Norsulauma ja punertava maa Itä-Tsavo Kenia Olympia

Kenian safari Tsavossa ja Amboselissa

- koe safari ja junamatka Keniassa
10
päivää
alk. 4 080 €/hlö
Uutuus

Safarimatka Keniassa on aina upea kokemus. Sekä Itä- että Länsi-Tsavo ovat erityisen tunnettuja norsuistaan ja leijonistaan, Amboselin kansallispuisto Kilimanjaron juurella on Kenian savannimaisemaa parhaimmillaan. Tällä matkalla siirrymme Nairobista Itä-Tsavon maisemiin junalla.

Kenian safari upeissa kansallispuistoissa

Matkareitti
Nairobi
2 yötä
Itä-Tsavo
2 yötä
Länsi-Tsavo
2 yötä
Amboseli
2 yötä

Kenian matkamme alkaa Nairobista, jossa vierailemme norsujen orpokodissa sekä bongaamme eläimiä ainutlaatuisessa Nairobin kansallispuistossa.

Nairobista jatkamme junalla Itä-Tsavon kansallispuistoon, jossa majoitumme kaksi yötä  hyvätasoisessa telttaleirissä

Yöt telttaleirissä ja teltan ulkopuolelta kuuluvat äänet ovat yksi mieleenpainuvimpia safarikokemuksia. Itä-Tsavosta jatkamme Länsi-Tsavoon, jossa majoitumme safarilodgessa. Molemmat puolet Tsavon kansallispuistosta ovat erityisen tunnettuja norsuistaan ja leijonistaan mutta päivittäin tehtävillä useilla safariajoilla näemme muitakin eläimiä, lukuisia lintulajeja sekä vaihtelevaa luontoa ja maisemia.

Safarimme jatkuu maastoautoilla kohti Amboselin kansallispuistoa. Matkalla näemme pyöreiden majojen muodostamia kraaleja pikku peltotilkkuineen, maaperän vulkaanisuuden aiheuttamia tuhkakeiloja, laavakenttiä sekä apinanleipäpuita. Lumihuippuisen Kilimanjaron juurelle levittäytyvällä Amboselin tasangolla teemme vielä useita safariajoja.

Lodgejen juottopaikoilla vierailee usein lukuisa joukko eläimiä ja safariajoilla avoimella savannilla näemme norsujen, seeprojen, afrikanpuhveleiden, kirahvien ja erilaisten antilooppien laumat

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, safarilla täysihoito ja Nairobissa puolihoito, junamatka Nairobi – Voi, puistomaksut sekä ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, viisumi sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 540 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

23.2. – 3.3.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Safarilla on täysihoito, Nairobissa puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Nairobi

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 7.00 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Nairobiin, jonne saavumme klo 21.10. Majoitumme 2 yöksi Nairobin lentokentän läheisyydessä sijaitsevaan keskitason Crowne Plaza -hotelliin (★★★★).

The David Sheldrick Wildlife Trust -säätiö hoitaa orvoiksi jääneitä norsujen poikasia
Nairobi

2. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen tutustumme The David Sheldrick Wildlife Trust -säätiön toimintaan. Säätiön hoitoon tuodaan orvoiksi jääneitä norsujen poikasia. Nämä saavat hyvää hoitoa vuosien ajan, kunnes ovat kasvaneet ja kehittyneet riittävästi, jotta ne voidaan palauttaa takaisin luontoon. Nautimme lounaan suositussa Carnivore-ravintolassa.

Iltapäivällä lähdemme Nairobin kansallispuistoon (117 km²). Puisto on ainutlaatuinen, sillä missään muualla miljoonakaupungissa ei ole villiä luontoa niin lähellä kaupunkiasutusta kuin Nairobissa. Puiston raja sijaitsee vain 7 km kaupungin keskustasta. Puisto on suurimmalta osaltaan ruohosavannia, josta siellä täällä nousee akasiapensaita tarjoamaan varjoa kuuman auringon alla eläville eläimille. Tätä Kenian ensimmäistä kansallispuistoa, joka on perustettu v. 1946, kutsutaan myös sarvikuonopuistoksi. Onnistuneen suojelutyön ansiosta uhanalaisten pensassarvikuonojen määrä on lisääntynyt. Suurella todennäköisyydellä mekin näemme täällä pensassarvikuonon – muiden nisäkkäiden, kuten seeprojen, kirahvien, elandien ja puhveleiden lisäksi. Myöhään iltapäivällä paluu hotelliin. (A, L)

Seepralauma-Ita-Tsavo-Kenia
Nairobi – Itä-Tsavo

3. päivä, sunnuntai Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus Nairobin juna-asemalla, jonne on hotellista n. 15 min ajomatka. Modernilla juna-asemalla matkatavarat läpivalaistaan, jonka jälkeen siirrymme odotushallin kautta junaan. Klo 8.00 alkaa matkamme kohti Voin asemaa. Matka taittuu mukavasti junan 1. luokan vaunussa. Näemme vehreitä maisemia, teollisuutta ja erilaisia asuinalueita 4 tunnin junamatkan aikana.

Iltapäivällä saavumme Satao Campiin (★★★★), joka sijaitsee kauniilla paikalla keskellä villiä luontoa. Majoitumme 2 yöksi hyvätasoisiin ja tilaviin telttamajoihin, joissa on sängyt, wc ja suihku. Lounaan jälkeen teemme vielä muutaman tunnin puistoajon. Safaripäivät Tsavossa ja majoitus Satao Campin telttamajoissa ovat varmasti mieleenpainuvia Afrikan-matkakokemuksia. (A, L, P)

Norsulauma keskipäivän paahteesa Itä-Tsavossa
Itä-Tsavo

4. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen pakkaamme retkilounaan mukaan ja lähdemme koko päivän kestävälle puistoajolle. Tsavon kansallispuisto koostuu kahdesta osasta, Länsi- ja Itä-Tsavosta. Yhdessä ne muodostavat yhden maailman suurimmista kansallispuistoista, pinta-alaltaan yli 20 000 km2. Leijonat, leopardit, gepardit, puhvelit ja monet antilooppilajit kuuluvat puiston faunaan. Erityisen kuuluisa Tsavo on leijonistaan ja norsuistaan. Lintulajeja on yli 400 pikkuriikkisestä afrikankääpiöhaukasta aina maailman painavimpaan lentävään lintuun kuningastrappiin saakka. Auringon jo painuessa horisonttiin, palaamme majapaikkaamme. (A, RL, P)

Ruuhkaa juottopaikalla Kilagunissa
Itä-Tsavo – Länsi-Tsavo

5.–6. päivä, ti-ke Tiistaina aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa kohti Länsi-Tsavon kansallispuistoa. Vaihtelevat maisemat ja villieläinten tarkkailu pitävät meidät valppaina. Saavumme taitaheimon asuinalueille Tsavon kansallispuiston länsiosiin. Täällä sijaitsee hyvätasoinen majapaikkamme Kilaguni Serena Safari Lodge (★★★★), johon majoitumme 2 yöksi.

Teemme tiistain ja keskiviikon aikana useita puistoajoja Länsi-Tsavon alueella. (2xA, 2xL, 2xP)

Amboselin-kansallispuisto-Kenia
Länsi-Tsavo – Amboseli

7. päivä, torstai Lähdemme kohti Kilimanjaron juurella sijaitsevaa Amboselin kansallispuistoa. Ajamme läpi kansallispuiston hyvätasoiseen Amboseli Serena Safari Lodgeen (★★★★), jossa yövymme 2 yön ajan. Lounaan nautimme lodgessa ja myöhemmin iltapäivällä lähdemme puistoajolle. Illalla auringon viimeiset säteet pukevat Amboselin maiseman punertavan eri sävyihin. Norsujen tummat hahmot piirtyvät iltataivasta vasten niiden siirtyessä pitkinä jonoina yöpymispaikoilleen. Tämän unenomaisen hetken voi kokea vain Amboselissa, Afrikan sydämessä. (A, L, P)

Puhvelit-liikenteessa-kauniissa-aamun-kajossa-Amboseli-Kenia
Amboseli

8. päivä, perjantai Teemme ensimmäisen puistoajon jo auringonnousun aikaan, jolloin petoeläimetkin ovat vielä liikkeellä. Norsut, seeprat, puhvelit, antiloopit ja kirahvit ovat upea näky Kilimanjaron piirtyessä taustalle. Auringon lämmön myötä näemme pölypyörteiden nostavan Amboselin tomua ilmaan kapeina nauhoina. Palaamme majapaikkaamme aamiaiselle. Päivän kuumimpaan aikaan meillä on aikaa vilvotella vaikka uima-altaan äärellä. Lounaan jälkeen on taas aika lähteä luontoajolle. (A, L, P)

Puna-asuinen-maasai-Kenia-Olympia
Amboseli – Nairobi

9. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen on aika jättää hyvästit ja palata Nairobiin. Bongaamme vielä kuitenkin eläimiä ennen kuin poistumme puiston alueelta. Chyulukukkulat jäävät taaksemme ja saavumme maasaiden asuinalueille. Perinteisesti kirkkaisiin väreihin pukeutuvat maasait karjalaumoineen ja asumuksineen ovat mieleenpainuva näky keskellä muuten karua luontoa. Nairobiin saavuttaessa asetumme jo tuttuun Crowne Plaza -hotelliin, jossa on aikaa levätä, ruokailla omatoimisesti tai vaikka pulahtaa uima-altaaseen. Myöhemmin siirrymme lentokentälle, josta lentomme (Lufthansa) Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin lähtee klo 22.55. (A)

lento

10. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 13.10.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Safarilodgeissa ei ole ilmastointia ellei sitä erikseen mainita. Joissakin safarilodgeissa lämmintä vettä saa vain iltaisin ja aamuisin tiettyinä aikoina, myös majapaikkojen wifi-yhteyksissä ja sähköissä saattaa toisinaan olla katkoksia. Kaikissa matkan lodgeissa/hotelleissa huoneissa on oma wc&suihku.

