Hotelli-Adaaran-club-Malediivit-Olympia.

Sri Lanka ja Malediivit

- Sri Lankan vihreä luonto ja kulttuuri sekä Malediivien paratiisisaari
13
päivää

Matka Sri Lankaan ja Malediiveille vie sinut kahteen erilaiseen maailmaan Intian valtamerellä. Sri Lankassa ihastuttavat saaren vihreä luonto, vanhat temppelit ja linnoitukset sekä buddhalainen kulttuuri. Malediiveilla nautit turkooseista laguuneista ja valkoisista hiekkarannoista all inclusive -palvelulla. Loistava yhdistelmämatka.

Sri Lankan luonto ja kulttuuriaarteet sekä rantaloma Malediiveilla

Matkareitti
Waikkala
1 yö
Dambulla
retki
Sigiriya
2 yötä
Sigiriyan kalliolinnoitus
lisäretki
Minneriyan kansallispuisto
retki
Kandy
2 yötä
Colombo
1 yö
Malediivit
3 yötä

Sri Lanka tarjoaa matkailijoille värikylläisyyden, tuoksujen ja kulttuurin täyslaidallisen ystävällisyydellä höystettynä. Sri Lankalla buddhalaisuuden syvä rauhallisuus ja toisaalta hindulaisuuden monitahoinen mystiikka sekoittuvat jokapäiväiseen elämään. Saari tunnettiin aikoinaan myös Ceylon-nimisenä; nimi elää edelleen laadukkaassa Ceylonin teessä.
Tutustumme niin mausteisiin kuin teen viljelyynkin matkan aikana. Näemme Dambullan buddhalaiset pyhäköt ja Buddhan hampaan Kandyssa ja teemme jeeppiajelun, jolla näemme Sri Lankaan oleellisesti kuuluvia norsuja. Sigiriyan kalliolinnoitukseen on mahdollista kiivetä lisäretkellä.

Kanelin makeus ja curryn itämaisuus tuoksuvat kauppakujien sykkeessä Kandyssa

Malediiveilla kirkkaan sininen meri, turkoosit laguunit ja valkoiset hiekkarannat ovat parhaimmillaan. Vedenalainen maailma on tutustumisen arvoinen; tätä saariryhmää ei syyttä kehuta yhdeksi maailman kauneimmista snorklauskohteista. Malediiveilla nautimme vaivattomasta all inclusive -palvelusta, johon kuuluvat kaikki ateriat ja suurin osa juomista. Kirkas ja lämmin merivesi houkuttelee kokeilemaan erilaisia vesiurheilulajeja ja hotellin kylpyläosastoilta voit ostaa myös erilaisia hemmottelevia hoitoja.

Sri Lankassa koettua on mukava sulatella Malediivien paratiisisaarilla

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, Sri Lankalla vähintään puolihoito ja Malediiveilla all inclusive, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, lento- ja turistiverot sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive (Sri Lankassa vähintään puolihoito, Malediiveilla all inclusive) 

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 19.25 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Colomboon.

Paikallisia kalastajia Sri Lankassa
Waikkala

2. päivä, lauantai Saavumme klo 15.15 Colomboon, josta jatkamme noin tunnin ajomatkan päähän hienohiekkaisista rannoistaan tunnettuun Negomboon. Majoitumme rannalla sijaitsevaan hyvään keskitason Jetwing Blue -hotelliin (★★★★). Illalla nautimme maukkaan tervetulopäivällisen. (P) 

 

Kultainen-temppeli-Dambulla-Sri-Lanka
Waikkala – Dambulla – Sigiriya

3. päivä, sunnuntai Lähdemme aamiaisen jälkeen noin 4 tunnin bussimatkalle kohti saaren keskiosassa sijaitsevaa Sigiriyaa. Matkalla pysähdymme saaren maantieteellisessä keskustassa Dambullassa, jonka kallioluoliin singaleesien kuningas Valagamba pakeni tamilien valloittaessa suuren osan saarta ensimmäisellä vuosisadalla ennen ajanlaskumme alkua. Sittemmin luolat on muutettu upeaksi buddhalaiseksi pyhätöksi, jonka historialliset seinämaalaukset ovat vertaansa vailla. Jatkamme matkaa vielä tunnin verran ja majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Aliya Resort -hotelliin (★★★★), josta on kaunis näköala Sigiriyan kalliolinnoitukselle. (A, L, P) 

 

srilankannorsut-sri-lanka
Sigiriyan kalliolinnoitus (lisäretki) – Minneriyan kansallispuisto

4. päivä, maanantai Varhain aamulla halukkaat voivat lähteä lisämaksulliselle retkelle Sigiriyan kalliolinnoitukseen. Vaikuttava graniittikallio kohoaa yli 180 metrin korkeuteen ja sen huipulle johtavat portaat, joita vartioi aikoinaan suuri leijonapatsas. Portaat ovat paikoin kuluneita, kapeita ja kaltevia, mutta kipuaminen kallion laelle palkitaan huikealla näköalalla.

