Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Sri Lanka ja Malediivit

Sri Lankan vihreä luonto ja värikäs elämä, buddhalainen luolatemppeli Dambulla seinämaalauksineen sekä ihastuttavat Malediivien paratiisisaaret

 • Waikkala 1 yö
 • Sigiriya 2 yötä
 • Minneriyan kansallispuisto retki
 • Kandy 2 yötä
 • Colombo 1 yö
 • Malediivit 4 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Intian valtameren lämpimät vedet hyväilevät Sri Lankaa ja Malediivien saariryhmää. Sri Lanka tarjoaa värikylläisyyden, tuoksujen ja kulttuurin täyslaidallisen ystävällisyydellä höystettynä. Saari tunnettiin aikoinaan myös Ceylon-nimisenä; nimi elää edelleen laadukkaassa Ceylonin teessä. Kanelin makeus ja curryn itämaisuus tuoksuvat kauppakujien sykkeessä ja ovat erottamaton osa tunnelmaa, jonka voi tuntea kaikilla aisteilla. Buddhalaisuuden syvä rauhallisuus ja hindulaisuuden monitahoinen mystiikka sekoittuvat jokapäiväiseen elämään.

Sri Lankassa koettua on mukava sulatella Malediivien paratiisisaarilla. Kirkkaan sininen meri, turkoosit laguunit ja valkoiset hiekkarannat ovat parhaimmillaan juuri Malediiveilla. Vedenalainen maailma on tutustumisen arvoinen; tätä saariryhmää ei syyttä kehuta yhdeksi maailman kauneimmista snorklauskohteista. Malediiveilla nautimme vaivattomasta all inclusive -palvelusta, johon kuuluvat kaikki ateriat ja suurin osa juomista.

Matkalle on mahdollista ostaa lentopaikat business-luokkaan, lennoille Helsinki-Doha-Colombo ja Male-Doha-Helsinki. Lisähinta 1.11.2020 lähdöllä alk 2.990 e ja 29.11.2020 lähdöllä 2.350 e. Paikkoja rajoitetusti. Paikat voi varata varauksen yhteydessä nettisivuiltamme tai toimistostamme, p. (09) 696 2770 olympia@olympia.fi

 

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, AI=all inclusive (Sri Lankassa vähintään puolihoito, Malediiveilla all inclusive)

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.25 Dohan kautta (Qatar Airways) Colomboon.

Waikkala
2. päivä, maanantai Saavumme klo 9.20 Colomboon, josta jatkamme noin 2 tunnin ajomatkan päähän hienohiekkaisista rannoistaan tunnettuun Waikkalaan. Majoitumme rannalla sijaitsevaan hyvään keskitason Suriya Resort -hotelliin (★★★★). Illalla nautimme maukkaan tervetulopäivällisen. (P)

Waikkala – Dambulla – Sigiriya
3. päivä, tiistai Lähdemme aamiaisen jälkeen noin 4 tunnin bussimatkalle kohti saaren keskiosassa sijaitsevaa Sigiriyaa. Matkalla pysähdymme saaren maantieteellisessä keskustassa Dambullassa, jonka kallioluoliin singaleesien kuningas Valagamba pakeni tamilien valloittaessa suuren osan saarta ensimmäisellä vuosisadalla ennen ajanlaskumme alkua. Sittemmin luolat on muutettu upeaksi buddhalaiseksi pyhätöksi, jonka historialliset seinämaalaukset ovat vertaansa vailla. Jatkamme matkaa vielä tunnin verran ja majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Aliya Resort -hotelliin (★★★★), josta on kaunis näköala Sigiriyan kalliolinnoitukselle. (A, L, P)

