Halong-Bayn-venekansaa-Vietnam-Olympia

Vietnam ja Kambodža

- Hanoi, Halonginlahti ja Angkorin temppelit
11
päivää
Asiakasarviot

Matka Vietnamiin ja Kambodžaan, kahteen Kaakkois-Aasian ihastuttavaan maahan. Vietnamissa näet Hanoin pikkukujat ja Halonginlahden upeat "sokeritoppavuoret" ja kelluvat kylät. Kambodžassa lumoudut Angkorin loisteliaista temppeleistä ja Tonle Sap -järven maisemista.

Vietnam ja Kambodža - Hanoi, Halonginlahti ja Angkor Wat

Riisipeltojen keskelle kasvanut Vietnamin pääkaupunki Hanoi on mielenkiintoinen sekoitus kiinalaisia traditioita ja ranskalaisilta siirtomaaisänniltä perittyä arkkitehtuuria. 

Hanoissa vanhankaupungin katukeittiöt sekä polkupyörärikšojen ja mopojen kansoittamat pikkukujat vuorottelevat leveiden bulevardien ja edustavien hallintopalatsien kanssa

Hanoista koilliseen sijaitseva Halonginlahti tarjoaa matkustajalle hätkähdyttävän luontoelämyksen. Risteilemme kahden päivän ajan hyvätasoisella laivalla lähes kahdentuhannen karstimaasta syntyneen ”sokeritopan” keskelle ja tutustumme Tonkinin lahden kelluvien kylien maailmaan.

Yli tuhat vuotta sitten khmerit perustivat Angkoriin, nykyisen Kambodžan alueelle maailman mahtavimman valtakunnan. Sen suuruus, mittavat vesi- ja viemärijärjestelmät, kaksi satoa vuodessa tuottavat terassiviljelmät ja loisteliaat temppelit tekevät Angkorista yhden maailman kiinnostavimmista kulttuurikohteista. Hallitsija toisensa jälkeen jälkeen kaunisti laajaa valtakuntaansa omilla rakennelmillaan. Syntyi muun muassa lootuksennupputorneistaan tunnettu Angkor Watin temppeli, jonka koristeluun itse jumalatkin tarujen mukaan osallistuivat.

Angkorin loisteliaat temppelit ovat yksi maailman kiinnostavimmista kulttuurikohteista

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito päivittäin ja kahtena päivänä täysihoito, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, verot, viisumit ja muut viranomaiskulut sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Syksyn 2021 matkat

HUOM! Matkan ohjelma, hinnat ja matkaehdot julkaistaan n 6 kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Alustavat matkapäivät: 28.10. - 7.11.2021 ja 25.11. - 5.12.2021
Alustava hinta-arvio noin 2.960 eur/henkilö (2h huoneessa). Hinnat täsmentyvät, kun matkan tiedot ja ohjelma vahvistuvat (n 10kk ennen lähtöä).

ALUSTAVA MATKAOHJELMA:

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.25 Dohan kautta (Qatar Airways) Hanoihin, Vietnamiin.

Hanoi

2. päivä, perjantai Saavumme Hanoihin klo 13.30. Majoitumme 3 yöksi Hanoin keskusta-alueella järven rannalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan Pan Pacific Hanoi -hotelliin (★★★★★). Syömme tervetulopäivällisen paikallisessa ravintolassa. (A, P)

Hanoi

3. päivä, lauantai Tänään tutustumme kaupungin nähtävyyksiin. Vierailemme ensin Hoa Lo -vankilassa, jonka jälkeen suuntaamme Ho Chi Minhin mausoleumiin. Käymme myös Keskuspuistossa, jossa näemme Presidentin palatsin sekä Ho Chi Minhin vaatimattoman kodin. Iltapäivän ohjelmaan kuuluu käynti Kirjallisuuden temppelissä. Hanoin liikenne on kokemus sinänsä. Kaikessa kaoottisuudessaan se kuitenkin tuntuu toimivan. Kaupungissa sanotaan olevan liki 7 miljoonaa asukasta, 5 miljoonaa mopoa ja 1,5 miljoonaa autoa. Vanhankaupun­gin ahtailla kaduilla kukoistavat vielä perinteisten käsityöläisammattien työpajat ja puodit, joilla on omat nimikkokatunsa. Polkupyörärikšojen kyydissä pääsemme kapeille, värikkäille kujille, joille ei bussilla mahdu. Tutustumme myös pohjoisvietnamilaiseen erikoisuuteen, vesinukketeatteriin. Illalla on aikaa vaikka tutustua omatoimisesti Hanoin oopperan kulttuuritarjontaan. (A, L)

Hanoi

4. päivä, sunnuntai Vietnamilainen keittiö on yhdistelmä useista eri maiden keittiöistä. Siihen on vaikuttanut niin kiinalainen, thaimaalainen kuin indonesialainen keittiö. Myös ranskalainen keittiö on jättänyt vaikutteitaan Vietnamiin. Tutustumme vietnamilaiseen makumaailmaan Hanoin vilkkailla kaduilla. Maistelemme paikallisia ruokia ja ihastelemme ruokatorin laajaa tarjontaa. Täältä paikalliset ravintolat ja perheenäidit hakevat ruokiinsa tuoreet raaka-aineet. Kierroksen jälkeen on iltapäivä vapaa-aikaa. (A, P)

Risteily Halonginlahdella

5.–6. päivä, ma–ti Varhain aamulla lähdemme kohti Unescon maailmanperintökohdetta, Halonginlahtea. Se sijaitsee Tonkinin lahdella noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Hanoista. Seuraavien kahden vuorokauden ajan nautimme kauniista maisemista, näemme kelluvia kyliä, kalastajakyliä ja erikokoisia saaria, joista suurin osa nousee ylväästi pystysuoraan merestä. Risteilemme Au Co -yhtiön laivalla, jonka jokaisessa 32 hytissä on parveke, puhelin, kylpyhuone, hiustenkuivaaja, pieni jääkaappi ja ilmastointi. Laivalla on myös ravintola, baari, kylpylä ja pieni spa. Ylin kansi toimii aurinkokantena, jota käytetään myös taiji-aamuvoimisteluun ja hämärtyvän illan elokuvaelämyksiin. Risteilyn aikana on mahdollisuus osallistua laivan tarjoamiin retkiin. Risteilyllä on täysihoito (juomat eivät sisälly hintaan). (2xA, 2xL, 2xP)

Halonginlahti – Siam Reap

7. päivä, keskiviikko Risteily päättyy aamupäivällä. Matkalla Hanoin lentokentälle näemme riisipeltoja, ananasviljelmiä ja paikallista asutusta sekä pidämme lounastauon. Alkuillasta lennämme Siem Reapiin, Kambodžaan, jossa majoitumme 3 yöksi keskustan tuntumassa sijaitsevaan perinteiseen khmer-tyyliin rakennettuun hyvään keskitason Angkor Paradise -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Siem Reap

8. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen teemme retken lootuspeltojen lomitse kalaisalle Tonle Sap -järvelle, jossa teemme veneajelun. Näemme bussimatkan aikana autenttista paikallista elämäntapaa. Palattuamme Siem Reapiin tutustumme kansallismuseoon, jossa saamme hyvän käsityksen khmerien suurvallan aikaisista temppeleistä ja taiteesta. Päivällisen yhteydessä saamme nauttia kambodžalaisesta tanssi­esityksestä. Pitkän päivän päätteeksi tutustumme vielä kaupungin vilkkaaseen keskustaan, joka on viime vuosina kasvanut hurjaa vauhtia. (A, P)

Siem Reap

9. päivä, perjantai Aamulla varhain aloitamme temppelikierroksemme Ta Prohmista, jossa todistamme luonnon ja ihmisvoimien taistelua. Mahtavien puiden juuret luikertelevat käärmeiden lailla rakennelmien keskellä ja työntävät hitaasti tieltään painavia kivenjärkäleitä. Jatkamme reilun 20 km matkan kohti pohjoista ja vierailemme 900-luvulta peräisin olevassa Banteay Srein hindutemppelissä. Pieni, mutta viehättävä temppeli on omistettu hindujumalille Shivalle ja Vishnulle. Iltapäivällä tutustumme Angkor Watiin, joka on alueen suurin ja mahtavin sekä myös parhaiten säilynyt temppeli ja kuninkaallinen mausoleumi. Tuhat vuotta sitten Angkor oli yksi maailman mahta­vimmista kaupungeista – tänä päivänä se on yksi maailman uhanalaisimmista kulttuurikohteista. Angkor ja sitä ympäröivät metsäalueet ovat Unescon maailmanperintöluettelossa. Illan jo hämärtyessä palaamme hotelliin. (A, L)  

Siam Reap

Siem Reap

10. päivä, lauantai Heti aamusta on mahdollisuus tehdä lisämaksullinen retki khmerien valtakunnan viimeisimpään pääkaupunkiin Angkor Thomiin, jonka eteläistä porttia vartioi tien molemmin puolin mahtava demoneja ja hyviä suojelushenkiä esittävien patsaiden rivistö. Joidenkin patsaiden päät ovat kulkeutuneet museoihin ja yksityiskoteihin eri puolille maailmaa. Aivan keskellä Ang­­­kor Thomia sijaitsee Bayonin temppeli, jonka tehtävänä oli olla yhdysside maan ja taivaan välillä. Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä (lisäretken hinta on osanottajamäärästä riippuen n. 60 USD). Huoneet ovat käytössämme aina aikaiseen päivälliseen saakka, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle. Klo 21.00 lento Bangkokin (Bangkok Airways) ja Dohan kautta (Qatar Airways) Suomeen. (A, P)

11. päivä, sunnuntai Saavumme Helsinkiin klo 13.55.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Angkor Thom

Angkor Thom

10. päivä, lauantai Heti aamusta on mahdollisuus tehdä lisämaksullinen retki khmerien valtakunnan viimeisimpään pääkaupunkiin Angkor Thomiin, jonka eteläistä porttia vartioi tien molemmin puolin mahtava demoneja ja hyviä suojelushenkiä esittävien patsaiden rivistö. Joidenkin patsaiden päät ovat kulkeutuneet museoihin ja yksityiskoteihin eri puolille maailmaa. Aivan keskellä Ang­­­kor Thomia sijaitsee Bayonin temppeli, jonka tehtävänä oli olla yhdysside maan ja taivaan välillä.

Retkelle ilmoittaudutaan paikan päällä (lisäretken hinta on osanottajamäärästä riippuen n. 60 USD).

noin 60 USD

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista ostaa lentopaikat business-luokkaan (Helsinki-Doha-Hanoi/Bangkok-Doha-Helsinki).

Hinta julkaistaan matkan hinnoittelun yhteydessä. Paikkoja rajoitetusti

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Vietnam ja Kambodža
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja risteilylaivalla
 • puolihoito (täysihoito 5.–6. matkapäivinä)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja laivalla
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Vietnam ja Kambodža

Lisämaksu yhden hengen huoneesta/hytistä.

Kambodžaan tarvitaan viisumi, joka saadaan maahan tultaessa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 2 tyhjää sivua. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Osa Halonginlahden-risteilyn ja Siem Reapin retkistä tehdään epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Joillain retkillä on lisäksi paljon portaita. Myös rantautumiset veneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia. Edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä ja suosittelemme tukevia, kumipohjaisia jalkineita. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Risteilyohjelma sitoumuksetta. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 450 €
Peruutusehdot B
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa olevaa valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää
 • 28.10.2021 - 7.11.2021
 • 25.11.2021 - 5.12.2021

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Lisätietoja matkasta Vietnam - Kambodžaan