Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Etelä-Korean parhaat palat

Tutustu omaleimaiseen itäaasialaiseen kulttuuriin, nauti Soulin sykkeestä, merellisen Busanin rannikkokaupungin tunnelmasta ja korealaisen keittiön antimista.

9 päivää alk. 3 360 € /hlö
 • 2.9.2021 - 11.9.2021 alk. 3 480 €/hlö Varaa
 • 30.9.2021 - 9.10.2021 Varaa
 • Soul 5 yötä
 • Koreoiden raja-alue retki
 • Gyeongju 1 yö
 • Busan 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Etelä-Korea on viime vuosikymmenien aikana kasvanut yhdeksi maailman kehittyneimmistä maista. Maa ei kuitenkaan ole kadottanut perinteisiä arvojaan, vaan ne elävät vahvasti mukana arkipäivässä. Oman leimansa nykypäivään antaa Korean niemimaan poikki kulkeva yksi maailman tiukimmin vartioiduista rajoista.

Etelä-Korean suurin kaupunki Soul on intensiivisesti elävä metropoli, jossa panostetaan ihmisläheiseen kaupunkimiljööseen. Soulin keskustassa vastakohdat täydentävät toisiaan; pilvenpiirtäjien naapurissa historialliset palatsit avaavat maan menneisyyttä. Matkan aikana vierailet buddhalaisessa temppelissä, nautit korealaisen keittiön antimista ja tutustut perinteisen korealaisen lääketieteen periaatteisiin. Soulista matkustamme luotijunalla Gyeongjuun. Historiallisen Gyeongjun, entisen Silla-dynastian pääkaupungin nähtävyyksistä monet ovat Unescon maailmanperintökohteita. Merellisen Busanin rannikkokaupungin tunnelma on ainutlaatuinen pilvenpiirtäjineen ja hiekkarantoineen. Busan on kuuluisa tuoreista merenantimistaan, joten pistäydymme suurella kalatorilla kartoittamassa tarjontaa.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.30 suoralla lennolla Souliin.

Soul
2. päivä, perjantai
Saavumme Souliin klo 8.20 ja lähdemme heti kentältä lyhyelle tutustumiskierrokselle. Kierroksen aikana teemme lyhyen kävelyretken trendikkäässä Iksandongin kaupunginosassa. Lounaan jälkeen majoitumme 5 yöksi Myeongdongin kaupunginosassa sijaitsevaan moderniin keskitason L7-hotelliin (★★★★). Hotellista pääset kätevästi suoraan vilkkaille kauppakujille. Pimeän laskeutuessa lähdemme bussilla läheisessä Namsam-puistossa sijaitsevaan Seoul-torniin, josta avautuvat näkymät valomeressä kylpevään kaupunkiin. Tervetulopäivällinen. (L, P)

Soul
3. päivä, lauantai
Aamupäivän kohteemme on Joseon-dynastian 1300-luvulla rakennuttama Gyeongbokgungin palatsialue. Palatsit on vuosisatojen varrella jouduttu rakentamaan useasti uudestaan, mutta niiden alkuperäinen loisto on tavoitettu taitavien entisöintitöiden ansiosta. Palatsialueen eteläpuolella sijaitsevalta Gwanghwamunin aukiolta jatkamme Insandongin kaupunginosaan, joka tunnetaan teehuoneistaan ja antiikkiliikkeistään. Syömme päivän aikana lounaan. Korealainen ateria alkaa pienistä kulhoista tarjottavista alkupaloista ja jatkuu tuoreista aineksista valmistettuun pääruokaan. Lusikka ja metalliset syömäpuikot löytyvät pöydällä olevasta puurasiasta. Iltapäivällä jatkamme matkaa Bukchoniin, joka tunnetaan perinteisistä tiilikattoisista hanok-taloistaan. Vierailemme myös kansanperinteen museossa sekä poikkeamme mulperipuun kuiduista paperia (hanji-paperi) valmistavaan työpajaan. (A, L)

Soul – päivä buddhalaisessa temppelissä
4. päivä, sunnuntai Tänään teemme puolenpäivän retken suurkaupungin rytmistä Myogaksan buddhalaistemppelin rauhaan. Vierailumme alkaa opastuksella talon tapoihin ja temppelin rakennuksiin. Ennen kuin lähdemme tutustumiskierrokselle, puemme yllemme mukavat oloasut ja istahdamme hetkeksi teekupposen ääreen. Yksinkertaisen kasvisaterian jälkeen mieli tyyntyy mietiskelytuokion aikana; teeseremonia tarjoaa estetiikkaa silmille ja mielelle. Omat askeleet voivat tuntua keveämmiltä rentouttavan päivän jälkeen. (A, L)

