Kilimanjaro-Olympia-Kaukomatkat

Kilimanjaro - safari, vaellus Tansaniassa ja Sansibar

- valloita Kilimanjaro, koe safari ja rentoudu Sansibarilla
14
päivää
alk. 6 490 €/hlö

Vaellus Kilimanjaron valkoiselle huipulle on monen vaeltajan unelma. Olemme yhdistäneet Kilimanjaron vaellusmatkaan myös safarin Tansaniassa ja vaelluksen jälkeen lepoloman tarunhohtoisella Sansibarilla.

Kilimanjaron vaellusmatka, vaativuustaso 4/5 (vaikea)

Kilimanjarolle nousu tapahtuu Marangun reittiä ja majoitumme vaelluksen aikana mukavasti vaellustupiin. Kibolle saakka (4703 m) matkan vaativuustaso on 3/5 (vaativa)

Matkareitti
Lake Manyara
2 yötä
Ngorongoro
safari
Marangu
1 yö
Kilimanjaron vaellus
5 yön vaellus
Marangu
1 yö
Sansibar
2 yötä

Kili­man­jaro (5895 m) on yksi maailman kiinnostavimmista vaelluskohteista. Tämän keskellä trooppista Afrikkaa seisovan yksinäisen tulivuoren luminen huippu on kiehtonut ihmistä jo vuosisatoja. Marangun vaellusreittiä käytettäessä runsaan 30 kilometrin matkalla tulee nousua hieman yli 4000 metriä. Kilimanjaron vaelluksella kuljetamme itse päivärepun, kantajat kuljettavat muut varusteemme. Majoitumme vaellustuvissa ja retkikunnassamme on mukana paikalliset kokit, jotka valmistavat meille kaikki ateriat vaelluspäiviemme aikana. 

Ennen matkan vaellusosuutta teemme safarin. Safarilla majoitumme Itä-Afrikan hautavajoaman reunalle, jonka juurella myös Lake Manyaran kansallispuisto sijaitsee. Varhaisella aamuajolla saamme kokea savannin heräävän uuteen aamuun. Ngorongoron kraatteria villi­eläimineen voidaan pitää yhtenä maailman ihmeistä, Afrikkana pienoiskoossa. Se kätkee sisäänsä vaikuttavan maiseman lisäksi laajan kirjon petoeläimiä, antilooppeja sekä harvinaisen pensassarvikuonon. Patikoimme kraatterin reunamilla ja samalla akklimatisoidumme vaellusta varten. 

Upean safarin ja vaativan vaelluksen jälkeen voimme rentoutua Intian valtameren rannalla

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa safarilla ja Sansibarilla, vaelluksen aikana 4-20h vaellustuvissa. Safarilla ja vaelluksella täysihoito. Puistomaksut sekä muut viranomaismaksut, palvelupalkkiot ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta safarilla ja Sansibarilla 490 €.

Matkan hinta ja ehdot

Kilimanjaron vaellusmatka on upea kokemus, vaikka huippu jäisikin saavuttamatta.

Kilimanjaron vaellusmatkalla monille tärkein tavoite on saavuttaa vuoren huippu ja jo siksi vuorelle nousuun on suhtauduttava vakavasti. Huipulle ei vain kävellä. Suoritus on fyysisesti ja ennen kaikkea henkisesti hyvin vaativa. Oman kuntonsa arvioiminen ja matkanjohtajamme neuvoihin uskominen on äärimmäisen tärkeää vaelluksen aikana. Suurta henkistä voimaa osoittaa huipun saavuttaminen, mutta vielä suurempaa henkistä voimaa osoittaa siitä tavoitteesta oikealla hetkellä luopuminen.

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni Kilimanjaron vaelluksen vaativuustasoa: 
Kilin vaellusmatkan vaativuustaso on viisiportaisella asteikollamme 4 eli vaativa.Nautit matkasta parhaiten, jos olet harrastanut säännöllistä kestävyysliikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 3–4 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Jaksat liikkua repun (5–8 kg) kanssa mäkisessä maastossa saman päivän aikana toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä ja pystyt toistamaan tämän peräkkäisinä päivinä. Jaksat myös tehdä toistuvia tunnin mittaisia (tauotettuja) harjoituksia, joissa kävelet portaita ylös ja alas.

