Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Suuri Egyptin kiertomatka

Näe Aleksandria rantabulevardeineen, Wadi Natrunin luostarit, Gizan pyramidit ja Abu Simbelin temppelit sekä rentoudu Niilin-risteilyllä matkalla Luxoriin

11 päivää alk. 4 990 € /hlö
 • 17.12.2021 - 28.12.2021 Varaa
 • Alexandria 1½ yötä
 • Kairo 3 yötä
 • Assuan 2 yötä
 • Abu Simbel retki
 • Niilin-risteily 3 yötä
 • Luxor ½ yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Suurella Egyptin kiertomatkalla näemme Niilin laakson upeimmat monumentit pohjoisesta etelään. Mahtava Niili on elämää ylläpitävä suoni, jonka vihreät rannat ovat melkoinen vastakohta hiekkadyynien täyttämälle autiomaalle. Välimeren rannalla sijaitseva Aleksandria on eurooppalaistyylinen miljoonakaupunki kilometrien pituisine rantabulevardeineen.
Wadi Natrunin luostarit tarjosivat turvaa koptikristityille roomalaisvainojen aikaan neljännellä vuosisadalla. Kairo on värikäs sekoitus kaaosmaista liikennettä, islamilaisen arkkitehtuurin helmiä ja mausteiden tuoksuja basaarissa sekä Vanhan Kairon hiljaisia kujia. Tuhansia vuosia vanhat pyramidit antavat matkailijalle käsityksen aikaperspektiivistä. Yhtä vaikuttava kokemus on Abu Simbel. Temppelit siirrettiin nykyiselle paikalleen ennen kuin Nasserjärven allas täyttyi vedellä peittäen alleen niiden alkuperäisen paikan.

Niilin-risteilyn aikana voi rentoutua ja katsella ohitse lipuvia joen vihreitä rantoja. Risteily päättyy Luxoriin eli muinaiseen Thebaan, Mika Waltarin Sinuhen kotikaupunkiin. Karnakin ja Luxorin temppelit sekä länsirannan nähtävyydet Kuninkaiden laaksoineen valottavat faraoiden aikaisen elämän pieniäkin yksityiskohtia. Suuri Egyptin kiertomatka on vaikuttava läpileikkaus 5000 vuoden historiasta.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.30 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Aleksandriaan.

Aleksandria
2. päivä, lauantai
Saavumme klo 2.35 Aleksandriaan, jossa majoitumme 2 yöksi Montazahin puistossa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Helnan Palestine -hotelliin (★★★★★). Aleksandria tunnetaan ehkä paremmin menneisyydestään kuin nykypäivästään. Kaupungin perusti Aleksanteri Suuri vuonna 331 eKr. Yksi antiikin ajan seitsemästä ihmeestä, Faroksen majakka, seisoi nykyisen Qaitbeyn linnoituksen paikalla. Muinainen Aleksandria on osin näkymättömissä merenpinnan alla. Antiikin ajan suurin tiedekeskus, Aleksandrian kirjasto, sai seuraajakseen Bibliotheca Alexandrinan vuonna 2002. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin iltapäivän kiertoajelulla, jonka aikana näemme mm. katakombit ja amfiteatterin. (A, P)

Aleksandria – Wadi Natrun – Kairo
3. päivä, sunnuntai
Aamulla käymme Aleksandrian uudessa kirjastossa, ennen kuin lähdemme erämaatietä pitkin Wadi Natruniin, jossa vierailemme yhdessä alueen koptilaisista luostareista. Muinaisista 60 luostarista on meidän päiviimme asti säilynyt ainoastaan neljä. Myöhemmin jatkamme Kairoon. Myöhään iltapäivällä majoi­tumme Kairon keskustaan Niilin rannalle 3 yöksi ensimmäisen luokan InterContinental Semiramis -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, RL, P)

Memfis, Sakkara ja Giza
4. päivä, maanantai
Aloitamme kokopäiväretken hyvissä ajoin aamulla Kairon eteläpuolelta Sakkarasta, Memfisin valtavan kokoisesta kuolleiden kaupungista eli nekropolista. Käymme mm. farao Djoserin rakennuttamalla porraspyramidilla, joka on Egyptin vanhin. Käymme myös paikalla, jossa muinainen Memfis sijaitsi. Se oli yhdistyneen Ylä- ja Ala-Egyptin ensimmäinen pääkaupunki. Gizan pyramidit rakennettiin Egyptin ensimmäisellä kukoistuskaudella, Vanhan valtakunnan aikana (2686–2181 eKr.). Näemme suuren sfinksin sekä Kheopsin, Khefrenin ja Mykerinoksen pyramidit, joista ensin mainittu pyramidi on Egyptin suurin. Hotelliin palaamme myöhään iltapäivällä. (A, L)

Kairo
5. päivä, tiistai
Aamiaisen jälkeen tutustumme tärkeimpiin nähtävyyksiin varsinaisen Kairon alueella. Näemme Muhammed Alin ja Al-Rifa’in moskeijat, jotka ovat islamilaisen arkkitehtuurin mestariteoksia. Käymme myös Kairon basaarikujilla, jotka tunnetaan nimellä Khan El-Khalili. Sukupolvi toisensa jälkeen on jatkanut perinteisiä käsityöammatteja tässä satoja vuosia vanhassa kauppapaikassa. Vanha Kairo on jossain määrin säilyttänyt hiljaisen ja rauhallisen leimansa sykkivän kaupungin keskellä. Se on koptilaisen kristinuskon tyyssija, mutta myös Egyptin vanhin synagoga Ben Ezra sijaitsee Vanhassa Kairossa. Lounaan jälkeen tutustumme Egyptiläiseen museoon, jonka kokoelmista vain osa on näytteillä. Museon vetonaula on Tutankhamonin hauta-aarteiden osasto. (A, L)

Kairo – Assuan
6. päivä, keskiviikko
Lennämme Egyptin eteläisimpään kaupunkiin Assuaniin, jonka nimi käännettynä tarkoittaa markkinoita tai kauppapaikkaa. Se sijaitsi muinaisten karavaaniteiden risteyksessä ja oli myös portti nykyisin osaksi Nasserjärven alle jääneeseen Nubiaan. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Mövenpick-hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. Hotelli sijaitsee saarella, jonne liikennöi yhteysvene kaupungilta. Matka kestää muutaman minuutin. (A, P)

Assuan
7. päivä, torstai Assuanissa tutustumme modernin Egyptin massiivisimpaan rakennelmaan, vuonna 1971 valmistuneeseen Assuanin patoon, joka kesyttää Niilin vesimassat taakseen noin 500 km pitkäksi Nasserjärveksi. Vierailemme myös Philaen temppelissä, joka sijaitsee vanhan ja uuden Assuanin padon välissä. Isikselle pyhitetty temppeli oli jo vaarassa jäädä veden alle Assuanin vanhan padon valmistumisen jälkeen vuonna 1902. Se siirrettiin kivi kiveltä nykyiselle paikalleen Agilkian saarelle 1970-luvulla. Näemme myös muinaisen kivilouhoksen ja keskeneräiseksi jääneen obeliskin. Niilillä on iät ja ajat liikuttu perinteisillä veneillä, felukoilla. Myös me käymme felukkapurjehduksella. (A, L)

Abu Simbel
8. päivä, perjantai
Varhain perjantaiaamuna lähdemme lentäen puolipäiväretkelle lähellä Sudanin rajaa sijaitsevaan Abu Simbeliin. Ramses II:n rakennuttamat Abu Simbelin vaikuttavat kalliotemppelit olivat lähes kokonaan peittyneet autiomaan hiekkaan, kunnes sveitsiläinen tutkimusmatkailija Jean-Louis Burckhardt löysi ne sattumalta vuonna 1813. Muutama vuosikymmen sitten nouseva Nasserjärven pinta uhkasi peittää temppelit uudelleen. Kansainvälisellä tuella temppelit kuitenkin siirrettiin nykyiselle paikalleen. Assuaniin palattuamme nousemme ensimmäisen luokan Sonesta St. George I -laivaan (★★★★★). Iltapäivällä on vapaa-aikaa. Laivamme yöpyy Assuanissa. (A, L, P)

