Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Etelämantereen-risteily

Jään valtakunnan pingviinit ja hylkeet, upeat maisemat jäävuorten kera sekä Drakensalmen lukuisat merilinnut tulevat tutuksi löytöretkellämme.

17 päivää alk. 11 980 € /hlö
  • 26.1.2022 - 12.2.2022 Varaa
  • Buenos Aires 2+1 yötä
  • Ushuaia 2 yötä
  • Etelämantereen risteily 10 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Etelämanner edustaa sitä harvinaista koskemattomuutta, mitä planeetaltamme parhaimmillaan vielä löytyy. Tammi-helmikuu on paras ajankohta risteilyyn Etelämantereella. Tuolloin on loppukesä, jolloin sää- ja jääolosuhteet ovat suotuisat tutkimusmatkaa ajatellen ja eläinmaailma runsaimmillaan. Lähdemme Ushuaiasta, Argentiinan Tulimaasta 10 päivän risteilylle Etelämantereen niemimaan ja sen lähisaarien kätköihin. Tutustumme luontoon, eläimistöön ja ainutlaatuisiin maisemiin sekä mahdollisesti myös yksinäisten tutkimusasemien elämään. Asiantuntijoiden luennot laivalla täydentävät kumiveneretkien antia.

Risteilemme uudella, vuonna 2019 valmistuneella m/v Hondius-laivalla. Se kuuluu Polar Class 6 -jääluokkaan (1A-Super), joten Hondius soveltuu erinomaisesti tutkimusmatka-tyyppiseen risteilykäyttöön napa-alueiden vesillä. Vakaajat vähentävät keinumista kovan merenkäynnin aikana. Meillä on käytössä kahden hengen hytit, joissa on kaksi erillistä vuodetta, iso ikkuna sekä oma suihku ja WC. Yleiset tilat ovat mukavan käytännölliset ja laivalla on luentokäyttöön soveltuvat tilat. Matkustajia mahtuu laivalle enimmillään noin 170. Kumiveneisiin siirtyminen käy nopeasti ja joustavasti kahdelta suojaiselta laiturilta, jolloin luonnossa retkeilemiseen jää paljon aikaa ja ehdimme pysähtyä monissa paikoissa. Matkustajien hyvinvoinnista huolehtii noin 70 hengen miehistö ja henkilökunta. Laivalla on ruokasali, baari, pieni kirjasto ja lääkäriasema. Laivan kannelta ja komentosillalta voi seurata Etelämantereen maisemia.

Risteily Etelämantereella Hondius-laivalla on kokemuksena aivan omaa luokkaansa. Kaikki on suunniteltu optimaalisesti kaukaiseen mantereeseen tutustumista ajatellen. Lisäbonuksena aistimme myös Buenos Airesin ja Ushuaian tunnelmia valmistautuessamme ainutlaatuiseen Etelämantereen-risteilyyn.

Huom! Kun varaat matkasi viimeistään 21.5.2021, saat telttayöpymisen ilmaiseksi* (Olosuhteiden salliessa on mahdollista viettää yksi yö telttaleirissä kohteessa, jonne pääsemme turvallisesti rantautumaan. Yöpyminen ei vaadi erityistaitoja, mutta toiminta maissa on rajoitettua, eikä laivan mukavuuksia ole mahdollista käyttää yön aikana. Makuupussit ja teltat saadaan risteilyjärjestäjältä, mutta oma lämmin vaatetus on tarpeen. Teknisen ohjeistuksen annamme lähempänä lähtöä. Telttayöpymisen lisämaksu on 170 e/hlö)

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Maissa on puolihoito ja merellä täysihoito)

1. päivä, keskiviikko 26.1. Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 18.00 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Buenos Airesiin.

Buenos Aires
2. päivä, torstai 27.1. Saavumme Buenos Airesiin klo 8.00. Majoitumme 2 yöksi kaupungin ydinkeskustaan ensimmäisen luokan Loi Suites Recoleta -hotelliin (★★★★★). Pitkän lennon jälkeen saamme huoneet käyttöömme jo heti aamulla. Iltapäivällä tutustumme kaupungin nähtävyyksiin kiertoajelulla. Kaupungin eu­roop­palaistyyliset leveät kadut sekä vehreät puistot henkivät vauraudesta ja loisteliaasta menneisyydestä. Käymme mm. Plaza de Mayo -aukiolla, La Bocan satamakortteleissa ja Recoletan monumentaalisella hautausmaalla. Päivällisen syömme tyypillisessä parrilla-ravintolassa. (P)

Buenos Aires
3. päivä, perjantai 28.1. Aamupäivällä käymme kaupungin ulkopuolella Tigren pikkukaupungissa. Paranájoen suistoon kasvanut idyllinen yhteisö on pääkaupunkilaisten suosiossa erityisesti kesäviikonloppuina. Mahonkiset vesibussit kuljettavat uteliaita vierailijoita kapeissa kanavissa kesämökeiltä nousevien grillisavujen lomassa. Näemme idyllisen Tigren vesibussiajelulla, ennen kuin palaamme takaisin Buenos Airesiin. Iltapäivällä on vapaa-aikaa. Illalla tunnelmoimme San Telmon kaupunginosassa tangon tahdeista nauttien. Ennen sitä syömme päivällisen. (A, P)

Buenos Aires – Ushuaia
4. päivä, lauantai 29.1. Lennämme Amerikan mantereen eteläkärkeen Tulimaan Ushuaiaan, jossa majoitumme 2 yöksi kaupungin ulkopuolelle ensimmäisen luokan Arakur-hotelliin (★★★★★). (A, P)

Ushuaia
5. päivä, sunnuntai 30.1. Teemme puolipäiväretken Tierra del Fuegon kansallispuistoon, jossa niityt ja pyökkimetsät vuorottelevat eteläisten Andien maisemassa. Kansallispuisto on monien lintulajien koti. Siellä viihtyvät myös kettu, kanadanmajava ja laamansukuinen guanako. Retken lopuksi syömme lounaan. (A, L)

Etelämantereen-risteily
6.–15. päivä, ma 31.1.–ke 9.2. Siirrymme laivaan maanantai-iltapäivällä. Hotelliaamiaisen jälkeen seuraava ateria on päivällinen laivalla. Navigoimme Beaglen kanaalia pitkin kohti Draken salmea. Salmen ylitys kestää pari päivää ja merenkäynti on usein voimakasta, olemmehan legendaarisen Kap Hornin vesillä. Etelämpänä Antarktiksen kylmät vedet kohtaavat Atlantin lämpimämmät merivirrat ns. konvergenssialueella. Näissä ravinteikkaissa vesissä viihtyvät useat merilintulajit, kuten jättiläis-, harmaapää-, mustakulma- ja etelännokialbatrossit, kapinmyrskyliitäjät, etelänmyrskylinnut, etelänkeijut, siniliitäjät sekä jäämyrskyliitäjät. Lähestyessämme Eteläisiä Shetlandsaaria näemme todennäköisesti ensimmäiset jäävuoret.

Jokainen uusi päivä tuo meille unohtumattomia ja yllättäviä kokemuksia: milloin seuraamme massiivisten valaiden liikehdintää, milloin teemme tuttavuutta sulavaliikkeisten hylkeiden tai pelottomien ja arvokkaasti askeltavien pingviinien kanssa, milloin vain nautimme alueen kauneudesta ja ihailemme luonnon kykyä ylläpitää elämää äärimmäisissä olosuhteissa. Risteilyn täysihoito alkaa lähtöpäivän päivällisestä ja päättyy tulopäivän aamiaiseen. (1xA, 1xP, 9xTH)

Risteilyreitin ja vierailukohteiden valintaan vaikuttavat aina sää- ja jääolosuhteet, joten reittikuvaus on ainoastaan viitteellinen. Lopullisen matkaohjelman päättää tutkimusretken johtaja yhdessä kapteenin kanssa risteilyn aikana. Tyypillinen risteilyohjelma saattaa olla esimerkiksi alla olevan kuvauksen kaltainen

Rantaudumme kumiveneillä Deceptionsaaren Baily Headiin. Tuhansien myssypingviinien Deception on suuri tulivuoren kraatteri, joka yhdeltä sivultansa avautuu merelle ja muodostaa laivoille luonnollisen suoja­sataman. Saaren erikoisuuksia ovat kuumat lähteet ja vanha, aikoja sitten hylätty valas­asema. Sen rauniot tarjoavat suojaa pesiville etelänkeijuille ja aallonpolkijoille.

Ornesaarilla näemme toisen suuren myssypingviiniyhdyskunnan. Jatkamme vuoristoisen Antarktiksen niemimaan ja Dancosaaren välissä sijaitsevalle pienelle Cuvervillesaarelle, jonka vakioasukkaita ovat valkokulmapingviinit ja kihut. Paradise Bayn jyrkkärinteisissä vuonoissa on yleensä lukemattomia jäävuoria. Sääolosuhteiden salliessa käymme katsomassa niitä lähemmin kumiveneillä. Hyvällä onnella saatamme nähdä myös valaita.

Laivamme navigoi Lemairen kanaalin kautta Petermannsaarelle, jossa tutustumme jääpingviineihin ja etelänmerimetsoihin. Etelämantereen kuudesta hyljelajista suurin on jopa muutaman tonnin painoiseksi kasvava etelänisohylje (ent. etelänmerinorsu). Niihin tutustumme Pleneausaarella. Tällä alueella on tehty myös ryhä-, lahti- ja sillivalashavaintoja. Jatkaessamme kohti pohjoista Neumayerin- ja Gerlachensalmien kauniiden maisemien kautta saatamme tavata leopardi- ja rapuhylkeitä.

Half Moon -saari on kaunis, tuliperäinen saari, jonka vakioasukkaita ovat lukuisat pingviinit, merimetsot, tuppinokat ja kihut. Weddellinhylkeet ja merinorsut kuuluvat myös saaren eläimistöön. Ennen paluuta Ushuaiaan käymme mahdollisesti vielä Hannah Pointissa katsomassa etelänisohylkeitä.

Etelämantereen olot ja elämä tulevat meille tutuiksi samalla kun laivamme toimii turvallisen kotoisena tukikohtanamme. Matkan tietopuolista antia lisäävät asiantuntijoiden luennot. Retkiä ja rantautumisia varten laivalla on tukevarakenteisia kumiveneitä. Pyrimme hyödyntämään niitä risteilyn aikana mahdollisimman paljon. Ohjelmassa mainitut maihinnousupaikat ovat ainoastaan esimerkkejä mielenkiintoisista rantautumiskohteistamme. Etelämantereen oikukkaat ja nopeasti vaihtuvat sääolosuhteet sekä jäätilanne vaikuttavat lopullisten rantautumispaikkojen valintaan. Laivan miehistö ja oppaat tuntevat paikalliset olosuhteet ja tietävät, mitä milloinkin voidaan tehdä. Yksikään risteily ei ole kopio aikaisemmasta. Turvallisuudesta ei kuitenkaan tingitä.
Varaa matkasi viimeistään 21.5.2021, niin saat telttayöpymisen ilmaiseksi. Ilmaiseen telttayöpymiseen oikeutetuille ei kuitenkaan hyvitetä sen hintaa, mikäli yöpyminen peruuntuu olosuhteiden tai muun vastaavan syyn vuoksi. Myöhemmin kuin 21.5.2021 varattu telttayöpyminen on lisämaksullinen (170 e). Emme voi taata telttayöpymisen saatavuutta kyseisen aikarajan jälkeen, koska paikkoja on rajoitetusti.

Ushuaia – Buenos Aires
16. päivä, torstai 10.2. Saavumme varhain aamulla Ushuaian satamaan. Aamiaisen jälkeen jatkamme lentokentälle ja edelleen Buenos Airesiin, jossa majoitumme jo tuttuun Loi Suites Recoleta -hotelliin. Jäähyväispäivällisellä voimme kerrata ikimuistoisen Etelämantereen-risteilyn kokemuksia. (A, P)
 
17. päivä, perjantai 11.2. Lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle, josta paluulentomme (Lufthansa) lähtee klo 18.00 Frankfurtin kautta (Lufthansa) kohti Helsinkiä. (A, L)

18. päivä, lauantai 12.2. Saavumme Helsinkiin klo 17.00.
 

Matkan hinta sisältää risteilyllä majoituksen 4. kannen jaetussa kahden hengen ikkunahytissä (n. 13 m2), jossa on oma suihku ja wc, hotelleissa 2h huoneessa.
Yhden hengen hyttejä ei risteilylle ole mahdollista varata. Yksin matkustavalle matkustajalle Olympia pyrkii järjestämään hyttitoverin omasta ryhmästämme. Muussa tapauksessa risteilyjärjestäjä pidättää itsellään oikeuden majoittaa samaan hyttiin jonkun muista risteilymatkustajista. Mikäli korona-rajoitusten vuoksi ei matkalla voida majoittaa kahta toisilleen tuntematonta henkilöä samaan hyttiin, matkustaja sitoutuu maksamaan lisämaksun 1h hytistä. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Buenos Airesin ja Ushuaian hotelleissa on mahdollista varata yhden hengen huone. Lisämaksu yhden hengen huoneesta hotelleissa on 740 e. (Yksin matkustavan varaus tulee tehdä toimiston kautta, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi)

Tarkista passinvoimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Tarvitsemme kopion matkalla käytettävästä passistasi sekä terveydentilaa yms koskevat tiedot viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa.

Muuta huomioitavaa: Matkustajilta edellytetään ehdottomasti hyvää terveydentilaa ja normaalia liikuntakykyä. Keskilämpötila Etelämantereen rannikkoalueilla on matkan ajankohtana noin 0˚C, mutta säätilan muutokset saattavat olla hyvin nopeita ja arvaamattomia. Matkalle ei vaadita erityisiä rokotuksia. Lähetämme lähempänä lähtöä tietopaketin risteilystä ja siihen valmistautumisesta.
Matka ei sovellu liikunta- tai aistirajoitteisille (sokeus, kuurous) risteilyn erityisluonteen ja turvallisuusmääräysten vuoksi. Mikäli matkustajalla on jokin muu vamma/sairaus, joka voi vaikuttaa matkustamiseen, tulee hänen ilmoittaa siitä matkanjärjestäjälle jo ennen varauksen tekemistä. Matkanjärjestäjällä on oikeus evätä matkustajan varaus tällaisen syyn vuoksi. Ryhmän minimikoko on 15. 

Ennakkomaksu 350 e/hlö
Toinen ennakkomaksu 1.150 e/hlö (eräpv 4.6.2021)
Loppumaksu erääntyy 22.10.2021

Peruutuskulut
Matkustajan peruuttaessa matkansa sovelletaan alla olevaa aikataulua peruutuksen syystä riippumatta:
Peruutusajankohta         Peruutuskulut
viim. 11.6.2021                    350 e
12.6. - 29.10.2021            1.500 e
30.10. - 26.11.2021          3.500 e
27.11. - 17.12.2021          7.500 e
18.12.2021 tai myöh.       95% matkan hinnasta

Riittävän kattava matkavakuutus
Etelämantereen-matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Matkalle ilmoittautuvilta edellytetään riittävän kattavaa matkavakuutusta, joka on voimassa myös risteilyllä. Vakuutus on pakollinen ja siihen tulee sisältyä peruutusvakuutus oman, lähiomaisen tai matkatoverin (nimi ilmoitettava vakuutusyhtiölle kirjallisesti) vakavan sairastumisen tms. varalta. Risteilyjärjestäjää varten matkustajien tulee toimittaa toimistoomme englanninkielinen todistus matkavakuutuksen kattavuudesta Etelämantereen-risteilyllä myös mahdollisissa evakuointitapauksissa. Ota vakuutus jo maksaessasi ennakkomaksun, sillä peruutusvakuutus astuu voimaan vakuutuksen ottopäivänä. Vakuutuksen alkamisajankohdaksi merkitään matkan lähtöpäivä Helsingistä. Kehotamme tarkistamaan vakuutuksen peruutusturvan sekä mahdollisen korvausmäärärajoituksen varsinkin, jos kyseessä on vuosivakuutus tai maksukorttiin sidottu vakuutus. Joissakin vakuutuksissa korvausmäärä on rajoitettu, mistä voi seurata matkustajan omavastuun laajentuminen (esim. 25 % vakuutusyhtiön vastuulla ja 75 % vakuutetun omalla vastuulla).

Matkan hinta perustuu 29.8.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä