Pingviinit Kapkaupunki Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka - safari, Soweto ja Kapkaupunki

10
päivää
alk. 2 990 €/hlö
Asiakasarviot

Monipuolisella Etelä-Afrikan matkalla pääset safarille Pilanesbergin kansallispuistossa, tutustut Nelson Mandelan historiaan Sowetossa, näet afrikanpingviinit matkalla Hyväntoivonniemeltä ja tutustut Kapkaupunkiin, kaikki yhdellä matkalla.

Koe safari ja Kapkaupunki samalla Etelä-Afrikan matkalla

Matkareitti
Pilanesberg
3 yötä
Soweto
retki
Kapkaupunki
4 yötä
Hyväntoivonniemi
retki
Robben Island
lisäretki
Viinitila ja Stellenbosch
lisäretki

Aloitamme reilun viikon mittaisen matkan Etelä-Afrikkassa Pilanesbergin savannilta, missä laiduntaa ja metsästää monien muiden eläin- ja lintulajien lisäksi myös  ”Big Five” eli norsu, sarvikuono, afrikanpuhveli, leijona ja leopardi.

Kansallispuistossa liikumme eläinten tahtiin: aamulla ja illalla suunnataan savannille ja juomapaikoille, keskipäivän kuumuudessa uima-altaalle ja hyvän aterian ääreen

Afrikka ja safari kuuluvat yhteen mutta tällä Etelä-Afrikan matkalla tutustumme luonnon lisäksi myös maan kulttuuriin. Johannesburgin slummikaupungiksi syntynyt Soweto tunnetaan rotusorron vastaisesta taistelustaan. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus lain edessä saavutettiin Etelä-Afrikassa vasta vuonna 1994. Sen jälkeen Sowetosta on kasvanut kehittyvä asuinympäristö yrittäjineen, taiteilijoineen ja uusrikkaineen.

Kapkaupunkia pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Pöytävuorelta avautuu huikaisevan kaunis näkymä kohti Atlanttia ja myös vuoren toiselle puolelle Stellenboschin ja Paarlin vihreille ja hyvin hoidetuille viinitiloille. Hyväntoivonniemelle mentäessä kasvillisuus muuttuu, kun tuulen pieksämässä karussa maaperässä viihtyvät parhaiten vain pensasmaiset proteat ja kanervat.

Kapkaupungissa on vapaa-aikaa joten ehdit halutessasi myös lisäretkille, Kapmaan viinialueelle tutustumaan viinitilaan ja maistelemaan tilan tuotteita tai Robben Islandille - vankilasaarelle, jolla Nelson Mandela oli yli 18 vuotta.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, safarilla täysihoito ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, puistojen sisäänpääsymaksut, retket ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneessa alk. 590 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Kevään 2022 matkat

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Safarilla on täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.30 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Johannesburgiin.

Kirahvit-kavelylla-Pilanesberg-safari-Etela-Afrikka
Pilanesberg

2. päivä, lauantai Saavumme klo 11.05 Johannesburgiin. Lentokentältä ajamme lounaalle Pretoriaan, maan hallinnolliseen pääkaupunkiin. Iltapäivällä jatkamme bussilla vajaan 3 tunnin ajomatkan päähän Pilanesbergin kansallispuistoon. Tämä Etelä-Afrikan neljänneksi suurin puisto sijaitsee kauan sitten sammuneen tulivuoren kraatterin alueella. Se erottuu selvästi ympäröivää tasankomaastoa korkeampana. Puistossa on runsas eläimistö ja myös lintuharrastajille on paljon kiikaroitavaa. Majoitumme 3 yöksi kansallispuistossa sijaitsevaan keskitason Bakubung Lodgeen (★★★★). Safaritunnelmaan pääsemme Boma-grilli-illallisella, jonka nautimme Afrikan tähtitaivaan alla (säävaraus). (L, P)

Sarvikuonot, Etelä-Afrikka
Pilanesberg

3. päivä, sunnuntai Päivämme alkaa auringon noustessa, jolloin lähdemme varhaisaamun puistoajolle. Aamiaisen jälkeen voi rentoutua vaikkapa uima-altaalla tai nauttia lodgen hoitolan hemmottelevista hoidoista (maksullisia). Myöhemmin iltapäivällä teemme toisen puistoajon. Liikumme silloin, kun eläimet ovat aktiivisimmillaan eli aikaisin aamulla ja illansuussa. Hyvällä onnella voimme nähdä sekä pensas- että isosarvikuonon. (A, L, P)

Kuumailmapalloja-Pilanesbergin-luonnonpuiston-ylla-Etela-Afrikka
Pilanesberg (– Sun City)

4. päivä, maanantai Varhainen aamusafarimme alkaa auringon noustessa. Aamiaisen jälkeen on mahdollisuus tutustua omatoimisesti Pilanesbergin kupeessa sijaitsevaan Sun Cityn huvittelukeskukseen. Alue on rakennettu hulppeaan tyyliin upeine golfkenttineen ja mielikuvituksellisine rakennuksineen. Matkanjohtaja sopii Bakubung Lodgen kanssa retken kuljetuksista. Retkestä aiheutuvat kustannukset ja pääsymaksut mieleisiin kohteisiin maksetaan itse paikan päällä. Iltapäivällä teemme puistoajon. (A, L, P)

