Intilalaisia-naisia-värikkäissä-asuissa-Olympia

Intian kultainen kolmio

- Delhi, Agra, Jaipur sekä Ranthamboren kansallispuisto tiikereineen
10
päivää
alk. 2 770 €/hlö

Intian Kultaisen kolmion matkalla näet Delhin, Agran ja Jaipurin. Näissä kolmessa kaupungissa maan värikäs historia ja loistelias arkkitehtuuri solmiutuvat yhteen. Taj Mahalin ja maharadžojen Jaipurin lisäksi tutustumme Intian luontoon Ranthamboren kansallispuistossa.

Klassikkomatka Intiaan

Matkareitti
Delhi
1 yö
Jaipur
2 yötä
Ranthambore
2 yötä
Agra
2 yötä
Delhi
1 yö

Intian kiertomatkalla näemme Agrassa ja Delhin vanhassa kaupungissa islaminuskoisten mogulihallitsijoiden marmoriin veistettyjä palatseja ja mausoleumeja. Uuden Delhin leveät bulevardit ja komeat hallintorakennukset kertovat puolestaan brittivalloittajien mahdista Intiassa. Jaipur on tuliluontoisten sotureiden, hindu-uskoisten rajputien, ja suunnattomista rikkauksistaan tunnettujen maharadžojen kotiseutua. Jaipurissa näemme vaaleanpunaisiksi maalatut hallintorakennukset ja tutustumme Amberin linnakkeeseen.

Yksi matkan kohokohdista on Agrassa sijaitseva maailman kauneimmaksi sanottu rakennus, ikuisen rakkauden muistomerkki Taj Mahal. Valkoisesta marmorista taidokkaasti rakennettu ja koristeltu mausoleumi on pysähdyttävä kokemus.  

Ranthamboressa nautimme luonnonrauhasta ja kauniista maisemista

Ranthamboren kansallispuisto on yksi Intian tiikereiden suojelualueista. Teemme suojelualueella kaksi safariajoa ja näemme samalla Intian luontoa. Mikäli meillä on onnea, saatamme nähdä myös tiikerin. Matala vuoristo ja jokilaaksot muodostavat tyypillisen maiseman. Tiikereiden lisäksi alueella on antilooppeja, hirviä, leopardeja ja hyeenoita sekä runsaslukuinen linnusto.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy Finnairin suorat reittilennot, majoitus 2h huoneissa, Ranthamboressa täysihoito ja muina päivinä puolihoito, verot, viisumikulut, ohjelmassa mainitut retket pääsymaksuineen ja paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 690 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

8. - 17.11.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito, Ranthamboressa täysihoito) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 18.00 suoralla lennolla Delhiin.

Kaunis-Jama-Masjid-moskeija-Delhi-Intia
Delhi

2. päivä, lauantai Saavumme Delhiin klo 6.05 ja majoitumme heti aamulla keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Le Meridien -hotelliin (★★★★★). Delhin alue on toiminut useiden eri hallitsijoiden pääkaupunkina. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se on ollut merkittävä kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Nykyään kaupunki muodostuu kahdesta eri osasta, joihin tutustumme lauantain ja sunnuntain kiertoajeluillamme. Vanhan Delhin basaarialueiden sokkeloinen katulabyrintti valtavan Jama Masjidin moskeijan ympärillä huokuu värikylläistä elämää. Ilmeeltään varsin erilainen Uusi Delhi leveine ajoväylineen ja laajoine puutarhamaisine kaupunginosineen täydentää kaupungin moni-ilmeisyyttä. Parlamenttitalo sekä presidentin virka-asunto Rashrapati Bhavan ovat osa vaikuttavaa kokonaisuutta, joka suunniteltiin ja rakennettiin 1900-luvun alkupuolella, jolloin britit siirsivät Intian siirtomaahallintonsa Kalkutasta Delhiin. (A, P)

Lotus-portti-palatsi-Jaipur-Intia.
Delhi – Jaipur

3. päivä, sunnuntai Jatkamme vielä Delhin kaupunkiin tutustumista, ennen kuin aloitamme noin 300 kilometrin bussimatkan Jaipuriin. Vuonna 1728 perustetun Jaipurin tärkeimmät rakennukset maalattiin vaaleanpunaisiksi prinssi Albertin vuonna 1876 tekemän vierailun kunniaksi. Majoitumme 2 yöksi keskutassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Hilton Jaipur -hotelliin (★★★★★). (A, P)

Vaaleanpunainen palatsi Hawa Mahal Jaipur Intia
Jaipur

4. päivä, maanantai Aamulla vierailemme hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa Amberin vuorilinnakkeessa. Se on ollut aikoinaan aluetta hallinneen Kachwaha-klaanin pääkaupunki vuosisatojen ajan. Palatsissa näemme sekä julkisia vastaanottotiloja että kauniisti koristeltuja yksityisempiä osia. Nautimme myös muurien harjanteilta avautuvasta upeasta näköalasta. Myöhemmin tutustumme Kaupunkipalatsiin ja sen museoihin. (A, P)

Tiikeri-Ranthanboren-kansallispuistossa-Intia
Jaipur – Ranthambore

5.–6. päivä, ti-ke Jatkamme matkaa bussilla Ranthamboreen, jonne saavumme iltapäivällä. Majoitumme 2 yöksi kylän pääkadun varrella sijaitsevaan tunnelmalliseen keskitason Ranthambore Regency - tai Aangan Resort -hotelliin. 

Läheisen Ranthamboren kansallispuiston pinta-ala yhdessä sitä ympäröivien suojelualueiden kanssa on 400 km2. Kansallispuiston maisemaa hallitsevat matalat vuoristot, järvet ja jokilaaksot. Kasvillisuus vaihtelee tiheistä metsistä avoimiin ruohostomaihin. Vuodesta 1973 lähtien Ranthamboren kansallispuisto on ollut bengalintiikerin suojelualue. Harvinaista nilgaiantilooppia tavataan alueella vähälukuisena, kun taas sambar- ja aksishirvi ovat hyvin yleisiä. Alueen monipuoliseen eläimistöön kuuluvat näiden lisäksi mm. leopardi, huulikarhu ja juovahyeena. Lintulajeja puistossa on lähes kolmesataa. 

Teemme lava-autoilla kaksi safaria kansallispuistossa. Ensimmäisen, iltasafarin, teemme saavuttuamme Ranthamboreen. Liikumme silloin kun eläimetkin ovat aktiivisimmillaan eli varhain aamulla sekä myöhään iltapäivällä. Aikaisin seuraavana aamuna teemme toisen safarin. Päivällä on aikaa levätä vaikkapa hotellin uima-altaalla. (2xA, 2xL, 2xP)  

Agran-kaupunkikuvaa-Intia
Ranthambore – Agra

7. päivä, torstai  Aikaisin aamulla teemme toisen safarin. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Agraa, jonne saavumme myöhään iltapäivällä. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Courtyard by Marriott -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee kaupunkialueella noin 5 kilometrin päässä Taj Mahalista. (A, P)  

Agra-punainen-linnoitus-Intia
Agra

8. päivä, perjantai Tänään vierailemme Agran Punaisessa linnoituksessa, jonka suurmoguli Akbar rakennutti 1570-luvulla linnoituspalatsikseen. Mogulikeisarien rakennuttamien palatsien jo hiljentynyt elämä tarjoaa meille paljon katseltavaa, samoin kuin intialaisen kaupungin elämää pursuava arki muurien ulkopuolella. (A, P)  

Taj Mahal Intia
Agra – Delhi

9. päivä, lauantai Aamupäivällä tutustumme maailman kauneimpaan mausoleumiin. Taj Mahalin valkoisen marmorin hohde on yhtä mykistävä kuin on mausoleumin koskettava tarina. Mogulihallitsija Shah Jahan pystytti mausoleumin rakastettunsa Begum Mumtaz Mahalin viimeiseksi lepopaikaksi. Mausoleumin arkkitehtuuri on pääasiassa islamilaista perua, joskin hinduarkkitehtuurin vaikutus on nähtävissä mm. pyhää lootuskukkaa esittävissä symboleissa. 

Matkamme jatkuu bussilla Delhiin. Perillä majoitumme jo tuttuun Le Meridien -hotelliin. (A, P)  

lento

10. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 7.50–14.10 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Intian kultainen kolmio
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito, Ranthamboressa täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Intian kultainen kolmio

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 690 €.

Intiaan tarvitaan viisumi. Lähetämme ohjeet viisuminhankintaan toimintaohjeiden mukana viisi viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää salattuna sähköpostina osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. 

Osassa vierailukohteista on paljon portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.  

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta   
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 15.1.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
10 päivää alk./hlö 2 770 €
 • 8.11.2024 - 17.11.2024
  alk. 2 770€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Intian kultainen kolmio
98 arvostelua
Erinomainen
48.00 %
Hyvä
42.00 %
Ok
7.00 %
Ei kovin hyvä
2.00 %
Ei lainkaan hyvä
1.00 %

Hieno kosketus Intian ikiaikaiseen kulttuuriin. Maharadzojen palatseihin ja aikaakin suurempiin rakkaustarinoihin. Samalla nähden kuitenkin Intiaa ja intialaisten elämää tänä päivänä. Kertakaikkisen hieno reissu.

 
 
 


 

Maiku

Ehdoton suositus tälle matkalle! Intiaa ei oikein voi selittää vaan se täytyy itse kokea. 

 
Pike

Ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen maa! Voittakaa ennakkoluulot ja nähkää itse. Värejä, makuja, luontoja ja kaunista katseltavaa.

Anne

Tiivis ja kiinnostava kokemus. Antaa lyhyydessäänkin paljon ymmärrystä maailman kohta väkirikkaimman maan historiaan ja nykypäiväänkin. Kohteet olivat klassikoita, tiikerit ja Taj Mahal kruunasivat kokonaisuuden. Lisämaksulliset retket hintansa arvoiset. 

Hyvä tietää Intian matkasta

Olympian Intian matkat tehdään pääsääntöisesti syksyllä ja keväällä, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Lämpötilat ovat yleensä päivisin noin +23-27 °C, yöllä noin + 10-15°C eikä sateita juuri tule lyhyitä kuurosateita lukuunottamatta.

Intian kultainen kolmio -matkalla myös herkullinen intialainen ruoka tulee tutuksi, matkaan kuuluu puolihoitoateriat ja Ranthamboressa täysihoito. Erilaisen bakteerikannan vuoksi vatsaoireet ovat mahdollisia mutta yleensä melko lieviä, varaa mukaan kuitenkin vatsaa rauhoittavia lääkkeitä. Muista huolehtia käsihygieniasta esim käsidesin avulla aina ennen ruokailua. Tyypilliseen intialaiseen ateriaan kuuluu riisin ohella vihanneksisa ja kanan- tai lampaanlihasta tehtyjä muhennoksia, curryja. Pohjoisessa ruoka kypsennetään perinteisessä saviuunissa (tandor). Suosituimmat ruokalajit valmistetaan linsseistä (dhal), perunasta (aloo), pinaatista (palak) ja kukkakaalista (gobi).

Valuutaksi suosittelemme ottamaan mukaan euroja jotka voi vaihtaa rupioiksi Intiassa.

Matkalle mukaan  on kesävaatteiden lisäksi hyvä varata myös lämmintä vaatetta ilmastoituja tiloja (mm. bussimatkoja) sekä viileitä iltoja ja aamuja varten. Ranthamboressa teemme ilta- ja aamusafarin avolava-autolla, joten tuulenpitävä takki, päähine ja käsineet ovat tarpeen. Aamulla on vielä viileää, jopa kylmää, mutta auringonnousun jälkeen ilma lämpenee. Iltaisin hotelleissa suositellaan siistiä, mutta rentoa pukeutumista.

Intian kultainen kolmio matka – Delhi, Agra ja Jaipur – on klassinen Intian matka Intian pohjoisosaan. Delhissä kohtaavat vuosisataiset perinteet ja moderni kaupunkisuunnittelu. Yksi Delhin helmistä on Punainen linnake – punaiseen hiekkakiveen yhdistettyä valkoista marmoria, pieniin kupoleihin tehtyjä kariholveja piparkakkureunuksineen ja suihkulähteitä. Jaipurin vaaleanpunainen kaupunki ja Amberin linnake hämmästyttävät upeudellaan myös. Käymme myös Ranthamboren kansallispuistossa, joka tarjoaa miellyttävän, rauhallisemman kokemuksen kiireisten kaupunkikohteiden lisäksi.

Agrassa kivi puhkeaa kukkaan maailman kauneimmaksi sanotussa rakennuksessa, ikuisen rakkauden muistomerkissä Taj Mahalissa.

Linkit matkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin:
Taj Mahal
Agra Fort

Katso kaikki Intian matkat