Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Kiinan kiertomatka

Koe Kielletty kaupunki ja Kiinan muuri sekä tutustu Kiinan rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin.

  • Peking 4 yötä
  • Xi'an 2 yötä
  • Hangzhou 2 yötä
  • Wuzhen 1 yö
  • Shanghai 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Olympian kiertomatka lähes Euroopan kokoiseen Kiinaan tarjoaa jättivaltion parhaat palat pähkinänkuoressa. Pääset muinaisen Keskustan valtakunnan mutta myös nyky-Kiinan merkittävimpiin kaupunkeihin.

Pekingistä on Kiinaa hallittu yli viidensadan vuoden ajan ensin Kielletyn kaupungin Lohikäärmevaltaistuimelta, sittemmin Mao Zedongin Taivaallisen rauhan aukiolta, missä nykyisenkin vallan linnakkeet sijaitsevat. Shanghai puolestaan syntyi runsas sata vuotta sitten keisarivallan raunioille edistämään eurooppalaisten marssia Kiinan markkinoille. Bundin rantakadulla voit yrittää kurkistaa sadan vuoden taakse ”Idän Pariisin” hämyisiin oopiumiluoliin ja satamakapakoihin, kun taas joen toisella puolella voit singahtaa hissillä Pudongin pilvenpiirtäjän näköalatasanteelle ihailemaan uusinta wau-arkkitehtuuria. Xi’anissa teet yli 2000 vuoden aikamatkan hetkeen, jolloin ensimmäinen keisari Qin Shihuandgi yhdisti ryppään pikkuvaltioita Kiinaksi. Kuoleman jälkeistä vihollistaan torjumaan hän rakennutti tuhansien terrakottasotilaiden armeijan ja antoi haudata sen maahan. Xi’anista tuli myös Silkkitien kukoistava päätepiste.

Kiinan muuri on suojannut vihollisilta ja Länsijärveltä alkava Keisarinkanava yhdistänyt Keskustan valtakunnan etelää ja pohjoista. Matkalla pääset ihastelemaan Länsijärven kauneutta, sen leppeää ilmanalaa ja rannoilla kasvaneen teen hienostunutta aromia. Länsijärveä ovat ylistäneet niin Hangzhoussa lomailleet keisarit ja runoilijat kuin läheisten luostareiden munkitkin. Kanavan varrella Wuzhenin kaltaisissa pikkukaupungeissa elämä sujuu vanhaan malliin – pyykit kuivuvat ulkona, ukot pelaavat mahjongia ja paikallisen viinatehtaan luona leijuu mäskin haju. Laakeapohjainen ruuhi kuljettaa sinua pitkin lyhtyjen valaisemaa kanavaa.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Lähetämme tiedot viisumista hyvissä ajoin ennen lähtöä. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.  

Tutustu Kiinan-matkojen erityisehtoihin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Kiinan kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

"Todellinen tieto pohjautuu kokemukseen"
(kiinalainen sananlasku)

Kiina on ollut mukana Olympian matkaohjelmassa jo 1970-luvulta alkaen ja Olympia onkin Suomen kokenein Kiinan-matkojen järjestäjä. Matkustajamme hyötyvät pitkästä kokemuksestamme ja hyvistä suhteistamme osaaviin paikallisiin yhteistyökumppaneihimme.

Milloin on paras aika matkustaa?
Matkamme Kiinaan ajoittuvat pääsääntöisesti kevääseen ja syksyyn, jolloin sää on miellyttävän leuto. Kevät alkaa näillä leveyksillä jo maaliskuussa ja syksy kestää lämpimänä myöhempään kuin Suomessa. Kevään kukkaloisto ja hedelmäpuiden kukinta ajoittuu yleensä maalis-huhtikuulle. Keväällä sääolot saattavat vaihdella nopeastikin ja sadekuurojen mahdollisuus on suuri. Syksy puolestaan tuo upean ruskan.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista rokotuksista, valuutoista, vaatetuksesta ja muista varusteista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan. Lähetämme viisumista tarkemmat ohjeet hyvissä ajoin ennen matkaa.

