Satama-alue-Sydney-Australia.

Risteily Australian etelärannikolla

- viinitiloja ja luontoelämyksiä
17
päivää
alk. 8 890 €/hlö
Uutuus

Australiaan suuntautuvan risteilymme teemana on Australian monipuoliset viinit ja viinialueet, luontoelämyksiä unohtamatta. Risteilemme Celebrity Edge-aluksella - nautit herkullisista aterioista, korkeatasoisesta ohjelmasta ja varsinkin meripäivinä ehdit kokeilemaan myös laivan monipuolisia palveluita kuten kylpyläosastoa. 

Viinitiloja, luontoelämyksiä ja leppoisaa risteilyä Australiassa  

Matkareitti
Doha
1 yö
Sydney
3 yötä/risteily alkaa
Hunter Valley
retki
Risteily (Celebrity Edge)
9 yötä
Hobart, Tasmania
retki
Kangaroo Island
retki
Barossa Valley / Adelaide
retki
Yarra Valley / Melbourne
retki
Sydney
risteily päättyy/1 yö

Aloitamme Australian risteilymme rennosta ja merellisestä Sydneysta, joka lasketaan maailman kauneimpien kaupunkien joukkoon. Tutustumme kaupungin kuuluisimpiin maamerkkeihin kuten oopperataloon ja Harbour Bridge -siltaan kiertoajelullamme.

Ennen risteilyä käymme Hunter Valleyn viinialueella kokopäivän retkellä ja risteilyn aikana vierailemme lisäksi Barossa Valleyn ja Yarra Valleyn viinialueille sekä Tasmaniassa viinitilalounaalla

Tasmaniassa on upeita vuoristoisia erämaa-alueita ja kolmannes koko saaresta on suojeltu erilaisin toimenpitein. Pyrimme näkemään Australian alkuperäisiä eläimiä, kuten ainoastaan tällä saarella elävän pussipirun. 

Toisenlaista saarimaisemaa näemme Kangaroo Islandilla, jossa luonnon muovaavat upeat kallio- ja kivimuodostelmat hivelevät silmiä. Risteilyn päätyttyä teemme retken Blue Mountains -kansallispuiston eukalyptuspuiden maisemiin. 

Menomatkalla yövymme Qatarin pääkaupungissa Dohassa vähentääksemme matkarasitusta.  

Olympian oma, suomeksi opastettu retkiohjelma kattaa monipuolisen yhdistelmän tärkeimpiä nähtävyyksiä, viinitilavierailuja maistajaisineen sekä luontoelämyksiä

Tiesitkö, että Australiassa on 65 viinialuetta ja yli 2400 viinitilaa? 

Aluksemme Celebrity Edge on marraskuussa 2018 valmistunut uudentyyppisen ja innovatiivisen Edge-luokan ensimmäinen alus. Siihen mahtuu 2900 matkustajaa ja henkilökuntaa on 1320. Laivalla on 4 pääravintolaa, runsaasti muita ravintoloita ja baareja, uima- ja porealtaita, useampikerroksinen puutarha-alue sekä juoksurata. Edge-aluksen erikoisuuksia ovat esim. laivan ulkoseinustalla kerrosten välillä liikkuva tasanne, joka toimii milloin lastaussiltana, ravintolana tai baarina. Toinen erikoisuus on parvekehytti, joka muuntautuu napin painalluksella tyylikkääksi terassiksi merinäköalalla.   

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa/parvekehytissä, risteilyllä täysihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, retket kohteissa, palvelupalkkiot laivalla sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta/hytistä alk. 3 290 €.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtajamme, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyn aikana. Lisäksi hintaan sisältyy suomeksi opastettu retkiohjelma risteilyn vierailukohteissa. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Risteilyn hintaan sisältyy myös Classic -juomapaketti laivalla sekä langaton netti suppeaan käyttöön. Classic -juomapakettiin sisältyy tavallinen pullovesi, useimmat virvoitusjuomat ja mehut, tavallinen kahvi ja tee. Lisäksi pakettiin kuuluvat useat olutmerkit, laaja valikoima laseittain tarjottavia viinejä, coctaileja ja useita muita alkoholijuomia (joiden hinta on enintään 10$/lasi tai annos). 

Matkaohjelma

26.2. – 14.3.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (risteilyllä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Doha

1. päivä, keskiviikko 26.2. Lähtö Helsingistä (Finnair/Qatar Airways) klo 16.05 Qatarin pääkaupunkiin Dohaan, jonne saavumme klo 23.50. Majoitumme ensimmäisen luokan hotelliin (★★★★★)

Dohan kaupunkikuvaa Qatar
Doha – Sydney

2.–3. päivä, to–pe 27.–28.2. Aamupäivä vapaa. Lounaan jälkeen teemme puolen päivän kiertoajelun Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen. Kierros päättyy lentokentälle, josta lentomme (Qatar Airways) Sydneyyn lähtee klo 20.40.

Saavumme Sydneyyn perjantaina 28.2. klo 18.50, noin 14 tunnin lennon jälkeen. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Radisson Blu -hotelliin (★★★★★).  (A, L Dohassa) 

Oopperatalo-ja-Harbour-Bridge-Sydney -Australia
Sydney

4. päivä, lauantai 1.3. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. 

Puolen päivän kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva rakennus on Sydneyn ja koko Australian symboli. Iltapäivä vapaa. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P) 

Kengurut-viinitilalla-Hunter-Valley-Australia
Hunter Valley

5. päivä, sunnuntai 2.3. Tänään teemme kokopäivän retken Hunter Valleyn viinialueelle, joka sijaitsee reilun kahden tunnin ajomatkan päässä Sydneysta. Hunter Valley on Australian vanhimpia viininkasvatusalueita ja ensimmäiset köynnökset alueelle on istutettu jo 1820-luvulla. 

Audrey Wilkinson -viinitilalla maistelemme tilan parhaita viinejä yhdessä niiden kanssa sopivien paikallisten juustojen kanssa. Hunter Valley on parhaiten tunnettu Semillon-, Shiraz-, Chardonnay- ja Verdelho-rypäleistä tehdyistä viineistä ja näitä kaikkia saamme maistaa Tullochin viinitilalla. Ennen paluumatkaa Sydneyyn nautimme lounaan monia palkintoja voittaneella Brokenwood-viinitilalla – tietysti kera viinin. (A, L) 

Celebrity Edge uima-allasalue
Sydney - risteily alkaa

6. päivä, maanantai 3.3. Siirrymme puoliltapäivin risteilyalukseemme Celebrity Edgelle. Syömme lounaan heti saavuttuamme laivalle. Risteilymme alkaa Sydneyn satamasta klo 18.45 (TH) 

Upea-annos-Celebrity-risteilyt
Merellä

7. päivä, tiistai 4.3. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa kohti Tasmaniaa. Meripäivän aikana voit nauttia upean aluksen palveluista ja monipuolisesta ohjelmatarjonnasta. (TH) 

Tasmanian-pussipiru-Australia
Hobart, Tasmania

8. päivä, keskiviikko 5.3. Saavumme Tasmanian pääkaupunkiin Hobartiin klo 8.00. Tasmanian ensimmäiset alkuperäisasukkaat, palawat, tulivat saarelle noin 30 000 vuotta sitten. Tasmania on nimetty kuitenkin hollantilaisen löytöretkeilijän Abel Tasmanin mukaan. Hän vieraili saarella miehistöineen vuonna 1642. Britit puolestaan perustivat ensimmäisen eurooppalaisen rangaistusvankien siirtokunnan muutaman kilometrin päähän Hobartin keskustasta vuonna 1803. Hobart onkin Australian toiseksi vanhin osavaltion pääkaupunki Sydneyn jälkeen. 

Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kokopäiväretkellämme. Vierailemme myös eläinpuistossa, jossa näemme Australian alkuperäisiä eläimiä: kenguruita, koaloja, vompatteja, emuja ja Tasmanian kuuluisia pussipiruja. Lounaan syömme Frogmore Creek -viinitilalla. Laivamme lähtee Hobartista klo 18.00. (TH) 

Spa-Celebrity-risteilyt
Merellä

9. päivä, torstai 6.3. Meripäivän aikana voimme nauttia upean aluksen palveluista ja monipuolisesta ohjelmatarjonnasta. (TH) 

Koala-eukalyptuspuussa-Kangaroo-Island-Australia
Penneshaw, Kangaroo Island

10. päivä, perjantai 7.3. Laivamme saapuu Kangaroo Islandin edustalle klo 8.00. Päivän retkellämme käymme saaren länsiosassa Flinders Chasen kansallispuistossa, jonka vuoden 2020 tulipalojen jälkeen nopeasti toipuneet akasia- ja eukalyptusmetsiköt sekä ruohikot tarjoavat suojan koalakarhuille, emuille ja kenguruille. 

Eteläisen Intian valtameren ajoittain viileätkin puhurit ja niiden mukanaan tuomat aallot ovat muovanneet saaren luontoa monin tavoin. Admiral Arch- ja Remarkable Rocks -kivimuodostelmat kertovat luonnonvoimien vuosituhantisesta työstä. Kierroksen aikana syömme retkilounaan. 

Ennen kuin palaamme takaisin laivalle yritämme bongata meressä uivia pelottomia ja leikkisiä uudenseelanninmerikarhuja. Risteilymme jatkuu klo 18.00. (TH)

HUOM. rantautuminen Kangoaroo Islandille tapahtuu laivan pelastusaluksilla ja saattaa estyä sääolosuhteiden tai kovan merenkäynnin vuoksi. Pääsemme maihin noin 60 % todennäköisyydellä. Mikäli emme pääsisi maihin, palautamme retken osuuden 150 €/hlö matkan jälkeen. 

Barossa Valley ja viinitilat
Adelaide – Barossa Valley

11. päivä, lauantai 8.3. Saavumme Adelaiden pohjoispuolella sijaitsevaan matkustajasatamaan klo 8.00. Reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitsee Barossa Valley, joka on yksi Australian tunnetuimmista viinialueista. Erityisen kuuluisa alue on täyteläisistä Shiraz-viineistään, mutta muitakin lajikkeita alueella kasvatetaan. 

Vierailemme kauniilla Yalumban viinitilalla. Kuulemme viinimaistelun lomassa tämän Australian vanhimman perhetilan yli 170-vuotisesta historiasta. Jatkamme matkaa toiselle legendaariselle perhetilalle Seppeltsfieldiin, jossa syömme myös lounaan. Paluumatkalla pysähdymme Australiassa hyvin suositun kokin Maggie Beerin maatilalla. Maggien intohimona on kehitellä maatilan tuotteista omia herkullisia versioitaan ja miehensä Colin Beer puolestaan keskittyy viinin ja siiderin tuotantoon. Maistelutuokion jälkeen palaamme takaisin satamaan, josta laivamme lähtee klo 20.00. (TH) 

Celebrity Edge plaza
Merellä

12. päivä, sunnuntai 9.3. Meripäivän aikana voimme nauttia upean aluksen palveluista ja monipuolisesta ohjelmatarjonnasta. (TH) 

Pinot-noir-rypale-Yarra-Valley-Australia
Melbourne

13. päivä, maanantai 10.3. Melbourneen saavumme klo 8.00. Ajamme bussilla noin 1,5 tuntia kestävän matkan Yarra Valleyn viinialueelle. Yarra Valley sijaitsee viileällä ilmastovyöhykkeellä, joka tarjoaa ihanteelliset kasvuolosuhteet erityisesti Pinot Noir- ja Chardonnay-rypäleille. 

Käymme tutustumassa Yarra Valleyn vanhimman viinitilan Yering Stationin tuotantoon. Lounaan syömme Oakridge-viinitilalla, joka modernista ulkonäöstään huolimatta luottaa edelleen perinteisiin viininvalmistustekniikoihin. 
Palaamme laivalle iltapäivällä ja jatkamme risteilyä klo 18.00. (TH) 

Celebrity Edge ravintolamaailmaa
Merellä

14. päivä, tiistai 11.3. Viimeisen risteilypäivän aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH)

 

Sydneyn oopperatalo ja satamasilta
Sydney

15. päivä, keskiviikko 12.3. Risteilymme päättyy Sydneyyn klo 6.30 aamulla. Hyttien luovutuksen ja aamiaisen jälkeen viemme matkatavarat hotelliin säilytykseen ja lähdemme kokopäiväretkelle Blue Mountains -kansallispuiston vuoristo- ja eukalyptusmetsien maisemiin. Retken aikana syömme läksiäislounaan. Majoitumme jo tuttuun Radisson Blu -hotelliin alkuillasta. (A, L) 

lento
Sydney – Doha – Helsinki

16.–17. päivä, to-pe 13.–14.3. Torstaina aamupäivä ja päivä vapaa-aikaa Sydneyssä. Illansuussa kuljetus lentokentälle, josta klo 21.45 lähtee lentomme (Qatar Airways, n. 15 h) Dohaan. 

Saavumme Dohaan perjantaina klo 04.50. Jatkolentomme (Finnair/Qatar Airways) Dohasta lähtee klo 8.05 ja Helsinkiin saavumme klo 14.20. (to A Sydneyssä)

 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Aqua-hytti-Celebrity-Infinity

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Voit varata risteilylle lisämaksulla parvekkeellisen Aqua-luokan hytin. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät laivan muut matkustajat pääse. Lisäksi on vapaa pääsy SEA Thermal Suite -kylpyläosastolle.

Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin muutkin parvekehytit, mutta varustelu niissä on hieman parempi. Aqua-luokan hyttejä on rajoitetusti. Lisämaksu 580 €/henkilö (2h hytissä)

Matkan perushintaan sisältyy laivalla majoitus 2 hengen parvekehytissä.