Sigiriyan kalliolinnoitus (lisäretki) – Minneriyan kansallispuisto
4. päivä, keskiviikko Varhain aamulla halukkaat voivat lähteä lisämaksulliselle retkelle Sigiriyan kalliolinnoitukseen. Ajomatka linnoitukselle kestää noin puoli tuntia. Historiankirjat kertovat srilankalaisten joutuneen yhä uudelleen puolustautumaan intialaisia tunkeutujia vastaan; varsinkin saaren pohjoisosa joutui toistuvasti Intiasta saapuneiden tamilien haltuun. 400-luvulla rakennettiin Sigiriyan kalliolinnoitus, jossa Sri Lankan varhaisimmat seinämaalaukset ovat säilyneet meidän päiviimme asti. Vaikuttava graniittikallio kohoaa yli 180 metrin korkeuteen ja sen huipulle johtavat portaat, joita vartioi aikoinaan suuri leijonapatsas. Portaat ovat paikoin kuluneita, kapeita ja kaltevia, mutta kipuaminen kallion laelle palkitaan huikealla näköalalla. Retki vaatii hyvää kuntoa eikä sovellu korkeanpaikankammoisille. Retki varataan ja maksetaan paikan päällä (hinta n. 30 USD). Ne, jotka eivät osallistu retkelle, voivat nauttia vaikka hotellin allasalueesta. Iltapäivällä menemme Minneriyan kansallispuistoon katsomaan norsuja. Ajomatkaa puistoon on puolisen tuntia. Perillä teemme noin 3 tuntia kestävän maastoajelun jeepeillä, jotka ovat tarpeen kuoppaisilla ja pölyisillä teillä. Norsujen rooli Sri Lankan historiassa, kulttuurissa ja uskonnossa on ollut ja on edelleen hyvin merkittävä. Srilankannorsu on oma aasiannorsun alalajinsa ja se on afrikannorsua pienempi. (A, P)

Sigiriya – Kandy
5. päivä, torstai Tänään suuntaamme kohti Kandya, joka on merkittävä kulttuuri- ja käsityökeskus sekä Unescon maailmanperintökohde. Matkan varrella vierailemme maustetilalla. Vehreällä saarella kasvaa paljon erilaisia pippurikasveja sekä mm. kanelia ja kamferia. Mausteet ovatkin Sri Lankan merkittävä vientituote.  Päivän päätteeksi majoitumme 2 yöksi muutaman kilometrin päässä kaupungista, vehreässä maisemassa joen varrella sijaitsevaan keskitason Cinnamon Citadel -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Kandy
6. päivä, perjantai Kandy oli singaleesien kuningaskunnan pääkaupunki 1500-luvun lopusta saaren valloittaneiden brittien kanssa vuonna 1815 solmittuun sopimukseen saakka. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Kandyn päänähtävyyteen, Pyhän hampaan temppeliin, jossa säilytetään pyhäinjäännöksenä Buddhan hammasta ja näemme mm. singaleesien kuningaskunnan viimeisen hallitsijan Sri Wickrama Rajasinghen rakennuttaman sisäjärven. Tutustumme myös paikallisiin markkinoihin sekä Kandyn muuhun ostostarjontaan. (A, P)

Kandy – Colombo
7. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen meillä on noin 5 tunnin ajomatka Colomboon, Sri Lankan pääkaupunkiin. Tutustumme matkalla Giragama Tea -museoon. Kumpuilevassa maisemassa sijaitseva entinen tehdas on muutettu pienimuotoiseksi museoksi ja myymäläksi. Näemme erilaisten koneiden ja laitteiden avulla, miten teetä on käsitelty sekä nautimme tietenkin kupillisen tuoksuvaa teetä. Colombossa teemme lyhyen kaupunkikierroksen. Yövymme keskusta-alueella sijaitsevassa ensimmäisen luokan Cinnamon Grand -hotellissa (★★★★★). (A, P)

Colombo – Malediivit
8.–11. päivä, su–ke Kuljetus lentokentälle, josta klo 13.25–14.20 lento (Srilankan Airlines) Maleen. Vajaan tunnin venematkan jälkeen majoitumme 4 yöksi keskitason Adaaran Club Rannalhi -hotelliin (★★★★). Hotelli sijaitsee pienellä vehreällä saarella, jota ympäröi kirkasvetinen laguuni. Rentoutumisen ja huolettoman lomailun edellytykset ovat kohdallaan täällä turkoosin meren ja valkoisten hiekkarantojen äärellä. All inclusive -palveluiden myötä ateriat sekä suurin osa juomista sisältyvät hintaan klo 9.00–24.00 hotellin yleisissä tiloissa. Vesiurheilukeskuksesta voi varata lisämaksullisia aktiviteetteja, kuten snorklausretkiä. Myös hotellin kylpylässä on tarjolla lisämaksullisia hemmottelevia hoitoja. (1xP, 3xAI)

Malediivit
12. päivä, torstai Varhain aamulla venekuljetus lentokentälle, josta klo 10.15 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin, jonne saavumme klo 21.20. (A)

Olemme maininneet hotelliin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta (standard-huone Malediiveilla) 1.130 e.
Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.
 

