Pyöräily Prahasta Dresdeniin Olympia

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin

- pyöräillen Tsekistä Saksaan
7
päivää
alk. 2 090 €/hlö

Pyöräilymatka Prahasta Vltava- ja Elbejokia mukaillen aina Saksan Dresdeniin saakka. Tutustu pyöräillen Tšekin pikkukaupunkeihin, vehreään luontoon ja historiallisiin linnoihin sekä ihastu Prahan ja Dresdenin nähtävyyksiin. Päivittäiset pyöräilymatkat noin 50 km.

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin, vaativuustaso 1,5 / 5 (helppo)

Varaa tämä matka viimeistään 26.6.2024!

Matkareitti
Praha
1 yö
Mělník
1 yö
Litoměřice
1 yö
Děčín
1 yö
Bad Shandau
1 yö
Dresden
1 yö

Matkan alussa tutustumme kauniiseen Tšekin pääkaupunkiin, Prahaan. Täällä nousemme pyörän selkään ja aloitamme pyöräilyn pääasiassa hyvin hoidetuilla reiteillä. Pyöräilymatka Tšekistä Saksaan antaa hyvän kokonaiskuvan Keski-Euroopan luonnosta ja kulttuurista. 

Reilun 200 kilometrin mittaisella reitillämme näemme vehreää luontoa, historiallisia linnoja, kauniita puutarhoja ja renessanssin arkkitehtuuria

Tutuksi tulevat myös viinialueet sekä Tšekin keskivuoriston alueen uinuvat tulivuoret. Teemme patikkaretken luonnon muodostamalle kallioiselle kaarisillalle, joka on nimetty Unescon maailmanperintölistalle.

Pyöräilymatkamme loppupuolella saavumme Saksaan. On mielenkiintoista seurata rajakylien elämää ja tehdä havaintoja maiden eroista. Dresdenin kaupungin keskusta on rakennettu suurelta osin uudelleen toisen maailmansodan jälkeen. Tämän päivän Dresdenissä tätä historiaa on vaikea uskoa todeksi – niin upeaksi kaupunki on jälleen rakennettu.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito, polkupyörä käyttöösi matkan ajan, lento- ja turistiverot sekä paljon muuta. Matkalla sekä Suomen Ladun että Olympian matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 200 €.

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa?

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin on viisiportaisella vaativuusasteikollamme tasolla 1,5 / 5 eli helppo. Nautit matkasta parhaiten, jos pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10-20 kilometrin lenkkejä 1–3 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana.

   Voit varata käyttöösi myös sähköpyörän matkalle. Lisämaksu 70 € / pyörä. 

Matkaohjelma

31.8. – 6.9.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Alustava matkaohjelma

Kaarlen-silta-Praha-Tsekki
Helsinki – Praha

1. päivä, lauantai
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 9.40 Prahaan, jonne saavumme klo 10.50. Majoitumme kaupungin pohjoispuolelle keskitason DAP-hotelliin ja syömme lounaan. Iltapäivällä tutustumme kaupungin keskustaan kävelykierroksella. Ilta on vapaa. (L)

Pyoraily-Prahasta-Dresdeniin-Saksa
Praha – Mělník (pyöräilyä 53 km)

2. päivä, sunnuntai  Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Vltavajoen rantaan, jota mukaillen päivän reittimme kulkee. Ohitamme Prahan eläintarhan, kuohuvan koskimelontapaikan, kauniita linnoja ja paikallisia lomamökkejä. Klecanyn kylästä aloitamme jyrkän, n. 1,5 km pituisen nousun. Nousun jälkeen pyöräilemme läpi peltojen ja laskettelemme takaisin joen rantaan. 

Pidämme lounastauon (omakustanteinen) Nelahozevesissa. Hořinissa saamme ihailla alueen 1800-luvun maamerkiksi muodostunutta vesisulkua. Joen ylitysten päätteeksi saavumme historialliseen Mělníkin kaupunkiin, joka sijaitsee Tšekin viinialueen keskellä, Vltava- ja Elbejokien risteyksessä. Majoitumme Olympionik -hotelliin. (A, P)

Vltava- ja Elbe-joet Tsekissä
Mělník – Litoměřice (pyöräilyä 54 km)

3. päivä, maanantai Tänään pyöräreittimme vie meidät läpi Tšekin hedelmällisimmän maa-alueen, jota kutsutaan myös Tšekin puutarhaksi. Ohitamme suuren soutustadionin, jossa pidämme lyhyen tauon. Humalaviljelysten halki saavumme takaisin Elbejoen rantaan ja Roudnicen kaupunkiin. Täällä vanhassa pikkukaupungissa on mahdollisuus syödä omakustanteinen lounas. 

Reittimme jatkuu Terezíniin, joka on tunnettu vaikuttavasta 1700-luvun linnakkeestaan, mutta myös synkemmästä historiastaan saksalaisten toisen maailmansodan aikaisena keskitysleirinä. Tutustumme kaupungin historiaan ja vierailemme Terezin Memorial – Madgeburg Barracks -museossa. Jatkamme pyöräillen vielä muutaman kilometrin ja majoitumme viehättävässä Litoměřicen pikkukaupungissa sijaitsevaan Roosevelt-hotelliin.(A, P)

Viehattava-Decinin-kaupunki-Elbe-joen-rannalla-Tsekki
Litoměřice – Děčín (pyöräilyä 54 km)

4. päivä, tiistai  Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään Tšekin keskivuoriston alueelle. Vulkaanisen vuoriston terävähuippuiset maisemat reunustavat reittiämme Elbejoen varrella. Vuosisatojen aikana vuorten huiput ovat houkutelleet linnojen rakentamiseen. Käytämme vanhaa kauppareittiä, joka aikoinaan yhdisti Tšekin ja Saksin kuningaskunnat. Reittimme varrella näemme viiniviljelmiä, linnoja, purjeveneitä ja Elben tulvaportteja. 

Poikkeamme joen varresta hieman sisämaahan, joka tuo tullessaan pienen nousun. Nousu on lyhyt, mutta jyrkkä. Usti nad Lebenin kaupungin yllä sijaitsevat majesteettiset Střekovin linnan rauniot. Pidämme omakustanteisen lounastauon kaupungin rantaravintolassa. Jatkamme pyöräillen joen rantaa. Päivän päätteeksi saavumme Děčíniin, jossa majoitumme keskitason Česká Koruna -hotelliin. (A, P)

Prahasta Dresdeniin pyöräilyn kohokohtia
Děčín – Bad Schandau (pyöräilyä 32 km ja patikointia n. 5 km)

5. päivä, keskiviikko Tänään pyöräilemme Bad Shandauhun, Saksaan. Reitin varrella on vaikuttavia hiekkakivestä muodostuneita kallioita ja kalliopilareita. Aamupäivällä ylitämme jo Tšekin ja Saksan rajan, mutta ylittäessämme Elbejoen, palaamme takaisin Tšekin puolelle Hřenskoon, jossa teemme muutaman tunnin patikkaretken. Metsäpolku vie meidät Keski-Euroopan suurimmalle luonnon muodostamalle kallioiselle kaarisillalle. Näköalapaikalta voimme ihailla kaarisiltaa, metsäistä maisemaa sekä sammuneiden tulivuorien teräviä huippuja. 

Iltapäivällä pyöräilemme jälleen Saksan puolelle ja saavumme Bad Schandauhun. Majoitumme kaupungin keskustan vastarannalla sijaitsevaan keskitason Erbgericht-hotelliin. (A, P)   

Frauenkirche-kirkko ja muita kauniita rakennuksia joen varrella Dresdenissä, Saksassa
Bad Schandau – Dresden (pyöräilyä 46 km)

6. päivä, torstai Päivän pyöräreitti alkaa Elbejoen rannasta. Königsteinin kaupungin ympäristössä saamme ihailla korkeilla jokitörmillä kohoavia upeita linnoja. Nämä maisemat ovat myös osa Unescon maailmanperintöä. Reittimme kulkee ”läpipääsemättömän Königsteinin metsän” halki. Saamme nauttia idyllisestä maalaismaisemasta. Pirnassa pidämme lounastauon (omakustanteinen). Pirnan jälkeen ylitämme Elben ja jatkamme matkaa läpi pienten kylien aina Dresdeniin saakka. 

Iltapäivällä saavumme vilkkaaseen, mutta viehättävään Dresdenin kaupunkiin. Majoitumme keskustan tuntumaan tunnelmalliseen, hyvään keskitason Romantik Hotel Bülow Residenz –hotelliin. Jäähyväispäivällinen. (A, P)

lento
Dresden – Helsinki

7. päivä, perjantai Huoneiden luovutuksen jälkeen, puolenpäivän aikaan on bussikuljetus takaisin Tšekkiin ja Prahan lentokentälle. Matkalla pysähdymme lounaalle Usti nad Labemissa. Suora paluulento Helsinkiin (Finnair) on klo 19.30–22.35. (A, L) 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Sähköpyörä

Sähköpyörä

Voit varata käyttöösi kaikille pyöräilypäiville myös sähköpyörän. Sen avulla päivittäiset pyöräilymatkat sujuvat entistä helpommin. 

Muista varata sähköpyörä viimeistään 3 viikkoa ennen lähtöä, sähköpyöriä on rajoitettu määrä.

70 € /henkilö

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa
 • puolihoito
 • polkupyörät käyttöön
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Pyöräilymatka Prahasta Dresdeniin

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 200 €. 1h huoneita rajoitetusti.

Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta/henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Kopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin/henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Pyöriä varten pyydämme ilmoittamaan pituutesi jo matkan varauksen yhteydessä.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 350 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot: Mikäli matkustaja peruuttaa matkan

 • vähintään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/hlö
 • vähintään 36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 €/hlö (ennakkomaksu)
 • 35 – 21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
 • 20 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95% matkan hinnasta 

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja

Olympian yleiset matkaehdot
7 päivää alk./hlö 2 090 €
 • 31.8.2024 - 6.9.2024
  alk. 2 090€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää pyöräilymatkasta Prahasta Dresdeniin

Teemme Prahasta Dresdeniin pyöräilymatkan elo-syyskuun vaihteessa. Pyöräilyn kannalta ilmasto on tällöin parhaimmillaan, lämpötilat päivisin noin + 15 - 20 C. Helteisiä päiviä matkalla ei yleensä tällöin enää ole eikä isompia sateitakaan.

Olemme koonneet tietoja matkalle valmistautumisesta, matkavarusteista ym. Tutustu tietoihin huolellisesti ja hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

Pyöräilemme Prahasta Dresdeniin pääosin hyväkuntoisilla pyöräteillä, mutta ajoittain myös maantien reunassa. Reitillämme on enimmäkseen tasaista maastoa, mutta matkan varrella on myös muutama ylämäki. Ohjatut pyöräilyreitit sopivat kaikille pyöräilyä harrastaville.
Matkalla käytettävät pyörät ovat city-maastopyöriä, joissa on käsijarrut ja pyörälaukku. Hintaan sisältyy myös pyöräilykypärä, mutta voit toki ottaa mukaan myös oman kypäräsi. 

Lisätietoja matkalle valmistautumisesta ja matkavarusteista löydät alla olevasta tietopaketista.

Voit etukäteen varata lisämaksusta käyttöösi sähköpyörän (70 €/henkilö) tai jalkajarrullisen pyörän (10 €/henkilö). 

Tšekissä valuuttana on Tšekin koruna (CZK). Korunoita voit vaihtaa jo Suomessa jonkin verran valmiiksi. Kaupungeissa myös luottokortit käyvät yleisesti kaikkialla mutta pikkuostoksia varten on hyvä olla hieman käteistäkin mukana.