Kiinaan vaihdettavaksi valuutaksi voi ottaa euroja. Kiinan yuaneja (CNY) voi vaihtaa Suomessa jo etukäteen. Luottokortti on käypä maksuväline tavarataloissa ja kalliimmissa liikkeissä, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta ja muistaa aina suojata kortin tunnusluku.

Kerrospukeutuminen on järkevä vaihtoehto vaihtelevien säiden ja yleisten tilojen (lentokoneet, hotellit, bussit yms.) ilmastoinnin takia. Siksi on hyvä varata mukaan kevyt jakku, neule, huivi tms.

Monipuolinen retkiohjelma
Useimpiin matkoihimme sisältyy mielenkiintoista ohjelmaa käytännöllisesti katsoen aamusta iltaan. Kiinassa olemme jättäneet vapaa-aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen matkakohteeseen.

Hotellimme
Kiinassa on tarjolla majoitusvaihtoehtoja perinteisistä majataloista aina ensimmäisen luokan hotelleihin. Nopea talouskasvu heijastuu uusina kasvukeskuksina ja mahtipontisina rakennushankkeina, ja myös hotelleja rakennetaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Pyrimme aina käyttämään matkan luonteeseen sijainniltaan ja hinta-laatusuhteeltaan parhaiten soveltuvia hotelleja, jotta matkasta muodostuisi kaikin puolin miellyttävä kokemus. Pidätämme oikeuden hotellimuutoksiin.

Ateriat
Kiinassa matkoihimme kuuluu vähintään puolihoito ruokajuomineen (lasillinen olutta/virvoitusjuomaa/vettä). Suosittelemme nauttimaan vesijohtoveden sijasta vain sinetöityä, pullotettua vettä.

Kiina on lähellä – hyvät lentoyhteydet
Lennämme Kiinaan Helsingistä suorilla Finnairin reittilennoilla (lentoaika n. 8–10 tuntia).

Rokotukset, lääkkeet ja terveys
Kiinaan matkustettaessa ei vaadita mitään erityisiä rokotuksia, eli riittää kun perusrokotukset (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä, tarvittaessa MPR-rokotus) ovat kunnossa. Suosittelemme myös A-hepatiittirokotusta. Rokotussuositukset saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla – tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ota huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakka käsimatkatavaroihin tarvitsemasi lääkitys koko matkan ajaksi. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä. Jos suunnittelet matkaa korkeaan ilmanalaan (esim Tiibetiin tai Yunnaniin), suosittelemme, että keskustelet matkan soveltuvuudesta itsellesi ensin lääkärin kanssa – erityisesti silloin, jos sinulla on todettu keuhko- tai sydänperäisiä sairauksia tai esim. insuliinihoitoinen diabetes. Ohut ilma aiheuttaa usein erilaisia oireita, kuten päänsärkyä, huimausta, vatsavaivoja yms. Edellytämme matkoillemme osallistuvilta normaalia tai hyvää liikuntakykyä (mainittu kunkin matkan kohdalla), kts myös Olympian matkaehdot, kohta 1.1.

Kulttuuririentoihin vai ostoksille?
Kiinassa on tarjolla runsaasti näyttäviä ooppera-, akrobatia- ja musiikkiesityksiä. Taidegallerioita ja mielenkiintoisia museoita on useissa kohteissa. Kiina houkuttelee myös ostosmahdollisuuksillaan. Matkoillamme onkin ohjelman lomaan varattu aikaa myös ostoksiin. Hintatasoltaan kohtuullisia paikallisia tuotteita ovat esimerkiksi silkkituotteet, aidot helmet, koriste-esineet, kulhot ja kupit, tee, ginsengjuuri jne. Yhä suurempi osa maailman merkkituotteista valmistetaan Kiinassa.

Palvelut
Palvelujen taso vaihtelee alueittain eikä hyvä palvelu aina ole itsestään selvää. Yleisesti ottaen hyvään käytökseen ja hymyyn vastataan samalla tavalla kulttuurieroista huolimatta.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Imperial Palaces of the Ming and Qing Dynasties in Beijing and Shenyang
Temple of Heaven: an Imperial Sacrificial Altar in Beijing
The Great Wall
West Lake Cultural Landscape of Hangzhou

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Blogi

Puhumaton mies