Lisämaksu water bungalowista Malediiveilla on 430 e/hlö (2 hengen huone), 860 e (1 hengen huone)

Sri Lankaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ETA), jonka Olympia hankkii puolestasi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme hyvälaatuisen kopion passin kuvasivusta viimeistään 35 päivää ennen lähtöä.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 550 e/hlö
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 3.1.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Sri Lanka ja Malediivit: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Sri Lankaan ajoittuvat enimmäkseen marras-maaliskuun väliselle ajalle, joka on hyvää aikaa matkustaa alueelle. Päiväntasaajan alueella lämpötilaerot ovat vähäiset ja lyhyet sadekuurot päivisin yleisiä.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalainen tarvitsee Sri Lankaan matkustusluvan (ETA) jonka Olympia hankkii puolestanne. Passin kopio tulee toimittaa meille viimeistään 35 vrk ennen lähtöä.

Valuutaksi voi  ottaa Yhdysvaltain dollareita ja euroja, jotka voi vaihtaa paikalliseksi valuutaksi matkakohteissa. Sri Lankan rahayksikkö on Sri Lankan rupia (LKR) ja Malediivien rahayksikkö on Malediivien rupia (MVR). Yleisimmät luottokortit käyvät suuremmissa liikkeissä, ravintoloissa ja hotelleissa. Luottokorttia käytettäessä on aina syytä noudattaa varovaisuutta, eikä korttia saa antaa viedä hetkeksikään pois näkyvistä.

Sää voi olla paikoin kuuman kostea. Lentomatkoja ja muita ilmastoituja tiloja varten kannattaa ottaa mukaan kevyt takki, neule tai huivi. Ota mukaan myös kevyt sadevarustus: nopeasti kuivuva vaatekerta, sadetta kestävät jalkineet esim. sandaalit ja kevyt sadetakki. Matkalla on pitkiä bussimatkoja, joten mukava ja kevyt vaatetus on tärkeä. Bussimatkoja varten mukaan kannattaa varata pieni päiväreppu tai olka­laukku. Temppeleissä vierailtaessa tulee hartioiden ja pol­vien olla peitettyinä. Kengät jätetään Sri Lankassa temppeleiden ulkopuolelle, joten sandaalit ovat kätevä vaihtoehto. Temppelisukat suojaavat tarvittaessa paljaita jalkoja. Iltaisin hotelleissa suositellaan rentoa, mut­ta siistiä pukeutumista.  Retkivaatteiden lisäksi riittää yleensä yksi siisti vaatekerta. Myös ns. uimakengille voi olla käyttöä terävien kivien tai korallien varalta.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Matkailijan perusrokotukset ovat kurkkumätä-jäykkäkouristus- sekä tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A(B)-hepatiittirokotusta. Huomaa, ettei kaikkia rokotuksia voi ottaa samalla kertaa. Vaatimukset rokotuksista eri maihin saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ajantasaiset rokotustiedot ilmoitamme toimintaohjeissa. Ottakaa huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan aikana tarvitsemanne lääkitys. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata myös jotain vatsan toimintaa rauhoittavaa sekä särkylääkettä. Lääk­keiden hankkiminen varsinkin kaupunkien ulkopuolella on Sri Lankassa hankalaa.

Ruokailut
Sri Lankassa on vähintään puolihoito, Malediiveilla on vaivaton all inclusive -palvelu, johon kuuluu kaikki ruuat ja suurin osa juomista. Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Hintataso ja ostokset
Hintataso Sri Lankassa on edullinen. Tyypillisiä tuliaisia ovat esim. mausteet, kankaat, seinävaatteet, taidokkaasti veistetyt puuesineet, lakka- ja bambutyöt jne.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Ancient City of Sigiriya
Golden Temple of Dambulla
Kandy

Kaikki Sri Lankan matkat

Voit olla kiinnostunut myös näistä