Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Etelä-Korean parhaat palat

Tutustu omaleimaiseen itäaasialaiseen kulttuuriin, nauti Soulin sykkeestä, merellisen Busanin rannikkokaupungin tunnelmasta ja korealaisen keittiön antimista.

  • Busan 2 yötä
  • Koreoiden raja-alue retki
  • Soul 5 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

SOUL JA BUSAN

Etelä-Korea on viime vuosikymmenien aikana kasvanut yhdeksi maailman kehittyneimmistä maista. Maa ei kuitenkaan ole kadottanut perinteisiä arvojaan, vaan ne elävät vahvasti mukana arkipäivässä. Oman leimansa nykypäivään antaa Korean niemimaan poikki kulkeva yksi maailman tiukimmin vartioiduista rajoista.

Etelä-Korean suurin kaupunki Soul on intensiivisesti elävä metropoli, jossa panostetaan ihmisläheiseen kaupunkimiljööseen. Soulin keskustassa vastakohdat täydentävät toisiaan; pilvenpiirtäjien naapurissa historialliset palatsit avaavat maan menneisyyttä. Matkan aikana vierailet buddhalaisessa temppelissä, nautit korealaisen keittiön antimista ja tutustut perinteisen korealaisen lääketieteen periaatteisiin. Matkustamme luotijunalla niemimaan halki Busaniin. Merellisen Busanin rannikkokaupungin tunnelma on ainutlaatuinen pilvenpiirtäjineen ja hiekkarantoineen. Busan on kuuluisa tuoreista merenantimistaan, joten pistäydymme suurella kalatorilla kartoittamassa tarjontaa.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, maanantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.40 suoralla lennolla Busaniin.

Busan
2. päivä, tiistai
Saavumme Busaniin klo 8.35 ja majoitumme heti aamulla 2 yöksi suositulla Haeundaen ranta-alueella sijaitsevaan keskitason Shilla Stay Haeundae -hotelliin (★★★★). Haeundaen ranta ympäristöineen on suosittu vuoden ympäri. Noin 3 miljoonan asukkaan Busan on Korean tärkein satamakaupunki.  Iltapäivällä tutustumme Busanin nähtävyyksiin. Vierailemme Yongdusan-puistossa, jossa sijaitsee kaupungin tunnusmerkki, 118 m korkea Busanin torni. Nousemme ihailemaan kaupunkinäkymiä yläilmoista. Näemme YK:n hautausmaan, jossa monet Korean sodassa menehtyneet sotilaat lepäävät. Illalla nautimme tervetulopäivällisen. (A, P)

Busan
3. päivä, keskiviikko Vierailemme Korean suurimmilla kalamarkkinoilla, Jagalchi Marketilla. Monenlaiset merenelävät päätyvät täältä kaupunkilaisten ruokapöytään. Lounaaksi nautimme paikallisen katukeittiön antimia Gukjen ruokatorilla. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa. Hotellistamme on helppo lähteä kävelylle läheiselle rantakadulle. Hotellimme ympäristössä on kahviloita, ravintoloita, baareja ja yökerhoja. (A, L)

Busan – Soul
4. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla Busanin rautatieasemalle. Luotijuna kuljettaa meidät vajaassa kolmessa tunnissa Souliin. Lounaan jälkeen majoitumme 5 yöksi Myeongdongin kaupunginosassa sijaitsevaan moderniin keskitason L7 -hotelliin (★★★★). Hotellista pääset kätevästi suoraan vilkkaille kauppakujille. (A, L)

Soul
5. päivä, perjantai
Aamupäivän kohteemme on Joseon-dynastian 1300-luvulla rakennuttama Gyeongbokgungin palatsialue. Palatsit on vuosisatojen varrella jouduttu rakentamaan useasti uudestaan, mutta niiden alkuperäinen loisto on tavoitettu taitavien entisöintitöiden ansiosta. Palatsialueen eteläpuolella sijaitsevalta Gwanghwamunin aukiolta jatkamme Insandongin kaupunginosaan, joka tunnetaan teehuoneistaan ja antiikkiliikkeistään. Syömme päivän aikana lounaan. Korealainen ateria alkaa pienistä kulhoista tarjottavista alkupaloista ja jatkuu tuoreista aineksista valmistettuun pääruokaan. Lusikka ja metalliset syömäpuikot löytyvät pöydällä olevasta puurasiasta. Iltapäivällä jatkamme matkaa Bukchoniin, joka tunnetaan perinteisistä tiilikattoisista hanok-taloistaan. Vierailemme myös kansanperinteen museossa sekä poikkeamme mulperipuun kuiduista paperia (hanji-paperi) valmistavaan työpajaan. (A, L)

Soul – päivä buddhalaisessa temppelissä
6. päivä, lauantai Tänään teemme puolen päivän retken suurkaupungin rytmistä Myogaksan buddhalaistemppelin rauhaan. Vierailumme alkaa opastuksella talon tapoihin ja temppelin rakennuksiin. Ennen kuin lähdemme tutustumiskierrokselle, puemme yllemme mukavat oloasut ja istahdamme hetkeksi teekupposen ääreen. Yksinkertaisen kasvisaterian jälkeen mieli tyyntyy mietiskelytuokion aikana; teeseremonia tarjoaa estetiikkaa silmille ja mielelle. Omat askeleet voivat tuntua keveämmiltä rentouttavan päivän jälkeen. (A, L)

Soul – kalligrafiaa, kimchiä ja perinteistä lääketiedettä 
7. päivä, sunnuntai Korealainen kirjoitusjärjestelmä tulee tänään tutummaksi kalligrafiamestarin esittelemänä. Lisäksi perehdymme korealaiseen ruokavalioon erottamattomasti kuuluvan kimchin valmistukseen. Kimchin valmistusperinne on liitetty jopa YK:n aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Korealaisissa kodeissa on erillinen jääkaappi kimchiä varten ja perheen resepti on tarkoin varjeltu salaisuus. Lounaan jälkeen vierailemme perinteisen lääketieteen museossa. Ginsengin ja monien muiden kasvien eri osien sekä yrttien käyttö on Koreassa yleistä ja se on ns. länsimaisen lääketieteen rinnalla käytössä yleisesti maan terveydenhuollossa. Voit halutessasi kokeilla vierailumme aikana verenkiertoa elvyttävää jalkakylpyä tai saada kasvojen hoito-ohjeita. Myöhemmin iltapäivällä näemme hauskan ja vauhdikkaan taekwondo-esityksen. (A, L)

Koreoiden raja-alue (DMZ)
8. päivä, maanantai Teemme kokopäiväretken bussilla (ajomatka n. 1 tunti) Soulin pohjoispuolella sijaitsevalle Koreoiden väliselle raja-alueelle, joka on yksi maailman tarkimmin vartioiduista vyöhykkeistä. Neljä kilometriä leveä ja 250 kilometriä pitkä demilitarisoitu vyöhyke (DMZ) jakaa Korean niemimaan kahtia. Etelä- ja Pohjois-Korean välillä on ollut hauras aselepo vuodesta 1953 lähtien. Etelä-Korean rautateiden pohjoisimman aseman Dorasanin rautatieaseman tunnelma on epätodellinen; modernin rakennuksen lippumyymälän ja odotushallien kautta ei yksikään matkustaja ole eteenpäin matkannut. Ratakin katkeaa 700 metriä ennen rajavyöhykettä. Imjingakin pysähdyspaikalla on muistomerkki, jonka luona voi kuunnella koreankielistä iskelmää ”Menetetyt 30 vuotta”. Kappale muistuttaa sodassa toisistaan erilleen joutuneista perheistä, joista kuitenkin tuhannet ovat läheisensä löytäneet. Hotelliin palaamme iltapäivällä. Pimeän laskeutuessa lähdemme bussilla läheisessä Namsam-puistossa sijaitsevaan Seoul-torniin, josta avautuvat näkymät valomeressä kylpevään kaupunkiin. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

Soul
9. päivä, tiistai
Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.20–13.55 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

 

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioithan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkan kohteissa on paljon portaita ja korkeuseroja. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä