Meteora-luostari-Kreikkan-kiertomatka-Olympia-Kaukomatkat

Suuri Kreikan kiertomatka

- matka antiikin ajan ihmeisiin
11
päivää
alk. 3 740 €/hlö

Suurella Kreikan kiertomatkalla näet monia antiikin aikojen ihmeitä ja peräti seitsemän Unescon maailmanperintökohdetta, jotka kertovat omalla kiehtovalla tavallaan muinaisista ajoista. Ateenassa vanhankaupungin kapeat kujat, busukimusiikki ja tavernojen tuoksut ovat sopusoinnussa muinaisten monumenttien lomassa.

Kreikan parhaat palat kiertomatkalla

Matkareitti
Ateena
3 yötä
Peloponnesoksen niemimaan retki
Pireus – Poros – Epidauros – Mykene – Napflio – Korintin kanava
Thessaloniki
2 yötä
Meteora
1 yö
Delfoi
retki
Patras
2 yötä
Olympia
retki
Ateena
2 yötä

 Kreikan kiertomatkan ensimmäinen, ja myös viimeisin, kohde on pääkaupunki Ateena. Kaupungin tunnetuin kohde on uskomaton Akropolis-kukkula ja Parthenonin temppeli mutta kaupungissa on lukuisa määrä myös muuta nähtävää ja koettavaa. Ateenasta teemme päiväretken kauniille Peloponnesoksen niemimaalle, tutustuen mm. Mykeneen, Epidaurokseen ja Korintin kanavaan.

Kreikan matkalla nautimme tietenkin myös kreikkalaisen keittiön herkkuja

Ateenasta jatkamme suurnopeusjunalla Kreikan toiseksi tärkeimpään kaupunkiin Thessalonikiin, joka on perinyt kulttuurivaikutteita monilta kansoilta yli 2000-vuotisen historiansa aikana. Thessalonikista jatkamme Meteoran ainutlaatuisiin maisemiin ja tutustumme kalliopylväiden huipulle rakennettuun luostariin.

Antiikin ajan ihmeet jatkuvat kun tutustumme Delfoihin, jossa oraakkeli ennusti tulevia aikoja ja Olympiassa urheiltiin tyyliin ”Citius, Altius, Fortius”.  Majoitumme Patraksen vilkkaassa satamakaupungissa kaksi yötä ja teemme retken Olympiaan. Rannikon Diakopotosta matkaamme junalla vuoriston Kalávrytaan ja vierailemme Mega Spilaion luostarissa. Matkan lopuksi palaamme vielä Ateenaan ja ehdit tutustua kaupunkiin myös oman aikataulusi mukaisesti. Unescon maailmanperintökohteita nähdään Kreikan kiertomatkalla useita.

Teemme matkaa myös uudella suurnopeusjunalla sekä hieman hitaammin kapearaiteisella Odontotos-junalla huikeissa kanjonimaisemissa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat reittilennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, lento- ja turistiverto sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomenkielinen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 1 090 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

8. - 18.10.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Ateena

1. päivä, tiistai Suora lento Helsingistä Ateenaan (Aegean Airlines) klo 14.00–17.45. Majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan NYX Esperia Palace -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Akropolis-kukkula-ja Parthenonin-temppeli-Ateena-Kreikka
Ateena

2. päivä, keskiviikko Ateenassa aistimme monituhatvuotista historiaa. Vanhassakaupungissa Plákan ja Monastirákin alueella on siellä täällä monumentteja ja raunioita muistuttamassa antiikin aikojen suuruudesta. Tunnetuin muinainen maamerkki on kaikkialle näkyvä linnavuori eli Akropolis-kukkula ja sen laella sijaitseva Parthenonin temppeli. Kaupunkikierroksella nousemme ylös Akropolikselle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Nousu edellyttää normaalia liikuntakykyä. Näemme Sýntagma-aukion parlamenttitaloineen sekä paikannamme tärkeimmät ostosalueet. Retken päätteeksi lounas. (A, L)

Korintin kanava Kreikka
Pireus – Poros – Epidauros – Mykene – Napflio – Korintin kanava

3. päivä, torstai Teemme kokopäiväretken Peloponnesoksen niemimaalle. Aamulla on kuljetus Pireuksen satamaan, josta pikalaiva vie meidät tunnissa Porosin saarelle. Meillä on tovi aikaa viehättävässä pikkukaupungissa ennen kuin siirrymme lautalla muutaman sadan metrin levyisen salmen yli Galatasiin, jossa bussimme odottaa. Epidauroksessa näemme lääkintätaidon ja parantamisen jumalan Asklepioksen pyhäkön ja testaamme hyvin säilyneen amfiteatterin erinomaisen akustiikan. Lounastamme Napflion romanttisessa kaupungissa. Pysähdymme myös Mykenessä, jonka mukaan nimettiin noin 1600–1100 eaa. vaikuttanut mykeneläinen kulttuuri. Kaivauksissa löydetyistä esineistä tunnetuin on ns. Agamemnonin kultainen kuolinnaamio. Sekä Mykene että Epidauros ovat Unescon maailmanperintökohteita. Näemme myös Korintin kanavan. Vain 6 kilometriä leveän Korintin kannaksen läpi rakennettiin 1800-luvun lopussa kapea kanava, joka yhdistää läntisen Korintinlahden itäpuoliseen Saroninlahteen. Peruskallioon louhittu syvä, lähes pystysuora uoma oli aikakautensa insinöörien taidonnäyte. (A, L)

Valkoinen-torni-kaupungin-symboli-Thessaloniki-Kreikka
Ateena – Thessaloniki

4.–5. päivä, pe–la Lähdemme aikaisin perjantaiaamuna suurnopeusjunalla Thessalonikiin, jonne saavumme jo ennen puoltapäivää. Syömme lounaan ennen kuin majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Vanoro-hotelliin (★★★★★). Varhaisen herätyksen vuoksi loppupäivä on varattu lepoon.

Lauantaina tutustumme aamupäivän kierroksella 300-luvulla eaa. perustettuun Thessalonikiin. Se sai nimensä silloisen Makedonian kuninkaan Kassandroksen vaimon, Thessaloniken mukaan. Apostoli Paavali saarnasi täällä ja kirjoitti myöhemmin paikalliselle seurakunnalle ns. Tessalonikalaiskirjeet. Kaupungin varhaiskristilliset ja bysanttilaiset monumentit kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Keskustassa sijaitseva ns. Valkoinen torni on kaupungin symboli. Lounaan jälkeen on aikaa tutkia kaupunkia itsenäisesti. (2xA, 2xL)

Meteora-luostari-Kreikka-Olympia
Thessaloniki – Meteora

6. päivä, sunnuntai Lähdemme aamulla muutaman tunnin bussimatkalle sisämaahan Kalampákan kaupunkiin ja Meteoran luostarialueelle. Meteoran kuusi toimivaa luostaria on rakennettu satoja metrejä korkeiden kalliopylväiden päälle. Vanhin luostareista on vuonna 1344 perustettu Suuren Metéoron luostari, joka on antanut nimensä koko alueelle. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Meteora on Kreikan toiseksi suurin ja merkittävin luostarialue Athosvuoren jälkeen. Huom. Vierailemme tilanteen mukaan yhdessä alueen luostareista, jonne johtavalla reitillä saattaa olla useita satoja portaita noustavana. Tämä edellyttää normaalia liikuntakykyä. Lounaan jälkeen majoitumme Kalampákan keskustaan ensimmäisen luokan Divani Meteora -hotelliin (★★★★). Loppupäivä on vapaata. (A, L)

Athene Pronaian pyhäkkö Delfoi Kreikka
Meteora – Delfoi – Patras

7. päivä, maanantai Meillä on edessämme noin 350 kilometrin päivämatka, joten lähdemme hyvissä ajoin liikkeelle. Pysähdymme antiikin aikaisessa Delfoissa, joka oli auringonjumala Apollonille pyhitetty paikka. Delfoi tunnetaan oraakkelistaan, jolla oli ainutlaatuinen kyky antaa kaikkitietäviä lausuntoja ja ennustuksia. Ennustukset olivat usein moniselitteisiä ja tulkinnanvaraisia, minkä vuoksi jopa kokonaiset valtakunnat tuhoutuivat väärän tulkinnan seurauksena. Delfoi on – kuinkas muutenkaan – Unescon maailmanperintö-kohde. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Patrasiin, jossa majoitumme 2 yöksi rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan My Way -hotelllin (★★★★). (A, L)

Antiikin aikaisen Olympia stadionin sisäänkäynti Peloponnes Kreikka
Olympia

8. päivä, tiistai Vajaan sadan kilometrin matka Olympiaan taittuu noin puolessatoista tunnissa. Olympian Zeus-jumalan patsas oli yksi antiikin maailman seitsemästä ihmeestä. Se oli 13 metriä korkea patsas, jonka koristeluun oli käytetty suuret määrät norsunluuta ja kultaa. Olympia on antanut nimensä myös olympialaisille. Juuri täällä pidettiin vuonna 776 eaa. antiikin ajan ensimmäiset olympialaiset, jonka voittaja on kirjattu muistiin. Myös Olympia Kaukomatkatoimiston nimen alku ja juuri on siis Kreikassa Peloponnesoksen niemimaan Olympiassa. Arkeologinen alue koostuu useista Zeuksen temppelin ympärillä olevista raunioista. Tutustumme kävelykierroksella Olympiaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen palaamme hotelliin iltapäivällä. (A, L)

Odontos-juna
Patras – Diakopto – Kalávryta – Ateena

9.–10. päivä, ke–to Keskiviikkoaamuna lähdemme vajaan tunnin päähän Diakoptoon, jossa vaihdamme bussista junaan. Historiallinen Odontotos-rautatie lukuisine siltoineen ja tunneleineen myötäilee Vouraikos-joen kanjonia ja sen huikeita maisemia. Radan jyrkimmät osuudet juna kiipeää hammasrattaiden avustamana. Noin tunnissa taitamme parinkymmenen kilometrin matkan ylös vuoristoon Kalávrytan viehättävään pikkukaupunkiin, jossa meillä on hetki vapaa-aikaa. Lounaan jälkeen vierailemme jyrkän kalliorinteen kainalossa sijaitsevassa Mega Spilaion luostarissa.

Myöhemmin jatkamme matkaa Ateenaan, jossa majoitumme 2 yöksi jo tuttuun NYX Esperia Palace -hotelliin.

Torstaina on koko päivä vapaa-aikaa aina päivälliseen asti. (2xA, 1xL, 1xP)

lento

11. päivä, perjantai Aamulla kuljetus kentälle, josta suora lento (Aegean Airlines) klo 9.20–13.10. Helsinkiin. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Suuri Kreikan kiertomatka
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Suuri Kreikan kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 8.10.2024 lähdöllä 1 090 €.

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Matkalla kävellään paljon, joten osallistujilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 650 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehto B. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta
   

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää alk./hlö 3 740 €
 • 8.10.2024 - 18.10.2024
  alk. 3 740€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Suuri Kreikan kiertomatka
24 arvostelua
Erinomainen
40.00 %
Hyvä
60.00 %
Ok
0.00 %
Ei kovin hyvä
0.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Menkää ja kokekaa pala antiikin Kreikkaa itse!

 
 


 

Rami B.

Hyvin toimiva matka Olympian tapaan - vähän muita kalliimpi mutta kaikki toimii. Voimme suositella!

 
 


 

Olli ja Pirkko

Hyvä tietää suuresta Kreikan kiertomatkasta

Matkan aikaan lokakuussa on vielä lämmintä. Päivisin lämpötilat ovat yleensä noin + 22 - 26 C, öisin n + 15 C, sateita tulee harvoin. Matkalle kannattaa kesävaatteiden lisäksi ottaa mukaan lämmintä vaatetta viileitä iltoja ja aamuja varten. Mukavat jalkineet (esim. lenkkitossut) ovat suositeltavat, koska retkillä kävelemme paljon.

Valuuttaa ei Kreikan matkalle tarvitse vaihtaa, eurot käyvät täälläkin. Yleisimmät luottokortit kelpaavat lähes kaikkialla.

Linkit Suurella Kreikan kiertomatkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin:
Acropolis, Athens
Sanctuary of Asklepios at Epidaurus
Archaeological Sites of Mycenae and Tiryns
Archaeological Site of Delphi
Meteora
Paleochristian and Byzantine Monuments of Thessalonika
Archaelogical Site of Olympia