Hyppää pääsisältöön

Taiwanin kiertomatka

Upeat ja vaihtelevat maisemat sekä monimuotoinen ruokakulttuuri ihastuttavat Kaohsiungissa, Tainanissa, Sun Moon-järvellä, Tarokossa ja Taipeissa
10 päivää alk.3 980 €/hlö
Uutuus
  • 22.11.2018 - 2.12.2018 Täynnä
  • 1.12.2018 - 11.12.2018 Varaa
  • Hongkong 1 yö
  • Kaohsiung 1 yö
  • Tainan 1 yö
  • Sun Moon Lake 2 yötä
  • Taroko 1 yö
  • Taipei 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Portugalilaiset löytöretkeilijät saapuivat 1500-luvun alkupuolella vehreälle ja vuoristoiselle saarelle, joka sijaitsi parinsadan kilometrin päässä Kiinan rannikosta. Kauniit näkymät herättivät merenkulkijoissa ihastusta ja saari sai heiltä ansaitusti nimen Ilha Formosa – kaunis saari. Vaihtelevat maisemat tarjoavatkin mieleenpainuvia näkymiä – rosoista vuoristoa mutkaisine vuoristoreitteineen, metsiä, vesiputouksia, kuumia lähteitä, kanjoneita, hiekka- ja kalliorantoja.

Monimuotoinen ruokakulttuuri – kuten kulttuuri muutenkin – on saanut vaikutteita mm. Kiinasta ja Japanista. Meren antimet, liha, yrtit ja kasvikset kuuluvat taiwanilaiseen keittiöön. Saari lienee asutettu jo pitkälti toistakymmentätuhatta vuotta sitten. Nykyisin pienenä vähemmistönä oleva alkuperäisväestö jakautuu pariinkymmeneen etniseen ryhmään. Manner-Kiinasta ensimmäiset valloittajat saapuivat jo 200-luvulla ja 1600-luvun lopulla saari liitettiin osaksi salmen toisella puolella sijaitsevaa Fujianin maakuntaa. Kun Manner-Kiinassa vuonna 1949 perustettiin Kiinan kansantasavalta, sisällissodan kommunisteille hävinnyt Tšiang Kai-šekin johtama Kuomintang pakeni Taiwanille jatkamaan vuonna 1912 perustetun Kiinan tasavallan olemassaoloa. Tšiangin mukana Taiwaniin päätyi pari miljoonaa kiinalaista, mm. sotilaita, taiteilijoita ja intellektuelleja, sekä mittavat taideaarteet ja lähes koko Kiinan valtion silloinen kultavaranto.

Tämän päivän Taiwan kuuluu yhdessä Hongkongin, Singaporen ja Etelä-Korean kanssa ns. ”Aasian tiikereihin”, jotka rakettimaisesti nousivat maailman edistyneimpien talouksien ja rikkaimpien maiden joukkoon.

Matkaohjelma

22.11. - 2.12.2018 1.-11.12.2018 Vuoden 2019 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.55 suoralla lennolla Hongkongiin.

Hongkong
2. päivä, perjantai Saavumme Hongkongiin klo 8.40. Hongkongin ydinalueet siirtyivät brittien haltuun ensimmäisen oopiumisodan seurauksena vuonna 1842. Heinäkuun 1997 alusta koko Hongkongin alue on taas ollut virallisesti osa Kiinan kansantasavaltaa. Teemme lyhyen tutustumiskierroksen Hongkongin saarella. Lounaan jälkeen majoitumme Kowloonin niemimaalla sijaitsevaan hyvään keskitason Park-hotelliin (★★★★). Sään salliessa voi Victorian satamassa ihailla iltaisin näyttävää valoshow’ta (Symphony of Lights), jossa on mukana yli 40 rakennusta. (L, P)

