Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Tyynenmeren-risteily

Rentouttava ja kiireetön merimatka maailman ympäri, tutustuen mm. Tahitiin, Bora Boraan, Sydneyn nähtävyyksiin, Uuden-Seelannin maorikulttuuriin ja Havaijiin.

27 päivää alk. 10 380 € /hlö
 • 26.9.2021 - 23.10.2021 Varaa
 • 11.4.2022 - 9.5.2022

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Los Angeles 2 yötä
 • Honolulu 1 yö / 18 yön risteily alkaa
 • Hilo, Havaiji retki
 • Papeete, Tahiti retki
 • Bora Bora retki
 • Moorea retki
 • Auckland retki
 • Bay of Islands retki
 • Sydney risteily päättyy / 3 yötä
 • Singapore 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Lähes kuukauden mittainen matka maailman ympäri vie meidät Tyynenmeren ylitse. Asumme Celebrity Eclipse -aluksen viihtyisissä parvekkeellisissa hyteissä.

Asumme Celebrity Eclipse -aluksen viihtyisissä parvekkeellisissa hyteissä. Risteily alkaa Honolulusta ja päättyy Sydneyyn. Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme Los Angelesissa ja Singaporessa. Risteillessämme kansainvälisen päivämäärärajan itäpuolelta länsipuolelle kadotamme yhden vuorokauden. Maailman historiaa muuttanut Pearl Harbor ja kuuluisa Waikiki Beach ovat vierailukohteitamme Honolulussa. Ranskan Polynesiassa Tahitilla saamme ihailla Gauguinin maalauksista tutuksi tulleita värikkäitä maisemia ja kauniita ihmisiä. Bora Boralla pääsemme pulahtamaan maanpäälliseksi paratiisiksi kutsutun atollisaaren kirkkaansiniseen veteen. Uuden-Seelannin Pohjoissaarella Aucklandissa ja Bay of Islandsissa tutustumme tämän vihreän saaren historiaan ja maisemiin. Australiassa Sydneyn oopperatalo ja Harbour Bridge ovat modernin ja rennon ”aussimetropolin” kuuluisat maamerkit. Kaikki ohjelmassa mainitut retket sisältyvät matkan hintaan.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Nyt alustavasti varattavissa myös kevään 2022 Tyynenemeren-risteily
(alustavat matkapäivät 11.4. - 9.5.2022)
Maailman ympäri Australian, Uuden-Seelannin, Tahitin ja Havaijin kautta
Singapore (1 yö) – Sydney (3 yötä) – Bay of Islands (retki) – Auckland (retki) – Tahiti (retki) – Moorea (retki) –Bora Bora (retki) – Maui (retki) – Honolulu (2 yötä) – Los Angeles (2 yötä)

Matkaohjelma

26.9. – 23.10.2021 11.4. - 9.5.2022 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

Helsinki – Los Angeles
1. päivä, sunnuntai 26.9.
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 16.40 suoralla lennolla Los Angelesiin, jonne saavumme klo 17.40. Majoitumme 2 yöksi Santa Monican rantakadun varrella sijaitsevaan hyvään keskitason JW Marriott Le Merigrot -hotelliin (★★★★).

Los Angeles
2. päivä, maanantai 27.9. Los Angeles, enkelten kaupunki, on yksi USA:n espanjalaisimmista ja aasialaisimmista kaupungeista. Vuonna 1781 alueelle saapui 11 meksikolaista perhettä, jotka perustivat nykyään Los Angelesina tunnetun kaupungin. Kultakuumeen aikaan, 1800-luvun puolivälissä, alueelle muutti paljon kiinalaisia yrittäjiä. Näin Los Angelesiin syntyi yksi USA:n suurimmista kiinalaiskaupunginosista. Kiertoajelun aikana näemme mm. komean musiikkikeskuksen, kaupungin ensimmäisen kadun Olvera Streetin, Beverly Hillsin hulppeine taloineen sekä Hollywood-tähtien Walk of Fame -kävelykadun. Iltapäivä on vapaa. Kävelymatkan päässä hotellista sijaitsee mm. Santa Monican laituri, josta löytyy ravintoloita ja kauppoja sekä kuuluisan Route 66:n päätepiste. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Los Angeles – Honolulu
3. päivä, tiistai 28.9. Aamulla lennämme (American Airlines) Honoluluun. Majoitumme Waikiki Beachin tuntumaan hyvään keskitason Marriott Resort & Spa -hotelliin (★★★★). Loppupäivä vapaata aikaa tutustua Honoluluun omatoimisesti tai nauttia hotellin palveluista. (A)

Honolulu, Oahu
4. päivä, keskiviikko 29.9. Teemme puolen päivän kiertoajelun, jonka aikana näemme myös Havaijin kuuluisimman nähtävyyden, Yhdysvaltain laivaston tukikohdan Pearl Harborin. Oahu on suosituin ja vilkkain Havaijin saarista ollen sekoitus vilkasta kaupunkikulttuuria ja rauhallisempaa maaseutua, rentoa surffausmeininkiä ja surullisenkuuluisaa historiaa. Honolulussa on myös yksi maailman kuuluisimmista kaupunkirannoista, Waikiki Beach. Kiertoajelumme päättyy satamaan, jossa siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Eclipseen. Alus irtautuu laiturista klo 19.00. (TH)

Hilo, Havaiji
5. päivä, torstai 30.9. Havaijin saariryhmä sijaitsee pohjoisella Tyynellämerellä noin 3600 kilometrin päässä Amerikan mantereesta. Saarten eristyneisyyden vuoksi ekosysteemi on kehittynyt omaan suuntaansa ja siellä tavataan lähes 1400 kotoperäistä kasvilajia. Saavumme Hiloon klo 9.00. Aamupäivällä aloitamme puolen päivän kiertoajelumme Havaijin saarella, joka tunnetaan myös lempinimellä ”The Big Island”, Iso saari. Laivamme lähtee kohti Tahitia klo 18.00. (TH)

Merellä
6.–10. päivä, pe–ti 1.–5.10.
Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH)

Papeete, Tahiti
11. päivä, keskiviikko 6.10. Saavumme Tahitin pääkaupunkiin Papeeteen klo 8.00. Tahiti on tunnetuin ja suurin Ranskan Polynesian saarista. Maisemaa hallitsevat turkoosinsininen meri ja saaren keskiosan tulivuoret. Tuulenpuoleinen osa saarta on karua, metsän peittämää vuoristoa, kun taas suojan puolella on runsaasti viljelmiä ja luonto on vehreämpää. Rannat ovat enimmäkseen kivisiä tai erikoisen mustan laavahiekan peittämiä. Paul Gauguin sai inspiraatiota maalauksiinsa nimenomaan Tahitin väreistä ja hymyilevistä ihmisistä. Kokopäiväretkellämme ihailemme Tahitin kaunista luontoa ja käymme Papeeten markkinoilla. Retkeen sisältyy lounas. Risteilymme jatkuu klo 21.00. (TH)

Bora Bora
12. päivä, torstai 7.10. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Bora Boran edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Vulkaanista saarta ympäröi suojaisa koralliriutta. Valkoinen korallihiekka ja sinisen eri sävyissä välkehtivä meri on tehnyt Bora Boraa ympäröivästä laguunista yhden maailman kauneimmista. Kokopäiväretkellämme risteilemme laguunilla paikallisella aluksella. Kierrämme saaren ympäri vuoristoista maisemaa ihaillen. Voimme laskeutua veneestä vyötärön syvyiseen veteen seuraamaan uivia rauskuja. Näemme myös haita, trooppisia riuttakaloja ja koralleja. Syömme retkilounaan palmunlehvälautasilta ”motulla” eli atollisaarella. Klo 18.00 laivamme lähtee kohti Moorean saarta. (TH)

Moorea
13. päivä, perjantai 8.10. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Moorean edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Moorea on muodostunut noin 2 miljoonaa vuotta sitten. Vaikka saari sijaitsee alle 20 kilometrin etäisyydellä Tahitista, harva matkailija ”löytää” tänne. Ananasviljelmät ovat saaren tärkein tulonlähde. Puolipäiväretkellämme kierrämme Mooreaa bussilla. Belvederen näköalapaikalta voimme kirkkaalla säällä ihastella ympäröiviä maisemia. Käymme tahitilaisessa kivitemppelissä eli maraessa ja näemme yhden saaren kauneimmista kirkoista Haapitissä. Palaamme laivalle lounaalle. Laiva jatkaa matkaa klo 17.00. (TH)

Merellä
14.–18. päivä, la–ke 9.–13.10. Risteilemme kohti Uuden-Seelannin Pohjoissaarta. Matkalla ylitämme kansainvälisen päivämäärärajan idästä länteen, joten menetämme yhden kokonaisen vuorokauden. (TH)

Auckland
19. päivä, torstai 14.10.
Saavumme Aucklandiin klo 10.00. Auckland, ”Purjeiden kaupunki”, sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Iltapäivän kiertoajelulla tutustumme mm. Aucklandin museoon. Näemme Aucklandin tunnetuimmat maamerkit, kuten Harbour Bridgen, Parnellin siirtomaatyylisen esikaupunkialueen ja Waitematan sataman. Klo 18.00 lähdemme kohti Bay of Islandsia. (TH)

Bay of Islands
20. päivä, perjantai 15.10.
Laivamme ankkuroituu aamulla klo 7.00 Bay of Islandsin edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Bay of Islandsin maisemaan kuuluvat valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot, puusaniaiset ja kookkaat kauripuut. Kokopäiväretkellämme vierailemme mm. Waitangissa, jossa maoripäälliköt allekirjoittivat Uuden-Seelannin valtion perustamissopimuksen. Kerikerin pikkukaupungin ylpeys on maan vanhin rakennus, aikoinaan lähetysasemana toiminut Kemp House. Syömme lounaan paikallisella viinitilalla. Klo 18.00 risteilymme jatkuu kohti Australiaa. (TH)

Merellä
21.–22. päivä, la–su 16.–17.10. Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH)

Sydney
23. päivä, maanantai 18.10.
Risteilymme päättyy Sydneyyn klo 6.30. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva rakennus on Sydneyn ja koko Australian symboli. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Sydney
24.–25. päivä, ti–ke 19.–20.10. Tiistai on vapaapäivä, jolloin voi halutessaan tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Matkanjohtaja auttaa myös retkikohteiden valinnassa. Omatoimisesti voi käydä esim. Darling Harbourissa sijaitsevassa meriakvaariossa tai Tarongan eläintarhassa tutustumassa Australian eläimistöön. Keskiviikkona teemme kokopäiväretken Blue Mountains -kansallispuiston vuoristo- ja eukalyptusmetsien maisemiin. (2xA, 1xL)

Sydney – Singapore
26. päivä, torstai 21.10.
Aamulla kuljetus Sydneyn lentokentälle, josta on klo 11.05–16.50 lento (Qantas) Singaporeen. Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). (A)

Singapore
27. päivä, perjantai 22.10. Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset ja lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun. Saamme pitää huoneet klo 18 asti. Päivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 23.25. (A, P)

28. päivä, lauantai 23.10. Saavumme Helsinkiin klo 6.15.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Maailman ympäri Australian, Uuden-Seelannin, Tahitin ja Havaijin kautta
Singapore (1 yö) – Sydney (3 yötä) – Bay of Islands (retki) – Auckland (retki) – Tahiti (retki) – Moorea (retki) –Bora Bora (retki) – Maui (retki) – Honolulu (2 yötä) – Los Angeles (2 yötä)

Alustavat matkapäivät: 11.4. - 9.5.2022. Matkan ohjelma, hinta ja ehdot julkaistaan n 9kk ennen lähtöä. Alustava hinta-arvio noin 10.350 e/hlö (2h parvekehytissä)
Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai 
olympia@olympia.fi

ALUSTAVA MATKAOHJELMA:
A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, maanantai 11.4. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 suoralla lennolla Singaporeen.

Singapore
2. päivä, tiistai 12.4. Saavumme Singaporeen klo 16.30. Majoitumme Marina Bayn alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Singapore – Sydney
3. päivä, keskiviikko 13.4. Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset ja lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 19.30 lento (Qantas) Sydneyyn, Australiaan. (A)

Sydney
4. päivä, torstai 14.4. Saavumme Sydneyyn klo 5.10. Majoitumme jo aamulla 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Sydney
5. päivä, perjantai 15.4. Sydneyn kaupunkikuvaa hallitsevan luonnonsataman rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Teemme kaupunkikiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin ja Chinatownin kaupunginosat. Vierailemme myös Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa. Loppupäivä on vapaata. Matkanjohtajamme auttaa vierailukohteiden valinnassa. (A)

Sydney
6. päivä, lauantai 16.4. Vapaapäivä, jolloin voi tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydneyn kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. Tarjolla on esim. retki Blue Mountains -vuoristoon tai Hunter Valleyn viinilaaksoon. Omatoimisesti voi käydä myös Darling Harbourissa sijaitsevassa meriakvaariossa tai Tarongan eläintarhassa tutustumassa Australian eläimistöön. (A)

Sydney
7. päivä, sunnuntai 17.4. Puoliltapäivin siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Eclipseen, jossa on tarjolla myöhäinen lounas. Alus irtautuu laiturista klo 17.00. (TH)

Merellä
8.–9. päivä, ma–ti 18.–19.4. Risteilemme kohti Uuden-Seelannin Pohjoissaarta. (TH)

Bay of Islands
10. päivä, keskiviikko 20.4.
Laivamme ankkuroituu klo 10.00 Bay of Islandsin edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Bay of Islandsin maisemaan kuuluvat valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot, puusaniaiset ja kookkaat kauripuut. Retkellämme vierailemme mm. Waitangissa, jossa maoripäälliköt allekirjoittivat Uuden-Seelannin valtion perustamissopimuksen. Lounaan nautimme viinitilalla. Klo 18.00 laiva lähtee kohti Aucklandia. (TH)

Auckland
11. päivä, torstai 21.4.
Klo 7.00 saavumme Aucklandiin, ”Purjeiden kaupunkiin”, joka sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Kiertoajelulla tutustumme mm. monipuoliseen Aucklandin museoon ja näemme Aucklandin tunnetuimmat maamerkit Harbour Bridgen, Parnellin siirtomaatyylisen esikaupunkialueen ja Waitematan sataman. Palaamme laivalle lounasaikaan ja klo 16.00 lähdemme kohti Ranskan Polynesiaa. (TH)

Merellä
12.–15. päivä, pe–su 22.–24.4. Ylitämme kansainvälisen päivämäärärajan länsipuolelta itäpuolelle perjantaina, jolloin elämme saman päivän kahteen kertaan. (TH)

Papeete, Tahiti
16. päivä, maanantai 25.4.
Tahiti on tunnetuin ja suurin Ranskan Polynesian saarista. Maisemaa hallitsevat turkoosinsininen meri ja saaren keskiosan tulivuoret. Tuulenpuoleinen osa saarta on karua, metsän peittämää vuoristoa, kun taas suojan puolella on runsaasti viljelmiä ja luonto on vehreämpää. Rannat ovat enimmäkseen kivisiä tai erikoisen mustan laavahiekan peittämiä. Paul Gauguin sai inspiraation maalauksiinsa Tahitin väreistä ja hymyilevistä ihmisistä. Kokopäiväretkellä ihailemme Tahitin kaunista luontoa ja syömme lounaan matkan varrella. Laiva jatkaa kohti Mooreaa puolilta öin. (TH)

Moorea
17. päivä, tiistai 26.4. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Moorean edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Moorea on muodostunut noin 2 miljoonaa vuotta sitten. Vaikka saari sijaitsee alle 20 kilometrin etäisyydellä Tahitista, harva matkailija ”löytää” tänne. Ananasviljelmät ovat saaren tärkein tulonlähde. Puolipäiväretkellämme kierrämme Mooreaa bussilla. Belvederen näköalapaikalta voimme kirkkaalla säällä ihastella ympäröiviä maisemia. Käymme tahitilaisessa kivitemppelissä eli maraessa ja näemme yhden saaren kauneimmista kirkoista Haapitissä. Palaamme laivalle lounaalle. Laiva lähtee klo 18.00 kohti Bora Boraa. (TH)

Bora Bora
18. päivä, keskiviikko 27.4.
Klo 7.00 laiva ankkuroituu Bora Boran edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Vulkaanista saarta ympäröi suojaisa koralliriutta. Valkoinen korallihiekka ja sinisen eri sävyissä välkehtivä meri on tehnyt Bora Boraa ympäröivästä laguunista yhden maailman kauneimmista. Kokopäiväretkellämme risteilemme laguunilla paikallisella aluksella. Kierrämme saaren ympäri vuoristoista maisemaa ihaillen. Voimme laskeutua veneestä vyötärön syvyiseen veteen seuraamaan uivia rauskuja. Saatamme nähdä myös haita, trooppisia riuttakaloja ja koralleja. Syömme retkilounaan ”motulla” eli atollisaarella. Klo 18.00 laivamme lähtee kohti Havaijia. (TH)

Merellä
19.–23. päivä, to–ma 28.4.–2.5.
Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH)

Lahaina, Maui
24. päivä, tiistai 3.5. Klo 8.00 laiva ankkuroituu Mauin saaren edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Teemme kokopäivän päivän retken, jonka aikana näemme mm. Mauin upeimman luonnonnähtävyyden Haleakalan kraatterin. Syömme lounaan retken aikana. Klo 23.00 laivamme lähtee kohti Honolulua. (TH)

Honolulu, Oahu
25. päivä, keskiviikko 4.5. Aamulla risteily päättyy Havaijin osavaltion pääkaupunkiin Honoluluun. Teemme puolen päivän kiertoajelun, jonka aikana näemme myös Havaijin kuuluisimman nähtävyyden Pearl Harborin, Yhdysvaltain laivaston tukikohdan. Japanin keisarillisen laivaston lentokoneet hyökkäsivät sinne tuhoisin seurauksin 7.12.1941. Honolulussa on myös yksi maailman kuuluisimmista rannoista, Waikiki Beach. Majoitumme 2 yöksi Waikiki Beachin tuntumaan hyvään keskitason Marriott Resort & Spa -hotelliin (★★★★). (A)

26. päivä, torstai 5.5. Vapaa-aikaa tutustua vaikka Waikiki Beachin rantaelämään. (A)

Honolulu – Los Angeles
27. päivä, perjantai 6.5. Kuljetus lentokentälle, josta klo 13.15–21.40 lento (American Airlines) Los Angelesiin. Majoitumme 2 yöksi Santa Monican rantakadun varrella sijaitsevaan hyvään keskitason JW Marriott Le Merigrot -hotelliin (★★★★). (A)

Los Angeles
28. päivä, lauantai 7.5. Los Angeles, ”enkelten kaupunki”, on yksi Yhdysvaltojen espanjalaisimmista ja samalla myös aasialaisimmista kaupungeista. Vuonna 1781 alueelle saapui 11 meksikolaista perhettä, jotka perustivat nykyään Los Angelesina tunnetun kaupungin. Kultakuumeen aikaan 1800-luvun puolivälissä alueelle muutti paljon kiinalaisia yrittäjiä: syntyi yksi USA:n suurimmista kiinalaiskaupunginosista. Kiertoajelulla näemme mm. komean musiikkikeskuksen, kaupungin ensimmäisen kadun Olvera Streetin, Santa Monican, Beverly Hillsin hulppeine taloineen sekä Hollywood-tähtien Walk of Fame -kävelykadun. Vapaa-aikaa jää myös omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. (A)

Los Angeles
29. päivä, sunnuntai 8.5. Aamupäivä vapaa. Kävelymatkan päässä hotellista sijaitsee mm. Santa Monican laituri, josta löytyy ravintoloita ja kauppoja sekä kuuluisan Route 66:n päätepiste. Jäähyväislounaan jälkeen kuljetus lentokentälle. Suora lentomme (Finnair) lähtee klo 19.30 Helsinkiin. (A, L)

30. päivä, maanantai 9.5. Saavumme Helsinkiin klo 16.05.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Tälle matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, 4.580 euroa. Yhden hengen hytistä maksettaessa myös hotelleissa on yhden hengen huone.
Matkan perushinta 2h parvekehytissä.
Lisämaksusta mahdollisuus Aqua-luokan 2h hyttiin, lisämaksu 790 e/henkilö (paikkoja rajoitetusti).

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan. Lisämaksu alk.3.600 eur/henkilö. (Lennot Helsinki-Los Angeles-Honolulu ja Sydney-Singpore-Helsinki). Paikat voit varata netissä varauksen yhteydessä kohdassa "Lisäpalvelut" tai toimistostamme. Paikkoja rajoitetusti)

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (242 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Australiaan tarvitaan viisumi ja USA:han sekä Uuteen-Seelantiin sähköinen matkustuslupa, jotka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupiin liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitset matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, sinun tulee hankkia USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 e/hlö. Toinen ennakkomaksu, 2.000 e/hlö (parveke- ja aqua-hyttiluokissa) erääntyy 1.6.2021. Loppumaksun eräpäivä on 35 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 15.1.2021 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Tyynenmeren-risteily: Vinkkejä ja suosituksia

Yleisiä vihjeitä koskien Celebrity Cruises -risteilyjä.

Nimitietojen oikeellisuus
Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustat. Tarkista nimien oikeellisuus heti laskun saatuasi ja ilmoita mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Mitä mukaan
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Karibialla, Havaijilla sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Iltaisin pukeudutaan kuitenkin asiallisesti. Laivoilla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä.

Ruokailut
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olympian risteilyillä olemme sisällyttäneet nämä juomarahat jo matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälä on avoinna vain laivan ollessa merellä ja sen hinnat ovat suomalaisittain kohtuulliset. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivoilla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri. Useimmilla laivoilla on myös leikkaussali.

Päiväohjelmat
Laivan päiväohjelmasta selviää ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden aukioloaikojen lisäksi myös tapahtumien aikataulu. Tarjolla on ohjelmaa tanssikursseista ja kukkien asettelusta erilaisiin kilpailuihin ja upeisiin musiikkiesityksiin. Suurin osa aktiviteeteista on ilmaisia. Matkanjohtajamme kääntää koosteen päiväohjelmasta suomeksi.

Pukeutuminen
Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Tupakointi
Celebrityn laivoilla tupakointi on kielletty kokonaan sisätiloissa ja hyttien parvekkeilla. Tupakointi on sallittua ainoastaan siihen varatuilla alueilla ulkotiloissa.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Tietopaketti
Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee useissa kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Matkaohjelmasta näet, mitkä retket kuuluvat matkanne hintaan. Lisäksi voit osallistua myös varustamon kansainvälisille retkille. Näitä retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com Tällaisia tilauksia varten tarvitset varauskoodin, jonka voit tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.