Varanasin-kaupunkikuvaa-Intia-Olympia

Pohjois-Intian matka

- matka Intian suurten tarinoiden maailmaan
12
päivää
alk. 3 490 €/hlö
Uutuus

Pohjois-Intian matkalla käymme romanttisessa Taj Mahalissa, näemme aarti-seremoniat Gangesin rannalla Varanasissa ja tutustumme Khajurahon keskiaikaisten temppeleiden veistoksiin. Teemme myös retken Pannan kansallispuistoon ja matkan lopuksi tutustumme Kolkataan. Matkan alussa ehdimme nähdä myös Delhin nähtävyydet.

Matka Pohjois-Intiassa - mogulikauden loistoa ja uskontojen mystiikkaa

Matkareitti
Delhi
1 yö
Agra
2 yötä
Orcha
1 yö
Khajuraho
2 yötä
Pannan kansallispuisto
retki
Varanasi
2 yötä
Kolkata
1,5 yötä

Kiertomatkallamme Pohjois-Intiassa tutustut Intian historian mahtavimman ajanjakson aarteisiin mogulikauden kaupungeissa. Ainutlaatuiset, Unescon maailmanperintöluetteloonkin kuuluvat Humayunin mausoleumi Delhissä sekä Agrassa unohtumaton Taj Mahalin mausoleumi ja Punainen linnoitus tulevat tutuiksi matkamme alussa.

Agrasta jatkamme junalla salaperäiseen Orchaan ja näemme mm. mogulikeisari Jahangirin mukaan nimetyt palatsin. Orchasta matka jatkuu Khajurahoon, jossa tutustumme kauniiden temppeleiden uskomattomiin ja välillä hätkähdyttäviinkin veistoksiin.

Khajurahosta teemme päiväretken Pannan kansallispuistoon, joka on yksi Intian tiikereiden suojelualueista - saatamme jopa nähdä tiikerin puistoajelulla

Hinduille koko Intian kartta on täynnä pyhiä paikkoja, mutta aivan erityinen onni hinduille on saada puhdistautua Gangesin vedessä Varanasissa.

Seuraamme hindujen seremonioita Gangesin rannalla auringon noustessa ja illan hämärtyessä

Varanasissa käymme myös Sarnathissa, yhdessä buddhalaisten pyhimmistä paikoista. Matkan lopuksi tutustumme Kolkataan, joka ehkä paremmin tunnetaan edelleen vanhalla nimellään Kalkutta. Tässä brittien siirtomaakeskuksena vuoteen 1911 saakka toimineessa kaupungissa pääsemme tutustumaan myös jainalaisuuteen ja äiti Teresan elämään.

Intian matkalla kulttuurin monimuotoisuus ja monimutkaisuus, köyhyyden ja rikkauden, elämän ja kuoleman, modernin ja ikivanhan yhtäaikainen läsnäolo hämmentää matkailijaa siinä missä ihastuttaakin.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2 huoneissa, puolihoito, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, viisumikulut ja verot sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 770 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

1. – 12.11.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.00 Dohan kautta (Qatar Airways) Delhiin.

Gate-of-India-Delhi
Delhi

2. päivä, lauantai Saavumme Delhiin klo 8.25. Puolenpäivän aikaan majoitumme Le Meridien -hotelliin (★★★★★) kaupungin keskustaan. Delhin alue on toiminut useiden eri hallitsijoiden pääkaupunkina. Keskeisen sijaintinsa ansiosta se on ollut merkittävä kansojen ja kulttuurien kohtauspaikka. Nykyään kaupunki muodostuu kahdesta eri osasta, joihin tutustumme kiertoajelullamme. Näemme koristeellisen ja 73 metrin korkeuteen kohoavan Qutub-minareetin ja vierailemme suurmoguli Humayunin mausoleumissa – molemmat ovat Unescon maailmanperintölistalla. Näemme myös ilmeeltään täysin erilaisen Uuden Delhin leveine ajoväylineen ja laajoine puutarhamaisine kaupunginosineen. Uuden Delhin puolella sijaitsevat myös maan hallintorakennukset, jotka edustavat viktoriaanista arkkitehtuuria. Britit siirsivät Intian siirtomaahallintonsa keskuksen Kalkutasta Delhiin vuonna 1911. (P)

Punaisesta-linnoituksesta-nakee-Taj-Mahalin-Agra-Intia
Delhi – Agra

3. päivä, sunnuntai Aamulla jatkamme vielä Delhiin tutustumista. Iltapäivällä ajamme bussilla Agraan, jossa majoitumme 2 yöksi Taj Hotel & Convention Centre -hotelliin (★★★★★) parin kilometrin päähän Taj Mahalista. (A, P)

Taj-Mahal-yksi-kauneimmista-mausoleumeista-maailmassa-Agra-Intia
Agra

4. päivä, maanantai Agra on historiallisesti Pohjois-Intian merkittävimpiä kaupunkeja, olihan se aikanaan mogulihallitsijoiden pääkaupunki. Aamu-usvan hälvennyttyä joelta ajamme uutta päiväänsä aloittelevan kaupungin halki kohti maailman kauneimpana pidettyä mausoleumia. Taj Mahalin valkoisen marmorin hohde on yhtä mykistävä kuin on mausoleumin koskettava tarina. Mogulihallitsija Shah Jahan pystytti sen rakastettunsa Begum Mumtaz Mahalin viimeiseksi lepopaikaksi. Mausoleumin arkkitehtuuri on pääasiassa islamilaista perua, joskin hinduarkkitehtuurin vaikutus on nähtävissä mm. pyhää lootuskukkaa esittävissä symboleissa. Vierailemme myös Punaisessa linnoituksessa, jonka suurmoguli Akbar rakennutti 1570-luvulla. (A, P)

Orchan-linnoituspalatsi-Intia-Olympia-Kaukomatkat
Agra – Orcha

5. päivä, tiistai Aamulla aikaisin nousemme junaan, joka vie meidät noin kolmessa tunnissa Jhansin rautatieasemalle. Matkamme jatkuu bussilla (20 km) Orchaan. Bundela-suvun hallitsijat nimesivät Betwajoen rannalle rakennuttamansa kaupungin Orchaksi, joka tarkoittaa kätkettyä. Tänään, viisisataa vuotta myöhemmin, nimi sopii kaupungille edelleen hyvin.

Majoitumme tunnelmalliseen Amar Mahal -hotelliin (★★★). Iltapäivällä tutustumme Orchan linnoituspalatsiin. Saarelle rakennettu Jahangir Mahal -palatsi kohoaa ilmavana kohti taivasta. Palatsi nimettiin mogulikeisari Jahangirin mukaan, joka vietti siellä vain yhden yön. (A, P)

Upeita-kiviveistoksia-Khajurahon-temppelialue-Intia
Orcha – Khajuraho

6. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen jatkamme bussilla Khajurahoon, jonka nimi juontuu taatelipalmua tarkoittavasta sanasta khajura. Majoitumme 2 yöksi Radisson Jass -hotelliin (★★★★). 

Iltapäivällä tutustumme Khajurahon kuuluisiin temppeleihin, joiden rauhan ja rakkauden veistokset ovat kunnianosoitus elämälle itselleen. Tuhat vuotta sitten rakennetut temppelit kuuluvat Intian merkittävimpiin matkailunähtävyyksiin ja ovat osa Unescon maailmanperintöä. Chandella-hallitsijasuku rakennutti vaaleasta hiekkakivestä veistetyt ja loisteliaan runsaasti koristellut pyhäköt pääkaupunkinsa koristukseksi ja Vishnu- ja Shiva-jumalien kunniaksi. Alun perin 85 temppelistä on nykyään jäljellä enää 22. Khajurahossa arkkitehtuuri ja kuvanveisto kietoutuvat toisiinsa. Temppeleiden kiveen hakatussa maailmassa esiintyvät niin jumalat ja jumalattaret, tanssijat ja akrobaatit, muusikot, sotilaat ja metsästäjät, kuin eroottinen rakkauskin sen monissa, hätkähdyttävissäkin muodoissa. Illalla näemme temppelit uudestaan ääni- ja valoesityksessä (säävaraus). (A, P)