Soul – kalligrafiaa, kimchiä ja perinteistä lääketiedettä 
5. päivä, maanantai Korealainen kirjoitusjärjestelmä tulee tänään tutummaksi kalligrafiamestarin esittelemänä. Lisäksi perehdymme korealaiseen ruokavalioon erottamattomasti kuuluvan kimchin valmistukseen. Kimchin valmistusperinne on liitetty jopa YK:n aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Korealaisissa kodeissa on erillinen jääkaappi kimchiä varten ja perheen resepti on tarkoin varjeltu salaisuus. Lounaan jälkeen vierailemme perinteisen lääketieteen museossa. Ginsengin ja monien muiden kasvien eri osien sekä yrttien käyttö on Koreassa yleistä ja se on ns. länsimaisen lääketieteen rinnalla käytössä yleisesti maan terveydenhuollossa. Voit halutessasi kokeilla vierailumme aikana verenkiertoa elvyttävää jalkakylpyä tai saada kasvojen hoito-ohjeita. Myöhemmin iltapäivällä näemme hauskan ja vauhdikkaan taekwondo-esityksen. (A, L)

Koreoiden raja-alue (DMZ)
6. päivä, tiistai Teemme kokopäiväretken bussilla (ajomatka n. 1 tunti) Soulin pohjoispuolella sijaitsevalle Koreoiden väliselle raja-alueelle, joka on yksi maailman tarkimmin vartioiduista vyöhykkeistä. Neljä kilometriä leveä ja 250 kilometriä pitkä demilitarisoitu vyöhyke (DMZ) jakaa Korean niemimaan kahtia. Etelä- ja Pohjois-Korean välillä on ollut hauras aselepo vuodesta 1953 lähtien. Etelä-Korean rautateiden pohjoisimman aseman Dorasanin rautatieaseman tunnelma on epätodellinen; modernin rakennuksen lippumyymälän ja odotushallien kautta ei yksikään matkustaja ole eteenpäin matkannut. Ratakin katkeaa 700 metriä ennen rajavyöhykettä. Imjingakin pysähdyspaikalla on muistomerkki, jonka luona voi kuunnella koreankielistä iskelmää ”Menetetyt 30 vuotta”. Kappale muistuttaa sodassa toisistaan erilleen joutuneista perheistä, joista kuitenkin tuhannet ovat läheisensä löytäneet. Hotelliin palaamme iltapäivällä.(A, L)

Soul – Gyeongju
7. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen siirrymme Soulin rautatieasemalle. Luotijuna kuljettaa meidät kahdessa tunnissa Gyeongjuun, joka oli Silla-dynastian pääkaupunki yli 1000 vuoden ajan. Gyeongjusta on löydetty huomattava veistoksia, hautoja ja temppeleitä käsittävä buddhalaisen taiteen keskittymä. Lounaan jälkeen aloitamme alueeseen tutustumisen Tumuli-puistosta. Sen korkeiden ruohopäällysteisten kumpujen alle on haudattu yli 20 Silla-dynastian merkkihenkilöä. Käymme myös Gyeongjun kansallismuseossa, jossa on esillä mm. haudoista löydettyjä aarteita. Myöhemmin majoitumme 1 yöksi Bomunjärven lähistöllä sijaitsevaan hyvään keskitason Hilton-hotelliin (★★★★). Illan tullen on mahdollisuus päästä rentoutumaan jjimjilbangissa eli korealaisessa kylpylässä. (A, L)

Gyeongju - Busan
8.päivä, torstai  Aamupäivällä tutustumme kahteen 700-luvun mestariteokseen. Seokguramin luolapyhätön aarre on lootuksenlehdellä istuvaa Buddhaa esittävä 3,5-metrinen patsas. Korean tärkeimpänä historiallisena nähtävyytenä pidetty Bulguksan temppeli taas on päässyt Unescon kulttuurikohteiden listalle ainutlaatuisten puukoristelujensa ja maalaustensa ansiosta. Lounaan jälkeen ajamme bussilla (n. 1,5 tuntia) Busaniin, niemimaan kaakkoisosan suureen satamakaupunkiin. Perillä majoitumme 2 yöksi suositulla Haeundaen ranta-alueella sijaitsevaan keskitason Shilla Stay Haeundae -hotelliin (★★★★). Haeundaen ranta ympäristöineen on suosittu vuoden ympäri; kesällä vierailijoita on jopa tungokseen asti. Pimeyden laskeuduttua on mukava lähteä vaikkapa iltakävelylle läheiselle rantakadulle. Hotellimme ympäristössä on kahviloita, ravintoloita, baareja ja yökerhoja. (A, L)

Busan
9. päivä, perjantai Noin 3 miljoonan asukkaan Busan on Korean tärkein satamakaupunki. Suuntaamme aluksi Yongdusan-puistoon, jossa sijaitsee kaupungin tunnusmerkki, 118 m korkea Busanin torni. Nousemme ihailemaan kaupunkinäkymiä yläilmoista. Näemme YK:n hautausmaan, jossa monet Korean sodassa menehtyneet sotilaat lepäävät. Vierailemme myös Korean suurimmilla kalamarkkinoilla, Jagalchi Marketilla. Monenlaiset merenelävät päätyvät täältä kaupunkilaisten ruokapöytään. Lounaaksi nautimme paikallisen katukeittiön antimia Gukjen ruokatorilla. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, L, P)

10. päivä, lauantai Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.15–14.05 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioithan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 580 e.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkan kohteissa on paljon portaita ja korkeuseroja. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 euroa.
Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 19.10.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä