Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Intian Kultainen kolmio

Delhin vanhakaupunki, Jaipurin maharadžan palatsi, Agran Taj Mahal ja Ranthamboren safarit tutustuttavat Intian historiaan ja luontoon.

8 päivää alk.1 890 €/hlö
 • 23.11.2018 - 1.12.2018 alk. 1 960 €/hlö Täynnä
 • 15.2.2019 - 23.2.2019 Täynnä
 • 11.10.2019 - 19.10.2019 Varaa
 • 15.11.2019 - 23.11.2019 Varaa
 • Delhi 1+1 yötä
 • Jaipur 2 yötä
 • Ranthambore 1 yö
 • Agra 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Intiaa on usein verrattu masalaan, mausteiden sekoitukseen. Samalla tavoin kuin masalaan kätkeytyy useita tuoksuja, värejä ja makuja myös itse Intia pitää sisällään lukemattomia maailmoja. Kymmenet kielet ja kulttuurit, päällekkäiset ja lomittaiset historian kaudet ja uskonnot, vaihtelevat maisemat, herkullinen keittiö, maaseudun kylät härkävankkureineen ja toisaalla miljoonakaupunkien moderni huipputeknologia maustavat matkustajalle Intian ainutlaatuisen masalan.

Intian Kultaisen kolmion kärjet ovat Delhi, Agra ja Jaipur. Näissä kolmessa kaupungissa maan värikäs historia ja loistelias arkkitehtuuri solmiutuvat yhteen.

Agrassa ja Delhin vanhassa kaupungissa ihaillaan islaminuskoisten mogulihallitsijoiden marmoriin veistettyjä palatseja ja mausoleumeja. Kivi puhkeaa kukkaan maailman kauneimmaksi sanotussa rakennuksessa, ikuisen rakkauden muistomerkissä Taj Mahalissa. Uuden Delhin leveät bulevardit ja komeat hallintorakennukset kertovat puolestaan brittivalloittajien mahdista Intiassa.
Jaipur on tuliluontoisten sotureiden, hindu-uskoisten rajputien, ja suunnattomista rikkauksistaan tunnettujen maharadžojen kotiseutua.
Yksi Intian tiikerien suojelualueista on Ranthambore, jossa nautimme luonnonrauhasta ja kauniista maisemista ja – jos meillä on onnea – saatamme nähdä tiikerin.

 

Matkaohjelma

23.11.-1.12.2018 Vuoden 2019 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 20.20 suoralla lennolla Delhiin.

Delhi
2. päivä, lauantai Saavumme Delhiin klo 6.35 ja majoitumme heti aamulla ensimmäisen luokan Le Meridien -hotelliin (★★★★★). Delhin alue on toiminut useiden eri hallitsijoiden pääkaupunkina. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se on ollut merkittävä kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Nykyään kaupunki muodostuu kahdesta eri osasta, joihin tutustumme lauantain ja sunnuntain kiertoajeluillamme. Vanhan Delhin basaarialueiden sokkeloinen katulabyrintti valtavan Jama Masjidin moskeijan ympärillä huokuu värikylläistä elämää. Ilmeeltään varsin erilainen Uusi Delhi leveine ajoväylineen ja laajoine puutarhamaisine kaupunginosineen täydentää kaupungin moni-ilmeisyyttä. Parlamenttitalo sekä presidentin virka-asunto Rashrapati Bhavan ovat osa vaikuttavaa kokonaisuutta, joka suunniteltiin ja rakennettiin 1900-luvun alkupuolella, jolloin britit siirsivät Intian siirtomaahallintonsa Kalkutasta Delhiin. (A, P)

Delhi – Jaipur
3. päivä, sunnuntai Jatkamme vielä kaupunkiin tutustumista, ennen kuin aloitamme noin 300 kilometrin bussimatkan Jaipuriin. Vuonna 1728 perustetun Jaipurin tärkeimmät rakennukset maalattiin vaaleanpunaisiksi prinssi Albertin vuonna 1876 tekemän vierailun kunniaksi. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Marriott-hotelliin (★★★★★). (A, P)

Jaipur
4. päivä, maanantai Aamulla vierailemme hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa Amberin vuorilinnakkeessa. Se on ollut aikoinaan aluetta hallinneen Kachwaha-klaanin pääkaupunki vuosisatojen ajan. Palatsissa näemme sekä julkisia vastaanottotiloja että kauniisti koristeltuja yksityisempiä osia. Nautimme myös muurien harjanteilta avautuvasta upeasta näköalasta. Myöhemmin tutustumme Kaupunkipalatsiin ja sen museoihin. Näemme myös hämmästyttävän Jantar Mantar -observatorion. (A, P)

Jaipur – Ranthambore
5. päivä, tiistai Tänään jatkamme matkaa bussilla Ranthamboren kansallispuistoon, jonne saavumme iltapäivällä. Ranthamboren kansallispuiston pinta-ala yhdessä sitä ympäröivien suojelualueiden kanssa on 400 km2. Kansallispuiston maisemaa hallitsevat matalat vuoristot, järvet ja jokilaaksot. Kasvillisuus vaihtelee tiheistä metsistä avoimiin ruohostomaihin. Vuodesta 1973 lähtien Ranthambore on ollut bengalintiikerin suojelualue. Harvinaista nilgaiantilooppia tavataan alueella vähälukuisena, kun taas sambar- ja aksishirvi ovat hyvin yleisiä. Alueen monipuoliseen eläimistöön kuuluvat näiden lisäksi mm. leopardi, huulikarhu ja juovahyeena. Lintulajeja puistossa on lähes kolmesataa. Teemme lava-autoilla kaksi safaria kansallispuistossa. Ensimmäisen, iltasafarin, teemme saavuttuamme Ranthamboreen. Liikumme silloin kun eläimetkin ovat aktiivisimmillaan eli varhain aamulla sekä myöhään iltapäivällä. Majoitumme tunnelmalliseen keskitason Ranthambore Regency -hotelliin. (A, P)

Ranthambore – Agra
6. päivä, keskiviikko Aamulla aikaisin teemme toisen safarin. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Agraa, jonne saavumme iltapäivällä. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Courtyard by Marriott -hotelliin (★★★★★). (A, P)

Agra
7. päivä, torstai Tänään tutustumme maailman kauneimpaan mausoleumiin. Taj Mahalin valkoisen marmorin hohde on yhtä mykistävä kuin on mausoleumin koskettava tarina. Mogulihallitsija Shah Jahan pystytti mausoleumin rakastettunsa Begum Mumtaz Mahalin viimeiseksi lepopaikaksi. Mausoleumin arkkitehtuuri on pääasiassa islamilaista perua, joskin hinduarkkitehtuurin vaikutus on nähtävissä mm. pyhää lootuskukkaa esittävissä symboleissa (Taj Mahalia restauroidaan osuuksittain syksystä 2017 alkaen, työ valmistuu keväällä 2019).  Vierailemme myös Agran Punaisessa linnoituksessa, jonka suurmoguli Akbar rakennutti 1570-luvulla linnoitus­palatsikseen. Mogulikeisarien raken­nut­tamien palatsien jo hiljentynyt elämä tarjoaa meille paljon katselta­vaa, samoin kuin intialaisen kaupungin elämää pursuava arki muurien ulkopuolella. (A, P)

Agra – Delhi
8. päivä, perjantai Matkamme jatkuu bussilla Delhiin. Perillä majoitumme jo tuttuun Le Meridien -hotelliin. (A, P)

9. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.40–14.45 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 20.20 suoralla lennolla Delhiin.

Delhi
2. päivä, lauantai Saavumme Delhiin klo 6.35 ja majoitumme heti aamulla keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Le Meridien -hotelliin (★★★★★). Delhin alue on toiminut useiden eri hallitsijoiden pääkaupunkina. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se on ollut merkittävä kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Nykyään kaupunki muodostuu kahdesta eri osasta, joihin tutustumme lauantain ja sunnuntain kiertoajeluillamme. Vanhan Delhin basaarialueiden sokkeloinen katulabyrintti valtavan Jama Masjidin moskeijan ympärillä huokuu värikylläistä elämää. Ilmeeltään varsin erilainen Uusi Delhi leveine ajoväylineen ja laajoine puutarhamaisine kaupunginosineen täydentää kaupungin moni-ilmeisyyttä. Parlamenttitalo sekä presidentin virka-asunto Rashrapati Bhavan ovat osa vaikuttavaa kokonaisuutta, joka suunniteltiin ja rakennettiin 1900-luvun alkupuolella, jolloin britit siirsivät Intian siirtomaahallintonsa Kalkutasta Delhiin. (A, P)

Delhi – Jaipur
3. päivä, sunnuntai Jatkamme vielä kaupunkiin tutustumista, ennen kuin aloitamme noin 300 kilometrin bussimatkan Jaipuriin. Vuonna 1728 perustetun Jaipurin tärkeimmät rakennukset maalattiin vaaleanpunaisiksi prinssi Albertin vuonna 1876 tekemän vierailun kunniaksi. Majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Marriott-hotelliin (★★★★★). (A, P)

Jaipur
4. päivä, maanantai Aamulla vierailemme hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa Amberin vuorilinnakkeessa. Se on ollut aikoinaan aluetta hallinneen Kachwaha-klaanin pääkaupunki vuosisatojen ajan. Palatsissa näemme sekä julkisia vastaanottotiloja että kauniisti koristeltuja yksityisempiä osia. Nautimme myös muurien harjanteilta avautuvasta upeasta näköalasta. Myöhemmin tutustumme Kaupunkipalatsiin ja sen museoihin. Näemme myös hämmästyttävän Jantar Mantar -observatorion. (A, P)

Jaipur – Ranthambore
5. päivä, tiistai Tänään jatkamme matkaa bussilla Ranthamboreen, jonne saavumme iltapäivällä. Majoitumme kylän pääkadun varrella sijaitsevaan tunnelmalliseen keskitason Ranthambore Regency -hotelliin (★★★★). Läheisen Ranthamboren kansallispuiston pinta-ala yhdessä sitä ympäröivien suojelualueiden kanssa on 400 km2. Kansallispuiston maisemaa hallitsevat matalat vuoristot, järvet ja jokilaaksot. Kasvillisuus vaihtelee tiheistä metsistä avoimiin ruohostomaihin. Vuodesta 1973 lähtien Ranthamboren kansallispuisto on ollut bengalintiikerin suojelualue. Harvinaista nilgaiantilooppia tavataan alueella vähälukuisena, kun taas sambar- ja aksishirvi ovat hyvin yleisiä. Alueen monipuoliseen eläimistöön kuuluvat näiden lisäksi mm. leopardi, huulikarhu ja juovahyeena. Lintulajeja puistossa on lähes kolmesataa. Teemme lava-autoilla kaksi safaria kansallispuistossa. Ensimmäisen, iltasafarin, teemme saavuttuamme Ranthamboreen. Liikumme silloin kun eläimetkin ovat aktiivisimmillaan eli varhain aamulla sekä myöhään iltapäivällä. (A, L, P)

Ranthambore – Agra
6. päivä, keskiviikko Aamulla aikaisin teemme toisen safarin. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Agraa, jonne saavumme iltapäivällä. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Courtyard by Marriott -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee kaupunkialueella noin 5 kilometrin päässä Taj Mahalista. (A, P)

Agra
7. päivä, torstai Tänään tutustumme maailman kauneimpaan mausoleumiin. Taj Mahalin valkoisen marmorin hohde on yhtä mykistävä kuin on mausoleumin koskettava tarina. Mogulihallitsija Shah Jahan pystytti mausoleumin rakastettunsa Begum Mumtaz Mahalin viimeiseksi lepopaikaksi. Mausoleumin arkkitehtuuri on pääasiassa islamilaista perua, joskin hinduarkkitehtuurin vaikutus on nähtävissä mm. pyhää lootuskukkaa esittävissä symboleissa (Taj Mahalia restauroidaan osuuksittain syksystä 2017 alkaen, työ valmistuu keväällä 2019) Vierailemme myös Agran Punaisessa linnoituksessa, jonka suurmoguli Akbar rakennutti 1570-luvulla linnoitus­palatsikseen. Mogulikeisarien raken­nut­tamien palatsien jo hiljentynyt elämä tarjoaa meille paljon katselta­vaa, samoin kuin intialaisen kaupungin elämää pursuava arki muurien ulkopuolella. (A, P)

Agra – Delhi
8. päivä, perjantai Matkamme jatkuu bussilla Delhiin. Perillä majoitumme jo tuttuun Le Meridien -hotelliin. (A, P)

9. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 10.40–14.45 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 490 e (v 2018 510 e)

Intiaan tarvitaan viisumi, jonka Olympia hankkii puolestanne. Lähetämme viisumianomuskaavakkeen ja ohjeet toimintaohjeiden mukana viisi viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Pyydämme toimittamaan värillisen kopion passinne kuvasivusta toimistoomme noin 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voi lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi.
Osassa vierailukohteistamme on paljon portaita. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 2.5.2018 (vuoden 2018 lähtöjen osalta 5.5.2017) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Intian Kultainen kolmio: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Intiaan ajoittuvat enimmäkseen syksyyn ja kevääseen, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Päiväntasaajan alueella lämpötilaerot ovat vähäiset ja lyhyet sadekuurot päivisin yleisiä. Jotkut Kaukoidän-matkoistamme ajoittuvat talviaikaan, jolloin kohteessa on viileämpää, mutta matkajärjestelyjen hintataso edullisempi.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalle tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Intiaan. Passissa tulee olla riittävä määrä tyhjiä sivuja viisumeita varten. Viisumi hankitaan etukäteen ja sitä varten tarvitsemme selkeän värikopion passistanne ja 1 värillisen passivalokuvan toimistoomme noin 3 viikkoa ennen matkan alkua. Lisäksi lähetämme toimintaohjeiden mukana viisumianomuksen täytettäväksenne.

Valuutaksi suosittelemme ottamaan mukaan euroja jotka voi vaihtaa rupioiksi Intiassa. Luottokortti on käypä maksuväline lähes kaikkialla maailmassa, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Sää voi olla paikoin kuuman kostea, joten on hyvä varata mukaan hengittäviä, puuvillaisia tai pellavaisia hellevaatteita, kevyet, mukavat kengät sekä riittävä aurinkosuoja. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt takki, neule, hartiahuivi tai vastaava. Myös ”temppelisukat” ovat tarpeen, kun vieraillaan eri uskontojen pyhissä paikoissa, joissa kengät on riisuttava. Suosittelemme kerrospukeutumista, sillä aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta. Temppeleihin ja moskeijoihin mentäessä on kohteliasta välttää pukeutumasta liian lyhyeen hameeseen, lyhytlahkeisiin shortseihin tai hihattomiin puseroihin.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat kurkkumätä-jäykkäkouristus- sekä tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A(B)-hepatiittirokotusta. Huomatkaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Intian kohteissamme malariariski on vähäinen. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme toimintaohjeissa. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemanne lääkitys.

Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita varsinkin Intiassa, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä.

Ruokailut
Matkaan sisältyy puolihoito. Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Hintataso ja ostokset
Hintataso monissa Kaukoidän kohteissa on edullinen, varsinkin jos osaa tinkiä paikalliseen tapaan. Tyypillisiä tuliaisia ovat esim. valmisvaatteet, mausteet, kankaat, seinävaatteet, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt, marmoriesineet ja taide.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
The Jantar Mantar, Jaipur
Taj Mahal
Agra Fort

Voit olla kiinnostunut myös näistä