Pyorailija-ja-Halonginlahden-karstisaaret-Vietnam-aktiivimatkat-Olympia

Patikointia ja pyöräilyä Vietnamissa

- lisäksi risteily Halongin-lahden maisemissa
14
päivää
Uutuus

Aktiivimatkalla tutustut Pohjois-Vietnamin luontoon ja nähtävyyksiin patikoiden ja pyöräillen. Matkustamme myös junalla ja teemme veneretkiä, Halonginlahden alueella on mahdollista tehdä myös melontaretki.

Patikointi- ja pyöräilymatka Pohjois-Vietnamissa, vaativuustaso 1,5 / 5 (helppo)

Matkareitti
Hanoi
2 yötä
Sapa
2 yötä
Sapa - Hanoi
1 yö junassa
Mai Chau
3 yötä
Ninh Binh
2 yötä
Bai Tu Long Bay
1 yön risteily

Lähde aktiivimatkalle Pohjois-Vietnamin kaupunkeihin ja kyliin, vuoristoon ja riisipelloille, kosteikkoalueille ja merelle. Riisipeltojen keskelle kasvanut Vietnamin pääkaupunki Hanoi on mielenkiintoinen sekoitus kiinalaisia traditioita ja ranskalaisilta siirtomaaisänniltä perittyä arkkitehtuuria. Vietnamin luoteisosassa Kiinan rajan tuntumassa sijaitsee vuorten, laaksojen ja terassiviljelmien ympäröimä Sapa, jossa useat vuoristoheimot ovat asuneet vuosisatojen ajan.

Mai Chaun maalaismaisemissa pyöräilemme, patikoimme ja tutustumme paikallisten elämäntyyliin

Ninh Binhin provinssissa sijaitseva Trang An on Unescon maailmanperintöön kuuluva maisemakokonaisuus, jonka monimuotoiseen luontoon ja pitkään historiaan tutustumme pyöräillen ja veneillen. Matka huipentuu risteilyyn Halonginlahden alueella sijaitsevalla Bai Tu Long Bayn lahdella, joka tunnetaan Halonginlahden rauhallisempana ”pikkusisarena”. Täällä merestä kohoavat karstisaaret ovat lähes käden ulottuvilla.

Aktiivimatka Pohjois-Vietnamissa sisältää erityyppisiä aktiviteetteja, jotka on suunniteltu helpoille patikointi- ja pyöräilyreiteille ja sopii kaikille normaalikuntoisille. Liikunnallisten retkien lisäksi matkaan sisältyy kiertoajeluja, kylävierailuja ja kokkausnäytös.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, ohjelmassa mainitut ateriat sekä kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, lento- ja turistiverot sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 470 €.

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:

Patikointia ja pyöräilyä Pohjois-Vietnamissa -matkan vaativuustaso on viisiportaisella asteikollamme helppo,  1,5 / 5. Nautit matkasta parhaiten jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 2-3 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Jaksat sauvakävellä reippaasti 30 minuuttia kerrallaan, tai liikkua repun (3–5 kg) kanssa kumpuilevassa maastossa saman päivän aikana toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä. Jaksat myös kävellä portaita ylös ja alas.
Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt 10-20 kilometrin lenkkejä 1–2 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana.

Matkaohjelma

Tulossa syksylle 2022

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen

 

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

1. päivä Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 18.00 Dohan kautta (Qatar Airways) Hanoihin, Vietnamiin.

Hanoi

2. päivä Saavumme Hanoihin klo 13.30. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Golden Silk Boutique-hotelliin. Alkuillasta tutustumme vanhaankaupun­kiin. Sen ahtailla kaduilla kukoistavat vielä perinteisten käsityöläisammattien työpajat ja puodit, joilla on omat nimikkokatunsa. Polkupyöräriksojen kyydissä pääsemme kapeille, värikkäille kujille, joille ei bussilla mahdu. Retken päätteeksi syömme päivällisen. (P)

Hanoi

3. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle, jonka aikana paikannamme Hanoin tärkeimmät nähtävyydet. Käymme mm. Kirjallisuuden temppelissä ja Keskuspuistossa, jossa näemme Presidentin palatsin sekä Ho Chi Minhin vaatimattoman kodin. Hanoin liikenne on kokemus sinänsä. Kaikessa kaoottisuudessaan se kuitenkin tuntuu toimivan. Kaupungissa sanotaan olevan liki 7 miljoonaa asukasta, 5 miljoonaa mopoa ja 1,5 miljoonaa autoa. Vaurauden myötä mopojen ja autojen määrä kasvaa koko ajan. Hanoi on säilyttänyt alkuperäisen ilmapiirinsä, vaikka uudet raken­nukset valtaavatkin kaupunkia nopeasti. Alkuillasta voit halutessasi tutustua omatoimisesti pohjoisvietnamilaiseen erikoisuuteen, vesinukketeatteriin. Näyttämön sijaan puunuket ovat vesialtaassa ja tarinat vaihtelevat riisinviljelystä vauhdikkaisiin takaa-ajokohtauksiin. (A)

Hanoi – Sapa (n. 4 km, patikointia n. 4 tuntia)

4. päivä. Varhain aamulla aloitamme bussimatkamme (n. 6 t) kohti Luoteis-Vietnamin vuoristoseutuja ja siellä sijaitsevaa seuraavaa tukikohtaamme Sapaa (1500 m). Ranskan siirtomaaisännät hakivat aikanaan Sapasta viilennystä tukaliin helteisiin, mutta nykyään se on aktiivimatkailijoiden suosikkikohde. Ajoittain vilkastakin vuoristokaupunkia ympäröivät kuvankauniit terassiviljelmät, jotka levittäytyvät vuorten rinteille ja luovat silmiä hivelevän näkymän vuodenaikojen mukaan vaihtelevine värisävyineen. Lisäväriä katukuvaan ja poluille tuovat lukuisten eri vuoristoheimojen asut ja taidokkaat käsityöt. Majoitumme 2 yöksi Sapan keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Legend-hotelliin. Iltapäivällä patikoimme läheiseen Suoi Ho -kylään, jossa tutustumme musta hmông -vuoristoheimon tapoihin ja kulttuuriin. Mustat hmôngit ovat asuneet alueella kylmältä talvelta suojaavissa ikkunattomissa taloissaan jo kauan ennen kuin eurooppalaiset lähetyssaarnaajat löysivät kylän 1900-luvun alussa. Reitti on suurimmaksi osaksi helppokulkuista polkua alamäkeen, mutta laskeudumme myös joitakin portaita. (A, L)

Sapa (25–30 km, pyöräilyä 7–8 tuntia)

5. päivä Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla päivän pyöräretkemme aloituspaikkaan Binh Lu -laaksoon. Matkalla pysähdymme Love Waterfall -putouksilla, jossa teemme lyhyen kävelylenkin. Pyöräilemme Binh Lu -laaksossa pääsääntöisesti päällystettyjä teitä Vietnamin ja koko Indokiinan korkeimman vuoren Fansipanin (3143 m) pohjoispuolella. Matkan varrella on useita eri vuoristoheimojen kyliä, joissa vierailut ovat päivän parasta antia, upeiden maisemien ohella. Retkilounaan jälkeen jatkamme matkaa vielä ”Keijukaisluolaan” (Fairy Cave), jossa tarinan mukaan 3 keijua piilotteli isältään, koska he halusivat jäädä maahan asumaan. Paluukuljetus hotellille bussilla. (A, RL)

Sapa – Hanoi (n. 10 km, patikointia 4–5 tuntia)

6. päivä Tänään ajamme Sapasta noin puolen tunnin matkan päähän henkeäsalpaavan kauniiseen Muong Hoa -laaksoon. Täällä levittäytyvät Sapan alueen laajimmat riisiterassit ja hyvällä onnella näemme paikallisia viljelijöitä peltotöissä patikointireittimme varrella. Tutustumme värikkäistä asuistaan ja punaisista tupsuin koristelluista turbaanipäähineistään tunnettuun dzao-heimoon ja seuraamme heidän arkipäivän askareitaan. Iltapäivällä ajamme reilun puolen tunnin matkan päässä sijaitsevaan Lao Cain kaupunkiin, josta myöhään illalla aloitamme 8 tunnin junamatkan kohti Hanoita. Junassa yövymme kahden hengen makuuvaunuissa. (A, RL)

