Ranta-aluetta-Trincomalee-Sri-Lanka-Olympia

Kesämatka Sri Lankaan

- Rantalomaa, rikasta kulttuuria ja maisemajunamatka siirtomaa-ajan henkeen
12
päivää
alk. 3 390 €/hlö
Uutuus

Vehreä Sri Lanka on upea matkakohde ympäri vuoden. Suomen kesäkuukausina monsuunisateet kastelevat saaren etelä-ja länsiosaa, mutta saaren itärannikolla ajankohta on mitä mainioin kesälomaa ajatellen. Rentoudu Trincomaleen valkoisilla hiekkarannoilla, tutustu Kandyyn ja Minneriyan kansallispuistoon ja nauti vehreistä maisemista myös junamatkalla.

Monipuolinen matka Sri Lankaan 

Matkareitti
Negombo
1 yö
Habarana
2 yötä
Sigiriyan kalliolinnoitus
lisäretki
Dambulla
retki
Trincomalee
3 yötä
Kandy
2 yötä
Colombo
1 yö

Intian valtameressä sijaitseva Sri Lanka on monipuolinen ja kaikki aistit hurmaava, vehreä ja trooppinen saarivaltio. Mitä keskemmälle saarta matka etelästä etenee, sitä vuoristoisemmaksi taival käy. Matkan aluksi rentoudumme Negombon hiekkarannalla ja tutustumme Minneriyan kansallispuiston norsuihin ja sinulla on mahdollisuus nousta myös Sigiriyan kalliolinnoitukseen. Kun sitten saavumme kiemuraisia teitä pitkin Trincomaleen valkoisille hiekkarannoille, olemme jo nähneet vaikuttavan läpileikkauksen Sri Lankasta. 

Trincomalee on vielä rauhallinen matkakohde, joka tarjoaa paratiisirantoja ja maalauksellisia auringonlaskuja

Sri Lanka on rikas niin historialtaan kuin luonnoltaan. Sri Lanka on myös mausteiden makuja ja tuoksuja, eivätkä luonnonvaraisena kasvavat orkideat ja joulutähdet lakkaa ihmetyttämästä. Sri Lanka tunnetaan maailmanlaajuisesti teeviljelmistään, jotka tuotiin saarelle englantilaisten siirtomaaisäntien toimesta. Silloinen nimi Ceylon on jo jäänyt historiaan, mutta teenviljely on edelleen yksi maan pääelinkeinoista.  

Saamme matkan aikana myös mittavan läpileikkauksen eri uskonnoista, kun kuljemme saaren mutkaisilla teillä buddhalaisuuden, hindulaisuuden ja islamin maailmassa 

Kandyssa käymme Pyhän hampaan temppelissä, jossa säilytetään Buddhan hammasta. Kandysta jatkamme junalla Sri Lankan pääkaupunkiin Colomboon. Ehdimme tutustua kaupungin päänähtävyyksiin ja nauttia hyvätasoisen hotellimme palveluista ennen kotimatkaa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, vähintäin puolihoito päivittäin, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, Sri Lankan matkustuslupa sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 1 060 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

28.6. – 9.7.2024

A=aamiainen, L=lounas, RL = retkilounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, perjantai 28.6. Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.55 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Colomboon. 

Uimaranta-Negombo-Sri-Lanka
Negombo

2. päivä, lauantai 29.6. Saavumme varhain aamulla klo 5.25 Colomboon, josta jatkamme reilun tunnin ajomatkan päähän hienohiekkaisista rannoista tunnettuun Negomboon. Majoitumme ensimmäisen luokan Jetwing Blue -hotelliin (★★★★★), jossa meillä on huoneet käytössä heti saavuttuamme. Meillä on koko päivä aikaa levätä ja nauttia merestä sekä hotellin palveluista. Illansuussa nautimme maukkaan tervetulopäivällisen. (L, P) 

Luonnonvaraisena-kasvavat-orkideat-Sri-Lanka
Negombo – Habarana

3. päivä, sunnuntai 30.6. Lähdemme pysähdyksineen noin viiden tunnin ajomatkalle kohti Habaranaa, jossa majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Cinnamon Resort -hotelliin (★★★★). Pitkän bussinmatkan jälkeen on jaloitteluhetki tervetullut, teemme kävelyn hotellin kauniissa ympäristössä. (A, P) 

srilankannorsut-sri-lanka
Sigiriyan kalliolinnoitus (lisäretki) – Minneriyan kansallispuisto

