Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset

Tutustu Zimbabwen monipuoliseen luontoon safariajoilla Mana Poolsin ja Hwangen kansallispuistoissa ja Karibajärven-risteilyllä ja ihastu Victorian putouksiin

Uutuus
 • 30.9.2021 - 14.10.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • 21.10.2021 - 4.11.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Lusaka 1 yö
 • Mana Poolsin kansallispuisto 3 yötä
 • Kariba 1 yö
 • Karibajärven-risteily 3 yötä
 • Hwangen kansallispuisto 2 yötä
 • Victorian putoukset 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Uusi safarimatkamme vie sinut monipuoliseen, mutta safarikohteena vielä tuntemattomaan Zimbabween. Matka alkaa Sambian pääkaupungista Lusakasta. Seuraavana aamuna matka jatkuu Zimbabween ja Mana Poolsin kansallispuistoon, joka on osa Unescon maailmanperintöä. Meidän talvikuukausinamme Sambesijoen tulvavedet valtaavat Mana Poolsin tasangot. Puisto kuivuu loppukeväästä ja suuret nisäkäslaumat vaeltavat allasalueille veden toivossa. Mana Pools on Afrikan safaripuistojen tuntematon helmi.

Seuraavaksi nouset asuntolaivaan, joka ylittää Karibajärven, yhden maailman suurimmista tekojärvistä. Kolmen päivän aikana teet alukselta safariajoja varhain aamuisin ja iltaisin. Päivisin rentoudut ja nautit ennen kokemattomista maisemista laivan edetessä Karibajärvellä. Viimeisen safarin teemme Zimbabwen tunnetuimmassa safarikohteessa, Hwangen kansallispuistossa. Puiston kosteikkoalueita pidetään yllä pumppaamalla vettä luonnon lähteistä. Näin mahdollistetaan elämä yli 100 nisäkäs- ja yli 400 lintulajille. Hwangen norsupopulaatio on maailman suurimpia ja puistossa elää myös harvinainen savannikoirayhteisö. Tähän mennessä kokemiesi luonnon ihmeiden lisäksi pääset vielä matkan lopuksi näkemään Victorian putoukset. Mana Poolsin tavoin putoukset ovat Unescon maailmanperintökohde. Majoitut hyvätasoisissa majapaikoissa ja matkalla on täysihoito.

Tämän matkan kohteiden kansainvälinen kysyntä on korkeaa. Varmistaakseen matkan toteutumisen yhteistyökumppanimme tarvitsevat alustavat matkustajatiedot hyvissä ajoin etukäteen. Suosittelemme varaamaan tämän matkan viimeistään 4 kk ennen lähtöä. Myöhempiä varauksia otamme vastaan paikkatilanteen salliessa. Asuntolaivan rajallisen kapasiteetin vuoksi ryhmän koko on korkeintaan 16 matkustajaa.

Matkaohjelma

30.10. - 13.11.2020 Vuoden 2021 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas/brunssi, RL=retkilounas, P=päivällinen

1. päivä Lähtö Helsingistä (SAS) klo 16.55 Tukholman ja Addis Abeban (Ethiopian Airways) kautta Lusakaan, Sambiaan.

Lusaka
2. päivä Saavumme Lusakaan klo 12.30. Majoitumme kaupunkialueelle hyvään keskitason hotelliin. Tervetulopäivällinen hotellissa. (P)

Lusaka – Mana Pools
3. päivä Aamulla lähdemme bussilla kohti Chirundun raja-asemaa (n. 3 t) ja Zimbabwea. Välittömästi rajanylityksen jälkeen kaarramme Sambesijoen rantaan. Nousemme pienveneisiin, joilla meidät kiidätetään Sambesijokea pitkin Mana Poolsin kansallispuistoon. Jo venematkan (1,5–2 t) aikana näemme eläimiä joella. Virtahevot pitäytyvät veden alla päivän kuumimpina tunteina, vesilinnut ahkeroivat rantakaislikoissa ja norsut tulevat joelle sammuttamaan janoaan. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Mana Pools Safari Lodgeen (★★★★), joka sijaitsee Sambesijoen rannalla. Iltapäivällä teemme ensimmäisen puistoajon, jonka jälkeen syömme päivällisen lodgessa. (A, RL/L, P)

Mana Pools
4.–5. päivä Mana Poolsin kansallispuiston luonto on aarreaitta, joka yllättää vierailijan monimuotoisuudellaan. Puisto rajoittuu pohjoisessa Sambesijoen etelärantaan ja etelässä Sambesin jyrkänteeseen. Nimi Mana Pools tarkoittaa alueella neljää pysyvää vesiallasta, jotka houkuttelevat erityisesti kuivalla kaudella suuren määrän villieläimiä. Puistossa voi nähdä suuria puhveli-, seepra- ja norsulaumoja. Leijonat ja erityisesti krokotiilit saalistavat helposti veden äärelle hakeutuneita janoisia antilooppeja. Hyvällä onnella puistossa on mahdollisuus nähdä myös savannikoiria. Akasia-, viikuna- ja apinanleipäpuut rytmittävät puiston näkymää. Kuivalla kaudella elämä muuttuu lähes taisteluksi ravinnosta, ja siitä johtuen kasvusto on kärsinyt. Nälkäiset norsulaumat ovat tuhonneet suuren osan puiston kasvavista puista. Puisto on listattu vuonna 1984 Unescon maailmanperintölistalle. Teemme päivien aikana useita puistoajoja. (2xA, 2xRL/L, 2xP)

