Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Australian kiertomatka

Kulttuuria ja luontoelämyksiä pilvenpiirtäjien Melbournessa, aboriginiaalien pyhällä Ulurulla, Isolla valliriutalla ja oopperastaan kuuluisassa Sydneyssä.

 • 9.10.2021 - 27.10.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • 13.11.2021 - 1.12.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Hongkong 1 yö
 • Melbourne 3 yötä
 • Uluru (Ayers Rock) 2 yötä
 • Cairns (Palm Cove) 4 yötä
 • Iso valliriutta retki
 • Sydney 4 yötä
 • Singapore 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Laaja, lähes kolmiviikkoinen kiertomatka vie meidät maailman vanhimmalle mantereelle, Australiaan, jonne Tyynenmeren saarten miljoonia vuosia jatkunut eristyneisyys on synnyttänyt ainutlaatuisen kotoperäisen kasvi- ja eläinmaailman. Saarella tavataan dinosaurusten ajoilta peräisin olevia kasveja, ja sen tunnusomaiset pussieläimet – muun muassa kengurut, koalat, vompatit ja vesinokkaeläimet – ovat sopeutuneet vuosimiljoonien aikana tasaiseen ja kuivaan elinympäristöönsä. Täysin toisenlaiseen maailmaan törmää idässä Cairnsin edustalla, missä matkustajaa odottaa trooppisen vuoristosademetsän runsaus sekä maailman suurimman valliriutan korallien ja kalojen värikäs paljous.

Mantereen keskellä sijaitsee punaisen aavikon ympäröimä hiekkakivimonoliitti Uluru. Sen ympäristö on ollut Australian alkuperäisasukkaiden, aboriginaalien, pyhä paikka jo kymmeniä tuhansia vuosia. Luonnonsataman suulle syntynyt Sydney, sen kuuluisa oopperatalo ja Harbour Bridge -silta muodostavat yhden maailman kauneimmista kaupunkinäkymistä. Pilvenpiirtäjien Melbourne on puolestaan talous- ja kulttuurielämän vireä keskus.

Australiaan on pitkä matka. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme menomatkalla Hongkongissa ja paluussa Singaporessa.

Asiakasarviot

Matkan kokonaisarvosana: 5 tähteä viidestä
38 arvostelua
Erinomainen:
33
Hyvä:
5
Arvioiden kokonaismäärä: 38
Erinomainen
Hyvä
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Matkaohjelma

16.1. - 3.2.2021 9. - 27.10.2021 ja 13.11. - 1.12.2021 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 Hongkongiin.

Hongkong
2. päivä, sunnuntai
Saavumme Hongkongiin klo 15.40. Majoitumme Kowloonin keskustaan hyvään keskitason Park-hotelliin (★★★★).

Hongkong – Melbourne
3. päivä, maanantai
Huoneen luovutuksen jälkeen lähdemme puolen päivän kiertoajelulle Hongkongin saarelle. Käymme mm. ihailemassa Victoria-kukkulalta avautuvaa upeaa maisemaa. Lentomme (Qantas) Melbourneen lähtee klo 19.05. (A, L)

Melbourne
4. päivä, tiistai
Saavumme Melbourneen klo 7.35. Majoitumme heti aamulla kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan InterContinental The Rialto -hotelliin (★★★★★). Ballaratin kultasuonen löytyminen vuonna 1851 sai aikaan ryntäyksen Melbourneen. Kaupunkikuvaa hallitsevat leveät, puiden varjostamat bulevardit, jotka modernien pilvenpiirtäjien lomassa luovat ilmavuutta kaupungin keskustaan. Maan toiseksi suurin kaupunki on Australian johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki, joka tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Iltapäivän kaupunkikiertoajelulla teemme tuttavuutta tämän viehättävän kaupungin kanssa. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Melbourne
5. päivä, keskiviikko
Vapaapäivä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti esimerkiksi raitiovaunuajelulla St. Kildan merenrantakaupunginosaan. Iltaa voi viettää mukavasti Southgaten alueella, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Yarrajoen rannalla. Rannan läheisyydessä sijaitsee Federation Squaren taidekeskus ja Victorian osavaltion kulttuurikeskus, jonka esiintymislavoilla on usein ohjelmaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä lisäretkiä joko Phillip Islandille katsomaan pingviinejä (hinta 140 e) tai Great Ocean Roadille – kauniille näköalatielle (hinta 160 e sis. lounaan). (A)

