Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Vietnam ja Kambodža

Ihastu Hanoin pikkukujiin ja Halonginlahden upeisiin "sokeritoppavuoriin" ja kelluviiin kyliin sekä lumoudu Angkorin loisteliaista temppeleistä

10 päivää alk.2 960 €/hlö
 • 28.11.2019 - 8.12.2019 alk. 3 180 €/hlö Täynnä
 • 6.2.2020 - 16.2.2020 vain 1 paikka(a) jäljellä Varaa
 • 5.11.2020 - 15.11.2020

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • 17.12.2020 - 27.12.2020

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Hanoi 3 yötä
 • Halonginlahti (risteily) 2 yötä
 • Siem Reap 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Riisipeltojen keskelle kasvanut Vietnamin pääkaupunki Hanoi on mielenkiintoinen sekoitus kiinalaisia traditioita ja ranskalaisilta siirtomaaisänniltä perittyä arkkitehtuuria. Vanhankaupungin katukeittiöt sekä polkupyörärikšojen ja mopojen kansoittamat pikkukujat vuorottelevat leveiden bulevardien ja edustavien hallintopalatsien kanssa. Hanoista koilliseen sijaitseva Halonginlahti tarjoaa matkustajalle hätkähdyttävän luontoelämyksen. Pääsemme kahden päivän ajaksi risteilemään hyvätasoisella laivalla lähes kahdentuhannen karstimaasta syntyneen ”sokeritopan” keskelle ja tutustumaan Tonkinin lahden kelluvien kylien maailmaan. Saarten jännittävät muodot ja karstimaahan syntyneet salaperäiset tippukiviluolat saavat mielikuvituksen liikkeelle.

Mieltä kiehtoo myös khmerien yli tuhat vuotta sitten nykyisen Kambodžan alueelle perustama Angkor, joka oli aikoinaan yksi maailman mahtavimmista valtakunnista. Sen suuruus, mittavat vesi- ja viemärijärjestelmät, kaksi satoa vuodessa tuottavat terassiviljelmät ja loisteliaat temppelit tekevät Angkorista yhden maailman kiinnostavimmista kulttuurikohteista. Jokainen hallitsija rakennutti omat muistomerkkinsä itselleen ja valitsemalleen jumalalle. Syntyi muun muassa lootuksennupputorneistaan tunnettu Angkor Watin temppeli, jonka koristeluun itse jumalatkin tarujen mukaan osallistuivat. Kivinen aarre unohtui kuudeksisadaksi vuodeksi viidakkoon, missä puiden juuret luikertelevat vanhojen temppelien keskellä työntäen hitaasti tieltään painavia kivenjärkäleitä.

6.2.2020 lähtevälle matkalle on mahdollista ostaa lentopaikat business-luokkaan (Helsinki-Doha-Hanoi/Bangkok-Doha-Helsinki). Lisähinta on 1.880 eur/hlö  Paikkoja rajoitetusti. Paikat voi varata varauksen yhteydessä nettisivuiltamme tai toimistostamme, p. (09) 696 2770 olympia@olympia.fi

Matkaohjelma

Vuoden 2019 matkat 6. - 16.2.2020 Syksyn 2020 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 7.40 Frankfurtin kautta (Vietnam Airlines) Hanoihin, Vietnamiin.

Hanoi
2. päivä, perjantai Saavumme Hanoihin klo 6.40. Ajamme keskustaan ja majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Hilton Garden Inn -hotelliin (★★★★). Lepäämme aamupäivän ja iltapäivällä tutustumme kaupungin nähtävyyksiin. Vierailemme mm. Kirjallisuuden temppelissä ja Hoa Lo -vankilassa. Syömme aikaisen päivällisen, ennen kuin palaamme hotelliin. (A, P)

