Assuan-Egypti-Olympia

Suuri Egyptin kiertomatka

- matka faraoiden ajasta nykypäivään
12
päivää

Suurella Egyptin kiertomatkalla näet Niilin laakson upeimmat monumentit pohjoisesta etelään. Mahtava Niili on elämää ylläpitävä suoni, jonka vihreät rannat ovat melkoinen vastakohta hiekkadyynien täyttämälle autiomaalle. Näet Aleksandrian, Kairon, Gizan pyramidit ja Abu Simbelin temppelit ja nautit Niilin-risteilystä matkalla Assuanista Luxoriin.

Suurella Egyptin kiertomatkalla matkustat faraoiden ajoista nykypäivään

Matkareitti
Alexandria
1½ yötä
Kairo
3 yötä
Assuan
2 yötä
Abu Simbel
retki
Niilin-risteily
3 yötä
Luxor
retki
Kairo
1 yö

Matka alkaa Välimeren rannalla sijaitsevasta Aleksandriasta, joka on eurooppalaistyylinen miljoonakaupunki kilometrien pituisine rantabulevardeineen. Täältä jatkamme Wadi Natrunin luostareille, jotka tarjosivat turvaa koptikristityille roomalaisvainojen aikaan neljännellä vuosisadalla.

Egyptin pääkaupunki Kairo on värikäs sekoitus kaaosmaista liikennettä, islamilaisen arkkitehtuurin helmiä ja mausteiden tuoksuja basaarissa sekä Vanhan Kairon hiljaisia kujia. Tuhansia vuosia vanhat pyramidit antavat matkailijalle käsityksen aikaperspektiivistä. Kairosta lennämme Assuaniin ja tutustumme mm Assuanin patoon. Memfisin, Sakkaran ja Gizen kanssa ehkä yhtä vaikuttava kokemus on Abu Simbel. Temppelit siirrettiin nykyiselle paikalleen ennen kuin Nasserjärven allas täyttyi vedellä peittäen alleen niiden alkuperäisen paikan.

Niilin-risteilyn aikana voit rentoutua ja katsella ohitse lipuvia joen vihreitä rantoja.

Suureen Egyptin kiertomatkaan sisältyy myös kolmen päivän risteily Niilillä, Assuanista Luxoriin. Laivamme on vuonna 2011 valmistunut ja hiljattain uusittu ensimmäisen luokan Sonesta St. George I (★★★★★). Risteily päättyy Luxoriin eli muinaiseen Thebaan, Mika Waltarin Sinuhen kotikaupunkiin. Karnakin ja Luxorin temppelit sekä länsirannan nähtävyydet Kuninkaiden laaksoineen valottavat faraoiden aikaisen elämän pieniäkin yksityiskohtia. Suuri Egyptin kiertomatka on vaikuttava läpileikkaus 5000 vuoden historiasta.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/hytissä, puolihoito ja Niilin risteilyllä (3 pv) täysihoito, ohjelman mukaiset retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk 840 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaan sisältyvä risteily Niilillä tehdään Sonesta St. George I -aluksella (★★★★★). Laivalla on 47 aistikkaasti sisustettua 22 m² hyttiä, joissa on joko iso parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Hyttien varustukseen kuuluvat ilmastointi, jacuzzi kylpyhuoneessa, hiustenkuivaaja, kylpytakki, TV, puhelin, tallelokero ja minibaari. Suuret panoraamaikkunat hyteissä ovat avattavia. Hyteissä ja yleisissä tiloissa on ilmainen wifi-yhteys. Laivalla on ravintola, kaksi baaria ja aurinkokansi uima-altaineen sekä pieni kylpyläosasto, sauna ja pieni kuntosali. Risteilyn aikana on täysihoito, juomat maksetaan erikseen risteilyn lopussa. Aamiaiset ja ateriat tarjoillaan pääsääntöisesti noutopöydästä, mutta osa päivällisistä tilataan listalta. Sään salliessa saatamme syödä myös laivan aurinkokannella Niilin maisemia ihaillen.

 

Matkaohjelma

3. – 14.2.2023

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen, TH=täysihoito
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! paluulento muuttunut, muutos huomioitu ohjelmassa 26.8.2022.

Lento kohteeseen

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.30 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Aleksandriaan.

Stanley-silta Alexandriassa-Egypti
Aleksandria

2. päivä, lauantai  Saavumme klo 2.35 Aleksandriaan, jossa majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Steigenberger Cecil -hotelliin (★★★★). Aleksandria tunnetaan ehkä paremmin menneisyydestään kuin nykypäivästään. Kaupungin perusti Aleksanteri Suuri vuonna 331 eKr. Yksi antiikin ajan seitsemästä ihmeestä, Faroksen majakka, seisoi nykyisen Qaitbeyn linnoituksen paikalla. Muinainen Aleksandria on osin näkymättömissä merenpinnan alla. Antiikin ajan suurin tiedekeskus, Aleksandrian kirjasto, sai seuraajakseen Bibliotheca Alexandrinan vuonna 2002. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin iltapäivän kiertoajelulla, jonka aikana näemme mm. katakombit ja amfiteatterin. (A, P)

Näkymä Kairosta
Aleksandria – Wadi Natrun – Kairo

3. päivä, sunnuntai Aamulla käymme Aleksandrian uudessa kirjastossa, ennen kuin lähdemme erämaatietä pitkin Wadi Natruniin, jossa vierailemme yhdessä alueen koptilaisista luostareista. Muinaisista 60 luostarista on meidän päiviimme asti säilynyt ainoastaan neljä. Myöhemmin jatkamme Kairoon. Myöhään iltapäivällä majoitumme Kairon keskustaan Niilin rannalle 3 yöksi ensimmäisen luokan InterContinental Semiramis -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, RL, P)

Pyramidit, Egypti
Memfis, Sakkara ja Giza

4. päivä, maanantai Aloitamme kokopäiväretken hyvissä ajoin aamulla Kairon eteläpuolelta Sakkarasta, Memfisin valtavan kokoisesta kuolleiden kaupungista eli nekropolista. Käymme mm. farao Djoserin rakennuttamalla porraspyramidilla, joka on Egyptin vanhin. Käymme myös paikalla, jossa muinainen Memfis sijaitsi. Se oli yhdistyneen Ylä- ja Ala-Egyptin ensimmäinen pääkaupunki. Gizan pyramidit rakennettiin Egyptin ensimmäisellä kukoistuskaudella, Vanhan valtakunnan aikana (2686–2181 eKr.). Näemme suuren sfinksin sekä Kheopsin, Khefrenin ja Mykerinoksen pyramidit, joista ensin mainittu pyramidi on Egyptin suurin. Hotelliin palaamme myöhään iltapäivällä. (A, L)

Kairon-souk-tori-Egypti
Kairo

5. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen tutustumme tärkeimpiin nähtävyyksiin varsinaisen Kairon alueella. Näemme Muhammed Alin ja Al-Rifa’in moskeijat, jotka ovat islamilaisen arkkitehtuurin mestariteoksia. Käymme myös Kairon basaarikujilla, jotka tunnetaan nimellä Khan El-Khalili. Sukupolvi toisensa jälkeen on jatkanut perinteisiä käsityöammatteja tässä satoja vuosia vanhassa kauppapaikassa. Vanha Kairo on jossain määrin säilyttänyt hiljaisen ja rauhallisen leimansa sykkivän kaupungin keskellä. Se on koptilaisen kristinuskon tyyssija, mutta myös Egyptin vanhin synagoga Ben Ezra sijaitsee Vanhassa Kairossa. Lounaan jälkeen tutustumme uuteen Egyptiläiseen museoon (Grand Egyptian Museum), joka ennakkotietojen mukaan pitäisi aueta yleisölle marraskuussa 2022. (A, L)

Assuan-Egypti
Kairo – Assuan

6. päivä, keskiviikko Lennämme Egyptin eteläisimpään kaupunkiin Assuaniin, jonka nimi käännettynä tarkoittaa markkinoita tai kauppapaikkaa. Se sijaitsi muinaisten karavaaniteiden risteyksessä ja oli myös portti nykyisin osaksi Nasserjärven alle jääneeseen Nubiaan. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Mövenpick-hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. Hotelli sijaitsee saarella, jonne liikennöi yhteysvene kaupungilta. Matka kestää muutaman minuutin. (A, P)

felukka-Niili-Egypti
Assuan

7. päivä, torstai Assuanissa tutustumme modernin Egyptin massiivisimpaan rakennelmaan, vuonna 1971 valmistuneeseen Assuanin patoon, joka kesyttää Niilin vesimassat taakseen noin 500 km pitkäksi Nasserjärveksi. Vierailemme myös Philaen temppelissä, joka sijaitsee vanhan ja uuden Assuanin padon välissä. Isikselle pyhitetty temppeli oli jo vaarassa jäädä veden alle Assuanin vanhan padon valmistumisen jälkeen vuonna 1902. Se siirrettiin kivi kiveltä nykyiselle paikalleen Agilkian saarelle 1970-luvulla. Näemme myös muinaisen kivilouhoksen ja keskeneräiseksi jääneen obeliskin. Niilillä on iät ja ajat liikuttu perinteisillä veneillä, felukoilla. Myös me käymme felukkapurjehduksella. (A, L)

Abu Simbelin temppeli Egyptissä
Abu Simbel

8. päivä, perjantai Varhain perjantaiaamuna lähdemme lentäen puolipäiväretkelle lähellä Sudanin rajaa sijaitsevaan Abu Simbeliin. Ramses II:n rakennuttamat Abu Simbelin vaikuttavat kalliotemppelit olivat lähes kokonaan peittyneet autiomaan hiekkaan, kunnes sveitsiläinen tutkimusmatkailija Jean-Louis Burckhardt löysi ne sattumalta vuonna 1813. Muutama vuosikymmen sitten nouseva Nasserjärven pinta uhkasi peittää temppelit uudelleen. Kansainvälisellä tuella temppelit kuitenkin siirrettiin nykyiselle paikalleen. Assuaniin palattuamme nousemme ensimmäisen luokan Sonesta St. George I -laivaan (★★★★★). Iltapäivällä on vapaa-aikaa. Laivamme yöpyy Assuanissa. (A, L, P)

Horuksen-temppeli-Edfu-Egypti
Assuan – Kom Ombo – Edfu – Esna

9. päivä, lauantai Laivamme lähtee varhain aamulla myötävirtaan Niiliä pitkin kohti Kom Omboa, jossa vierailemme aamiaisen jälkeen. Kom Ombon kaksoistemppelissä palvottiin Ptolemaios-kaudella krokotiilijumala Sobekia ja haukkajumala Horusta. Myöhemmin risteilemme Edfuun, jossa vierailemme haukkajumala Horuksen temppelissä. Se lienee Egyptin parhaiten säilynyt antiikin ajan rakennus. Laivamme jatkaa yöksi Esnaan. (TH)

Upea-auringonlasku-Luxor-Niili-Egypti
Esna – Luxor

10. päivä, sunnuntai Jatkamme risteilyä Esnan sulun kautta kohti Luxoria, jonne saavumme hyvissä ajoin aamulla. Luxor eli muinainen Theba on ainutlaatuinen yhdistelmä tuhansia vuosia vanhaa historiaa ja vilkasta nykypäivää. Aamulla lähdemme bussilla Niilin länsirannalle eli muinaiseen kuolleiden kaupunkiin. Vierailemme mm. Kuninkaiden laaksossa, jonka tunnetuin hauta kuuluu farao Tutankhamonille. Sen uumenista löytyneitä aarteita olemme nähneet jo alkumatkalla Kairon Egyptiläisessä museossa. Deir el-Bahrissa näemme kaikkein tunnetuimman naisfaraon, Hatshepsutin kuolintemppelin. Illan hämärtyessä siirrymme ajassa tuhansia vuosia taaksepäin seuratessamme Karnakin ääni- ja valoshow´ta. (TH)

Karnak Luxorissa
Luxor - Kairo

11. päivä, maanantai Jätämme jäähyväiset laivallemme ja tutustumme mahtaviin Karnakin ja Luxorin temppeleihin. Pääasiassa Amon-jumalalle pyhitetty Karnak on Egyptin suurimpia temppeleitä. Suurin osa rakennelmista on peräisin uuden valtakunnan (1550–1070 eKr.) ajoilta, jolloin monet mahtikuninkaat lisäsivät kokonaisuuteen omat rakennelmansa. Luxorin temppelin edustalla kohoaa toinen Ramses II:n rakennuttamista obeliskeista. Toinen koristaa Pariisin Concorde-aukiota.

Retken jälkeen lennämme Kairoon, jossa majoitumme lentokentän läheisyyteen ensimmäisen luokan Le Meridien Cairo Airport -hotelliin (★★★★★). Jäähyväispäivällinen. (A, P)

lento

12. päivä, tiistai Aamulla kuljetus kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 10.00 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 17.50. (A)

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Helnan Palestine, Aleksandria

Montazahin puistossa sijaitseva ensimmäisen luokan hotelli. Tilavat, rauhalliset huoneet, joissa mm. ilmastointi, ilmainen wifi ja parveke sekä näkymät merelle.

InterContinental Semiramis, Kairo

Niilin rannalla sijaitseva moderni ensimmäisen luokan hotelli. Ravintolat ja uima-allasalue. Ilmastoiduissa huoneissa parveke, josta näkymät Niilille ja kaupunkiin sekä ilmainen wifi.

Sonesta St. George I, risteily Niilillä

Loisteliaasti sisustettu ensimmäisen luokan alus, jonka hyteissä ilmastointi, panoramaikkunat ja ilmainen wifi. Laivalta löytyy myös uima-allas, ravintoloita ja kylpyläosasto.

