Hyppää pääsisältöön

Filippiinien kiertomatka

Näe Manilan tärkeimmät nähtävyydet, Banauen riisiterassit ja Boholin "suklaakukkulat" sekä ihastu kummituseläimiin ja valkoisiin hiekkarantoihin.
12 päivää alk.2 990 €/hlö
  • 23.10.2018 - 4.11.2018 Varaa
  • 18.12.2018 - 30.12.2018 alk. 3 110 €/hlö Varaa
  • Manila 2+1 yötä
  • Banaue 3 yötä
  • Sagada retki
  • Bohol retki
  • Panglao 4 yötä
  • Balicasag retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kun Espanjan kuninkaan palveluksessa ollut löytöretkeilijä Ferdinand de Magalhães saapui 500 vuotta sitten eurooppalaisille siihen saakka tuntemattomaan Tyynenmeren saaristoon, hän löysi tulivuorten keskeltä vehreän, trooppisen ja hedelmällisen paratiisin. Saaristolle annettiin nimi Filippiinit kuningas Filip II:n mukaan ja siitä tuli Espanjan omaisuutta yli kolmeksisadaksi vuodeksi. Roomalaiskatolinen kirkko ja espanjan kieli asettuivat pysyvästi saarille. Kaakkois-Aasian valtioista Filippiinit on nykyään lähes dramaattisen katolinen lukemattomine uskonnollisine fiestoineen ja toisaalta amerikkalaisen ”easy going”, hilpeä ja joustava.

Leveä hymy ja lämmin vieraanvaraisuus valloittavat matkailijan. Kulinaristi taas rakastuu paikalliseen keittiöön ja erityisesti sen tuoreisiin meren antimiin. Pääkaupunki Manila sijaitsee Luzonilla, toisella Filippiinien suurimmista saarista. Unescon maailmanperintölistalla olevat Banauen riisiterassit, ”Jättiläisen portaat”, syntyivät jo 2000 vuotta sitten ja niitä yhä viljellään ja rakennetaan perinteisin menetelmin. Omaperäisiin hautajaistapoihin pääsemme tutustumaan igorot-heimon parissa Sagadassa. Boholin saaren tunnetuimmat maamerkit ovat lempeänpyöreät ”Suklaakukkulat”. Kiertomatkamme viimeiset päivät nautimme Panglao- ja Balicasag-saarten valkoisista hiekkarannoista ja niitä ympäröivästä kristallinkirkkaasta merestä.

Matkaohjelma

Vuoden 2018 matkat Vuoden 2019 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Useimpina päivinä puolihoito)

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 18.15 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Manilaan.

Manila
2. päivä, keskiviikko Saavumme Manilaan klo 18.40. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Sofitel Philippine Plaza -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee upealla paikalla Manila-lahden rannalla.

Manila
3. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen tutustumme Filippiinien yli 7000 saarta käsittävän tasavallan pääkaupunkiin Manilaan. Iloisenväriset, tupsuin ja metalliheloin koristellut täpötäydet pikkubussit, jeepneyt, sukkuloivat pitkin miljoonakaupungin katuja. Espanjalainen vaikutus näkyy katukuvassa, olihan Filippiinit Espanjan siirtomaa yli 300 vuoden ajan, kunnes Yhdysvallat otti maan hallintaansa. Pitkä siirtomaahistoria on jättänyt jälkeensä monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten vanhan espanjalaistyylisen kaupunginosan, muurien ympäröimän Intramurosin. Se tuhoutui muun kaupungin tavoin pahoin toisessa maailmansodassa. Entisöinnin jäljiltä Manilasta on kasvanut vilkas, värikäs ja hajanainen 16 kaupunginosasta muodostuva metropoli. Käymme Makatin kaupunginosassa, joka on liike-elämän ja kaupan moderni keskus monine ravintoloineen ja kahviloineen. Jatkamme kiertoajeluamme Filippiinien kansallissankarin Jose Rizalin mukaan nimettyyn puistoon. Syömme lounaan ja tutustumme Intramurosin kaupunginosaan, jossa näemme muun muassa San Agustinin kivikirkon ja käymme siirtomaa-ajan elämäntyylistä kertovassa Casa Manila -museossa. Meillä on myös aikaa ostoksille maailman kuudenneksi suurimmassa Mall of Asia -ostoskeskuksessa. (A, L)

Manila – Banaue
4. päivä, perjantai Bussimatkamme Luzonin saaren pohjoisosaan Banauen riisiterassialueelle tutustumaan ”maailman kahdeksanteen ihmeeseen” kestää pysähdyksineen noin 12 tuntia (n. 460 km). Matka sujuu leppoisasti katsellessamme vaihtelevia maisemia maaseudun pikkukylistä aina jylhään vuoristoon. Pysähdymme matkalla syömään lounaan paikallisessa ravintolassa. Majoitumme 3 yöksi vaatimattomaan Banaue-hotelliin (★★★). (A, L)

Banaue
5. päivä, lauantai Tänään tutustumme Unescon maailmanperintölistalla oleviin Banauen riisiterasseihin. Ifugao-kansa rakensi ne jo 2000 vuotta sitten. Samaa ikivanhaa rakennus- ja viljelytekniikkaa käytetään vielä nykyäänkin. Banaue on maailmanlaajuisestikin harvinainen esimerkki perinteiden siirtymisestä muuttumattomana sukupolvilta toisille. Matkaamme vuoristoteillä perinteisellä koristeellisella jeepney-minibussilla ja vierailemme riisiterassien hoitajien kylässä seuraamassa elämää peltojen keskellä. (A, L)

Sagada
6. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lähdemme Sagadaan tutustumaan kalliorinteillä sijaitseviin hautapaikkoihin (säävaraus). Erikoinen hautaamistapa sai alkunsa aikana, jolloin alueella harjoitettiin pääkallonmetsästystä. Hautaamalla kuolleet kallionrinteillä riippuviin arkkuihin varmistettiin, että vainaja sai olla rauhassa vihollisilta. Kaikki igorot-kansan edustajat eivät olleet oikeutettuja perinteiseen hautaamistapaan, vaan vainajan oli oltava naimisissa ja hänellä piti olla lapsenlapsia. Tutustumme paikallisten heimojen perinteisiin ja pääkallonmetsästyksen historiaan myös Bontoc-museossa. Päivällisen yhteydessä saamme nauttia paikallisista kansanlauluista ja -tansseista. (A, P)

Banaue – Manila
7. päivä, maanantai Palaamme tuttua reittiä takaisin Manilaan. Matkan varrella pysähdymme syömään lounaan. Majoitumme Makatin kaupunginosassa sijaitsevaan hyvään keskitason Dusit Thani Manila -hotelliin (★★★★). (A, L)

Manila – Panglao
8. päivä, tiistai Aamulla reilun tunnin lento Bohol-saaren pääkaupunkiin Tagbilaraniin. Matkaamme lentokentältä noin puolessa tunnissa Panglaon saarelle, jonne on Boholilta siltayhteys. Majoitumme 4 yöksi ensimmäisen luokan Bellevue Resort -hotelliin (★★★★★) ja syömme lounaan. Loppupäivä vapaa-aikaa. (A, L)

Bohol
9. päivä, keskiviikko Aamulla lähdemme Boholin maaseutukierrokselle, jonka kohokohtana ovat erikoiset Chocolate Hills -kukkulat. Legenda kertoo suklaanväristen kukkuloiden syntyneen jättiläisten tappelussa, kun he heittelivät toisiaan kivillä ja maakappaleilla. Toisen tarinan mukaan nuori jättiläinen taas itki rakastetun kuolemaa suurin kyynelkarpaloin, jotka jähmettyivät kukkuloiksi. Todellisuudessa erikoinen suklaan sävy syntyy kuivan kauden lopulla ruohon muuttuessa ruskeaksi. Tutustumme saarella myös uhanalaisiin kummituseläimiin, joita elää ainoastaan Kaakkois-Aasian saarilla. Lounaan nautimme leppoisan jokiristeilyn aikana. Ennen kuin palaamme hotelliimme, käymme vielä tapaamassa paikallisia käsityöläisiä. (A, L)

Balicasag
10. päivä, torstai Tänään lähdemme hotellin rannan tuntumasta vajaan tunnin venematkan päässä sijaitsevalle Balicasag-saarelle. Ympyränmuotoisen saaren koralliranta, kirkkaansininen meri ja sen lukuisat vedenalaiset asukkaat ovat tämän pienen paratiisin vetonauloja. Täällä on erinomainen mahdollisuus uida ja tutustua vedenalaiseen elämään, sillä sukellus- ja snorklausvälineitä vuokrataan paikan päällä. Balicasagin ranta on pääasiassa korallisoraa, joten mukaan kannattaa varata esim. kovapohjaiset uimatossut. Syömme saarella lounaan ja palaamme takaisin hotellille iltapäivällä. (A, L)

Panglao
11. päivä, perjantai Vapaapäivä. Tänään on aikaa vaikka rentoutua hotellilla ja nauttia ympäröivästä kristallinkirkkaasta merestä ja hiekkarannasta. Illalla jäähyväispäivällinen. (A, P)

Panglao – Manila
12. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lennämme Manilaan. Käymme filippiiniläistä taidetta ja kulttuuria esittelevässä Ayala-taidemuseossa, syömme myöhäisen lounaan ja voimme tehdä viime hetken ostoksia Makatin ostoskeskuksissa. Illalla kuljetus lentokentälle, josta klo 22.40 lento (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin. (A, L)

13. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 12.10.

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Alustavat matkapäivät keväällä 12.-24.2.2019

Matka on alustavasti varattavissa toimistostamme (09 696 2770 tai olympia@olympia.fi)
Matkan hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan Kaukomatkaesitteessä 2019

Lisämaksu yhden hengen huoneesta helmi-lokakuussa 630 e, joulumatkalla 680 e.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. 
Suosittelemme hyttyskarkotetta. Filippiinien ilmasto on kuuma ja kostea läpi vuoden, mutta vuoristossa (esim. Banaue) voi aamuisin ja iltaisin olla viileämpää. Filippiineillä lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustukaa Filippiinien-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e/hlö
Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
- myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Filippiinien kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä