Buddhapatsaat-Colombo-Sri-Lanka-risteily-Olympia

Risteily Intian valtamerellä - Intiasta Singaporeen

- näe Mumbai, Goa, Sri Lanka, Penang ja Kuala Lumpur
17
päivää
alk. 7 290 €/hlö
Uutuus

Tutustumme Intian valtameren upeisiin kohteisiin viidessä eri maassa risteilymatkallamme Celebrity Millennium -aluksella. Retkemme Mumbaissa, Goassa, Sri Lankassa, Penangilla, Kuala Lumpurissa ja Singaporessa kuuluvat matkan hintaan ja Phuketissa voit viettää vapaapäivän. Koemme kaupunkien vilinää, näemme vehreää luontoa ja nautimme aluksemme täysihoitoaterioista.

12 yön risteily Intian Mumbaista Singaporeen

Matkareitti
Mumbai (Intia)
2 yötä
Risteily (Celebrity Millennium)
12 yötä
Goa (Intia)
retki
Colombo (Sri Lanka)
retki ja 1 yö (laivalla)
Hambantota (Sri Lanka)
retki
Phuket (Thaimaa)
retki
Penang (Malesia)
retki
Kuala Lumpur (Malesia)
retki
Singapore (risteily päättyy)
1 yö

Risteilymme alkaa Intian Mumbaista. Ensin ehdimme kuitenkin ihmetellä tämän miljoonakaupungin vilinää ja mm. maailman suurinta ulkoilmapesulaa. Toisenlaiseen Intiaan tutustumme risteilymme ensimmäisessä pysähdyspaikassa Goassa, jossa tutuksi tulevat alueen portugalilaisvaikutteet. 

Värikkään Intian jälkeen risteilymme jatkuu vehreään Sri Lankaan

Aluksemme pysähtyy pääkaupunki Colomboon kahdeksi yöksi, joten ehdimme kaupunkiin tutustumisen lisäksi tekemään retken myös maaseudulle, Galleen ja teeviljelmille. Sri Lanka tunnettiin vuoteen 1972 asti nimellä Ceylon ja vielä tänäänkin saarella tuotettava tee tunnetaan paremmin ceylonilaisena. Colombosta risteilemme Sri Lankalla vielä Hambantotan satamaan, josta teemme retken Yalan kansallispuistoon.

Kahden meripäivän jälkeen pysähdymme Thaimaassa Phuketin saarella, jossa voit viettää leppoisan rantapäivän tai osallistua laivayhtiön lisämaksullisille retkille. 

Phuketista jatkamme Malesiaan, Penangin saarelle ja Kuala Lumpuriin

Penangissa vierailemme mm. kauniissa Kek Lok Si -temppelissä ja pääkaupunki Kuala Lumpurin nähtävyyksiin tutustumme kokopäivän retkellä. 

Risteilymme Intian valtamerellä päättyy siistiin ja moderniin Singaporeen, jossa ehdit kiertoajelumme lisäksi tehdä myös omatoimisia retkiä.

 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa/parvekehytissä, risteilyllä täysihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, retket kohteissa (ei Phuketissa), palvelupalkkiot laivalla sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta/hytistä.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtajamme, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyn aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta. 

Risteilyn hintaan sisältyy myös Classic -juomapaketti laivalla sekä langaton netti suppeaan käyttöön. Classic -juomapakettiin sisältyy tavallinen pullovesi, useimmat virvoitusjuomat ja mehut, tavallinen kahvi ja tee. Lisäksi pakettiin kuuluvat useat olutmerkit, laaja valikoima laseittain tarjottavia viinejä, coctaileja ja useita muita alkoholijuomia (joiden hinta on enintään 10$/lasi tai annos). 

Matkaohjelma

17.2. – 5.3.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin

Lento kohteeseen
Helsinki – Mumbai

1. päivä, maanantai 17.2. Lento Helsingistä (Lufthansa) klo 7.00 Münchenin kautta Mumbaihin, jonne saavumme klo 23.55, matkustettuamme n. 13,5 tuntia. Majoitumme 2 yöksi 1. luokan hotelliin. (★★★★★).  

Mumbai, Intia
Mumbai, Intia

2. päivä, tiistai 18.2. Aamupäivä vapaa. Iltapäivällä teemme puolen päivän kiertoajelun. Mumbaissa näkyvät sekä vanha että uusi Intia. Siirtomaa-ajan vaikutus kaupunkikuvaan on merkittävä ja sen menneiden aikojen loiston ja vaurauden voi vieläkin aistia. Jatkuva ihmisvilinä, värikkyys, tuoksut ja äänet jättävät muistot aidosta Intiasta, joka ei jätä kävijäänsä kylmäksi. Paikallisväriä näemme Dhobi Ghatissa, jossa pysähdymme hetkiseksi valokuvaamaan varsin poikkeuksellista näkymää, maailman suurinta ”ulkoilmapesulaa”. Ajamme näyttävän Victoria Terminal -rautatieaseman ja uusgoottilaiseen tyyliin rakennettujen hallintorakennusten ohi. Näemme myös Mumbain tunnetuimman maamerkin, Gateway of India -riemukaaren. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P) 

Celebrity Millenium seilaa
Mumbai – risteily alkaa

3. päivä, keskiviikko 19.2. Aamupäivä vapaa. 

Päivällä kuljetus satamaan, jossa kirjaudumme sisään Celebrity Millennium -risteilyaluksellemme. Klo 17.00 köydet irrotetaan ja risteilymme Intian valtamerellä alkaa. (TH) 

Upea-pannacotta-Celebrity
Goa (Marmugao), Intia

4. päivä, torstai 20.2. Saavumme Goan Marmugaon satamaan klo 9.00. Aamupäivän kiertoajelulla näemme erilaisen Intian. Portugali hallitsi Goaa yli 400 vuotta, mikä näkyy edelleen kaupungin rakennuksissa sekä alueen nimistössä ja asukkaissa. Kirkkoja on paljon; edelleenkin neljännes Goan asukkaista on katolisia. Vierailemme mm. Vanhan Goan mahtavassa Santa Catarina -katedraalissa sekä Bom Jesus -basilikassa, joka on UNESCOn maailmanperintöluettelossa. 
Palaamme laivalle iltapäivällä. Risteilymme jatkuu klo 17.30. (TH) 

Celebrity Millenium Metropolitan Restaurant
Merellä

5. päivä, perjantai 21.2. Meripäivänä uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisimmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy moneen makuun. (TH) 

Patsaat-Colombo-Sri-Lanka-Olympia
Colombo, Sri Lanka

6.–7. päivät, la–su 22.–23.2. Saavumme Sri Lankan pääkaupunkiin Colomboon klo 11 ja vietämme täällä 2 päivää. 

Lauantaina puolen päivän kierroksellamme tutustumme Colombon kiehtovaan kaupunkiin, jonka historia on yhdistelmä eurooppalaisia vaikutteita intialaisilla mausteilla. Näemme Colombon merkittävimmät nähtävyydet. Retkestä osa tehdään kävellen. Colombon vanhempaa osaa kutsutaan nimellä Fort ja täällä meillä on aikaa tutustua vanhaan The Dutch Hospital -sairaalaan, jossa nykyään on erilaisia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Päivä Colombossa tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. 

Sunnuntaina suuntaamme maaseudulle tutustumaan teen viljelyyn ja tuotantoon. Käymme myös yli 400 vuotta vanhalla Gallen linnoituksella, joka kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin. Nostamme ankkurit sunnuntaina klo 20. (TH) 

Yalan-kansallispuisto-Sri-Lanka.
Hambantota, Sri Lanka

8. päivä, maanantai 24.2. Aamulla klo 7 saavumme Hambantotaan. Päivän luontoretkemme suuntautuu Yalan kansallispuistoon. Yalassa on yksi maailman tiheimmistä leopardikeskittymistä, mutta tämän ihmistä välttelevän kissaeläimen näkeminen luonnollisessa elinympäristössään ei aina onnistu. Jeeppisafarimme aikana saatamme kuitenkin nähdä muita eläimiä, kuten vesipuhveleita, huulikarhuja, laiskiaisia, mangusteja, lukuisia eri lintuja ja hyvällä onnella jopa norsuja. Risteilymme jatkuu klo 19. (TH) 

Aurinkokansi Celebrity Millenium
Merellä

9.–10. päivä, ti–ke 25.–26.2. Risteilemme kohti Thaimaata nauttien laivan palveluista ja ohjelmatarjonnasta. (TH) 

Kelluvat markkinat Thaimaa
Phuket, Thaimaa

11. päivä, torstai 27.2. Saavumme Phuketin edustalle klo 8.30. Kuljetus maihin tapahtuu yhteysveneillä. Tänään on vapaa päivä, jonka voit viettää kuten haluat. Rantalomailun lisäksi laivayhtiöllä on tarjolla englanninkielisiä retkiä kuten kiertoajelu, melontaa tai veneretki Khow-Ping-Kan -saarelle - tuttavallisemmin James Bond -saarelle, joka esiintyy elokuvassa 007 ja kultainen ase. 
Suuntaamme kohti seuraavaa satamaa klo 18. (TH, laivalla) 

Penang-risteily-Olympia
Penang, Malesia

12. päivä, perjantai 28.2. Saavumme Penangin satamaan klo 8.30. Päivän kierroksellamme käymme mm. koristeellisessa Kek Lok Si -pagodassa, joka on yksi Kaakkois-Aasian suurimmista ja kauneimmista buddhalaistemppeleistä. Nousemme ylös Penangin kukkulalle, josta on upeat näkymät George Townin kaupunkiin. Sään salliessa teemme kävelyn sademetsässä katettua polkua pitkin. Jatkamme risteilyä klo 17.30. (TH) 

Kuala Lumpur, Malesia
Kuala Lumpur (Port Klang), Malesia

13. päivä, lauantai 1.3. Saavumme Port Klangin satamaan klo 8. Tänään suuntaamme Malesian pääkaupunkiin Kuala Lumpuriin, jonne on noin tunnin ajomatka Port Klangista. Kuala Lumpurin komeimpia rakennuksia ovat moderni kansallismoskeija sekä parlamenttitalo. Modernit liikekeskukset kertovat Malesian nopeasta talouskasvusta, jonka symbolina voidaan pitää yhtä maailman korkeimmista rakennuksista, Petronas Twin Towersia. Koko päivän kiertoajelulla tutustumme kaupungin nähtävyyksiin ja syömme lounaan paikallisessa ravintolassa. Risteilymme jatkuu klo 21. (TH) 

Celebrity Milleniumin Sunset baari
Merellä

14. päivä, sunnuntai 2.3. Risteilemme mukavissa tunnelmissa, määränpäänä Singapore. (TH) 

Merlion-suihkulähde Singapore
Singapore (risteily päättyy)

15. päivä, maanantai 3.3. Saavumme Singaporeen aamulla klo 6. Hyttien luovutuksen ja aamiaisen jälkeen aloitamme Singaporen kiertoajelumme. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset sekä lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Paikannamme tärkeimmät nähtävyydet ja vierailemme upeassa Gardens by the Bay -puistossa, jonka futuristisen taiteelliset superpuut ovat nopeasti nousseet yhdeksi Singaporen tunnetuimmista maamerkeistä. 

Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★), joka sijaitsee Marina Bayn alueella. (A) 

Singaporen kaupunkikuvaa
Singapore

16. päivä, tiistai 4.3. Vapaapäivä. Matkanjohtajamme auttaa ohjelman suunnittelussa. Huoneet saamme pitää klo 18 asti. Ennen lentokentälle lähtöä syömme läksiäispäivällisen. Lentomme (Lufthansa) Müncheniin lähtee klo 23.45. (A, P) 

lento

17. päivä, keskiviikko 5.3. Saavumme Müncheniin klo 5.45. Jatkolentomme (Lufthansa) lähtee klo 8.25 ja saapuu Helsinkiin klo 12. 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Aqua-hytti-Celebrity-Infinity

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta voit varata risteilylle Aqua-luokan hytin (2h hytti). Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle.
Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin tavalliset parvekehytit mutta varustelu niissä on hieman parempi.

Lisämaksu alk. 860 €/henkilö (2h hytissä). Hyttejä on rajoitetusti.
(Matkan perushintaan sisältyy laivalla 2h hengen parvekehytti)

alk. 860 €/hlö
Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista ostaa lennot business-luokkaan (Lufthansan lennot Helsinki-Muchen-Mumbai ja Singapore-Munchen-Helsinki). Business-luokassa nautit lennoilla paremmista aterioista, tilavammista paikoista ja loistavasta palvelusta.

Lisämaksu alk. 5 090 €/hlö. Paikkoja rajoitetusti.

Huom! Business-luokan paikoista veloitetaan erillinen ennakkomaksu, 2 500 €/matkustaja. Ennakkomaksu tulee maksaa matkan normaalin ennakkomaksun yhteydessä. Mikäli varaat matkan verkkokaupastamme, laskutamme erillisen ennakkomaksun seuraavana arkipäivänä. Loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä. 

Peruutuskulut: Mikäli joudut peruuttamaan matkasi kokonaan tai perut varaamasi business-luokan paikat, matkan normaalien peruutuskulujen lisäksi pidätetään 

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua 300 €/henkilö
 • 90–15 vrk ennen matkan alkua erillinen ennakkomaksu 2 500 €/henkilö
 • 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua koko businessluokan lisämaksu 
alk 5 090 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Intian valtamerellä - Intiasta Singaporeen
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä
 • risteilyllä (12 yötä) täysihoito, lisäksi ohjelmassa mainitut ateriat  
 • risteilyllä Classic-juomapaketti ja langaton netti suppeaan käyttöön
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa  
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä  
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Intian valtamerellä - Intiasta Singaporeen

Lisämaksu 1h huoneesta ja hytistä 3 210 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kk ennen lähtöä. Passikopion voit lähettää salattuna sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Intiaan tarvitaan viisumi ja Sri Lankaan tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ETA), joiden hankkimisen Olympia järjestää. Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumia ja matkustuslupaa varten toimintaohjeiden mukana 5–6 viikkoa ennen matkaa.  

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia, esteetöntä liikuntakykyä. Osalla retkistä kävellään jonkin verran ja reiteillä sekä temppeleissä on myös portaita. Retkille suositellaan mukavia kenkiä. Temppelivierailuilla shortsit ja lyhyet hameet eivät ole sallittuja ja olkapäät tulee peittää. Kengät on riisuttava ennen temppeliin menemistä.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.  

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi. 

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun matkan hintaan. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 750 €. Loppumaksu erääntyy 12.12.2024. 

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen jo matkan varausvaiheessa ja tarkistamaan sen kattavuuden sekä erityisesti peruutusturvaehdot.
Mikäli matkustaja peruuttaa varauksen  

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö  
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 750 e/henkilö  
 • 60–46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan kokonaishinnasta
 • 45–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan kokonaishinnasta  
 • 30–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan kokonaishinnasta  
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta  

 

Matkan hinta perustuu 29.4.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

Olympian yleiset matkaehdot
17 päivää alk./hlö 7 290 €
 • 17.2.2025 - 5.3.2025
  alk. 7 290€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 


Hyvä tietää risteilystä Intian valtamerellä - Intiasta Singaporeen

Ruokailut risteilyllä

Ruokailut laivalla sisältyvät matkan hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Risteilyn hintaan sisältyy myös Classic-juomapaketti. Tarjolla on myös muita alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomapakettiin kuulumattomia viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 10-50 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Pukeutuminen laivalla

Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos itse haluat, niin myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

Tällä risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.
 

Risteilyn tietopaketti

Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on paljon käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.