Mövenpick, Assuan

Ensimmäisen luokan hotelli Elephantine-saarella, yhteysveneellä matka hotellille kestää muutaman minuutin. Ravintolat ja iso uima-allasalue. Tilavat ilmastoidut huoneet, joissa ilmainen wifi.
Näytä kaikki hotellit

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Suuri Egyptin kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja laivassa kahden hengen hyteissä
 • puolihoito, Niilin-risteilyllä täysihoito (3 pv)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • verot, palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Suuri Egyptin kiertomatka

Lisämaksu yhden hengen huoneesta/hytistä 840 €. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä/huoneesta. Yhden hengen majoitusta on rajoitettu määrä.

Egyptiin tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Niilin vesitilanne, laivojen määrä Esnan sululla sekä sulkujen toiminta voivat vaikuttaa risteilyohjelmaan ja vierailujen toteuttamisjärjestykseen. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Laituripaikkoja Niilin satamissa on vähän verrattuna suureen laivojen määrään. Laituriin saattaa kiinnittyä useita laivoja vieretysten, jolloin maihin kuljetaan laivojen vastaanottojen läpi. Myös sisäisten lentojen aikataulut voivat vaikuttaa matkaohjelmaan. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin (www.olympia.fi/matkaehdot)

Ennakkomaksu 550 €/henkilö. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää
 • 3.2.2023 - 14.2.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Suuri Egyptin kiertomatka
9 arvostelua
Erinomainen
44.40 %
Hyvä
38.80 %
Ok
9.20 %
Ei kovin hyvä
7.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Hieno matka jos on muinaisesta Egyptistä ja egyptologiasta kiinnostunut.

Taina

Hyödyllistä tietoa Suurelle Egyptin kiertomatkalle

Varaa mukaan kesävaatteiden lisäksi myös lämmintä vaatetta, koska aamut ja illat voivat toisinaan olla viileitä. Lisäksi Niilillä viriää usein iltapäivisin pohjoistuuli, joka voi myös olla viileä. Sen sijaan sateen mahdollisuus Ylä-Egyptissä on hyvin pieni. Retkillä kävellään paljon, joten mukavat vaatteet ja hyvät retkikengät on syytä pakata mukaan. Laivan päivällisille pukusuosituksena on siisti asu, pikkutakkia tai solmiota ei matkalla vaadita.

Sonesta St. George I -laivan tunnelma on yksilöllisen hienostunut ja yleiset tilat on koristeltu romanttisen kauniilla maalauksilla. Risteilyn aikana on täysihoito, juomat maksetaan erikseen risteilyn lopussa. Aamiaiset ja ateriat tarjoillaan pääsääntöisesti noutopöydästä, mutta osa päivällisistä tilataan listalta. Sään salliessa saatamme syödä myös laivan aurinkokannella, Niilin maisemia ihaillen. Iltaisin laivan baarissa on myös ohjelmaa, kuten vatsatanssia. 

Suosittelemme ottamaan Egyptin matkoille valuutaksi euroja. Egyptin rahayksikkö on Egyptin punta (EGP), jota voi tarvittaessa vaihtaa paikan päällä. Matkalla ei välttämättä tarvitse kovin paljon puntia, joten niitä kannattaa vaihtaa harkiten. Laivan lisäpalvelut, kuten esim. juomat maksetaan risteilyn lopussa, jolloin luottokortti on kätevin maksutapa. Vaikka yleisimmät luottokortit käyvät monissa hotelleissa, suuremmissa liikkeissä ja ravintoloissa, kannattaa varata myös käteistä matkalle.

Niilillä on ajankohdasta riippuen välillä paljonkin aluksia. Niilin vesitilanne ja laivojen määrä Esnan sululla sekä sulkujen toiminta voivat vaikuttaa risteilyohjelmaan ja vierailujen toteuttamisjärjestykseen. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Laituripaikkoja Niilillä on vähän verrattuna laivojen suureen määrään. Laituriin saattaa kiinnittyä useita laivoja vieretysten, jolloin maihin kuljetaan laivojen vastaanottojen läpi.

Tämä on juuri se matka, jonka haluat tehdä, ellet ole aikaisemmin Egyptissä käynyt

Suurella Egyptin kiertomatkalla nähtävät Unescon maailmanperintökohteet:
Muinainen Theba    
Abu Simbel      Vanha Kairo      Memphis, Giza, Sakkara

 

Katso myös Niilin risteilymme - samalla aluksella 7 yön risteily.

Kaikki Olympian kiertomatkat