Uusi-ja-vanha-Soul-Etela-Korea-Olympia

Etelä-Korean parhaat palat

- vanhan ja uuden liitto
10
päivää

Etelä-Korean parhaat palat -matkalla tutustut omaleimaiseen itäaasialaiseen kulttuuriin, nautit Soulin sykkeestä ja merellisen Busanin rannikkokaupungin tunnelmasta. Vierailet buddhalaisessa temppelissä ja Koreoiden raja-alueella sekä maistelet korealaisen keittiön erikoisuuksia.

Etelä-Korean matkalla maan parhaat palat 

Matkareitti
Soul
5 yötä
Koreoiden raja-alue
retki
Gyeongju
1 yö
Busan
2 yötä

Etelä-Korea on viime vuosikymmenien aikana kasvanut yhdeksi maailman kehittyneimmistä maista. Etelä-Korean parhaat palat -matkalla näemme, että maa ei kuitenkaan ole kadottanut perinteisiä arvojaan, vaan ne elävät vahvasti mukana arkipäivässä. Oman leimansa nykypäivään antaa Korean niemimaan poikki kulkeva yksi maailman tiukimmin vartioiduista rajoista. 

Etelä-Korean suurin kaupunki Soul on intensiivisesti elävä metropoli, jossa panostetaan ihmisläheiseen kaupunkimiljööseen. Soulin keskustassa vastakohdat täydentävät toisiaan; pilvenpiirtäjien naapurissa historialliset palatsit avaavat maan menneisyyttä. Matkan aikana vierailet buddhalaisessa temppelissä, nautit korealaisen keittiön antimista ja tutustut kimchin valmistukseen. Perehdymme myös perinteisen korealaisen lääketieteen periaatteisiin ja voit itsekin kokeilla sen toimivuutta mm jalkakylvyllä.

Soulista matkustamme luotijunalla Gyeongjuun

Historiallisen Gyeongjun, entisen Silla-dynastian pääkaupungin nähtävyyksistä monet ovat Unescon maailmanperintökohteita. Merellisen Busanin rannikkokaupungin tunnelma on ainutlaatuinen pilvenpiirtäjineen ja hiekkarantoineen. Busan on kuuluisa tuoreista merenantimistaan, joten pistäydymme suurella kalatorilla kartoittamassa tarjontaa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat lennot, majoitus 2h huoneissa, vähintään puolihoito päivittäin, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, verot ja muut viranomaismaksut sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Tulossa 2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla puolihoito, viimeisenä matkapäivänä täysihoito)

 

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.30 suoralla lennolla Souliin.

Soul

2. päivä, perjantai Saavumme Souliin klo 8.20 ja lähdemme heti kentältä lyhyelle tutustumiskierrokselle. Kierroksen aikana teemme lyhyen kävelyretken trendikkäässä Iksandongin kaupunginosassa. Lounaan jälkeen majoitumme 5 yöksi Myeongdongin kaupunginosassa sijaitsevaan moderniin keskitason L7-hotelliin (★★★★). Hotellista pääset kätevästi suoraan vilkkaille kauppakujille. Pimeän laskeutuessa lähdemme bussilla läheisessä Namsam-puistossa sijaitsevaan Seoul-torniin, josta avautuvat näkymät valomeressä kylpevään kaupunkiin. Tervetulopäivällinen. (L, P)

Soul

3. päivä, lauantai Aamupäivän kohteemme on Joseon-dynastian 1300-luvulla rakennuttama Gyeongbokgungin palatsialue. Palatsit on vuosisatojen varrella jouduttu rakentamaan useasti uudestaan, mutta niiden alkuperäinen loisto on tavoitettu taitavien entisöintitöiden ansiosta. Palatsialueen eteläpuolella sijaitsevalta Gwanghwamunin aukiolta jatkamme Insandongin kaupunginosaan, joka tunnetaan teehuoneistaan ja antiikkiliikkeistään. Syömme päivän aikana lounaan. Korealainen ateria alkaa pienistä kulhoista tarjottavista alkupaloista ja jatkuu tuoreista aineksista valmistettuun pääruokaan. Lusikka ja metalliset syömäpuikot löytyvät pöydällä olevasta puurasiasta. Iltapäivällä jatkamme matkaa Bukchoniin, joka tunnetaan perinteisistä tiilikattoisista hanok-taloistaan. Vierailemme myös kansanperinteen museossa sekä poikkeamme mulperipuun kuiduista paperia (hanji-paperi) valmistavaan työpajaan. (A, L)

Soul – päivä buddhalaisessa temppelissä

4. päivä, sunnuntai Tänään teemme puolenpäivän retken suurkaupungin rytmistä Myogaksan buddhalaistemppelin rauhaan. Vierailumme alkaa opastuksella talon tapoihin ja temppelin rakennuksiin. Ennen kuin lähdemme tutustumiskierrokselle, puemme yllemme mukavat oloasut ja istahdamme hetkeksi teekupposen ääreen. Yksinkertaisen kasvisaterian jälkeen mieli tyyntyy mietiskelytuokion aikana; teeseremonia tarjoaa estetiikkaa silmille ja mielelle. Omat askeleet voivat tuntua keveämmiltä rentouttavan päivän jälkeen. (A, L)

 

Soul – kalligrafiaa, kimchiä ja perinteistä lääketiedettä  

5. päivä, maanantai Korealainen kirjoitusjärjestelmä tulee tänään tutummaksi kalligrafiamestarin esittelemänä. Lisäksi perehdymme korealaiseen ruokavalioon erottamattomasti kuuluvan kimchin valmistukseen. Kimchin valmistusperinne on liitetty jopa YK:n aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Korealaisissa kodeissa on erillinen jääkaappi kimchiä varten ja perheen resepti on tarkoin varjeltu salaisuus. Lounaan jälkeen vierailemme perinteisen lääketieteen museossa. Ginsengin ja monien muiden kasvien eri osien sekä yrttien käyttö on Koreassa yleistä ja se on ns. länsimaisen lääketieteen rinnalla käytössä yleisesti maan terveydenhuollossa. Voit halutessasi kokeilla vierailumme aikana verenkiertoa elvyttävää jalkakylpyä tai saada kasvojen hoito-ohjeita. Myöhemmin iltapäivällä näemme hauskan ja vauhdikkaan taekwondo-esityksen. (A, L)

Koreoiden raja-alue (DMZ)

6. päivä, tiistai Teemme kokopäiväretken bussilla (ajomatka n. 1 tunti) Soulin pohjoispuolella sijaitsevalle Koreoiden väliselle raja-alueelle, joka on yksi maailman tarkimmin vartioiduista vyöhykkeistä. Neljä kilometriä leveä ja 250 kilometriä pitkä demilitarisoitu vyöhyke (DMZ) jakaa Korean niemimaan kahtia. Etelä- ja Pohjois-Korean välillä on ollut hauras aselepo vuodesta 1953 lähtien. Etelä-Korean rautateiden pohjoisimman aseman Dorasanin rautatieaseman tunnelma on epätodellinen; modernin rakennuksen lippumyymälän ja odotushallien kautta ei yksikään matkustaja ole eteenpäin matkannut. Ratakin katkeaa 700 metriä ennen rajavyöhykettä. Imjingakin pysähdyspaikalla on muistomerkki, jonka luona voi kuunnella koreankielistä iskelmää ”Menetetyt 30 vuotta”. Kappale muistuttaa sodassa toisistaan erilleen joutuneista perheistä, joista kuitenkin tuhannet ovat läheisensä löytäneet. Hotelliin palaamme iltapäivällä.(A, L)

 

Soul – Gyeongju

7. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen siirrymme Soulin rautatieasemalle. Luotijuna kuljettaa meidät kahdessa tunnissa Gyeongjuun, joka oli Silla-dynastian pääkaupunki yli 1000 vuoden ajan. Gyeongjusta on löydetty huomattava veistoksia, hautoja ja temppeleitä käsittävä buddhalaisen taiteen keskittymä. Lounaan jälkeen aloitamme alueeseen tutustumisen Tumuli-puistosta. Sen korkeiden ruohopäällysteisten kumpujen alle on haudattu yli 20 Silla-dynastian merkkihenkilöä. Käymme myös Gyeongjun kansallismuseossa, jossa on esillä mm. haudoista löydettyjä aarteita. Myöhemmin majoitumme 1 yöksi Bomunjärven lähistöllä sijaitsevaan hyvään keskitason Hilton-hotelliin (★★★★). Illan tullen on mahdollisuus päästä rentoutumaan jjimjilbangissa eli korealaisessa kylpylässä. (A, L)

Gyeongju - Busan

8.päivä, torstai  Aamupäivällä tutustumme kahteen 700-luvun mestariteokseen. Seokguramin luolapyhätön aarre on lootuksenlehdellä istuvaa Buddhaa esittävä 3,5-metrinen patsas. Korean tärkeimpänä historiallisena nähtävyytenä pidetty Bulguksan temppeli taas on päässyt Unescon kulttuurikohteiden listalle ainutlaatuisten puukoristelujensa ja maalaustensa ansiosta. Lounaan jälkeen ajamme bussilla (n. 1,5 tuntia) Busaniin, niemimaan kaakkoisosan suureen satamakaupunkiin. Perillä majoitumme 2 yöksi suositulla Haeundaen ranta-alueella sijaitsevaan keskitason Shilla Stay Haeundae -hotelliin (★★★★). Haeundaen ranta ympäristöineen on suosittu vuoden ympäri; kesällä vierailijoita on jopa tungokseen asti. Pimeyden laskeuduttua on mukava lähteä vaikkapa iltakävelylle läheiselle rantakadulle. Hotellimme ympäristössä on kahviloita, ravintoloita, baareja ja yökerhoja. (A, L)

Busan

9. päivä, perjantai Noin 3 miljoonan asukkaan Busan on Korean tärkein satamakaupunki. Suuntaamme aluksi Yongdusan-puistoon, jossa sijaitsee kaupungin tunnusmerkki, 118 m korkea Busanin torni. Nousemme ihailemaan kaupunkinäkymiä yläilmoista. Näemme YK:n hautausmaan, jossa monet Korean sodassa menehtyneet sotilaat lepäävät. Vierailemme myös Korean suurimmilla kalamarkkinoilla, Jagalchi Marketilla. Monenlaiset merenelävät päätyvät täältä kaupunkilaisten ruokapöytään. Lounaaksi nautimme paikallisen katukeittiön antimia Gukjen ruokatorilla. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, L, P)

10. päivä, lauantai Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.15–14.05 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Etelä-Korean parhaat palat
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito, viimeisenä päivänä täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Etelä-Korean parhaat palat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkan kohteissa on paljon portaita ja korkeuseroja. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 euroa.
Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
10 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyödyllistä tietoa Etelä-Korean matkasta

Etelä-Korean parhaat palat -matkat teemme ilmastollisesti mukavimpaan aikaan, loppukeväällä ja alkusyksystä. Syyskuussa päivälämpötilat ovat n +25 C, yöllä keskimäärin +15 C. Sateita ei yleensä tule joitakin iltapäiväkuuroja lukuunottamatta.

Mukaan kannattaa pakata kesävaatteiden lisäksi mukaan myös lämpimämpää vaatetta ilmastoituja tiloja varten. Myös kevyt tuulenpitävä takki, hyvät kävelykengät, aurinkolasit, päähine ja kevyt sadevarustus on syytä muistaa.

Etelä-Korean rahayksikkö on won (KRW). Woneja kannattaa vaihtaa jonkin verran etukäteen jo Suomessa. Tälle matkalle suosittelemme ottamaan mukaan woneja ja euroja. Etelä-Koreassa yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa, liikkeissä ja suuremmissa ravintoloissa. Markkinoille, pieniin liikkeisiin ja ravintoloihin on hyvä varata käteistä rahaa. Soulissa ja Busanissa pankkiautomaatteja on runsaasti ja niistä voi nostaa rahaa luottokortilla. 

Etelä-Korean parhaat palat matkalla käymme myös Gyeongjussa, joka on Unescon maailmanperintökohde.
Gyeongju Historic Areas