Virtahepo-piilossa-vedessa-Zimbabwe-Olympia

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset

- safari, risteily Karibajärvellä ja Victorian putoukset
13
päivää

Safarimatka monipuoliseen, mutta safarikohteena hieman tuntemattomaan Zimbabween. Tutustut Zimbabwen monipuoliseen luontoon safariajoilla Mana Poolsin ja Hwangen kansallispuistoissa sekä Karibajärven-risteilyllä. Safarin jälkeen viivymme vielä hetken Victorian putouksilla.

Safari Zimbabwessa sopii myös kokeneille safarimatkaajille

Matkareitti
Selous
1 yö
Mana Poolsin kansallispuisto
3 yötä
Karibajärven-risteily
3 yötä
Hwangen kansallispuisto
2 yötä
Victorian putoukset
1 yö

Zimbabwessa majoitumme ensimmäisen yön Selousessa, josta jatkamme seuraavana aamuna Mana Poolsin kansallispuistoon. Jo venematkalla majoituspaikkaamme voit seurata Sambesijoen elämää. Meidän talvikuukausinamme Sambesijoen tulvavedet valtaavat Mana Poolsin tasangot. Puisto kuivuu loppukeväästä, jolloin suuret nisäkäslaumat vaeltavat allasalueille veden toivossa. Mana Pools on Afrikan safaripuistojen tuntematon helmi. 

Risteilemme Karibajärvellä kolmen päivän ajan. Asuntolaivaltalta teemme safariajoja pienveneillä ja jeepeillä varhain aamuisin ja iltaisin.

Iltapäivisin kelluva hotellimme tarjoaa mainiot puitteet rentoutumiseen ja saamme nauttia ennen kokemattomista maisemista laivan edetessä Karibajärvellä. 

Risteilyn jälkeen matkaamme Zimbabwen tunnetuimpaan safarikohteeseen, Hwangen kansallispuistoon. Majoitumme safaritelttoihin ja teemme safariajoja. Hwangen kosteikkoalueita pidetään yllä pumppaamalla vettä luonnon lähteistä. Näin mahdollistetaan elämä yli 100 nisäkäs- ja yli 400 lintulajille. 

Hwangen norsupopulaatio on maailman suurimpia ja puistossa elää myös harvinainen savannikoirayhteisö

Näiden upeiden luonnon ihmeiden lisäksi pääset vielä matkan lopuksi näkemään Victorian putoukset. Mana Poolsin tavoin putoukset ovat Unescon maailmanperintökohde. 

Zimbabwen safarilla majoitus on hyvätasoissa ja ainutlaatuisissa majapaikoissa. Mana Poolsissa, Karibajärvellä  ja Hwangessa on täysihoito.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/teltoissa/hyteissä, täysihoito-ateriat sekä juomat leireissä ja laivalla, ohjelmassa mainitut retket, puistomaksut ja paljon muuta. Mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 1 470 €.

Matkan hinta ja ehdot

Zimbabwen safarimatkojen kansainvälinen kysyntä on korkeaa. Varmistaaksemme matkan toteutumisen tarvitsemme alustavat matkustajatiedot hyvissä ajoin joten suosittelemme varaamaan matkan viimeistään 4 kk ennen lähtöä. Myöhempiä varauksia otamme vastaan paikkatilanteen salliessa. Asuntolaivan rajallisen kapasiteetin vuoksi voimme tälle matkalle ottaa aina korkeintaan 16 matkustajaa/lähtö.

Matkaohjelma

13. – 25.10.2024

A=aamiainen, L=lounas/brunssi, RL=retkilounas, P=päivällinen (täysihoito, osa lounaista retkilounas/brunssi)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä  Lähtö Helsingistä (SAS) klo 17.00 Tukholman (Ethiopian Airlines) ja Addis Abeban (Ethiopian Airlines) kautta Harareen, Zimbabween.

Norsuvaroitus-Zimbabwe
Harare – Selous

2. päivä  Saavumme Harareen klo 12.35. Lentokentältä ajamme noin 2 tuntia lounaaseen Selouseen hyvätasoiseen Pamuzinda Safari Lodgeen (★★★★), jonne majoitumme 1 yöksi. Tervetulopäivällinen lodgessa. (P)

Virtahepo-piilossa-vedessa-Zimbabwe-Olympia
Selous – Mana Pools

3. päivä Varhain aamulla lähdemme bussilla pohjoiseen kohti Sambian rajaa (n. 6 h). Saavuttuamme Chirundun raja-asemalle kaarramme oikealle Sambesijoen rantaan. Nousemme pienveneisiin, joilla meidät kiidätetään Sambesijokea pitkin Mana Poolsin kansallispuistoon. Jo venematkan (1,5–2 t) aikana näemme eläimiä joella. Lukemattomat virtahevot pitäytyvät veden alla päivän kuumimpina tunteina, niiden röhkintä on mukavaa kuultavaa matkan edetessä Sambesijoella. Vesilinnut ahkeroivat rantakaislikoissa ja norsut tulevat joelle sammuttamaan janoaan. 

Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Mana Pools Safari Lodgeen (★★★★). Sekä Majapaikkastamme on upeat maisemat sekä mahdollisuus eläinten bongaukseen. Lodge on sisustettu kauniisti ja telttamajoituksen taso yllättää. Päivällinen lodgessa. (A, L, P)

Leijonaperhe-juomassa-vetta-Mana-Pools-Zimbabwe
Mana Pools

4.–5. päivä Mana Poolsin kansallispuiston luonto on aarreaitta, joka yllättää vierailijan monimuotoisuudellaan. Puisto rajoittuu pohjoisessa Sambesijoen etelärantaan ja etelässä Sambesin jyrkänteeseen. Nimi Mana Pools tarkoittaa alueella neljää pysyvää vesiallasta, jotka houkuttelevat erityisesti kuivalla kaudella suuren määrän villieläimiä. Puistossa voi nähdä suuria puhveli-, seepra- ja norsulaumoja. Leijonat ja erityisesti krokotiilit saalistavat helposti veden äärelle hakeutuneita janoisia antilooppeja. Hyvällä onnella puistossa on mahdollisuus nähdä myös savannikoiria. Akasia-, makkara- ja apinanleipäpuut rytmittävät puiston näkymää. Nälkäiset norsulaumat ovat kuivien kausien aikana tuhonneet osan puiston kasvavista puista. Puisto on listattu vuonna 1984 Unescon maailmanperintölistalle. Teemme päivien aikana useita puistoajoja, myös kävelysafarit ovat osa Mana Poolsin kokemusta. (2xA, 2xRL/L, 2xP)

Karibajarvi Zimbabwessa
Mana Pools – Karibajärvi

6. päivä  Aamulla palaamme veneillä takaisin Chirunduun ja jatkamme bussilla Kariban kaupunkiin (n. 3 t). 

Nousemme keväällä 2024 valmistuneeseen hyvätasoiseen Zambezi Trader -asuntolaivaan, johon majoitumme 3 yöksi. Laivassa on 29 hyttiä kolmella eri kannalle. Meidät hyttimme ovat ylimmälla kannella, jossa käytössämme on myös oma ruokailutila, baari sekä oleskelualue niin sisä- kuin ulkotiloissakin ja pieni pulahdusallas. Keskikannelta löytyy niin ikään ravintola, oleskelualue, tilava kansiterassi ja pieni pulahdusallas. Lisäksi laivalla on pieni kuntosali. Kaikissa ylimmän kannen hyteissä on kylpyhuone, wc, ilmastointi, tallelokero ja parveke. Laivan kannella ja yleisissä tiloissa voi nautiskella kauniista maisemista. 

Karibajärven erikoisuus ovat lukuisat pystyyn kuolleet puut, joiden rungot piirtyvät kauniisti järven pintaan varsinkin auringon laskiessa. Tämä yksi maailman suurimmista tekojärvistä on taianomainen paikka. Yöksi Zambezi Trader ankkuroidaan rantaan. (A, L, P) 

Asuntolaiva-Karibajarvi-Beach-Braai-Zimbabwe-Olympia
Karibajärvi

7. päivä Varhaisen aamukahvin jälkeen lähdemme pienveneillä aamun safariajolle. Halukkailla on myös mahdollisuus lähteä kokeilemaan kalaonneaan. Karibajärvi on kalaisa ja saaliina voi olla mm. linjatiikeritetra (tigerfish). Järven innokkaimpia kalastajia ovat kuitenkin uljaat kiljumerikotkat, joita tuskin voi olla näkemättä risteilyn aikana. 

Päivällä on lepohetki laivan seilatessa. Iltapäivällä lähdemme uudelleen pienveneillä safariajolle. Palaamme päivälliselle laivaan. (A, L, P) 

Esimerkki-Umbohza-laivan-hytista-Zimbabwe
Karibajärvi

8. päivä Varhaisen aamukahvin jälkeen lähdemme pienveneillä safariajolle. Palaamme laivaan brunssille, jonka aikana risteilemme Gordons Bayhin, jonka läheisyydessä sijaitsee Matusadonan kansallispuisto. Kariba-padon valmistuttua suuri joukko ihmisiä ja eläimiä joutui siirtymään joen törmältä veden vallatessa heidän elinalueensa. Operaatio Noah (v. 1958–1964) pelasti tuhansia nisäkkäitä, lintuja ja matelijoita, joista suuri osa uudelleen sijoitettiin juuri tähän puistoon. Auringon laskiessa horisonttiin valmistaudumme risteilyn päätöspäivälliseen. (A, L, P)

Villikoiran-pentu-Zimbabwe
Karibajärvi – Kariba - Hwange

9. päivä  Aamiaisen aikana seilaamme takaisin Kariban satamaan. Hyvästelemme laivan henkilökunnan ja siirrymme lentokentälle, josta lento Hwangeen. 

Lentokentältä noin 5 minuutin kuljetus Iganyana Tented Campiin, joka sijaitsee keskellä villiä luontoa yksityisellä suojelualueella Hwangen kansallispuiston välittömässä läheisyydessä. Majoitumme 2 yöksi hyvätasoisiin telttamajoihin, joissa on sängyt, wc ja suihku. Lähdemme ensimmäiselle puistoajolle iltapäivällä. Hwangen alue on monimuotoinen tiheine tiikki- ja mopanemetsineen, avoimine ruohoaukioineen sekä kuivine jokiuomineen. Täällä on mahdollisuus nähdä mm. norsuja, puhveleita, musta-antilooppeja, kirahveja, kuduja, pahkasikoja ja myös kissapetoja. Illalla palaamme leiriin ja nautimme päivällisen. (A, RL/L, P) 

Norsut-ja-kirahvi-Hwangen-kansallispuisto-Zimbabwe
Hwange

10. päivä Nautimme aamiaisen leirissä. Sen jälkeen lähdemme koko päivän safariajolle Hwangeen, joka on Zimbabwen suurin kansallispuisto. Nykyinen puisto on muuttunut metsästysmaasta suojelualueeksi jo v. 1928 ja kansallispuistoksi se nimettiin joitakin vuosia myöhemmin. Hwange on norsujen valtakunta. Puiston luonto on äärirajoillaan mahdollistaessaan elämää yhdelle maailman suurimmista norsupopulaatioista. Viime vuosien kuivuus on vaikeuttanut luonnon sekä eläinten tilannetta entisestään. Alueen avoimet ruohoalueet (”pan”) ja luonnon lähteistä niihin pumpattu vesi ovat elinehto alueen eläimistölle. Norsujen lisäksi puisto on tunnettu myös savannikoirapopulaatiostaan. Lounaseväät syömme luonnossa. Iltapäivällä jatkamme safariajoa. Palaamme illansuussa takaisin leiriin, jossa syömme päivällisen. (A, RL, P)  

Victorian-putoukset-ja-rajasilta-Sambia
Hwange – Victorian putoukset

11. päivä Aamiaisen jälkeen vierailemme savannikoirien suojelukeskuksessa, jossa opimme lisää savannikoirista ja niiden käyttäytymisestä. Jatkamme bussilla (n. 3 t) tai lentäen Victorian putouksille. Majoitumme perinteikkääseen ensimmäisen luokan Victoria Falls -hotelliin (★★★★★) lähelle putouksia. Hotellin puistosta on upea näkymä vanhalle, mutta edelleen toimivalle, Sambiaan johtavalle sillalle. 

Käymme Victorian putouksilla, jossa kuljemme kivetyllä polulla putousten reunajyrkänteellä. Tutkimusmatkailija David Livingstone oli ensimmäinen eurooppalainen, jonka retkikunta löysi putouksille marraskuussa 1855. Hän nimesi nämä maailman suurimmat putoukset kuningatar Victorian mukaan. Paikalliset kutsuivat putouksia kuvaavasti Mosi-oa-Tuna, ”Jylisevä savu”. Victorian putoukset kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Iltapäivällä voit nauttia hotellin viehättävästä puutarhasta tai poiketa tuliaisostoksille kylän keskustaan, joka on lyhyen kävelymatkan päässä. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, P)

Upeat-Victorian-putoukset-Zimbabwe
Victorian putoukset

12. päivä  Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Ethiopian Airlines) lähtee klo 13.05 Addis Abeban (Ethiopian Airlines, välilasku Gaboronessa) ja Tukholman (Finnair) kautta Helsinkiin. (A)

lento

15. päivä Saavumme Helsinkiin klo 10.05.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten (hotellien) sivujen sisällöstä tai ylläpidosta.
Useissa majoituksissa on käytössä aurinkosähkö. Puhelinten ja kameroiden lataaminen onnistuu mutta sähköä/lämmintä vettä ei ole ympäri vuorokauden saatavilla. Wc ja suihku kaikissa huoneissa. Wifi/puhelinyhteyksissä saattaa olla katkoksia.

Pamuzinda Safari Lodge, Selous

Noin kahden tunnin ajomatkan päässä Hararen kentältä sijaitseva hyvätasoinen lodge, jossa yövymme matkan ensimmäisen yön. Ilmainen wifi.

Mana Pools Safari Lodge, Mana Pools

Ylellinen safarilodge, yksi parhaista Mana Poolsin kansallispuistossa sijaitsevista. Voit seurata eläimiä suoraan majasi terassilta tai laajalta lounge-alueelta. Ilmainen wifi ravintolan alueella.

Zambesi Trader -asuntolaiva, Kariba-järvi

Laivassa on 29 hyttiä ja kolme kantta. Parvekkeelliset hyttimme ovat ylimmällä (C) kannella ja käytössämme on oma ruokailutila ja baari sekä oleskelualueet sisällä ja ulkona sekä pieni pulahdusallas.

Victoria Falls, Victorian putoukset

Victorian putouksilla sijaitseva luxux-tason hotelli. 115 eleganttia ja tilavaa huonetta, viehättävä puutarha-alue, josta näkymät putouksille sekä tietysti loistava palvelu. Ilmainen wifi.
Näytä kaikki hotellit

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollisuus varata paikat Ethiopian Airlinesin lennoille business-luokkaan (Tukholma-Addis Abeba-Harare ja Victorian putoukset-Addis Abeba-Tukholma). Matkan muut lennot turistiluokassa.

Lisämaksu alk. 2 770 € /henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

Huom! Lisämaksu veloitetaan kokonaisuudessaan vahvistuksen yhteydessä.
Business-luokan lisämaksullisilla paikoilla ei ole muutos- tai peruutusoikeutta eli niiden osuudesta ei saa takaisinmaksua asiakkaan peruuttaessa/muuttaessa varaustaan.

Muilta osin matkaan sovelletaan matkan peruutusehdot-kohdassa ilmoitettuja peruutusehtoja.

2 770 €

Yläkannen hytti Zambesi Trader -asuntolaivassa

Yläkannen hytti Zambesi Trader -asuntolaivassa

Karibajärven risteilylle (3 yötä) on mahdollista varata tilavampi Master-sviitti, joka sijaitsee laivan peräosassa, samalla ylimmällä kannella kuin muutkin hyttimme. (ei varattavissa 1h käyttöön).

Lisämaksu 150 €/henkilö, 300 €/hytti. Master-sviittejä on laivalla 2 kpl.

150 €/henkilö

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset
 • reittilennot turistiluokassa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, leireissä ja laivalla
 • täysihoito (osa lounaista retkilounaita tai brunssi), Victorian putouksilla puolihoito
 • juomat (sisältäen myös paikalliset oluet ja viinit) leireissä ja laivalla
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket sekä puistojen sisäänpääsymaksut
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa, leireissä ja laivalla
 • lento- ja turistiverot sekä viisumi- ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja safariautonkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1 470 €.

Suosittelemme malarianestolääkitystä. 

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Zimbabwen viisumin saamme maahan tullessa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. 

Ryhmän minimikoko 10. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Matkalle suosittelemme pehmeitä matkakasseja pienten ja ahtaiden autojen ja laivan tavaratilojen vuoksi. Tällä matkalla matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki lääkintäkulut sekä lentokuljetukset sairauden tai onnettomuuden sattuessa. Tutustu myös Afrikan-matkojen erityisehtoihin.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä.

Siirtyminen Hwangesta Victorian putouksille tehdään näillä näkymin lentäen, koska esitteen julkaisuhetkellä ko. paikkakuntien väliset maantiet ovat huonokuntoisia. Karibajärven risteilyreitti ja -aikataulu voi muuttua paikallisten olosuhteiden vuoksi (esim. vedenpinnan korkeuden vaihtelu). Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Ryhmän minimikoko 10. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu 750 €. Toinen ennakkomaksu, 2 950 €, erääntyy 107 vrk (28.6.24) ennen matkaa. Loppumaksun eräpäivä 75 vrk ennen matkaa (30.7.24)

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Peruutusajankohta                                             Peruutuskulut

 • viimeistään 101 vrk ennen matkan alkua   toimistokulut 150 €
 • 100–71 vrk ennen matkan alkua                2 950 €
 • alle 71 vrk ennen matkan alku                    95 % matkan hinnasta 

 

Huom! Mikäli varaat paikat business-luokkaan, varaukseen sovelletaan lisämaksun osalta erilaisia maksu- ja peruutusehtoja. Lisämaksu veloitetaan kokonaisuudessaan vahvistuksen yhteydessä.
Business-luokan lisämaksullisilla paikoilla ei ole muutos- tai peruutusoikeutta eli niiden osuudesta ei saa takaisinmaksua asiakkaan peruuttaessa/muuttaessa varaustaan.

Matkan hinta perustuu 30.1.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
13 päivää
 • 13.10.2024 - 25.10.2024

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Safarimatka Zimbabween ja Victorian putoukset
41 arvostelua
Erinomainen
52.00 %
Hyvä
48.00 %
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Hyvä matka, kannattaa mennä korkeasta hinnasta huolimatta. Lennot enimmäkseen mukavia ja hyvät koneet. Jeeppiajot todella hienoja ja mieleenpainuvia. Eläimiä näkyy riittävässä määrin, ja ajelu muutenkin mukavaa silloin kun niitä ei näykkään.

 
Kari

Matka ei ole ehkä paras ensimmäiseksi safarimatkaksi, koska eläinten ja lajien määrä on rajallinen verrattuna esim. Keniaan, Tansaniaan tai Etelä-Afrikkaan. Mutta vanhalle konkarille, joka on jo nähnyt kaikki useaan kertaan matka on erinomainen ja erilainen risteilystä johtuen. Ei kun matkaan vaan.

Viljo

Loistava matka, jonka kohteet oli tarkkaan ja huolella valittu. Lodget olivat hyvätasoisia, oppaat taitavia, maisemat häkellyttäviä ja eläin maailma uskomaton. Voin lämpimästi suositella !

Veronica

Jos vain pörssi kestää niin tälle matkalle ehdottomasti kannattaa lähteä. Omaleimaiset hotellit keskellä ei mitään, loistavat sapuskat. Rauhalliset elukka-ajot ilman tungosta joka leijonan äärellä. Risteily järvellä mahtava ja Victorian putoukset + hotelli ovat yhtä upeat vuosikymmenestä toiseen..

TV

Lisätietoja safarimatkasta Zimbabween

Majoitumme hyvätasoisissa hotelleissa, lodgeissa, safariteltoissa ja Karibajärvellä asuntolaivassa. Matkalla on täysihoito, sisältäen useimmissa kohteissa ruokajuomat (myös paikallliset oluet ja viinit)

Zimbabwen safarille suosittelemme ottamaan pehmeän matkakassin pienten ja ahtaiden autojen ja laivan tavaratilojen vuoksi. Tällä matkalla matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki lääkintäkulut sekä lentokuljetukset sairauden tai onnettomuuden sattuessa.

Safariajoille ja retkille kannattaa pukeutua rennosti ja mukavasti. Esim. kevyet pitkät housut tai shortsit, T-paita ja joku läm­pimämpi vaate esim. fleece-pusero sekä tuulelta ja kevyeltä sateelta suojaava takki ovat hyviä varusteita. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Aamulla retkelle lähdettäessä voi olla vielä viileä, mutta päivällä lämpötila nousee. Safarilla ei tulisi pukeutua kirkasvärisiin, valkoisiin tai maastokuvioituihin vaatteisiin. Mukaan on hyvä pakata mukaan mukavat ja hyväpohjaiset jalkineet. Myös iltaisin lodgeissa ja laivalla voi pukeutua rennon safarihenkisesti. Vaaleat, pitkälahkeiset ja pitkähihaiset vaatteet ovat iltaisin hyvät myös hyttysten varalta.

Valuutaksi suosittelemme ottamaan mukaan käteistä USA:n dollareina. Zimbabwen viralllinen valuutta on Zimbabwen dollari (ZWD), mutta valuutta ei ole matkailijoiden käytössä. Zimbabwessa luottokortit hyväksytään satunnaisesti, sillä maan taloudellinen tilanne on hyvin epävakaa, varaudu siis maksamaan ostokset ym menot käteisellä.

Matkalla on kaksi Unescon maailmanperintökohdetta:

Mana Pools kansallispuisto ja Victorian putoukset

 

Kaikki safarimatkat