Seeprat-Serengeti-Tansania-Olympia

Tansanian safari ja Sansibar

- safarimatka Tansaniassa ja lomapäivät Sansibarin maustesaarella
14
päivää

Safarimme Tansanian upeimmissa kansallispuistoissa vie sinut unohtumattomalle matkalle tutustumaan alueiden luontoon ja eläimiin niiden omassa elinympäristössä. Korkeatasoinen majoitus ja paljon kiitosta saanut safarireittimme tarjoaa ikimuistoisen safarikokemuksen. Matka täydentyy rantalomalla Sansibarin maustesaarella.

Yhdistä safari Tansaniassa ja rantaloma Sansibarilla

Matkareitti
Arusha
1 yö
Tarangire
1 yö
Ngorongoro
2 yötä
Oldupairotko
retki
Serengeti
3 yötä
Lake Manyara
1 yö
Sansibar
3 yötä

Safarimme alkaa apinanleipäpuistaan tunnetusta Tarangiresta, joka on yksi Afrikan kauneimmista kansallispuistoista. Yövymme täällä yhden yön safariteltoissa. Lake Manyaran kansallispuisto on pieni, mutta sen monimuotoisuus Itä-Afrikan hautavajoaman juurella yllättää. Liikumme näissä Tansanian maisemissa norsujen, kirahvien, gasellien ja muiden antilooppien sekä Afrikan suurpetojen ympäröiminä.

Serengeti on yksi Afrikan arvostetuimmista kansallispuistoista ja sen avoimet ruohotasangot, jokivarsimetsät ja kalliosaarekkeet ovat monille tuttuja luontodokumenteista

Ngorongoron kraatteri puolestaan kätkee sisälleen todellisen pienois-Afrikan. Yövymme kraatterin reunalla sijatsevassa lodgessa ja tutustumme päivän ajan kraatterin eläimiin ja luontoon. Ngorongoro on myös uhanalaisen pensassarvikuonon viimeisimpiä suojapaikkoja. Oldupairotkon arkeologia johdattaa vierailijan retkelle esi-isien maailmaan.

Eläinten parissa vietettyjä päiviä täydentävät lepohetket eksoottisella Sansibarin maustesaarella

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/safariteltoissa, safarilla täysihoito ja Sansibarilla all inclusive -palvelut, puistomaksut ja muut viranomaismaksut sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alkaen 720 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Kahden viikon matkalla koet upean safarin Tarangiren, Ngorongoron ja Serengetin puistoajoilla sekä rentoudut Sansibarin valkoisilla hiekkarannoilla. Tutustu ohjelmaan!

Matkaohjelma

18.11. – 1.12.2024

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen, AI=all inclusive (Matkalla täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.00 Dohan kautta (Qatar Airways) Tansaniaan.

Apinanleipäpuu
Arusha

2. päivä Saavumme Kilimanjaron lentokentälle klo 07.40. Majoitumme Arushan kaupungin ulkopuolelle hyvään keskitason Arusha Serena Resort & Spa -hotelliin (★★★★). Hotelliin saavuttuamme syömme kevyen lounaan. Loppupäivä meillä on aikaa levätä ja toipua matkarasituksesta. Päivällinen hotellissa. (L, P)

Elainten-tarkkailua-safariajolla-Tansania
Arusha – Tarangire

3. päivä Aamiaisen jälkeen siirrymme reilun 2 tunnin ajomatkan päähän Tarangiren kansal­lispuistoon. Antilooppien ja kirahvien lisäksi puistossa on runsaasti norsuja. Vaikka Tarangire ei tarjoa aivan Serengetin ja Ngorongoron veroista eläinrunsautta, se on yksi Afrikan kauneimmista alueista valtavine apinanleipäpuineen. Kansallispuiston läpi virtaavassa Tarangirejoessa on vettä ympäri vuoden. Majoitumme puiston pohjoispäähän aivan joen törmälle keskitason Tarangire Safari Lodgeen (★★★). Yövymme safariteltoissa, joissa on sähkö, suihku ja wc. (A, RL, P)

Kirahvi, seepra ja flamingoja Lake Manyaran kansallispuistossa Tansaniassa
Tarangire – Lake Manyara – Ngorongoro

4. päivä Varhain aamulla lähdemme puistoajolle ja palaamme lodgeen aamiaiselle. Aamupäivällä suuntaamme kohti Itä-Afrikan hautavajoamaa, jonka juurella myös Lake Manyaran kansallispuisto sijaitsee. Suurin osa puistosta on matalaa soodajärveä, mutta kapea kaistale puu- ja pensassavannia jää kuitenkin hautavajoaman reunajyrkänteen ja järven väliin. Impalat, vesiantiloopit, seeprat ja kirahvit laiduntavat täällä. Lintulajejakin on vajaat 500. Teemme puistossa safariajon. Iltapäivällä jatkamme matkaa Ngorongoron suojelualueelle, jonka keskuksen muodostaa ainutlaatuinen Ngorongoron kraatteri. Majoitumme 2 yöksi kraatterin reunalla sijaitsevaan hyvään keskitason The Ngorongoro Serena Safari Lodgeen (★★★★), josta avautuu upeat maisemat alas kraatteriin. (A, RL, P)

Kolme leijonaa nurmikolla Ngorongoron suojelualueella Tansaniassa
Ngorongoro

5. päivä Aamiaisen jälkeen laskeudumme päiväksi Ngorongoron kraatteriin, joka on syntynyt noin 2–3 miljoonaa vuotta sitten korkean tulivuoren romahdettua kasaan ja muodostaen valtava kattilamaisen alueen. Kraatterin reunat nousevat parhaimmillaan yli 2400 metrin korkeuteen. Kraatterin pohjalla elää tuhansia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista lähtien. Täällä tavoitteenamme on myös nähdä uhanalainen pensassarvikuono. Iltapäivällä palaamme takaisin lodgeen kraatterin reunalle. (A, RL, P)

Seeprat-Serengeti-Tansania
Ngorongoro – Oldupairotko – Serengeti

6. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Serengetin kansallispuistoa. Matkalla tutustumme Oldupairotkoon, jossa sijaitsee maailmankuulun v. 1959 löydetyn noin 1,75 miljoonaa vuotta vanhan vankka-apinaihmisen (Paranthropus boisei) kallofossiilien löytöpaikka. Museon kuvien ja fossiilien avulla saamme käsityksen myös savanneilla aikoinaan eläneistä uskomattomista suurnisäkkäistä.

Päivällä saavumme Serengetiin. Silmänkantamattomiin jatkuva tasanko täyttyy vuosittain sadoistatuhansista gnuista ja muista antiloopeista, jotka vaeltavat sinne Kenian Masai Marasta. Serengeti on Unescon maailmanperintökohde. Majoitumme 3 yöksi puiston keskuksen läheisyydessä sijaitsevaan hyvään keskitason Serengeti Serena Lodgeen (★★★★). (A, RL, P)

Leijona-lepaa-Serengeti-Tansania
Serengeti

7.–8. päivä Serengtissä on aina elämää. Serengetille ominaista ovat avoin maasto, kalliosaarekkeet eli kopjet sekä jokivarsien rehevä kasvillisuus kuumepuineen. Nämä tarjoavat gepardeille, leijonille ja leoprdeille oivalliset saalistusmahdollisuudet. Teemme Serengetissä puistoajoja, ja koska asumme puiston sisällä, on eläimiä mahdollista nähdä lodgen läheisyydessäkin. Päivällisen nautimme lodgessa, aamiaisen ja lounaan joko savannilla tai lodgessa riippuen siitä, montako puistoajoa päivän aikana teemme. (2xA/RA, 2xL/RL, 2xP)

Kaunis-akaasiapuu-ja-norsu-Tansania
Serengeti – Lake Manyara

9. päivä Aamulla lähdemme takaisin Ngorongoron suuntaan ja jatkamme kohti Lake Manyaraa. Matkalla saamme vielä hämmästellä Serengetin tasankojen laajuutta ja luonnon monipuolisuutta. Iltapäivällä majoitumme Itä-Afrikan hautavajoaman reunalle hyvään keskitason Lake Manyara Serena Safari Lodgeen (★★★★). (A, RL, P)

Naiset-Sansibar-Tansania
Lake Manyara – Arusha – Sansibar

10. päivä Aamupäivällä ajamme Arushaan, syömme lounaan ja lennämme Sansibarille. Sansibar on kiehtova sekoitus afrikkalaista nykypäivää, vanhaa suahilikulttuuria, islaminuskoa, mausteita ja kauniita hiekkarantoja. Majoitumme saaren koillisrannikolle 3 yöksi hyvään keskitason Bluebay Beach Resort & Spa -rantahotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Rantatuoleja valkoisella hiekkarannalla Sansibarissa, Tansaniassa
Sansibar

11.–12. päivä Päivisin nautimme auringosta ja merestä saaren valkoisilla hiekkarannoilla. Hotellista voi varata lisämaksullisia sukellus-, snorklaus- ja veneretkiä sekä hyvinvointipalveluita. Toisena päivänä teemme puolenpäivän retken Unescon suojelemaan Stone Townin vanhaan kaupunkiin. (2xAl)

Sansibar-uimaranta-Tansania
Sansibar

13. päivä Tänään on vielä mahdollisuus rentoutua ja nauttia turkoosista merestä. Meillä on huoneet all inclusive -konseptilla käytössämme lähtöön saakka. Kuljetus Sansibarin lentokentälle, josta lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 22.50. (AI)
 

lento

14. päivä Saavumme Helsinkiin klo 14.15.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Tansanian safari hotellleissa/lodgeissa ei ole ilmastointia ellei sitä erikseen mainita. Joissakin kohteissa lämmintä vettä saa vain iltaisin ja aamuisin tiettyinä aikoina, myös majapaikkojen wifi-yhteyksissä ja sähköissä saattaa toisinaan olla katkoksia. Lue myös ”hyvä tietää Tansanian safarimatkasta ” sivun lopussa.

Serengeti Serena Lodge, Serengeti

Perinteiseen tapaan rakennetut, ympäristöön sopivat ”rondavel” majat. Tilavissa huoneissa oma wc&suihku, kattotuuletin sekä terassi, jolta voit seurata Serengetin elämää. Ilmainen wifi ja uima-allas.

The Ngorongoro Serena Safari Lodge, Ngorongoro

Aivan kraatterin reunalla sijaitseva hyvä keskitason lodge. Huoneissa kylpyhuone&wc, ilmainen wifi. Huoneet sijaitsevat kraatterin reunalla siten, että oman huoneesi terassilta on näkymä kraatterille.

Bluebay Beach Resort&Spa, Sansibar

Hyvän keskitason hotelli Sansibarin koillisosassa. Superior-huoneistamme näkymät puutarhaan ja merelle. Nauti valkoisista hiekkarannoista ja hyvistä aterioista safarin päätteeksi. Ilmainen wifi.

Tarangire Safari Lodge, Tarangire

Majoitumme hyvätasoisissa safariteltoissa, joissa olkikatto, isot ikkunat, oma terassi sekä kylpyhuone. Lodge sijaitsee Tarangirejoen törmällä upeissa maisemissa. Ilmainen wifi yleisissä tiloissa.

Lake Manyara Serena Safari Lodge, Lake Manyara

Lodgen laajalta terassialueelta on upeat näkymät linnuistaan tunnetulle Manyarajärvelle. Kaksikerroksisissa olkikattoisissa rakennuksissa tilavat huoneet, wc&kylpyhuone. Uima-allas ja ilmainen wifi.

Arusha Serena Resort&Spa, Arusha

Tansanian safarimatkan ensimmäisen yön vietämme Duluti-järven rannalla sijaitsevassa hotellissa. Tilavassa huoneessa kylpyhuone perustarvikkeineen. Ilmainen wifi
Näytä kaikki hotellit

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan. Finnairin ja Qatar Airwaysin lennot Helsinki-Doha-Kilimanjaro/Sansibar-Doha-Helsinki. Paikkoja rajoitetusti. Tarkista saatavuus ja hinta asiakaspalvelustamme.

Huom! business-luokan paikoista veloitetaan erillinen ennakkomaksu, 990 €/henkilö, tämä tulee maksaa ennakkomaksun yhteydessä. Mikäli varaat matkan nettisivuiltamme, laskutamme erillisen ennakkomaksun seuraavana arkipäivänä. Loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä. 
Peruutuskulut: Mikäli joudut peruuttamaan matkasi kokonaan tai perut business-luokan paikat, normaalien peruutuskulujen lisäksi pidätetään 990 €/henkilö. Loppumaksun eräpäivän jälkeen tapahtuvista peruutuksista lisämaksu pidätetään kokonaan.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Tansanian safari ja Sansibar
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, lodgeissa ja teltassa
 • safarilla täysihoito (osa ruokailuista retkiaamiaisia tai -lounaita), Sansibarilla all inclusive 
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • puistomaksut
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja lodgeissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Tansanian safari ja Sansibar

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 18.11.2024 lähdöllä 720 €.

Suosittelemme malarianestolääkitystä ja kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotusta.
Tansaniaan tarvitaan viisumi, jonka hankkimisen Olympia järjestää. Lähetämme tarkemmat ohjeet matkustusluvan hankkimisesta toimintaohjeiden yhteydessä 5-6 viikkoa ennen lähtöä. 
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. 

Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin. Matkalaukut jätetään safarin ajaksi Arushaan säilytykseen.
Tansanian sisäisillä lennoilla lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 650 €/hlö. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 66 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö 

 • 65–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 650 €/henkilö 

 • 34–15 vrk ennen matka alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta 

 • myöhemmin kuin 15 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta 

 

Huom! business-luokan lentojen osalta omat maksu- ja peruutusehdot (kts varaus tai lisäpalvelut-kohta ylempänä tällä sivulla)

18.11.2024 lähdön hinta perustuu 15.1.2024 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
14 päivää
 • 18.11.2024 - 1.12.2024

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Tansanian safari ja Sansibar
104 arvostelua
Erinomainen
72.00 %
Hyvä
20.00 %
Ok
0.50 %
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Suosittelen lämpimästi. Ikimuistoinen matka.

 
 


 

Anna

Jos haluat nähdä Afrikkaa ja tutustua villieläimiin, nähdä monimuotoista luontoa ja tutustua paikalliseen kulttuuriin ja päivittäiseen elämänrytmiin: "Olympia on oikea matkanjärjestäjä."
Jarmo

Jokaisen olisi kiva päästä kokemaan Tansanian safari edes kerran elämässä. Big Five esiintyi matkallamme kokonaisuudessaan ja kuvausmahdollisuudet ovat loistavat. Majoituspaikat olivat vertaansa vailla ja näkymät huikeita. Huippukokemus meille matkalaisille ja täysin hintansa arvoinen reissu.

 

 

Arja

Paljon ajatuksia ja elämyksiä tiiviissä paketissa osaavan matkanjohtajan mukana.

 


 

Hyödyllistä tietoa Tansanian safarimatkastamme

Tansanian safarin puistoajoilla käytämme 9-paikkaisia maastoautoja. Autoihin otamme mukavuussyistä enintään 7 matkustajaa. Autojen kuljettajat ovat ammattitaitoisia, luontoa hyvin tuntevia ja puhuvat englantia. Safarilla on mukana suomenkielinen matkanjohtaja, joka siirtyy mahdollisimman usein autosta toiseen. Kaikki automme pyrkivät kulkemaan yhdessä, jotta matkanjohtaja on tarvittaessa aina saatavilla. Autoissa ei ole ilmastointia, mutta kuumuus ei suuremmin haittaa, koska liikumme ylänköalueilla. Sateiden jälkeen tiet voivat ajoittain olla huonossa kunnossa. Silloin eteneminen safareilla on verkkaisempaa.

Safarilla majoituspaikkojen varustetaso on melko hyvä, mutta luonnollisesti olosuhteet ovat hyvin erilaiset. Afrikassa kaikki ei aina toimi täydellisesti ja pieniä kommelluksia saattaa esiintyä matkan aikana. Maassa maan tavalla – avarakatseinen ja kärsivällinen suhtautuminen auttaa aina. Lämmintä vettä on yleensä saatavilla jokaisessa majoituspaikassa, mutta joissakin safaripaikoissa sitä saa vain iltaisin ja aamuisin tiettyinä aikoina.

Safarilla on ehdottomasti kuunneltava kuljettajan ja matkanjohtajan ohjeita, sillä varsinkin suojelualueilla on omat sääntönsä, joita pitää noudattaa. Liikkuminen villieläinten keskellä vaatii varovaisuutta!

Mitä tulisi ottaa mukaan Tansanian safarille

Safariautojen rajallisten tavaratilojen vuoksi tulee matkatavarat safarille pakata pehmeisiin matkakasseihin. Matkalaukut jätetään safarin ajaksi Arushaan säilytykseen.

Safarilla pärjää päiväaikaan hyvin shortseissa ja T-paidassa. Kirkkaanvärisiä ja valkoisia vaatteita tulisi välttää safarilla. Iltaisin ja aamuisin voi olla viileää ja siksi on hyvä ottaa mukaan esim. fleece ja/tai tuulenpitävä takki. Iltaisin safarilla voi pukeutua rennosti. Emme kuitenkaan suosittele urheiluvaatteita illallisille. Vaaleita pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja sekä umpinaisia kenkiä on hyvä pitää iltaisin mahdollisten hyttysten varalta. Matka suuntautuu malaria-alueelle, joten suosittelemme malarianestolääkitystä ja kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotusta. Päivällä jalkineina voi pitää sandaaleja tai joitain muita kevyitä jalkineita. Lenkkarit tai muut umpinaiset kengät on hyvä ottaa mukaan varajalkineiksi.

Sansibarilla on syytä muistaa saaren uskonto, sillä islamilaisuus on siellä hyvin vahvasti esillä. Rantahotellissa voi pukeutua vapaasti, mutta illalliselle pukeutumisen tulisi olla rennon siistiä. Miehille suositellaan kauluksellista paitaa. Sansibarin kaupungissa olisi hyvä peittää olkapäät eikä käyttää liian avonaisia toppeja, myös shortsien lahkeiden pitäisi ylettyä polviin.

Tansa­nian rahayksikkö on shil­lin­ki (TZS). Niitä ei vaihdeta Suo­mes­sa. Suosittelemme ottamaan mu­kaan USA:n dollareita. Dol­la­reita voi käyttää suo­raan maksuvälineenä useimmissa kaupoissa ja hotel­leis­sa (kannattaa ottaa pieniä seteleitä). Tansanian shil­lin­ke­jä vaihdettaessa suurilla (50,100 USD/EUR) seteleillä saa edullisemman vaihtokurssin. Ylei­­sim­­mät luot­to­kor­tit käy­vät hotel­leis­sa ja useimmissa kau­pois­sa, mutta suo­­sit­te­lemme käyt­tämään kä­teis­tä rahaa.

Tansaniassa on myös useita Unescon maailmanperintöön kuuluvia kohteita. Safarimatkallamme käymme näissä:

Ngorongoro
Serengeti
Sansibarin Stone Town

 

Kaikki Olympian safarimatkat