Hanoi
3. päivä, lauantai Lähdemme liikkeelle varhain aamulla ehtiäksemme Ho Chi Minhin mausoleumiin ennen suurempaa ruuhkaa. Käymme myös Keskuspuistossa, jossa näemme Presidentin palatsin sekä Ho Chi Minhin vaatimattoman kodin. Hanoin liikenne on kokemus sinänsä. Kaikessa kaoottisuudessaan se kuitenkin tuntuu toimivan. Kaupungissa sanotaan olevan liki 7 miljoonaa asukasta, 5 miljoonaa mopoa ja 1,5 miljoonaa autoa. Vaurauden myötä mopojen ja autojen määrä kasvaa koko ajan. Hanoi on säilyttänyt alkuperäisen ilmapiirinsä, vaikka uudet raken­nukset valtaavatkin kaupunkia nopeasti. Iltapäivällä tutustumme vanhaankaupun­kiin. Sen ahtailla kaduilla kukoistavat vielä perinteisten käsityöläisammattien työpajat ja puodit, joilla on omat nimikkokatunsa. Polkupyörärikšojen kyydissä pääsemme kapeille, värikkäille kujille, joille ei bussilla mahdu. Tutustumme myös pohjoisvietnamilaiseen erikoisuuteen, vesinukketeatteriin. Näyttämön sijaan puunuket ovat vesialtaassa ja eri tarinat vaihtelevat riisinviljelystä vauhdikkaisiin takaa-ajokohtauksiin. Illalla on aikaa vaikka tutustua omatoimisesti Hanoin oopperan kulttuuritarjontaan. (A, L)

Hanoi
4. päivä, sunnuntai Vietnamilainen keittiö on yhdistelmä useista eri maiden keittiöistä. Siihen on vaikuttanut niin kiinalainen, thaimaalainen kuin indonesialainen keittiö. Myös ranskalainen keittiö on jättänyt vaikutteitaan Vietnamiin. Pohjoisen ruoka on kiinalaisvaikutteista. Keski-Vietnamissa ruoka on runsaasti maustettua ja ateria koostuu useista ruokalajeista. Etelässä vaikutteet tulevat luonnollisesti Thaimaasta, joten tuoreiden yrttien ja kookosmaidon käyttö on yleistä. Tutustumme vietnamilaiseen makumaailmaan Hanoin vilkkailla kaduilla. Maistelemme paikallisia ruokia ja ihastelemme ruokatorin laajaa tarjontaa. Täältä paikalliset ravintolat ja perheenäidit hakevat ruokiinsa tuoreet raaka-aineet. Kierroksen jälkeen on iltapäivä vapaa-aikaa. (A, P)

Risteily Halonginlahdella
5.–6. päivä, ma–ti Varhain aamulla lähdemme kohti Unescon maailmanperintökohdetta, Halonginlahtea. Se sijaitsee Tonkinin lahdella noin neljän tunnin ajomatkan päässä Hanoista itään. Seuraavien kahden vuorokauden ajan nautimme kauniista maisemista, näemme kelluvia kyliä, kalastajakyliä ja erikokoisia saaria, joista suurin osa nousee ylväästi pystysuoraan merestä. Risteilemme Au Co -yhtiön laivalla, jonka jokaisessa 32 hytissä on parveke, puhelin, kylpyhuone, hiustenkuivaaja, pieni jääkaappi ja ilmastointi. Hytit on sisustettu vietnamilaiseen tyyliin, jossa suositaan tummaa puuta ja voimakkaita värejä. Laivalla on myös ravintola, baari, kylpylä ja pieni spa. Ylin kansi toimii aurinkokantena, jota käytetään myös taiji-aamuvoimisteluun ja hämärtyvän illan elokuvaelämyksiin. Risteilyn aikana on mahdollisuus osallistua laivan tarjoamiin retkiin. Risteilyllä on täysihoito (juomat eivät sisälly hintaan). (2xA, 2xL, 2xP)

Halonginlahti – Siem Reap
7. päivä, keskiviikko Risteily päättyy aamupäivällä. Matkalla Hanoin lentokentälle näemme riisipeltoja, ananasviljelmiä ja paikallista asutusta sekä pidämme lounastauon. Alkuillasta lennämme Siem Reapiin, Kambodžaan, jossa majoitumme 3 yöksi keskustan tuntumassa sijaitsevaan perinteiseen khmer-tyyliin rakennettuun hyvään keskitason Angkor Paradise -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Siem Reap
8. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen teemme retken maaseutukylien ja lootuspeltojen lomitse kalaisalle Tonle Sap -järvelle. Näemme bussimatkan aikana autenttista paikallista elämäntapaa. Kylävierailun jälkeen teemme veneajelun. Palattuamme Siem Reapiin tutustumme kansallismuseoon, jossa saamme hyvän käsityksen khmerien suurvallan aikaisista temppeleistä ja taiteesta. Illalla tutustumme kaupungin vilkkaaseen keskustaan, joka on viime vuosina kasvanut hurjaa vauhtia. Tarjolla on monenlaista ostettavaa; niin matkamuistoja, mausteita kuin vaatteitakin. Myös ravintoloiden ja erilaisten hieronta- ja kauneudenhoitopaikkojen tarjonta on alueella runsasta. (A, P)

Siem Reap
9. päivä, perjantai Aamulla varhain aloitamme temppelikierroksemme Ta Prohmista, jossa todistamme luonnon ja ihmisvoimien taistelua. Mahtavien puiden juuret luikertelevat käärmeiden lailla rakennelmien keskellä ja työntävät hitaasti tieltään painavia kivenjärkäleitä. Jatkamme reilun 20 km matkan kohti pohjoista ja vierailemme 900-luvulta peräisin olevassa Banteay Srein hindutemppelissä. Pieni, mutta viehättävä temppeli on omistettu hindujumalille Shivalle ja Vishnulle.
Iltapäivällä tutustumme Angkor Watiin, joka on alueen suurin ja mahtavin sekä myös parhaiten säilynyt temppeli ja kuninkaallinen mausoleumi. Alun perin hindujumala Vishnulle omistetun ja sittemmin theravadabuddhalaiseksi muunnetun temppelin rakennutti 1100-luvulla ”Kambodžan aurinkokuningas” Suryavarman II. Sen laajaa seinäpintaa koristavat korkokuvat, jotka esittävät maailman luomista, sodankäyntiä ja jumaltarustoja. Huomio kiinnittyy myös lu­ke­mat­tomiin kauniisiin temppelitanssijattaria esittäviin naishahmoihin. Tuhat vuotta sitten Angkor oli yksi maailman mahta­vimmista kaupungeista – tänä päivänä se on yksi maailman uhanalaisimmista kulttuurikohteista. Angkor ja sitä ympäröivät metsäalueet ovat Unescon maailmanperintöluettelossa. Illan jo hämärtyessä palaamme hotelliin. (A, L)  

Siem Reap
10. päivä, lauantai Tänään on vielä koko päivä vapaata aikaa Siem Reapissa, jolloin ehtii hyvin vaikka tuliaisostoksille ja rentoutumaan hotellin uima-altaalla. Huoneet ovat käytössämme aina myöhäiseen lounaaseen saakka, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. Klo 19.50 lento (Vietnam Airlines) Hanoin ja Frankfurtin kautta (Finnair) Suomeen. (A, L)

11. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 15.10.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista

 

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.25 Dohan kautta (Qatar Airways) Hanoihin, Vietnamiin.

Hanoi
2. päivä, perjantai Saavumme Hanoihin klo 13.30. Majoitumme 3 yöksi Hanoin keskusta-alueella järven rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Pan Pacific Hanoi -hotelliin (★★★★★). Syömme tervetulopäivällisen paikallisessa ravintolassa. (A, P)

Hanoi
3. päivä, lauantai Tänään tutustumme kaupungin nähtävyyksiin. Vierailemme ensin Hoa Lo -vankilassa, jonka jälkeen suuntaamme Ho Chi Minhin mausoleumiin. Käymme myös Keskuspuistossa, jossa näemme Presidentin palatsin sekä Ho Chi Minhin vaatimattoman kodin. Iltapäivän ohjelmaan kuuluu käynti Kirjallisuuden temppelissä. Hanoin liikenne on kokemus sinänsä. Kaikessa kaoottisuudessaan se kuitenkin tuntuu toimivan. Kaupungissa sanotaan olevan liki 7 miljoonaa asukasta, 5 miljoonaa mopoa ja 1,5 miljoonaa autoa. Vaurauden myötä mopojen ja autojen määrä kasvaa koko ajan. Hanoi on säilyttänyt alkuperäisen ilmapiirinsä, vaikka uudet raken­nukset valtaavatkin kaupunkia nopeasti. Vanhankaupun­gin ahtailla kaduilla kukoistavat vielä perinteisten käsityöläisammattien työpajat ja puodit, joilla on omat nimikkokatunsa. Polkupyörärikšojen kyydissä pääsemme kapeille, värikkäille kujille, joille ei bussilla mahdu. Tutustumme myös pohjoisvietnamilaiseen erikoisuuteen, vesinukketeatteriin. Näyttämön sijaan puunuket ovat vesialtaassa ja eri tarinat vaihtelevat riisinviljelystä vauhdikkaisiin takaa-ajokohtauksiin. Illalla on aikaa vaikka tutustua omatoimisesti Hanoin oopperan kulttuuritarjontaan. (A, L)

Hanoi
4. päivä, sunnuntai Vietnamilainen keittiö on yhdistelmä useista eri maiden keittiöistä. Siihen on vaikuttanut niin kiinalainen, thaimaalainen kuin indonesialainen keittiö. Myös ranskalainen keittiö on jättänyt vaikutteitaan Vietnamiin. Pohjoisen ruoka on kiinalaisvaikutteista. Keski-Vietnamissa ruoka on runsaasti maustettua ja ateria koostuu useista ruokalajeista. Etelässä vaikutteet tulevat luonnollisesti Thaimaasta, joten tuoreiden yrttien ja kookosmaidon käyttö on yleistä. Tutustumme vietnamilaiseen makumaailmaan Hanoin vilkkailla kaduilla. Maistelemme paikallisia ruokia ja ihastelemme ruokatorin laajaa tarjontaa. Täältä paikalliset ravintolat ja perheenäidit hakevat ruokiinsa tuoreet raaka-aineet. Kierroksen jälkeen on iltapäivä vapaa-aikaa. (A, P)

Risteily Halonginlahdella
5.–6. päivä, ma–ti Varhain aamulla lähdemme kohti Unescon maailmanperintökohdetta, Halonginlahtea. Se sijaitsee Tonkinin lahdella noin neljän tunnin ajomatkan päässä Hanoista itään. Seuraavien kahden vuorokauden ajan nautimme kauniista maisemista, näemme kelluvia kyliä, kalastajakyliä ja erikokoisia saaria, joista suurin osa nousee ylväästi pystysuoraan merestä. Risteilemme Au Co -yhtiön laivalla, jonka jokaisessa 32 hytissä on parveke, puhelin, kylpyhuone, hiustenkuivaaja, pieni jääkaappi ja ilmastointi. Hytit on sisustettu vietnamilaiseen tyyliin, jossa suositaan tummaa puuta ja voimakkaita värejä. Laivalla on myös ravintola, baari, kylpylä ja pieni spa. Ylin kansi toimii aurinkokantena, jota käytetään myös taiji-aamuvoimisteluun ja hämärtyvän illan elokuvaelämyksiin. Risteilyn aikana on mahdollisuus osallistua laivan tarjoamiin retkiin. Risteilyllä on täysihoito (juomat eivät sisälly hintaan). (2xA, 2xL, 2xP)

Halonginlahti – Siem Reap
7. päivä, keskiviikko Risteily päättyy aamupäivällä. Matkalla Hanoin lentokentälle näemme riisipeltoja, ananasviljelmiä ja paikallista asutusta sekä pidämme lounastauon. Alkuillasta lennämme Siem Reapiin, Kambodžaan, jossa majoitumme 3 yöksi keskustan tuntumassa sijaitsevaan perinteiseen khmer-tyyliin rakennettuun hyvään keskitason Angkor Paradise -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Siem Reap
8. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen teemme retken maaseutukylien ja lootuspeltojen lomitse kalaisalle Tonle Sap -järvelle. Näemme bussimatkan aikana autenttista paikallista elämäntapaa. Kylävierailun jälkeen teemme veneajelun. Palattuamme Siem Reapiin tutustumme kansallismuseoon, jossa saamme hyvän käsityksen khmerien suurvallan aikaisista temppeleistä ja taiteesta. Päivällisen yhteydessä saamme nauttia kambodžalaisesta tanssi­esityksestä (joulumatkalla päivällinen syödään hotellissa). Pitkän päivän päätteeksi tutustumme vielä kaupungin vilkkaaseen keskustaan, joka on viime vuosina kasvanut hurjaa vauhtia. Tarjolla on monenlaista ostettavaa; niin matkamuistoja, mausteita kuin vaatteitakin. Myös ravintoloiden ja erilaisten hieronta- ja kauneudenhoitopaikkojen tarjonta on alueella runsasta. (A, P)

Siem Reap
9. päivä, perjantai Aamulla varhain aloitamme temppelikierroksemme Ta Prohmista, jossa todistamme luonnon ja ihmisvoimien taistelua. Mahtavien puiden juuret luikertelevat käärmeiden lailla rakennelmien keskellä ja työntävät hitaasti tieltään painavia kivenjärkäleitä. Jatkamme reilun 20 km matkan kohti pohjoista ja vierailemme 900-luvulta peräisin olevassa Banteay Srein hindutemppelissä. Pieni, mutta viehättävä temppeli on omistettu hindujumalille Shivalle ja Vishnulle. Iltapäivällä tutustumme Angkor Watiin, joka on alueen suurin ja mahtavin sekä myös parhaiten säilynyt temppeli ja kuninkaallinen mausoleumi. Alun perin hindujumala Vishnulle omistetun ja sittemmin theravadabuddhalaiseksi muunnetun temppelin rakennutti 1100-luvulla ”Kambodžan aurinkokuningas” Suryavarman II. Sen laajaa seinäpintaa koristavat korkokuvat, jotka esittävät maailman luomista, sodankäyntiä ja jumaltarustoja. Huomio kiinnittyy myös lu­ke­mat­tomiin kauniisiin temppelitanssijattaria esittäviin naishahmoihin. Tuhat vuotta sitten Angkor oli yksi maailman mahta­vimmista kaupungeista – tänä päivänä se on yksi maailman uhanalaisimmista kulttuurikohteista. Angkor ja sitä ympäröivät metsäalueet ovat Unescon maailmanperintöluettelossa. Illan jo hämärtyessä palaamme hotelliin. (A, L)  

Siem Reap
10. päivä, lauantai Heti aamusta teemme retken khmerien valtakunnan viimeisimpään pääkaupunkiin Angkor Thomiin, jonka eteläistä porttia vartioi tien molemmin puolin mahtava demoneja ja hyviä suojelushenkiä esittävien patsaiden rivistö. Joidenkin patsaiden päät ovat kulkeutuneet museoihin ja yksityiskoteihin eri puolille maailmaa. Aivan keskellä Ang­­­kor Thomia sijaitsee Bayonin temppeli, jonka tehtävänä oli olla yhdysside maan ja taivaan välillä. Iltapäivällä on aikaa on vielä rentoutumiseen hotellin uima-altaalla. Huoneet ovat käytössämme aina aikaiseen päivälliseen saakka, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. Klo 21.00 lento Bangkokin (Bangkok Airways) ja Dohan kautta (Qatar Airways) Suomeen. (A, P)

11. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 13.55.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista

5. - 15.11.2020 ja 17. - 27.12.2020

Näiden lähtöjen ohjelmat ja hinnat julkaistaan noin 10 kuukautta ennen matkan alkua.
Voit kuitenkin jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta/hytistä vuoden 2019 lähdöillä 550 e, 6.2.2020 lähdöllä 570 e.

Kambodžaan tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 2 tyhjää sivua. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Osa Halonginlahden-risteilyn ja Siem Reapin retkistä tehdään epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Joillain retkillä on lisäksi paljon portaita. Myös rantautumiset veneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia. Edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä ja suosittelemme tukevia, kumipohjaisia jalkineita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Risteilyohjelma sitoumuksetta. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 e
Peruutusehdot B
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 2.5.2018 (6.2.2020 matkan osalta 18.4.2019) voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa olevaa valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Vietnam ja Kambodža: Vinkkejä ja suosituksia

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Ha Long Bay
Angkor

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä