Paratiisimaisema Abel Tasmanin kansallispuistossa Uudessa-Seellannissa

Uusi-Seelanti - patikointia ja pyöräilyä

- aktiivimatkalla myös kultuuria ja luontoelämyksiä
16
päivää

Aktiivimatkalla Uudessa-Seelannissa patikoit Abel Tasmanin ja Tongariron kansallispuistoissa, pyöräilet Tasmanin ja Marlborough'n seuduilla ja ihastut Uuden-Seelannin upeaan luontoon ja maorikulttuuriin. Matkalla liikutaan sekä Pohjoissaarelle että Eteläsaarella. Maisemat vaihtelevat vihreän hohtavina kumpuilevista niityistä tuliperäisiin vuoriin ja turkoosina välkkyvistä merenpoukamista kuumiin lähteisiin ja ikiaikaisiin metsiin.

Patikointia ja pyöräilyä Uudessa-Seelannissa, matkan vaativuustaso 1,5/5 (helppo)

Matkareitti
Doha
1 yö
Auckland
3,5 yötä
Tiritiri Matangi -saari
retki
Nelson
2 yötä
Abel Tasmanin kansallispuisto
retki
Marlborough
retki
Picton
Cookinsalmen ylitys
Wellington
2 yötä
Tongariron kansallispuisto
2 yötä
Taupojärvi
retki
Rotorua
2 yötä

Uusi-Seelanti on aktiivisen matkailijan unelmakohde. Aktiivimatkalla maan monimuotoinen luonto, sen ainutlaatuinen kasvillisuus ja linnusto tulevat tutuiksi, kun liikumme maastossa sekä patikoiden että pyöräillen.

Uuden-Seelannin aktiivimatkaan sisältyy patikointien ja pyöräilyjen lisäksi myös kiertoajeluja, maorikulttuuria,  viininmaistelua ja museovierailuja.

Vierailemme kahdessa eri kansallispuistossa, merellisessä Abel Tasmanissa ja karunkauniissa Tongarirossa. Wellingtonista matkustamme mukavasti junalla Tongariron kansallispuistoon. Muut pidemmät siirtymät maan sisällä hoituvat bussilla.

Maorikulttuuriin tutustumme erityisesti tuliperäisessä Rotoruassa. Maorien maailma on kuitenkin niin keskeinen osa Uuden-Seelannin historiaa ja perinteitä, että törmäämme siihen kiertomatkamme aikana lähes kaikkialla.

Lennämme Pohjoissaarelta Eteläsaarelle ja toiseen suuntaan ylitämme maailman kauneimmaksi väyläksi kutsutun Cookinsalmen laivalla.

Matkalla on myös muutama vapaapäivä omaa ohjelmaasi tai lisämaksullisia retkiä varten.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja useita muita aterioita, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, lento- ja turistiverot, Uuden-Seelannin matkustuslupa ja paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:

Uuden-Seelannin aktiivimatkan vaativuustaso on kategoriassa helppo, 1,5/5. Nautit matkasta parhaiten, jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Jaksat sauvakävellä reippaasti 30 minuuttia kerrallaan, tai liikkua repun (3–5 kg) kanssa kumpuilevassa maastossa saman päivän aikana toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä. Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10 kilometrin lenkkejä 1–2 kertaa viikossa viimeisen 2 kuukauden aikana.

Matkaohjelma

12. - 27.2.2023 Tammikuussa 2024

A=aamiainen, RE=retkieväät, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki - Doha

1. päivä, sunnuntai 12.2. Lento Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.00–23.45 Dohaan. Majoitumme kaupungin keskustaan hyvään keskitason hotelliin (★★★★).

Dohan kaupunkikuvaa Qatar
Doha – Auckand

2.–3. päivä, ma–ti 13.–14.2. Maanantaina teemme puolen päivän kiertoajelun Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen. Syömme tervetulolounaan kierroksen aikana. Lähtö Dohasta (Qatar Airways) maanantai-iltana klo 20.30 Aucklandiin. (ma A, L)

 

Auckland-Uusi-Seelanti
Auckland

4. päivä, keskiviikko 15.2. Saavumme Aucklandiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä klo 1.15 (välilasku Adelaidessa, kokonaismatka-aika Dohasta n. 19 t). Majoitumme 3,5 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Auckland City -hotelliin (★★★★). Iltapäivällä teemme lyhyen kaupunkikierroksen ja käymme lisäksi Aucklandin monipuolisessa museossa tutustumassa mm. maorien historiaan. (A)

Linnuistaan-kuuluisa-Tiritiri-Matagin-saari-Uusi-Seelanti
Auckland – Tiritiri Matangin saari

5. päivä, torstai 16.2. (3 km, luontoretki 1,5 tuntia)
Aamiaisen jälkeen kävelemme Aucklandin satamaan. Sieltä matkamme jatkuu katamaraanialuksella koko päivän retkelle Tiritiri Matangin saarelle. Laivamatka kestää reilun tunnin suuntaansa. Tiritiri Matangi on lintujen rauhoitusalue ja merkittävä tutkimuskohde. Opastetulla kävelykierroksella saamme tutustua Uuden-Seelannin kotoperäisiin lintuihin. Kuulemme myös vapaaehtoiseen talkootoimintaan perustuvasta luontoprojektista. Aikaa jää omatoimiseen kiertelyyn linnunlaulun täyttämällä vehreällä saarella. Syömme kierroksella retkieväät. (A, RE)

Oranssinpunaisia kukkia rannalla olevan mäen päällä Waiheken saarella Uudessa-Seellannissa
Auckland

6. päivä, perjantai 17.2. Vapaapäivä. Auckland, ”Purjeiden kaupunki”, sijaitsee täydellisessä luonnonsatamassa. Kaupungin keskustan ostoskadut ovat kävelymatkan päässä hotellistamme, samoin Sky Tower -näköalatorni. Sieltä avautuvat upeat näkymät satamaan ja lähisaaria ympäröivälle lahdelle. Halukkaat voivat tehdä lisämaksullisen kansainvälisen luontoretken Waitakeren alueelle tai retken viinitiloistaan ja lähiruoastaan kuuluisalle Waiheken saarelle. Molemmilla retkillä on säävaraus. Matkanjohtajamme antaa retkivinkkejä paikan päällä. (A)

Vihreää laidunmaisemaa Uudessa-Seellannissa
Auckland – Nelson 

7. päivä, lauantai 18.2. (24 km, pyöräilyä 3 tuntia)
Aamulla lennämme noin puolitoista tuntia Eteläsaaren pohjoispäässä sijaitsevaan Nelsonin kaupunkiin. Lentokentältä on reilun puolen tunnin kuljetus viehättävään Mapuan rantakaupunkiin, jonka pienet putiikit, käsityökaupat, taidegalleriat ja kahvilat toivottavat meidät tervetulleiksi. Lounaan jälkeen aloitamme pyöräretken kohti Nelsonia. Rabbit-saaren hiekkateiltä voi halutessaan poiketa uimaan. Waimean suistoalueella bongailemme lintuja. Reittimme on pääosin tasaista maastoa ja kulkee suurimmaksi osaksi merkittyjä pyöräteitä pitkin. Majoitumme 2 yöksi keskitason hotelliin Nelsonissa (★★★). (A, L, P)

Upea-Abel-Tasmanin-kansallispuisto-Uusi-Seelanti.
Abel Tasmanin kansallispuisto

8. päivä, sunnuntai 19.2. (n. 4 km, patikointia n. 2 tuntia)
Abel Tasman on Uuden-Seelannin pienin ja merellisin kansallispuisto. Retkemme alkaa noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevasta Kerikerin kylästä. Aloitamme alueeseen tutustumisen vesitaksilla (1,5 t) seuraillen kaunista Abel Tasmanin kansallispuiston rantaviivaa, jossa turkoosit rantapoukamat välkkyvät vehreiden niemenkärkien lomassa. Matkan varrella on mahdollisuus nähdä hylkeitä, pingviinejä, erilaisia lintuja ja joskus jopa delfiinejä. Rantaudumme ja patikoimme metsäpolkuja pitkin. Lopuksi siirrymme riippusiltaa pitkin toiselle rannalle, josta vesitaksi poimii meidät taas kyytiinsä. (A, RE)

Tyypillinen-nakyma-Marlboroughin-viinialueelta-Uusi-Seelanti
Nelson – Picton – Wellington

9. päivä, maanantai 20.2. (n. 10 km, pyöräilyä n. 2 tuntia)
Tänään vietämme leppoisan päivän, jonka aikana tutustumme Marlborough’n viinialueeseen ja Uuden-Seelannin viininkasvatuksen erityispiirteisiin. Liikumme sekä pyöräillen että bussilla. Vierailemme kahdella eri tilalla, joista toisessa viinin maistelun lisäksi syömme myös lounaan. Marlborough on tunnettu Sauvignon Blanc- ja Pinot Noir -rypäleistään. Kierroksen päätteeksi ajamme bussilla Pictoniin, josta aloitamme laivamatkamme yli kuvankauniin Cookinsalmen. Club-matkustusluokkamme sisältää myös kevyen illallisen juomineen. Majoitumme 2 yöksi Wellingtonin keskustassa sijaitsevaan keskitason Travelodge -hotelliin (★★★★). (A, L, P-laivalla)

Punainen funikulaari Wellingtonin kaupungin yllä Uudessa-Seellannissa
Wellington 

10. päivä, tiistai 21.2. Aamupäivällä teemme lyhyen kaupunkikiertoajelun Uuden-Seelannin pääkaupungissa Wellingtonissa ja vierailemme mm. mielenkiintoisessa saarivaltion historiaa esittelevässä Te Papa -museossa. Iltapäivä vapaa. (A)

Turkooseja järviä vuoristomaisemassa Tongariron kansallispuistossa Uudessa-Seelannissa
Wellington – Tongariron kansallispuisto

11. päivä, keskiviikko 22.2. (4–5 km, patikointia 2–3 tuntia)
Aikaisin aamulla aloitamme n. 5 tuntia kestävän junamatkan Tongariron kansallispuistoon. Alkumatkan vehreät ja kumpuilevat lampaiden laidunmaat muuttuvat vähitellen karummaksi ja vuoristoisemmaksi maisemaksi lähestyessämme määränpäätä. Junan ravintolavaunussa on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen ja valokuvausmahdollisuus löytyy erillisestäavovaunusta”. Majoitumme 2 yöksi kansallispuistossa sijaitsevaan The Park Ruapehu -hotelliin (★★★). Alkuillasta teemme parin tunnin patikointiretken kansallispuiston alueella. (A, P) 

Matkailijat laskeutumassa mäessä merta kohti Uudessa-Seellannissa
Tongariron kansallispuisto

12. päivä, torstai 23.2. (10 km, patikointia 4,5 tuntia) 
Tänään patikoimme laavaperäisillä poluilla karunkauniissa maisemassa. Täällä pienet turkoosina hohtavat järvet luovat vastakohtien maiseman tuliperäiselle maastolle. Vaihtoehtoisesti halukkaat voivat osallistua lisämaksusta vaativampaan (vaativuustaso 2,5/5) Tongariro Alpine Crossing -patikointiin, jonka pituus on n. 20 km ja kesto n. 9 tuntia kuljetuksineen. Retki on kansainvälinen ja sisältää retkieväät. (A)

 

Kirkkaan turkoosi kuuma lähde Rotoruassa Uudessa-Seellannissa
Tongariron kansallispuisto – Taupojärvi – Rotorua

13. päivä, perjantai 24.2. Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla noin puolitoista tuntia lajissaan maailman suurimmalle Taupo-kraatterijärvelle. Teemme risteilyn järvellä kuunnellen samalla tarinoita maorien mytologiasta. Risteilyn jälkeen on vapaata aikaa Taupon kylässä (omakustanteinen lounas). Matkamme jatkuu Huka Falls -putouksille ja sieltä edelleen kohti Rotoruaa, jonne saavumme iltapäivällä. Majoitumme 2 yöksi Rotoruajärven tuntumassa sijaitsevaan keskitason Sudima-hotelliin (★★★). Illalla yhteinen päivällinen. (A, P) 

Maori-maski-Uusi-Seelanti
Rotorua

14. päivä, lauantai 25.2. Aamupäivällä teemme opastetun kävelykierroksen Uuden-Seelannin maorikulttuurikeskuksessa Te Puian alueella. Maorinkielinen ”Te Puia” tarkoittaa pulppuavia vesiä ja ryöpsähteleviä aukkoja – osuva kuvaus tuliperäisen alueen höyryävistä geysireistä ja rikkipitoisista, kuplivista muta-altaista. Saamme myös tietää, miten perinteet jatkuvat sukupolvelta toiselle. Vierailemme käsityökeskuksessa ja taidokkaiden puukaiverrusten koristamassa kokoustalossa, Maraessa. Iltapäivällä on vapaata aikaa. Illalla saamme seurata maorikulttuurin esityksiä perinteisen hangi-päivällisen yhteydessä. (A, P)

Rotorua-ja-maalampo-Uusi-Seelanti
Rotorua – Auckland

15. päivä, sunnuntai 26.2. Aamupäivä vapaa. Päivällä aloitamme noin kolmen tunnnin ajomatkan Aucklandin lentokentälle, josta lentomme (Qatar Airways) lähtee kello 18.25 Dohan kautta Helsinkiin. (A) 

lento

16. päivä, maanantai 27.2. Saavumme Helsinkiin klo 14.15.

Uuden-Seelannin aktiivimatkat seuraava lähtö tulee olemaan tammikuussa 2024.

Lisätietoja tulossa kevään 2023 aikana

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Uuden-Seelannin matkalla lisämaksulliset retket ovat kansainvälisiä ja englanniksi opastettuja. Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille viimeistään 3 kk ennen lähtöä.
Huom! Aucklandissa on vain yksi vapaapäivä, joten matkaan kuuluvan ohjelman lisäksi voi osallistua vain toiselle Aucklandin lisäretkistä.

Spiraalinmuotoinen koru-saniainen Uudessa-Seellannissa

Auckland - luontoretki Waitakeren alueella

Auckland - luontoretki Waitakeren alueella

Luontoretki (noin 5 tuntia) Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Aucklandin keskustasta sijaitsee Arataki-luontokeskus korkealla Waitakere Ranges -vuorenharjanteella. Täältä avautuvat henkeäsalpaavat panoramanäkymät alas merelle. Patikoit asiantuntevan oppaan kanssa rehevässä sademetsässä kauripuiden ja jättimäisten saniaisten keskellä. Koska Uusi-Seelanti on ollut olemassa miljoonia vuosia erillään muusta maailmasta, se on kehittänyt oman ainutlaatuisen kasvistonsa ja eläimistönsä. Seitsemänkymmentä prosenttia alkuperäisistä Uuden-Seelannin kasveista on sellaisia, joita ei esiinny missään muualla maailmassa.

110 € (sis kuljetukset ja enlanninkielisen opastuksen)
Uuden-Seelannin Waiheke-saari on kuuluisa viineistään

Auckland - Waihekan saari

Auckland - Waihekan saari

Kokopäivän (noin 7 tuntia) retki 40 minuutin katamaraanimatkan päässä Aucklandista sijaitsevalle idylliselle Waiheken saarelle. Waiheken ainutlaatuisen mikroilmasto ja paikallisten viinintuottajien ”pieni on kaunista” -filosofian ansiosta saarella tuotetaan muutamia Uuden-Seelannin arvostetuimmista viineistä. Nauti matkan varrella kommentoidusta maisema-ajelusta ja tutustu saaren historiaan, maantieteeseen, ihmisiin ja kulttuuriin asiantuntevan paikallisen oppaan johdolla. Retkeen sisältyy vierailut kolmella eri viinitilalla viinimaisteluineen sekä lounas. 

 

140 € (sisältäen lounaan ja viinimaistelut)
Patikointi Tongariron kansallispuistossa Uudessa-Seelannissa

Tongariro Alpine Crossing -patikointi (vaativuustaso 2,5/5)

Tongariro Alpine Crossing -patikointi (vaativuustaso 2,5/5)

Tongariro Alpine Crossing-patikointi. Retken kesto noin 9 tuntia (patikointia 19,4 km, josta nousua 750 m ja laskua 1 110 m)
Lisämaksullinen vaihtoehto ohjelmaan kuuluvalle puolen päivän patikoinnille. Englanniksi opastettu patikointi aloitetaan Magatepopon laaksosta (1 120 m) ja ensimmäiset pari tuntia kävellään loivaa ylämäkeä. Tämän jälkeen polku jyrkkenee, kun lähestytään ensimmäistä Tongariro-vuoren kraateria (1 650 m). Punaiselle kraaterin huipulle (1 868 m) on vielä noin tunnin kapuaminen polkua ylöspäin. Lounastauko pidetään Emerald-järvillä, josta matka jatkuu Blue-järvelle. Loppu-matka kävellään mutkitellen alas kulkevaa vaelluspolkua maisemia ihaillen ja päätyen Ketetahi Road Endiin (760 m). Lisätietoja: https://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/places-to-go/central-north-island/places/tongariro-national-park/things-to-do/tracks/tongariro-alpine-crossing/
HUOM! Tämä patikointi vaatii hyvää kuntoa. Kokonaiskävelyaika on n. 7-8 tuntia. Ota mukaan tukevat, sisäänajetut vaelluskengät, pieni päiväreppu, kamera, hyttysmyrkky, aurinkovoide, aurinkolasit, päähine, vaihtosukat ja vettä (vähintään 2 l). Kerrospukeutuminen ja vedenpitävä takki ovat suositeltavia. Pipolle ja hanskoille voi olla myös käyttöä. Peruutusehdot varauksen jälkeen: Jos varaus perutaan myöhemmin kuin 31 päivää ennen retkeä, järjestäjä perii 100% peruutuskulut. Retkijärjestäjällä on oikeus muuttaa tai lyhentää reittiä, mikäli olosuhteet niin vaativat.

70 € (sis. kevyen lounaan)
Business-luokka

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Uuden-Seelannin aktiivimatkalle on mahdollista lisämaksusta varata lennot business-luokkaan (Helsinki-Doha-Auckland-Doha-Helsinki). Matkusta mukavammin tilavammilla paikoilla ja nauti herkullisista aterioista. 

Tarkista saatavuus, hinnat sekä maksu- ja peruutusehdot toimistostamme. Paikkoja rajoitetusti.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Uusi-Seelanti - patikointia ja pyöräilyä
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 608 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Uusi-Seelanti - patikointia ja pyöräilyä

Huom. yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta. Lisämaksu 12.2.2023 lähdöllä on 880 €.

Uuteen-Seelantiin tarvitaan sähköinen matkustuslupa ETA, jonka hankkimisen Olympia järjestää. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Ryhmän minimikoko on 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €/henkilö. Loppumaksu erääntyy 12.2.2023 lähdön osalta 23.12.2022.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi siihen sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 45–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

12.2.2023 lähdön hinta perustuu 25.10.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
16 päivää
 • 12.2.2023 - 27.2.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyödyllistä tietoa Uuden-Seelannin patikointi ja pyöräily -matkasta

Uudessa-Seelannissa on helmikuussa loppukesä ja lämpötilat voivat olla korkeitakin, mutta koska säätilat voivat vaihdella päivänkin aikana nopeastikin, suosittelemme varaamaan mukaan myös tuulen- ja sateenpitäviä vaatteita.

Uuden-Seelannin valuutta on Uuden-Seelannin dollari (NZD).  Paras matkavaluutta valuutanvaihtoon on euro. Uuden-Seelannin dollareita voi vaihtaa jo ennen lähtöä Suomessakin. Kansainväliset luottokortit käyvät lähes kaikkialla.

Uudessa-Seelannin matkaan olemme sisällyttäneet aterioista aamiaiset ja jonkin verran muita aterioita. Varsinkin kaupungeissa on paljon erilaisia ja erihintaisia ravintoloita, joita on mukava kokeilla omin päin tai matkanjohtajan opastuksella.

Matka sopii kaikille normaalikuntoisille, aktiivisesti liikkuville ja on loistava tapa tutustua Uuteen-Seelantiin.

Uuden-Seelannin aktiivimatkan patikoinnit ovat suhteellisen helppoja ja pyöräilyosuudet tasaisessa maastossa, joten matkan vaativuustaso on helppo. Patikointireitit ovat leveähköjä, merkittyjä polkuja ja pyöräilyreitit kulkevat tasaisessa maastossa pääosin pyöräteitä pitkin.Patikointiretkillämme maastojen korkeuserot vaihtelevat sadan ja reilun kolmensadan metrin välillä. Maisemat vaihtelevat mahtavista merinäkymistä vehreisiin metsiin ja viinitiloista karuun ”avaruusmaisemaan”. Osalla reiteistä on myös paljon portaita (mm. Tiritiri). Muuttuvat sääolosuhteet voivat kuitenkin tehdä mistä tahansa matkapäivästä kilometrejä haastavamman. Matkan vaativuustaso on helppo, 1,5/5. Olympian aktiivimatkojen kategorisoinnissa saavutat tämän tason jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Jaksat sauvakävellä reippaasti 30 minuuttia kerrallaan, tai liikkua repun (3–5 kg) kanssa kumpuilevassa maastossa saman päivän aikana toistuvia 2–3 tunnin mittaisia lenkkejä. Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä.

Matkan tietopaketista löydät vinkkejä matkalle valmistautumiseen ja saat lisätietoja mm matkavarusteista.

 

 

 

 

Muista Uuden-Seelannin karanteenimääräykset
Koska Australia ja Uusi-Seelanti ovat olleet miljoonia vuosia eristyksissä muusta maailmasta, ei siellä esiinny monille muille maille tyypillisiä eläin- ja kasvisairauksia. Molemmissa maissa noudatetaan erittäin tarkkoja karanteeni­mää­räyk­siä, joiden mukaan mm. elintarvikkeiden ja kasvien maahantuonti on ehdottomasti kielletty! Lähetämme ennen matkaa näistä ajantasaiset ohjeet.

Ota huomioon pitkät lennot ja aikaerorasitus
Uuteen-Seelantiin lennetään usean aikavyöhykkeen yli joten elimistön vuorokausirytmi häiriintyy paikallisen ajan ja oman sisäisen kellon ollessa ristiriidassa. Tällöin syntyy tyypillisiä rasitusoireita, joita ovat mm. väsymys ja unettomuus, vatsaoireet, päänsärky, ärtyneisyys sekä fyysisen että psyykkisen suorituskyvyn lasku. Elimistö pystyy siirtämään sisäistä kelloa n. 2 tuntia vuorokaudessa. Aikaerorasitusta (jet lag) voi näillä itään päin suuntautuvilla matkoilla vähentää jo ennen lentomatkaa aikaistamalla nukkumaanmeno- ja heräämisaikoja.

Uuden-Seelannin aktiivimatkalla käymme myös Unescon maailmanperintöön kuuluvassa Tongariron kansallispuistossa.

 

Kaikki Uuden-Seelannin matkat