4. päivä, maanantai 1.7. Varhain aamulla halukkaat voivat lähteä lisämaksulliselle retkelle Sigiriyan kalliolinnoitukseen. Ajomatka linnoitukselle kestää noin puoli tuntia. Historiankirjat kertovat srilankalaisten joutuneen yhä uudelleen puolustautumaan intialaisia tunkeutujia vastaan; varsinkin saaren pohjoisosa joutui toistuvasti Intiasta saapuneiden tamilien haltuun. 400-luvulla rakennettiin Sigiriyan kalliolinnoitus, jossa Sri Lankan varhaisimmat seinämaalaukset ovat säilyneet meidän päiviimme asti. Vaikuttava graniittikallio kohoaa yli 180 metrin korkeuteen ja sen huipulle johtavat portaat, joita vartioi aikoinaan suuri leijonapatsas. Portaat ovat paikoin kuluneita, kapeita ja kaltevia, mutta kipuaminen kallion laelle palkitaan huikealla näköalalla. Retki vaatii hyvää kuntoa eikä sovellu korkeanpaikankammoisille. Retki varataan ja maksetaan paikan päällä (hinta n. 40 USD). Ne, jotka eivät osallistu retkelle, voivat nauttia vaikka hotellin allasalueesta. 

Iltapäivällä menemme Minneriyan kansallispuistoon katsomaan norsuja. Ajomatkaa puistoon on puolisen tuntia. Perillä teemme reilut 2 tuntia kestävän maastoajelun jeepeillä, joiden jousitukset joutuvat koetukselle kuoppaisilla ja pölyisillä teillä. Norsujen rooli Sri Lankan historiassa, kulttuurissa ja uskonnossa on ollut ja on edelleen hyvin merkittävä. Srilankannorsu on oma aasiannorsun alalajinsa ja se on afrikannorsua pienempi. (A, P) 

Kaunis-ranta-Trincomalee-Sri-Lanka
Habarana – Trincomalee

5. päivä, tiistai 2.7. Tänään meillä on edessä pitkä siirtyminen saaren itärannikolle Trincomaleen. Maisemat ja kasvisto muuttuvat matkan aikana ja ilmasto perillä on selvästi miellyttävämpää helteisen alkumatkan jälkeen. Trinco on itärannikon suurin kaupunki, se tunnetaan ennen kaikkea upeista hiekkarannoistaan. Ennen saapumista hotelliin, tutustumme Koneswaramin hindutemppeliin, joka sijaitsee miltei majesteettisella paikalla Intian valtameren äärellä. Käymme myös Fort Fredrikin -linnakkeella. 

Yövymme 3 yön ajan hyvätasoisessa Trinco Blu by Cinnamon -rantahotellissa(★★★★). (A, P) 

Ranta-aluetta-Trincomalee-Sri-Lanka
Trincomalee

6.-7. päivä, ke-to 3.-4.7. Nämä päivät nautimme auringosta ja merestä. Jos et ole vielä kokeillut snorlausta, nyt on sen aika. Aika menee mukavasti nauttien hotellin monipuolisista palveluista sekä vesiurheilumahdollisuuksista (lisämaksullisia). Hotelli järjestää valas- ja delfiinisafareita (säävarauksella, lisämaksullisia), joihin kannattaa ehdottomasti osallistua. Touko-lokakuu on delfiinisesonkia parhaimmillaan, joten veneretken aikana leikkisät pyöriäisdelfiinit tulevat todennäköisesti tutuiksi. On mykistyttävää nähdä näitä upeita nisäkkäitä isoissa laumoissa lähietäisyydeltä. (2xA, 2xP) 

Luolatemppeli-Dambulla-Sri-Lanka
Trincomalee – Dambulla – Kandy

8. päivä, perjantai 5.7. Aamiaisen jälkeen otamme suunnaksi saaren maatieteellisen keskustan Dambullan. Singaleesien kuningas Valagamba pakeni Dambullan kallioluoliin tamilien valloittaessa suuren osan saarta ensimmäisellä vuosisadalla ennen ajanlaskumme alkua. Sittemmin luolat on muutettu upeaksi buddhalaiseksi pyhätöksi, jonka historialliset seinämaalaukset ovat vertaansa vailla. 

Matkamme jatkuu kohti vuorten keskellä sijaitsevaa Kandya, joka Sri Lankan valtaväestön singaleesien entinen pääkaupunki. Tänään se on merkittävä kulttuuri- ja käsityökeskus sekä Unescon maailmanperintökohde. Pitkän päivän päätteeksi majoitumme 2 yöksi muutaman kilometrin päässä kaupungista, vehreässä maisemassa joen varrella sijaitsevaan keskitason Cinnamon Citadel -hotelliin (★★★★). (A, L, P) 

Pyhan-hampaan-temppeli-Kandy-Sri-Lanka
Kandy

9. päivä, lauantai 6.7. Vain reilun puolen tunnin päässä hotellistamme sijaitsee taianomainen ja seesteinen suojeltu metsäalue Udawattakele, johon tutustumme aamiaisen jälkeen. Metsän uumenista löytyy keskiaikaisia kallioita, satoja erilaisia kasveja sekä varsin vaikuttava määrä lintulajeja, hyönteisiä ja perhosia. Täältä löytyy myös piskuinen brittiläinen Garrisonin hautausmaa. Udawattakele on luontoystävän paratiisi. 

Iltapäivällä teemme parin tunnin vierailun Kandyyn, joka oli singaleesien kuningaskunnan pääkaupunki 1500-luvun lopusta saaren valloittaneiden brittien kanssa vuonna 1815 solmittuun sopimukseen saakka. Tutustumme Kandyn päänähtävyyteen, Pyhän hampaan temppeliin, jossa säilytetään pyhäinjäännöksenä Buddhan hammasta ja näemme singaleesien kuningaskunnan viimeisen hallitsijan Sri Wickrama Rajasinghen rakennuttaman sisäjärven. Illan jo hämärtyessä palaamme takaisin hotelliin. (A, P) 

Kandy-juna-asema-Sri-Lanka
Kandy – Colombo

10. päivä, sunnuntai 7.7. Aamupäivällä tutustumme Giragama Tea -museoon. Kumpuilevassa maisemassa teepensaiden keskellä sijaitseva entinen tehdas on muutettu pienimuotoiseksi museoksi ja myymäläksi. Näemme, miten teetä käsitellään sekä nautimme kupillisen tuoksuvaa teetä. Juuri teelehtien ja kahvin kuljettamista varten alkoi Sri Lankan rautatieliikenne jo 1840-luvulla. Tällöin Sri Lanka oli brittiläisen vallan alla ja luonnonrikkaudet oli saatava satamiin ja edelleen Eurooppaan. Astumme junan kyytiin ja kolmituntisen matkan ajan kiskot vievät meidät henkeäsalpaavien maisemien ja paikalliskylien läpi Colomboon. Vauhti ja junan mukavuudet eivät päätä huimaa, mutta saamme kokea aitoa srilankalaista tunnelmaa. Matkatavarat menevät bussin kyydissä Colomboon, joten niistä ei tarvitse huolehtia. 

Majoitumme Colombossa keskusta-alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Cinnamon Grand -hotellin (★★★★★) ja sen executive-huoneisiin. Meillä on käytössämme hotellin executive lounge, jossa on tarjolla virvokkeita ja pientä purtavaa. (A, RL)

Colombo-Sri-Lanka
Colombo

11. päivä, maanantai 8.7. Viimeinen matkapäivämme pitää sisällään Colombon kaupunkikierroksen, aikaa on hyvin myös tehdä tuliaisostoksia Colombossa tai vaikka nauttia hotellin uima-allasalueesta. 

Läksiäispäivällisen jälkeen meillä on vielä aikaa levähtää huoneissamme. Aamuyön tunteina lähtö lentokentälle, josta klo 06.55 lento (Turkish Airways) Istanbulin kautta (Turkish Airways) Helsinkiin. (A, P) 

lento

12. päivä, tiistai 9.7. Saavumme Helsinkiin klo 18.50.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Matkailijat-katsovat-kalliolinnoitusta-Sigiriya-Sri-Lanka

Sigiriyan kalliolinnoitus

Sigiriyan kalliolinnoitus

4. päivä, maanantai 1.7. Mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Sigiriyan kalliolinnoitukseen. Ajomatka linnoitukselle kestää noin puoli tuntia. Historiankirjat kertovat srilankalaisten joutuneen yhä uudelleen puolustautumaan intialaisia tunkeutujia vastaan; varsinkin saaren pohjoisosa joutui toistuvasti Intiasta saapuneiden tamilien haltuun. 400-luvulla rakennettiin Sigiriyan kalliolinnoitus, jossa Sri Lankan varhaisimmat seinämaalaukset ovat säilyneet meidän päiviimme asti. Vaikuttava graniittikallio kohoaa yli 180 metrin korkeuteen ja sen huipulle johtavat portaat, joita vartioi aikoinaan suuri leijonapatsas. Portaat ovat paikoin kuluneita, kapeita ja kaltevia, mutta kipuaminen kallion laelle palkitaan huikealla näköalalla. 

Retki vaatii hyvää kuntoa eikä sovellu korkeanpaikankammoisille. 
Retki varataan ja maksetaan paikan päällä (hinta n. 40 USD).

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kesämatka Sri Lankaan
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito, 8. matkapäivänä täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • Sri Lankan matkustuslupa (ETA)
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kesämatka Sri Lankaan

Lisämaksu 1h huoneesta 1 060 €.

Sri Lankaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ETA), jonka hankkimisen Olympia järjestää. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää salattuna sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 6.10.2023 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
 

 

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää alk./hlö 3 390 €
 • 28.6.2024 - 9.7.2024
  alk. 3 390€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.