Viehättävä Cotswolds Englanti Olympia

Matka hurmaavaan Etelä-Englantiin

- kiehtovia maisemia ja historiaa
6
päivää
Uutuus

Etelä-Englannin matkalla kiehtova historia ritarimyytteineen kietoutuu sujuvasti nykyajan tv-sarjoista tuttuihin maisemiin. Idylliset pikkukaupungit, kuvaukselliset maalaiskylät ja vanhat talot ihanine puutarhoineen luovat upeat puitteet matkalle.

Matka eteläiseen Englantiin

Matkareitti
Winchester
2 yötä
Portsmouth ja Isle of Wight
retki
Oxford
3 yötä
Cotswolds
retki

Aloitamme matkan Winchesteristä, Englannin entisestä pääkaupungista ja Jane Austenin romaaneista tutuissa maisemissa. Winchesterissä on yksi Euroopan suurimmista katedraaleista sekä maineikas poikakoulu, joka toimi ainoastaan sisäoppilaitoksena aina vuoteen 2022 saakka. Winchesteristä teemme retken merenkulusta ja varsinkin meritaisteluista kuuluisaan Portsmouthiin. Täältä noin tunnin lauttamatkan päässä on Isle of Wight, Britannian suurin saari. Käymme saarella ihailemassa ehkä hieman epätyypillistä englantilaista ilmastoa ja Kuningatar Victorialle aikanaan rakennettua kesäkotia.

Matkalla koemme Englantia aidoimmillaan ja sukellamme kevyesti maan historian eri aikakausille

Costwoldsin kukkulajonojen alueelle teemme päiväretken, jolla tutustumme viehättäviin pikkukyliin, keltaisesta savesta rakennettuine ja köynnösten peittämine taloineen. Kylien läpi virtaavat joet ylitämme vanhoja kivisiltoja pitkin. Päivän aikana tutustumme myös Winston Churchillin syntymäkotiin, Blenheimin palatsiin ja sään salliessa teemme muutaman kilometrin kävelyn Costwoldsin maisemissa.

Oxfordin historiallisessa yliopistokaupungissa liikumme pääasiassa kävellen, kapeahkoilla mukulakivikaduilla. Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee yliopiston kampusten alueilla, täältä löytyvät niin komisario Morsen seikkailuista kuin Harry Potter -elokuvistakin tutut paikat. Oxfordissa ehdit vielä ennen kotimatkaa vaikkapa soutelemaan kaupunkia halkovalle Thames-joelle.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat reittilennot, majoitus 2h huoneissa, useimpina päivinä puolihoito, ohjelman mukaiset retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 520 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Vuoden 2023 lähdöt

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Kuningas Arthurin pyöreä pöytä Great Hallin seinällä Winchester Englanti
Helsinki – Lontoo – Winchester

1.päivä, sunnuntai Lento (Finnair) Helsingistä Lontooseen klo 08.00 - 09.10. Kentältä jatkamme suoraan kohti Winchesterin historiallista kaupunkia, jossa yhdistyvät kaupungin parhaat puolet ympäröivän maaseudun raikkauteen. Matkalla poikkeamme Chawtonin pikkukylään ja tutustumme kirjailija Jane Austenin kotitaloon, jossa hän vietti elämänsä viimeiset 8 vuotta ja kirjoitti useimmat kuuluisista romaaneistaan.  

Saavuttuamme Winchesteriin syömme lounaan, jonka jälkeen teemme kävellen kierroksen kaupungilla. Winchester toimi Englannin pääkaupunkina ennen kuin Lontoosta tuli pääkaupunki ja arvolleen sopivasti täältä löytyy myös Euroopan suurimmaksikin mainittu katedraali. Winchester mainitaan myös nykyaikaisen krikettipelin syntymäpaikkana ja Hampshiren ruokapääkaupunkina, kaupungin ravintolatarjonta on laaja ja monipuolinen. Tutustumme tarkemmin Great Halliin, jonka linnansalin seinällä on oma versionsa kuningas Arthurista ja hänen pyöreän pöydän ritareistaan sekä käymme Winchesterin katedraalissa, jonne Jane Austen on haudattu.

Majoitumme kahdeksi yöksi kaupungin historiallisessa keskustassa sijaitsevaan Royal Winchester -hotelliin (★★★★). Illallinen hotellissa (L, P)

Osborne Isle of Wight Englanti
Portsmouth ja Isle of Wight

2. päivä, maanantai Aamulla otamme suunnan kohti rannikkoa ja Portsmouthia, ajomatkaa n. 50 km. Kaupunki sijaitsee Portsean saarella ja onkin ainoa englantilainen kaupunki, joka ei ole Iso-Britannian mantereella. Portsmouthin  tärkeimmät nähtävyydet liittyvät vahvasti Englannin merihistoriaan, kuuluisimpana tietysti Trafalgarin taistelusta kuuluisa amiraali Nelson ja hänen aluksensa HMS Victory. Tarinan mukaan Nelson söi viimeisen ateriansa juurikin Portsmouthissa ennen lähtöään Trafalgarin taisteluun. Merimuseossa on pysyvä näyttely Nelsonin elämästä ja hänen perinnöstään. Portsmouth on toki muutakin, mm. yhden Iso-Britannian kuuluisimman kirjailijan Charles Dickensin syntymäpaikka ja Jane Austenin romaanin, Kasvattitytön tarinan, päähenkilö on täältä kotoisin.

Portsmouthista jatkamme lautalla Isle of Wight saarelle. Näemme mm. kukkivien puutarhojen keskellä kohoavan Osbornen linnan.  ”On mahdotonta kuvitella kauniimpaa paikkaa”, sanoi kuningatar Victoria Osbornesta, rakkaasta kotipaikastaan saarella. Talo rakennettiin kuningatar Victorialle ja prinssi Albertille kesäkodiksi. Prinssi Albert suunnitteli talon itse italialaisen renessanssipalatsin tyyliin. 

Illaksi palaamme Winchesteriin. (A, L)

Oxfordin upea yliopisto Englanti
Winchester - Oxford

3. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme vielä tutustumaan yhteen Winchesterin tärkeistä nähtävyyksistä eli Winchester Collegeen. Koulu perustettiin vuonna 1382 ja on sijainnut samassa paikassa siitä lähtien. Yli 600 vuotta se oli tyypillinen englantilainen sisäoppilaitos yläluokan pojille, mutta syksy 2022 toi suuren muutoksen kun kouluun tulivat ensimmäiset päiväoppilaat.

Jatkamme matkaa Oxfordiin. Ennen majoittumista teemme kävelykierroksen Oxfordissa, tässä maineikkaassa, historiallisessa yliopistokaupungissa rikosylikomisarioiden Morse ja Lewis jalanjäljillä. Oxford on myös Tolkienin kotikaupunki.

Majoitumme kolmeksi yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan Malmaison Oxford- hotelliin (★★★★).  Ilta vapaata aikaa (A, L)

Burton-on-the-Water ja hunajanväriset talot
Retkipäivä Cotswoldsin maisemissa

4. päivä, keskiviikko Hyvin varhain aamulla lähdemme bussilla Cotswoldsin kumpuileviin maisemiin ja vietämme kokonaisen päivän nauttien ainutlaatuisista maisemista ja tyypillisestä englantilaisesta pikkukaupunki-idyllistä. Cotswoldsin porttina tunnettu Burford on viehättävä kaupunki, jonka pääkatu vie kohti Windrush-jokea, ohi Cotswoldsin kivimökkien, Yrjön aikaisten kaupunkitalojen, keskiaikaisen kirkon ja historiallisten pubien. 

Matkamme jatkuu Burton-on-the-Wateriin, jota myös Cotswoldsin Venetsiaksi kutsutaan. Kylä on kuuluisa hunajanvärisestä kiviarkkitehtuuristaan ja viidestä Windrush-joen ylittävästä kaarisillastaan. Sään salliessa teemme muutaman kilometrin kävelyretken, reitti on pieni pala Wardens Way -patikointireitistä. 

Seuraava kohteemme on  Blenheimin palatsi, joka rakentaminen aloitettiin vuonna 1705. Palatsi on Englannin parlamentin lahja John Churchillille, ensimmäiselle Marlboroughin herttualle. Yhdeksän sukupolvea myöhemmin palatsissa syntyi muuan Winston Churchill, tuleva pääministeri. Vielä tänäkin päivänä palatsi kuuluu Marlboroughin herttualle. Nykyään palatsi on avoinna matkailijoille ja kuuluu myös Unescon maailmanperintölistalle.

Illaksi palaamme Oxfordiin. (A, L) 

Oxfordin yliopistoaluetta Englanti
Oxford

5. päivä, torstai Tämän päivän vietämme kokonaisuudessaan tutustuen Oxfordin nähtävyyksiin kävellen. Oxford on ennen kaikkea yliopistokaupunki. Yliopisto on perustettu jo keskiajalla, vuonna 1096 ja on englanninkielisen maailman vanhin yliopisto.  

Näemme useita merkityksellisiä, kuuluisia rakennuksia ja paikkoja, joista osa on tuttuja myös TV-sarjoista Morse ja Lewis sekä Harry Potter-elokuvista. Oxfordin ehkä tärkein nähtävyys on Sheldonian Theatre, tyylikäs, hienostunut ja vanhanaikaista glamouria henkivä yliopistorakennus, jossa järjestetään yliopiston tärkeimmät seremonialliset tapahtumat, mutta myös konsertteja ja luentoja. Kävelykierroksella tutuksi tulevat myös Bodleian Library, yliopiston pääkirjasto ja Christ Church, luultavasti Oxfordin vaikuttavin, linnamainen college, jossa on kuvattu myös Harry Potter-elokuvia.

Jäähyväisillalliselle matkaamme Wolvercorten kylään, Trout Inn – pubiin. Tämä pubi oli mm. rikosylikomisario Morsen lempipaikka. 1600-luvulta peräisin oleva pubi on täynnä historiaa, mutta nykyaikaisella vivahteella ja tarjoaa erityiset puitteet ruokailulle (A, P)

lento
Oxford – Lontoo - Helsinki

6. päivä,perjantai Aamupäivä on vapaata aikaa käyskennellä Oxfordin historiallisilla kaduilla, nauttia aidon englantilaisen yliopistokaupungin tunnelmasta, kauniista puistoista tai kenties joella veneellä soudellen.

Puolelta päivin lähdemme kohti Heathrown lentokenttää. Matkalla pysähdymme vielä lyhyesti Wallingfordissa, Agatha Christien haudalla. Finnairin lento lähtee klo 16.10 ja saapuu Helsinki-Vantaalle klo 21.00 (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Matka hurmaavaan Etelä-Englantiin
 • suorat lennot Helsinki – Lontoo – Helsinki turistiluokassa 

 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa 

 • ohjelmassa mainitut ruokailut (useimpina päivinä vähintään puolihoito)

 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen

 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 

 • palvelupalkkiot hotelleissa 

 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajalle 

 • suomalainen matkanjohtaja 

Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Matka hurmaavaan Etelä-Englantiin

Lisämaksu 1h huoneesta on 520 €.

Tarkista passisi voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Huomioithan, että Iso-Britannia ei enää kuulu EU-maihin joten virallinen henkilökortti ei kelpaa matkadokumentiksi. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Kopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Retkillä on paljon kävelyä historiallisissa paikoissa ja osin hyvin epätasaisilla kaduilla, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ryhmän minimikoko 15.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 500 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovellamme poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 150 €/hlö
 • 90 - 61 vrk ennen matkaa, pidätetään 250 €/hlö
 • 60 - 45 vrk ennen matkaa, pidätetään ennakkomaksu
 • 44 - 21 vrk ennen matkaa, pidätetään 1 800 €/hlö
 • 20 - 8 vrk ennen matkaa, pidätetään 2 000 €/hlö
 • 7 vrk ennen matkaa tai sen jälkeen, pidätetään 95% matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinta perustuu 6.8.2023 lähdön osalta 23.3.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää matkasta Etelä-Englantiin

Englannin sää on vaihtelevaa mutta alkusyksystä lämpötilat ovat vielä + 20 C molemmin puolin. Yöllä on viileämpää, noin + 10 C. Suosittelemme ottamaan mukaan myös kevyet sadevarusteet. Mukavat jalkineet ovat tärkein matkavaruste, koska matkalla kävellään paljon ja myös epätasaisilla mukulakivikaduilla.

Englannissa on käytössä pistoketyyppi, jossa on kolme litteää piikkiä. Jännite ja taajuus ovat samat kuin Suomessa, mutta suomalaiset sähkölaitteet (esim. laturit) tarvitsevat adapterin sopiakseen paikallisiin pistorasioihin. 

Englannin valuutta on punta (GBP). Puntia on hyvä vaihtaa jo Suomessa ainakin pieni määrä. Useimmissa liikkeissä, hotelleissa ja ravintoloissa voit maksaa myös luottokortilla.

Matkalla tutustumme myös yhteen Unescon maailmanperintökohteeseen, Blenheimin palatsiin