Virtahepo-piilossa-vedessa-Zimbabwe-Olympia

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset

- safari, risteily Karibajärvellä ja Victorian putoukset
15
päivää
Uutuus

Safarimatka monipuoliseen, mutta safarikohteena hieman tuntemattomaan Zimbabween. Tutustut Zimbabwen monipuoliseen luontoon safariajoilla Mana Poolsin ja Hwangen kansallispuistoissa sekä Karibajärven-risteilyllä. Safarin jälkeen viivymme vielä hetken Victorian putouksilla.

Safari Zimbabwessa sopii myös kokeneille safarimatkaajille

Matkareitti
Lusaka
1 yö
Mana Poolsin kansallispuisto
3 yötä
Kariba
1 yö
Karibajärven-risteily
3 yötä
Hwangen kansallispuisto
2 yötä
Victorian putoukset
2 yötä

Matka alkaa Sambian pääkaupungista Lusakasta. Seuraavana aamuna jatkamme Zimbabween ja Mana Poolsin kansallispuistoon, joka on osa Unescon maailmanperintöä. Meidän talvikuukausinamme Sambesijoen tulvavedet valtaavat Mana Poolsin tasangot. Puisto kuivuu loppukeväästä ja suuret nisäkäslaumat vaeltavat allasalueille veden toivossa. Mana Pools on Afrikan safaripuistojen tuntematon helmi.

Karibajärvellä teemme kolmen päivän aikana safariajoja varhain aamuisin ja iltaisin, päivisin rentoudut ja nautit ennen kokemattomista maisemista.

Viimeisen safarin teemme Zimbabwen tunnetuimmassa safarikohteessa, Hwangen kansallispuistossa. Puiston kosteikkoalueita pidetään yllä pumppaamalla vettä luonnon lähteistä. Näin mahdollistetaan elämä yli 100 nisäkäs- ja yli 400 lintulajille. Hwangen norsupopulaatio on maailman suurimpia ja puistossa elää myös harvinainen savannikoirayhteisö.

Näiden upeiden luonnon ihmeiden lisäksi pääset vielä matkan lopuksi näkemään Victorian putoukset. Mana Poolsin tavoin putoukset ovat Unescon maailmanperintökohde.

Zimbabwen safarilla majoitus on hyvätasoissa lodgeissa ja telttaleirissä, Karibajärvellä asuntolaivassa ja Victorian putouksilla perinteikkäässä Victoria Falls -hotellissa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/teltoissa/hyteissä, täysihoito-ateriat ja lähes kaikki ruokajuomat, ohjelmassa mainitut retket, puistomaksut ja paljon muuta. Mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta

Matkan hinta ja ehdot

Zimbabwen safarimatkojen kansainvälinen kysyntä on korkeaa. Varmistaaksemme matkan toteutumisen tarvitsemme alustavat matkustajatiedot hyvissä ajoin joten suosittelemme varaamaan matkan viimeistään 4 kk ennen lähtöä. Myöhempiä varauksia otamme vastaan paikkatilanteen salliessa. Asuntolaivan rajallisen kapasiteetin vuoksi voimme näille matkoille ottaa korkeintaan 16 matkustajaa/lähtö.

Matkaohjelma

Syksyn 2021 matkat

Alustavat matkapäivät: 30.9. - 14.10.2021 ja 21.10. - 4.11.2021

Matkojen ohjelmat, hinnat ja ehdot julkaistaan vasta noin 4kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

ALUSTAVA MATKAOHJELMA:

A=aamiainen, L=lounas/brunssi, RL=retkilounas, P=päivällinen

1. päivä Lähtö Helsingistä (SAS) klo 16.55 Tukholman ja Addis Abeban (Ethiopian Airways) kautta Lusakaan, Sambiaan.

Lusaka

2. päivä Saavumme Lusakaan klo 12.30. Majoitumme kaupunkialueelle hyvään keskitason hotelliin. Tervetulopäivällinen hotellissa. (P)

Lusaka – Mana Pools

3. päivä Aamulla lähdemme bussilla kohti Chirundun raja-asemaa (n. 3 t) ja Zimbabwea. Välittömästi rajanylityksen jälkeen kaarramme Sambesijoen rantaan. Nousemme pienveneisiin, joilla meidät kiidätetään Sambesijokea pitkin Mana Poolsin kansallispuistoon. Jo venematkan (1,5–2 t) aikana näemme eläimiä joella. Virtahevot pitäytyvät veden alla päivän kuumimpina tunteina, vesilinnut ahkeroivat rantakaislikoissa ja norsut tulevat joelle sammuttamaan janoaan. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Mana Pools Safari Lodgeen (★★★★), joka sijaitsee Sambesijoen rannalla. Iltapäivällä teemme ensimmäisen puistoajon, jonka jälkeen syömme päivällisen lodgessa. (A, RL/L, P)

Mana Pools

4.–5. päivä Mana Poolsin kansallispuiston luonto on aarreaitta, joka yllättää vierailijan monimuotoisuudellaan. Puisto rajoittuu pohjoisessa Sambesijoen etelärantaan ja etelässä Sambesin jyrkänteeseen. Nimi Mana Pools tarkoittaa alueella neljää pysyvää vesiallasta, jotka houkuttelevat erityisesti kuivalla kaudella suuren määrän villieläimiä. Puistossa voi nähdä suuria puhveli-, seepra- ja norsulaumoja. Leijonat ja erityisesti krokotiilit saalistavat helposti veden äärelle hakeutuneita janoisia antilooppeja. Hyvällä onnella puistossa on mahdollisuus nähdä myös savannikoiria. Akasia-, viikuna- ja apinanleipäpuut rytmittävät puiston näkymää. Kuivalla kaudella elämä muuttuu lähes taisteluksi ravinnosta, ja siitä johtuen kasvusto on kärsinyt. Nälkäiset norsulaumat ovat tuhonneet suuren osan puiston kasvavista puista. Puisto on listattu vuonna 1984 Unescon maailmanperintölistalle. Teemme päivien aikana useita puistoajoja. (2xA, 2xRL/L, 2xP)

Mana Pools – Kariba

6. päivä Aamulla palaamme veneillä takaisin Chirunduun ja jatkamme bussilla Kariban kaupunkiin (n. 3 t). Saavumme lounasaikaan ensimmäisen luokan Kariba Safari Lodgeen (★★★★★). Lodge sijaitsee Karibajärven törmällä, josta on upea näkymä järvelle. Kariban pato rakennettiin Zimbabwen ja Sambian rajalle vuonna 1958, ja muutamassa vuodessa Karibasta tuli yksi maailman suurimmista tekojärvistä. Rannoilla on sekä ihmisasutusta että luonnonsuojelualueita. Iltapäivällä on mahdollisuus nauttia lodgen mukavasta uima-altaasta tai tehdä pieni kävelyretki alas järven rantaan. Illallinen lodgessa. (A, L, P)

Kariba – Karibajärvi

7. päivä Aamupäivällä vierailemme Kariban padolla. Saamme käsityksen padon jättimäisestä koosta ja kuulemme sen rakennustöistä sekä historiasta. Puolenpäivän tienoilla nousemme keskitason Umbozha-asuntolaivaan, johon majoitumme 3 yöksi. Laivassa on 9 pientä hyttiä, ravintola/lounge, kansiterassi ja pieni pulahdusallas. Laiva on mukavan pieni, toimiva ja ainoastaan oman ryhmämme käytössä. Laivan kannella voi nautiskella kauniista maisemista. Iltapäivällä laiva ankkuroidaan rantaan, jossa laiva myös yöpyy. Teemme safariajon pienveneillä. Järven erikoisuus ovat pystyyn kuolleet puut, joiden rungot piirtyvät kauniisti järven pintaan auringon laskiessa. Illalla palaamme laivalle ja nautimme päivällisen. (A, L, P)

Karibajärvi

8. päivä Varhaisen aamukahvin jälkeen lähdemme pienveneillä aamun safariajolle. Halukkailla on myös mahdollisuus lähteä kokeilemaan kalaonneaan. Karibajärvi on kalaisa ja saaliina voi olla mm. linjatiikeritetra (tigerfish). Järven innokkaimpia kalastajia ovat kuitenkin uljaat kiljumerikotkat, joita tuskin voit olla näkemättä risteilyn aikana. Aamuajon jälkeen palaamme laivaan brunssille, jonka aikana matka jatkuu. Päivällä on lepohetki laivan seilatessa. Iltapäivällä rantaudumme Matusadonan kansallispuistoon, jossa halukkailla on mahdollisuus tehdä kävelysafari tai safariajo. Padon valmistuttua suuri joukko ihmisiä ja eläimiä joutui siirtymään joen törmältä veden vallatessa heidän elinalueensa. Operaatio Noah (v. 1958–1964) pelasti tuhansia nisäkkäitä, lintuja ja matelijoita, joista suuri osa uudelleensijoitettiin juuri tähän puistoon. Palaamme päivälliselle laivaan. (A, L, P)

Karibajärvi

9. päivä Aamulla varhain laiva lähtee liikkeelle ja seilaamme Kota Kota -kapeikon kautta Sengwen selälle. Iltapäivällä ankkuroidumme Sengwejoen suistoon, jossa teemme safariajon pienveneillä. Saamme nauttia järven majesteettisista maisemista ja monenkirjavasta linnustosta. Illalla nautimme risteilyn päätöspäivällisen. (A, L, P)

Karibajärvi – Hwange

10. päivä Aamiaisen aikana seilaamme risteilymme päätesatamaan Bingaan. Hyvästelemme laivan henkilökunnan ja nousemme bussiin. Ajamme noin 4 tuntia yksityiselle suojelualueelle Hwangen kansallispuiston välittömään läheisyyteen. Majoitumme 2 yöksi keskitason Iganyana-telttaleiriin (★★★★). Safariteltoissa on oma suihku ja wc. Leirimme sijaitsee avonaisen ruohotasanteen reunalla, josta on mukava tarkkailla eläinten liikkeitä. Myös leirin juottoallas houkuttelee iltaisin eläimiä. Ei ole lainkaan tavatonta nähdä suurta norsulaumaa altaalla.
Iltapäiväkahvin jälkeen lähdemme puistoajolle. Alue on monimuotoinen tiheine tiikki- ja mopanemetsineen, avoimine ruohoaukioineen sekä kuivine jokiuomineen. Täällä on mahdollisuus nähdä mm. norsuja, puhveleita, musta-antilooppeja, kirahveja, kuduja, pahkasikoja ja myös kissapetoja. Ajon aikana vierailemme myös savannikoirien suojelukeskuksessa, jossa opimme lisää savannikoirista ja niiden käyttäytymisestä. Illalla palaamme leiriin ja nautimme päivällisen. (A, RL/L, P)

Hwange

11. päivä Nautimme aamiaisen leirissä. Sen jälkeen lähdemme koko päivän safariajolle Hwangeen, joka on Zimbabwen suurin kansallispuisto. Nykyinen puisto on muuttunut metsästysmaasta suojelualueeksi jo v. 1928 ja kansallispuistoksi se nimettiin joitakin vuosia myöhemmin. Hwange on norsujen valtakunta. Puiston luonto on äärirajoillaan mahdollistaessaan elämää yhdelle maailman suurimmista norsupopulaatioista. Viime vuosien kuivuus on vaikeuttanut luonnon sekä eläinten tilannetta entisestään. Alueen avoimet ruohoalueet (”pan”) ja luonnon lähteistä niihin pumpattu vesi ovat elinehto alueen eläimistölle. Norsujen lisäksi puisto on tunnettu myös savannikoirapopulaatiostaan. Lounaseväät syömme luonnossa. Iltapäivällä jatkamme safariajoa. Palaamme illansuussa takaisin leiriin, jossa syömme päivällisen. (A, RL, P)  

Hwange – Victorian putoukset

12. päivä Aamupäivällä lähdemme bussilla kohti Victorian putouksia (n. 3 t). Majoitumme 2 yöksi perinteikkääseen ensimmäisen luokan Victoria Falls -hotelliin (★★★★★) lähelle putouksia. Hotellin puistosta on upea näkymä vanhalle, mutta edelleen toimivalle, Sambiaan johtavalle sillalle. Iltapäivä vapaa. (A, L, P)

Victorian putoukset

13. päivä Aamulla lähdemme Victorian putouksille. Kuljemme kivetyllä polulla putousten reunajyrkänteellä. Tutkimusmatkailija David Livingstone oli ensimmäinen eurooppalainen, jonka retkikunta löysi putouksille marraskuussa 1855. Hän nimesi nämä maailman suurimmat putoukset kuningatar Victorian mukaan. Paikalliset kutsuivat putouksia kuvaavasti Mosi-oa-Tuna, ”Jylisevä savu”. Victorian putoukset kuuluvat myös Unescon maailmanperintökohteisiin mutta vesitilanne putouksilla vaihtelee nykyään voimakkaasti. Iltapäivällä voit nauttia hotellin viehättävästä puutarhasta tai poike

14. päivä Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Ethiopian Airways) lähtee klo 13.00 Addis Abeban ja Tukholman kautta (SAS) Helsinkiin. (A)

15. päivä Saavumme Helsinkiin klo 8.50.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset
 • reittilennot turistiluokassa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, leireissä ja laivalla
 • täysihoito (osa lounaista joko retkilounaita tai brunssi)
 • ruokajuomat (sisältäen myös paikalliset oluet ja viinit) leireissä ja laivalla; ei koske ruokailuja Lusakassa ja Victorian putouksilla
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa, leireissä ja laivalla
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset

Lisämaksu yhden hengen huoneesta. Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Tämän matkan kohteiden kansainvälinen kysyntä on korkeaa. Varmistaakseen matkan toteutumisen yhteistyökumppanimme tarvitsevat alustavat matkustajatiedot hyvissä ajoin etukäteen. Suosittelemme varaamaan tämän matkan viimeistään 4 kk ennen lähtöä. Myöhempiä varauksia otamme vastaan paikkatilanteen salliessa. Asuntolaivan rajallisen kapasiteetin vuoksi ryhmän koko on korkeintaan 16 matkustajaa.

Suosittelemme malarianestolääkitystä. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme passikopion viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.

Matkalle suosittelemme pehmeitä matkakasseja pienten ja ahtaiden autojen ja laivan tavaratilojen vuoksi. Tällä matkalla matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki lääkintäkulut sekä lentokuljetukset sairauden tai onnettomuuden sattuessa. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin.

Ryhmän minimikoko 12 (enintään 16 matkustajaa/ryhmä). Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Karibajärven risteilyreitti ja -aikataulu voi muuttua paikallisten olosuhteiden vuoksi (esim. vedenpinnan korkeuden vaihtelu). Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksuaikataulu: Ennakkomaksu 550 e/hlö. Toinen ennakkomaksu, 2.000 e/hlö erääntyy 126 vrk ennen matkan alkua. Loppuerä erääntyy 95 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
Peruutusajankohta            Peruutuskulut

 • viim. 125 vrk ennen matkaa      toimistokulut 150 e
 • 125–92 vrk ennen matkaa         2 550 e
 • 91–37 vrk ennen matkaa           5 510 e
 • alle 37 vrk ennen matkaa          95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
15 päivää
 • 30.9.2021 - 14.10.2021
  Ennakkovarattavissa
 • 21.10.2021 - 4.11.2021
  Ennakkovarattavissa
 • 6.4.2022 - 20.4.2022
  Ennakkovarattavissa
Näytä kaikki lähdöt

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Lisätietoja safarimatkasta Zimbabween

Majoitumme hyvätasoisissa hotelleissa, lodgeissa ja Karibajärvellä asuntolaivassa. Matkalla on täysihoito, sisältäen myös useimmat ruokajuomat.

Suosittelemme ottamaan matkalle pehmeää matkakassia pienten ja ahtaiden autojen ja laivan tavaratilojen vuoksi. Tällä matkalla matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki lääkintäkulut sekä lentokuljetukset sairauden tai onnettomuuden sattuessa.

Retkille kannattaa pukeutua rennosti ja mukavasti. Esim. kevyet, pitkät housut tai shortsit, T-paita ja joku läm­pimämpi vaate esim. fleece-pusero sekä tuulelta ja kevyeltä sateelta suojaava takki ovat hyviä varusteita. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Aamulla retkelle lähdettäessä voi olla vielä viileä, mutta päivällä lämpötila nousee. Safarilla ei tulisi pukeutua kirkasvärisiin vaatteisiin. Mukaan on hyvä pakata mukaan mukavat ja hyväpohjaiset jalkineet.

Matkalle suosittelemme ottamaan USA:n dollareita tai Etelä-Afrikan randeja. Zimbabwessa luottokortit hyväksytään satunnaisesti, sillä maan taloudellinen tilanne on hyvin epävakaa.

Kaikki safarimatkat