Celebrity-Solstice-Kaukoidan-risteily-Olympi

Kaukoidän risteily Japanista Singaporeen

- risteillen Japanista Taiwanin, Hongkongin ja Vietnamin kautta Singaporeen
18
päivää

Lähde tutustumaan Kaukoidän upeisiin kohteisiin ja nauti risteilymatkan helppoudesta Celebrity Millennium -aluksella. Matkan hintaan sisältyy kiertokäynnit kaupungeissa, suomalaisen matkanjohtajamme opastuksella. Meripäivinä nautit laivan monipuolisista palveluista ja herkullisista aterioista.

12 yön risteily Kaukoidässä sekä Tokio ja Singapore

Matkareitti
Tokio (12 yön risteily alkaa)
1 yö
Kagoshima, Japani
retki
Ishigaki, Japani
vapaapäivä
Taipei
retki
Hongkong
retki
Hue
retki
Singapore (risteily päättyy)
2 yötä

Matkamme alkaa Tokiosta, johon ehdimme tutustua kiertoajelulla. Jokohaman satamassa nousemme Celebrity Millennium -alukseen, joka on kotimme seuraavat kaksi viikkoa. Laivamme suuntaa aluksi Japanin eteläisimmälle pääsaarelle Kyushulle, jossa vierailemme kauniissa Kagoshiman kaupungissa. Seuraava kohteemme on Okinawan ulkosaaristossa, Ishigakin saarella, jossa vietämme leppoisan päivän nauttien kauniista rantamaisemista ja saaren hitaammasta elämänrytmistä.

Meripäivien aikana nautit laivan monipuolisista palveluista ja viihdeohjelmista sekä herkullisista aterioista 

Laivalta löytyy mm uima-allasalueet, kylpyläpalvelut, kuntosali, kirjasto ja elokuvateatteri, ohjattuja liikuntatunteja, erilaisia kansipelejä sekä paljon muuta ohjelmaa. Tai voit nauttia meri-ilmasta vaikkapa oman hyttisi parvekkeella.

Japanista suuntaamme Taiwanille, jossa tutustumme Taipein nähtävyyksiin ja myös seuraavassa kohteessa eli Hongkongissa teemme kiertoajelun

Vietnamissa teemme retken Parfyymijoen rannalla sijaitsevaan Hueen, vanhaan keisarilliseen pääkaupunkiin, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Risteilymme Kaukoidässä päättyy Malakansalmessa sijaitsevaan Singaporeen, joka on Aasian mallimaa monellakin mittarilla mitattuna. Singaporessa on vapaa-aikaa, joten ehdit tutustua kaupungin ostosmahdollisuuksiin, puutarhoihin ja nauttia hotellin mukavuuksista ennen paluulentoa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat reittilennot, majoitus 2h huoneissa/laivalla parvekehyteissä, täysihoitoateriat laivalla, ohjelmassa mainitut kiertoajelut ja retket kohteissa, palvelupalkkiot myös laivan henkilökunnalle. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h hytistä alk 2 390 €.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.

Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy aina lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Laivalla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Kaukoidän risteilyllä myös retket satamissa kuuluvat matkan hintaan (ei Ishigakissa)

Matkareitti: Tokio (Jokohama) – Kagoshima – Ishigaki – Taipei – Hongkong – Hue – Singapore

Matkaohjelma

15.11. – 2.12.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)
Hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

 

Lento kohteeseen

1. päivä, keskiviikko 15.11. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.55 suoralla lennolla Tokioon.

Vastakohtaisuuksien-Tokio-Japani
Tokio

2. päivä, torstai 16.11. Saavumme Tokion Hanedan kentälle 14.25. Majoitumme hyvään keskiluokan Grand Prince Takanawa -hotelliin (★★★★), joka sijaitsee Takanawan kaupunginosassa lähellä Shinagawan juna-asemaa. Tervetulopäivällinen. (P)

Celebrity-risteilyt
Tokio – Jokohama (risteily alkaa)

3. päivä, perjantai 17.11. Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen teemme Tokiossa lyhyen kiertoajelun. Asakusan kaupunginosassa vierailemme armeliaisuuden jumalan buddhalaistemppelillä ja sen läheisyydessä olevalla ostosalueella. Pysähdymme myös keisarillisen palatsialueen edustalla olevalla aukiolla. Kierroksemme jälkeen ajamme reilun tunnin matkan Jokohaman satamaan, josta risteilymme lähtee klo 19. (TH)

Aurinkokansi Celebrity Millenium
Merellä

4. päivä, lauantai 18.11. Meripäivänä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Sään salliessa uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy runsaasti. (TH)

Sake-valikoima-on-valtava-Japani
Kagoshima, Japani

5. päivä, sunnuntai 19.11. Saavumme Kyushun saaren eteläisimpään kaupunkiin Kagoshimaan klo 8 aamulla. Kagoshima sijaitsee lahden poukamassa, jonka silmiinpistävin maamerkki on jylhänä merestä nouseva Sakurajima-tulivuori. Kaupungissa sijaitsee mm. perinteinen japanilainen maisemapuutarha Sengan-en sekä Tenmonkan-ostosalue, jossa on myös useita paikalliseen ruokaan erikoistuneita ravintoloita. Tuliperäisen maaperän vuoksi seutu tunnetaan myös kuumista lähteistään. Teemme puolen päivän kierroksen Kagoshimassa. Laivamme jatkaa matkaa klo 17. (TH)

Upea-pannacotta-Celebrity
Merellä

6. päivä, maanantai 20.11. Meripäivänä voit nauttia Millennium-laivan palveluista. (TH)

Ishikagin valkoisia hiekkarantoja Okinawa Japani
Ishigaki, Japani

7. päivä, tiistai 21.11. Okinawan ulkosaariin kuuluvalta Ishigakilta löytyy valkoisia hiekkarantoja, mangrovemetsiä, turkoosia merta, leppoisaa elämänrytmiä ja hyvää ruokaa. Eipä ihme, että kohde on tokiolaisten suosima lomapaikka ja jotkut ihastuvat elämäntyyliin niin paljon, että muuttavat saarelle lopullisesti.

Tänään on vapaapäivä, jolloin voin osallistua laivan järjestämään kansainväliseen retkiohjelmaan tai kierrellä kaupunkia tai saarta omatoimisesti tai matkanjohtajan kanssa. Voit ottaa myös lautan alle 400 asukkaan Taketomin saarelle, jossa historia tuntuu pysähtyneen aikaan ennen autoja. Risteilymme jatkuu Ishigakilta klo 17. (TH)

Chiang-Kai-Shekin-muistohalli-ja-aukio-Taipei-Taiwan
Taipei (Keelung), Taiwan

8. päivä, keskiviikko 22.11. Saavumme Keelungin satamaan klo 8 aamulla. Päivän retken aikana vierailemme mm. Taipein Kansallisessa palatsimuseossa, jonka kiinalaisen taiteen kokoelma on maailman suurin ja sisältää paljon Kiinan entisten keisareiden yksityisiä taideaarteita. Kokoelma on vertaansa vailla ja museon merkittävyyttä Kiinan kulttuurille onkin verrattu Pariisin Louvren merkitykseen länsimaille. Tutustumme myös Taiwania aina kuolemaansa 1975 asti hallinneen Tšiang Kai-šekin komeaan muistohalliin, jossa on paljon erilaista väri- ja numerosymboliikkaa. Risteilymme jatkuu klo 17. (TH) 

Spa-Celebrity-risteilyt
Merellä

9. päivä, torstai 23.11. Meripäivänä voimme nauttia Millenniumin palveluista. (TH)

Victoria-peak-raitiovaunu-ja-Hongkongin-kaupunki
Hongkong

10. päivä, perjantai 24.11. Saavumme Hongkongiin klo 7.  Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle Hongkongin saarelle. Nousemme kuuluisalla Peak Tram -rinnejunalla ylös Victoria-kukkulalle ihailemaan upeaa maisemaa. Käymme saaren etelärannikolla sijaitsevalla Stanleyn perinteisellä ulkoilmatorilla, jossa myydään vaatteita, käsitöitä ja matkamuistoja. Aluksemme lähtee kohti Vietnamia klo 22. (TH)

Celebrity-Solstice-baari
Merellä

11. päivä, lauantai 25.11. Meripäivänä voimme nauttia Millenniumin palveluista. (TH)

Hien-Lam-paviljongin-portti-the-Citadel-Hue-Vietnam
Hue (Chan May), Vietnam

12. päivä, sunnuntai 26.11. Saavumme Chan Mayn satamaan klo 7 ja lähdemme retkelle heti aamiaisen jälkeen. Satamasta noin 2 tunnin ajomatkan päässä sijaitseva vanha keisarien hallintokaupunki Hue on tärkeä kulttuurikaupunki, jossa on yliopistoja, korkeakouluja ja useita museoita. Kaupungissa on hyvin säilynyt ranskalaistyylinen keskusta. Kaupungin halki virtaavan Parfyymijoen rannoilla voi nähdä näyttäviä keisarien mausoleumeja. Hue kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kuuluisimpia nähtävyyksiä on 1800-luvulla rakennettu, muurien ympäröimä hallintopalatsi – Keisarillinen kielletty kaupunki, jonne tavallisilla kansalaisilla ei aikoinaan ollut asiaa. Kauniin mäntymetsän keskellä sijaitseva Thien Mun temppelialue on peräisin 1600-luvulta ja edelleen tärkeä buddhalaisuuden keskus Vietnamissa. Risteilymme jatkuu klo 17. (TH)

Celebrity Millenium Metropolitan Restaurant
Merellä

13.–14. päivä, ma–ti 27.–28.11. Meripäivinä voimme nauttia Millenniumin palveluista. (TH)

Singaporen kaupunkikuvaa
Singapore

15. päivä, keskiviikko 29.11. Risteilymme päättyy aamuvarhaisella Singaporeen, joka tunnetaan aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkunana. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset sekä lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä.

Puolen päivän kaupunkikiertoajelumme jälkeen majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★) Marina Bayn alueelle. (A) 

Merlion-suihkulähde Singapore
Singapore

16.–17. päivä, to–pe 30.11.–1.12. Vapaapäiviä. Singaporessa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin, etnisiä kaupunginosia ja moderneja ostoskeskusksia rintarinnan. Kävelymatkan päässä hotellistamme on useampi ostoskeskus ja lähellä on myös Gardens by the Bay, jonka upeissa puutarhoissa ja kasvihuoneissa saa kulumaan vaikka koko päivän. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa.

Perjantai-iltana syömme matkan jäähyväispäivällisen. Illalla kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Finnair) lähtee klo 22.30. (2xA, P)

lento
Singapore - Helsinki

18. päivä, lauantai 2.12. Saapuminen Helsinkiin klo 6.10.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Aqua-hytti-Celebrity-Infinity

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta voit varata risteilylle Aqua-luokan hytin (2h hytti). Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle.
Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin tavalliset parvekehytit mutta varustelu niissä on hieman parempi.

Lisämaksu 1 410 €/henkilö. Hyttejä on rajoitetusti.
(Matkan perushintaan sisältyy laivalla 2h hengen parvekehytti)

alk. 1 410 € /henkilö
Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot (Helsinki–Tokio ja Singapore–Helsinki) business-luokkaan. Nauti tilavammista istumapaikoista, maukkaista aterioista ja hyvästä palvelusta.


Lisämaksu business-luokan paikoista alk. 3 670 €/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

 

alk. 3 670 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kaukoidän risteily Japanista Singaporeen
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset Tokiossa ja Singaporessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä
 • risteilyllä täysihoito, lisäksi ohjelmassa mainitut ateriat Tokiossa ja Singaporessa
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa (kantopalvelua ei kaikissa hotelleissa saatavilla)
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut 465 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kaukoidän risteily Japanista Singaporeen

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2 390 euroa (parvekehytissä). Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kk ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kk ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. 

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ryhmän minimikoko on 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi

Maksuehdot:
Ennakkomaksu 650 €.

Toinen ennakkomaksu (eräpäivä 11.9.2023), 1 450 €/hlö (2h parvekehytissä), 1 800 €/hlö (1h parvekehytissä) tai 2 150 €/hlö (2h Aqua-hytissä)
Loppumaksu erääntyy 29.9.2023.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 650 €/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 45–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
 • 30–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinta perustuu 19.5.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi-verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja

Olympian yleiset matkaehdot
18 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää risteilystä Kaukoidässä

Ruokailut risteilyllä

Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja. Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 10-50 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Pukeutuminen laivalla

Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos itse haluat, niin myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

Kaukoidän risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Risteilyn tietopaketti

Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on paljon käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.