Hongkong – Kaohsiung
3. päivä, lauantai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 10.50–12.15 lento (Cathay Dragon) Taiwanin lounaisosassa sijaitsevaan Kaohsiungiin. Lähdemme suoraan lentokentältä tutustumiskierrokselle. Hongmaogangin kulttuuripuistossa näemme, miten Kaohsiung on kasvanut pienestä kalastajakylästä Taiwanin tärkeimmäksi satamaksi. Lyhyen lauttamatkan päässä on seuraava kohteemme, Pier-2, jossa esitellään taiwanilaista nykytaidetta. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Howard Plaza -hotelliin (★★★★★). Syömme tervetulopäivällisen, jonka jälkeen voi halutessaan poiketa läheisillä yömarkkinoilla. Kaukana ei ole myöskään maailman kauneimmaksi mainittu metroasema Formosa Boulevard, jota koristaa italialaisen Narcissus Ouagliatan näyttävä taideteos. (A, P)

Kaohsiung – Tainan
4. päivä, sunnuntai Matkalla Kaohsiungista Tainaniin vierailemme Fo Guang Shan -luostarissa, joka on Taiwanin suurin buddhalaisluostari. Huolimatta kaupungin läheisyydestä se on rauhallinen keidas, jossa on kymmenittäin Buddha-patsaita. Niistä yksi on melkein 130 metrin korkuinen. Arvostetussa luostarissa on mietiskelykeskus ja yliopisto ja sitä ympäröivillä viheralueilla on useita temppeleitä. Hollantilaiset perustivat aikoinaan siirtokuntansa Tainaniin. Ming-kenraali Zheng Chenggong (Koxinga) tunkeutui kuitenkin saarelle ja päätti Hollannin vallan Taiwanissa vuonna 1662. Tainanista tuli Taiwanin pääkaupunki. Missään muussa Taiwanin kaupungissa ei ole niin paljon temppeleitä kuin täällä. Majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hyvään keskitason Evergreen Plaza -hotelliin (★★★★★). (A, L)              

Tainan – Taichung – Sun Moon Lake
5. päivä, maanantai Jatkamme matkaamme Taichungin kaupungin kautta saaren keskiosiin. Taichungissa pysähdymme Wu Wei Tsao Tangin teehuoneessa. Osallistumme teeseremoniaan ja syömme kevyen lounaan. Perinteisesti saarella on tuotettu vihreää teetä ja oolongia (mustan ja vihreän teen välimuoto). Mustan teen historia juontaa Taiwanissa aikaan, jolloin saari oli Japanin hallinnassa. Japanilaiset toivat tänne teepensaita Intian Assamista vuonna 1917. Nykyään musta tee on tärkeä vientituote. Keskellä Taiwanin keskiosan vuoristoa sijaitsee Sun Moon Lake, "Auringon ja kuun järvi", joka on yksi maan suosituimmista matkailukohteista. Vuorien ympäröimä järvi muistuttaa kiinalaista maisemapuistoa. Järven itäpuoli tuo mieleen auringon ja länsipuoli kuun – siitä nimi. Majoitumme 2 yöksi järven rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Lalu-hotelliin (★★★★★). 
(A, L, P)

Sun Moon Lake
6. päivä, tiistai Teemme veneretken järvellä ja tutustumme sen ympäristöön. Alueella on paljon nähtävää, muun muassa temppeleitä ja luontopolkuja. Yksi maamerkeistä on Tšiang Kai-šekin äitinsä muistoksi korkealle vuorelle rakennuttama Ci-en-pagodi. Iltapäivän ja illan aikana ehtii rauhassa rentoutumaan ja nauttimaan hotellin palveluista. Hotellin uima-altaalta on ihastuttava näkymä järvelle. (A, L, P)

Sun Moon Lake Tarokon rotko
7. päivä, keskiviikko
Aamulla lähdemme bussilla kaunista vuoristoreittiä kohti Tarokon kansallispuistoa. Matkalla pysähdymme Hehuanvuoren näköalapaikalla, peräti kolmen kilometrin korkeudessa. Tarokon kansallispuistossa sijaitseva 20 kilometriä pitkä Tarokon rotko on yksi Taiwanin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Rotkon jyrkät seinät ovat luonnon muovaamaa marmoria. Alueella on metsien, vuorten ja upeiden kanjoneiden lisäksi tunneleita, jokia, vesiputouksia ja kuumia lähteitä. Majoitumme Tarokon kansallispuistossa sijaitsevaan ensimmäisen luokan The Silk’s Place -hotelliin (★★★★★). (A, P)       

Tarokon rotko – Taipei
8. päivä, torstai
Aamupäivän retkellämme tutustumme Tarokon luontoon ja pinnanmuodostukseen hieman lähemmin. Pysähdymme mm. upeassa Pääskysen kanjonissa ja näemme kauniin Ikuisen kevään pyhätön vesiputouksineen. Matkamme jatkuu saaren jylhää itärannikkoa seuraten kohti Taipeita. Hyvän kokonaiskuvan maan nykyisestä pääkaupungista saamme 509 metriä korkean Taipei 101 -rakennuksen näköalatasanteelta. Vierailumme jälkeen maistelemme erilaisia täytettyjä taikinanyyttejä (dumplings). Illansuussa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan The Sherwood Taipei -hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Taipei
9. päivä, perjantai Päivämme alkaa vierailulla Taipein Kansallisessa palatsimuseossa, jonka kiinalaisen taiteen kokoelma on maailman suurin ja sisältää mm. paljon Kiinan entisten keisareiden yksityisiä taideaarteita. Kokoelma on vertaansa vailla. Yksittäisiä taide-esineitä museossa on yli 670 000 kappaletta, joista useamman kerran vuodessa vaihtuvassa näyttelyssä on esillä n. 60 000 taideteosta. Museon merkittävyyttä Kiinan kulttuurille on verrattu Pariisin Louvren merkitykseen länsimaille. Tutustumme myös Taiwania aina kuolemaansa 1975 asti hallinneen Tšiang Kai-šekin komeaan muistohalliin, jossa on paljon erilaista väri- ja numerosymboliikkaa. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen näyttävässä Grand-hotellissa, joka on tuttu Ang Leen elokuvasta ”Syö juo mies nainen” (1994). (A, L, P)       

Taipei – Hongkong
10. päivä, lauantai
Aamupäivällä lähdemme retkelle saaren koillisrannikolle, joka on tunnettu erikoisenmuotoisista, eroosion muovaamista kalliomuodostelmista, joista valokuvatuin tunnetaan nimellä ”Kuningattaren pää”. Vuonna 1895 Kiina joutui hävityn sodan jälkeen luovuttamaan Taiwanin Japanille, joka miehitti alueen ja hallitsi sitä seuraavat 50 vuotta. Menneen maailman tunnelmia voi aistia Jiufenin vanhassa kaivoskaupungissa, jonka kapeilla kujilla on nykyään matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja teehuoneita. Iltapäivällä suuntaamme Taipein kansainväliselle lentokentälle, josta illalla lento (1,5 t) Hongkongiin. Suora lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee puolenyön jälkeen klo 0.45. (A, L)

11. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 6.05.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.55 suoralla lennolla Hongkongiin.

Hongkong
2. päivä, sunnuntai Saavumme Hongkongiin klo 8.40. Hongkongin ydinalueet siirtyivät brittien haltuun ensimmäisen oopiumisodan seurauksena vuonna 1842. Heinäkuun 1997 alusta koko Hongkongin alue on taas ollut virallisesti osa Kiinan kansantasavaltaa. Teemme lyhyen tutustumiskierroksen Hongkongin saarella. Lounaan jälkeen majoitumme Kowloonin niemimaalla sijaitsevaan hyvään keskitason Park-hotelliin (★★★★). Sään salliessa voi Victorian satamassa ihailla iltaisin näyttävää valoshow’ta (Symphony of Lights), jossa on mukana yli 40 rakennusta. (L, P)

Hongkong – Kaohsiung
3. päivä, maanantai Aamulla kuljetus lentokentälle, josta klo 8.55–10.20 lento (Cathay Dragon) Taiwanin lounaisosassa sijaitsevaan Kaohsiungiin. Lähdemme suoraan lentokentältä tutustumiskierrokselle. Hongmaogangin kulttuuripuistossa näemme, miten Kaohsiung on kasvanut pienestä kalastajakylästä Taiwanin tärkeimmäksi satamaksi. Lyhyen lauttamatkan päässä on seuraava kohteemme, Pier-2, jossa esitellään taiwanilaista nykytaidetta. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Howard Plaza -hotelliin (★★★★★). Syömme tervetulopäivällisen, jonka jälkeen voi halutessaan poiketa läheisillä yömarkkinoilla. Kaukana ei ole myöskään maailman kauneimmaksi mainittu metroasema Formosa Boulevard, jota koristaa italialaisen Narcissus Ouagliatan näyttävä taideteos. (A, P)

Kaohsiung – Tainan
4. päivä, tiistai Matkalla Kaohsiungista Tainaniin vierailemme Fo Guang Shan -luostarissa, joka on Taiwanin suurin buddhalaisluostari. Huolimatta kaupungin läheisyydestä se on rauhallinen keidas, jossa on kymmenittäin Buddha-patsaita. Niistä yksi on melkein 130 metrin korkuinen. Arvostetussa luostarissa on mietiskelykeskus ja yliopisto ja sitä ympäröivillä viheralueilla on useita temppeleitä. Hollantilaiset perustivat aikoinaan siirtokuntansa Tainaniin. Ming-kenraali Zheng Chenggong (Koxinga) tunkeutui kuitenkin saarelle ja päätti Hollannin vallan Taiwanissa vuonna 1662. Tainanista tuli Taiwanin pääkaupunki. Missään muussa Taiwanin kaupungissa ei ole niin paljon temppeleitä kuin täällä. Majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hyvään keskitason Evergreen Plaza -hotelliin (★★★★★). (A, L)              

Tainan – Taichung – Sun Moon Lake
5. päivä, keskiviikko Jatkamme matkaamme Taichungin kaupungin kautta saaren keskiosiin. Taichungissa pysähdymme Wu Wei Tsao Tangin teehuoneessa. Osallistumme teeseremoniaan ja syömme kevyen lounaan. Perinteisesti saarella on tuotettu vihreää teetä ja oolongia (mustan ja vihreän teen välimuoto). Mustan teen historia juontaa Taiwanissa aikaan, jolloin saari oli Japanin hallinnassa. Japanilaiset toivat tänne teepensaita Intian Assamista vuonna 1917. Nykyään musta tee on tärkeä vientituote. Keskellä Taiwanin keskiosan vuoristoa sijaitsee Sun Moon Lake, "Auringon ja kuun järvi", joka on yksi maan suosituimmista matkailukohteista. Vuorien ympäröimä järvi muistuttaa kiinalaista maisemapuistoa. Järven itäpuoli tuo mieleen auringon ja länsipuoli kuun – siitä nimi. Majoitumme 2 yöksi järven rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Lalu-hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Sun Moon Lake
6. päivä, torstai Teemme veneretken järvellä ja tutustumme sen ympäristöön. Alueella on paljon nähtävää, muun muassa temppeleitä ja luontopolkuja. Yksi maamerkeistä on Tšiang Kai-šekin äitinsä muistoksi korkealle vuorelle rakennuttama Ci-en-pagodi. Iltapäivän ja illan aikana ehtii rauhassa rentoutumaan ja nauttimaan hotellin palveluista. Hotellin uima-altaalta on ihastuttava näkymä järvelle. (A, L, P)

Sun Moon Lake Tarokon rotko
7. päivä, perjantai
Aamulla lähdemme bussilla kaunista vuoristoreittiä kohti Tarokon kansallispuistoa. Matkalla pysähdymme Hehuanvuoren näköalapaikalla, peräti kolmen kilometrin korkeudessa. Tarokon kansallispuistossa sijaitseva 20 kilometriä pitkä Tarokon rotko on yksi Taiwanin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Rotkon jyrkät seinät ovat luonnon muovaamaa marmoria. Alueella on metsien, vuorten ja upeiden kanjoneiden lisäksi tunneleita, jokia, vesiputouksia ja kuumia lähteitä. Majoitumme Tarokon kansallispuistossa sijaitsevaan ensimmäisen luokan The Silk’s Place -hotelliin (★★★★★). (A, P)       

Tarokon rotko – Taipei
8. päivä, lauantai
Aamupäivän retkellämme tutustumme Tarokon luontoon ja pinnanmuodostukseen hieman lähemmin. Pysähdymme mm. upeassa Pääskysen kanjonissa ja näemme kauniin Ikuisen kevään pyhätön vesiputouksineen. Matkamme jatkuu saaren jylhää itärannikkoa seuraten kohti Taipeita. Hyvän kokonaiskuvan maan nykyisestä pääkaupungista saamme 509 metriä korkean Taipei 101 -rakennuksen näköalatasanteelta. Vierailumme jälkeen maistelemme erilaisia täytettyjä taikinanyyttejä (dumplings). Illansuussa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan The Sherwood Taipei -hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Taipei
9. päivä, sunnuntai Päivämme alkaa vierailulla Taipein Kansallisessa palatsimuseossa, jonka kiinalaisen taiteen kokoelma on maailman suurin ja sisältää mm. paljon Kiinan entisten keisareiden yksityisiä taideaarteita. Kokoelma on vertaansa vailla. Yksittäisiä taide-esineitä museossa on yli 670 000 kappaletta, joista useamman kerran vuodessa vaihtuvassa näyttelyssä on esillä n. 60 000 taideteosta. Museon merkittävyyttä Kiinan kulttuurille on verrattu Pariisin Louvren merkitykseen länsimaille. Tutustumme myös Taiwania aina kuolemaansa 1975 asti hallinneen Tšiang Kai-šekin komeaan muistohalliin, jossa on paljon erilaista väri- ja numerosymboliikkaa. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen näyttävässä Grand-hotellissa, joka on tuttu Ang Leen elokuvasta ”Syö juo mies nainen” (1994). (A, L, P)       

Taipei – Hongkong
10. päivä, maanantai
Aamupäivällä lähdemme retkelle saaren koillisrannikolle, joka on tunnettu erikoisenmuotoisista, eroosion muovaamista kalliomuodostelmista, joista valokuvatuin tunnetaan nimellä ”Kuningattaren pää”. Vuonna 1895 Kiina joutui hävityn sodan jälkeen luovuttamaan Taiwanin Japanille, joka miehitti alueen ja hallitsi sitä seuraavat 50 vuotta. Menneen maailman tunnelmia voi aistia Jiufenin vanhassa kaivoskaupungissa, jonka kapeilla kujilla on nykyään matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja teehuoneita. Iltapäivällä suuntaamme Taipein kansainväliselle lentokentälle, josta illalla lento (1,5 t) Hongkongiin. Suora lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee puolenyön jälkeen klo 0.45. (A, L)

11. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 5.25.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

HUOM. Vuoden 2019 lähtöjen hinta ja tarkistettu matkaohjelma julkaistaan Kaukomatkaesitteessä 2019, joka ilmestyy touko-kesäkuun vaihteessa 2018
Matkapäivät 18.–28.4. ja 24.10.–3.11.2019
Matkat ovat kuitenkin jo alustavasti varattavissa toimistostamme, p. 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Alustava matkaohjelma:

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.55 suoralla lennolla Hongkongiin.

Hongkong
2. päivä, perjantai Saavumme Hongkongiin klo 8.40. Hongkongin ydinalueet siirtyivät brittien haltuun ensimmäisen oopiumisodan seurauksena vuonna 1842. Heinäkuun 1997 alusta koko Hongkongin alue on taas ollut virallisesti osa Kiinan kansantasavaltaa. Teemme lyhyen tutustumiskierroksen Hongkongin saarella. Lounaan jälkeen majoitumme Kowloonin niemimaalla sijaitsevaan hyvään keskitason Park-hotelliin (★★★★). Sään salliessa voi Victorian satamassa ihailla iltaisin näyttävää valoshow’ta (Symphony of Lights), jossa on mukana yli 40 rakennusta. (L, P)

Hongkong – Kaohsiung
3. päivä, lauantai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 10.50–12.15 lento (Cathay Dragon) Taiwanin lounaisosassa sijaitsevaan Kaohsiungiin. Lähdemme suoraan lentokentältä tutustumiskierrokselle. Hongmaogangin kulttuuripuistossa näemme, miten Kaohsiung on kasvanut pienestä kalastajakylästä Taiwanin tärkeimmäksi satamaksi. Lyhyen lauttamatkan päässä on seuraava kohteemme, Pier-2, jossa esitellään taiwanilaista nykytaidetta. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Howard Plaza -hotelliin (★★★★★). Syömme tervetulopäivällisen, jonka jälkeen voi halutessaan poiketa läheisillä yömarkkinoilla. Kaukana ei ole myöskään maailman kauneimmaksi mainittu metroasema Formosa Boulevard, jota koristaa italialaisen Narcissus Ouagliatan näyttävä taideteos. (A, P)

Kaohsiung – Tainan
4. päivä, sunnuntai Matkalla Kaohsiungista Tainaniin vierailemme Fo Guang Shan -luostarissa, joka on Taiwanin suurin buddhalaisluostari. Huolimatta kaupungin läheisyydestä se on rauhallinen keidas, jossa on kymmenittäin Buddha-patsaita. Niistä yksi on melkein 130 metrin korkuinen. Arvostetussa luostarissa on mietiskelykeskus ja yliopisto ja sitä ympäröivillä viheralueilla on useita temppeleitä. Hollantilaiset perustivat aikoinaan siirtokuntansa Tainaniin. Ming-kenraali Zheng Chenggong (Koxinga) tunkeutui kuitenkin saarelle ja päätti Hollannin vallan Taiwanissa vuonna 1662. Tainanista tuli Taiwanin pääkaupunki. Missään muussa Taiwanin kaupungissa ei ole niin paljon temppeleitä kuin täällä. Majoitumme keskeisellä paikalla sijaitsevaan hyvään keskitason Evergreen Plaza -hotelliin (★★★★★). (A, L)              

Tainan – Taichung – Sun Moon Lake
5. päivä, maanantai Jatkamme matkaamme Taichungin kaupungin kautta saaren keskiosiin. Taichungissa pysähdymme Wu Wei Tsao Tangin teehuoneessa. Osallistumme teeseremoniaan ja syömme kevyen lounaan. Perinteisesti saarella on tuotettu vihreää teetä ja oolongia (mustan ja vihreän teen välimuoto). Mustan teen historia juontaa Taiwanissa aikaan, jolloin saari oli Japanin hallinnassa. Japanilaiset toivat tänne teepensaita Intian Assamista vuonna 1917. Nykyään musta tee on tärkeä vientituote. Keskellä Taiwanin keskiosan vuoristoa sijaitsee Sun Moon Lake, "Auringon ja kuun järvi", joka on yksi maan suosituimmista matkailukohteista. Vuorien ympäröimä järvi muistuttaa kiinalaista maisemapuistoa. Järven itäpuoli tuo mieleen auringon ja länsipuoli kuun – siitä nimi. Majoitumme 2 yöksi järven rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Lalu-hotelliin (★★★★★). 
(A, L, P)

Sun Moon Lake
6. päivä, tiistai Teemme veneretken järvellä ja tutustumme sen ympäristöön. Alueella on paljon nähtävää, muun muassa temppeleitä ja luontopolkuja. Yksi maamerkeistä on Tšiang Kai-šekin äitinsä muistoksi korkealle vuorelle rakennuttama Ci-en-pagodi. Iltapäivän ja illan aikana ehtii rauhassa rentoutumaan ja nauttimaan hotellin palveluista. Hotellin uima-altaalta on ihastuttava näkymä järvelle. (A, L, P)

Sun Moon Lake Tarokon rotko
7. päivä, keskiviikko
Aamulla lähdemme bussilla kaunista vuoristoreittiä kohti Tarokon kansallispuistoa. Matkalla pysähdymme Hehuanvuoren näköalapaikalla, peräti kolmen kilometrin korkeudessa. Tarokon kansallispuistossa sijaitseva 20 kilometriä pitkä Tarokon rotko on yksi Taiwanin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Rotkon jyrkät seinät ovat luonnon muovaamaa marmoria. Alueella on metsien, vuorten ja upeiden kanjoneiden lisäksi tunneleita, jokia, vesiputouksia ja kuumia lähteitä. Majoitumme Tarokon kansallispuistossa sijaitsevaan ensimmäisen luokan The Silk’s Place -hotelliin (★★★★★). (A, P)       

Tarokon rotko – Taipei
8. päivä, torstai
Aamupäivän retkellämme tutustumme Tarokon luontoon ja pinnanmuodostukseen hieman lähemmin. Pysähdymme mm. upeassa Pääskysen kanjonissa ja näemme kauniin Ikuisen kevään pyhätön vesiputouksineen. Matkamme jatkuu saaren jylhää itärannikkoa seuraten kohti Taipeita. Hyvän kokonaiskuvan maan nykyisestä pääkaupungista saamme 509 metriä korkean Taipei 101 -rakennuksen näköalatasanteelta. Vierailumme jälkeen maistelemme erilaisia täytettyjä taikinanyyttejä (dumplings). Illansuussa majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan The Sherwood Taipei -hotelliin (★★★★★). (A, L, P)

Taipei
9. päivä, perjantai Päivämme alkaa vierailulla Taipein Kansallisessa palatsimuseossa, jonka kiinalaisen taiteen kokoelma on maailman suurin ja sisältää mm. paljon Kiinan entisten keisareiden yksityisiä taideaarteita. Kokoelma on vertaansa vailla. Yksittäisiä taide-esineitä museossa on yli 670 000 kappaletta, joista useamman kerran vuodessa vaihtuvassa näyttelyssä on esillä n. 60 000 taideteosta. Museon merkittävyyttä Kiinan kulttuurille on verrattu Pariisin Louvren merkitykseen länsimaille. Tutustumme myös Taiwania aina kuolemaansa 1975 asti hallinneen Tšiang Kai-šekin komeaan muistohalliin, jossa on paljon erilaista väri- ja numerosymboliikkaa. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen näyttävässä Grand-hotellissa, joka on tuttu Ang Leen elokuvasta ”Syö juo mies nainen” (1994). (A, L, P)       

Taipei – Hongkong
10. päivä, lauantai
Aamupäivällä lähdemme retkelle saaren koillisrannikolle, joka on tunnettu erikoisenmuotoisista, eroosion muovaamista kalliomuodostelmista, joista valokuvatuin tunnetaan nimellä ”Kuningattaren pää”. Vuonna 1895 Kiina joutui hävityn sodan jälkeen luovuttamaan Taiwanin Japanille, joka miehitti alueen ja hallitsi sitä seuraavat 50 vuotta. Menneen maailman tunnelmia voi aistia Jiufenin vanhassa kaivoskaupungissa, jonka kapeilla kujilla on nykyään matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja teehuoneita. Iltapäivällä suuntaamme Taipein kansainväliselle lentokentälle, josta illalla lento (1,5 t) Hongkongiin. Suora lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee puolenyön jälkeen klo 0.45. (A, L)

11. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 6.05.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 740 e, 1.12.2018 lähdöllä 780 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passin tiedot tarvitsemme noin  2 kuukautta ennen matkaa.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e
Peruutusehdot B
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta perustuu 3.1.2018 (1.12.lähdön osalta 13.2.2018) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta tarkistetaan 6 viikkoa ennen matkaa.

Voit olla kiinnostunut myös näistä