Hyppää pääsisältöön

Australian kiertomatka

Kulttuuria ja luontoelämyksiä pilvenpiirtäjien Melbournessa, aboriginiaalien pyhällä Ulurulla, Isolla valliriutalla ja oopperastaan kuuluisassa Sydneyssä.
18 päivää alk.7 380 €/hlö
  • 8.10.2017 - 26.10.2017 Varaa
  • 19.11.2017 - 7.12.2017 Täynnä
  • Hongkong 1 yö
  • Melbourne 3 yötä
  • Uluru (Ayers Rock) 2 yötä
  • Cairns (Palm Cove) 4 yötä
  • Iso valliriutta retki
  • Sydney 4 yötä
  • Singapore 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Laaja, lähes kolmiviikkoinen kiertomatkamme vie meidät maailman vanhimmalle mantereelle, Australiaan, jonne Tyynenmeren saarten miljoonia vuosia jatkunut eristyneisyys on synnyttänyt ainutlaatuisen kotoperäisen kasvi- ja eläinmaailman. Saarella tavataan dinosaurusten ajoilta peräisin olevia kasveja, ja sen tunnusomaiset pussieläimet – muun muassa kengurut, koalat, vompatit ja vesinokkaeläimet – ovat sopeutuneet vuosimiljoonien aikana tasaiseen ja kuivaan elinympäristöönsä. Täysin toisenlaiseen maailmaan törmää idässä Cairnsin edustalla, missä matkustajaa odottaa trooppisen vuoristosademetsän runsaus sekä maailman suurimman valliriutan koralleiden ja kalojen värikäs paljous.

Mantereen keskellä sijaitsee punaisen aavikon ympäröimä hiekkakivimonoliitti Uluru. Sen ympäristö on ollut Australian alkuperäisasukkaiden, aboriginaalien, pyhä paikka jo kymmeniätuhansia vuosia. Seuraavat saarivaltion asuttajat tulivat vasta paljon myöhemmin, noin kaksisataa vuotta sitten Euroopasta, ensin karkotettuina rangaistusvankeina Britanniasta ja myöhemmin osana laajamittaista maailmanlaajuista siirtolaisuutta. Väestön lisääntyminen on synnyttänyt suuret kaupungit, joissa matkustajankin on helppo sopeutua ”aussien” rentoon ja mutkattomaan elämäntyyliin. Luonnonsataman suulle syntynyt Sydney, sen kuuluisa oopperatalo ja Harbour Bridge -silta muodostavat yhden maailman kauneimmista kaupunkinäkymistä. Pilvenpiirtäjien Melbourne taas on talous- ja kulttuurielämän vireä keskus.

Australiaan on pitkä matka. Olemme pehmentäneet lentojen rasittavuutta lisäämällä yöpymiset Singaporessa ja Hongkongissa. Tutustumme yhdessä myös näiden vilkkaiden aasialaisten metropolien elämään.

Matkaohjelma

Vuoden 2017 matkat Vuoden 2018 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 Singaporeen.

Singapore
2. päivä, maanantai Saavumme Singaporeen klo 17.30. Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★).

Singapore – Melbourne
3. päivä, tiistai Huoneen luovutuksen jälkeen teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun ja syömme lounaan. Lentomme (Qantas) Melbourneen, Victorian osavaltion pääkaupunkiin, lähtee klo 19.50. (A, L)

Melbourne
4. päivä, keskiviikko Saavumme Melbourneen klo 6.30. Majoitumme heti aamulla kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan InterContinental The Rialto -hotelliin (★★★★★). Tämä päivä on varattu lepoon. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Melbourne
5. päivä, torstai Ballaratin kultasuonen löytyminen vuonna 1851 sai aikaan ryntäyksen Melbourneen. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka modernien pilvenpiirtäjien lomassa luovat ilmavuutta kaupungin keskustaan. Maan toiseksi suurin kaupunki on Australian johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki, joka tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Aamupäivän kaupunkikiertoajelulla teemme tuttavuutta tämän viehättävän kaupungin kanssa. (A)

Melbourne
6. päivä, perjantai
Vapaapäivä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti esimerkiksi raitiovaunuajelulla St. Kildan merenrantakaupunginosaan. Iltaa voi viettää mukavasti Southgate Centerin alueella, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Yarrajoen rannalla. Rannan läheisyydessä sijaitsee Federation Squaren taidekeskus ja Victorian osavaltion kulttuurikeskus, jonka esiintymislavoilla on usein ohjelmaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä lisäretkiä esimerkiksi lähiseudun viinitiloille (hinta n. 120 e), Phillip Islandille katsomaan pingviinejä (hinta n. 150 e) tai Great Ocean Roadille – kauniille näköalatielle (hinta n. 170 e). Nämä retket varataan ja maksetaan paikan päällä. (A)

Melbourne – Uluru (Ayers Rock)
7. päivä, lauantai Aamupäivällä lähdemme lentäen keskelle Australian mannerta. Uluru, niin kuin aboriginaalit pyhää paikkaansa kutsuvat, nousee ylväänä tyhjästä autiomaasta 348 metrin korkeuteen. Tämä punainen, maailman suurin hiekkakivimonoliitti on epäilemättä maan tunnetuin luonnonmonumentti. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Yularan kylässä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Sails in the Desert -hotelliin (★★★★★). Illalla lähdemme nauttimaan alueen erikoisuuksia huikaisevan tähtitaivaan alle katetulle Sound of Silence -illalliselle. (A, P)

Uluru
8. päivä, sunnuntai
Uluru–Kata Tjutan kansallispuisto liitettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1987. Varhain aamulla pääsemme näkemään, kuinka aamun ensimmäiset valonsäteet värjäävät hätkähdyttävää Uluru-monoliittia. Iltapäivällä teemme retken Kata Tjutan kallioille, jotka tunnetaan myös nimellä The Olgas (Olgavuoret). Tämä aboriginaalien pyhä paikka koostuu 36:sta osittain toisissaan kiinni olevasta jyrkästä kalliosta, joista korkein (Mount Olga) kurottaa 546 metrin korkeuteen autiomaan pinnasta mitattuna. Perillä teemme lyhyen kävelyretken Walpa Gorge -solassa. Paluumatkalla pysähdymme ihailemaan auringonlaskun Ulurulle luomaa värikauneutta. (A)

Uluru – Cairns
9. päivä, maanantai Aamupäivällä on vielä vapaa-aikaa. Lounaan jälkeen lennämme Cairnsiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla trooppisten vuoristosademetsien ja meren ympäröimänä. Illalla majoitumme 4 yöksi 25 km kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Palm Coveen ensimmäisen luokan Peppers Beach Club & Spa -hotelliin (★★★★★). Palm Coven hiekkarannat houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita lomanviettoon. (A, L)

Iso valliriutta
10. päivä, tiistai Australian koillisrannikon edustalla sijaitseva Iso valliriutta muodostaa noin 2300 km:n pituisen korallisaarten ja riuttojen helminauhan. Teemme kokopäiväretken tälle maailman suurimmalle meriluonnonsuojelualueelle, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Nopeakulkuinen katamaraani vie meidät Agincourt-ulkoriutalle, jossa tukikohtanamme on riutalle ankkuroitu lautta. Syömme siellä lounaan. Riuttaan voi tutustua kuivin jaloin vedenalaisella havaintoasemalla ja lasipohjaveneellä. Halukkaat voivat ihailla riutan kauneutta myös snorklaten. Elävät korallit ovat kauniita ja mielikuvituksellisia muodoiltaan, eivätkä kalat jää niistä jälkeen värikkyydessään. Palaamme hotelliin illansuussa. (A, L)

Kuranda
11. päivä, keskiviikko Aamulla lähdemme kokopäiväretkelle Kurandan kylään, jonne matkustamme vanhanajan ”maisemajunalla”. Myöhemmin tutustumme sademetsän rehevään kasvustoon ja sen moninaiseen eläimistöön armeijan amfibio-auton kyydissä. Seuraamme myös aboriginaalien tansseja ja syömme lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Kurandasta 7,5 km pitkällä köysiradalla, joka kulkee useita metrejä sademetsän yläpuolella. Köysiradan kuuden hengen gondoleista avautuvat upeat maisemat aina merelle saakka. (A, L)

Cairns
12. päivä, torstai Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus rentoutua hotellin uima-altaalla tai tehdä lisämaksullisia retkiä. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. (A)

Cairns – Sydney
13. päivä, perjantai Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lento Sydneyyn, yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Maisemaa hallitsee valtava luonnonsatama, jonka rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät asuintalot puutarhoineen. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Sydney
14. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva oopperatalo on Sydneyn ja koko Australian symboli. Iltapäivä on vapaa. (A)

Sydney
15.–16. päivä, su–ma Vapaapäiviä. Näinä päivinä voi halutessaan tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Matkanjohtaja auttaa myös retkikohteiden valinnassa. Tarjolla on esim. retki Blue Mountains -vuoristoon (hinta n. 180 e), vierailu akvaariossa tai vaikka kiipeäminen Harbour Bridge -sillan korkeimmalle tasanteelle. Maanantai-iltana ohjelmassamme on jäähyväispäivällisristeily. (2xA, 1xP)

Sydney – Hongkong
17. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.35–17.45 lento (Qantas) Hongkongiin. Majoitumme ensimmäisen luokan Harbour Grand Kowloon -hotelliin (★★★★★). (A)

Hongkong
18. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoajelulle Hongkongin saarelle. Nousemme kuuluisalla Peak Tram -rinnejunalla ihailemaan Victoria-kukkulalta avautuvaa upeaa maisemaa ja käymme ostoksilla Stanley Marketilla. Saamme pitää huoneet klo 18 asti. Nautimme päivällisen, ennen kuin lähdemme lentokentälle. (A, P)

19. päivä, torstai Klo 0.45–5.25 suora lento (Finnair) Helsinkiin.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Alustavat matkapäivät keväällä 2018 ovat 14.1.-1.2.
Lähdön hinta ja tarkistettu ohjelma julkaistaan Kaukomatkaesitteessä 2018.
Matka on kuitenkin jo nyt alustavasti varattavissa toimistostamme p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi
Lähetämme ohjelman ja matkan hintatiedot ennakkoon ilmoittautuneille toukokuussa 2017 ja voitte
sen jälkeen vahvistaa osallistumisenne.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 2.020 e
Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Australiaan tarvitaan viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään
250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 3.5.2016 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Australian kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Australian mantereella sääolot vaihtelevat alueittain. Pohjoisosa on trooppinen vuoden ympäri ja sateet ajoittuvat meidän talvikuukausillemme. Vastaavasti etelässä sateet tulevat yleensä touko-elokuussa, jolloin on myös viileämpää. Olympian matkat tehdään meidän talvemme aikaan, jolloin eteläisellä pallonpuoliskolla on kesä. Australiassa päivälämpötilat ovat silloin 22–30 ºC . Tähän aikaan myös sademäärät ovat alimmillaan suurimmassa osassa Oseaniaa.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Australiaan tarvitaan viisumi, jonka Olympia hankkii puolestanne.

Australialaiset pukeutuvat melko rennosti. Mukaan kannattaa pakata mukavia retkivaatteita. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa, aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää, kun mukana on yksi siistimpi asu. Australian dollareita vaihdetaan Suomessa ja luottokortit hyväksytään yleisesti. Noin kuukautta ennen matkaa lähetämme kaikille matkustajillemme toimintaohjeet, joihin olemme keränneet tietoa mm. matkalla tarvittavista valuutoista, matkatavaroista, rokotuksista sekä säätiloista.

Karanteenimääräykset
Koska Australia ja Uusi-Seelanti ovat olleet miljoonia vuosia eristyksissä muusta maailmasta, ei siellä esiinny monille muille maille tyypillisiä eläin- ja kasvisairauksia. Molemmissa maissa noudatetaan erittäin tarkkoja karanteeni­mää­räyk­siä, joiden mukaan mm. elintarvikkeiden ja kasvien maahantuonti on ehdottomasti kielletty. Tarkemmat karanteeniohjeet saatte toimintaohjeiden mukana.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Australiassa hygienia on pohjoiseurooppalaista tasoa. Molemmissa maissa on myös hyvät sairaanhoitopalvelut. Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätä­ro­ko­tuk­set. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ottakaa huomioon matkojen pituudet, sekä mahdolliset lentojen ja laukkujen viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan ajan tarvitsemanne lääkitys. Matkakohteena Australia on turvallinen, mutta yleisiä turvallisuuteen liittyviä suosituksia on hyvä noudattaa. Esimerkiksi taskuvarkaita on  Sydneyssä siinä missä Helsingissäkin ja yöllä yksin liikkumista tulisi välttää. Vesijohtovesi on Australiassa pääsääntöisesti juomakelpoista.

Pitkät lennot ja aikaerorasitus
Siirryttäessä usean aikavyöhykkeen yli elimistön vuorokausirytmi häiriintyy paikallisen ajan ja oman sisäisen kellon ollessa ristiriidassa. Tällöin syntyy tyypillisiä rasitusoireita, joita ovat mm. väsymys ja unettomuus, vatsaoireet, päänsärky, ärtyneisyys sekä fyysisen että psyykkisen suorituskyvyn lasku. Elimistö pystyy siirtämään sisäistä kelloa n. 2 tuntia vuorokaudessa. Aikaerorasitusta (jet lag) voi näillä itään päin suuntautuvilla matkoilla vähentää jo ennen lentomatkaa aikaistamalla nukkumaanmeno- ja heräämisaikoja. Pitkille lentomatkoille suosittelemme lentosukkia ja väljiä vaatteita. Turvallisuussyistä unilääkkeitä ei pidä käyttää lennon aikana; ne saattavat jopa hidastaa elimistön totuttautumista uuteen aikavyöhykkeeseen. Australian- ja Uuden-Seelannin-matkoillamme pysähdymme vähintään menomatkalla Singaporessa tai Hongkongissa yhdeksi yöksi. Nämä pysähdykset mahdollistavat levon pitkien lentojen välissä. Tästä syystä näihin pysähdyksiin ei ole lyhyttä kaupunkikierrosta lukuun ottamatta sisällytetty muuta ohjelmaa.

Ruokailut
Matkoillamme tarjottava runsas aamiainen on hyvä aloitus päivälle. Australiassa ei ole täysi- tai puolihoitoa, sillä varsinkin suurkaupungeissa on paljon erilaisia ja erihintaisia ravintoloita, joita on mukava kokeilla omin päin tai matkanjohtajan opastuksella.

Hintataso ja palvelut
Australiassa hintataso on lähes sama kuin Suomessa. Hotellitaso on melko hyvä mutta ei aina aivan eurooppalaista tasoa. Muut matkailijan tarvitsemat palvelut ovat erinomaisia. Paikalliset ihmiset ovat hyvin palvelualttiita ja ystävällisiä. 

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Royal Exhibition Building and Carlton Gardens
Uluru-Kata Tjuta National Park
Great Barrier Reef
Sydney Opera House
Greater Blue Mountains Area

Voit olla kiinnostunut myös näistä