Bengalin-tiikeri-Pannan-kansallispuistossa-Intia
Khajuraho ja Pannan kansallispuisto

7. päivä, torstai Aamulla teemme retken Pannan kansallispuistoon, joka on vuodesta 1994 toiminut myös tiikerien suojelualueena. Ajomatkaa Pannaan on noin 30 km / 30 min. Puistoajon teemme jeepeillä (5 matkustajaa/jeeppi). Harvinaisemman Bengalin tiikerin lisäksi puistossa tavataan nilgau- ja Intian antilooppeja sekä sambar- ja aksishirviä. Lintulajeja puistossa on yli 200.

Palaamme takaisin Khajurahoon. Iltapäivällä on vapaata. (A, P)

Pyhiinvaeltajia-puhdistautumassa-Gangesjoessa-Intia
Khajuraho – Varanasi

8. päivä, perjantai Tänään ajamme bussilla (415 km, noin 7 t) tai mahdollisesti lennämme Varanasiin. Varanasissa majoitumme 2 yöksi Radisson-hotelliin (★★★★). 

Varanasia, joka tunnetaan myös nimillä Benares ja Kashi, pidetään Intian pyhimpänä kaupunkina. Sinne saapuu vuosittain miljoonia pyhiinvaeltajia puhdistautumaan Ganges-virran vedessä. Useilla on mukanaan kuolleiden omaistensa tuhkat, jotka he sirottelevat virtaan, ja monet hindut tulevat kaupunkiin myös odottamaan omaa kuolemaansa. (A, P)

Gangesjoki-Varanasi-Intia
Varanasi

9. päivä, lauantai Aamuhämärissä lähdemme Gangesjoelle. Ihmiset valmistautuvat jo uuteen työntäyteiseen päivään. Laskeudumme kiviportaita joelle ensimmäisten auringonsäteiden kajossa ja seuraamme veneistä hindujen puhdistautumisriittejä pyhässä Gangesissa. Pyhiinvaeltajat kylpevät ja tuovat uhrilahjansa nousevalle auringolle. Laiturit levittäytyvät kolmen kilometrin matkalle. Jotkut niistä toimivat myös ruumiinpolttopaikkoina. Kun palaamme takaisin, pyhät lehmät etsivät jo varjoja holvikaarien alta.

Iltapäivällä tutustumme Sarnathiin, yhteen buddhalaisuuden neljästä pyhimmästä paikasta. Tässä Peurapuistossa Buddhan kerrotaan pitäneen ensimmäisen merkittävän puheensa. Mielenkiintoisessa arkeologisessa museossa näemme mm. hyvin säilyneen Ashoka-kuninkaan leijonakapiteelin 200-luvulta eKr. Alue on edelleen tärkeä kaakkoisaasialaisten buddhalaisten pyhiinvaelluskohde. Illansuussa ajamme polkupyörärikšan kyydissä ghat-laitureille seuraamaan vaikuttavaa aarti-seremoniaa. (A, P)

Kasinmaalattuja-saviastioita-Kolkata-Intia
Varanasi – Kolkata

10. päivä, sunnuntai Tänään lennämme Kolkataan (ent. Kalkutta), jossa majoitumme ensimmäisen luokan The Lalit Great Eastern Kolkata -hotelliin (★★★★★). (A, P)

Viktorian-muistohalli-Kolkata-Intia
Kolkata

11. päivä, maanantai Kolkata on intialaisen mittapuun mukaan nuori kaupunki; se perustettiin vasta noin 350 vuotta sitten. Kolkatan synty liittyy brittien Itä-Intian kauppaseuraan; kauppaseuran edustaja kapteeni asettui Gangesjoen suiston pieneen kylään, josta kasvoi kaupan ja brittien vallan myötä Kalkutan miljoonakaupunki. Maidanin keskuspuiston liepeiltä löytyy edelleen brittivallan näyttävät rakennukset, mm. katedraali, linnake sekä kuningatar Viktorian muistohalli.