Satao Camp, Itä-Tsavo

Yhteistyökumppanimme omistama hyvätasoinen telttalodge. Yksittäisissä safariteltoissa oma wc/suihku sekä pieni terassi. Näet ja kuulet eläimet aivan läheltä ja nautit herkullisista aterioista.

Kilaguni Serena Safari Lodge, Länsi-Tsavo

Chyulu-kukkuloiden maisemissa sijaitseva hyvätasoinen lodge, jonka ravintolasta ja terassilta on näkyvyys eläinten suosimalle juomapaikalle. Tilavissa huoneissa oma terassi ja ilmainen wifi.

Serena Safari Lodge, Amboseli

Hyvätasoiselta Serena Lodgelta näkymät lumihuippuiselle Kilimanjarolle, huoneiden omilta terasseilta Amboselin savannille. Huoneessa wifi, hyttysverkot ja kattotuuletin.

Crowne Plaza, Nairobi

Aivan lähellä lentokenttää sijaitseva keskitason hotelli. Hyvn äänieristetyt tilavat huoneet. Ilmainen wifi, kaksi ravintolaa ja baari, ulkona katolla uima-allas oleskelutiloineen.
Näytä kaikki hotellit

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kenian safari Tsavossa ja Amboselissa
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja lodgeissa/teltoissa
 • safarilla täysihoito, Nairobissa puolihoito
 • junamatka Nairobi – Voi (1. luokka)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • puistomaksut (yhteensä 440 USD)
 • Kenian viisumi
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja lodgeissa/telttaleirissä
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kenian safari Tsavossa ja Amboselissa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta alkaen 540 €.

Keniaan matkustettaessa tarvitaan viisumi, jonka hankkimisen Olympia järjestää. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Keltakuumerokotusta ja malarianestolääkitystä suositellaan. Kenian bakteerikanta on erilainen kuin Suomessa, joten mm. käsihygieniaan on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Matkalla on huonokuntoisia, kuoppaisia ja kivisiä tieosuuksia. Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin, matkalaukut voi jättää safarin ajaksi Nairobin hotelliin. 
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehto B. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 •     viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 •     90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 •     60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 •     34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 •     20–7   vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 •     7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95% matkan hinnasta

 

23.2.2024 lähdön hinta perustuu 2.6.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

 

Olympian yleiset matkaehdot
10 päivää alk./hlö 4 080 €
 • 23.2.2024 - 3.3.2024
 • 18.10.2024 - 27.10.2024
  Ennakkovarattavissa
 • 29.11.2024 - 8.12.2024
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää safarimatkasta Keniaan

Kenian safarimatkan ajankohtaan vaikuttaa suurimmaksi osaksi sadekaudet. Keniassa ei oikeastaan ole kesää ja talvea, vaan sadekaudet säätelevät vuoden kulkua ja myös eläinten liikkumista. Lämpötilojen vaihtelut vuoden aikana ovat vähäisiä, mutta päivä- ja yölämpötilojen erot ovat suuret. Öisin lämpötila voi laskea alle 10 ºC:n. Keniassa lyhyet sateet osuvat yleensä marras-joulukuun vaihteeseen ja pitkä sadekausi alkaa huhtikuussa. Käytännössä kuuroluonteiset sateet eivät merkittävästi vaikeuta safareitamme.

Safarilla pärjää päiväaikaan shortseissa ja T-paidassa, kirkkaanvärisiä vaatteita tulisi välttää. Pitkälahkeisia housuja, pitkähihaisia paitoja ja umpinaisia kenkiä on hyvä pitää iltaisin mahdollisten hyttysten varalta. Jalkineiksi suosittelemme esim. sandaaleja tai kevyitä lenkkitossuja. Liikumme malaria-alueella, joten matkalle suositellaan malarianestolääkitystä sekä keltakuumerokotusta.
Safariautojen pienten tavaratilojen vuoksi tavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin safariosuudelle. Kovia matkalaukkuja voit käyttää lentomatkoilla. Matkan safariosuudelle voit ottaa vain yhden pehmeän laukun/kassini. Matkustamon puolelle voi lisäksi ottaa esim. kameralaukun ja pienen repun. Kovan matkalaukun voit jättää lukittuna Nairobin hotelliin.

Kenian safarilla majoituspaikkojen varustetaso on hyvä, mutta luonnollisesti olosuhteet ovat hyvin erilaiset kuin kotona. Lämmintä vettä on saatavilla jokaisessa majoituspaikassa, joskus tosin vedenpaine saattaa olla heikko. Useimmissa majapaikoissa sähkövirta katkaistaan yön tunneiksi, mutta tästä huolimatta esim. kameroiden akkujen lataaminen onnistuu hyvin.  

Kenian matkalla suosittelemme valuutaksi euroja ja Kenian shillinkejä. Joissakin kaupoissa ja hotelleissa eurot kelpaavat suoraan maksuvälineenä. Yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa sekä useissa liikkeissä ja ravintoloissa.