Hanoi – Duong Lam – Mai Chau (n. 5 km, pyöräilyä n. 1 tunti)

7. päivä Aamulla varhain saavumme Hanoihin. Syötyämme aamiaisen ja virkistäydyttyämme meille varatuissa hotellihuoneissa aloitamme n. 1,5 tunnin bussimatkan Duong Lamin historialliseen kylään. Lounaan jälkeen teemme ”aikamatkan” vuosisatojen taa, kun pyöräilemme kylässä ja sen lähiympäristössä. Peräti kaksi Vietnamia aikanaan hallinneista kuninkaista on syntynyt tässä pienessä kylässä. Retken jälkeen matkamme jatkuu bussilla reilut kolme tuntia Mai Chaun kylään. Majoitumme 3 yöksi viehättävään keskitason Mai Chau Ecolodge -hotelliin. (A, L)

Mai Chau

8. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme veneretkelle Song Da -joelle. Vaikka kyseessä on joki, vaikuttaa se leveytensä vuoksi ennemminkin järveltä. Matkan varrelle jää karstikivestä muodostuneita saaria ja vesiputouksia. Kokeilemme kalaonneamme paikallisella kalastustyylillä. Käymme myös tutustumassa kelluvan kalakasvattamon toimintaan. Iltapäivä vapaa. (A, L)  

Mai Chau (4–6 km, patikointia n. 2 tuntia; n. 10 km, pyöräilyä n. 3 tuntia)

9. päivä Mai Chau tunnetaan näyttävistä vuorijonoista ja niiden väliin jäävistä rehevistä laaksoista. Täällä asuvat valkoinen thai -heimon jäsenet tolppien päälle rakennetuissa taloissaan. Aamulla teemme lyhyen patikkaretken hotellimme läheisyydessä, jonka jälkeen hyppäämme pyörän selkään ja ajelemme paikallisten kylien läpi välillä pysähdellen ja nauttien rauhallisesta tunnelmasta. Kuulemme tarinoita kyläläisten elämästä, riisinviljelystä ja vesipuhveleiden laiduntamisesta. (A, RL)

Mai Chau – Ninh Binh (n. 20 km, pyöräilyä n. 4 tuntia)

10. päivä Aamulla jatkamme bussilla matkaamme (n. 3,5 t) kohti Trang Anin monimuotoista luonnonmaisemaa. Maisemaa värittävät jylhät, kasvillisuuden peittämät karstivuoret, lukuisat luolat ja kosteikkoalueet sekä runsaslukuinen lintu- ja kasvilajisto. Lounaan jälkeen aloitamme päivän pyöräretkemme alueella. Luontokohteiden lisäksi vierailemme mm. Vietnamin muinaisen pääkaupungin Hoa Lun alueella, jonka tuhatvuotisista temppeleistä ja rakennuksista osa on säilynyt tähän päivään asti. Majoitumme 2 yöksi Ninh Binhin pikkukaupungin lähelle hyvään keskitason Hidden Charm -hotelliin. (A, L)

Ninh Binh

11. päivä Aamiaisen jälkeen aloitamme toisen retkemme Trang Anin alueella. Käymme ensin Mua Cave -vuorella, jossa halukkaat voivat kiivetä paikan 500 kiviporrasta ylös asti. Legendan mukaan Hoa Lun muinaisessa pääkaupungissa asunut kuningas valitsi tämän paikan hovineitojen tanssiesityksiin, ja tästä juontaa nimi Mua eli tanssi. Portaiden sanotaan saaneen vaikutteita Kiinan muurista, joskin huomattavasti lyhyempänä versiona. Ylhäällä kapuajat palkitaan upeilla näkymillä alas Tam Coc -jokisuistoon. Tam Cocissa teemme vielä parin tunnin veneretken joella ja karstivuorien luolissa. Iltapäivä vapaa. (A)

Ninh Binh – Bai Tu Long Bayn lahti (risteily)

12. päivä Varhain aamulla lähdemme bussilla (n. 4 t) kohti Halonginlahtea. Teemme risteilyn Swan Cruises -yhtiön laivalla, jonka tilavat hytit on sisustettu vietnamilaiseen tummaa puuta ja voimakkaita värejä suosivaan tyyliin. Laivalla on myös ravintola ja baari sekä aurinkokansi. Risteilymme suuntaa Bai Tu Long Bayn lahdelle, joka sijaitsee tunnetumman Halonginlahden vieressä, mutta on rauhallisempi ja suojaisampi. Seuraavan vuorokauden ajan nautimme kauniista maisemista ihaillen erikokoisia saaria, joista suurin osa nousee ylväästi pystysuoraan merestä. Iltapäivällä halukkaat voivat käydä melomassa Cap La -saaren ympäristössä karstikallioiden suojassa. Käymme myös hiekkarannalla, missä on mahdollisuus uintiin. (A, L, P)

Bai Tu Long Bayn lahti – Hanoi

13. päivä Aamuvirkut voivat aloittaa päivän taiji-voimistelutuokiolla laivan kannella ennen aamiaista. Ennen risteilyn päättymistä saamme seurata kokkausnäytöstä sekä syömme lounaan. Matkamme Hanoin lentokentälle kestää kolmisen tuntia. Lentomme (Qatar Airways) Dohan kautta Helsinkiin lähtee klo 18.30. (A, L)

14. päivä Saavumme Helsinkiin klo 7.05.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Pohjois-Vietnamin patikointi- ja pyöräilymatkalle on mahdollista varata lennot Qatar Airwaysin lennoille  (Helsinki-Doha-Hanoi-Doha-Helsinki) business-luokkaan. Nauti lentomatkoilla tilavammista paikoista ja herkullisista aterioista.

Paikkoja rajoitetusti.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Patikointia ja pyöräilyä Vietnamissa
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, junassa ja laivalla
 • ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Patikointia ja pyöräilyä Vietnamissa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta ja hytistä. Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarvitsemme hyvälaatuisen kopion passisi kuvasivusta viimeistään 35 päivää ennen lähtöä. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Risteilyohjelma sitoumuksetta. Ryhmän minimikoko on 13. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksun eräpäivä 48 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot:  Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–48 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 47–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
14 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää patikointi- ja pyöräilymatkasta Pohois-Vietnamissa

Pohjois-Vietnamin aktiivimatka tehdään pääsääntöisesti syksyllä. Sapassa aamut ja illat voivat olla viileitä ja säät voivat olla vaihtelevia, muuten päivälämpötilat ovat noin + 22 - 26 C, yöllä noin + 18 C. Kerrospukeutuminen ja sadevarusteet ovat suositeltavia tällä matkalla. Patikoinneille suosittelemme tukevia jalkineita, joissa on voimakas pohjakuviointi.

Patikointireitit ovat pääosin leveähköjä, merkittyjä polkuja ja pyöräilyreitit kulkevat tasaisessa maastossa enimmäkseen päällystettyjä teitä pitkin. Osa retkistä tehdään epätasaisessa maastossa, mutta korkeuserot pysyvät maltillisina. Joillain retkillä on lisäksi paljon portaita. Retkillä käytettävät veneet ovat matalia eikä niissä ole välttämättä selkänojia. Edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä.

Lisäämme sivulle myöhemmin tietopaketin, jossa on hyödyllistä tietoa matkalle valmistautumisesta ja matkavarusteista.

Vietnamin rahayksikkö on dong (VND). Dongeja voit vaihtaa etukäteen Suomessakin. Yleisimmät luottokortit käyvät suuremmissa liikkeissä, ravintoloissa ja hotelleissa.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Risteilyohjelma (Bai Tu Long Baylla) sitoumuksetta.

Matkalla tutustumme yhteen Unescon maailmanperintökohteeseen: Trang An maisemakokonaisuus
 

Katso kaikki Vietnamin matkat