580 €/henkilö
Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan. Qatar Airways meno-paluu -lennot (Helsinki-Doha-Sydney-Doha-Helsinki). Nauti tilavammista istumapaikoistaa, herkullisista aterioista ja loistavasta palvelusta.

Lisämaksu alk. 4 990 €/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

HUOM! business-luokan paikoista erillinen ennakkomaksu 750 €/henkilö, joka tulee maksaa matkan ennakkomaksun yhteydessä. Mikäli varaat matkan ja business-luokan paikat verkkokaupastamme, laskutamme erillisen ennakkomaksun seuraavana arkipäivänä. Loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä.

Peruutuskulut: Mikäli joudut peruuttamaan matkasi kokonaan tai perut business-luokan paikat ennakkomaksun maksettuasi, matkan normaalien peruutuskulujen lisäksi pidätetään erillinen ennakkomaksu kokonaan. 
Mikäli muutos/peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vrk ennen matkan alkua, business-luokan lisämaksu pidätetään kokonaisuudessaan, matkan normaalien peruutuskulujen lisäksi.

alk 4 990 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Australian etelärannikolla
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä  
 • risteilyllä (9 yötä) täysihoito, lisäksi aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • risteilyllä Classic-juomapaketti ja langaton netti suppeaan käyttöön
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen 
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa, joissa kantajapalvelu on saatavilla  
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä  
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut  
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille  
 • suomalainen matkanjohto  
   
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Australian etelärannikolla

Lisämaksu 1h huoneesta/parvekehytistä alk. 3 290 €.

Australiaan tarvitaan sähköinen viisumi, jonka hankkimisen Olympia järjestää. Lähetämme tarkemmat ohjeet viisumin hankkimisesta toimintaohjeiden yhteydessä 5–6 viikkoa ennen lähtöä. 
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kk ennen lähtöä. Passikopion voit lähettää salattuna sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia, esteetöntä liikuntakykyä. 

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. 

Viinitilavierailuihin ja retkiohjelmaan saattaa tulla Olympiasta riippumattomia muutoksia. Kaikki viinitilat ovat keskenään erilaisia, mutta mahdollisessa muutostilanteessa pyrimme löytämään mahdollisimmin samantyyppisen tilan. Tätä emme kuitenkaan voi taata. 

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 750 €. Loppumaksu erääntyy 19.12.2024.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen jo matkan varausvaiheessa ja tarkistamaan sen kattavuuden sekä erityisesti peruutusturvaehdot. 
Mikäli matkustaja peruuttaa varauksen  

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö  
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 750 €/henkilö  
 • 60–46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan kokonaishinnasta
 • 45–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan kokonaishinnasta  
 • 30–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan kokonaishinnasta  
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta  

 

Huom! Mikäli varaat lennot business-luokkaan, kts maksu- ja peruutusehdot "lisämaksulliset retket ja palvelut" kohdasta.

Matkan hinta perustuu 5.6.2024 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
17 päivää alk./hlö 8 890 €
 • 26.2.2025 - 14.3.2025
  alk. 8 890€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää risteilystä Australian etelärannikolla

Ruokailut risteilyllä

Ruokailut pääravintolassa ja tietyissä muissa ravintoloissa sisältyvät risteilyn hintaan. Laivalla on neljä pääravintolaa (Cosmopolitan, Normandie, Cyprus ja Tuscan), joissa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää käyttämämme pääravintolan ruokalistan suomeksi. Pääravintolan lisäksi hintaan kuuluu ruokailut Eden Cafessa, Oceanview Cafessa (buffetti), AquaSpa Cafessa tai Mast Grillissä (burgereita ym). 
Laivalla on myös useita erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta, näissä peritään 10-50 dollarin suuruinen kattausmaksu. Huonepalvelusta voit aina tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin.

Aterioilla voit tilata viinejä ja muita juomia lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja. Risteilyymme sisältyy Classic-juomapaketti (tarkemmat tiedot risteilyn juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Pukeutuminen laivalla

Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintoloissa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan iltaisin, varsinkin ravintoloissa syötävillä päivällisillä noudattavan.

Smart Casual – Miehillä pitkät housut tai siistit farkut sekä rento kauluspaita tai pikeepaita. Naisilla leninki tai hame/pitkät housut/caprit/farkut siistin yläosan kanssa.
Evening Chic – Miehillä siistit pitkät housut ja kauluspaita/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös solmio ja pikkutakki. Naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame tai
housut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos haluat, on pitkä iltapuku ja tumma puku ehdottomasti sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic –iltoina muttei siis välttämätön.

Risteilyllä Etelä-Australiassa Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Risteilyn tietopaketti

Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on paljon päivitettyä käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.