Gebardi-safari-Tansania-Olympia

Joulusafari Tansaniassa

- joulu Tansanian savannilla
11
päivää
alk. 6 980 €/hlö
Uutuus

Unohtumaton joulumatka Tansaniaan. Joulua vietämme Serengetissä kirahvien, norsujen, antilooppien ja Afrikan suurpetojen seurassa. Korkeatasoiset lodget puistojen sisällä ja paljon kiitosta saanut safarireittimme tarjoavat upean safarikokemuksen.  

Safari Tansanian upeimmissa kansallispuistoissa

Matkareitti
Arusha
1 yö
Tarangire
2 yötä
Serengeti
3 yötä
Ngorongoro
2 yötä
Oldupairotko
retki

Yksi Tansanian kauneimmista kansallispuistoista on apinanleipäpuistaan tunnettu Tarangire, josta aloitamme joulusafarimme. Ennen Tarangireen siirtymistä lepäämme päivän Arushassa. 

Tarangiressa yövymme kaksi yötä safariteltoissa kuunnellen savannin ääniä

Tarangiresta jatkamma Serengetiin, joka on yksi Afrikan arvostetuimmista ja tunnetuimmista kansallispuistoista. Sen avoimet ruohotasangot, jokivarsimetsät ja kalliosaarekkeet ovat monille tuttuja luontodokumenteista. 

Jouluaatto Serengetissä on varmasti ikimuistoinen kokemus
 

Joulupäivänä tutustumme Oldupairotkon arkeologiaan ja esi-isien maailmaan, matkalla Ngorongoron suojelualueelle. Ngorongoron kraatteri kätkee sisälleen todellisen pienois-Afrikan ja täällä teemme matkan viimeisinä päivinä safariajoja. Ngorongoro on myös uhanalaisen pensassarvikuonon viimeisiä suojapaikkoja. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h huoneissa/safariteltassa, täysihoitoateriat, puistomaksut sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1 h huoneesta/teltasta 640 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

18. – 28.12.2024

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen. Matkalla on täysihoito. 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, ke 18.12. Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.25 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Tansaniaan.  

Arusha Serena Hotellin päärakennus, Tansania
Arusha

2. päivä, to 19.12. Laskeudumme Kilimanjaron lentokentälle aamuyöllä klo 02.30. Majoitumme Arushan kaupungin ulkopuolelle hyvään keskitason Arusha Serena Resort & Spa -hotelliin (★★★★). Huoneet ovat käytössämme hotelliin saavuttuamme. 
Tulopäivän toivumme matkarasituksesta ja rentoudumme hotellissa. (A, L, P) 

Tarangire Safari Lodge teltta ulkoa Tansania
Arusha – Tarangire

3. päivä, pe 20.12. Aamiaisen jälkeen siirrymme reilun 2 tunnin ajomatkan päähän Tarangiren kansallispuistoon. Antilooppien ja kirahvien lisäksi puistossa on runsaasti norsuja. Vaikka Tarangire ei tarjoa aivan Serengetin ja Ngorongoron veroista eläinrunsautta, se on yksi Afrikan kauneimmista alueista valtavine apinanleipäpuineen. 

Majoitumme 2 yöksi puiston pohjoispäähän aivan joen törmälle keskitason Tarangire Safari Lodgeen (★★★). Yövymme safariteltoissa, joissa on sähkö, suihku ja wc. (A, L, P)

Kirahvit-safariajo-Tansania
Tarangire

4. päivä, la 21.12. Tänään teemme joko kaksi erillistä safariajoa tai pakkaamme retkilounaan mukaan ja vietämme savannilla koko päivän. Kansallispuisto on saanut nimensä sen läpi virtaavasta Tarangirejoesta. Joessa on vettä liki ympäri vuoden, joten varsinkin kuivana kautena se on pelastus puiston asukkaille. Afrikan upea luonto ja Tarangiren monipuolisuus tekee päivästämme ikimuistoisen. (A, L/RL, P) 

Leijona-lepaa-Serengeti-Tansania
Tarangire – Serengeti

5. päivä, su 22.12. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Serengetin kansallispuistoa. Koko päivän kestävä siirtyminen seuraavaan majapaikkaamme on safariajoa parhaimmillaan. Silmänkantamattomiin jatkuva tasanko täyttyy vuosittain sadoistatuhansista gnuista ja muista antiloopeista, jotka vaeltavat sinne Kenian Masai Marasta. Serengeti on syystäkin yksi Unescon maailmanperintökohteista. 

Majoitumme 3 yöksi puiston ”keskuksen” läheisyydessä sijaitsevaan hyvään keskitason Serengeti Serena Lodgeen (★★★★). (A, RL, P) 

Leopardi-Serengeti-Tansania
Serengeti

6.–7. päivä, ma-ti 23.–24.12. Serengtissä on aina elämää. Serengetille ominaista ovat avoin maasto, kalliosaarekkeet eli kopjet sekä jokivarsien rehevä kasvillisuus kuumepuineen. Nämä tarjoavat gepardeille, leijonille ja leopardeille oivalliset saalistusmahdollisuudet.  

Teemme näiden kahden päivän aikana puistoajoja Serengetissä, ja koska asumme puiston sisällä, on eläimiä mahdollista nähdä lodgen läheisyydessäkin. Päivällisen nautimme lodgessa, aamiaisen ja lounaan joko savannilla tai lodgessa riippuen siitä, montako puistoajoa päivän aikana teemme. (2xA/RA, 2xL/RL, 2xP)

 

Kolme leijonaa nurmikolla Ngorongoron suojelualueella Tansaniassa
Serengeti – Oldupairotko – Ngorongoro

8. päivä, ke 25.12. Tänään pakkaamme lounaan mukaan ja jatkamme matkaa Ngorongoron suojelualueelle, jonka keskuksen muodostaa ainutlaatuinen Ngorongoron kraatteri. Matkalla tutustumme Oldupairotkoon, jossa sijaitsee maailmankuulun v. 1959 löydetyn noin 1,75 miljoonaa vuotta vanhan vankka-apinaihmisen (Paranthropus boisei) kallofossiilien löytöpaikka. Museon kuvien ja fossiilien avulla saamme käsityksen myös savanneilla aikoinaan eläneistä uskomattomista suurnisäkkäistä. 

Majoitumme 2 yöksi kraatterin reunalla sijaitsevaan hyvään keskitason The Ngorongoro Serena Safari Lodgeen (★★★★), josta avautuu upeat maisemat alas kraatteriin. (A, RL, P) 

Puhvelin-lepohetki-Tansania.
Ngorongoro

9. päivä, to 26.12. Aamiaisen jälkeen laskeudumme päiväksi Ngorongoron kraatteriin, joka on syntynyt noin 2–3 miljoonaa vuotta sitten korkean tulivuoren romahdettua kasaan ja muodostaen valtava kattilamaisen alueen. Kraatterin reunat nousevat parhaimmillaan yli 2400 metrin korkeuteen. Kraatterin pohjalla elää tuhansia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista lähtien. Täällä tavoitteenamme on myös nähdä uhanalainen pensassarvikuono. Iltapäivällä palaamme takaisin lodgeen kraatterin reunalle. (A, RL, P) 

Apinanleipäpuu
Ngorongoro – Arusha

10. päivä, pe 27.12. Aamiaisen jälkeen jää safarielämä taaksemme ja ajamme Arushaan juuri sopivasti lounasaikaan. Meille on varattu päivähuoneet aina lentokentälle lähtöön saakka hyvän keskitason Mount Meru -hotellista (★★★★). Vielä on iltapäivä aikaa rentoutua vaikka hotellin uima-altaalla. Myös hotellin kylpylän palvelut (maksullisia) ovat kokeilemisen arvoisia. 

Myöhään illalla kuljetus Kilimanjaron lentokentälle, josta lento (Turkish Airlines) Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin lähtee lauantaina aamuyöstä, klo 03.25. (A, L, P)  
 

lento

11. päivä, la 28.12. Saavumme Helsinkiin klo 18.00. 

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

Tansanian safarimme hotellleissa/lodgeissa ei ole ilmastointia ellei sitä erikseen mainita. Joissakin kohteissa lämmintä vettä saa vain iltaisin ja aamuisin tiettyinä aikoina, myös majapaikkojen wifi-yhteyksissä ja sähköissä saattaa toisinaan olla katkoksia. Lue myös ”hyvä tietää Tansanian safarimatkasta ” sivun lopussa.

Serengeti Serana Lodge, Serengeti

Perinteiseen tapaan rakennetut, ympäristöön sopivat ”rondavel” majat. Tilavissa huoneissa oma wc&suihku, kattotuuletin sekä terassi, jolta voit seurata Serengetin elämää. Ilmainen wifi ja uima-allas.

The Ngorongoro Serena Safari Lodge, Ngorongoro

Aivan kraatterin reunalla sijaitseva hyvä keskitason lodge. Huoneissa kylpyhuone&wc, ilmainen wifi. Huoneet sijaitsevat kraatterin reunalla siten, että oman huoneesi terassilta on näkymä kraatterille

Tarangire Safari Lodge, Tarangire

Majoitumme hyvätasoisissa safariteltoissa, joissa olkikatto, isot ikkunat, oma terassi sekä kylpyhuone. Lodge sijaitsee Tarangirejoen törmällä upeissa maisemissa. Ilmainen wifi yleisissä tiloissa.

Arusha Serena Resort&Spa, Arusha

Tansanian safarimatkamme ensimmäisen yön vietämme Duluti-järven rannalla sijaitsevassa hotellissa. Tilavassa huoneessa kylpyhuone perustarvikkeineen. Ilmainen wifi
Näytä kaikki hotellit

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan. Turkish Airlinesin lennot Helsinki-Istanbul-Kilimanjaro-Istanbul-Helsinki. 

Lisämaksu on alk. 2 170 €. Paikkoja rajoitetusti.

Huom! Business-luokan paikoista veloitetaan erillinen ennakkomaksu, 850 €/henkilö, tämä tulee maksaa ennakkomaksun yhteydessä. Mikäli varaat matkan verkkokaupastamme, laskutamme tämän ennakkomaksun seuraavana arkipäivänä. Loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä. 

Peruutuskulut: Mikäli joudut peruuttamaan matkasi kokonaan tai perut business-luokan paikat, normaalien peruutuskulujen lisäksi pidätetään 850 €/henkilö. Loppumaksun eräpäivän jälkeen tapahtuvista peruutuksista lisämaksu pidätetään kokonaan.

alk. 2 170 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Joulusafari Tansaniassa
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, lodgeissa ja teltassa  
 • täysihoito (osa ruokailuista retkiaamiaisia tai -lounaita)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
 • puistomaksut (USD 1080)
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa ja lodgeissa  
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto  
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Joulusafari Tansaniassa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 640 €.

Suosittelemme malarianestolääkitystä ja kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotusta.

Tansaniaan tarvitaan viisumi, jonka hankkimisen Olympia järjestää. Lähetämme tarkemmat ohjeet matkustusluvan hankkimisesta toimintaohjeiden yhteydessä 5-6 viikkoa ennen lähtöä. 
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. 

Safarille matkatavarat tulee pakata pehmeisiin matkakasseihin. Matkalaukut jätetään safarin ajaksi Arushaan säilytykseen. Matkalla on huonokuntoisia, kuoppaisia ja kivisiä tieosuuksia.

Matka ei sovi liikuntarajoitteisille.

Tansanian sisäisillä lennoilla lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin.

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 750 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 66 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö 

 • 65–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 750 €/henkilö 

 • 34–15 vrk ennen matka alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta 

 • myöhemmin kuin 15 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta 


Huom! business-luokan lentojen osalta omat maksu- ja peruutusehdot (kts varaus tai lisäpalvelut-kohta ylempänä tällä sivulla)

Matkan hinta perustuu 25.1.2024 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää alk./hlö 6 980 €
 • 18.12.2024 - 28.12.2024
  alk. 6 980€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyödyllistä tietoa Tansanian joulusafarista

Puistoajoilla käytämme 9-paikkaisia maastoautoja. Autoihin otamme mukavuussyistä enintään 7 matkustajaa. Autojen kuljettajat ovat ammattitaitoisia, luontoa hyvin tuntevia ja puhuvat englantia. Safarilla on mukana suomenkielinen matkanjohtaja, joka siirtyy mahdollisimman usein autosta toiseen. Kaikki automme pyrkivät kulkemaan yhdessä, jotta matkanjohtaja on tarvittaessa aina saatavilla. Autoissa ei ole ilmastointia, mutta kuumuus ei suuremmin haittaa, koska liikumme ylänköalueilla. Sateen jälkeen tiet voivat ajoittain olla huonossa kunnossa. Silloin eteneminen safareilla on verkkaisempaa.

Safarilla majoituspaikkojen varustetaso on melko hyvä, mutta luonnollisesti olosuhteet ovat hyvin erilaiset. Afrikassa kaikki ei aina toimi täydellisesti ja pieniä kommelluksia saattaa esiintyä matkan aikana. Maassa maan tavalla – avarakatseinen ja kärsivällinen suhtautuminen auttaa aina. Lämmintä vettä on yleensä saatavilla jokaisessa majoituspaikassa, mutta joissakin safaripaikoissa sitä saa vain iltaisin ja aamuisin tiettyinä aikoina.

Safarilla on ehdottomasti kuunneltava kuljettajan ja matkanjohtajan ohjeita, sillä varsinkin suojelualueilla on omat sääntönsä, joita pitää noudattaa. Liikkuminen villieläinten keskellä vaatii varovaisuutta!

Mitä tulisi ottaa mukaan Tansanian safarille

Safariautojen rajallisten tavaratilojen vuoksi tulee matkatavarat safarille pakata pehmeisiin matkakasseihin. Matkalaukut jätetään safarin ajaksi Arushaan säilytykseen.

Safarilla pärjää päiväaikaan hyvin shortseissa ja T-paidassa. Kirkkaanvärisiä ja valkoisia vaatteita tulisi välttää safarilla. Iltaisin ja aamuisin voi olla viileää ja siksi on hyvä ottaa mukaan esim. fleece ja/tai tuulenpitävä takki. Iltaisin safarilla voi pukeutua rennosti. Emme kuitenkaan suosittele urheiluvaatteita illallisille. Vaaleita pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja sekä umpinaisia kenkiä on hyvä pitää iltaisin mahdollisten hyttysten varalta. Matka suuntautuu malaria-alueelle, joten suosittelemme malarianestolääkitystä ja kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotusta. Päivällä jalkineina voi pitää sandaaleja tai joitain muita kevyitä jalkineita. Lenkkarit tai muut umpinaiset kengät on hyvä ottaa mukaan varajalkineiksi.

Tansa­nian rahayksikkö on shil­lin­ki (TZS). Niitä ei vaihdeta Suo­mes­sa. Suosittelemme ottamaan mu­kaan USA:n dollareita. Dol­la­reita voi käyttää suo­raan maksuvälineenä useimmissa kaupoissa ja hotel­leis­sa (kannattaa ottaa pieniä seteleitä). Ylei­­sim­­mät luot­to­kor­tit käy­vät hotel­leis­sa ja useimmissa kau­pois­sa, mutta suo­­sit­te­lemme käyt­tämään kä­teis­tä rahaa.

Tansaniassa on myös useita Unescon maailmanperintöön kuuluvia kohteita. Safarimatkallamme käymme näissä:

Ngorongoro
Serengeti