Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Kalifornian kiertomatka

Nauti Kalifornian rennosta elämäntyylistä ja Tyynenmeren rannikon kauneudesta matkalla viihteen pääkaupungista Los Angelesista sielukkaaseen San Franciscoon.

9 päivää alk. 4 470 € /hlö
 • 13.9.2020 - 22.9.2020 Varaa
 • 1.4.2021 - 9.4.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • 30.9.2021 - 8.10.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Los Angeles 3 yötä (v 2021 2 yötä)
 • San Luis Obispo 1 yö
 • Monterey 1 yö (2021)
 • San Francisco 4 yötä (2021 3 yötä)
 • Napa Valley retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kalifornian kiertomatkan aluksi tutustumme monikulttuuriseen, viihteen pääkaupunkina tunnettuun Los Angelesiin. Ajaessamme kaunista Tyynenmeren rannikkoa pitkin kohti pohjoista, tulevat Santa Barbara, San Simeon, San Luis Obispo ja Monterey meille tutuiksi.

Kalifornian kiertomatka ei tietenkään olisi täydellinen ilman San Franciscoa, jonka sanotaan olevan Yhdysvaltain sielukkain kaupunki. Vanhat raitiovaunut jyrkillä kaduilla ovat tuttuja monista elokuvista ja tv-sarjoista. Yksi maailman pisimmistä riippusilloista, Golden Gate, on kaupungin merkittävin symboli. Ihmettelemme myös Muir Woodsin jättiläismäisiä punapuita ja maistelemme viinejä Napa Valleyn viinialueella.

Matkaohjelma

Vuoden 2020 matkat Vuoden 2021 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Los Angeles
1. päivä, sunnuntai
Lähtö Helsingistä suoralla lennolla (Finnair) klo 16.40 Los Angelesiin, jonne saavumme klo 17.40. Majoitumme 3 yöksi Downtownissa sijaitsevaan hyvään keskitason Westin Bonaventure -hotelliin (★★★★).

Los Angeles
2. päivä, maanantai
Los Angeles, enkelten kaupunki, on yksi USA:n espanjalaisimmista ja aasialaisimmista kaupungeista. Vuonna 1781 alueelle saapui 11 meksikolaista perhettä, jotka perustivat nykyään Los Angelesina tunnetun kaupungin. Kultakuumeen aikaan, 1800-luvun puolivälissä, alueelle muutti paljon kiinalaisia yrittäjiä. Näin Los Angelesiin syntyi yksi USA:n suurimmista kiinalaiskaupunginosista. Aamupäivällä teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Kiinalaisen teatterin edustalla olevat Hollywood-tähtien käden- ja jalanjäljet ja Walk of Fame -kadun.  Ajamme myös Los Angelesin meksikolaiseen kaupunginosaan El Puebloon. Kaupungin vanhimmalla kadulla Olvera Streetillä on vielä tänä päivänäkin värikäs tunnelma. Alueen ruokakojuissa on tarjolla mm. maukkaita meksikolaisia donitseja ”churroja”. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Santa Monica
3. päivä, tiistai
Aamiaisen jälkeen ajamme n. 20 km päähän Tyynenmeren rannalla sijaitsevaan viehättävään Santa Monican kaupunkiin, jossa vietämme aamupäivän. Käymme mm. kuuluisalla Santa Monican laiturilla, joka tunnetaan legendaarisen Chicagosta alkavan Route 66 -valtatien päätepisteenä. Laiturialueella on myös useita ravintoloita, pieniä putiikkeja ja huvipuisto. Viihtyisässä Santa Monicassa näemme mukavan rentoa, kalifornialaista rantakaupunkielämää. (A)

Los Angeles – Santa Barbara – San Luis Obispo
4. päivä, keskiviikko
Aamulla lähdemme bussilla kohti seuraavaa yöpymispaikkaamme San Luis Obispoa, jonne on matkaa n. 300 km. Puolivälissä matkaa pysähdymme Santa Barbaran kaupungissa, jossa syömme lounaan. Vierailemme Kalifornian isoimmassa ja tunnetuimmassa fransiskaaniluostarissa Mission Santa Barbarassa, joka aikanaan toimi espanjalaisten vuonna 1786 perustamana lähetysasemana. Amerikan Rivieraksi kutsuttu Santa Barbara on idyllinen, palmujen ja rantojen reunustama kaupunki, jonka espanjalaistyyliset punakattoiset talot, ihastuttavat kahvilat ja ravintolat sekä pikkuputiikit kävelykatuineen saavat vierailijan viihtymään. Iltapäivällä matkamme jatkuu San Luis Obispon viehättävään pikkukaupunkiin, jossa majoitumme hyvään keskitason Apple Farm Inn -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

San Luis Obispo – Monterey – San Francisco
5. päivä, torstai Ajomatkamme yhdellä maailman kauneimmista ja tunnetuimmista reiteistä jatkuu tänään kohti San Franciscoa. Pysähdymme San Simeonissa, jossa teemme kierroksen mediamoguli Hearstin linnassa. Tämä mahtipontinen kokonaisuus on tunnettu erityisesti tasokkaista taidekokoelmistaan ja hulppeista uima-altaistaan, sanotaanhan sen olevan maailman kallein koti. Monet valkokankaan suosikit, kuten Charles Chaplin, Clark Gable ja Marlene Dietrich olivat aikoinaan vakiovieraita Hearstin linnassa. Sen 56 makuuhuonetta ja jopa 61 kylpyhuonetta takasivat sen, että vierasjoukko oli runsas ja he saattoivat viipyä niin pitkään kuin halusivat. Seuraava pysähdyspaikkamme on Monterey, jossa vierailemme mm. John Steinbeckin kirjasta ”Hyvien ihmisten juhla” kuuluisalla Cannery Row’n alueella. Montereyn niemen 17 Mile Drive -rantareittiä ajaessamme saatamme bongata pelikaaneja, merimetsoja, hylkeitä ja merileijonia. Illansuussa saavumme San Franciscoon, jossa majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Parc 55 -hotelliin (★★★★). (A, L)

San Francisco
6. päivä, perjantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan San Franciscon ikonisiin nähtävyyksiin. Puolen päivän kiertoajelulla käymme Twin Peaksin näköalapaikalla, josta ihailemme kaupunkia lintuperspektiivistä. Näemme myös Palace of Fine Arts -monumentin, pastellivärein maalattuja viktoriaanisia taloja, kaupungintalon, kuuluisan Golden Gate -sillan ja värikkään kiinalaiskaupunginosan. Lounastamme Fisherman’s Wharfin eläväisellä satama-alueella, jonne voi halutessaan jäädä iltapäiväksi tutustumaan esim. Merimuseoon tai Pier 39 -laiturin kauppoihin ja ravintoloihin. (A, L)

Napa Valley
7. päivä, lauantai
Aamulla ylitämme Golden Gate -sillan ja pysähdymme ihmettelemään Muir Woods -kansallismonumentin jättimäisiä punapuita. Matkamme jatkuu Napan laatuviinialueelle, jossa on hedelmällistä maaperää myös hedelmien ja vihannesten viljelyyn. Napa Valley on varsinainen runsaudensarvi, jonka yli 400 viinitilaa houkuttelevat niin amerikkalaisia viikonlopunviettäjiä kuin ulkomaisia turisteja herkuttelemaan ja ihastelemaan kauniita maisemia. Vierailemme viinitilalla viininmaistajaisissa ja lounaalla. Palaamme San Franciscoon alkuillasta. (A, L)

San Francisco
8. päivä, sunnuntai Vapaapäivä. Voit ajella San Franciscon kuuluisalla kaapeliraitiovaunulla ja käväistä lyhyen lauttamatkan päässä sijaitsevassa Sausalitossa tai vierailla San Franciscon lahdella sijaitsevalla Alcatrazin vankilasaarella, jonka pahamaineinen historia tulee tutuksi entisten vankien ja vartijoiden tarinoita kuunnellessa. Illalla kertaamme Kalifornian kiertomatkamme kokemuksia jäähyväispäivällisellä. (A, P)

San Francisco
9. päivä, maanantai Aamupäivä vapaa. Lounaan jälkeen teemme opastetun kierroksen San Francisco Giants baseball -seuran kotistadionilla Oracle Parkissa ja kuulemme samalla tämän suositun kansallislajin historiaa. Hienolla paikalla San Franciscon lahden rannalla sijaitseva stadion on myös rakennuksena mielenkiintoinen ja arkkitehtuuriltaan vaikuttava. Vierailun ja lounaan jälkeen kuljetus lentokentälle, josta suora lento (Finnair) klo 19.10 Helsinkiin. (A, L)

10. päivä, tiistai Saavumme Helsinkiin klo 15.50.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

HUOM! Vuoden 2021 lähtöjen ohjelmat, hinnat ja matkaehdot julkaistaan n 10kk ennen lähtöä. Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Alustavat matkapäivät: 1.-9.4.2021 ja 30.9.-8.10.2021

ALUSTAVA OHJELMA:

A=aamiainen, L=lounas, RL = Retkilounas, P=päivällinen

Helsinki – Los Angeles
1. päivä, torstai
Lähtö Helsingistä suoralla lennolla (Finnair) klo 16.40 Los Angelesiin, jonne saavumme klo 18.45. Majoitumme 2 yöksi Hollywoodissa sijaitsevaan hyvään keskitason hotelliin.

Los Angeles
2. päivä, perjantai
Los Angeles, enkelten kaupunki, on yksi USA:n espanjalaisimmista ja aasialaisimmista kaupungeista. Aamupäivällä teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Kiinalaisen teatterin edustalla olevat Hollywood-tähtien käden- ja jalanjäljet ja Walk of Fame -kadun.  Ajamme myös Los Angelesin meksikolaiseen kaupunginosaan El Puebloon. Kaupungin vanhimmalla kadulla Olvera Streetillä on vielä tänä päivänäkin värikäs tunnelma. Alueen ruokakojuissa on tarjolla mm. maukkaita meksikolaisia donitseja ”churroja”. Päivän päätteeksi syömme tervetulolounaan. (A, L)

Los Angeles – Santa Barbara – San Luis Obispo
3. päivä, lauantai
Aamulla lähdemme bussilla kohti San Luis Obispoa, jonne on matkaa n. 300 km. Puolivälissä matkaa pysähdymme Santa Barbarassa, jossa vierailemme Kalifornian isoimmassa ja tunnetuimmassa fransiskaaniluostarissa, joka aikanaan toimi lähetysasemana. Amerikan Rivieraksi kutsuttu Santa Barbara on idyllinen, palmujen ja rantojen reunustama kaupunki, jonka espanjalaistyyliset punakattoiset talot, ihastuttavat kahvilat ja ravintolat sekä pikkuputiikit kävelykatuineen saavat vierailijan viihtymään. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu San Luis Obispon viehättävään pikkukaupunkiin, jossa majoitumme hyvään keskitason Apple Farm Inn -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

San Luis Obispo – Monterey
4. päivä, sunnuntai Tänään on vuorossa yksi maailman kauneimmista ja tunnetuimmista reiteistä. Pysähdymme San Simeonissa, jossa teemme kierroksen mediamoguli Hearstin linnassa. Tämä mahtipontinen kokonaisuus on tunnettu erityisesti tasokkaista taidekokoelmistaan ja hulppeista uima-altaistaan, sanotaanhan sen olevan maailman kallein koti. Seuraava pysähdyspaikkamme on Monterey, jossa vierailemme mm. John Steinbeckin kirjasta ”Hyvien ihmisten juhla” kuuluisalla Cannery Row’n alueella. Yövymme Montereyssa keskitason hotellissa. (A, RL)

Monterey – San Francisco
5. päivä, maanantai
Aamiaisen jälkeen suuntaamme San Franciscoon. Perille saavuttuamme teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme Palace of Fine Arts -monumentin, kaupungintalon, kuuluisan Golden Gate -sillan ja värikkään kiinalaiskaupunginosan, jossa syömme myöhäisen lounaan. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustan alueella sijaitsevaan hyvään keskitason hotelliin. (A, L)

Napa Valley
6. päivä, tiistai
Aamulla ylitämme Golden Gate -sillan ja pysähdymme ihmettelemään Muir Woods -kansallismonumentin jättimäisiä punapuita. Matkamme jatkuu Napan viinialueelle, jossa on hedelmällistä maaperää myös hedelmien ja vihannesten viljelyyn. Napa Valley on varsinainen runsaudensarvi, jonka yli 400 viinitilaa houkuttelevat niin amerikkalaisia viikonlopunviettäjiä kuin ulkomaisia turisteja herkuttelemaan ja ihastelemaan kauniita maisemia. Vierailemme viinitilalla viininmaistajaisissa ja lounaan merkeissä. Palaamme San Franciscoon alkuillasta. (A, L)

San Francisco
7. päivä, keskiviikko Tänään tutustumme Fisherman’s Wharfin satama-alueeseen ja vierailemme San Franciscon lahdella sijaitsevalla Alcatrazin vankilasaarella, jonka pahamaineinen historia tulee tutuksi entisten vankien ja vartijoiden tarinoita kuunnellessa. Jäähyväispäivällinen. (A, P)

San Francisco
8. päivä, torstai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 14.30 lento (American Airlines) Los Angelesin kautta (Finnair) Helsinkiin. (A)

9. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 16.25.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.120 e
Huom! yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun 1h huoneesta.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa tai Sudanissa, tarvitset tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudut hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Huom. Matkustajilta edellytetään normaalia terveyttä ja hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 18.4.2019 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta tarkistetaan 6 viikkoa ennen matkaa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi-verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä