Angkor-Wat-temppeli-Kambodza-Olympia

Vietnam ja Kambodža

- Hanoi, Ho Chi Minh City, Halonginlahti ja Angkorin temppelit
11
päivää
alk. 3 750 €/hlö

Koe uskomaton matka Vietnamiin ja Kambodžaan, kahteen Kaakkois-Aasian ihastuttavaan maahan. Vietnamissa koet suurkaupunkien ja pikkukujien tunnelman, näet Halonginlahden upeat sokeritoppavuoret ja kelluvat kylät. Kambodžassa lumoudut Angkorin loisteliaista temppeleistä ja Tonle Sap -järven maisemista.

Matka Vietnamiin ja Kambodžaan - suurkaupungit, Halonginlahti ja Angkor Wat

Matkareitti
Hanoi
3 yötä
Risteily Halonginlahdella
retki
Ho Chi Minh City
2 yötä
Angkor Wat, Angkor Thom ja Ta Prohm
retket
Siem Reap
3 yötä

Riisipeltojen keskelle kasvanut Vietnamin pääkaupunki Hanoi on mielenkiintoinen sekoitus kiinalaisia traditioita, ranskalaisilta siirtomaaisänniltä perittyä arkkitehtuuria sekä modernia rakennuskantaa.

Hanoissa vanhankaupungin katukeittiöt sekä polkupyörärikšojen ja mopojen kansoittamat pikkukujat vuorottelevat leveiden bulevardien ja edustavien hallintopalatsien kanssa

Hanoista koilliseen sijaitseva Halonginlahti tarjoaa matkustajalle hätkähdyttävän luontoelämyksen. Teemme Halonginlahdelle päiväretken, jolla risteilemme lähes kahdentuhannen karstimaasta syntyneen ”sokeritopan” keskellä. Eteläisen Vietnamin vilkas kauppakaupunki Ho Chi Minh City (entinen Saigon) heijastelee maan ripeää kehitystä pilvenpiirtäjineen ja ostoskeskuksineen. Paikalliset puhuvat edelleen Saigonista ja myös perinteinen puoli kaupungista on voimakkaasti läsnä. Käymme myös Vietnamin sodan aikana kaivetuilla Cu Chin tunneleilla

Yli tuhat vuotta sitten khmerit perustivat Angkoriin, nykyisen Kambodžan alueelle maailman mahtavimman valtakunnan. Sen suuruus, mittavat vesi- ja viemärijärjestelmät, kaksi satoa vuodessa tuottavat terassiviljelmät ja loisteliaat temppelit tekevät Angkorista yhden maailman kiinnostavimmista kulttuurikohteista. Hallitsija toisensa jälkeen jälkeen kaunisti laajaa valtakuntaa aina omilla rakennelmillaan. Syntyi muun muassa lootuksennupputorneistaan tunnettu Angkor Watin temppeli, jonka koristeluun itse jumalatkin tarujen mukaan osallistuivat.

Angkorin loisteliaat temppelit ovat yksi maailman kiinnostavimmista kulttuurikohteista

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito päivittäin, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, verot, viisumit ja muut viranomaiskulut sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 630 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

3. – 13.12.2024 4. – 14.3.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 7.45 Frankfurtin kautta (Vietnam Airlines) Hanoihin, Vietnamiin.

Riksakyyti-Hanoi-Vietnam
Hanoi

2. päivä, keskiviikko Saavumme Hanoihin klo 7.10. Huoneet ovat heti käytössämme ja aamiaisen jälkeen majoitumme 3 yöksi Hanoin keskusta-alueella järven rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Pan Pacific Hanoi -hotelliin (★★★★★). Muutaman tunnin virkistäytymisen jälkeen aloitamme tutustumisen Hanoihin ja teemme osan kierroksesta polkupyörärikšoilla. Hanoin liikenne on kokemus sinänsä. Kaikessa kaoottisuudessaan se kuitenkin tuntuu toimivan. Kaupungissa sanotaan olevan liki 7 miljoonaa asukasta, 5 miljoonaa mopoa ja 1,5 miljoonaa autoa. Vanhankaupungin ahtailla kaduilla kukoistavat vielä perinteisten käsityöläisammattien työpajat ja puodit, joilla on omat nimikkokatunsa. Polkupyörärikšojen kyydissä pääsemme kapeille, värikkäille kujille, joille ei bussilla mahdu. Tutustumme myös pohjoisvietnamilaiseen erikoisuuteen, vesinukketeatteriin. Syömme tervetulopäivällisen paikallisessa ravintolassa. (A, P)

Ho-Chi-Minh-mausoleumi-Hanoi-Vietnam
Hanoi

3. päivä, torstai Tänään tutustumme kaupungin nähtävyyksiin. Aamupäivän kohokohtia ovat Kirjallisuuden temppeli, Hoa Lo -vankilamuseo sekä käynti ”junakadulla”, jossa tosiaan pääsemme kosketusetäisyydelle junan kanssa. Tällä alueella arki levittäytyy ahtaista asunnoista kaduille ja kiskoille, paitsi silloin, kun juna kulkee ohi. Lounaan jälkeen suuntaamme Ho Chi Minhin mausoleumiin. Käymme myös Keskuspuistossa, jossa näemme Presidentin palatsin sekä Ho Chi Minhin vaatimattoman kodin. Illalla on aikaa vaikka tutustua omatoimisesti Hanoin oopperan kulttuuritarjontaan. (A, L)

Halonginlahti-Vietnam
Päiväristeily Halonginlahdella

4. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Unescon maailmanperintökohdetta, Halonginlahtea. Se sijaitsee Tonkinin lahdella noin kahden tunnin ajomatkan päässä Hanoista. Ajomatkan aikana näemme riisipeltoja, ananasviljelmiä ja paikallista asutusta. Risteilyn aikana nautimme kauniista maisemista, näemme kelluvia kyliä, kalastajakyliä ja erikokoisia saaria, joista suurin osa nousee ylväästi pystysuoraan merestä. Paluu Hanoihin alkuillasta. (A, L)

Notre-Damen-katedraali-Ho-Chi -Minh-city-Vietnam
Hanoi – Ho Chi Minh City

5. päivä, lauantai Puolen päivän aikaan lennämme etelään, Ho Chi Minh Cityyn. Majoitumme 2 yöksi keskustan alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Pullman Saigon Centre -hotelliin (★★★★★). Illan pimetessä suuntaamme kohti Saigonjokea ja teemme päivällisristeilyn. (A, P)

Notre-Damen-katedraali-Ho-Chi -Minh-city-Vietnam
Ho Chi Minh City

6. päivä, sunnuntai Vietnamin suurin kaupunki on täynnä ääniä ja ärsykkeitä, mutta toisaalta juuri se tekee eläväisestä kaupungista ainutlaatuisen. Uskaltaudumme kaoottisen liikenteen sekaan ja päivän kaupunkikierroksen aikana käymme ranskalaisten rakentamalla Pariisin aukiolla, jolla sijaitsevat postitalo ja goottilainen katedraali. Teemme osan kierroksesta jalkaisin, jotta pääsemme kokemaan kapeiden kujien tunnelman ja näkemään, mitä kaikkea ostettavaa on tarjolla. Lounaan jälkeen tutustumme vanhaan hallintopalatsiin, joka edustaa 1970-luvun sisustustrendejä parhaimmillaan. Kaupungista löytyy myös kattava, mielenkiintoinen ja vähän järkyttäväkin sotamuseo, jonne on mahdollisuus mennä yhteisen ohjelman jälkeen. Illan ohjelma on vapaa, mutta tuskin voimme välttää iltakävelyä iltamarkkinoiden suuntaan. (A, L)

Perinneruokia Kambodža
Ho Chi Minh City – Siem Reap

7. päivä, maanantai Matkalla lentokentälle tutustumme Vietkongin sissien kaivamiin Cu Chin tunneleihin. Vietnamin sodan aikana kaivettiin n. 200 km maanalaista tunneliverkostoa lähelle amerikkalaisten asemia ja tukikohtia – osittain jopa niiden alle. Sissit käyttivät tunneleita asuntoina, varastoina, sairaaloina ja pakopaikkoina. Ne kertovat korutonta tarinaa olosuhteista, joissa sissit joutuivat toimimaan.

Lounaan jälkeen lennämme Siem Reapiin, Kambodžaan, jossa majoitumme 3 yöksi keskustan ensimmäisen luokan Borei Angkor Resort & Spa -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Munkki Kambodzassa Angkor Watin alueella
Siem Reap

8. päivä, tiistai  Päivä alkaa varhain, kun hyppäämme tuk-tukien kyytiin ja menemme ihastelemaan auringonnousua Angkor Watiin, joka on alueen suurin ja mahtavin sekä myös parhaiten säilynyt temppeli ja kuninkaallinen mausoleumi. Tuhat vuotta sitten Angkor oli yksi maailman mahtavimmista kaupungeista – tänä päivänä se on yksi maailman uhanalaisimmista kulttuurikohteista. Angkor ja sitä ympäröivät metsäalueet ovat Unescon maailmanperintöluettelossa. 

Palaamme hotelliin aamiaiselle, kuumimman keskipäivän ajan huilaamme ja rentoudumme hotellin vehreällä uima-allasalueella. lltapäivällä tuk-tukit vievät meidät takaisin temppelialueelle ja vuorossa on khmerien valtakunnan viimeisin pääkaupunki Angkor Thom. Sen eteläistä porttia vartioi tien molemmin puolin mahtava demoneja ja hyviä suojelushenkiä esittävien patsaiden rivistö. Joidenkin patsaiden päät ovat kulkeutuneet museoihin ja yksityiskoteihin eri puolille maailmaa. Jatkamme vielä Ta Prohmin temppelille, jossa todistamme luonnon ja ihmisvoimien taistelua. Mahtavien puiden juuret luikertelevat käärmeiden lailla rakennusten keskellä ja työntävät hitaasti tieltään painavia kivenjärkäleitä. 

Antoisan ja uuvuttavankin iltapäivän jälkeen palaamme hotelliin. Päivällinen paikallisessa ravintolassa. (A, P)

Tonle-Sap-kelluva-kylä-Kambodža
Siem Reap

9. päivä, keskiviikko Tänään on vapaapäivä. Siem Reapissa on mm. monipuoliset ja houkuttelevat ostosmahdolliset. Jalkahieronnan saa edullisesti, myös muita hemmotteluhoitoja on runsaasti saatavilla. Aamupäivän aikana on myös mahdollisuus tehdä lisämaksullinen retki lootuspeltojen lomitse kalaisalle Tonle Sap -järvelle, jossa tehdään veneajelu.

Matkan päätöspäivällisen syömme Aspara-teatterissa, jossa saamme nauttia kambodžalaisesta musiikki- ja tanssiesityksestä ruokailun yhteydessä. (A, P)

Perinneruokia Kambodža
Siem Reap

10. päivä, torstai Tänään meillä on vielä aikaa nauttia hotellin palveluista tai tehdä viime hetken tuliaisostoksia. Puolen päivän jälkeen luovutamme hotellihuoneet. Matkalla lentokentälle teemme lounaspysähdyksen. Klo 17.55 lento Hanoin (Vietnam Airlines) ja Frankfurtin (Vietnam Airlines) kautta (Finnair) Suomeen. (A, L)

lento

11. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 15.05

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, tiistai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 7.45 Frankfurtin kautta (Vietnam Airlines) Hanoihin, Vietnamiin.

Riksakyyti-Hanoi-Vietnam
Hanoi

2. päivä, keskiviikko Saavumme Hanoihin klo 7.10. Huoneet ovat heti käytössämme ja aamiaisen jälkeen majoitumme 3 yöksi Hanoin keskusta-alueella järven rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Pan Pacific Hanoi -hotelliin (★★★★★). Muutaman tunnin virkistäytymisen jälkeen aloitamme tutustumisen Hanoihin ja teemme osan kierroksesta polkupyörärikšoilla. Hanoin liikenne on kokemus sinänsä. Kaikessa kaoottisuudessaan se kuitenkin tuntuu toimivan. Kaupungissa sanotaan olevan liki 7 miljoonaa asukasta, 5 miljoonaa mopoa ja 1,5 miljoonaa autoa. Vanhankaupungin ahtailla kaduilla kukoistavat vielä perinteisten käsityöläisammattien työpajat ja puodit, joilla on omat nimikkokatunsa. Polkupyörärikšojen kyydissä pääsemme kapeille, värikkäille kujille, joille ei bussilla mahdu. Tutustumme myös pohjoisvietnamilaiseen erikoisuuteen, vesinukketeatteriin. Syömme tervetulopäivällisen paikallisessa ravintolassa. (A, P)

Ho-Chi-Minh-mausoleumi-Hanoi-Vietnam
Hanoi

3. päivä, torstai Tänään tutustumme kaupungin nähtävyyksiin. Päivämme alkaa Keskuspuistosta, jossa näemme Presidentin palatsin, Ho Chi Minhin vaatimattoman kodin sekä Ho Chi Minhin mausoleumin. Päivän kohokohtia ovat Kirjallisuuden temppeli, Hoa Lo -vankilamuseo sekä käynti ”junakadulla”, jossa tosiaan pääsemme kosketusetäisyydelle junan kanssa. Tällä alueella arki levittäytyy ahtaista asunnoista kaduille ja kiskoille, paitsi silloin, kun juna kulkee ohi. 

Illalla on aikaa tutustua omatoimisesti Hanoin oopperan kulttuuritarjontaan. (A, L)

Halonginlahti-Vietnam
Päiväristeily Halonginlahdella

4. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Unescon maailmanperintökohdetta, Halonginlahtea. Se sijaitsee Tonkinin lahdella noin kahden tunnin ajomatkan päässä Hanoista. Ajomatkan aikana näemme riisipeltoja, ananasviljelmiä ja paikallista asutusta. Risteilyn aikana nautimme kauniista maisemista, näemme kelluvia kyliä, kalastajakyliä ja erikokoisia saaria, joista suurin osa nousee ylväästi pystysuoraan merestä. Paluu Hanoihin alkuillasta. (A, L)

Notre-Damen-katedraali-Ho-Chi -Minh-city-Vietnam
Hanoi – Ho Chi Minh City

5. päivä, lauantai Puolen päivän aikaan lennämme etelään, Ho Chi Minh Cityyn. Majoitumme 2 yöksi keskustan alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Pullman Saigon Centre -hotelliin (★★★★★). Illan pimetessä suuntaamme kohti Saigonjokea ja teemme päivällisristeilyn. (A, P)

Notre-Damen-katedraali-Ho-Chi -Minh-city-Vietnam
Ho Chi Minh City

6. päivä, sunnuntai Vietnamin suurin kaupunki on täynnä ääniä ja ärsykkeitä, mutta toisaalta juuri se tekee eläväisestä kaupungista ainutlaatuisen. Uskaltaudumme kaoottisen liikenteen sekaan ja päivän kaupunkikierroksen aikana käymme ranskalaisten rakentamalla Pariisin aukiolla, jolla sijaitsevat postitalo ja goottilainen katedraali. Teemme osan kierroksesta jalkaisin, jotta pääsemme kokemaan kapeiden kujien tunnelman ja näkemään, mitä kaikkea ostettavaa on tarjolla. Lounaan jälkeen tutustumme vanhaan hallintopalatsiin, joka edustaa 1970-luvun sisustustrendejä parhaimmillaan. Kaupungista löytyy myös kattava, mielenkiintoinen ja vähän järkyttäväkin sotamuseo, jonne on mahdollisuus mennä yhteisen ohjelman jälkeen. Illan ohjelma on vapaa, mutta tuskin voimme välttää iltakävelyä iltamarkkinoiden suuntaan. (A, L)

Perinneruokia Kambodža
Ho Chi Minh City – Siem Reap

7. päivä, maanantai Matkalla lentokentälle tutustumme Vietkongin sissien kaivamiin Cu Chin tunneleihin. Vietnamin sodan aikana kaivettiin n. 200 km maanalaista tunneliverkostoa lähelle amerikkalaisten asemia ja tukikohtia – osittain jopa niiden alle. Sissit käyttivät tunneleita asuntoina, varastoina, sairaaloina ja pakopaikkoina. Ne kertovat korutonta tarinaa olosuhteista, joissa sissit joutuivat toimimaan.

Lounaan jälkeen lennämme Siem Reapiin, Kambodžaan, jossa majoitumme 3 yöksi keskustan ensimmäisen luokan Borei Angkor Resort & Spa -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Munkki Kambodzassa Angkor Watin alueella
Siem Reap

8. päivä, tiistai Päivä alkaa varhain, kun hyppäämme tuk-tukien kyytiin ja menemme ihastelemaan auringonnousua Angkor Watiin, joka on alueen suurin ja mahtavin sekä myös parhaiten säilynyt temppeli ja kuninkaallinen mausoleumi. Tuhat vuotta sitten Angkor oli yksi maailman mahtavimmista kaupungeista – tänä päivänä se on yksi maailman uhanalaisimmista kulttuurikohteista. Angkor ja sitä ympäröivät metsäalueet ovat Unescon maailmanperintöluettelossa.

Palaamme hotelliin aamiaiselle, kuumimman keskipäivän ajan huilaamme ja rentoudumme hotellin vehreällä uima-allasalueella. lltapäivällä tuk-tukit vievät meidät takaisin temppelialueelle ja vuorossa on khmerien valtakunnan viimeisin pääkaupunki Angkor Thom. Sen eteläistä porttia vartioi tien molemmin puolin mahtava demoneja ja hyviä suojelushenkiä esittävien patsaiden rivistö. Joidenkin patsaiden päät ovat kulkeutuneet museoihin ja yksityiskoteihin eri puolille maailmaa. Jatkamme vielä Ta Prohmin temppelille, jossa todistamme luonnon ja ihmisvoimien taistelua. Mahtavien puiden juuret luikertelevat käärmeiden lailla rakennusten keskellä ja työntävät hitaasti tieltään painavia kivenjärkäleitä.

Antoisan ja uuvuttavankin iltapäivän jälkeen palaamme hotelliin. Päivällinen paikallisessa ravintolassa. (A, P)

Tonle-Sap-kelluva-kylä-Kambodža
Siem Reap

9. päivä, keskiviikko Tänään on vapaapäivä. Siem Reapissa on mm. monipuoliset ja houkuttelevat ostosmahdolliset. Jalkahieronnan saa edullisesti, myös muita hemmotteluhoitoja on runsaasti saatavilla. Aamupäivän aikana on myös mahdollisuus tehdä lisämaksullinen retki lootuspeltojen lomitse kalaisalle Tonle Sap -järvelle, jossa tehdään veneajelu.

Matkan päätöspäivällisen syömme Aspara-teatterissa, jossa saamme nauttia kambodžalaisesta musiikki- ja tanssiesityksestä ruokailun yhteydessä. (A, P)

Perinneruokia Kambodža
Siem Reap

10. päivä, torstai Tänään meillä on vielä aikaa nauttia hotellin palveluista tai tehdä viime hetken tuliaisostoksia. Puolen päivän jälkeen luovutamme hotellihuoneet. Matkalla lentokentälle teemme lounaspysähdyksen. Klo 17.55 lento Hanoin (Vietnam Airlines) ja Frankfurtin (Vietnam Airlines) kautta (Finnair) Suomeen. (A, L)

lento

11. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 15.05

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Tonle-Sap-kelluva-kylä-Kambodža

Tonle Sap

Tonle Sap

9. päivä, keskiviikko Aamupäivän aikana mahdollisuus tehdä lisämaksullinen retki lootuspeltojen lomitse kalaisalle Tonle Sap -järvelle, jossa tehdään veneajelu. Bussimatkan aikana nähdään autenttista paikallista elämäntapaa. 

Huom. retken toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa, ilmoittaudu retkelle jo matkaa varatessasi tai viimeistään 2 kk ennen lähtöä.

Retken hinta 50 €/henkilö, sisältää lounaan.

50 €

Lennot premium economy -luokassa

Lennot premium economy -luokassa

Matkalle on mahdollista varata Vietnam Airlinesin lennoille (Frankfurt-Hanoi ja Hanoi-Frankfurt) premium economy -paikoille. Matkan muut lennot turistiluokassa. 

Lisämaksu 3.12.2024 lähdöllä on alk. 950 €/henkilö ja 4.3.2025 lähdöllä alk. 970 €/henkilö.
Paikkoja rajoitetusti.

HUOM! Premium economy-luokan paikoista veloitamme normaalin ennakkomaksun lisäksi erillisen ennakkomaksun, 500 €/henkilö. Mikäli varaat matkan ja premium economy-luokan lennot verkkosivuiltamme, laskutamme tämän ennakkomaksun varauksen jälkeen seuraavana arkipäivänä. Loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä.

Peruutusehdot premium economy-luokan paikoista: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa tai premium economy-luokan paikan ennakkomaksun maksettuaan, veloitamme matkan normaalien peruutuskulujen (peruutusehdot B) lisäksi erillisen ennakkomaksun kokonaisuudessaan. Loppumaksun eräpäivän jälkeen tapahtuvissa peruutuksissa premium economy -lisämaksu pidätetään kokonaan, normaalien peruutuskulujen lisäksi. 

alk. 950 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Vietnam ja Kambodža
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Vietnam ja Kambodža

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 3.12.2024 lähdöllä 630 €, 4.3.2025 lähdöllä 640 €.

Kambodžaan tarvitaan viisumi, jonka hankkimisen Olympia järjestää. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 2 tyhjää sivua. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta jo matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passin ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi. 
Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumin hankkimisesta toimintaohjeiden yhteydessä 5-6 viikkoa ennen lähtöä.

Osa Halonginlahden-risteilyn ja Siem Reapin retkistä tehdään epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Joillain retkillä on lisäksi paljon portaita. Myös rantautumiset veneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia. Edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä ja suosittelemme tukevia, kumipohjaisia jalkineita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Risteilyohjelma sitoumuksetta. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehto B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa  

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

3.12.2024 lähdön hinta perustuu 9.2.2024 (4.3.2025 lähdön osalta 14.5.2024) voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa olevaa valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää alk./hlö 3 750 €
 • 3.12.2024 - 13.12.2024
  alk. 3 880€/hlö
 • 4.3.2025 - 14.3.2025
  alk. 3 750€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Vietnam ja Kambodža
68 arvostelua
Erinomainen
33.00 %
Hyvä
51.00 %
Ok
14.00 %
Ei kovin hyvä
2.60 %
Ei lainkaan hyvä
0.60 %

Suuria elämyksiä, huumaava kokemus aivan toisessa maailmassa olemisesta (pun not intended), mukavuudesta tinkimättä. Olympia deliveeraa aina.

Kannattaa tutustua olosuhteisiin (lämpö) ja lennon ongelmiin (viiveet).

 
 


 

PTM

Lisätietoja matkasta Vietnamin ja Kambodžaan

Matka tehdään keväällä ja syksyllä, jotka ovat molemmat hyviä matkustusajankohtia Kaakkois-Aasiaan. Lämpötilat ovat sekä maaliskuussa että joulukuussa suunnilleen samat, Hanoissa noin + 20–24 C°, etelämpänä Ho Chi Minh Cityssa ja Siem Reapissa noin + 28 C°.  Sateita ei vielä maaliskuussa juuri ole. Joulukuu on vähäsateisin kuukausi mutta toki iltapäiväkuurot ovat silloinkin mahdollisia.

Matkalle kannattaa pakata kevyempien vaatteiden lisäksi mukaan myös jotain lämpimämpää vaatetta ilmastoituja tiloja sekä viileämpiä aamuja ja iltoja varten. Mukavat jalkineet, aurinkovoide ja auringolta suojaava päähine, uima-asu sekä kevyt sadeasu ovat hyviä matkavarusteita. Temppeleissä ei saa kulkea kengät jalassa, joten temppelivierailuja varten kannattaa varata jalkineet, jotka on helppo riisua.

Vietnamin rahayksikkö on dong (VND) ja Kambodžan rahayksikkö on riel (KHR). Vietnamissa käytetään pääasiassa paikallista valuuttaa eli dongeja. Vietnamin dongeja voi vaihtaa myös etukäteen Suomessa. Matkavaluutaksi suosittelemme euroja ja/tai USA:n dollareita, joita käytetään yleisesti Kambodžassa. Jos vaihdat mukaan dollareita, ota myös pieniä, jopa 1 USD seteleitä, ne toimivat hyvin maksuvälineenä varsinkin Siem Reapissa. Yleisimmät luottokortit käyvät hotelleissa sekä useissa liikkeissä ja ravintoloissa.

Matkalla käydään myös näissä Unescon maailmanperintökohteissa:
Halonginlahti 
Angkorin temppelialue

Katso kaikki Vietnamin matkamme