Seeprat-Serengeti-Tansania-Olympia

Tansanian safari ja Sansibar

- safarimatka Tansaniassa ja lomapäivät Sansibarin maustesaarella
14
päivää
Asiakasarviot

Safarimme Tansanian upeimmissa kansallispuistoissa vie meidät unohtumattomalle matkalle tutustumaan alueiden luontoon ja eläimiin niiden omassa elinympäristössä. Korkeatasoinen majoitus ja paljon kiitosta saanut safarireitti tarjoaa upean safarikokemuksen. Matka täydentyy rantalomalla Sansibarin maustesaarella.

Yhdistä safari Tansaniassa ja rantaloma Sansibarilla

Matkareitti
Arusha
1 yö
Tarangire
1 yö
Ngorongoro
2 yötä
Oldupairotko
retki
Serengeti
3 yötä
Lake Manyara
1 yö
Sansibar
3 yötä

Serengeti on yksi Afrikan arvostetuimmista kansallispuistoista. Sen avoimet ruohotasangot, jokivarsimetsät ja kalliosaarekkeet ovat monille tuttuja luontodokumenteista. Ngorongoron kraatteri kätkee sisälleen todellisen pienois-Afrikan. Se on myös uhanalaisen pensassarvikuonon viimeisimpiä suojapaikkoja. Oldupairotkon arkeologia johdattaa vierailijan retkelle esi-isien maailmaan.

Apinanleipäpuistaan tunnettu Tarangire on yksi Afrikan kauneimmista kansallispuistoista, täällä vietämme yhden yön safariteltoissa. Lake Manyara on pieni, mutta sen monimuotoisuus Itä-Afrikan hautavajoaman juurella yllättää. Liikumme näissä jännittävissä Tansanian maisemissa norsujen, kirahvien, gasellien ja muiden antilooppien sekä Afrikan suurpetojen ympäröiminä.

Eläinten parissa vietettyjä päiviä täydentävät lepohetket eksoottisella Sansibarin maustesaarella

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/safariteltoissa, safarilla täysihoito ja Sansibarilla all inclusive -palvelut, puistomaksut ja muut viranomaismaksut sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

 

Kahden viikon matkalla koet upean safarin Tarangiren, Ngorongoron ja Serengetin puistoajoilla sekä rentoudut Sansibarin valkoisilla hiekkarannoilla. Tutustu ohjelmaan!

Matkaohjelma

Syksyn 2022 lähdöt

Arusha – Tarangire – Lake Manyara – Ngorongoro – Oldupairotko – Serengeti – Sansibar

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen, AI=all inclusive (Matkalla täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Näiden lähtöjen ohjelma, hinnat ja ehdot julkaistaan n 10 kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä matkalle ennakkovarauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovaraus-lomakkeella tai puhelimitse 09 696 2770.

Alustavat matkapäivät: 30.10. - 12.11.2022 ja 13.11.-26.11.2022
Alustava hinta-arvio noin 5 690 €/henkilö (2h huoneessa)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

1. päivä Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 22.40 Dohan kautta (Qatar Airways) Tansaniaan.

Arusha

2. päivä Saavumme Kilimanjaron lentokentälle klo 13.55. Majoitumme Arushan kaupungin ulkopuolelle hyvään keskitason Arusha Serena Resort & Spa -hotelliin (★★★★). (P)

Arusha – Tarangire

3. päivä Aamiaisen jälkeen siirrymme reilun 2 tunnin ajomatkan päähän Tarangiren kansal­lispuistoon. Antilooppien ja kirahvien lisäksi puistossa on runsaasti norsuja. Vaikka Tarangire ei tarjoa aivan Serengetin ja Ngorongoron veroista eläinrunsautta, se on yksi Afrikan kauneimmista alueista valtavine apinanleipäpuineen. Kansallispuiston läpi virtaavassa Tarangirejoessa on vettä ympäri vuoden. Majoitumme puiston pohjoispäähän aivan joen törmälle keskitason Tarangire Safari Lodgeen (★★★). Yövymme safariteltoissa, joissa on sähkö, suihku ja wc. (A, RL, P)

Tarangire – Lake Manyara – Ngorongoro

4. päivä Varhain aamulla lähdemme puistoajolle ja palaamme lodgeen aamiaiselle. Aamupäivällä suuntaamme kohti Itä-Afrikan hautavajoamaa, jonka juurella myös Lake Manyaran kansallispuisto sijaitsee. Suurin osa puistosta on matalaa soodajärveä, mutta kapea kaistale puu- ja pensassavannia jää kuitenkin hautavajoaman reunajyrkänteen ja järven väliin. Impalat, vesiantiloopit, seeprat ja kirahvit laiduntavat täällä. Lintulajejakin on vajaat 500. Teemme puistossa safariajon. Iltapäivällä jatkamme matkaa Ngorongoron suojelualueelle, jonka keskuksen muodostaa ainutlaatuinen Ngorongoron kraatteri. Majoitumme 2 yöksi kraatterin reunalla sijaitsevaan hyvään keskitason The Ngorongoro Serena Safari Lodgeen (★★★★), josta avautuu upeat maisemat alas kraatteriin. (A, RL, P)

Ngorongoro

5. päivä Aamiaisen jälkeen laskeudumme päiväksi Ngorongoron kraatteriin, joka on syntynyt noin 2–3 miljoonaa vuotta sitten korkean tulivuoren romahdettua kasaan ja muodostaen valtava kattilamaisen alueen. Kraatterin reunat nousevat parhaimmillaan yli 2400 metrin korkeuteen. Kraatterin pohjalla elää tuhansia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista lähtien. Täällä tavoitteenamme on myös nähdä uhanalainen pensassarvikuono. Iltapäivällä palaamme takaisin lodgeen kraatterin reunalle. (A, RL, P)

Ngorongoro – Oldupairotko – Serengeti

6. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Serengetin kansallispuistoa. Matkalla tutustumme Oldupairotkoon, jossa sijaitsee maailmankuulun v. 1959 löydetyn noin 1,75 miljoonaa vuotta vanhan vankka-apinaihmisen (Paranthropus boisei) kallofossiilien löytöpaikka. Museon kuvien ja fossiilien avulla saamme käsityksen myös savanneilla aikoinaan eläneistä uskomattomista suurnisäkkäistä. Päivällä saavumme Serengetiin. Silmänkantamattomiin jatkuva tasanko täyttyy vuosittain sadoistatuhansista gnuista ja muista antiloopeista, jotka vaeltavat sinne Kenian Masai Marasta. Serengeti on Unescon maailmanperintökohde. Majoitumme 3 yöksi puiston keskuksen läheisyydessä sijaitsevaan hyvään keskitason Serengeti Serena Lodgeen (★★★★). (A, RL, P)

Serengeti

7.–8. päivä Serengtissä on aina elämää. Serengetille ominaista ovat avoin maasto, kalliosaarekkeet eli kopjet sekä jokivarsien rehevä kasvillisuus kuumepuineen. Nämä tarjoavat gepardeille, leijonille ja leoprdeille oivalliset saalistusmahdollisuudet. Teemme Serengetissä puistoajoja, ja koska asumme puiston sisällä, on eläimiä mahdollista nähdä lodgen läheisyydessäkin. Päivällisen nautimme lodgessa, aamiaisen ja lounaan joko savannilla tai lodgessa riippuen siitä, montako puistoajoa päivän aikana teemme. (2xA/RA, 2xL/RL, 2xP)

Serengeti – Lake Manyara

9. päivä Aamulla lähdemme takaisin Ngorongoron suuntaan ja jatkamme kohti Lake Manyaraa. Matkalla saamme vielä hämmästellä Serengetin tasankojen laajuutta ja luonnon monipuolisuutta. Iltapäivällä majoitumme Itä-Afrikan hautavajoaman reunalle hyvään keskitason Lake Manyara Serena Safari Lodgeen (★★★★). (A, RL, P)

Lake Manyara – Arusha – Sansibar

10. päivä Aamupäivällä ajamme Arushaan, syömme lounaan ja lennämme Sansibarille. Tänä päivänä Sansibar on kiehtova sekoitus afrikkalaista nykypäivää, vanhaa suahilikulttuuria, islaminuskoa, mausteita ja kauniita hiekkarantoja. Majoitumme saaren koillisrannikolle 3 yöksi hyvään keskitason Bluebay Beach Resort & Spa -rantahotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Sansibar

11.–12. päivä Päivisin nautimme auringosta ja merestä saaren valkoisilla hiekkarannoilla. Hotellista voi varata lisämaksullisia sukellus-, snorklaus- ja veneretkiä sekä hyvinvointipalveluita. Toisena päivänä teemme puolenpäivän retken Unescon suojelemaan Stone Townin vanhaan kaupunkiin. (2xAI)

Sansibar

13. päivä Aamupäivällä on vielä omaa aikaa. Lounaan jälkeen kuljetus Sansibarin lentokentälle, josta lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin lähtee klo 17.15. (A, L)

14. päivä Saavumme Helsinkiin klo 6.55.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Voit lisämaksusta matkustaa Qatar Airwaysin lennoilla business-luokassa. Helsinki-Doha-Kilimanjaro ja Sansibar-Doha-Helsinki.

Lisämaksu ilmoitetaan matkan hinnoittelun yhteydessä. Paikkoja rajoitetusti.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Tansanian safari ja Sansibar
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, lodgeissa ja teltassa
 • safarilla täysihoito (osa ruokailuista retkiaamiaisia tai -lounaita), Sansibarilla 2 päivänä all inclusive
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • puistomaksut
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja lodgeissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Tansanian safari ja Sansibar

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Suosittelemme malarianestolääkitystä ja kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotusta. Tansaniaan tarvitaan sähköinen viisumi, jonka Olympia hankkii puolestasi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme kopion passin kuvasivusta viimeistään 35 päivää ennen lähtöä.

Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin. Matkalaukut jätetään safarin ajaksi Arushaan säilytykseen. Tansanian sisäisillä lennoilla lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustukaa Afrikan-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 €/hlö

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
 • viimeistään 66 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 150 €/henkilö 

 • 65–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 550 €/henkilö 

 • 34–15 vrk ennen matka alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta 

 • myöhemmin kuin 15 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta 

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
14 päivää
 • 30.10.2022 - 12.11.2022
  Ennakkovarattavissa
 • 13.11.2022 - 26.11.2022
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Tansanian safari ja Sansibar
53 arvostelua
Erinomainen
45.00 %
Hyvä
41.00 %
Ok
10.00 %
Ei kovin hyvä
0.90 %
Ei lainkaan hyvä
0.60 %

Jokainen päivä oli erilainen, kaikki eläinten kohtaamiset niiden omassa elinympäristössään olivat vaikuttavia elämyksiä. Henkilökohtaiseksi kohokohdaksi, " minun Afrikkani" hetkeksi jäi Ngorongoron valtavalla lakeudella verkkaisesti vaeltava eläinten lajikirjo, joka piirtyi silhuettina kaukaisuudessa siintävää kraaterin seinämää vasten vain tuulen kahistessa ruohikossa.

Hyödyllistä tietoa Tansanian safarimatkastamme

Tansanian safarin puistoajoilla käytämme 9-paikkaisia maastoautoja. Autoihin otamme mukavuussyistä enintään 7 matkustajaa. Autojen kuljettajat ovat ammattitaitoisia, luontoa hyvin tuntevia ja puhuvat englantia. Safarilla on mukana suomenkielinen matkanjohtaja, joka siirtyy mahdollisimman usein autosta toiseen. Kaikki automme pyrkivät kulkemaan yhdessä, jotta matkanjohtaja on tarvittaessa aina saatavilla. Autoissa ei ole ilmastointia, mutta kuumuus ei suuremmin haittaa, koska liikumme ylänköalueilla. Sateiden jälkeen tiet voivat ajoittain olla huonossa kunnossa. Silloin eteneminen safareilla on verkkaisempaa.

Safarilla majoituspaikkojen varustetaso on melko hyvä, mutta luonnollisesti olosuhteet ovat hyvin erilaiset. Afrikassa kaikki ei aina toimi täydellisesti ja pieniä kommelluksia saattaa esiintyä matkan aikana. Maassa maan tavalla – avarakatseinen ja kärsivällinen suhtautuminen auttaa aina. Lämmintä vettä on yleensä saatavilla jokaisessa majoituspaikassa, mutta joissakin safaripaikoissa sitä saa vain iltaisin ja aamuisin tiettyinä aikoina.

Safarilla on ehdottomasti kuunneltava kuljettajan ja matkanjohtajan ohjeita, sillä varsinkin suojelualueilla on omat sääntönsä, joita pitää noudattaa. Liikkuminen villieläinten keskellä vaatii varovaisuutta!

Mitä tulisi ottaa mukaan Tansanian safarille

Safariautojen rajallisten tavaratilojen vuoksi tulee matkatavarat safarille pakata pehmeisiin matkakasseihin. Matkalaukut jätetään safarin ajaksi Arushaan säilytykseen.

Safarilla pärjää päiväaikaan hyvin shortseissa ja T-paidassa. Kirkkaanvärisiä ja valkoisia vaatteita tulisi välttää safarilla. Iltaisin ja aamuisin voi olla viileää ja siksi on hyvä ottaa mukaan esim. fleece ja/tai tuulenpitävä takki. Iltaisin safarilla voi pukeutua rennosti. Emme kuitenkaan suosittele urheiluvaatteita illallisille. Vaaleita pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja sekä umpinaisia kenkiä on hyvä pitää iltaisin mahdollisten hyttysten varalta. Matka suuntautuu malaria-alueelle, joten suosittelemme malarianestolääkitystä ja kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotusta. Päivällä jalkineina voi pitää sandaaleja tai joitain muita kevyitä jalkineita. Lenkkarit tai muut umpinaiset kengät on hyvä ottaa mukaan varajalkineiksi.

Sansibarilla on syytä muistaa saaren uskonto, sillä islamilaisuus on siellä hyvin vahvasti esillä. Rantahotellissa voi pukeutua vapaasti, mutta illalliselle pukeutumisen tulisi olla rennon siistiä. Miehille suositellaan kauluksellista paitaa. Sansibarin kaupungissa olisi hyvä peittää olkapäät eikä käyttää liian avonaisia toppeja, myös shortsien lahkeiden pitäisi ylettyä polviin.

Tansa­nian rahayksikkö on shil­lin­ki (TZS). Niitä ei vaihdeta Suo­mes­sa. Suosittelemme ottamaan mu­kaan USA:n dollareita. Dol­la­reita voi käyttää suo­raan maksuvälineenä useimmissa kaupoissa ja hotel­leis­sa (kannattaa ottaa pieniä seteleitä). Tansanian shil­lin­ke­jä vaihdettaessa suurilla (50,100 USD/EUR) seteleillä saa edullisemman vaihtokurssin. Ylei­­sim­­mät luot­to­kor­tit käy­vät hotel­leis­sa ja useimmissa kau­pois­sa, mutta suo­­sit­te­lemme käyt­tämään kä­teis­tä rahaa.

Kaikki Olympian safarimatkat