Varikkaita-veneita-Senegal-Olympia

Senegalin kiertomatka

- historiaa, heimoperinteitä ja hiekkarantaa
11
päivää
alk. 3 850 €/hlö

Senegalin matkalla tutustut Länsi-Afrikan kätkettyyn helmeen. Vanhat afrikkalaiset heimoperinteet, orjakaupan ja siirtomaa-ajan historia mutta myös toimiva nykyaikaisuus ja mielenkiintoiset luontokohteet sulautuvat Senegalissa eksoottiseksi kokemukseksi. Matkan antia on lopuksi mukava sulatella Salyn hiekkarannoilla.

Senegal tutuksi kiertomatkalla

Matkareitti
Dakar
3 yötä
Gorée
retki
Retba-järvi
retki
Saint Louis
2 yötä
Djoudjin suojelualue
retki
Bandian suojelualue
retki
Saly
3 yötä
Joal Fadiouth
retki

Senegalin kiertomatkamme alkaa pääkaupunki Dakarista. Sykkivän metropolin lisäksi tutustumme myös pienen lauttamatkan päässä sijaitsevaan rauhalliseen Goréen saareen ja sen historiaan yhtenä orjakaupan keskuksena. Siirtomaavuosille ajaudumme väistämättä siirtyessämme mahtavan Senegaljoen varrella sijaitsevaan Saint Louisiin. Kaupungissa osataan arvostaa rytmikkään senegalilaisen musiikin lisäksi myös jazzin svengiä.

Mielenkiintoisen historian ja kaupunkikohteiden lisäksi tutustumme myös Senegalin luontoon

Matkalla Saint Louisiin käymme vaaleanpunaisella Retba-järvellä ja ajelemme Atlantin rannikolla hiekkadyyneillä. Teemme retken Djoudjin lintujensuojelualueelle, jonka kosteikoilla elää runsaasti muuttolintuja ja mm. pelikaaneja ja haikaroita. Bandian suojelualueella teemme safariajon, jolla on mahdollista nähdä sarvikuonoja, kirahveja ja seeproja, isot kissaeläimet sen sijaan täältä puuttuvat.

Matkan lopussa majoitumme Salyyn, jossa on aikaa nauttia merestä ja lämpimästä auringosta kullankeltaisilla hiekkarannoilla palmujen katveessa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, kolmena matkapäivänä täysihoito ja muina päivinä puolihoito, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, verot ja muut viranomaismaksut sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 840 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

27.10. – 6.11.2024 26.1. – 5.2.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.50 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Senegalin pääkaupunkiin Dakariin.

Dakarin-kaupunkikuvaa-Senegal
Dakar

2.–3. päivä, ma–ti Saavumme Dakariin maanantaina aamulla klo 6.20. Majoitumme 3 yöksi kaupungissa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Pullman-hotelliin (★★★★★). Saamme huoneet käyttöömme heti aamulla. Tulopäivä on varattu lepoon ja yölennosta toipumiseen. Illalla syömme tervetulopäivällisen.

Dakar oli aikoinaan ranskankielisen Länsi-Afrikan keskus. Nykyisin se on sykkivä metropoli, erikoinen sekoitus Afrikkaa ja Eurooppaa. Atlantille työntyvän Kap Verden niemimaan kärjessä sijaitseva Dakar on Afrikan mantereen läntisin kohta. Tiistaina aamiaisen jälkeen tutustumme Dakarin nähtävyyksiin ja paikannamme pääkaupungin tärkeimmät kiintopisteet. Näemme muun muassa itsenäisyysaukion, presidentinpalatsin ja parlamenttitalon. Dakarin uusimpia nähtävyyksiä on vuosituhannen alussa vihitty Millennium-portti, joka symbolisoi Afrikan siirtymistä 2000-luvulle. Vieläkin suureellisempi ”African Renaissance Monument” -patsas paljastettiin reilu kymmenen vuotta sitten talouslaman mainingeissa ja äänekkään kritiikin saattelemana. Kukkulan laella kohoava 50-metrinen pronssipatsas juhlisti Senegalin itsenäisyyden 50-vuotista taivalta. Lounalla saamme ensi tuntuman senegalilaiseen gastronomiaan. Iltapäivällä käymme vielä hiljattain avatussa ”Black Civilizations” -museossa, joka avaa näköaloja Afrikan esihistoriallisiin ja historiallisiin aikoihin sekä mantereen taiteeseen. (1xA, 1xL, 1xP)

Muinainen-orjatalo-Goreen-saari-Senegal
Gorée

4. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme parinkymmenen minuutin lauttamatkalle idylliselle Goréen saarelle. Se on rauhallinen vastakohta Dakarin nopeatempoiselle sykkeelle. Historiallisten rakennusten lempeät pastellisävyt ja monenkirjavat ihmeköynnökset kujien varsilla miellyttävät silmää. Saaren historiassa on kuitenkin ajanjaksoja, joista rauhallisuus oli kaukana. Gorée oli yksi Länsi-Afrikan tärkeimmistä orjakaupan keskuksista. Näemme muinaisen orjatalon ja portin, jonka kautta laivattiin tuhansia afrikkalaisia orjiksi uudelle mantereelle. Tutustumme myös paikalliseen elämänmenoon. Goréen saari kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Syömme lounaan retkellä ja hotelliin palaamme myöhään iltapäivällä. (A, L)

Vaalean-punainen-suolapitoinen-Retba-jarvi-Senegal
Dakar – Retba-järvi – Saint Louis

5. päivä, torstai Päivän ensimmäinen kohteemme on Dakarin luoteispuolella sijaitseva Retba-järvi, jota myös vaalean punaiseksi järveksi kutsutaan. Järven punertava sävy on mikroskooppisen Dunaliella salina -levän aiheuttama ja veden suolapitoisuus on lähes Kuolleenmeren luokkaa. Erityisesti alkuvuoden kuivan kauden aikaan veden punertava sävy on voimakkaimmillaan. Järvestä kerätään vuosittain kymmeniä tuhansia tonneja suolaa. Tutustumme tähän erikoiseen elinympäristöön ja sen asukkaisiin. Järvi sijaitsee lähellä Atlanttia, jonka loputtomilla ja lähes autioilla hiekkarantadyyneillä retkeilemme myöhemmin nelivetoautoilla. Vierailemme myös paikallisessa Fulani-kylässä.

Jatkamme matkaa Thiesin kaupunkiin, joka tunnetaan taidokkaista ryijyistään. Lounaan jälkeen suuntana on pohjoisessa sijaitseva Saint Louis, jossa majoitumme myöhään iltapäivällä 2 yöksi historiallisessa keskustassa sijaitsevaan keskitason La Residence -hotelliin (★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Lintujensuojelualue-Djoudj-Senegal.
Saint Louis ja Djoudjin suojelualue

6. päivä perjantai Lähdemme aamulla reilun tunnin bussimatkalle Djoudjin lintujensuojelualueelle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Tutustumme Senegaljoen kaakkoisrannalla sijaitsevaan lintuparatiisiin veneretkellä. Suojelualueen kosteikot tarjoavat ruokaa ja suojaa tuhansille muuttolinnuille sekä paikallisille lajeille. Tyypillisiä alueen lajeja ovat pelikaanit, haikarat ja merimetsot.

Lounaan jälkeen palaamme Saint Louisiin, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Saint Louis on ainutlaatuinen kaupunki monessa suhteessa. Ranskalaiset siirtomaaisännät perustivat kaupungin 1659; nimensä se sai kuningas Louis XIII:n mukaan. Kaupungin halkaisee mahtava Senegaljoki, jonka erottaa Atlantista ainoastaan hyvin kapea, mutta noin 20 kilometrin pituinen hiekkakannas. Guet N´Dar on kalastajien kaupunginosa värikkäine pirogue-veneineen. Kaupungin tunnetuin maamerkki on Faidherbe-silta, joka vihittiin käyttöön jo 1800-luvun lopulla. Terässilta yhdistää mantereen ja Saint Louisin saaren, jossa myös historiallinen kaupunginosa sijaitsee. Vaikka Senegal on yksi afrikkalaisen etnomusiikin edelläkävijöistä, niin Afrikan suurin jazzfestivaali tuo vuosittain maailmanluokan esiintyjiä Saint Louisiin toukokuussa. (A, L, P)

Kirahvi-Bandian-suojelualue-Senegal.
Saint Louis – Bandia – Saly

7. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme takaisin kohti etelää. Vierailemme Bandian suojelualueella, jossa teemme parituntisen safariajon. Vaikka suojelualuetta ei voi verrata Itä-Afrikan laajoihin savanneihin, tarjoaa 3500 hehtaarin alue aitoa safaritunnelmaa. Myös täällä tarvitaan tarkkavaisuutta eläinten bongaamisessa. Suuria kissapetoja ei Bandiassa ole, mutta muun muassa sarvikuonoja, kirahveja, seeproja ja monia antilooppilajeja voi kierroksella nähdä tyypillisten baobab-puiden lomassa. Syömme myös lounaan Bandiassa.

Päivän etappi päättyy hienoille hiekkarannoille Salyyn, jossa majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Lamantin Beach -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Paikallisia-kasitoita-Senegal
Joal Fadiouth

8. päivä, sunnuntai Aamulla lähdemme puolipäiväretkelle noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Joal Fadiouthin kylään. Tutustumme Serer-heimon kyläyhteisöön sekä simpukankuorista muodostuneeseen Fadiouthin hautausmaasaareen. Maisema on hyvin erikoinen; sekä muslimien että katolisten hautakivien lomassa kasvaa valtavia apinanleipäpuita. Tutustumme myös Senegalin ensimmäisen presidentin Léopold Sédar Senghorin syntymätaloon, joka toimii nykyisin museona. Iltapäivällä palaamme Salyyn. (A, P)

Hieno-hiekkaranta-Saly-Senegal
Saly

9.–10. päivä, ma–ti Saly on ihanteellinen rantakohde Senegalin Petit Côte -rannikolla, noin 100 km Dakarista etelään. Nykyaikaiset matkailupalvelut ja afrikkalaisen elämän eksotiikka ovat sopusoinnussa. Pohjoisessa Dakariin päättyvä niemimaa suojaa Salya tuulilta, joten virkistävä, turkoosinvärinen merivesi on usein leppoisan tyyni. Kullankeltaisella hiekkarannalla ja hotellin uima-allasalueella on miellyttävä nauttia vedestä ja auringosta. Saly ei ole mikään varsinainen yöelämän keidas, mutta alueen muutamat diskot ja baarit viihdyttävät juhlijoita sekä kansainvälisellä että senegalilaisella musiikilla aina pikkutunneille asti.

Maanantaina on koko päivä vapaa-aikaa. Tiistaina luovutamme huoneet myöhään iltapäivällä, jonka jälkeen kuljetus kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 21.00 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin. (2xA, 1xL, 1xP)

lento

11. päivä keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 11.35.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.50 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Senegalin pääkaupunkiin Dakariin.

Dakarin-kaupunkikuvaa-Senegal
Dakar

2.–3. päivä, ma–ti Saavumme Dakariin maanantaina aamulla klo 6.20. Majoitumme 3 yöksi kaupungissa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Pullman-hotelliin (★★★★★). Saamme huoneet käyttöömme heti aamulla. Tulopäivä on varattu lepoon ja yölennosta toipumiseen. Illalla syömme tervetulopäivällisen.

Dakar oli aikoinaan ranskankielisen Länsi-Afrikan keskus. Nykyisin se on sykkivä metropoli, erikoinen sekoitus Afrikkaa ja Eurooppaa. Atlantille työntyvän Kap Verden niemimaan kärjessä sijaitseva Dakar on Afrikan mantereen läntisin kohta. Tiistaina aamiaisen jälkeen tutustumme Dakarin nähtävyyksiin ja paikannamme pääkaupungin tärkeimmät kiintopisteet. Näemme muun muassa itsenäisyysaukion, presidentinpalatsin ja parlamenttitalon. Dakarin uusimpia nähtävyyksiä on vuosituhannen alussa vihitty Millennium-portti, joka symbolisoi Afrikan siirtymistä 2000-luvulle. Vieläkin suureellisempi ”African Renaissance Monument” -patsas paljastettiin reilu kymmenen vuotta sitten talouslaman mainingeissa ja äänekkään kritiikin saattelemana. Kukkulan laella kohoava 50-metrinen pronssipatsas juhlisti Senegalin itsenäisyyden 50-vuotista taivalta. Lounalla saamme ensi tuntuman senegalilaiseen gastronomiaan. Iltapäivällä käymme vielä hiljattain avatussa ”Black Civilizations” -museossa, joka avaa näköaloja Afrikan esihistoriallisiin ja historiallisiin aikoihin sekä mantereen taiteeseen. (1xA, 1xL, 1xP)

Muinainen-orjatalo-Goreen-saari-Senegal
Gorée

4. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme parinkymmenen minuutin lauttamatkalle idylliselle Goréen saarelle. Se on rauhallinen vastakohta Dakarin nopeatempoiselle sykkeelle. Historiallisten rakennusten lempeät pastellisävyt ja monenkirjavat ihmeköynnökset kujien varsilla miellyttävät silmää. Saaren historiassa on kuitenkin ajanjaksoja, joista rauhallisuus oli kaukana. Gorée oli yksi Länsi-Afrikan tärkeimmistä orjakaupan keskuksista. Näemme muinaisen orjatalon ja portin, jonka kautta laivattiin tuhansia afrikkalaisia orjiksi uudelle mantereelle. Tutustumme myös paikalliseen elämänmenoon. Goréen saari kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Syömme lounaan retkellä ja hotelliin palaamme myöhään iltapäivällä. (A, L)

Vaalean-punainen-suolapitoinen-Retba-jarvi-Senegal
Dakar – Retba-järvi – Saint Louis

5. päivä, torstai Päivän ensimmäinen kohteemme on Dakarin luoteispuolella sijaitseva Retba-järvi, jota myös vaalean punaiseksi järveksi kutsutaan. Järven punertava sävy on mikroskooppisen Dunaliella salina -levän aiheuttama ja veden suolapitoisuus on lähes Kuolleenmeren luokkaa. Erityisesti alkuvuoden kuivan kauden aikaan veden punertava sävy on voimakkaimmillaan. Järvestä kerätään vuosittain kymmeniä tuhansia tonneja suolaa. Tutustumme tähän erikoiseen elinympäristöön ja sen asukkaisiin. Järvi sijaitsee lähellä Atlanttia, jonka loputtomilla ja lähes autioilla hiekkarantadyyneillä retkeilemme myöhemmin nelivetoautoilla. Vierailemme myös paikallisessa Fulani-kylässä.

Jatkamme matkaa Thiesin kaupunkiin, joka tunnetaan taidokkaista ryijyistään. Lounaan jälkeen suuntana on pohjoisessa sijaitseva Saint Louis, jossa majoitumme myöhään iltapäivällä 2 yöksi historiallisessa keskustassa sijaitsevaan keskitason La Residence -hotelliin (★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Lintujensuojelualue-Djoudj-Senegal.
Saint Louis ja Djoudjin suojelualue

6. päivä perjantai Lähdemme aamulla reilun tunnin bussimatkalle Djoudjin lintujensuojelualueelle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Tutustumme Senegaljoen kaakkoisrannalla sijaitsevaan lintuparatiisiin veneretkellä. Suojelualueen kosteikot tarjoavat ruokaa ja suojaa tuhansille muuttolinnuille sekä paikallisille lajeille. Tyypillisiä alueen lajeja ovat pelikaanit, haikarat ja merimetsot.

Lounaan jälkeen palaamme Saint Louisiin, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Saint Louis on ainutlaatuinen kaupunki monessa suhteessa. Ranskalaiset siirtomaaisännät perustivat kaupungin 1659; nimensä se sai kuningas Louis XIII:n mukaan. Kaupungin halkaisee mahtava Senegaljoki, jonka erottaa Atlantista ainoastaan hyvin kapea, mutta noin 20 kilometrin pituinen hiekkakannas. Guet N´Dar on kalastajien kaupunginosa värikkäine pirogue-veneineen. Kaupungin tunnetuin maamerkki on Faidherbe-silta, joka vihittiin käyttöön jo 1800-luvun lopulla. Terässilta yhdistää mantereen ja Saint Louisin saaren, jossa myös historiallinen kaupunginosa sijaitsee. Vaikka Senegal on yksi afrikkalaisen etnomusiikin edelläkävijöistä, niin Afrikan suurin jazzfestivaali tuo vuosittain maailmanluokan esiintyjiä Saint Louisiin toukokuussa. (A, L, P)

Kirahvi-Bandian-suojelualue-Senegal.
Saint Louis – Bandia – Saly

7. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme takaisin kohti etelää. Vierailemme Bandian suojelualueella, jossa teemme parituntisen safariajon. Vaikka suojelualuetta ei voi verrata Itä-Afrikan laajoihin savanneihin, tarjoaa 3500 hehtaarin alue aitoa safaritunnelmaa. Myös täällä tarvitaan tarkkavaisuutta eläinten bongaamisessa. Suuria kissapetoja ei Bandiassa ole, mutta muun muassa sarvikuonoja, kirahveja, seeproja ja monia antilooppilajeja voi kierroksella nähdä tyypillisten baobab-puiden lomassa. Syömme myös lounaan Bandiassa.

Päivän etappi päättyy hienoille hiekkarannoille Salyyn, jossa majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Lamantin Beach -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (A, L, P)

Paikallisia-kasitoita-Senegal
Joal Fadiouth

8. päivä, sunnuntai Aamulla lähdemme puolipäiväretkelle noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Joal Fadiouthin kylään. Tutustumme Serer-heimon kyläyhteisöön sekä simpukankuorista muodostuneeseen Fadiouthin hautausmaasaareen. Maisema on hyvin erikoinen; sekä muslimien että katolisten hautakivien lomassa kasvaa valtavia apinanleipäpuita. Tutustumme myös Senegalin ensimmäisen presidentin Léopold Sédar Senghorin syntymätaloon, joka toimii nykyisin museona. Iltapäivällä palaamme Salyyn. (A, P)

Hieno-hiekkaranta-Saly-Senegal
Saly

9.–10. päivä, ma–ti Saly on ihanteellinen rantakohde Senegalin Petit Côte -rannikolla, noin 100 km Dakarista etelään. Nykyaikaiset matkailupalvelut ja afrikkalaisen elämän eksotiikka ovat sopusoinnussa. Pohjoisessa Dakariin päättyvä niemimaa suojaa Salya tuulilta, joten virkistävä, turkoosinvärinen merivesi on usein leppoisan tyyni. Kullankeltaisella hiekkarannalla ja hotellin uima-allasalueella on miellyttävä nauttia vedestä ja auringosta. Saly ei ole mikään varsinainen yöelämän keidas, mutta alueen muutamat diskot ja baarit viihdyttävät juhlijoita sekä kansainvälisellä että senegalilaisella musiikilla aina pikkutunneille asti.

Maanantaina on koko päivä vapaa-aikaa. Tiistaina luovutamme huoneet myöhään iltapäivällä, jonka jälkeen kuljetus kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 21.00 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin. (2xA, 1xL, 1xP)

lento

11. päivä keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 11.35.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Senegalin kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus jaetussa 2 h huoneessa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito, kolmena matkapäivänä täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • verot, palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Senegalin kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 840 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Keltakuumerokotusta ja malarianestolääkitystä suositellaan. 

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 650 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehto B.  Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta
   

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää alk./hlö 3 850 €
 • 27.10.2024 - 6.11.2024
  alk. 3 850€/hlö
 • 26.1.2025 - 5.2.2025
  alk. 3 850€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Senegalin kiertomatka
14 arvostelua
Erinomainen
Hyvä
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Afrikassa on mielenkiintoisempia paikkoja. Erityisesti Senegalin luonto ei tarjonnut elämyksiä. Maa on turvallinen liikkua.

 
 


 

Tosiasiat. Hyvä oli.

Helinä

Suosittelen, riittävästi ohjelmaa.

Hyvä tietää Senegalin kiertomatkasta

Matkojen ajankohtaan lämpötila Senegalissa on rannikolla päivisin noin + 21 C – + 27 C, sisämaassa lämpötila on usein hieman korkeampi. Tammikuu on kuivaa kautta eli sateita ei oikeastaan ole, lokakuussakin hyvin vähän. Varaa mukaan kesävaatteiden lisäksi kuitenkin jotain lämpimämpääkin esim. ilmastoituja tiloja varten. Mukavat jalkineet ovat tärkein matkavaruste, lisäksi mukaan kannattaa pakata uima-asu Salyn osuutta varten.

Senegalin matkalle suositellaan keltakuumerokotusta ja malarianestolääkitystä. Senegalin bakteerikanta on erilainen kuin Suomessa, joten mm. käsihygieniaan on syytä kiinnittää erityistä huomiota. 

Valuuttana Senegalissa on Länsi-Afrikkalainen CFA-frangi (XOF), jota ei voi vaihtaa Suomessa. Varaa mukaan euroja/USAn dollareita. Yleisimmät luottokortit käyvät osassa hotelleita ja isommissa tavarataloissa.

Senegalin kiertomatkalla käymme kolmessa Unescon maailmanperintöön kuuluvassa kohteessa:
Goréen saari
Saint-Louis
Djoudjin lintujensuojelualue