Pittoreski-Picton-risteily-Uudesta-Seelannista-Australiaan-Olympia

Risteily Australiasta Uuteen-Seelantiin

19
päivää
alk. 9 980 €/hlö

Uuteen-Seelantiin ja Australiaan suuntautuva risteilymme on kiireetön ja miellyttävä tapa nähdä mielenkiintoisia kohteita ja upeita maisemia. Risteilemme Celebrity Cruises -varustamon upealla ja innovatiivisella Edge-aluksella - nautit herkullisista aterioista, korkeatasoisesta ohjelmasta ja varsinkin meripäivinä ehdit kokeilemaan myös laivan monipuolisia palveluita kuten kylpyläosastoa.

Risteilyelämyksiä Australiasta Uuteen-Seelantiin

Olympian oma, suomeksi opastettu retkiohjelma kattaa monipuolisen yhdistelmän tärkeimpiä nähtävyyksiä, luontoelämyksiä ja paikallista kulttuuria.

 

Matkareitti
Doha
1 yö
Sydney
2 yötä
Risteily (Celebrity Edge)
11 yötä
Milford Sound – Doubtful Sound – Dusky Sound
risteillen
Dunedin
retki
Christchurch
retki
Wellington
retki
Napier
kävelykierros
Picton / Marlborough
retki
Tauranga/Rotorua
retki
Auckland
2 yötä
Doha
1 yö

Aloitamme matkan Australiasta, rennosta ja merellisestä Sydneysta, joka lasketaan maailman kauneimpien kaupunkien joukkoon. Sen kuuluisimmat maamerkit ovat oopperatalo ja Harbour Bridge -silta, joihin tutustumme kiertoajelullamme. Risteilymme jatkuu kohti Uutta-Seelantia. Meripäivinä voit nauttia laivan monipuolisesta ohjelmasta, tutustua kylpyläosaston palveluihin tai vaikka vain nauttia vapaa-ajasta uima-allasalueella.

Fiordlandin kansallispuiston jylhiä vuonomaisemia ihailemme laivalta risteillen kolmelle vuonolla, hyvällä onnella näemme täällä myös pingviinejä ja hylkeitä

Rantaudumme ensimmäisen kerran Uuden-Seelannin Dunedissa, josta teemme retken Otagonin niemimaalle tutustuen myös albatrosseihin. Risteilymme jatkuu kohti pohjoista ja puutarhoistaan tunnettu Christchurch on myös yksi pysähdyskohteistamme. Käymme myös Uuden-Seelannin pääkaupungissa Wellingtonissa ja tutustumme mielenkiintoiseen Te Papa -museoon.

Pohjoissaarella pysähdymme vielä Napierissa, jossa saamme ihailla art deco -arkkitehtuuria. Uuden-Seelannin viineihin pääsemme tutustumaan Marlboroughin viinialueella Pictonista käsin. 

Yhdentoista yön risteilymme viimeinen kohde ennen saapumista Aucklandiin on Tauranga, josta ajamme Rotoruaan tutustumaan maorikultuuriin, alueen tuliperäisyyteen ja kiivilintujen suojeluun

Risteilymme päättyy Uuden-Seelannin Pohjoissaaren Aucklandiin, joka on maan suurin kaupunki. Näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ennen paluulentoamme Dohan kautta Helsinkiin. Yövymme Dohassa myös menomatkalla, jolloin ehdimme nopeasti tutustua kaupunkiin.

Celebrity Edge on uudentyyppisen ja innovatiivisen Edge-luokan ensimmäinen alus, valmistunut 2018. Edgelle mahtuu 2 900 matkustajaa ja henkilökuntaa on 1 320. Laivalla on 4 pääravintolaa, runsaasti muita ravintoloita ja baareja, uima- ja porealtaita, useampikerroksinen puutarha-alue sekä juoksurata. Erikoisuuksia ovat esim. laivan ulkoseinustalla kerrosten välillä liikkuva tasanne, joka toimii milloin lastaussiltana, ravintolana tai baarina. Toinen erikoisuus on parvekehyteissä, joissa majoitumme. Hytti muuntautuu napin painalluksella tyylikkääksi terassiksi merinäköalalla!

Kaikilla Olympian risteilyillä on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa ja risteilyllä 2h parvekehyteissä, risteilyllä täysihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, Classic-juomapaketti, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen ohjelman mukaisesti, viisumikulut, palvelurahat ja kantajamaksut risteilyllä sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h hytistä/huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

23.1. – 10.2.2025

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (risteilyllä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Doha

1. päivä, torstai 23.1. Lähtö Helsingistä (Finnair/Qatar Airways) klo 16.05 Qatarin pääkaupunkiin Dohaan, jonne saavumme klo 23.50. Majoitumme ensimmäisen luokan hotelliin (★★★★★).

Dohan kaupunkikuvaa Qatar
Doha – Sydney

2.–3. päivä, pe–la 24.–25.1. Aamupäivä vapaa. Lounaan jälkeen teemme puolen päivän kiertoajelun Qatarin pääkaupungissa Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen. 

Kierros päättyy lentokentälle, josta lentomme (Qatar Airways) Sydneyyn lähtee perjantaina klo 20.40. Saavumme Sydneyyn lauantaina 25.1. klo 18.50, noin 14 tunnin lennon jälkeen. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustaan, Circular Quayn -alueella, sijaitsevaan ensimmäisen luokan Intercontinental- hotelliin (★★★★★).  (pe A, L Dohassa) 

Satama-Sydney-Olympia-risteily
Sydney

4. päivä, sunnuntai 26.1. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Puolen päivän kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva rakennus on Sydneyn ja koko Australian symboli. Kierroksen päätteeksi syömme tervetulolounaan. 
Tänään Australiassa vietetään kansallispäivää (Australia Day) ja voimme aistia juhlahumua pitkin päivää. (A, L) 

Celebrity Edge ravintolamaailmaa
Sydney – risteily alkaa

5. päivä, maanantai 27.1. Siirrymme puoliltapäivin risteilyalukseemme Celebrity Edgelle. Syömme lounaan heti saavuttuamme laivalle. Risteilymme alkaa Sydneyn satamasta klo 18.45 (TH) 

Celebrity Edge uima-allasalue
Merellä

6.–7. päivä, ti–ke 28.–29.1. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa kohti Uutta-Seelantia. Meripäivien aikana voimme nauttia upean aluksen palveluista ja monipuolisesta ohjelmatarjonnasta. (TH) 

Ihmeellinen-Milford-Sound-Uusi-Seelanti-Olympia-risteily
Milford Sound – Doubtful Sound – Dusky Sound (risteillen)

8. päivä, torstai 30.1. Saavumme aamulla Fiordlandin kansallispuiston huikeisiin maisemiin. Eteläisten Alppien keskellä sijaitseva kansallispuisto on osa Te Wahipounamun laajaa luonnonsuojelualuetta. Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit, kun taas Doubtful Soundin vesillä on pingviinejä ja hylkeitä. Milford Soundin vuonon maisemia on kuvattu jopa ”maailman kahdeksanneksi ihmeeksi”. (TH) 

Tiekyltti-Otagon-niemimaa-Uusi-Seelanti
Dunedin

9. päivä, perjantai 31.1. Aamulla klo 9 saavumme Dunediniin. Ensimmäiset eurooppalaiset rantautuivat Dunedinin satamaan, Port Chalmersiin, vuonna 1848. Kaupunki vaurastui ja kasvoi nopeasti, kun lähialueelta muutamaa vuotta myöhemmin löydettiin kultaa. Kaupungissa oli oma raitiovaunuliikenne jo vuonna 1879. Katuja reunustavat kauniit englantilaistyyliset asuintalot ja julkiset rakennukset. 

Läheinen Otagon niemimaa tunnetaan laajoista albatrossi-, pingviini- ja hyljepopulaatioistaan. Tutustumme Dunediniin ja Otagon niemimaan albatrosseihin kokopäiväretkellä, jonka aikana syömme myös lounaan. Laivamme lähtee klo 18. (TH)

Kasvitieteellinen-puutarha-Christchurch-Uusi-Seelanti
Christchurch

10. päivä, lauantai 1.2. Seuraava vierailukohteemme Etelä-Saarella on Christchurch, jonne saavumme klo 8 aamulla. Teemme puolen päivän kiertoajelun sisältäen myös kävelyä ja tutustumme mm. upeaan yli 150-vuotiaaseen kasvitieteelliseen puutarhaan. Vuoden 2011 tuhoisan maanjäristyksen jälkeen kaupungin keskusta on suurelta osin rakennettu uudelleen ja tänä päivänä kaupunki onkin yhdistelmä uutta ja vanhaa rakennuskantaa, vehreitä puistoja sekä eläväisiä aukioita, ravintoloita ja kahviloita. 
Laivamme jatkaa matkaa klo 20. (TH, laivalla)  

Wellington Uusi-Seelanti
Wellington

11. päivä, sunnuntai 2.2. Saavumme Uuden-Seelannin pääkaupunkiin Wellingtoniin klo 8 aamulla. Aamupäivällä lähdemme puolen päivän kaupunkikiertoajelulle ja vierailemme mm. mielenkiintoisessa saarivaltion historiaa esittelevässä Te Papa -museossa. Sään salliessa käymme myös ihailemassa näkymää Mount Victorian näköalapaikalta. 
Halutessasi voit jäädä vielä omatoimisesti tutustumaan Wellingtoniin. Risteilymme jatkuu klo 18. (TH, laivalla)  

Viehattavat-varikkaat-talot-Napier-Uusi-Seelanti
Napier

12. päivä, maanantai 3.2. Saavumme Napieriin klo 9. Puolen päivän kävelykierroksellamme tutustumme tähän viehättävään rantakaupunkiin art deco -tyylisine taloineen. Halukkaat voivat jäädä retken jälkeen tutustumaan omatoimisesti Napierin keskustaan. 
Laivamme jatkaa matkaa klo 17. (TH, laivalla) 

viinitarhat-Marlborough-Uusi-Seelanti
Picton

13. päivä, tiistai 4.2. Palaamme vielä takaisin Etelä-Saaren pohjoisosaan. Picton sijaitsee kuvankauniin Marlborough Soundsin lahtien ja mutkittelevien niemien täplittämän vuonoalueen pohjukassa ja on varsinkin kesäaikaan vilkas ja aktiivinen satamakaupunki. Puolen päivän kierroksemme vie meidät Marlborough’n viinialueen kumpuileviin maisemiin. Täällä tuotetaan suurin osa Uuden-Seelannin viineistä ja alue tunnetaan erityisesti Sauvignon Blanc -viineistään. Käymme parilla eri viinitilalla viininmaistajaisissa, ennen kuin palaamme takaisin laivalle. Risteilymme jatkuu klo 18. (TH) 

Celebrity Edge plaza
Merellä

14. päivä, keskiviikko 5.2. Risteilemme takaisin Pohjois-Saarelle. Meripäivän aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH) 

Rotorua-Maorikulttuurin-keskus-Uusi-Seelanti
Tauranga/Rotorua

15. päivä, torstai 6.2. Saavumme klo 8.30 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorinkielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. 

Kokopäiväretkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Vierailemme puistossa, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Tutustumme maorien kulttuuriin ja tapoihin. Käymme myös kiivilintujen suojelukeskuksessa. Laivamme jatkaa matkaa klo 20. (TH) 

Auckland-Uusi-Seelanti
Auckland

16. päivä, perjantai 7.2. Risteilymme päättyy Aucklandiin klo 6 aamulla. Hyttien luovutuksen ja aamiaisen jälkeen aloitamme puolen päivän kaupunkikierroksen ja käymme lisäksi Aucklandin monipuolisessa museossa tutustumassa mm. maorien historiaan. 

Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Grand by SkyCity -hotelliin (★★★★★). (A) 

Uuden-Seelannin Waiheke-saari on kuuluisa viineistään
Auckland

17. päivä, lauantai 8.2. Tänään teemme kokopäivän retken (n. 6 h) 40 minuutin katamaraanimatkan päässä Aucklandista sijaitsevalle idylliselle Waiheken saarelle. Saarella asuu vakituisesti n. 10 000 asukasta, mutta se on kesällä suosittu lomanviettopaikka, jolloin väkimäärä jopa nelinkertaistuu. Maisemat vaihtelevat viiniviljelmistä oliivipuulaaksoihin ja merenpoukamista mutkitteleviin teihin. Saari on erityisen tunnettu lähiruokaa tarjoavista korkeatasoisista ravintoloista ja laatuviinien tuotannosta. Saarella asuu myös paljon käsityöläisiä ja taiteilijoita, joiden tuotteisiin on mukava tutustua gallerioissa ja pikkuputiikeissa. Syömme matkan päätöslounaan saarella. (A, L) 

Korkeita rakennuksia veden äärellä Devonportissa, Aucklandissa
Auckland – Doha

18. päivä, sunnuntai 9.2. Aamupäivä vapaa. Päivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 16.55–00.20 lento (Qatar Airways, n. 17 h) Dohaan. Majoitumme Dohassa lentokenttähotelliin tai lähelle lentokenttää. (A)

 

lento
Doha – Helsinki

19. päivä, maanantai 10.2. Suora lento (Finnair/Qatar Airways) Dohasta lähtee klo 8.05. Helsinkiin saavumme klo 14.20.

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Aqua-hytti-Celebrity-Infinity

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta on mahdollista varata parvekkeellinen Aqua-luokan hytti risteilylle. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy SEA Thermal Suite -kylpyläosastolle.

Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin muutkin parvekehytit, mutta varustelu niissä on hieman parempi. Hyttejä on rajoitetusti.
Matkan perushintaan sisältyy laivalla majoitus 2 hengen parvekehytissä.

alk. 850 €/henkilö
Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan. Qatar Airways meno-paluu -lennot (Helsinki-Doha-Sydney/Auckland-Doha-Helsinki). Nauti tilavammista istumapaikoistaa, herkullisista aterioista ja loistavasta palvelusta.

Lisämaksu alk. 4 790 €/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

HUOM! business-luokan paikoista erillinen ennakkomaksu, 750 €/henkilö, tulee maksaa ennakkomaksun yhteydessä. Mikäli varaat matkan ja business-luokan paikat verkkokaupastamme, laskutamme erillisen ennakkomaksun seuraavana arkipäivänä. Loppuosa lisämaksusta erääntyy matkan loppumaksun yhteydessä.

Peruutuskulut: Mikäli joudut peruuttamaan matkasi kokonaan tai perut business-luokan paikat, matkan normaalien peruutuskulujen lisäksi pidätetään 750 €/henkilö. Mikäli muutos/peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 30 vrk ennen matkan alkua, business-luokan lisämaksu pidätetään kokonaisuudessaan, matkan normaalien peruutuskulujen lisäksi.

alk 4 790 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Australiasta Uuteen-Seelantiin
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä 
 • risteilyllä (11 yötä) täysihoito, lisäksi aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • risteilyllä Classic-juomapaketti ja langaton netti suppeaan käyttöön
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa  
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä  
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille  
 • suomalainen matkanjohto 
 • Uuden-Seelannin matkustuslupa (ETA) sekä Australian sähköinen viisumi

 

Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Australiasta Uuteen-Seelantiin

Lisämaksu 1h parvekehytistä ja 1h huoneesta hotellissa on 3 620 €.

Uuteen-Seelantiin tarvitaan sähköinen matkustuslupa ja Australiaan viisumi, joiden hankkimisen Olympia järjestää. Lähetämme tarkemmat ohjeet matkustusluvan hankkimisesta toimintaohjeiden yhteydessä 5–6 viikkoa ennen lähtöä. 
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kk ennen lähtöä. Passikopion voit lähettää salattuna sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty. 

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia, esteetöntä liikuntakykyä. 

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.  

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 750 €. Loppumaksu erääntyy 15.11.2025

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen jo matkan varausvaiheessa ja tarkistamaan sen kattavuuden sekä erityisesti peruutusturvaehdot. 
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 750 €/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30% matkan kokonaishinnasta
 • 45–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan kokonaishinnasta
 • 30–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan kokonaishinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Huom! Mikäli varaat lennot business-luokkaan, kts maksu- ja peruutusehdot "lisämaksulliset retket ja palvelut" kohdasta.

Matkan hinta perustuu 18.4.2024 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
19 päivää alk./hlö 9 980 €
 • 23.1.2025 - 10.2.2025
  alk. 9 980€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Risteily Australiasta Uuteen-Seelantiin
8 arvostelua
Erinomainen
Hyvä
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä


Suosittelen lämpimästi

 
 


 

Saga

Mielenkiintoinen,monipuolinen,vaikuttava alun runsaasta lomakeviidakosta huolimatta.

 
 


 

Kannattaa ehdottomasti varata ko. matka
Ainutlaatuisia luontokokemuksia ja kulttuurihistoriaa (Maorikulttuuri)

 
 


 

Hyvä tietää risteilystä Australiasta Uuteen-Seelantiin

Ruokailut risteilyllä

Ruokailut pääravintolassa ja tietyissä muissa ravintoloissa sisältyvät risteilyn hintaan. Laivalla on neljä pääravintolaa (Cosmopolitan, Normandie, Cyprus ja Tuscan), joissa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää käyttämämme pääravintolan ruokalistan suomeksi. Pääravintolan lisäksi hintaan kuuluu ruokailut Eden Cafessa, Oceanview Cafessa (buffetti), AquaSpa Cafessa tai Mast Grillissä (burgereita ym). 
Laivalla on myös useita erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta, näissä peritään 10-50 dollarin suuruinen kattausmaksu. Huonepalvelusta voit aina tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin.

Aterioilla voit tilata viinejä ja muita juomia lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja. Risteilyymme sisältyy Classic-juomapaketti (tarkemmat tiedot risteilyn juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Pukeutuminen laivalla

Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintoloissa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan iltaisin, varsinkin ravintoloissa syötävillä päivällisillä noudattavan.

Smart Casual – Miehillä pitkät housut tai siistit farkut sekä rento kauluspaita tai pikeepaita. Naisilla leninki tai hame/pitkät housut/caprit/farkut siistin yläosan kanssa.
Evening Chic – Miehillä siistit pitkät housut ja kauluspaita/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös solmio ja pikkutakki. Naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame tai
housut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos haluat, on pitkä iltapuku ja tumma puku ehdottomasti sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic –iltoina muttei siis välttämätön.

Australiasta Uuteen-Seelantiin -risteilyllä Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Risteilyn tietopaketti

Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on paljon päivitettyä käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.