Ne, jotka eivät osallistu lisäretkelle, voivat nauttia vaikka hotellin allasalueesta. Iltapäivällä menemme Minneriyan kansallispuistoon katsomaan norsuja. Ajomatkaa puistoon on puolisen tuntia. Perillä teemme noin 3 tuntia kestävän maastoajelun jeepeillä, jotka ovat tarpeen kuoppaisilla ja pölyisillä teillä. Norsujen rooli Sri Lankan historiassa, kulttuurissa ja uskonnossa on ollut ja on edelleen hyvin merkittävä. Srilankannorsu on oma aasiannorsun alalajinsa ja se on afrikannorsua pienempi. (A, P) 

mausteita-sri-lanka
Sigiriya – Kandy

5. päivä, tiistai Tänään suuntaamme kohti Kandya, joka on merkittävä kulttuuri- ja käsityökeskus sekä Unescon maailmanperintökohde. Matkan varrella vierailemme maustetilalla. Vehreällä saarella kasvaa paljon erilaisia pippurikasveja sekä mm. kanelia ja kamferia. Mausteet ovatkin Sri Lankan merkittävä vientituote.  Päivän päätteeksi majoitumme 2 yöksi muutaman kilometrin päässä kaupungista, vehreässä maisemassa joen varrella sijaitsevaan keskitason Cinnamon Citadel -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Orkideat-kasvavat-villina-Sri-Lanka
Kandy

6. päivä, keskiviikko Kandy oli singaleesien kuningaskunnan pääkaupunki 1500-luvun lopusta saaren valloittaneiden brittien kanssa vuonna 1815 solmittuun sopimukseen saakka. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Kandyn päänähtävyyteen, Pyhän hampaan temppeliin, jossa säilytetään pyhäinjäännöksenä Buddhan hammasta ja näemme mm. singaleesien kuningaskunnan viimeisen hallitsijan Sri Wickrama Rajasinghen rakennuttaman sisäjärven. Tutustumme myös paikallisiin markkinoihin sekä Kandyn muuhun ostostarjontaan. (A, P) 

Vehreitä teeviljelmiä Sri Lankassa
Kandy – Colombo

7. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen meillä on noin 5 tunnin ajomatka Colomboon, Sri Lankan pääkaupunkiin. Tutustumme matkalla Giragama Tea -museoon. Kumpuilevassa maisemassa sijaitseva entinen tehdas on muutettu pienimuotoiseksi museoksi ja myymäläksi. Näemme erilaisten koneiden ja laitteiden avulla, miten teetä on käsitelty sekä nautimme tietenkin kupillisen tuoksuvaa teetä. Colombossa teemme lyhyen kaupunkikierroksen. Yövymme keskusta-alueella sijaitsevassa ensimmäisen luokan Cinnamon Grand -hotellissa (★★★★★). (A, P) 

Kirkas-vesi-kutsuu-uimaan-Malediivit
Colombo – Malediivit

8.–10. päivä, pesu Kuljetus lentokentälle, josta lento (Srilankan Airlines) Maleen. Vajaan tunnin venematkan jälkeen majoitumme 3 yöksi keskitason Adaaran Club Rannalhi -hotelliin (★★★★). Hotelli sijaitsee pienellä vehreällä saarella, jota ympäröi kirkasvetinen laguuni. Rentoutumisen ja huolettoman lomailun edellytykset ovat kohdallaan täällä turkoosin meren ja valkoisten hiekkarantojen äärellä. All inclusive -palveluiden myötä ateriat sekä suurin osa juomista sisältyvät hintaan klo 9.0024.00 hotellin yleisissä tiloissa. Vesiurheilukeskuksesta voi varata lisämaksullisia aktiviteetteja, kuten snorklausretkiä. Myös hotellin kylpylässä on tarjolla lisämaksullisia hemmottelevia hoitoja. (1xL, 1xP, 2xAI) 

Malediivien rantaparatiisi
Malediivit

12. päivä, maanantai Meillä on vielä täysi lomapäivä paratiisissa ja huoneet ovat käytössämme lähtöön saakka. Illansuussa venekuljetus lentokentälle, josta klo 23.30 lento (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin. (AI) 

lento

13. päivä, tiistai Saapuminen Helsinkiin klo 11.35. 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Matkailijat-katsovat-kalliolinnoitusta-Sigiriya-Sri-Lanka