Soweto Etelä-Afrikka
Pilanesberg – Soweto – Kapkaupunki

5. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Johannesburgiin ja tutustumme Sowetoon. Rotuerottelun aikoina mustat afrikkalaiset pakotettiin asumaan tietyillä alueilla kaupunkien laidoilla. Rotusorron loputtua monet eivät halunneet enää muuttaa kotoaan ja näin slummeista tuli tunnustettuja kaupunginosia. Niistä yksi on Soweto, jossa nykyään asuu noin 3 miljoonaa ihmistä. Käymme kierroksen aikana Nelson Mandelan kotimuseossa. Mandela muutti tähän taloon Sowetossa jo vuonna 1946 ja palasi sinne myös vapauduttuaan vankilasta vuonna 1990. Museo on pieni ja sinne mahtuu vain 20 vierailijaa kerrallaan, joten joudumme mahdollisesti menemään museoon pienemmissä ryhmissä. Myöhään iltapäivällä lennämme Kapkaupunkiin. Majoitumme 4 yöksi hyvään keskitason Commodore-hotelliin (★★★★). Hotelli sijaitsee aivan lähellä Waterfrontin aluetta, josta on muodostunut Kapkaupungin keskus lukuisine kauppoineen ja ravintoloineen. (A, L)

Pöytävuori Kapkaupunki Etelä-Afrikka
Kapkaupunki

6. päivä, keskiviikko Hollantilaiset perustivat ensimmäisen siirtokunnan suojaisaan Table Bayn lahteen vuonna 1652. Tällä paikalla sijaitsee nykyisin Kapkaupunki, monien mielestä yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Se lepää valtavan Atlantin rannalla mahtavan Pöytävuoren suojaavassa syleilyssä. Teemme kaupunkikiertoajelun, jonka aikana nousemme sään salliessa kaapelihissillä Pöytävuorelle. Vuorelta avautuvat henkeäsalpaavan kauniit maisemat yli Kapkaupungin ja kauas etelään Hyväntoivonniemelle.
Iltapäivällä on mahdollisuus tehdä lisämaksullinen retki Kapkaupungin edustalla sijaitsevalle Robben Island -vankilasaarelle, jonne on reilun puolen tunnin venematka (huom. säävaraus). (A)

Pingviinipari Kapkaupunki Etelä-Afrikka
Hyväntoivonniemi

7. päivä, torstai Hyväntoivonniemellä saa käsityksen Kapin alueen mahtavasta luonnosta. Kokopäiväretkellä kierrämme 75 kilometrin pituisen niemen aina sen kuuluisaa kärkeä Cape Pointia myöten. Kuvankaunis reittimme kulkee läpi pienten kaupunkien seuraillen Atlantin valtameren rantaa. Kapin alueella vallitsee välimerenilmasto ja maisema on paikoin hyvinkin karua. Karuus kätkee kuitenkin sisälleen yli 8500 kasvilajia sekä nisäkäslajeja, joita muualla ei tavata. Hyväntoivonniemen kansallispuisto sijaitsee aivan niemen kärjessä. Hyvällä onnella saatamme nähdä siellä harvinaisen valkopäätopin tai kapinvuoriseepran. Lounaan nautimme kalaravintolassa lähellä viehättävää Simon’s Townia. Kaupungin lähellä asustaa pingviiniyhdyskunta, jonka puuhia pääsemme seuraamaan aivan läheltä. Hotelliin palaamme myöhään iltapäivällä. (A, L)

Kapkaupunki Waterfront Clock Tower
Kapkaupunki

8. päivä, perjantai Vapaata. Waterfrontin alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vapaapäivän viettoon. Tänään on myös mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle puolipäiväretkelle Kapmaan viinialueille. Jäähyväispäivällinen. (A, P)

Kapkaupunki Etelä-Afrikassa
Kapkaupunki

9. päivä, lauantai Tänään on vielä aikaa nauttia Kapkaupungin tarjonnasta. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 18.35 lento (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Suomeen. (A)

lento

10. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 11.35.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Kapkaupunki Etelä-Afrikassa

Robben Island (6. matkapäivä, keskiviikko)

Robben Island (6. matkapäivä, keskiviikko)

Iltapäivällä on mahdollisuus tehdä lisämaksullinen retki Kapkaupungin edustalla sijaitsevalle Robben Island -vankilasaarelle, jonne on reilun puolen tunnin venematka (huom. säävaraus). Vankilan kuuluisin vanki Nelson Mandela vietti saarella lähes 18 vuotta.

Retki on kansainvälinen ja englanninkielinen. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessasi.

50 €
Stellenboschin viinitarhoja Etelä-Afrikka

Puolipäiväretki Kapmaan viinialueille (8. matkapäivä perjantai)

Puolipäiväretki Kapmaan viinialueille (8. matkapäivä perjantai)

Eteläafrikkalaiset viinit tunnetaan ympäri maailmaa. Parhaat rypäleet kypsyvät Stellenboschin ja Paarlin maisemallisesti kauniilla viinialueilla. Alueella vallitseva ilmasto on ihanteellinen viininviljelylle. Vierailemme viinitilalla ja maistelemme tilan tuotteita (myös syötäviä). Pysähdymme myös viehättävään Stellenboschin yliopistokaupunkiin, jossa on kattava tarjonta kahviloita ja ravintoloita sekä hyvät ostosmahdollisuudet.

Tälle retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä ja se maksetaan käteisellä matkanjohtajalle Etelä-Afrikan randeilla.

Lisäretken hinta on osanottajamäärästä riippuen n. 1500 ZAR (noin 85 €)

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan Turkish Airlinesin lennoille
(Helsinki-Istanbul-Johannesburg/Kapkaupunki-Istanbul-Helsinki).

Lisämaksu 18.2.2022 lähdöllä lisämaksu alk. 1 940 € ja 18.3.2022 lähdöllä alk. 1 510 €.
Paikkoja rajoitetusti.

alkaen 1 510 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Etelä-Afrikka - safari, Soweto ja Kapkaupunki
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa lodgessa ja hotellissa
 • safarilla täysihoito, muualla puolihoito paitsi 6. ja 9. matkapäivinä
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut lodgessa ja hotellissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 416 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Etelä-Afrikka - safari, Soweto ja Kapkaupunki

Lisämaksu yhden hengen huoneesta on kevään 2022 lähdöillä 590 €.

Koska lennämme Istanbulin kautta, suosittelemme että passisi on voimassa 6kk matkan jälkeen. Etelä-Afrikkaan passin tulee olla voimassa 1 kk matkan jälkeen ja siinä tulee olla 1 tyhjä aukeama. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 €/hlö.
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

18.2.2022 lähdön hinta perustuu 26.8.2022 (18.3.2022 lähdön osalta 30.4.2021 ) voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
10 päivää alk./hlö 2 990 €
 • 18.2.2022 - 27.2.2022
 • 18.3.2022 - 27.3.2022

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Etelä-Afrikka - safari, Soweto ja Kapkaupunki
67 arvostelua
Erinomainen
33.00 %
Hyvä
58.00 %
Ok
8.50 %
Ei kovin hyvä
1.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Hienot safariajelut ja kaikki nähdyt eläimet olivat matkan ehdottomat kohokohdat. Kapkaupungissa olisi voinut olla enemmän vapaa-aikaa (ehkä vielä yksi päivä lisää ilman ohjelmaa).

Safaripäivät olivat onnistuneita, Sowetoon olisi ollut mielenkiintoista tutustua vähän pidemmän aikaa, tutustuminen viinitiloille oli mielenkiintoista, Pöytävuorelle pääsy kruunasi matkan. Olisin kaivannut matkalle jonkin verran enemmän omaa aikaa. Matka oli erinomaisesti toteutettu ja odotusten mukainen.

Kaiken kaikkiaan erinomainen matka. Safaripäiviä oli sopivasti, samoin kaupunkipäiviä. Monipuolinen matka. Kiitos Olympialle!

Kohokohta oli ehdottomasti safari! Ajojen määrä oli oikein sopiva.Niitä ilisi voinut olla vaikka vielä seuraavanakin päivänä, mutta noiden neljän ajon aikana ehti kyllä näkemään huikean määrän eläimiä. 
Luontoihmisinä olisimme kaivanneet enemmän aikaa Pöytävuorella: nyt käynti siellä jäi ehdottomasti liian lyhyeksi. 
Käsittääkseni aikaa kyllä olisi ollut. 

Hyödyllistä tietoa Etelä-Afrikan -matkasta (safari, Soweto ja Kapkaupunki)

Sekä Pilanesberg että Kapkaupunki ovat malaria-vapaalla alueella joten malarialääkitystä ei tälle matkalle tarvita.

Mukavat kesäiset vaatteet ja jalkineet, lämpimämpi sateen ja/tai tuulen pitävä takki, lämmin yöasu, uima-asu, päähine, aurinkovoide ja -lasit, hyttyskarkote sekä umpinaiset retkikengät, kuten lenkkitossut, ovat sopivia matkalle. Myös kiikareille löytyy varmasti käyttöä. Kerrospukeutuminen on kätevää retkillä ja puistoajoilla, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. 

Etelä-Afrikassa on syyskuussa talvi; aamut ja illat viileitä, päiväsaikaan lämpötila nousee yli 20 asteeseen. Marras-helmikuussa sää on huomattavasti lämpimämpi - alin lämpötila noin 18 astetta, ylin 24 astetta. Suomen kesän aikaan Etelä-Afrikassa on viileintä, yölämpötilat saattavat laskea jopa alle 10 asteen. Sateita tulee syyskuussa noin 20 mm/kk ja marraskuussa 110 mm/kk. 

Etelä-Afrikan rahayksikkö on randi (ZAR) ja sitä voit vaihtaa jo ennen lähtöä Suomessa. Yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa sekä suurimmissa tavarataloissa ja ravintoloissa.

Kaikki Olympian safarimatkat