Sydneyn-uusivuosi_Olympia

Sydneyn uusivuosi ja risteily Australiasta Uuteen-Seelantiin

- elämyksiä Sydneystä Aucklandiin
20
päivää

Uusi vuosi Sydneyssä on unohtumaton kokemus. Matka jatkuu risteilyllä Australiasta Uuteen-Seelantiin Celebrity Cruises -varustamon tyylikkäällä Eclipse-aluksella, kiireettömästi ja leppoisasti, mielenkiintoisiin kohteisiin tutustuen. Risteilyllä nautit laivan herkullisista aterioista ja meripäivinä ehdit kokeilemaan myös laivan monipuolisia palveluita kuten kylpyläosastoa.

Uusi vuosi Sydneyssä ja 12 yön risteily Uuteen-Seelantiin

Olympian oma, suomeksi opastettu retkiohjelma kattaa monipuolisen yhdistelmän tärkeimpiä nähtävyyksiä, luontoelämyksiä ja paikallista kulttuuria. 

Matkareitti
Doha
1 yö
Sydney
3 yötä
Risteily (Celebrity Eclipse)
12 yötä
Melbourne
retki
Milford Sound
risteillen
Dunedin
retki
Christchurch
retki
Wellington
retki
Bay of Islands
retki
Tauranga (Rotorua)
retki
Auckland
risteily päättyy, 1 yö

Vaihdamme vuoden 2022 vuoteen 2023 tyylillä – onhan uusivuosi yhdessä maailman ikonisimmista uudenvuoden näyttämöistä todellinen ”kerran elämässä”-kokemus.

Juhlaillallisen jälkeen ihailemme ilotulitusta, jonka taustana ovat Sydneyn kuuluisa oopperatalo ja Harbour Bridge -silta

Ehdimme nauttia vapaapäivästä Sydneyssä ennen kuin nousemme tyylikkääseen Celebrity Cruises-varustamon Eclipse-alukseen ja risteilemme Melbournen kautta kohti Uuden-Seelannin Eteläsaarta. Risteily on kiireetön ja miellyttävä tapa katsella Oseanian mielenkiintoisia kohteita ja upeita maisemia. Uudessa-Seelannissa ihailemme Fiordlandin kansallispuiston jylhiä vuonomaisemia laivalta käsin ja hyvällä onnella näemme täällä myös pingviinejä ja hylkeitä. Dunedinin lähellä sijaitsevalla Otagon niemimaalla tutustumme albatrosseihin.

Christchurchin vehreä puutarhakaupunki viehättää kekseliäällä arkkitehtuurillaan. Ylitettyämme Cookinsalmen saavumme Pohjoissaarelle, Uuden-Seelannin pääkaupunkiin Wellingtoniin. Jatkamme risteilyä Pohjoissaaren itärannikkoa pitkin ja tutustumme mm. maorien historiaan ja kulttuuriin Rotoruassa. Risteilymme päättyy Aucklandiin, Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin. Ehdimme tutustua kaupunkiin vielä ennen paluulentoa.

Meripäivinä voit nauttia laivan monipuolisesta ohjelmasta, tutustua kylpyläosaston palveluihin tai nauttia vapaa-ajasta uima-allasalueella

Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme menomatkalla Qatarin pääkaupungissa Dohassa, jossa näemme arkkitehtonisesti hulppeita pilvenpiirtäjiä ja perinteistä kaupankäyntiä Waqif-basaarissa.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot ja kuljetukset, majoitus 2h huoneissa ja parvekehytissä laivalla. Risteilyn aikana täysihoito, muuten ohjelmassa mainitut ateriat. Kaikki ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen. Palvelupalkkiot laivalla sekä verot, viisumit ja maahantuloluvat. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta/hytistä.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla Olympian risteilyillä on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta. 

Matkaohjelma

28.12.2022 – 16.1.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen

1. päivä, keskiviikko 28.12. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.30 Qatarin pääkaupunkiin Dohaan, jonne saavumme klo 23.25. Majoitumme ensimmäisen luokan hotelliin (★★★★★).

Dohan kaupunkikuvaa Qatar
Doha – Sydney

2. päivä, torstai 29.12. Aamupäivä on vapaa ja lounaan jälkeen teemme puolen päivän kiertoajelun Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen. Kierros päättyy lentokentälle, josta lentomme Sydneyyn (Qatar Airways) lähtee klo 20.40. (A, L)

Kenguruita liikenteessä -kyltti Australiassa
Sydney

3. päivä, perjantai 30.12. Saavumme Sydneyyn klo 18.45. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Amora Jamison -hotelliin (★★★★★).

Sydneyn-uusivuosi-Olympia-risteily
Sydney

4. päivä, lauantai 31.12. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Aamiaisen jälkeen alkavalla kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat sekä kuuluisan Bondi Beach -rannan.

Illalla juhlistamme uuttavuotta yhteisellä illallisella, jonka jälkeen ihailemme upeaa ilotulitusta Sydneyn luonnonsatamassa. (A, P)

Nukkuva-koala-Sydney
Sydney

5. päivä, sunnuntai 1.1. Vapaapäivä. Tänään voi tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Matkanjohtaja auttaa ohjelman suunnittelussa. Kauppojen ja ravintoloiden aukioloajoissa on vuoden ensimmäisenä päivänä rajoituksia, mutta esimerkiksi Darling Harbourissa sijaitseva meriakvaario tai lauttamatkan päässä sijaitseva Tarongan eläintarha ovat yleensä auki. Myös Sydneyn kasvitieteellinen puutarha on mielenkiintoinen ja kaunis vierailukohde. (A)

Satamasilta ja Sydneyn oopperatalo
Sydney – risteily alkaa

6. päivä, maanantai 2.1. Aamu vapaa. Matkalla Sydneyn satamaan pysähdymme tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemassa oopperatalossa, jossa meillä on opastettu kierros. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva oopperatalo on Sydneyn ja koko Australian symboli. Satamassa kirjaudumme sisään risteilyalukseemme Celebrity Eclipseen. Lounaan syömme laivalla. Lähtö Sydneyn satamasta on klo 18.45 kohti Melbournea. (TH)

Eclipse-Celebrity-risteily-Olympia
Merellä

7. päivä, tiistai 3.1. Risteilemme Australian rannikkoa pitkin kohti etelää. Meripäivän aikana voimme nauttia upean aluksemme monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

Melbourne-Australia
Melbourne

8. päivä, keskiviikko 4.1. Saavumme Melbourneen klo 8. Teemme puolen päivän kiertoajelun. Ballaratin kultasuonen löytyminen vuonna 1851 sai aikaan ryntäyksen Melbourneen. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka modernien pilvenpiirtäjien lomassa luovat ilmavuutta kaupungin keskustaan. Maan toiseksi suurin kaupunki Melbourne on Australian johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki, joka tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Palaamme laivalle lounasaikaan mennessä. Risteilymme jatkuu klo 18. (TH)

Eclipse-Celebrity-uima-allasalue-risteily-Olympia
Merellä

9.–10. päivä, to–pe 5.–6.1. Risteilemme Australiasta kohti Uuden-Seelannin Eteläsaarta. Meripäivien aikana voimme nauttia upean aluksemme monipuolisista palveluista. (TH)

Kaunis-Doubtful-Sound-vuono-Uusi-Seelanti-Olympia
Milford Sound – Doubtful Sound – Dusky Sound (risteillen)

11. päivä, lauantai 7.1. Saavumme aamulla Eteläsaaren Fiordlandin kansallispuiston huikeisiin maisemiin. Eteläisten Alppien keskellä sijaitseva kansallispuisto on osa Te Wahipounamun laajaa luonnonsuojelualuetta. Milford Soundin vuonon maisemia on kuvattu jopa ”maailman kahdeksanneksi ihmeeksi”. Doubtful Soundin vesillä elelee pingviinejä ja hylkeitä, kun taas Dusky Soundin vuonossa viihtyvät pullokuonodelfiinit. (TH)

Tervetulo-kyltti-Dunedin-Uusi-Seelanti
Dunedin

12. päivä, sunnuntai 8.1. Aamulla klo 9 saavumme Dunediniin. Ensimmäiset eurooppalaiset saapuivat Dunedinin satamaan, Port Chalmersiin, vuonna 1848. Kaupunki vaurastui ja kasvoi nopeasti, kun lähialueelta muutamaa vuotta myöhemmin löydettiin kultaa. Kaupungissa oli oma raitiovaunuliikenne jo vuonna 1879. Katuja reunustavat kauniit englantilaistyyliset asuintalot ja julkiset rakennukset. Läheinen Otagon niemimaa tunnetaan laajoista albatrossi-, pingviini- ja hyljeyhdyskunnistaan. Tutustumme Dunediniin ja Otagon niemimaan albatrosseihin kokopäiväretkellä, jonka aikana syömme myös lounaan. Laivamme lähtee klo 19. (TH)

Kasvitieteellinen-puutarha-Christchurch-Uusi-Seelanti
Christchurch

13. päivä, maanantai 9.1. Seuraava Etelä-Saaren vierailukohteemme on Christchurch, jonne saavumme klo 8 aamulla. Teemme puolen päivän kiertoajelun sisältäen myös kävelyä ja tutustumme mm. upeaan yli 150-vuotiaaseen kasvitieteelliseen puutarhaan. Vuoden 2011 tuhoisan maanjäristyksen jälkeen kaupungin keskusta on suurelta osin uudelleen rakennettu ja tänä päivänä kaupunki onkin yhdistelmä uutta ja vanhaa rakennuskantaa, vehreitä puistoja sekä eläväisiä aukioita, ravintoloita ja kahviloita. Laivamme jatkaa matkaa klo 19. (TH)

Wellington Uusi-Seelanti
Wellington

14. päivä, tiistai 10.1. Ylitämme Cookinsalmen ja aamulla klo 8 saavumme Pohjoissaaren eteläosaan, Wellingtoniin. Aamiaisen jälkeen tutustumme kiertoajelulla tähän Uuden-Seelannin vuonna 1865 perustettuun pääkaupunkiin. Nousemme tuuliselle Victoria-vuorelle ihailemaan näkymää yli sataman ja Cookinsalmen. Vierailemme myös Uuden-Seelannin Te Papa -kansallismuseossa. Laivamme lähtee klo 18.00. (TH)

Spa-Celebrity-risteilyt
Merellä

15. päivä, keskiviikko 11.1. Risteilemme leppoisissa tunnelmissa Pohjoissaaren rannikkoa seuraten kohti Bay of Islandsia. (TH)

Spiraalinmuotoinen koru-saniainen Uudessa-Seellannissa
Bay of Islands

16. päivä, torstai 12.1. Laivamme ankkuroituu aamulla klo 7.00 Bay of Islandsin edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Bay of Islandsin maisemaan kuuluvat valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot, puusaniaiset ja kookkaat kauripuut. Kokopäiväretkellämme vierailemme mm. Waitangissa, jossa maoripäälliköt allekirjoittivat Uuden-Seelannin valtion perustamissopimuksen. Kerikerin pikkukaupungin ylpeys on maan vanhin rakennus, aikoinaan lähetysasemana toiminut Kemp House. Syömme lounaan paikallisella viinitilalla. Risteilymme jatkuu klo 18. (TH)

Kuumat-geysirit-Rotorua-Uusi-Seelanti
Tauranga/Rotorua

17. päivä, perjantai 13.1. Saavumme klo 8 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorinkielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. Retkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Vierailemme puistossa, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Te Puian kylässä tutustumme maorien kulttuuriin ja tapoihin. Laivamme lähtee klo 18 kohti Aucklandia. (TH)

Satama-alue-Auckland-Uusi-Seelanti
Auckland

18. päivä, lauantai 14.1. Risteilymme päättyy aamulla klo 6 Uuden-Seelannin suurimpaan kaupunkiin Aucklandiin, joka sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Aamuisella kiertoajelullamme paikannamme tärkeimmät nähtävyydet ja käymme mm. Auckland-museossa. Iltapäivällä majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Britomart-hotelliin (★★★★★). Illalla syömme jäähyväispäivällisen (A, P)

Auckland-Uusi-Seelanti
Auckland – Doha – Helsinki

19.–20. päivä, su–ma 15.–16.1. Sunnuntai on vapaa iltapäivään asti. Kaupungin keskustan ostoskadut sijaitsevat kävelymatkan päässä hotellilta, samoin Sky Tower -näköalatorni, josta avautuu upeat näkymät satamaan ja lähisaaria ympäröivälle lahdelle.

Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 18.25 lento (Qatar Airways n. 19,5 t) Brisbanen kautta Dohaan, jonne saavumme maanantaina klo 4.30. Lento Dohasta (Qatar Airways n. 6 t) Helsinkiin klo 8.40-13.50. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan. Qatar Airways meno-paluu -lennot (Helsinki-Doha-Sydney/Auckland-Brisbane-Doha-Helsinki). Nauti tilavammista istumapaikoistaa, herkullisista aterioista ja loistavasta palvelusta.

Lisämaksu alk. 3 150 €/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

Alkaen 3 150 €
Aqua-hytti-Celebrity-Infinity

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta on mahdollista varata parvekkeellinen Aqua-luokan hytti risteilylle. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle.

Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin tavalliset parvekehytit, mutta varustelu niissä on hieman parempi. Hyttejä on rajoitetusti. 

(Matkan perushintaan sisältyy laivalla 2 hengen parvekehytti) 

Lisämaksu alkaen 380 €/henkilö. Paikkoja rajoitetusti.

alkaen 380 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Sydneyn uusivuosi ja risteily Australiasta Uuteen-Seelantiin
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä  
 • risteilyllä (12 yötä) täysihoito, lisäksi aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelurahat ja kantajamaksut hotelleissa ja risteilyllä 
 • palvelurahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille 
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut 1 161 €
 • viisumikulut
 • suomalainen matkanjohto  

 

Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Sydneyn uusivuosi ja risteily Australiasta Uuteen-Seelantiin

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone. Lisämaksu alk. 3 440 €.

Australiaan tarvitaan viisumi ja Uuteen-Seelantiin matkustuslupa (ETA), joiden hankkimisen Olympia järjestää. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. 

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi. 

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 750 €. Toinen maksuerä erääntyy 8.9.2022 (2h hytissä 2 250 €/hlö, 1h hytissä 2 750 €). Loppumaksu erääntyy 20.10.2022. Huom! 5.9.2022 alkaen ennakkomaksu 3 000 € (molemmat ennakkomaksut). Mikäli varaat 1h hytin 5.9. jälkeen, maksathan vielä erikseen 500 € ennakkomaksun osuuden.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi (Sydneyn uusivuosi) matkaan sovelletaan yleisistä valmismatkaehdoista poikkeavia peruutusehtoja. Suosittelemme ottamaan matkavakuutuksen jo maksaessasi ennakkomaksun sekä tarkistamaan, että vakuutuksen peruutusturva on riittävä.
Peruutuskulut (lennot turistiluokassa) Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa, sovelletaan alla olevaa aikataulua:
Peruutusajankohta          Kulut/hlö (2hh)       Kulut/hlö (1hh)

 • viimeistään 14.9.2022        750 €                  750 €
 • 15.9.–27.10.2022           3 000 €                3 500 €
 • 28.10.–28.11.2022          5 000 €                5 900 €
 • 29.11.–13.12.2022          6 000 €                7 500 €
 • 12.12.2022 tai myöhemmin   95 % matkan hinnasta 95 % matkan hinnasta

 

Peruutuskulut (lennot businessluokassa) Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa, sovelletaan alla olevaa aikataulua:
Peruutusajankohta          Kulut/hlö (2hh)        Kulut/hlö (1hh)

 • viimeistään 14.9.2022        750 €                  750 €
 • 15.9.–27.10.2022           3 000 €                3 500 €
 • 28.10.–28.11.2022          7 500 €                8 500 €
 • 29.11.–13.12.2022          8 500 €                9 500 €
 • 12.12.2022 tai myöhemmin  95 % matkan hinnasta  95 % matkan hinnasta

 

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Matkan hinta perustuu 10.6.2022 voimassa olleisiin valuuttakursseihin ja tariffeihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
20 päivää
 • 28.12.2022 - 16.1.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää matkasta Sydneyn uuteenvuoteen ja risteilystä Australiasta Uuteen-Seelantiin

Vuodenvaihteen matkalla sääolosuhteet ovat loistavat sekä Australiassa että Uudessa-Seelannissa. Päivälämpötilat ovan n + 20 - 28 C, öisinkin noin reilusti yli + 10 C. Sateita ei juuri tuohon aikaan vuodesta tule. Mukaan kannattaa pakata kesävaatteiden lisäksi myös jotain lämmintä ilmastoituja tiloja ja viileitä iltoja varten. Mukavat matkajalkineet ja uima-asu on tärkeimpiä varusteita.

Ruokailut risteilyllä

Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja. Matkan hintaan sisältyy classic-juomapaketti. Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 10-50 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Pukeutuminen laivalla

Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos itse haluat, niin myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

Risteilyllä Australiasta Uuteen-Seelantiin Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Risteilyn tietopaketti

Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on paljon käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Kaikki Uuden-Seelannin matkat Olympian risteilymatkat