Sigiriyan kalliolinnoitus

Sigiriyan kalliolinnoitus

4. päivä maanantai Aamupäivällä mahdollisuus osallistua lisäretkelle Sigiriyan kalliolinnoitukseen. Ajomatka linnoitukselle kestää noin puoli tuntia. Historiankirjat kertovat srilankalaisten joutuneen yhä uudelleen puolustautumaan intialaisia tunkeutujia vastaan; varsinkin saaren pohjoisosa joutui toistuvasti Intiasta saapuneiden tamilien haltuun. 400-luvulla rakennettiin Sigiriyan kalliolinnoitus, jossa Sri Lankan varhaisimmat seinämaalaukset ovat säilyneet meidän päiviimme asti. Vaikuttava graniittikallio kohoaa yli 180 metrin korkeuteen ja sen huipulle johtavat portaat, joita vartioi aikoinaan suuri leijonapatsas. Portaat ovat paikoin kuluneita, kapeita ja kaltevia, mutta kipuaminen kallion laelle palkitaan huikealla näköalalla.

Retki vaatii hyvää kuntoa eikä sovellu korkeanpaikankammoisille. Retki varataan ja maksetaan paikan päällä (hinta n. 30 USD).

Valaistuja bungaloweja rannalla keskellä yötä Malediiveilla

Water bungalow Malediiveilla

Water bungalow Malediiveilla

Voit lisämaksusta varata majoituksen veden päällä olevista bungaloweista. Adaaran Club Rannalhissa tämä huonetyyppi on water bungalow.

 

 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Sri Lanka ja Malediivit
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • Sri Lankalla vähintään puolihoito päivittäin, Malediiveillä all inclusive
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut  
 • Sri Lankan matkustuslupa (ETA)
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Sri Lanka ja Malediivit

Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan perushintaan sisältyy majoitus Sri Lankan hotelleissa 2h huoneessa ja Malediiveilla 2h beach bungalowissa.
Lisämaksusta water bunglow Malediiveilla.

Sri Lankaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ETA), jonka hankkimisen Olympia järjestää. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot B. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
13 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Sri Lanka ja Malediivit -matkasta

Intian valtameressä sijaitsevilla Sri Lankalla ja Malediiveilla lämpötilat ovat lähes aina + 25-30 C välillä, toisinaan jopa hieman enemmän. Sateita ei loka-joulukuussa yleensä tule joitakin paikallisia kuuroja lukuunottamatta. Varaa mukaan kesä- ja rantavaatteiden lisäksi kuitenkin myös jotain lämpimämpää vaatetta ilmastoituja tiloja varten. Mukavat jalkineet,  uima-asu, aurinkolasit ja -voiteet sekä hyttyskarkote ovat hyviä matkavarusteita myös.

Sri Lankan osuudella on pitkiä bussimatkoja, joten mukava ja kevyt vaatetus on tärkeä. Bussimatkoja varten mukaan kannattaa varata pieni päiväreppu tai olkalaukku. Temppeleissä vierailtaessa tulee hartioiden ja polvien olla peitettyinä. Kengät jätetään temppeleiden ulkopuolelle, joten sandaalit ovat varsinkin näinä päivinä hyvä vaihtoehto. Temppelisukat suojaavat tarvittaessa paljaita jalkoja. Iltaisin hotelleissa suositellaan rentoa, mutta siistiä pukeutumista. Myös ns. uimakengille voi olla käyttöä terävien kivien tai korallien varalta vaikka Malediivien rannoista suurin osa on hienohiekkaisia.

Malediiveilla tai Sri Lankassa ei tarvita malarian estolääkitystä. Denguekuumetta voi esiintyä molemmissa kohteissa. Sitä levittävät hyttyset liikkuvat päiväsaikaan ja niitä vastaan on hyvä suojautua vaalealla pitkähihaisella puserolla ja pitkälahkeisilla vaaleilla housuilla sekä hyttyskarkotteella.

Sri Lankan rahayksikkö on Sri Lankan rupia (LKR) ja Malediivien rahayksikkö on Malediivien rupia (MVR). Suosittelemme ottamaan mukaan euroja, jotka voi vaihtaa rupioiksi Sri Lankassa. Suomessa voi vaihtaa joissain rahanvaihtopaikoissa Sri Lankan rupioita, joita saa viedä maahan enintään 20 000 LKR eli noin 120 euron arvosta.

Linkkejä Sri Lankan kiertomatkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin: 
Ancient City of Sigiriya 
Golden Temple of Dambulla 
Sacred City of Kandy