Matkaohjelma

8. – 21.2.2025

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, RE=retkieväät, RL=retkilounas, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, lauantai 8.2. Lähtö Helsingistä (Finnair/Qatar Airways) klo 16.05 Dohan kautta (Qatar Airways) Kilimanjarolle, Tansaniaan.

Kirahvi, seepra ja flamingoja Lake Manyaran kansallispuistossa Tansaniassa
Kilimanjaro – Lake Manyara

2. päivä, sunnuntai 9.2. Saavumme Kilimanjaron lentokentälle aamulla klo 7.40. Matka Lake Manyaraan, Itä-Afrikan hautavajoaman laidalle, kestää kolmisen tuntia. Majoitumme 2 yöksi keskitason Lake Manyara Wildlife –lodgeen (1100 m). (L, P)

Kolme leijonaa nurmikolla Ngorongoron suojelualueella Tansaniassa
Ngorongoro

3. päivä, maanantai 10.2. Aamiaisen jälkeen ajamme reilun tunnin Ngorongoron suojelualueelle. Matkalla pysähdymme kraatterin reunan näköalapaikalle, josta avautuvat upeat näkymät alas kraatteriin. Teemme safariajoa kraatterin pohjalla (1700 m), jossa elää tuhansia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista lähtien. Myöhemmin iltapäivällä palaamme tuttuun majapaikkaamme Lake Manyaraan. (A, RL, P)

Norsu, jonka taustalla on Kilimanjaron huippu Tansaniassa
Lake Manyara – Marangu

4. päivä, tiistai 11.2. Varhain aamulla pakkaamme autot ja lähdemme safariajoille Lake Manyaran kansallispuistoon. Impalat, vesiantiloopit, seeprat ja kirahvit laiduntavat puiston savanneilla ja metsissä. Lintulajeja on lähes 500. Yksi pohjavesimetsän näkyvimmistä lintulajeista on hopeasarvinokka, jonka tunnistaa helposti suuren nokan ansiosta. Nautimme aamiaisen puistossa. Tämän jälkeen lähdemme kohti Kilimanjaroa. Saavumme myöhään iltapäivällä Marangussa sijaitsevaan viihtyisään Kilimanjaro Mountain Resort -hotelliin, jonne majoitumme (1600 m). Illalla käymme vielä läpi vuoren valloituksen päivä päivältä sekä tarkistamme kaikkien varusteet. (RA, L, P)

Kilimanjaron-valloitus-Tansania-Olympia
Kilimanjaron vaellus

5. päivä, keskiviikko 12.2.
Nousua 900 m, matka 8 km, vaellusaika 5–7 tuntia
Siirrymme puiston portille (1800 m). Kantajat ottavat varusteemme ja aloitamme nousun kohti Kilimanjaron huippua. Kuljemme rauhallista kävelytahtia läpi vuoristometsän kohti ensimmäistä yöpymispaikkaamme Mandara Hutia (2700 m). Retkikunnassamme on omat paikalliset kokit, jotka valmistavat meille kaikki ateriat vaelluspäiviemme aikana. (A, RE, P)

Ihmisiä nousemassa polkua pitkin kohti Kilimanjaroa Tansaniassa
Kilimanjaron vaellus

6. päivä, torstai 13.2.
Nousua 1020 m, matka 12 km, vaellusaika 6–8 tuntia
Päivän kohde on lähes 3800 metrin korkeudessa sijaitseva Horombo Hut. Reitti kulkee läpi kanervanummivyöhykkeen. Sään salliessa voimme ihailla edessämme Kilimanjaron lumivalkoista huippua. Horombo Hutilla vietämme kaksi yötä. (A, RE, P)

Mandara Hut -yöpymispaikan mökki Kilimanjarolla, Tansaniassa
Kilimanjaron vaellus

7. päivä, perjantai 14.2.
Nousua ja laskua n. 400 m, matka 4 km, vaellusaika 3–5 tuntia
Tänään on ns. ”lepopäivä”, jonka aikana totuttelemme korkeaan ilmanalaan ja teemme retken (4100 m) majapaikkamme ympäristössä. (A, RE, P)

Kolmionmallisia mökkejä korkeuksissa Kilimanjarolla, Tansaniassa
Kilimanjaron vaellus