Melbourne
6. päivä, torstai
Aamiaisen jälkeen lähdemme luontoretkelle noin tunnin ajomatkan päähän Melbournen ulkopuolelle tarkkailemaan eläimiä ja lintuja omassa elinympäristössään. Meillä on mahdollisuus nähdä mm. kenguruita, vallabeja, emuja ja muita lintuja sekä puissa maastoutuneina lepäileviä koaloja. Saamme paljon tietoa eläinten käyttäytymisestä ja elintavoista sekä luonnonsuojelusta Australiassa. Retken aikana syömme pikniklounaan. (A, RL)

Melbourne – Uluru (Ayers Rock)
7. päivä, perjantai
Aamulla lähdemme lentäen keskelle Australian mannerta. Uluru, niin kuin aboriginaalit pyhää paikkaansa kutsuvat, nousee ylväänä tyhjästä autiomaasta 348 metrin korkeuteen. Tämä punainen, maailman suurin hiekkakivimonoliitti on epäilemättä maan tunnetuin luonnonmonumentti. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Yularan kylässä sijaitsevaan hyvään keskitason Sails in the Desert -hotelliin (★★★★★). Illalla lähdemme nauttimaan alueen erikoisuuksia huikaisevan tähtitaivaan alle katetulle Sounds of Silence -illalliselle. (A, P)

Uluru
8. päivä, lauantai
Uluru–Kata Tjutan kansallispuisto liitettiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1987. Varhain aamulla pääsemme näkemään, kuinka aamun ensimmäiset valonsäteet värjäävät hätkähdyttävää Uluru-monoliittia. Iltapäivällä teemme retken toiseen aboriginaalien pyhään paikkaan Kata Tjutan kallioille. Perillä teemme lyhyen kävelyretken Walpa Gorge -solassa. Paluumatkalla pysähdymme ihailemaan auringonlaskun Ulurulle luomaa värikauneutta. (A)

Uluru – Cairns
9. päivä, sunnuntai
Lennämme Cairnsiin, joka sijaitsee kauniilla paikalla trooppisten vuoristosademetsien ja meren ympäröimänä. Illalla majoitumme 4 yöksi 25 km kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Palm Coveen ensimmäisen luokan Peppers Beach Club & Spa -hotelliin (★★★★★). Palm Coven hiekkarannat houkuttelevat sekä paikallisia että matkailijoita lomanviettoon. (A, L)

Iso valliriutta
10. päivä, maanantai
Australian koillisrannikon edustalla sijaitseva Iso valliriutta muodostaa noin 2300 km:n pituisen korallisaarten ja riuttojen helminauhan. Teemme kokopäiväretken tälle maailman suurimmalle meriluonnonsuojelualueelle, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Nopeakulkuinen katamaraani vie meidät riutalle, jossa tukikohtanamme on riutalle ankkuroitu lautta. Syömme siellä buffetlounaan. Riuttaan voi tutustua kuivin jaloin vedenalaisella havaintoasemalla ja lasipohjaveneellä. Halukkaat voivat ihailla riutan kauneutta myös snorklaten. Palaamme hotelliin illansuussa. (A, L)

Kuranda
11. päivä, tiistai Aamulla lähdemme kokopäiväretkelle Kurandan kylään, jonne matkustamme vanhanajan ”maisemajunalla”. Myöhemmin tutustumme sademetsän rehevään kasvustoon ja sen moninaiseen eläimistöön armeijan amfibio-auton kyydissä. Seuraamme myös aboriginaalien tansseja ja syömme lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Kurandasta 7,5 km pitkällä köysiradalla, joka kulkee useita metrejä sademetsän yläpuolella. Köysiradan kuuden hengen gondoleista avautuvat upeat maisemat aina merelle saakka. (A, L)

Palm Cove
12. päivä, keskiviikko
Vapaapäivä. Tänään on mahdollisuus rentoutua hotellin uima-altaalla tai tehdä kansainvälisiä retkiä lisämaksusta. Tarjolla on esim. koko päivän luontoretki Daintreen kansallispuistoon, jossa veneillään Daintreejoella, kävellään maailman vanhimmassa sademetsässä ja nähdään Cape Tribulationin upea hiekkaranta (hinta 180 e sis. retkilounaan). (A)

Cairns – Sydney
13. päivä, torstai
Aamupäivällä kuljetus lentokentälle, josta lennämme Sydneyyn, yhteen maailman kauneimmista kaupungeista. Maisemaa hallitsee valtava luonnonsatama, jonka rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Sydney
14. päivä, perjantai
Aamiaisen jälkeen teemme kiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva oopperatalo on Sydneyn ja koko Australian symboli. Iltapäivä on vapaa. (A)

Sydney
15.–16. päivä, la–su
Vapaapäiviä. Näinä päivinä voi tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Halukkaat voivat myös osallistua kansainvälisille retkille lisämaksusta. Tarjolla on esim. koko päivän retki Blue Mountains -vuoristoon (hinta 200 e sis. lounaan). Sunnuntai-iltana ohjelmassamme on päivällisristeily. (2xA, 1xP)

Sydney – Singapore
17. päivä, maanantai
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.25-16.45 lento (Qantas) Singaporeen. Majoitumme Marina Bayn alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). (A)

Singapore
18. päivä, tiistai
Aamupäivällä teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun. Saamme pitää huoneet klo 18 asti. Jäähyväispäivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 23.45. (A, P)

19. päivä, keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 6.00.

*LISÄRETKET: Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessanne, kuitenkin viimeistään 3 kk ennen lähtöä. Kaikki lisäretket ovat kansainvälisiä ja englanniksi opastettuja.
Huom! Melbournessa on vain yksi vapaapäivä, joten vain yksi lisäretki on mahdollinen.

Phillip Island 140 e (Melbourne)
Kokopäivän retki (n. 9 h) Phillip Islandille. Retken aikana vieraillaan mm. koalojen suojelukeskuksessa ja katsellaan auringonlaskun aikaan satojen pienten pingviinien marssia merestä kotipesiinsä. Paluu takaisin Melbourneen on noin keskiyöllä.

Great Ocean Road 160 e (Melbourne)
Koko päivän retki (n. 11 h) Great Ocean Road –maisemareitille. Matkan varrella pysähdytään useita kertoja kuvaamaan upeita maisemia ja mm. kuuluisaa 12 apostolia-kivimuodostelmaa. Retken aikana nähdään myös Australian korkeimpia eukalyptuspuita ja vanhin majakka, Cape Otway Lighthouse. Hintaan sisältyy lounas.

Daintree 180 e (Palm Cove)
Kokopäivän retki (10-11 h) Daintree-kansallispuistoon, Cabe Tribulation –rannalle ja Alexandra Range –näköalapaikalle. Retken aikana mm. veneillään Daintree-joella, kävellään maailman vanhimmassa sademetsässä ja opitaan asioita aboriginaalien kulttuurista ja luontosuhteesta sekä kasveista ja eläimistä. Hintaan sisältyy aamutee ja lounas.

Blue Mountains 200 e (Sydney)
Kokopäivän retki (9 h) Blue Mountains -vuoristoon. Matkalla pysähdytään maatilalla, jossa on mahdollista nähdä tilan eläimien lisäksi mm. kenguruita ja koalia. Sieltä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalla Blue Mountainsin alueella käydään mm. useilla eri näköalapaikoilla ja myös kasvitieteellisessä puutarhassa. Hintaan sisältyy lounas.

 

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Syksyn 2021 matkojen ohjelmat ja hinta julkaistaan n 10kk ennen lähtöä.

Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 16.1.2021 matkalla 2.050 e.
Huom. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta
.

Australiaan tarvitaan viisumi, jonka hankimme puolestasi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passinsi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Lisämaksulliset retket ovat kansainvälisiä ja englanniksi opastettuja. Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessa, kuitenkin viimeistään 3kk ennen lähtöä. Lisäretket on esitelty matkaohjelman lopussa.

Ennakkomaksu 550 e
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 16.1.2021 lähdön osalta 18.3.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Australian kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Australian mantereella sääolot vaihtelevat alueittain. Pohjoisosa on trooppinen vuoden ympäri ja sateet ajoittuvat meidän talvikuukausillemme. Vastaavasti etelässä sateet tulevat yleensä touko-elokuussa, jolloin on myös viileämpää. Olympian matkat tehdään meidän talvemme aikaan, jolloin eteläisellä pallonpuoliskolla on kesä. Australiassa päivälämpötilat ovat silloin 22–30 ºC . Tähän aikaan myös sademäärät ovat alimmillaan suurimmassa osassa Oseaniaa.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Australiaan tarvitaan viisumi, jonka Olympia hankkii puolestanne.

Australialaiset pukeutuvat melko rennosti. Mukaan kannattaa pakata mukavia retkivaatteita. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa, aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää, kun mukana on yksi siistimpi asu. Australian dollareita vaihdetaan Suomessa ja luottokortit hyväksytään yleisesti. Noin viisi viikkoa ennen matkaa lähetämme kaikille matkustajillemme toimintaohjeet, joihin olemme keränneet tietoa mm. matkalla tarvittavista valuutoista, matkatavaroista, rokotuksista sekä säätiloista.

Karanteenimääräykset
Koska Australia ja Uusi-Seelanti ovat olleet miljoonia vuosia eristyksissä muusta maailmasta, ei siellä esiinny monille muille maille tyypillisiä eläin- ja kasvisairauksia. Molemmissa maissa noudatetaan erittäin tarkkoja karanteeni­mää­räyk­siä, joiden mukaan mm. elintarvikkeiden ja kasvien maahantuonti on ehdottomasti kielletty. Tarkemmat karanteeniohjeet saatte toimintaohjeiden mukana.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Australiassa hygienia on pohjoiseurooppalaista tasoa ja hyvät sairaanhoitopalvelut. Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätä­ro­ko­tus ja tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A(B)hepatiittirokotusta. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ottakaa huomioon matkojen pituudet, sekä mahdolliset lentojen ja laukkujen viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan ajan tarvitsemanne lääkitys. Matkakohteena Australia on turvallinen, mutta yleisiä turvallisuuteen liittyviä suosituksia on hyvä noudattaa. Esimerkiksi taskuvarkaita on  Sydneyssä siinä missä Helsingissäkin ja yöllä yksin liikkumista tulisi välttää. Vesijohtovesi on Australiassa pääsääntöisesti juomakelpoista.

Pitkät lennot ja aikaerorasitus
Siirryttäessä usean aikavyöhykkeen yli elimistön vuorokausirytmi häiriintyy paikallisen ajan ja oman sisäisen kellon ollessa ristiriidassa. Tällöin syntyy tyypillisiä rasitusoireita, joita ovat mm. väsymys ja unettomuus, vatsaoireet, päänsärky, ärtyneisyys sekä fyysisen että psyykkisen suorituskyvyn lasku. Elimistö pystyy siirtämään sisäistä kelloa n. 2 tuntia vuorokaudessa. Aikaerorasitusta (jet lag) voi näillä itään päin suuntautuvilla matkoilla vähentää jo ennen lentomatkaa aikaistamalla nukkumaanmeno- ja heräämisaikoja. Pitkille lentomatkoille suosittelemme lentosukkia ja väljiä vaatteita. Turvallisuussyistä unilääkkeitä ei pidä käyttää lennon aikana; ne saattavat jopa hidastaa elimistön totuttautumista uuteen aikavyöhykkeeseen. Tällä Australian kiertomatkalla pysähdymme menomatkalla Singaporessa tai Hongkongissa yhdeksi yöksi. Nämä pysähdykset mahdollistavat levon pitkien lentojen välissä. Tästä syystä näihin pysähdyksiin ei ole lyhyttä kaupunkikierrosta lukuun ottamatta sisällytetty muuta ohjelmaa.

Ruokailut
Matkoillamme tarjottava runsas aamiainen on hyvä aloitus päivälle. Australiassa ei ole täysi- tai puolihoitoa, sillä varsinkin suurkaupungeissa on paljon erilaisia ja erihintaisia ravintoloita, joita on mukava kokeilla omin päin tai matkanjohtajan opastuksella.

Hintataso ja palvelut
Australiassa hintataso on lähes sama kuin Suomessa. Hotellitaso on melko hyvä mutta ei aina aivan eurooppalaista tasoa. Muut matkailijan tarvitsemat palvelut ovat erinomaisia. Paikalliset ihmiset ovat hyvin palvelualttiita ja ystävällisiä. 

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Royal Exhibition Building and Carlton Gardens
Uluru-Kata Tjuta National Park
Great Barrier Reef
Sydney Opera House
Greater Blue Mountains Area

Voit olla kiinnostunut myös näistä