Mana Pools – Kariba
6. päivä Aamulla palaamme veneillä takaisin Chirunduun ja jatkamme bussilla Kariban kaupunkiin (n. 3 t). Saavumme lounasaikaan ensimmäisen luokan Kariba Safari Lodgeen (★★★★★). Lodge sijaitsee Karibajärven törmällä, josta on upea näkymä järvelle. Kariban pato rakennettiin Zimbabwen ja Sambian rajalle vuonna 1958, ja muutamassa vuodessa Karibasta tuli yksi maailman suurimmista tekojärvistä. Rannoilla on sekä ihmisasutusta että luonnonsuojelualueita. Iltapäivällä on mahdollisuus nauttia lodgen mukavasta uima-altaasta tai tehdä pieni kävelyretki alas järven rantaan. Illallinen lodgessa. (A, L, P)

Kariba Karibajärvi
7. päivä Aamupäivällä vierailemme Kariban padolla. Saamme käsityksen padon jättimäisestä koosta ja kuulemme sen rakennustöistä sekä historiasta. Puolenpäivän tienoilla nousemme keskitason Umbozha-asuntolaivaan, johon majoitumme 3 yöksi. Laivassa on 9 pientä hyttiä, ravintola/lounge, kansiterassi ja pieni pulahdusallas. Laiva on mukavan pieni, toimiva ja ainoastaan oman ryhmämme käytössä. Laivan kannella voi nautiskella kauniista maisemista. Iltapäivällä laiva ankkuroidaan rantaan, jossa laiva myös yöpyy. Teemme safariajon pienveneillä. Järven erikoisuus ovat pystyyn kuolleet puut, joiden rungot piirtyvät kauniisti järven pintaan auringon laskiessa. Illalla palaamme laivalle ja nautimme päivällisen. (A, L, P)

Karibajärvi
8. päivä Varhaisen aamukahvin jälkeen lähdemme pienveneillä aamun safariajolle. Halukkailla on myös mahdollisuus lähteä kokeilemaan kalaonneaan. Karibajärvi on kalaisa ja saaliina voi olla mm. linjatiikeritetra (tigerfish). Järven innokkaimpia kalastajia ovat kuitenkin uljaat kiljumerikotkat, joita tuskin voit olla näkemättä risteilyn aikana. Aamuajon jälkeen palaamme laivaan brunssille, jonka aikana matka jatkuu. Päivällä on lepohetki laivan seilatessa. Iltapäivällä rantaudumme Matusadonan kansallispuistoon, jossa halukkailla on mahdollisuus tehdä kävelysafari tai safariajo. Padon valmistuttua suuri joukko ihmisiä ja eläimiä joutui siirtymään joen törmältä veden vallatessa heidän elinalueensa. Operaatio Noah (v. 1958–1964) pelasti tuhansia nisäkkäitä, lintuja ja matelijoita, joista suuri osa uudelleensijoitettiin juuri tähän puistoon. Palaamme päivälliselle laivaan. (A, L, P)

Karibajärvi
9. päivä Aamulla varhain laiva lähtee liikkeelle ja seilaamme Kota Kota -kapeikon kautta Sengwen selälle. Iltapäivällä ankkuroidumme Sengwejoen suistoon, jossa teemme safariajon pienveneillä. Saamme nauttia järven majesteettisista maisemista ja monenkirjavasta linnustosta. Illalla nautimme risteilyn päätöspäivällisen. (A, L, P)

Karibajärvi Hwange
10. päivä Aamiaisen aikana seilaamme risteilymme päätesatamaan Bingaan. Hyvästelemme laivan henkilökunnan ja nousemme bussiin. Ajamme noin 4 tuntia yksityiselle suojelualueelle Hwangen kansallispuiston välittömään läheisyyteen. Majoitumme 2 yöksi keskitason Iganyana-telttaleiriin (★★★★). Safariteltoissa on oma suihku ja wc. Leirimme sijaitsee avonaisen ruohotasanteen reunalla, josta on mukava tarkkailla eläinten liikkeitä. Myös leirin juottoallas houkuttelee iltaisin eläimiä. Ei ole lainkaan tavatonta nähdä suurta norsulaumaa altaalla.
Iltapäiväkahvin jälkeen lähdemme puistoajolle. Alue on monimuotoinen tiheine tiikki- ja mopanemetsineen, avoimine ruohoaukioineen sekä kuivine jokiuomineen. Täällä on mahdollisuus nähdä mm. norsuja, puhveleita, musta-antilooppeja, kirahveja, kuduja, pahkasikoja ja myös kissapetoja. Ajon aikana vierailemme myös savannikoirien suojelukeskuksessa, jossa opimme lisää savannikoirista ja niiden käyttäytymisestä. Illalla palaamme leiriin ja nautimme päivällisen. (A, RL/L, P)

Hwange
11. päivä Nautimme aamiaisen leirissä. Sen jälkeen lähdemme koko päivän safariajolle Hwangeen, joka on Zimbabwen suurin kansallispuisto. Nykyinen puisto on muuttunut metsästysmaasta suojelualueeksi jo v. 1928 ja kansallispuistoksi se nimettiin joitakin vuosia myöhemmin. Hwange on norsujen valtakunta. Puiston luonto on äärirajoillaan mahdollistaessaan elämää yhdelle maailman suurimmista norsupopulaatioista. Viime vuosien kuivuus on vaikeuttanut luonnon sekä eläinten tilannetta entisestään. Alueen avoimet ruohoalueet (”pan”) ja luonnon lähteistä niihin pumpattu vesi ovat elinehto alueen eläimistölle. Norsujen lisäksi puisto on tunnettu myös savannikoirapopulaatiostaan. Lounaseväät syömme luonnossa. Iltapäivällä jatkamme safariajoa. Palaamme illansuussa takaisin leiriin, jossa syömme päivällisen. (A, RL, P)  

Hwange – Victorian putoukset
12. päivä Aamupäivällä lähdemme bussilla kohti Victorian putouksia (n. 3 t). Majoitumme 2 yöksi perinteikkääseen ensimmäisen luokan Victoria Falls -hotelliin (★★★★★) lähelle putouksia. Hotellin puistosta on upea näkymä vanhalle, mutta edelleen toimivalle, Sambiaan johtavalle sillalle. Iltapäivä vapaa. (A, L, P)

Victorian putoukset
13. päivä Aamulla lähdemme Victorian putouksille. Kuljemme kivetyllä polulla putousten reunajyrkänteellä. Tutkimusmatkailija David Livingstone oli ensimmäinen eurooppalainen, jonka retkikunta löysi putouksille marraskuussa 1855. Hän nimesi nämä maailman suurimmat putoukset kuningatar Victorian mukaan. Paikalliset kutsuivat putouksia kuvaavasti Mosi-oa-Tuna, ”Jylisevä savu”. Victorian putoukset kuuluvat myös Unescon maailmanperintökohteisiin mutta vesitilanne putouksilla vaihtelee nykyään voimakkaasti. Iltapäivällä voit nauttia hotellin viehättävästä puutarhasta tai poiketa tuliaisostoksille kylän keskustaan, joka on lyhyen kävelymatkan päässä. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, L, P)

14. päivä Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Ethiopian Airways) lähtee klo 13.00 Addis Abeban ja Tukholman kautta (SAS) Helsinkiin. (A)

15. päivä Saavumme Helsinkiin klo 8.50.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Alustavat matkapäivät: 30.9. - 14.10.2021 ja 21.10. - 4.11.2021

Matkojen ohjelma, hinta ja ehdot julkaistaan n 10kk ennen lähtöä.

Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 1.480 e. Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Tämän matkan kohteiden kansainvälinen kysyntä on korkeaa. Varmistaakseen matkan toteutumisen yhteistyökumppanimme tarvitsevat alustavat matkustajatiedot hyvissä ajoin etukäteen. Suosittelemme varaamaan tämän matkan viimeistään 4 kk ennen lähtöä. Myöhempiä varauksia otamme vastaan paikkatilanteen salliessa. Asuntolaivan rajallisen kapasiteetin vuoksi ryhmän koko on korkeintaan 16 matkustajaa.

Suosittelemme malarianestolääkitystä. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme passikopion viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.

Matkalle suosittelemme pehmeitä matkakasseja pienten ja ahtaiden autojen ja laivan tavaratilojen vuoksi. Tällä matkalla matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki lääkintäkulut sekä lentokuljetukset sairauden tai onnettomuuden sattuessa. Tutustu Afrikan-matkojen erityisehtoihin.

Ryhmän minimikoko 12 (enintään 16 matkustajaa/ryhmä). Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Karibajärven risteilyreitti ja -aikataulu voi muuttua paikallisten olosuhteiden vuoksi (esim. vedenpinnan korkeuden vaihtelu). Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksuaikataulu: Ennakkomaksu 550 e/hlö. Toinen ennakkomaksu, 2.000 e/hlö erääntyy 126 vrk ennen matkan alkua. Loppuerä erääntyy 95 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
Peruutusajankohta            Peruutuskulut

 • viim. 125 vrk ennen matkaa      toimistokulut 150 e
 • 125–92 vrk ennen matkaa         2 550 e
 • 91–37 vrk ennen matkaa           5 510 e
 • alle 37 vrk ennen matkaa          95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 2.1.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä