -matka on loistava yhdistelmä safaria ja rantalomaa. Matka sopii myös ensimmäistä safarimatkaa suunnittelevalle. Safariajoilla näet runsaasti eläimiä ja Kenian luontoa monipuolisesti ja matkan lopussa nautit rantalomasta Mombasassa.

Koe Kenian safari ja Mombasan rannat

Matkareitti
Nairobi
2 yötä
Amboseli
2 yötä
Länsi-Tsavo
2 yötä
Itä-Tsavo
2 yötä
Mombasa
3 yötä

Matkan alussa tutustumme Kenian pääkaupunkiin Nairobiin, jossa bongaamme eläimiä ainutlaatuisessa Nairobin kansallispuistossa ja vierailemme norsujen orpokodissa.

Safariosuuden aloitamme Amboselin kansallispuistosta, joka lumihuippuisen Kilimanjaron juurelle levittäytyvänä tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua itäisen Afrikan luontoon. Avoimella savannilla vaeltavat norsujen, seeprojen, afrikanpuhveleiden, kirahvien ja erilaisten antilooppien laumat.

Safaripäivät Tsavossa ja yöpymiset telttamajoissa ovat Kenian safaria parhaimmillaan

Amboselin tasangolta matkamme jatkuu maastoautoilla kohti Tsavojen kansallispuistoa. Matkan varrella maisemat vaihtelevat: pyöreiden majojen muodostamia kyliä pikku peltotilkkuineen, maaperän vulkaanisuudesta kertovia tuhkakeiloja ja laavakenttiä sekä apinanleipäpuita. Ja tietysti eläimiä – molelmmat Tsavon kansallispuistot ovat erityisen tunnettuja norsuistaan ja leijonistaan.

Safarimme päättyy Intian valtameren rannalle, jossa saamme nauttia kuumankostean Mombasan upeista hiekkarannoista ja rentouttavasta rantaelämästä.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa/safariteltassa, safarilla täysihoito ja muina päivinä puolihoito, puistojen sisäänpääsymaksut, palvelupalkkiot ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta/safariteltasta alk. 680 €.

Matkan hinta ja ehdot

Koe Kenian safari Amboselin savannilla Kilimanjaron juurella, näe Tsavon upeat maisemat ja eläimet, vietä kaksi yötä safariteltassa ja nauti Mombasan hienoista hiekkarannoista.

Huom! Matkalla vieraillaan David Sheldricksin norsujen orpokodissa, joka sijaitsee Nairobin luonnonpuiston alueella.
Syyskuusta 2023 alkaen viranomaiset perivät puistomaksun myös niiltä, jotka vierailevat orpokodissa.
Puistomaksu on 50 euroa aikuisilta ja 35 euroa alle 16-vuotiailta lapsilta. 
Maksun perivä taho on Kenya Wildlife Service. Maksu veloitetaan matkalle ilmoittautuneilta loppumaksun yhteydessä (5.3.2024 lähdön osalta lisämaksuna).

Matkaohjelma

5. – 17.3.2024 27.12.2024 - 8.1.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (safarilla on täysihoito, Nairobissa ja Mombasassa puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 7.00 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Nairobiin, jonne saavumme klo 22.10. Majoitumme 2 yöksi Nairobin lentokentän läheisyydessä sijaitsevaan keskitason Crowne Plaza -hotelliin (★★★★).

The David Sheldrick Wildlife Trust -säätiö hoitaa orvoiksi jääneitä norsujen poikasia
Nairobi

2. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen tutustumme The David Sheldrick Wildlife Trust -säätiön toimintaan. Säätiön hoitoon tuodaan orvoiksi jääneitä norsujen poikasia. Nämä saavat hyvää hoitoa vuosien ajan, kunnes ovat kasvaneet ja kehittyneet riittävästi, jotta ne voidaan palauttaa takaisin luontoon. Nautimme lounaan suositussa Carnivore-ravintolassa.

Iltapäivällä lähdemme Nairobin kansallispuistoon (117 km2). Puisto on ainutlaatuinen, sillä missään muualla miljoonakaupungissa ei ole villiä luontoa niin lähellä kaupunkiasutusta kuin Nairobissa. Puisto on osittain aidattu, puiston raja sijaitsee vain 7 km kaupungin keskustasta. Puisto on suurimmalta osaltaan ruohosavannia, josta nousee siellä täällä akasiapensaita tarjoamaan varjoa kuuman auringon alla eläville eläimille. Tätä Kenian ensimmäistä kansallispuistoa, joka on perustettu v. 1946, kutsutaan myös sarvikuonopuistoksi. Onnistuneen suojelutyön ansiosta uhanalaisten pensassarvikuonojen määrä on lisääntynyt. Suurella todennäköisyydellä mekin näemme täällä pensassarvikuonon – muiden nisäkkäiden, kuten seeprojen, kirahvien, elandien ja puhveleiden lisäksi. Myöhään iltapäivällä paluu hotelliin. (A, L)

Kirahvi-Amboseli-Kenia
Nairobi - Amboseli

3. päivä, torstai Lähdemme maastoautoilla kohti Kilimanjaron juurella sijaitsevaa Amboselin kansallispuistoa. Jo ennen Amboselia saavumme maasaiden asuinalueille. Perinteisesti kirkkaisiin väreihin pukeutuvat maasait karjalaumoineen ja asumuksineen ovat mieleenpainuva näky keskellä muuten karua luontoa. Ajamme läpi kansallispuiston hyvätasoiseen Amboseli Serena Safari Lodgeen (★★★★), johon majoitumme 2 yöksi. (A, L, P)

Norsulauma Amboseli Kenia
Amboseli

4. päivä, perjantai Teemme ensimmäisen puistoajon jo auringonnousun aikaan, jolloin petoeläimetkin ovat vielä liikkeellä. Norsut, seeprat, puhvelit, antiloopit ja kirahvit ovat upea näky lumihuippuisen Kilimanjaron piirtyessä taustalle. Auringon lämmön myötä näemme pölypyörteiden nostavan Amboselin tomua ilmaan kapeina nauhoina. Palaamme majapaikkaamme aamiaiselle.

Lounaan nautimme lodgessa ja myöhemmin iltapäivällä lähdemme jälleen puistoajolle. Illalla auringon viimeiset säteet pukevat Amboselin maiseman punertavan eri sävyihin. Norsujen tummat hahmot piirtyvät iltataivasta vasten niiden siirtyessä pitkinä jonoina yöpymispaikoilleen. Tämän unenomaisen hetken voi kokea vain Amboselissa, Afrikan sydämessä. (A, L, P)

Seepra-ylittaa-punahiekkaisen-tien-Tsavon-kansallispuisto-Kenia.
Amboseli - Länsi-Tsavo

5.–6. päivä, la–su Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Tsavon kansallispuistoa. Vaihtelevat maisemat ja villieläinten tarkkailu pitävät meidät valppaina. Maasaialueet jäävät taaksemme ja edessämme avautuvat rosoiset Chyulukukkulat. Saavumme taitaheimon asuinalueille Tsavon kansallispuiston länsiosiin. Täällä sijaitsee hyvätasoinen majapaikkamme Kilaguni Serena Safari Lodge (★★★★), johon majoitumme 2 yöksi.

Teemme lauantain ja sunnuntain aikana useita puistoajoja. Tsavon kansallispuisto koostuu kahdesta osasta, Länsi- ja Itä-Tsavosta. Yhdessä ne muodostavat yhden maailman suurimmista kansallispuistoista, pinta-alaltaan yli 20 000 km2. Leijonat, hyeenat, leopardit, gepardit, puhvelit ja monet antilooppilajit kuuluvat puiston faunaan. Erityisen kuuluisa Tsavo on leijonistaan ja norsuistaan. Lintulajeja on yli 400 pikkuriikkisestä afrikankääpiöhaukasta aina maailman painavimpaan lentävään lintuun kuningastrappiin saakka. (2xA, 2xL, 2xP)

Leijona-Kenia-safarit
Länsi-Tsavo – Itä-Tsavo

7. päivä, maanantai Aamulla lähdemme kohti Itä-Tsavoa. Vuoristomaisema tasoittuu ja suuret apinanleipäpuut yleistyvät maisemassa. Iltapäivällä saavumme Satao Campiin (★★★★), joka sijaitsee kauniilla paikalla keskellä villiä luontoa. Majoitumme 2 yöksi hyvätasoisiin telttamajoihin, joissa on sängyt, wc ja suihku.

Lounaan jälkeen teemme vielä muutaman tunnin puistoajon, jonka jälkeen palaamme telttaleiriimme. Safaripäivät Tsavossa ja majoitus Satao Campin telttamajoissa ovat varmasti mieleenpainuvia Afrikan-matkakokemuksia. (A, L, P)

Virtahevot-vedessa-Tsavon-kansallispuisto-Kenia.
Itä-Tsavo

8. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen pakkaamme retkilounaan mukaan ja lähdemme puistoajolle. Palaamme iltapäivällä majapaikkaamme, jossa meillä on aikaa rentoutua ennen päivällistä. (A, RL, P)

Matkailija-tarkkailee-elaimia-Kenia
Itä-Tsavo - Mombasa

9. päivä, keskiviikko  Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Mombasaa. Kuoppainen matka kulkee läpi matalan pensassavannin, joka 1800-luvun puoliväliin saakka vaikeutti valkoisten tunkeutumista syvemmälle Kenian sisäosiin. Lähempänä rannikkoa kasvillisuus muuttuu rehevämmäksi ja Intian valtameren kosteus alkaa tuntua iholla.

Lounasaikaan saavumme Mombasaan ja majoitumme 3 yöksi kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan keskitason Serena Beach Resort & Spa -rantahotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Moi Avenue, Mombasa, Kenia
Mombasan pohjoisrannikko

10. päivä, torstai Intian valtameren lämpimät aallot huuhtelevat edessämme avautuvaa hiekkarantaa. Aamupäivällä teemme kaupunkikierroksen Mombasassa. Iltapäivällä on hyvin aikaa rentoutua ja nauttia auringon lämmöstä. (A, P)

Mombasan-aurinkorantaa-Kenia
Mombasan pohjoisrannikko

11. päivä, perjantai Tänään on vapaapäivä. Hiekkaranta ja lämmin meri kutsuvat. Hotellin kylpylän monipuoliset ja hyvätasoiset hoidot (maksullisia) ovat tutustumisen arvoisia. Myös hotellin vesiurheilukeskus tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia ajanviettoon. (A, P)

Serena Beach Resort & Spa uima-allasalue, Mombasa Kenia
Mombasan pohjoisrannikko

12. päivä, lauantai Vielä on koko päivän mahdollisuus rentoutua rantakohteessa, meillä on huoneet käytössämme lähtöön saakka. Myöhäisen lounaan jälkeen siirtyminen Mombasan lentokentälle, josta on tunnin lento (Kenya Airways) Nairobiin. Klo 23.55 lento Nairobista (Lufthansa) Frankfurtin kautta Helsinkiin. (A, L)

lento

13. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 13.10.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (safarilla on täysihoito, Nairobissa ja Mombasassa puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 7.00 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Nairobiin, jonne saavumme klo 21.10. Majoitumme 2 yöksi Nairobin lentokentän läheisyydessä sijaitsevaan keskitason Crowne Plaza -hotelliin (★★★★).

The David Sheldrick Wildlife Trust -säätiö hoitaa orvoiksi jääneitä norsujen poikasia
Nairobi

2. päivä, lauantai  Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdemme Nairobin kansallispuistoon (117 km2). Puisto on ainutlaatuinen, sillä missään muualla miljoonakaupungissa ei ole villiä luontoa niin lähellä kaupunkiasutusta kuin Nairobissa. Puisto on osittain aidattu, puiston raja sijaitsee vain 7 km kaupungin keskustasta. Puisto on suurimmalta osaltaan ruohosavannia, josta nousee siellä täällä akasiapensaita tarjoamaan varjoa kuuman auringon alla eläville eläimille. Tätä Kenian ensimmäistä kansallispuistoa, joka on perustettu v. 1946, kutsutaan myös sarvikuonopuistoksi. Onnistuneen suojelutyön ansiosta uhanalaisten pensassarvikuonojen määrä on lisääntynyt. Suurella todennäköisyydellä mekin näemme täällä pensassarvikuonon – muiden nisäkkäiden, kuten seeprojen, kirahvien, elandien ja puhveleiden lisäksi. 

Aamuajon jälkeen tutustumme The David Sheldrick Wildlife Trust -säätiön toimintaan. Säätiön hoitoon tuodaan orvoiksi jääneitä norsujen poikasia. Nämä saavat hyvää hoitoa vuosien ajan, kunnes ovat kasvaneet ja kehittyneet riittävästi, jotta ne voidaan palauttaa takaisin luontoon. Myöhäisen lounaan jälkeen paluu hotelliin. (A, L) 

Kirahvi-Amboseli-Kenia
Nairobi - Amboseli

3. päivä, sunnuntai Lähdemme maastoautoilla kohti Kilimanjaron juurella sijaitsevaa Amboselin kansallispuistoa. Jo ennen Amboselia saavumme maasaiden asuinalueille. Perinteisesti kirkkaisiin väreihin pukeutuvat maasait karjalaumoineen ja asumuksineen ovat mieleenpainuva näky keskellä muuten karua luontoa. Ajamme läpi kansallispuiston hyvätasoiseen Amboseli Serena Safari Lodgeen (★★★★), johon majoitumme 2 yöksi. (A, L, P)

Norsulauma Amboseli Kenia
Amboseli

4. päivä, maanantai Teemme ensimmäisen puistoajon jo auringonnousun aikaan, jolloin petoeläimetkin ovat vielä liikkeellä. Norsut, seeprat, puhvelit, antiloopit ja kirahvit ovat upea näky lumihuippuisen Kilimanjaron piirtyessä taustalle. Auringon lämmön myötä näemme pölypyörteiden nostavan Amboselin tomua ilmaan kapeina nauhoina. Palaamme majapaikkaamme aamiaiselle.

Lounaan nautimme lodgessa ja myöhemmin iltapäivällä lähdemme jälleen puistoajolle. Illalla auringon viimeiset säteet pukevat Amboselin maiseman punertavan eri sävyihin. Norsujen tummat hahmot piirtyvät iltataivasta vasten niiden siirtyessä pitkinä jonoina yöpymispaikoilleen. Tämän unenomaisen hetken voi kokea vain Amboselissa, Afrikan sydämessä. (A, L, P)

Seepra-ylittaa-punahiekkaisen-tien-Tsavon-kansallispuisto-Kenia.
Amboseli - Länsi-Tsavo

5.–6. päivä, ti-ke Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Tsavon kansallispuistoa. Vaihtelevat maisemat ja villieläinten tarkkailu pitävät meidät valppaina. Maasaialueet jäävät taaksemme ja edessämme avautuvat rosoiset Chyulukukkulat. Saavumme taitaheimon asuinalueille Tsavon kansallispuiston länsiosiin. Täällä sijaitsee hyvätasoinen majapaikkamme Kilaguni Serena Safari Lodge (★★★★), johon majoitumme 2 yöksi.

Teemme tiistain ja keskiviikon aikana useita puistoajoja. Tsavon kansallispuisto koostuu kahdesta osasta, Länsi- ja Itä-Tsavosta. Yhdessä ne muodostavat yhden maailman suurimmista kansallispuistoista, pinta-alaltaan yli 20 000 km2. Leijonat, hyeenat, leopardit, gepardit, puhvelit ja monet antilooppilajit kuuluvat puiston faunaan. Erityisen kuuluisa Tsavo on leijonistaan ja norsuistaan. Lintulajeja on yli 400 pikkuriikkisestä afrikankääpiöhaukasta aina maailman painavimpaan lentävään lintuun kuningastrappiin saakka. (2xA, 2xL, 2xP)

Leijona-Kenia-safarit
Länsi-Tsavo – Itä-Tsavo

7. päivä, torstai Aamulla lähdemme kohti Itä-Tsavoa. Vuoristomaisema tasoittuu ja suuret apinanleipäpuut yleistyvät maisemassa. Iltapäivällä saavumme Satao Campiin (★★★★), joka sijaitsee kauniilla paikalla keskellä villiä luontoa. Majoitumme 2 yöksi hyvätasoisiin telttamajoihin, joissa on sängyt, wc ja suihku.

Lounaan jälkeen teemme vielä muutaman tunnin puistoajon, jonka jälkeen palaamme telttaleiriimme. Safaripäivät Tsavossa ja majoitus Satao Campin telttamajoissa ovat varmasti mieleenpainuvia Afrikan-matkakokemuksia. (A, L, P)

Virtahevot-vedessa-Tsavon-kansallispuisto-Kenia.
Itä-Tsavo

8. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen pakkaamme retkilounaan mukaan ja lähdemme puistoajolle. Palaamme iltapäivällä majapaikkaamme, jossa meillä on aikaa rentoutua ennen päivällistä. (A, RL, P)

Matkailija-tarkkailee-elaimia-Kenia
Itä-Tsavo - Mombasa

9. päivä, lauantai  Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Mombasaa. Kuoppainen matka kulkee läpi matalan pensassavannin, joka 1800-luvun puoliväliin saakka vaikeutti valkoisten tunkeutumista syvemmälle Kenian sisäosiin. Lähempänä rannikkoa kasvillisuus muuttuu rehevämmäksi ja Intian valtameren kosteus alkaa tuntua iholla.

Lounasaikaan saavumme Mombasaan ja majoitumme 3 yöksi kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan keskitason Serena Beach Resort & Spa -rantahotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Moi Avenue, Mombasa, Kenia
Mombasan pohjoisrannikko

10. päivä, sunnuntai Intian valtameren lämpimät aallot huuhtelevat edessämme avautuvaa hiekkarantaa. Aamupäivällä teemme kaupunkikierroksen Mombasassa. Iltapäivällä on hyvin aikaa rentoutua ja nauttia auringon lämmöstä. (A, P)

Mombasan-aurinkorantaa-Kenia
Mombasan pohjoisrannikko

11. päivä, maanantai Tänään on vapaapäivä. Hiekkaranta ja lämmin meri kutsuvat. Hotellin kylpylän monipuoliset ja hyvätasoiset hoidot (maksullisia) ovat tutustumisen arvoisia. Myös hotellin vesiurheilukeskus tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia ajanviettoon. (A, P)

Serena Beach Resort & Spa uima-allasalue, Mombasa Kenia
Mombasan pohjoisrannikko

12. päivä, tiistai Vielä on koko päivän mahdollisuus rentoutua rantakohteessa, meillä on huoneet käytössämme lähtöön saakka. Myöhäisen lounaan jälkeen siirtyminen Mombasan lentokentälle, josta on tunnin lento (Kenya Airways) Nairobiin. Klo 23.55 lento Nairobista (Lufthansa) Frankfurtin kautta Helsinkiin. (A, L)

lento

13. päivä, keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 13.10.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Safarilodgeissa ei ole ilmastointia ellei sitä erikseen mainita. Joissakin safarilodgeissa lämmintä vettä saa vain iltaisin ja aamuisin tiettyinä aikoina, myös majapaikkojen wifi-yhteyksissä ja sähköissä saattaa toisinaan olla katkoksia. Kaikissa matkan lodgeissa/hotelleissa huoneissa on oma wc&suihku.

Satao Camp, Itä-Tsavo

Yhteistyökumppanimme omistama hyvätasoinen telttalodge. Yksittäisissä safariteltoissa oma wc/suihku sekä pieni terassi. Näet ja kuulet eläimet aivan läheltä ja nautit herkullisista aterioista.

Serena Beach Resort & Spa, Mombasa

Keskitason viihtyisä hotelli Mombasan pohjoisrannikolla. Huoneista näköala puutarhaan, huoneissa pieni parveke/terassi sijainnista riippuen. Uima-allasalue, valkohiekkainen ranta, vesiurheilua ja spa.

Serena Safari Lodge , Amboseli

Hyvätasoiselta Serena Lodgelta näkymät lumihuippuiselle Kilimanjarolle, huoneiden omilta terasseilta Amboselin savannille. Huoneessa wifi, hyttysverkot ja kattotuuletin.

Kilaguni Serena Safari Lodge, Länsi-Tsavo

Chyulu-kukkuloiden maisemissa sijaitseva hyvätasoinen lodge, jonka ravintolasta ja terassilta on näkyvyys eläinten suosimalle juomapaikalle. Tilavissa huoneissa oma terassi ja ilmainen wifi.

Crowne Plaza, Nairobi

Aivan lähellä lentokenttää sijaitseva keskitason hotelli. Hyvn äänieristetyt tilavat huoneet. Ilmainen wifi, kaksi ravintolaa ja baari, ulkona katolla uima-allas oleskelutiloineen.
Näytä kaikki hotellit

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

27.12.2024 lähdölle on mahdollista varata pitkät lennot (Helsinki-Frankfurt-Nairobi ja Nairobi-Frankfurt-Helsinki) business-luokkaan.

Lisämaksu alk. 2 350 €/henkilö.

Huom! Business-luokan paikoista veloitetaan erillinen ennakkomaksu, 850 €/matkustaja, joka tulee maksaa ennakkomaksun yhteydessä. Mikäli varaat paikat verkkokaupan kautta, laskutamme erillisen ennakkomaksun seuraavana arkipäivänä. Loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä. 
Peruutuskulut: Mikäli joudut peruuttamaan matkasi kokonaan tai perut business-luokan paikat, matkan normaalien peruutuskulujen lisäksi pidätetään 850 €/henkilö. Loppumaksun eräpäivän jälkeen tapahtuvista peruutuksista business-luokan lisämaksu pidätetään kokonaan.

alk. 2 350 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kenian safari ja Mombasa
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja lodgeissa/teltoissa
 • safarilla täysihoito, Nairobissa ja Mombasassa puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • puistomaksut (5.3.2024 lähdöllä 440 USD, 27.12.2024 lähdöllä 620 USD)
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja lodgeissa/telttaleirissä
 • lento- ja turistiverot, muut viranomaismaksut ja Kenian sähköinen matkustuslupa
 • juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kenian safari ja Mombasa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 5.3.2024 lähdöllä 750 €, 27.12.2024 lähdöllä 860 €.

Huom! Matkalla vieraillaan David Sheldricksin norsujen orpokodissa, joka sijaitsee Nairobin luonnonpuiston alueella. Syyskuusta 2023 alkaen viranomaiset perivät puistomaksun myös niiltä, jotka vierailevat orpokodissa.
Puistomaksu on 50 euroa aikuisilta ja 35 euroa alle 16-vuotiailta lapsilta.
Maksun perivä taho on Kenya Wildlife Service. Maksu veloitetaan matkalle ilmoittautuneilta loppumaksun yhteydessä (30.11.2023 ja 5.3.2024 lähtöjen osalta lisämaksuna).

Keltakuumerokotusta ja malarianestolääkitystä suositellaan. Kenian bakteerikanta on erilainen kuin Suomessa, joten mm. käsihygieniaan on syytä kiinnittää erityistä huomiota. 

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Keniaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ETA), jonka hankkimisen Olympia järjestää. Lähetämme tarkemmat ohjeet matkustusluvan hankkimisesta toimintaohjeiden yhteydessä 5-6 viikkoa ennen lähtöä. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Huom! Matkalla on huonokuntoisia, kuoppaisia ja kivisiä tieosuuksia. Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin. Mahdolliset muut matkalaukut voi jättää Nairobiin, josta ne kuljetetaan safarin aikana Mombasaan.
Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin (www.olympia.fi/matkaehdot)
Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €/hlö. Loppumaksu erääntyy kevään 2024 lähdöllä 35 vrk ennen lähtöä, 27.12.2024 lähdöllä 60 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehto B:  
5.3.2024 lähtö: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–7   vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95% matkan hinnasta


27.12.2024 lähtö: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 • 60-35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34-21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20-8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

5.3.2024 lähdön hinta perustuu 2.6.2023 (27.12.2024 lähdön osalta 25.1.2024) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
13 päivää alk./hlö 5 680 €
 • 27.12.2024 - 8.1.2025
  alk. 5 680€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Kenian safari ja Mombasa
31 arvostelua
Erinomainen
51.00 %
Hyvä
49.00 %
Ok
2.00 %
Ei kovin hyvä
0.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Toivon, että monella muullakin olisi mahdollisuus tällaiseen matkaan, se oli sanoinkuvaamaton.

Huikea, mahtava kokemus, sanoin ei voi kertoa tai kuvailla Kenian safarimatkaa sekä loppulomaa Mombasassa. Kerran elämässä "Once in a life time". Kaikki järjestelyt sujuivat täydellisesti. Rahoille täysi vastine.

Nipsu

Kenialaisten ystävällisyys ja iloisuus yllätti ainakin meidät. Tämä, sekä eläimet aidosti luonnon keskellä kannattaa jokaisen kokea. 

 
Hannu ja Sari

Monipuolinen, mielenkiintoinen matkakokonaisuus. Oli elämys nähdä esim norsulaumat , kirahvit , virtahevot , seeprat ja leijonat luonnollisessa ympäristössään .
Kaikki majoituspaikat hyvätasoiset .
Erinomainen matkajohtaja.

Tarja

Hyvä tietää Kenian safari ja Mombasa -matkasta

Kenian safarimatkan ajankohtaan vaikuttaa suurimmaksi osaksi sadekaudet. Keniassa ei oikeastaan ole kesää ja talvea, vaan sadekaudet säätelevät vuoden kulkua ja myös eläinten liikkumista. Lämpötilojen vaihtelut vuoden aikana ovat vähäisiä, mutta päivä- ja yölämpötilojen erot ovat suuret. Öisin lämpötila voi laskea alle 10 ºC:n. Itä-Afrikassa lyhyet sateet osuvat yleensä marras-joulukuun vaihteeseen ja pitkä sadekausi alkaa huhtikuussa. Käytännössä kuuroluonteiset sateet eivät merkittävästi vaikeuta safareitamme. Safarilla pärjää päiväaikaan shortseissa ja T-paidassa, kirkkaanvärisiä vaatteita tulisi välttää. Pitkälahkeisia housuja, pitkähihaisia paitoja ja umpinaisia kenkiä on hyvä pitää iltaisin mahdollisten hyttysten varalta. Jalkineina voi pitää esim. sandaaleja tai kevyitä lenkkitossuja. Liikumme malaria-alueilla, joten matkalle suositellaan malarianestolääkitystä sekä keltakuumerokotusta.

Safariajot teemme 8-paikkaisilla safarijeepeillä. Autojen kuljettajat ovat ammatti­taitoisia safarioppaita ja puhuvat englantia. Mukana on myös Olympian matkanjohtaja, joka matkan aikana siirtyy mahdollisimman usein autosta toiseen. Liikumme autokunnittain ja istumapaikkajärjestystä jeepissä tulisi vaihtaa säännöllisesti. Jeeppien kattoluukku on usein auki, samoin auton ikkunat, josta aiheutuu luonnollisesti vetoa ja pölyä sisälle autoon.  

Safariautojen pienten tavaratilojen vuoksi tavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin safariosuudelle

Kovia matkalaukkuja voit käyttää lentomatkoilla. Matkan safariosuudelle tulee ottaa vain yksi pehmeä laukku tai kassi. Matkustamon puolelle voi lisäksi ottaa esim. kameralaukun ja pienen repun. Loput matkatavarat lähetetään Nairobista suoraan Mombasan hotelliin. Mombasaan lähetettävä laukku tulee olla lukittu. 

Kenian safarilla majoituspaikkojen varustetaso on hyvä, mutta luonnollisesti olosuhteet ovat hyvin erilaiset kuin kotona. Pieniä kommelluksia saattaa esiintyä matkan aikana. Avarakatseinen ja kärsivällinen suhtautuminen auttaa aina. Lämmintä vettä on saatavilla jokaisessa majoituspaikassa, joskus tosin vedenpaine saattaa olla heikko. Useimmissa majapaikoissa sähkövirta katkaistaan yön tunneiksi, mutta tästä huolimatta esim. kameroiden akkujen lataaminen onnistuu hyvin.  

Valuutaksi suosittelemme euroja ja Kenian shillinkejä. Euroja voi käyttää suoraan joissakin kaupoissa ja hotelleissa. Yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa sekä useissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Matkan lopussa rentoudut Mombasan valkoisilla hiekkarannoilla

Hotelli sijaitsee Mombasan pohjoisrannikolla. Serena Beach Resort & Spassa sinulla on mahdollista nauttia rannoista tai lähteä kokeilemaan erilaisia vesiurheilu vaihtoehtoja, tai vaikkapa kylpyläosaston hoitoja. Osa palveluista ja vesiurheilusta on lisämaksullisia.

Katso kaikki safarimatkat