Kiertoajelullemme alkaa jainalaistemppelistä, jota kutsutaan myös Korurasiaksi sen upeiden koristeluiden takia. Temppeli on omistettu 10. tirthankaralle. Jainalaisuus syntyi suunnilleen samoihin aikoihin kuin buddhalaisuus, noin 500-luvulla eaa. Jainalaiset kunnioittavat 24:ää ns. tirthankara-hahmoa, eräänlaisia pyhimyksiä, joista viimeisin on opin välittävä Mahavira. Jatkamme Kumartolliin, jossa näemme savenvalajia työssään. He valmistavat näyttäviä jumalpatsaita mm. uskonnollisiin juhliin. Iltapäivällä käymme yhdellä Intian vanhimmista hautausmaista, Park Street Cemeteryssä. Jatkamme äiti Teresan taloon, jossa kuvin kerrotaan äiti Teresasta ja hänen töistään. Näemme myös hänen hautapaikkansa. Päivän lopuksi käymme Kali-hindutemppelissä. Läksiäisillallinen. (A, P)

lento
Kolkata – Helsinki

12. päivä, tiistai Puolenyön (ma-ti) jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 03.35 alkaa paluulento (Qatar Airways) Dohan kautta (Finnair) Helsinkiin, jonne saavumme klo 14.15.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Pohjois-Intian matka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Pohjois-Intian matka

Lisämaksu 1h huoneesta 770 €.

Intiaan tarvitaan viisumi. Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumista ja muista matkavalmisteluista toimintaohjeiden mukana noin kuusi viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Pyydämme toimittamaan värillisen kopion passin kuvasivusta toimistoomme jo matkavarauksen yhteydessä. Passikopion voit lähettää salattuna sähköpostina osoitteeseen passi(ät)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Osassa vierailukohteista on paljon portaita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia pidättää oikeuden peruuttaa matka mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei toteudu.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta   
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 19.1.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää alk./hlö 3 490 €
 • 1.11.2024 - 12.11.2024
  alk. 3 490€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Pohjois-Intian matkasta

Pohjois-Intian matkat tehdään keväällä ja syksyllä, jotka ovat perinteisesti hyvää aikaa matkustaa alueelle. Lämpötilat ovat yleensä päivisin noin +23-27 °C, yöllä monin paikoin viileämpää, noin + 10-15°C. Sateita ei juuri tule lyhyitä kuurosateita lukuunottamatta.

Intian matkoilla myös herkullinen intialainen ruoka tulee tutuksi. Erilaisen bakteerikannan vuoksi vatsaoireet ovat mahdollisia mutta yleensä melko lieviä, varaa mukaan kuitenkin vatsaa rauhoittavia lääkkeitä. Muista huolehtia käsihygieniasta esim käsidesin avulla aina ennen ruokailua. Tyypilliseen intialaiseen ateriaan kuuluu riisin ohella vihanneksisa ja kanan- tai lampaanlihasta tehtyjä muhennoksia, curryja. Pohjoisessa ruoka kypsennetään usein perinteisessä saviuunissa (tandor). Suosituimmat ruokalajit valmistetaan linsseistä (dhal), perunasta (aloo), pinaatista (palak) ja kukkakaalista (gobi).

Valuutaksi suosittelemme ottamaan mukaan euroja, jotka voi vaihtaa rupioiksi Intiassa.

Matkalle mukaan  on kesävaatteiden lisäksi hyvä varata myös lämmintä vaatetta ilmastoituja tiloja (mm. bussimatkoja) sekä viileitä iltoja ja aamuja varten. Aamuisin on vielä viileää, jopa kylmää, mutta auringonnousun jälkeen ilma lämpenee. Iltaisin hotelleissa suositellaan siistiä, mutta rentoa pukeutumista.

 Linkit matkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin:

Humayunin mausoleumi, Delhi
Qutub-minareetti, Delhi
Taj Mahal, Agra
Punainen linnoitus, Agra
Khajurahon temppelit, Khajuraho

Katso kaikki Intian matkamme