8. päivä, lauantai 15.2.
Nousua 980 m, matka 10 km, vaellusaika 6–8 tuntia
Nousemme Kibo Hutille (4700 m), joka on viimeinen vaellustupa ennen vuoren huippua. Maisemat alpiinisella vyöhykkeellä ovat karunkauniit. Kibo Hutille saavuttuamme yritämme levätä ennen vaativaa nousua vuoren huipulle. Useimmilla korkea ilmanala tuntuu viimeistään täällä lievänä pahoinvointina ja päänsärkynä. Joillekin juuri Kibo Hut on se tavoite ja henkilökohtainen korkeusennätys, johon he ovat tähdänneetkin. (A, RE, P)

Kilimanjaron-valloitus-aktiivimatkat
Kilimanjaron vaellus

Lauantain ja sunnuntain välinen yö
Nousua 1195 m, matka 6 km, vaellusaika 6–8 tuntia
Se osa ryhmästä, jonka tavoitteet ovat vielä korkeammalla, aloittaa nousun kohti vuoren huippua jo hyvissä ajoin ennen keskiyötä. Kibo Hutilta eteenpäin rinne jyrkkenee ja nousu käy huomattavasti rankemmaksi kuin koskaan aiemmin koko vaelluksen aikana. Nousu 5685 metrin korkeudessa sijaitsevalle Gilman’s Pointille on henkisesti ja fyysisesti erittäin vaativa. Sen saavutettuaan on valloittanut Afrikan korkeimman vuoren. Ne, jotka vielä jaksavat, voivat jatkaa Uhuru Peakille (5895 m).

Vaellusmatka Kilimanjarolla
Kilimanjaron vaellus

9. päivä, sunnuntai 16.2.
Laskua 2175 m, matka 16 km, vaellusaika 5–7 tuntia
Huipulta palataan Kibo Hutille, josta jatketaan alas Horombo Hutille. Yövymme Horombolla. (A, RE, P)

Vaeltajia metsäpolulla Tansaniassa
Kilimanjaron vaellus

10. päivä, maanantai 17.2.
Laskua 1920 m, matka 20 km, vaellusaika 4–6 tuntia
Iltapäivällä saavumme Marangun portille. Kuljetus ja majoittuminen jo tuttuun Kilimanjaro Mountain Resort -hotelliin. Päivällinen hotellissa. (A, RE, P)

Rantatuoleja valkoisella hiekkarannalla Sansibarissa, Tansaniassa
Sansibar

11.–12. päivä, ti-ke 18.-19.2. Tiistaina aamupäivällä lennämme Sansibarille. Majoitumme 2 yöksi hyvätasoiseen rantahotelliin.

Upean safarin ja vaelluksen jälkeen voimme rentoutua Intian valtameren rannalla. (2xA, 2xP)

Sansibar-uimaranta-Tansania
Sansibar

13. päivä, torstai 20.2. Tänään saa vielä nauttia lämmöstä ja valkoisista hiekkarannoista. Päivällä luovutamme huoneet, mutta meille jää käyttöömme muutama huone kotimatkalle valmistautumiseen, mikäli hotelllissa on tilaa. Illalla kuljetus Sansibarin lentokentälle, josta klo 22.50 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Finnair/Qatar Airways) Helsinkiin. (A) 
 

lento

14. päivä, perjantai 21.2. Saavumme Helsinkiin klo 14.20.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kilimanjaro - safari, vaellus Tansaniassa ja Sansibar
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja lodgeissa kahden hengen huoneissa, vaelluksella 4–20 henkilön vaellustuvissa
 • täysihoito safarilla ja vaelluksella (vaelluksella lounaat retkieväitä), Sansibarilla puolihoito (ei lähtöpäivänä)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa sekä vaelluksella
 • pullotettu juomavesi vaelluksen aikana
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut 
 • juomarahat paikallisoppaille ja kuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kilimanjaro - safari, vaellus Tansaniassa ja Sansibar

Lisämaksu yhden hengen huoneesta safarilla ja Sansibarilla 490 €. Huom. Vaelluksen aikana ei ole mahdollisuutta yhden hengen huoneeseen. Vaelluksen aikana majoitus on 4-20 henkilön vaellustuvissa.

Tansaniaan tarvitaan viisumi, joka anotaan etukäteen. Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumin hankkimisesta toimintaohjeiden yhteydessä 5–6 viikkoa ennen lähtöä. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää salattuna sähköpostina osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Suosittelemme malarianestolääkitystä, keltakuumerokotusta sekä kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotusta.