Niilin-risteily, Assuan – Luxor
Laivamme on vuonna 2011 valmistunut ja hiljattain uusittu ensimmäisen luokan Sonesta St. George I (★★★★★). Laivalla on 47 aistikkaasti sisutettua 22 neliön hyttiä, joissa on joko iso parivuode tai kaksi erillistä vuodetta. Hyttien varustukseen kuuluvat ilmastointi, jacuzzi kylpyhuoneessa, hiustenkuivaaja, kylpytakki, TV, puhelin, tallelokero ja minibaari. Suuret panoraamaikkunat hyteissä ovat avattavia. Hyteissä ja yleisissä tiloissa on ilmainen wifi-yhteys. Laivalla on lisäksi ravintola, kaksi baaria ja aurinkokansi uima-altaineen sekä pieni kylpyläosasto, sauna ja pieni kuntosali. Matkamuistoja voi ostaa laivan putiikista. Laivan tunnelma on yksilöllisen hienostunut ja yleiset tilat on koristeltu romanttisen kauniilla maalauksilla. Risteilyn aikana on täysihoito, juomat maksetaan erikseen risteilyn lopussa. Aamiaiset ja ateriat tarjoillaan pääsääntöisesti noutopöydästä, mutta osa päivällisistä tilataan listalta. Sään salliessa saatamme syödä myös laivan aurinkokannella Niilin maisemia ihaillen. Iltaisin laivan baarissa on myös ohjelmaa, kuten vatsatanssia. Laivan päivällisille pukusuosituksena on siisti asu.

Assuan – Kom Ombo – Edfu – Esna
9. päivä, lauantai
Laivamme lähtee varhain aamulla myötävirtaan Niiliä pitkin kohti Kom Omboa, jossa vierailemme aamiaisen jälkeen. Kom Ombon kaksoistemppelissä palvottiin Ptolemaios-kaudella krokotiilijumala Sobekia ja haukkajumala Horusta. Myöhemmin risteilemme Edfuun, jossa vierailemme haukkajumala Horuksen temppelissä. Se lienee Egyptin parhaiten säilynyt antiikin ajan rakennus. Laivamme jatkaa yöksi Esnaan. (TH)

Esna – Luxor
10. päivä, sunnuntai
Jatkamme risteilyä Esnan sulun kautta kohti Luxoria, jonne saavumme hyvissä ajoin aamulla. Luxor eli muinainen Theba on ainutlaatuinen yhdistelmä tuhansia vuosia vanhaa historiaa ja vilkasta nykypäivää. Aamulla lähdemme bussilla Niilin länsirannalle eli muinaiseen kuolleiden kaupunkiin. Vierailemme mm. Kuninkaiden laaksossa, jonka tunnetuin hauta kuuluu farao Tutankhamonille. Sen uumenista löytyneitä aarteita olemme nähneet jo alkumatkalla Kairon Egyptiläisessä museossa. Deir el-Bahrissa näemme kaikkein tunnetuimman naisfaraon, Hatshepsutin kuolintemppelin. Illan hämärtyessä siirrymme ajassa tuhansia vuosia taaksepäin seuratessamme Karnakin ääni- ja valoshow´ta. (TH)

Luxor
11. päivä, maanantai
Jätämme jäähyväiset laivallemme ja tutustumme mahtaviin Karnakin ja Luxorin temppeleihin. Pääasiassa Amon-jumalalle pyhitetty Karnak on Egyptin suurimpia temppeleitä. Suurin osa rakennelmista on peräisin uuden valtakunnan (1550–1070 eKr.) ajoilta, jolloin monet mahtikuninkaat lisäsivät kokonaisuuteen omat rakennelmansa. Luxorin temppelin edustalla kohoaa toinen Ramses II:n rakennuttamista obeliskeista. Toinen koristaa Pariisin Concorde-aukiota. Retken jälkeen iltapäivällä saamme vielä huoneet käyttöömme ensimmäisen luokan Sonesta St. George -hotellista (★★★★★). Jäähyväispäivällinen. (A, P)

12. päivä, tiistai Puolenyön jälkeen kuljetus Luxorin kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 3.35 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 11.35.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta/hytistä 1.090 euroa. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä/huoneesta. Yhden hengen majoitusta on rajoitettu määrä.

Egyptiin tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme passikopion viimeistään noin 3 kuukautta ennen matkaa. Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Niilin vesitilanne, laivojen määrä Esnan sululla sekä sulkujen toiminta voivat vaikuttaa risteilyohjelmaan ja vierailujen toteuttamisjärjestykseen. Myös sisäisten lentojen aikataulut voivat vaikuttaa matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Laituripaikkoja Niilin satamissa on vähän verrattuna suureen laivojen määrään. Laituriin saattaa kiinnittyä useita laivoja vieretysten, jolloin maihin kuljetaan laivojen vastaanottojen läpi. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin (www.olympia.fi/matkaehdot)

Ennakkomaksu 550 e/hlö
Peruutusehdot B

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä