Ikivanhat-kuivuneet-akaasiapuut-Deadvlein-Namibia-Olympia

Namibian matka

- aavikkoa, hiekkadyynejä ja savannia
13
päivää
Uutuus

Matkalla tutustumme Namibian karunkauniiseen luontoon Sossusvlein hiekkadyyneillä ja Namibin aavikolla. Toisenlaisia luontoelämyksiä tarjoaa Pohjois-Namibian ”aavikkonorsut” sekä Etoshan kansallispuiston runsas eläimistö. Katamaraaniristeily, vierailut paikallisissa kylissä ja siirtomaa-ajan historia täydentävät monipuolista matkaamme Namibiassa.

Kiehtova Namibia etelästä pohjoiseen

Matkareitti
Windhoek
1 yö
Namibian hiekka-aavikko (Sossusvlei)
2 yötä
Swakopmund
2 yötä
Walvis Bay
risteily
Damaramaa
1 yö
Etoshan (etelä)
2 yötä
Etosha (itäinen)
1 yö
Windhoek
1 yö

Namibian matkamme aloitamme etelästä, Namib-Naukluftin kansallispuistosta. Sossusvleissa hiekkadyynit ja Deadvleissa savitasangon kuivuneet akaasiapuut avaavat silmämme karun luonnon kauneudelle. 

Taivaansinen ja tiilenpunaisten dyynien sekä valon ja varjon leikki on kuin alati muuttuva taideteos

Matkamme jatkuu Atlantin rannikolle Swakopmundiin. Teemme lyhyen risteilyn, jolla pääsemme näkemään lintuja, hylkeitä ja ehkä myös delfiineitä. Missään muualla maailmassa ei karu autiomaa kohtaa valtamerta yhtä dramaattisesti kuin Namibiassa. Seuraava kohteemme on Damaramaa, jossa näemme Afrikan parhaiten säilyneitä kalliomaalauksia ja saatamme kohdata "aavikkonorsut". Matkalla kohti Etoshan kansallispuistoa tutustumme myös Himba-kansan elämäntapaan paikallisessa kylässä.

Namibian pohjoisosassa sijaitseva Etoshan kansallispuisto on yksi Afrikan tärkeimpiä suojelualueita. Etoshan keskellä sijaitseva suolatasanko muuttuu sadekaudella järveksi mutta kuivalla kaudella saattaa näyttää väreilevältä kangastukselta.

Teemme safariajoja Etoshassa, tarkkailemme eläimiä juomapaikkojen läheisyydessä ja näemme lisää Namibian ainutlaatuista luontoa

Namibia on monelle vielä tuntematonta Afrikkaa. Useat suomalaiset ovat kuitenkin vuosien saatossa tulleet tutuiksi namibialaisille; ovathan suomalaiset olleet Namibiassa mukana sekä lukutaidon että uskonnon levittämisessä kuin myös itsenäisyysprojektissa. Vilho ja Martti ovat edelleen yleisiä etunimiä Namibiassa - Hilmaa ja Lahjaa unohtamatta. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h huoneessa, ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket sekä puistojen sisäänpääsymaksut. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

9. - 21.4.2025

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Tämän lähdön tarkistettu ohjelma, aikataulut, ehdot ja hinnat julkaistaan noin 10 kk ennen matkan alkua.
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai toimistostamme, p 09 696 2770.

Alustava hinta-arvio noin 5 600 €/henkilö (2h huoneessa)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA
 

Lento kohteeseen

1. matkapäivä Lähtö Helsingistä Windhoekiin, Namibiaan. (lentoyhtiö/reitti/aikataulu julkaistaan matkan hinnoittelun yhteydessä)

Namibian-ensimmaisen-presidentin-patsas-ja luterilainen-kirkko-Windhoek
Windhoek

2. matkapäivä Saavumme Windhoekiin. Majoitumme ensimmäisen luokan The Weinberg -hotelliin (★★★★★). Tervetuloillallinen. (P) 

Upeat-dyynit-Namib-Naukluftin-kansallispuistossa-Namibia
Windhoek – Namibian aavikko

3. matkapäivä Teemme lyhyen kiertoajelun Windhoekissa, missä värikäs afrikkalaisuus on saanut vivahteita saksalaisesta järjestelmällisyydestä. Jatkamme bussilla (n. 300 km/n. 4,5 t) Namibin hiekka-aavikolle. Alue on ollut kuivana jo kymmeniä miljoonia vuosia, ja sen arvellaan olevan planeettamme vanhin aavikko. 

Majoitumme kahdeksi yöksi viihtyisään Sossusvlei Lodgeen (★★★★). (A, RL, P) 

Himbanaisia-Namibia-Olympia-Kaukomatkat
Sossusvlei ja Deadvlei sekä Sesriem-rotko

4. matkapäivä Ennen auringonnousua lähdemme Namib-Naukluftin kansallispuistoon, joka on Afrikan suurin suojelualue, kooltaan n. 50 000 km2.  Ajettuamme syvemmälle kansallispuistoon vaihdamme kulkupeliksi nelivetojeepit, jotka pystyvät kuljettamaan meidät lähemmäs dyynejä. Jo matkalla näemme nousevan auringon valon ja varjojen värjäämiä uskomattoman kauniita hiekkadyynejä. Korkealle kohoavat dyynit muistuttavat osin muodoltaan amfiteattereita, ja niitä riittää silmän kantamattomiin, aina Atlantin rannikolle saakka. Dyyneistä tunnetuin on ”Big Daddy”, joka kohotessaan noin 350 metriin on yksi maailman korkeimmista hiekkamuodostelmista. Luonnonvoimat ovat miljoonien vuosien aikana muovanneet dyynejä, ja edelleenkin dyynit ovat ”liikkeessä”. Päivän aikana meillä on mahdollisuus kiivetä yhdelle niistä. Eteemme avautuu laaja keltaisen ja oranssin sävyttämä dyynimeri sekä ainutlaatuinen näkymä Deadvlein savitasangolle, jossa törröttävät ikivanhat, kuivuneet akaasiapuut.

Lounaan jälkeen teemme retken Sesriemin kanjoniin, jota Tsauchab-joki on muokannut miljoonien vuosien ajan. Sesriemin kanjoni on kilometrin pituinen ja paikoitellen 30 metriä syvä. Ihailemme rotkoa ylhäältä mutta halutessasi voit laskeutua kävelemään kanjoniin, joka kapeimmillaan on vain pari metriä leveä. (A, L, P) 

Swakopmund-Namibia
Namib-Naukluft – Swakopmund

5. matkapäivä Aamulla jatkamme matkaa rannikolle viehättävään Swakopmundin pikkukaupunkiin, jossa näkyy saksalaisen siirtomaa-ajan vaikutus. Päivän ajomatka on pitkä, mutta se antaa meille hyvin konkreettisesti käsityksen siitä, miten karu Namibian luonto on ja miten se muuttuu rannikon lähestyessä. 

Näemme aitoa hiekka-aavikkoa ja tutustumme alueen erikoisuuteen, Welwitschia-kasviin (ikilehti), jota esiintyy luonnonvaraisena vain Namibin aavikolla. Se on paremminkin elävä fossiili, koska sillä ei ole edes lähisukulaisia muiden kasvien joukossa. Täällä se saattaa sinnitellä jopa yli 1000-vuotiaaksi. Vierailemme myös nk. Kuumaiseman alueella. Maisema muistuttaa nimensä mukaisesti kuun pintaa, jolle on ominaista kalliopaljastumat ja karu maisema.  Swakop-joen miljoonien vuosien aiheuttama eroosio on luonut surrealistisen ja kiehtovan näkymän.

Saavuttuamme Swakopmundiin teemme lyhyen kaupunkikiertoajelun. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Strand Swakopmund-hotelliin (★★★★). Hotellin viereiseltä hiekkarannalta voi pulahtaa vilvoittavaan Atlanttiin. (A).  

Katamaraani-Walvis-Bay-Namibia
Swakopmund – Walvis Bay/risteily

6. matkapäivä Aamulla lähdemme Walvis Bayn luonnonsatamakaupunkiin. Nousemme katamaraanialukseen, jolla teemme noin 3 tunnin risteilyn rannikon läheisyydessä. Risteilyn aikana on mahdollisuus nähdä mm. erilaisia lintuja, kapinturkishylkeitä, ja hyvällä onnella myös delfiinejä. Risteilyn aikana syömme kevyen lounaan kuohuviinin kera.

Swakopmundissa meillä on iltapäivä vapaata. Kaupungin taidekaupat, matkamuistomyymälät ja afrikkalaisten käsitöiden tori ovat tutustumisen arvoisia. (A, RL) 

Damaranmaa-Namibia
Swakopmund – Damaramaa

7. matkapäivä Aamulla varhain lähdemme bussimatkalle kohti pohjoista. Parin sadan kilometrin jälkeen saavumme harvaan asuttuun Damaramaahan. Damaramaan erikoinen geologia, muinainen kivitaide ja villinkauniit maisemat antavat aiheen vierailuun. Ohitamme Namibian korkeimman vuoriston, Brandbergin (2573m). Keskellä aavikkoa on mitä mielikuvituksellisimpia tuulen vuosisatojen kuluessa muovaamia vuoria. Täällä asuu myös yksi suurin Afrikan suurimmista, vapaasti vaeltava pensassarvikuonojen populaatio ja Namibian kuuluisat ”aavikkonorsut”.  

Käymme katsomassa myös Twyfelfonteinin kalliotaidetta. Kalliomaalaukset ja -kaiverrukset on ajoitettu jopa 10 000 vuotta vanhoiksi. Alue on koko maanosan kalliotaiteen keskuksista ja myös Unescon maailmanperintökohde. 

Majoitumme vaatimattomaan Twyfelfontein Country Lodgeen. Iltapäivällä lähdemme safariautoilla muutaman tunnin ajolle, ja – jos olemme onnekkaita – voimme nähdä alueen norsuja. (A, RL, P).

Himbanainen-Namibia
Damaramaa – Etosha (etelä)

8. matkapäivä Tänään ajomatkaa Etoshaan on noin 300 kilometriä, josta noin 200 km on päällystettyä tietä ja loput soratietä.

Matkallamme siirrymme ajassa kauas taaksepäin; näemme vanhaa kivettynyttä metsää noin 260 vuoden takaa. Kyseessä ei ole varsinaisesti kiveksi muuttunut metsä, vaan valtavien, kivettyneiden puunrunkojen kasauma. Nykytiedon valossa puut eivät ole kasvaneet Namibiassa vaan huuhtoutuneet valtavien vesimassojen mukana alueelle.  

Pysähdymme vierailemaan Omapha Himba -kylään. Himba-kansa on sopeutunut aavikon ankaraan ilmastoon. He ovat olleet eristyksissä aivan viime vuosikymmeniin asti, ja ovat pystyneet säilyttämään ainutlaatuinen elämäntapansa. Erityisesti himbanaiset tunnistaa perinteisistä vaatteistaan ​​ja okravoiteesta, jota levitetään iholle ja hiuksiin. Himboja arvioidaan olevan enintään 50 000. Jotkin himba-kylät toivottavat matkailijan tervetulleeksi tutustumaan heidän perinteiseen elämäntapaansa.  

Vierailun jälkeen jatkamme Etoshaan. Perillä majoitumme viehättävään Etosha Safari Lodge -safarihotelliin noin 10 kilometrin päähän kansallispuiston eteläportilta. Etoshan kansallispuisto on perustettu vuonna 1907. Puisto on edelleen eteläisen Afrikan merkittävimpiä villieläinten suojelualueita. Puistoa hallitsee 130 km pitkä ja lähes 50 km leveä Etosha Pan, joka sadeaikana täyttyy laajaksi järveksi. Kuivana kautena alue muuttuu kuivaksi suolatasangoksi. Puistossa elää satojen lintulajien lisäksi yli sata nisäkäslajia, mm. norsuja, kirahveja, sarvikuonoja, seeproja, gnu- ja muita antilooppilajeja, pahkasikoja, hyeenoja, sakaaleja, leopardeja, gepardeja sekä leijonia. (A, L, P) 

Etoshan-kansallispuisto-Namibia
Etosha (etelä)

9. matkapäivä Auringon noustessa lähdemme safariautoilla jännittävälle puistoajolle, ja varmaa on, että näemme paljon erilaisia antilooppeja, seeproja ja lintuja. Jos olemme onnekkaita, voimme nähdä myös leijonia, kirahveja ja leopardejakin. Välillä pidämme tauon ja iltapäivällä jatkamme puistoajoa. Tilastojen mukaan huhtikuussa sadekausi on jo loppumassa ja marraskuussa alkanut vuoden kuumin aika on ohi, joten näiltä osin matkamme osuu miellyttävään ajankohtaan. (A, L, P) 

Seeprat-juomassa-Etoshan-kansallispuisto-Namibia
Etosha (etelä) - Etosha (itä)

10. matkapäivä Tänään siirrymme Etosha-puiston eteläiseltä portilta itäisen portin lähellä sijaitsevaan Mokuti Etosha Lodgeen. 

Ajamme koko matkan luonnonsuojelualueella poiketen eläinten juomapaikoille, joiden lähettyvillä on parhaat mahdollisuudet villieläinten tarkkailuun. (A, L, P) 

Kivimuodostelmia-Twyfelfontein-Namibia
Etosha - Windhoek

11. matkapäivä Tänään ajamme kohti etelää lähelle Windhoekia, jossa majoitumme Okapuka Safari Lodgeen (★★★★). Puistoajo safariautoilla auringonlaskun aikaan vie meidät vielä kerran tunnelmoimaan keskelle Afrikan luontoa. Läksiäisillallinen. (A, P)  

Seeprat-juomassa-Etoshan-kansallispuisto-Namibia
Windhoek - Helsinki

12. matkapäivä Kuljetus lentokentälle, josta alkaa paluumatkamme Helsinkiin. (A). 

lento

13. matkapäivä Saavumme Helsinkiin. 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Namibian matka
  • reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
  • ohjelmassa mainitut ateriat
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket sekä puistojen sisäänpääsymaksut  
  • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 
  • juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille  
  • suomalainen matkanjohto  
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Namibian matka

Lisämaksu 1h huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Suosittelemme malarianestolääkitystä varsinkin Etoshan alueelle. Matkalle suosittelemme pehmeitä matkakasseja bussin pienen matkatavaratilan takia.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Huom! Ajomatkat ovat Namibiassa pitkiä, mutta tiet ovat pääsääntöisesti hyväkuntoisia. 

Ryhmän minimikoko 15. Mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei toteudu, pidättää Olympia oikeuden peruuttaa matkan.

Matkan maksu- ja peruutusehdot julkaistaan matkan hinnoittelun yhteydessä.

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan lähdön hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

Olympian yleiset matkaehdot
13 päivää
  • 9.4.2025 - 21.4.2025

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.