Virtahepo-piilossa-vedessa-Zimbabwe-Olympia

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset

- safari, risteily Karibajärvellä ja Victorian putoukset
14
päivää

Safarimatka monipuoliseen, mutta safarikohteena hieman tuntemattomaan Zimbabween. Tutustut Zimbabwen monipuoliseen luontoon safariajoilla Mana Poolsin ja Hwangen kansallispuistoissa sekä Karibajärven-risteilyllä. Safarin jälkeen viivymme vielä hetken Victorian putouksilla.

Safari Zimbabwessa sopii myös kokeneille safarimatkaajille

Matkareitti
Selous
1 yö
Mana Poolsin kansallispuisto
3 yötä
Kariba
1 yö
Karibajärven-risteily
3 yötä
Hwangen kansallispuisto
2 yötä
Victorian putoukset
1 yö

Ensimmäisen yön majoitumme Selousessa, josta jatkamme seuraavana aamuna Mana Poolsin kansallispuistoon, joka on osa Unescon maailmanperintöä. Meidän talvikuukausinamme Sambesijoen tulvavedet valtaavat Mana Poolsin tasangot. Puisto kuivuu loppukeväästä ja suuret nisäkäslaumat vaeltavat allasalueille veden toivossa. Mana Pools on Afrikan safaripuistojen tuntematon helmi. Karibassa tutustumme myös Kariban patoon ja sen historiaan.

Karibajärvellä teemme kolmen päivän risteilyn. Lähdemme safariajoille varhain aamuisin ja iltaisin, päivisin rentoudut ja nautit ennen kokemattomista maisemista.

Matkan viimeiset safariajot teemme Zimbabwen tunnetuimmassa safarikohteessa, Hwangen kansallispuistossa. Puiston kosteikkoalueita pidetään yllä pumppaamalla vettä luonnon lähteistä. Näin mahdollistetaan elämä yli 100 nisäkäs- ja yli 400 lintulajille. Hwangen norsupopulaatio on maailman suurimpia ja puistossa elää myös harvinainen savannikoirayhteisö.

Näiden upeiden luonnon ihmeiden lisäksi pääset vielä matkan lopuksi näkemään Victorian putoukset. Mana Poolsin tavoin putoukset ovat Unescon maailmanperintökohde.

Zimbabwen safarilla majoitus on hyvätasoissa lodgeissa ja telttaleirissä, Karibajärvellä asuntolaivassa ja Victorian putouksilla perinteikkäässä Victoria Falls -hotellissa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/teltoissa/hyteissä, täysihoito-ateriat ja lähes kaikki ruokajuomat, ohjelmassa mainitut retket, puistomaksut ja paljon muuta. Mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 1 470 €.

Matkan hinta ja ehdot

Zimbabwen safarimatkojen kansainvälinen kysyntä on korkeaa. Varmistaaksemme matkan toteutumisen tarvitsemme alustavat matkustajatiedot hyvissä ajoin joten suosittelemme varaamaan matkan viimeistään 4 kk ennen lähtöä. Myöhempiä varauksia otamme vastaan paikkatilanteen salliessa. Asuntolaivan rajallisen kapasiteetin vuoksi voimme näille matkoille ottaa korkeintaan 16 matkustajaa/lähtö.

Matkaohjelma

17. – 30.10.2023

A=aamiainen, L=lounas/brunssi, RL=retkilounas, P=päivällinen (täysihoito, osa lounaista retkilounas/brunssi)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä  Lähtö Helsingistä (SAS) klo 17.45 Tukholman (Ethiopian Airlines) ja Addis Abeban (Ethiopian Airlines) kautta Harareen, Zimbabween.

Norsuvaroitus-Zimbabwe
Harare – Selous

2. päivä  Saavumme Harareen klo 14.10. Lentokentältä ajamme noin 2 tuntia lounaaseen Selouseen hyvätasoiseen Pamuzinda Safari Lodgeen (★★★★), jonne majoitumme 1 yöksi. Tervetulopäivällinen lodgessa. (P)

Virtahepo-piilossa-vedessa-Zimbabwe-Olympia
Selous – Mana Pools

3. päivä Varhain aamulla lähdemme bussilla pohjoiseen kohti Sambian rajaa (n. 6 h). Saavuttuamme Chirundun raja-asemalle kaarramme oikealle Sambesijoen rantaan. Nousemme pienveneisiin, joilla meidät kiidätetään Sambesijokea pitkin Mana Poolsin kansallispuistoon. Jo venematkan (1,5–2 t) aikana näemme eläimiä joella. Virtahevot pitäytyvät veden alla päivän kuumimpina tunteina, vesilinnut ahkeroivat rantakaislikoissa ja norsut tulevat joelle sammuttamaan janoaan. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Mana Pools Safari Lodgeen (★★★★), joka sijaitsee Sambesijoen rannalla. Päivällinen lodgessa. (A, L, P)

Leijonaperhe-juomassa-vetta-Mana-Pools-Zimbabwe
Mana Pools

4.–5. päivä Mana Poolsin kansallispuiston luonto on aarreaitta, joka yllättää vierailijan monimuotoisuudellaan. Puisto rajoittuu pohjoisessa Sambesijoen etelärantaan ja etelässä Sambesin jyrkänteeseen. Nimi Mana Pools tarkoittaa alueella neljää pysyvää vesiallasta, jotka houkuttelevat erityisesti kuivalla kaudella suuren määrän villieläimiä. Puistossa voi nähdä suuria puhveli-, seepra- ja norsulaumoja. Leijonat ja erityisesti krokotiilit saalistavat helposti veden äärelle hakeutuneita janoisia antilooppeja. Hyvällä onnella puistossa on mahdollisuus nähdä myös savannikoiria. Akasia-, viikuna- ja apinanleipäpuut rytmittävät puiston näkymää. Kuivalla kaudella elämä muuttuu lähes taisteluksi ravinnosta, ja siitä johtuen kasvusto on kärsinyt. Nälkäiset norsulaumat ovat tuhonneet suuren osan puiston kasvavista puista. Puisto on listattu vuonna 1984 Unescon maailmanperintölistalle. Teemme päivien aikana useita puistoajoja. (2xA, 2xRL/L, 2xP)

Karibajarvi Zimbabwessa
Mana Pools – Kariba

6. päivä Aamulla palaamme veneillä takaisin Chirunduun ja jatkamme bussilla Kariban kaupunkiin (n. 3 t). Saavumme lounasaikaan ensimmäisen luokan Crowned Eagle Boutique -hotelliin (★★★★★), jonne majoitumme 1 yöksi. Hotelli sijaitsee korkealla Karibajärven törmällä, josta on kaunis näkymä järvelle.

Iltapäivällä vierailemme Kariban padolla. Saamme käsityksen padon jättimäisestä koosta ja kuulemme sen rakennustöistä sekä historiasta. Pato rakennettiin Zimbabwen ja Sambian rajalle vuonna 1958, ja muutamassa vuodessa Karibasta tuli yksi maailman suurimmista tekojärvistä. Rannoilla on sekä ihmisasutusta että luonnonsuojelualueita. Illallinen lodgessa. (A, L, P)

Asuntolaiva-Karibajarvi-Beach-Braai-Zimbabwe-Olympia
Kariba – Karibajärvi

7. päivä  Aamupäivällä on mahdollisuus nauttia lodgen mukavasta uima-altaasta tai tehdä pieni kävelyretki järven rantaan. Päivällä nousemme keskitason Umbozha-asuntolaivaan, johon majoitumme 3 yöksi. Laivassa on 9 pientä hyttiä, ravintola/lounge, kansiterassi ja pieni pulahdusallas. Laiva on mukavan pieni, toimiva ja ainoastaan oman ryhmämme käytössä. Laivan kannella voi nautiskella kauniista maisemista.

Iltapäivällä laiva ankkuroidaan rantaan, jossa laiva myös yöpyy. Teemme safariajon pienveneillä. Järven erikoisuus ovat pystyyn kuolleet puut, joiden rungot piirtyvät kauniisti järven pintaan auringon laskiessa. Illalla palaamme laivalle ja nautimme päivällisen. (A, L, P)

Esimerkki-Umbohza-laivan-hytista-Zimbabwe
Karibajärvi

8. päivä Varhaisen aamukahvin jälkeen lähdemme pienveneillä aamun safariajolle. Liikumme Nemanbere-saaren ympäristössä. Halukkailla on myös mahdollisuus lähteä kokeilemaan kalaonneaan. Karibajärvi on kalaisa ja saaliina voi olla mm. linjatiikeritetra (tigerfish). Järven innokkaimpia kalastajia ovat kuitenkin uljaat kiljumerikotkat, joita tuskin voi olla näkemättä risteilyn aikana. Aamuajon jälkeen palaamme laivaan brunssille, jonka aikana matka jatkuu. Päivällä on lepohetki laivan seilatessa. Iltapäivällä lähdemme uudelleen pienveneillä safariajolle. Palaamme päivälliselle laivaan. (A, L, P)

Umbohza-laivan-aurinkokansi-Zimbabwe.
Karibajärvi

9. päivä Varhaisen aamukahvin jälkeen lähdemme pienveneillä safariajolle. Palaamme laivaan brunssille, jonka aikana risteilemme Gordons Bayhin.

Iltapäivällä rantaudumme Matusadonan kansallispuistoon, jossa halukkailla on mahdollisuus tehdä safariajo. Padon valmistuttua suuri joukko ihmisiä ja eläimiä joutui siirtymään joen törmältä veden vallatessa heidän elinalueensa. Operaatio Noah (v. 1958–1964) pelasti tuhansia nisäkkäitä, lintuja ja matelijoita, joista suuri osa uudelleen sijoitettiin juuri tähän puistoon. Palaamme laivalle auringon jo laskiessa horisonttiin. Illalla nautimme risteilyn päätöspäivällisen. (A, L, P)

Villikoiran-pentu-Zimbabwe
Karibajärvi – Kariba - Hwange

10. päivä Aamiaisen aikana seilaamme takaisin Kariban satamaan. Hyvästelemme laivan henkilökunnan ja siirrymme lentokentälle, josta lento Hwangeen. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Sable Sands Lodgeen (★★★★) yksityiselle suojelualueelle Hwangen kansallispuiston välittömään läheisyyteen. Majapaikkamme sijaitsee kuivan joenuoman reunalla, josta on mukava tarkkailla eläinten liikkeitä. Myös leirin juotto-allas houkuttelee iltaisin eläimiä. Ei ole lainkaan tavatonta nähdä suurta norsulaumaa altaalla.

Iltapäiväkahvin jälkeen lähdemme puistoajolle. Alue on monimuotoinen tiheine tiikki- ja mopanemetsineen, avoimine ruohoaukioineen sekä kuivine jokiuomineen. Täällä on mahdollisuus nähdä mm. norsuja, puhveleita, musta-antilooppeja, kirahveja, kuduja, pahkasikoja ja myös kissapetoja. Ajon aikana vierailemme myös savannikoirien suojelukeskuksessa, jossa opimme lisää savannikoirista ja niiden käyttäytymisestä. Illalla palaamme leiriin ja nautimme päivällisen. (A, RL/L, P)

Norsut-ja-kirahvi-Hwangen-kansallispuisto-Zimbabwe
Hwange

11. päivä Nautimme aamiaisen leirissä. Sen jälkeen lähdemme koko päivän safariajolle Hwangeen, joka on Zimbabwen suurin kansallispuisto. Nykyinen puisto on muuttunut metsästysmaasta suojelualueeksi jo v. 1928 ja kansallispuistoksi se nimettiin joitakin vuosia myöhemmin. Hwange on norsujen valtakunta. Puiston luonto on äärirajoillaan mahdollistaessaan elämää yhdelle maailman suurimmista norsupopulaatioista. Viime vuosien kuivuus on vaikeuttanut luonnon sekä eläinten tilannetta entisestään. Alueen avoimet ruohoalueet (”pan”) ja luonnon lähteistä niihin pumpattu vesi ovat elinehto alueen eläimistölle. Norsujen lisäksi puisto on tunnettu myös savannikoirapopulaatiostaan. Lounaseväät syömme luonnossa. Iltapäivällä jatkamme safariajoa. Palaamme illansuussa takaisin leiriin, jossa syömme päivällisen. (A, RL, P)  

Victorian-putoukset-ja-rajasilta-Sambia
Hwange – Victorian putoukset

12. päivä Varhain aamulla lähdemme bussilla tai lentäen kohti Victorian putouksia (bussilla n. 3 t). Majoitumme 1 yöksi perinteikkääseen ensimmäisen luokan Victoria Falls -hotelliin (★★★★★) lähelle putouksia. Hotellin puistosta on upea näkymä vanhalle, mutta edelleen toimivalle, Sambiaan johtavalle sillalle. Käymme Victorian putouksilla, jossa kuljemme kivetyllä polulla putousten reunajyrkänteellä. Tutkimusmatkailija David Livingstone oli ensimmäinen eurooppalainen, jonka retkikunta löysi putouksille marraskuussa 1855. Hän nimesi nämä maailman suurimmat putoukset kuningatar Victorian mukaan. Paikalliset kutsuivat putouksia kuvaavasti Mosi-oa-Tuna, ”Jylisevä savu”. Victorian putoukset kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Iltapäivällä voit nauttia hotellin viehättävästä puutarhasta tai poiketa tuliaisostoksille kylän keskustaan, joka on lyhyen kävelymatkan päässä. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, L, P)