Ryhmän minimikoko 12. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia, esteetöntä liikuntakykyä. Suosittelemme hyvää valmistautumista. Nousu Kilimanjarolle edellyttää hyvää terveyttä, joten suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista – erityisesti, jos sinulla on todettu keuhko- tai sydänperäisiä sairauksia tai esim. insuliinihoitoinen diabetes.
Tarkista matkavakuutuksesi kattavuus myös mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta.

Lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla. Tutustu Afrikan matkojen erityisehtoihin. Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 650 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöää.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 650 €/henkilö
 • 60–31 vrk ennen matka alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 30–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta 

 

Matkan hinta perustuu 23.5.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien mukaan, jotka ovat voimassa kuusi viikkoa ennen matkan alkua.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
14 päivää alk./hlö 6 490 €
 • 8.2.2025 - 21.2.2025
  alk. 6 490€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Kilimanjaro - safari, vaellus Tansaniassa ja Sansibar
28 arvostelua
Erinomainen
39.00 %
Hyvä
52.00 %
Ok
8.00 %
Ei kovin hyvä
0.80 %
Ei lainkaan hyvä
0.80 %

Matka tarjoaa yhdellä reissulla kolme erillaista kokemusta. Ngorongoron kraaterin eläinten määrä ihastutti jo useamman safarimatkan tehnyttä matkaajaa. Kilimanjaron valloitus oli Suomessa vaeltaneelle unelmien täyttymys ja Zanzibar kruunasi loman todella upealla ja rentouttavalla rantalomalla!
Hannu

Tämä oli hieno paketti kokonaisuudessa. Ensimmäinen pätkä Mandara Hutille oli myös luontoretkeilijän elämys, sopii lähes kenelle vain jo itsellään ilman Kili-haastetta. Myös Kililtä laskeutuvien vastaanotto oli verraton kokemus. Ja tietysti matkanjohtajan antamat briefit olivat kullan arvoisia koko matkan.

Onnistunut kokonaisuus ja mukava porukka. Erityisesti pidin Ngorongoron tunnelmasta ja eläinten katselusta luonnollisessa ympäristössä sekä Kilimanjaron vaelluksesta. Kilillä oli mahtavat, ammattitaitoiset oppaat ja huoltoporukka, todella maistuvat ateriat ja aamuteet sänkyyn-palvelu. Tämän helpommaksi ei vaellusta voi tehdä. Tuntui hyvältä olla turvallisessa ohjauksessa ja huolenpidossa...sain keskittyä nauttimaan kauneudesta ja kuulostella rauhassa eloa ja oloa.

Hyödyllistä tietoa Kilimanjaron vaelluksesta

Kilimanjarolle nousemme Marangun reittiä, hyväkuntoista polkua pitkin; ylempänä reitillä on kuitenkin paljon irtokiviä. Korkea ilmanala tekee noususta haastavan. Reitin viimeinen osuus on selvästi vaativampi ja jyrkempi kuin muu vaellusosuus, lisäksi nousu tapahtuu yöllä. 

Vaelluksen aikana raskaimmat tavaramme ovat kantajilla, itse kannamme päiväreppua. Vaellusmajoissa on kerrossängyt sekä patjat ja tyynyt. Matkalla tarvitset oman makuupussin. Sää vuoristossa saattaa vaihdella paljon. Hyvät jalkineet ja hyvä reppu ovat tällä matkalla ensisijaisen tärkeitä.

Matkalla tarvittavista varusteista ja valmistautumisesta löydät lisätietoja tietopaketistamme. Tutustu tähän huolella jo ennen matkan varaamista. Päivitämme tietopaketin noin 3kk ennen lähtöä.

 

 

 

 

 

Nousu Kilimanjarolle edellyttää hyvää terveyttä

Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista – erityisesti, jos sinulla on todettu keuhko- tai sydänperäisiä sairauksia tai esim. insuliinihoitoinen diabetes. Suosittelemme hyvää valmistautumista. Liikumme malaria-alueella, joten suosittelemme malarianestolääkitystä ja keltakuumerokotusta. Tarkista matkavakuutuksesi kattavuus myös mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta.

Olympia on tehnyt vaellusmatkoja Kilimanjarolle jo vuodesta 1975 alkaen.

Lisätietoa korkeanpaikan vaikutuksistä löydät mm. tämän linkin kautta:
www.high-altitude-medicine.com

Kaikki Olympian vaellusmatkat