Hyppää pääsisältöön

Tyynenmeren-risteily

Rentouttava ja kiireetön merimatka tutustuen mm. Tahitiin, Bora Boraan, Sydneyn nähtävyyksiin, Uuden-Seelannin maorikulttuuriin ja Havaijiin.
29 päivää alk.9 980 €/hlö
 • 5.4.2018 - 4.5.2018 Varaa
 • 27.9.2018 - 25.10.2018 alk. 10 120 €/hlö Varaa
 • Los Angeles 2 yötä
 • Honolulu 2 yötä / risteily alkaa tai päättyy
 • Lahaina, Maui retki
 • Hilo, Havaiji (syksy 2018) retki
 • Moorea (v. 2018) retki
 • Papeete, Tahiti retki
 • Bora Bora retki
 • Auckland retki
 • Bay of Islands retki
 • Sydney 3 yötä / risteily alkaa tai päättyy
 • Singapore 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Lähes kuukauden mittainen matkamme maailman ympäri vie meidät Tyynenmeren ylitse. Asumme Celebrity Solstice -aluksen viihtyisissä parvekkeellisissa hyteissä.

Kevään matka alkaa Singaporesta ja päättyy Los Angelesiin, syksyn risteilyllä suunta on päinvastainen. Ylitettäessä kansainvälinen päivämääräraja lännestä itään eletään yksi päivä kahteen kertaan (risteilyn kesto 19 yötä) ja toiseen suuntaan matkatessa kadotetaan yksi päivä (risteilyn kesto 18 yötä).

Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme Singaporessa ja Los Angelesissa. Kaikki ohjelmassa mainitut retket sisältyvät matkan hintaan. Maailman historiaa muuttanut Pearl Harbor ja kuuluisa Waikiki Beach ovat vierailukohteitamme Honolulussa. Teemme puolen päivän kiertoajelun vehreällä Mauin saarella. Ranskan Polynesiassa Tahitilla saamme ihailla Gauguinin maalauksista tutuksi tulleita värikkäitä maisemia ja kauniita ihmisiä. Bora Boralla pääsemme pulahtamaan maanpäälliseksi paratiisiksi kutsutun atollisaaren kirkkaansiniseen veteen. Uuden-Seelannin Pohjoissaarella Aucklandissa ja Bay of Islandsissa tutustumme tämän vihreän saaren historiaan ja maisemiin. Australiassa Sydneyn oopperatalo ja Harbour Bridge ovat modernin ja rennon ”aussimetropolin” kuuluisat maamerkit.

 

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

 

Matkaohjelma

5.4. - 4.5.2018 27.9. - 25.10.2018 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, torstai 5.4. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.55 suoralla lennolla Singaporeen.

Singapore
2. päivä, perjantai 6.4. Saavumme Singaporeen klo 16.40. Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Singapore – Sydney
3. päivä, lauantai 7.4. Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset ja lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 20.20 lento (Qantas) Sydneyyn, Australiaan. (A)

Sydney
4. päivä, sunnuntai 8.4. Saavumme Sydneyyn klo 6.05. Majoitumme jo aamulla 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Sydney Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). Päivällä teemme lounasristeilyn. (A, L)

Sydney
5. päivä, maanantai 9.4. Sydneyn kaupunkikuvaa hallitsevan luonnonsataman rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Teemme kaupunkikiertoajelun, jonka aikana näemme mm. Bondi Beach -uimarannan sekä The Rocksin ja Chinatownin kaupunginosat. Vierailemme myös Sydneyn kuuluisassa oopperatalossa. Loppupäivä on vapaata. Matkanjohtajamme auttaa vierailukohteiden valinnassa. (A)

Sydney
6. päivä, tiistai 10.4. Vapaapäivä, jolloin voi tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydneyn kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. Tarjolla on esim. retki Blue Mountains -vuoristoon (hinta n. 200 e sis. lounaan) tai Hunter Valleyn viinilaaksoon (hinta n. 180 e sis. lounaan). Omatoimisesti voi käydä myös Darling Harbourissa sijaitsevassa meriakvaariossa tai Tarongan eläintarhassa tutustumassa Australian eläimistöön. (A)

Sydney
7. päivä, keskiviikko 11.4. Puoliltapäivin siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen, jossa on tarjolla myöhäinen lounas. Alus irtautuu laiturista klo 18.30. (TH)

Merellä
8.–9. päivä, to–pe 12.–13.4.
Risteilemme kohti Uuden-Seelannin Pohjoissaarta. (TH)

Bay of Islands
10. päivä, lauantai 14.4.
Laivamme ankkuroituu klo 10.00 Bay of Islandsin edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Bay of Islandsin maisemaan kuuluvat valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot, puusaniaiset ja kookkaat kauripuut. Retkellämme vierailemme mm. Waitangissa, jossa maoripäälliköt allekirjoittivat Uuden-Seelannin valtion perustamissopimuksen. Lounaan nautimme viinitilalla. Klo 18.00 laiva lähtee kohti Aucklandia. (TH)

Auckland
11. päivä, sunnuntai 15.4.
Klo 7.00 saavumme Aucklandiin, ”Purjeiden kaupunkiin”, joka sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Kiertoajelulla tutustumme mm. Kelly Tarltonin meriakvaarioon sekä Aucklandin museoon. Näemme Aucklandin tunnetuimmat maamerkit Harbour Bridgen, Parnellin siirtomaatyylisen esikaupunkialueen ja Waitematan sataman. Palaamme laivalle lounasaikaan ja klo 16.00 lähdemme kohti Ranskan Polynesiaa. (TH)

Merellä
12.–14. päivä, ma–ke 16.–18.4. Ylitämme kansainvälisen päivämäärärajan lännestä itään, joten elämme saman päivän kahteen kertaan. (TH)  

Papeete, Tahiti
15. päivä, torstai 19.4.
Saavumme Tahitin pääkaupunkiin Papeeteen klo 8.00. Tahiti on tunnetuin ja suurin Ranskan Polynesian saarista. Maisemaa hallitsevat turkoosinsininen meri ja saaren keskiosan tulivuoret. Tuulenpuoleinen osa saarta on karua, metsän peittämää vuoristoa, kun taas suojan puolella on runsaasti viljelmiä ja luonto on vehreämpää. Rannat ovat enimmäkseen kivisiä tai erikoisen mustan laavahiekan peittämiä. Paul Gauguin sai inspiraation maalauksiinsa Tahitin väreistä ja hymyilevistä ihmisistä. Kokopäiväretkellä ihailemme Tahitin kaunista luontoa ja käymme Papeeten markkinoilla. Retkeen sisältyy lounas. Laiva jatkaa kohti Moorean saarta klo 23.59. (TH)

Moorea
16. päivä, perjantai 20.4. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Moorean edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Moorea on muodostunut noin 2 miljoonaa vuotta sitten. Vaikka saari sijaitsee alle 20 kilometrin etäisyydellä Tahitista, harva matkailija ”löytää” tänne. Ananasviljelmät ovat saaren tärkein tulonlähde. Puolipäiväretkellämme kierrämme Mooreaa bussilla. Belvederen näköalapaikalta voimme kirkkaalla säällä ihastella ympäröiviä maisemia. Käymme tahitilaisessa kivitemppelissä eli maraessa ja näemme yhden saaren kauneimmista kirkoista Haapitissä. Palaamme laivalle lounaalle. Laiva lähtee klo 18.00. (TH)

Bora Bora
17. päivä, lauantai 21.4.
Klo 7.00 laiva ankkuroituu Bora Boran edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Vulkaanista saarta ympäröi suojaisa koralliriutta. Valkoinen korallihiekka ja sinisen eri sävyissä välkehtivä meri on tehnyt Bora Boraa ympäröivästä laguunista yhden maailman kauneimmista. Kokopäiväretkellämme risteilemme laguunilla paikallisella aluksella. Kierrämme saaren ympäri vuoristoista maisemaa ihaillen. Voimme laskeutua veneestä vyötärön syvyiseen veteen seuraamaan uivia rauskuja. Näemme myös haita, trooppisia riuttakaloja ja koralleja. Syömme retkilounaan palmunlehvälautasilta ”motulla” eli atollisaarella. Klo 18.00 laivamme lähtee kohti Havaijia. (TH)

Merellä
18.–22. päivä, su–to 22.–26.4.
Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH)

Hilo, Havaiji
23. päivä, perjantai 27.4. Havaijin saariryhmä sijaitsee pohjoisella Tyynellämerellä noin 3600 kilometrin päässä Amerikan mantereesta. Saarten eristyneisyyden vuoksi ekosysteemi on kehittynyt omaan suuntaansa ja siellä tavataan lähes 1400 kotoperäistä kasvilajia. Saavumme Hiloon klo 7.00. Aamupäivällä aloitamme puolen päivän kiertoajelumme Havaijin saarella, joka tunnetaan myös lempinimellä ”The Big Island”, Iso saari. Laivamme lähtee kohti Mauia klo 17.00. (TH)

Lahaina, Maui
24. päivä, lauantai 28.4. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Lahainan edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Iltapäivällä teemme retken, jonka aikana näemme mm. vehreän Iao Valley -puiston ja Kaanapalin ranta-alueen. Klo 22.00 laivamme lähtee kohti Honolulua. (TH)

Honolulu, Oahu
25. päivä, sunnuntai 29.4. Aamulla risteily päättyy Havaijin osavaltion pääkaupunkiin Honoluluun. Teemme puolen päivän kiertoajelun, jonka aikana näemme myös Havaijin kuuluisimman nähtävyyden Pearl Harborin, Yhdysvaltain laivaston tukikohdan. Japanin keisarillisen laivaston lentokoneet hyökkäsivät sinne tuhoisin seurauksin 7.12.1941. Honolulussa on myös yksi maailman kuuluisimmista rannoista, Waikiki Beach. Majoitumme 2 yöksi Waikiki Beachin tuntumaan ensimmäisen luokan hotelliin. (A)

Honolulu, Oahu
25. päivä, maanantai 30.4. Vapaa-aikaa tutustua vaikka Waikiki Beachin rantaelämään. (A)

Honolulu – Los Angeles
26. päivä, tiistai 1.5. Kuljetus lentokentälle, josta klo 13.25–22.10 lento (American Airlines) Los Angelesiin. Majoitumme 2 yöksi keskeisellä paikalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan hotelliin. (A)

Los Angeles
27. päivä, keskiviikko 2.5. Los Angeles, ”enkelten kaupunki”, on yksi Yhdysvaltojen espanjalaisimmista ja samalla myös aasialaisimmista kaupungeista. Vuonna 1781 alueelle saapui 11 meksikolaista perhettä, jotka perustivat nykyään Los Angelesina tunnetun kaupungin. Kultakuumeen aikaan 1800-luvun puolivälissä alueelle muutti paljon kiinalaisia yrittäjiä: syntyi yksi USA:n suurimmista kiinalaiskaupunginosista. Kiertoajelulla näemme mm. komean musiikkikeskuksen, kaupungin ensimmäisen kadun Olvera Streetin, Santa Monican, Beverly Hillsin hulppeine taloineen sekä Hollywood-tähtien Walk of Fame -kävelykadun. Vapaa-aikaa jää myös omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. (A)

Los Angeles
28. päivä, torstai 3.5. Tänään on vielä aikaa tehdä viimeiset tuliaisostokset. Jäähyväislounaan jälkeen kuljetus lentokentälle. Lentomme (American Airlines) lähtee klo 19.40 Lontoon kautta (Finnair) Helsinkiin. (A, L)

29. päivä, perjantai, 4.5. Saavumme Helsinkiin klo 23.35.

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito  (Risteilyllä on täysihoito)

Helsinki – Los Angeles
1. päivä, torstai 27.9.
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 14.10 New Yorkin kautta (American Airlines) Los Angelesiin, jonne saavumme klo 21.25. Majoitumme 2 yöksi keskeisellä paikalla sijaitsevaan ensimmäisen luokan hotelliin.

Los Angeles
2. päivä, perjantai 28.9. Los Angeles, enkelten kaupunki, on yksi USA:n espanjalaisimmista ja aasialaisimmista kaupungeista. Vuonna 1781 alueelle saapui 11 meksikolaista perhettä, jotka perustivat nykyään Los Angelesina tunnetun kaupungin. Kultakuumeen aikaan, 1800-luvun puolivälissä, alueelle muutti paljon kiinalaisia yrittäjiä. Näin Los Angelesiin syntyi yksi USA:n suurimmista kiinalaiskaupunginosista. Kiertoajelun aikana näemme mm. komean musiikkikeskuksen, kaupungin ensimmäisen kadun Olvera Streetin, Santa Monican, Beverly Hillsin hulppeine taloineen sekä Hollywood-tähtien Walk of Fame -kävelykadun. Vapaa-aikaa jää myös omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Los Angeles – Honolulu
3. päivä, lauantai 29.9. Tänään on vielä vapaa-aikaa. Matkanjohtajamme auttaa vierailukohteiden valinnassa. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 17.00–19.50 lento (American Airlines) Honoluluun. Majoitumme 2 yöksi Waikiki Beachin tuntumaan ensimmäisen luokan hotelliin. (A)

Honolulu, Oahu
4. päivä, sunnuntai 30.9. Teemme puolen päivän kiertoajelun, jonka aikana näemme myös Havaijin kuuluisimman nähtävyyden Pearl Harborin, Yhdysvaltain laivaston tukikohdan, jonne Japanin keisarillisen laivaston lentokoneet hyökkäsivät 7.12.1941. Honolulussa on myös yksi maailman kuuluisimmista rannoista, Waikiki Beach. (A)

Honolulu, Oahu
5. päivä, maanantai 1.10. Puoliltapäivin siirrymme risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen, jossa on tarjolla myöhäinen lounas. Alus irtautuu laiturista ennen puoltayötä. (TH)

Lahaina, Maui
6. päivä, tiistai 2.10. Havaijin saariryhmä sijaitsee pohjoisella Tyynellämerellä n. 3600 kilometrin päässä Amerikan mantereesta. Saarten eristyneisyyden vuoksi ekosysteemi on kehittynyt omaan suuntaansa ja siellä tavataan 1400 kotoperäistä kasvilajia. Klo 8.00 laiva ankkuroituu Lahainan edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Kaikki Havaijin saaret ovat erilaisia. Teemme puolen päivän retken, jolla näemme mm. vehreän Iao Valley -puiston ja Kaanapalin ranta-alueen. Klo 18.00 laivamme lähtee kohti Ranskan Polynesiaa. (TH)

Merellä
7.–11. päivä, ke–su 3.10.–7.10.
Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH)

Papeete, Tahiti
12. päivä, maanantai 8.10. Saavumme Tahitin pääkaupunkiin Papeeteen klo 8.00. Tahiti on tunnetuin ja suurin Ranskan Polynesian saarista. Maisemaa hallitsevat turkoosinsininen meri ja saaren keskiosan tulivuoret. Tuulenpuoleinen osa saarta on karua, metsän peittämää vuoristoa, kun taas suojan puolella on runsaasti viljelmiä ja luonto on vehreämpää. Rannat ovat enimmäkseen kivisiä tai erikoisen mustan laavahiekan peittämiä. Paul Gauguin sai inspiraatiota maalauksiinsa nimenomaan Tahitin väreistä ja hymyilevistä ihmisistä. Kokopäiväretkellämme ihailemme Tahitin kaunista luontoa ja käymme Papeeten markkinoilla. Retkeen sisältyy lounas. Matka jatkuu kohti Bora Boraa klo 21.00. (TH)

Bora Bora
13. päivä, tiistai 9.10. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Bora Boran edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Vulkaanista saarta ympäröi suojaisa koralliriutta. Valkoinen korallihiekka ja sinisen eri sävyissä välkehtivä meri on tehnyt Bora Boraa ympäröivästä laguunista yhden maailman kauneimmista. Kokopäiväretkellämme risteilemme laguunilla paikallisella aluksella. Kierrämme saaren ympäri vuoristoista maisemaa ihaillen. Voimme laskeutua veneestä vyötärön syvyiseen veteen seuraamaan uivia rauskuja. Näemme myös haita, trooppisia riuttakaloja ja koralleja. Syömme retkilounaan palmunlehvälautasilta ”motulla” eli atollisaarella. Klo 18.00 laivamme lähtee Mooreaa. (TH)

Moorea
14. päivä, keskiviikko 10.10. Klo 7.00 laiva ankkuroituu Moorean edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Moorea on muodostunut noin 2 miljoonaa vuotta sitten. Ananasviljelmät ovat saaren tärkein tulonlähde. Puolipäiväretkellämme kierrämme Mooreaa bussilla. Belvederen näköalapaikalta voimme kirkkaalla säällä ihastella ympäröiviä maisemia. Käymme tahitilaisessa kivitemppelissä eli maraessa ja näemme yhden saaren kauneimmista kirkoista Haapitissä. Palaamme laivalle lounaalle. Laiva lähtee klo 17.00. (TH)

Merellä
15.–18. päivä, to–ma 11.–15.10. Risteilemme kohti Uuden-Seelannin Pohjoissaarta. Matkalla ylitämme kansainvälisen päivämäärärajan idästä länteen, joten menetämme yhden kokonaisen vuorokauden. (TH)

Auckland
19. päivä, tiistai 16.10.
Saavumme Aucklandiin klo 10.00. Auckland, ”Purjeiden kaupunki”, sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Iltapäivän kiertoajelulla tutustumme mm. Kelly Tarltonin meriakvaarioon sekä Aucklandin museoon. Näemme Aucklandin tunnetuimmat maamerkit, kuten Harbour Bridgen, Parnellin siirtomaatyylisen esikaupunkialueen ja Waitematan sataman. Klo 18.00 lähdemme kohti Bay of Islandsia. (TH)

Bay of Islands
20. päivä, keskiviikko 17.10.
Laivamme ankkuroituu aamulla klo 7.00 Bay of Islandsin edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Bay of Islandsin maisemaan kuuluvat valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot, puusaniaiset ja kookkaat kauripuut. Kokopäiväretkellämme vierailemme mm. Waitangissa, jossa maoripäälliköt allekirjoittivat Uuden-Seelannin valtion perustamissopimuksen. Kerikerin pikkukaupungin ylpeys on maan vanhin eurooppalainen rakennus, Kemp House. Lounas paikallisella viinitilalla. Klo 18.00 laiva lähtee kohti Australiaa. (TH)

Merellä
21.–22. päivä, to–pe 18.–19.10. Meripäivien aikana on mukava rentoutua ja nauttia meri-ilmasta sekä laivan palveluista. (TH)

Sydney
23. päivä, lauantai 20.10.
Risteilymme päättyy Sydneyyn klo 6.30. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva rakennus on Sydneyn ja koko Australian symboli. Majoitumme 3 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A)

Sydney
24. päivä, sunnuntai 21.10. Vapaapäivä, jolloin voi halutessaan tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön omatoimisesti. Sydney on kaupunki, jonka kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa. Matkanjohtaja auttaa myös retkikohteiden valinnassa. Tarjolla on esim. retki Blue Mountains -vuoristoon (hinta n. 200 e sis. lounaan) tai Hunter Valleyn viinilaaksoon (hinta n. 180 e sis. lounaan). Omatoimisesti voi käydä myös Darling Harbourissa sijaitsevassa meriakvaariossa tai Tarongan eläintarhassa tutustumassa Australian eläimistöön. (A)

Sydney
25. päivä, maanantai 22.10. Vapaa-aikaa. Illalla päivällisristeily. (A, P)

Sydney – Singapore
26. päivä, tiistai 23.10.
Klo 11.25–16.50 lento (Qantas) Singaporeen. Majoitumme ensimmäisen luokan Conrad Centennial -hotelliin (★★★★★). (A, P)

Singapore
27. päivä, keskiviikko 24.10. Singapore on aasialaisen tehokkuuden ja toimivuuden näyteikkuna. Ikivanhan merireitin varrella sijaitsevan kaupunkivaltion asukkaat edustavat laajaa etnistä kirjoa. Hyvin hoidetut, ympäri vuoden kukkivat puistoalueet, tyylikkäät ostoskeskukset ja lukuisat maailman eri keittiöiden herkkuja tarjoavat ravintolat ovat Singaporen taattuja tavaramerkkejä. Teemme puolen päivän kaupunkikiertoajelun. Jäähyväispäivällinen. Klo 23.55 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A, P)

28. päivä, torstai 25.10. Saavumme Helsinkiin klo 6.35.

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Tälle matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on keväällä 4.080 e ja syksyllä 4.260 e. Yhden hengen hytistä maksettaessa myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (keväällä  224 e, syksyllä 231 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Australiaan tarvitaan viisumi ja USA:han sähköinen matkustuslupa (ESTA), jotka Olympia hankkii puolestanne. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olette vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitsette tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olette matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillanne tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudutte hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Tyynenmeren-risteily: Vinkkejä ja suosituksia

Risteilemme eri puolilla maailman valtameriä yksilölliseen palveluun panostavilla Celebrity Cruises -varustamon laivoilla. Näillä keskisuurilla aluksilla riittää monipuolista ohjelmaa ja erilaista tekemistä jokaiseksi päiväksi pidemmilläkin risteilyillä. Ravintoloita ja kahviloitakin on sen verran paljon, että viikon risteilyllä tuskin ehtii kaikkia edes kokeilemaan. Alusten kylpylöistä ja niiden hemmotteluhoidoista vastaa Canyon Ranch, yksi maailman johtavista hyvinvoinnin tuotemerkeistä. Herkkuaterioiden mukanaan tuomat mahdolliset ylimääräiset kalorit voi helposti polttaa hyvin varustellussa kuntosalissa. Kun kaikkeen tähän yhdistetään vielä viihtyisät hytit, ystävällinen palvelu ja mielenkiintoiset reitit, niin täydellinen risteilykokemus on valmis.

Olemme sisällyttäneet risteilymatkojemme ohjelmiin vaihtelevan määrän erilaisia palveluita, joista tarkemmat tiedot löytyvät matkaohjelmien yhteydestä.

Tässä yleisiä vihjeitä koskien Celebrity Cruises -risteilyjä.

Nimitietojen oikeellisuus
Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustatte. Tarkistakaa nimenne oikeellisuus heti laskun saatuanne ja ilmoittakaa mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Mitä mukaan
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Karibialla, Havaijilla sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Iltaisin pukeudutaan kuitenkin asiallisesti. Laivoilla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä.

Ruokailut
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olympian risteilyillä olemme sisällyttäneet nämä juomarahat jo matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälä on avoinna vain laivan ollessa merellä ja sen hinnat ovat suomalaisittain kohtuulliset. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivoilla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri. Useimmilla laivoilla on myös leikkaussali.

Päiväohjelmat
Laivan päiväohjelmasta selviää ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden aukioloaikojen lisäksi myös tapahtumien aikataulu. Tarjolla on ohjelmaa tanssikursseista ja kukkien asettelusta erilaisiin kilpailuihin ja upeisiin musiikkiesityksiin. Suurin osa aktiviteeteista on ilmaisia. Matkanjohtajamme kääntää koosteen päiväohjelmasta suomeksi.

Pukeutuminen
Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Celebrity Cruises päivitti pukeutumiskoodinsa marraskuussa 2015. Jatkossa päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Tupakointi
Celebrityn laivoilla tupakointi on kielletty kokonaan sisätiloissa ja hyttien parvekkeilla. Tupakointi on sallittua ainoastaan siihen varatuilla alueilla ulkotiloissa.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Tietopaketti
Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee useissa kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Matkaohjelmasta näette, mitkä retket kuuluvat matkanne hintaan. Useimmille lisämaksullisille retkille tulee ilmoittautua jo ennen matkaa. Nämä retkiohjelmat ovat nähtävissä nettisivuillamme noin 3 kuukautta ennen matkan alkua, jolloin myös postitamme ne matkalle ilmoittautuneille. Sen lisäksi voitte osallistua myös varustamon kansainvälisille retkille. Näitä retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com

Tällaisia tilauksia varten tarvitsette varauskoodin, jonka voitte tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Kaikki Olympian risteilyt

Voit olla kiinnostunut myös näistä