Upeat-Victorian-putoukset-Zimbabwe
Victorian putoukset

13. päivä  Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Ethiopian Airlines) lähtee klo 13.10 Addis Abeban (Ethiopian Airlines) ja Tukholman (SAS) kautta Helsinkiin. (A)

lento

15. päivä Saavumme Helsinkiin klo 14.10.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten (hotellien) sivujen sisällöstä tai ylläpidosta.
Useissa majoituksissa on käytössä aurinkosähkö. Puhelinten ja kameroiden lataaminen onnistuu mutta sähköä/lämmintä vettä ei ole ympäri vuorokauden saatavilla. Wc ja suihku kaikissa huoneissa. Wifi/puhelinyhteyksissä saattaa olla katkoksia.

Pamuzinda Safari Lodge, Selous

Noin kahden tunnin ajomatkan päässä Hararen kentältä sijaitseva hyvätasoinen lodge, jossa yövymme matkan ensimmäisen yön. Ilmainen wifi.

Mana Pools Safari Lodge, Mana Pools

Ylellinen safarilodge, yksi parhaista Mana Poolsin kansallispuistossa sijaitsevista. Voit seurata eläimiä suoraan majasi terassilta tai laajalta lounge-alueelta. Ilmainen wifi ravintolan alueella.

Crowned Eagle Boutique -hotelli, Kariba

Karibajärven törmällä sijaitseva korkeatasoinen hotelli. Huoneissa omat terassit, joilta näkymä Karibajärvelle. Myös laajalta, avoimelta lounge-alueelta voit ihailla näkymiä ja järven elämää.

Umbozha-asuntolaiva, Kariba-järvi

Laivassa on 9 hyvätasoista hyttiä, joissa oma wc&suihku. Laiva on ainoastaan Olympian ryhmän käytössä risteilyn ajan. Ravintola/lounge, kansiterassi ja pieni uima-allas (4x3m) ovat käytössämme.

Sable Sands Lodge, Hwange

Hyvätasoinen lodge jokitörmällä. Jokaisessa pyöreässä majassa eli huoneessa on oma suihku&wc. Lounge-alueelta tai oman majasi terassilta voit seurata norsuja ja muita lodgen alueella liikkuvia eläimiä
Näytä kaikki hotellit

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollisuus varata paikat Ethiopian Airlinesin lennoille business-luokkaan (Tukholma-Addis Abeba-Harare ja Victorian putoukset-Addis Abeba-Tukholma). Matkan muut lennot turistiluokassa.

Lisämaksu alk. 3 180 € /henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

Huom! Lisämaksu veloitetaan kokonaisuudessaan vahvistuksen yhteydessä.
Business-luokan lisämaksullisilla paikoilla ei ole muutos- tai peruutusoikeutta eli niiden osuudesta ei saa takaisinmaksua asiakkaan peruuttaessa/muuttaessa varaustaan.

Muilta osin matkaan sovelletaan matkan peruutusehdot-kohdassa ilmoitettuja peruutusehtoja.

alk. 3 180 €/hlö

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset
 • reittilennot turistiluokassa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, leireissä ja laivalla
 • täysihoito (osa lounaista retkilounaita tai brunssi)
 • juomat (sisältäen myös paikalliset oluet ja viinit) leireissä ja laivalla
 • ruokajuomat Pamuzindassa ja Victorian putouksilla
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa, leireissä ja laivalla
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumi
 • juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1 470 €. Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Tämän matkan kohteiden kansainvälinen kysyntä on korkeaa. Varmistaakseen matkan toteutumisen yhteistyökumppanimme tarvitsevat alustavat matkustajatiedot hyvissä ajoin etukäteen. Suosittelemme varaamaan matkan viimeistään 4 kk ennen lähtöä. Myöhempiä varauksia otamme vastaan paikkatilanteen salliessa. Asuntolaivan rajallisen kapasiteetin vuoksi ryhmän koko on korkeintaan 16 matkustajaa.

Suosittelemme malarianestolääkitystä. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matkalle suosittelemme pehmeitä matkakasseja pienten ja ahtaiden autojen ja laivan tavaratilojen vuoksi. Tällä matkalla matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki lääkintäkulut sekä lentokuljetukset sairauden tai onnettomuuden sattuessa. Tutustu myös Afrikan-matkojen erityisehtoihin.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä.

Ryhmän minimikoko 10 (enintään 16 matkustajaa/ryhmä). Karibajärven risteilyreitti ja -aikataulu voi muuttua paikallisten olosuhteiden vuoksi (esim. vedenpinnan korkeuden vaihtelu). Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 650 €. Toinen ennakkomaksu  2 950 €/hlö, eräntyy 105 vrk ennen matkaa (4.7.2023)
Loppumaksu erääntyy 75 vrk ennen matkaa (3.8.2023).

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Peruutusajankohta                               Peruutuskulut

 • viim. 101 vrk ennen matkaa                  350 €
 • 100–71 vrk ennen matkaa                  2 950 €
 • 70–37 vrk ennen matkaa                    5 950 €
 • alle 37 vrk ennen matkaa                   95 % matkan hinnasta

 

Huom! Mikäli varaat paikat business-luokkaan, varaukseen sovelletaan lisämaksun osalta erilaisia maksu- ja peruutusehtoja. Lisämaksu veloitetaan kokonaisuudessaan vahvistuksen yhteydessä.
Business-luokan lisämaksullisilla paikoilla ei ole muutos- tai peruutusoikeutta eli niiden osuudesta ei saa takaisinmaksua asiakkaan peruuttaessa/muuttaessa varaustaan.

17.10.2023 lähdön hinta perustuu 31.3.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
14 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset
41 arvostelua
Erinomainen
52.00 %
Hyvä
48.00 %
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Hyvä matka, kannattaa mennä korkeasta hinnasta huolimatta. Lennot enimmäkseen mukavia ja hyvät koneet. Jeeppiajot todella hienoja ja mieleenpainuvia. Eläimiä näkyy riittävässä määrin, ja ajelu muutenkin mukavaa silloin kun niitä ei näykkään.

 
Kari

Matka ei ole ehkä paras ensimmäiseksi safarimatkaksi, koska eläinten ja lajien määrä on rajallinen verrattuna esim. Keniaan, Tansaniaan tai Etelä-Afrikkaan. Mutta vanhalle konkarille, joka on jo nähnyt kaikki useaan kertaan matka on erinomainen ja erilainen risteilystä johtuen. Ei kun matkaan vaan.

Viljo

Loistava matka, jonka kohteet oli tarkkaan ja huolella valittu. Lodget olivat hyvätasoisia, oppaat taitavia, maisemat häkellyttäviä ja eläin maailma uskomaton. Voin lämpimästi suositella !

Veronica

Jos vain pörssi kestää niin tälle matkalle ehdottomasti kannattaa lähteä. Omaleimaiset hotellit keskellä ei mitään, loistavat sapuskat. Rauhalliset elukka-ajot ilman tungosta joka leijonan äärellä. Risteily järvellä mahtava ja Victorian putoukset + hotelli ovat yhtä upeat vuosikymmenestä toiseen..

TV

Lisätietoja safarimatkasta Zimbabween

Majoitumme hyvätasoisissa hotelleissa, lodgeissa ja Karibajärvellä asuntolaivassa. Matkalla on täysihoito, sisältäen useimmissa kohteissa ruokajuomat (myös paikallliset oluet ja viinit)

Suosittelemme ottamaan matkalle pehmeän matkakassin pienten ja ahtaiden autojen ja laivan tavaratilojen vuoksi. Tällä matkalla matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki lääkintäkulut sekä lentokuljetukset sairauden tai onnettomuuden sattuessa.

Retkille kannattaa pukeutua rennosti ja mukavasti. Esim. kevyet pitkät housut tai shortsit, T-paita ja joku läm­pimämpi vaate esim. fleece-pusero sekä tuulelta ja kevyeltä sateelta suojaava takki ovat hyviä varusteita. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Aamulla retkelle lähdettäessä voi olla vielä viileä, mutta päivällä lämpötila nousee. Safarilla ei tulisi pukeutua kirkasvärisiin, valkoisiin tai maastokuvioituihin vaatteisiin. Mukaan on hyvä pakata mukaan mukavat ja hyväpohjaiset jalkineet. Myös iltaisin lodgeissa ja laivalla voi pukeutua rennon safarihenkisesti. Vaaleat, pitkälahkeiset ja pitkähihaiset vaatteet ovat iltaisin hyvät myös hyttysten varalta.

Valuutaksi suosittelemme ottamaan mukaan käteistä USA:n dollareina. Zimbabwen viralllinen valuutta on Zimbabwen dollari (ZWD), mutta valuutta ei ole matkailijoiden käytössä. Zimbabwessa luottokortit hyväksytään satunnaisesti, sillä maan taloudellinen tilanne on hyvin epävakaa, varaudu siis maksamaan ostokset ym menot käteisellä.

Matkalla on kaksi Unescon maailmanperintökohdetta:

Mana Pools kansallispuisto ja Victorian putoukset

 

Kaikki safarimatkat