Merileguaanit-Galapagossaaret-Olympia-Kaukomatkat

Luontomatka Ecuadoriin ja risteily Galápagossaarilla

- Amazonin sademetsistä Galápagossaarille
14
päivää

Luontomatka Ecuadorin pilvimetsiin, Amazonin sademetsään Napojoen rannalle sekä upea risteily Galápagossaarilla. Näet kolibrit, papukaijat ja sadat muut lintulajit ja majoitut Amazonin viidakkolodgessa. Liikumme köysiradalla, kävellen ja kanooteilla, Galápagossaarilla snorklaamme, uimme ja nautimme risteilyaluksemme mukavuuksista.

Monipuolinen luontomatka Ecuadoriin ja Galápagossaarille

Matkareitti
Quito
2 yötä
Mindo (pilvimetsä)
retki
Amazonin sademetsä
3 yötä
Quito
2 yötä
Risteily Galápagossaarilla
4 yötä
Guayaquil
2 yötä

Ecuador tarjoaa luontomatkailijalle paljon monipuolista ja ainutlaatuista nähtävää suhteellisen pienellä maantieteellisellä alueella. Maa on saanut nimensä pääkaupungin Quiton pohjoispuolella sijaitsevan ekvaattorin eli päiväntasaajan mukaan. Mahtavat Andit ja vaihteleva, koskematon luonto eksoottisine eläimineen ja lintuineen sekä tietysti Galápagossaaret ovat Ecuadorin matkailuvaltteja.

Vain parin tunnin bussimatkan päässä Quitosta levittäytyvät Mindo-Nambillon subtrooppiset pilvimetsät, joihin tutustumme sekä kävellen että köysiradan kyydissä.

Ecuadorin Amazonin alue hämmästyttää ja ihastuttaa lajirunsaudellaan ja kauneudellaan

Majoitumme viidakossa, tiettömien taipalaiden takana ainutlaatuisessa La Selva Jungle Ecolodge -viidakkolodgessa ja tutustumme päiväretkillä viidakon ja jokivarren elämään, eläimiin ja kasveihin kävellen ja kanooteilla liikkuen.

Luontomatkamme huipentuu risteilyyn Galápagossaarilla

Galápagossaarten ainutlaatuinen eläinmaailma innoitti Charles Darwinia kehittämään kuuluisan teoriansa lajien synnystä. Saaret sijaitsevat Tyynellämerellä Ecuadorin edustalla 970 kilometrin päässä mantereesta. Saaria on yhteensä 18, joista suurin osa on asumattomia. Galápagossaaret eivät ole olleet yhteydessä mantereeseen, joten ainutlaatuinen eliömaailma on kehittynyt rauhassa omaan suuntaansa. Näyttävimpiä eläimiä ovat jättiläiskilpikonnat, leguaanit, merileijonat ja lukemattomat eri lintulajit. Galápagos on ehdottomasti yksi Unescon maailmanperintöluettelon kirkkaimmista tähdistä.

Galápagossaarilla risteilemme kansallispuiston olosuhteisiin suunniteltuun M/Y Isabela II -laivalla. Galapagoksella on muuttuvien merivirtauksien ja tuulien vuoksi kaksi eri kautta, jotka vaikuttavat kasvi- ja eläinkuntaan: lämmin ja kostea kausi tammi-kesäkuussa sekä kuiva ja viileä kausi heinä-joulukuussa. Matkamme osuu tällä kertaa viileään kauteen, jolloin etenkin merielämä on runsasta. 

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa/hyteissä, risteilyllä ja Amazonilla täysihoito, muina päivinä puolihoito, kansallispuistomaksut, kuljetukset ja retket sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h majoituksesta alk. 850 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Huom. Matkalla on hyvin rajoitettu saatavuus, joten suosittelemme varaamaan matkan heti varmistaaksesi osallistumisesi matkalle.   

Matkaohjelma

20.11. – 4.12.2023

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (risteilyllä ja Amazonilla täysihoito, muuten puolihoito) 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! Matkan paluupäivä muuttunut. Lentoyhteyden vuoksi matkan lopuksi nyt kaksi yötä Guayaquilissa ja paluu Helsinkiin maanantaina, 4.12. Muutos huomioitu ohjelmassa ja ilmoitettu matkan jo varanneille 12.6.23.

Lento kohteeseen
Helsinki – Quito

1. päivä, maanantai 20.11. Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Quitoon, jonne saavumme klo 16.15. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Swissotel-hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Köysirata Mindo-Nambillon pilvimetsät Ecuador
Mindo

2. päivä, tiistai 21.11. Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle noin 2 tunnin bussimatkan päässä sijaitsevaan Mindoon. Mindo sijaitsee subtrooppisella vyöhykkeellä Quitoa huomattavasti alempana ja ilmasto on täällä siksi pääkaupunkia lämpimämpi ja kosteampi. Aluetta ympäröivät Mindo-Nambillon pilvimetsät muodostavat ainutlaatuisen ekologisen alueen, jossa luonnon biologinen monimuotoisuus on maailman korkeimpia. Pelkästään eri lintulajeja lasketaan täällä elävän 500. Vierailemme perhostilalla tutustumassa Ecuadorin perhosten monimuotoisuuteen. Pääsemme myös tarkkailemaan nopeasti kiitäviä eri kolibrilajeja askareissaan.
Nousemme köysiradalla metsän latvuston yläpuolelle ihailemaan pilvimetsän rehevää kasvillisuutta ja upeita maisemia ja teemme noin tunnin kävelyn metsän kasvistoon ja eliöstöön tutustuen. Ennen paluuta Quitoon vierailemme vielä kaakaopuodissa. Kuulemme tämän Ecuadorille tärkeän vientituotteen kasvatuksesta ja matkasta kaakaosta suklaaksi ja toki myös pääsemme maistelemaan paikan omaa suklaata. (A, L)

Amazonin viidakkoa Ecuador
Quito – Amazonin sademetsä

3.–5. päivä, ke–pe 22.–24.11. Aamiaisen jälkeen lennämme Ecuadorin itäisten Andien yli Cocan viidakkokaupunkiin. Nousemme moottorikanoottiin ja matkaamme parisen tuntia Napojokea alavirtaan. Matka kuluu leppoisasti joenvarren elämää ja viidakkomaisemia katsellessa. Syömme matkalla retkilounaan. Pysähdymme jokisatamaan, josta kävelemme lyhyen matkan sademetsän läpi Garzacochan laguunille, josta meidät kuljetetaan soutukanooteilla laguunin halki La Selva Jungle Ecolodge -viidakkolodgeen. Majoitumme 3 yöksi mökkeihin, joissa on kylpyhuone, kuuma vesi, sähköt, kattotuuletin ja hyttysverkot. La Selva sijaitsee aivan Yasunín kansallispuiston laidalla, joka on biodiversiteetiltään yksi maailman rikkaimmista alueista. Nimi Yasuní tarkoittaa paikallisella intiaanikielellä ”pyhää maata” ja symboloi Maan yltäkylläistä elämää. Nimi pitää varsin hyvin paikkansa, sillä alueella tavataan kolmannes koko Amazonin nisäkäslajeista, 106 matelijalajia, 610 eri lintu- ja yli 4000 kasvilajia.

Torstaina ja perjantaina teemme paikallisen oppaan johdolla retkiä kävellen ja kanooteilla tutustuaksemme Amazonin kasveihin ja eläimiin (säävaraus). Näemme mm. savikot, jonne arat ja monet muut papukaijalajit tulevat syömään savea, josta ne saavat tarvitsemiaan mineraaleja. Tutustumme sademetsän eläimistöön 38 metriä korkeasta tiheän lehvästön yläpuolelle kurkottavasta näköalatornista ja vierailemme paikallisen Kichua-heimon parissa.
(3xA, 2xL, 1xRL, 3xP)

Mitad-del-Mundo-paivantasaajalla-Quito
Amazonin sademetsä – Quito

6. päivä, lauantai 25.11. Varhaisen aamiaisen jälkeen palaamme tuttua reittiä Napojokea pitkin Cocaan, josta lennämme päivällä Quitoon. Laskeuduttuamme käymme kaupungin ulkopuolella katsomassa päiväntasaajalla sijaitsevaa Mitad del Mundo -monumenttia. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme 2 yöksi jo tuttuun Swissotel-hotelliin ja syömme päivällisen. (A, P)

Aukio vanhassa kaupungissa Quito Ecuador
Quito

7. päivä, sunnuntai 26.11. Lähes kahden miljoonan asukkaan Quito sijaitsee noin 2850 metrin korkeudessa lähellä päiväntasaajaa, Pinchincha-tulivuoren juurella. Nousemme aluksi köysiradalla Quiton yläpuolelle liki 4 km:n korkeuteen ihailemaan maisemia kaupunkiin ja Pinchinca-tulivuorelle. Teemme ylhäällä pienen maisemakävelyn. Sää ylhäällä on monesti tuulinen ja paljon keskustaa viileämpi. Lounaan jälkeen iltapäivällä tutustumme Quiton vanhaan keskustaan kiertoajelulla. Vanhankaupungin historiallinen arvo on tunnustettu myös Unescossa, joka nimesi sen maailman kulttuuriperintökohteeksi vuonna 1978. (A, L)

Leikkisat-merileijonat-Galapagossaaret-Olympia
Risteily Galápagossaarilla

8.–12. päivä, ma–pe 27.11. – 1.12. Maanantaiaamuna kuljetus Quiton lentokentälle, josta lennämme Baltraan Galápagossaarille ja iltapäivällä nousemme kansallispuiston olosuhteisiin suunniteltuun M/Y Isabela II -laivaan. Laivan tunnelmaa voisi kuvailla intiimiksi, sillä hyttejä laivassa on yhteensä vain 20. Risteilyllä nautimme täysihoidosta.

Huom. Alla oleva risteilykuvaus on viitteellinen. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

 

Maanantaina laskeuduttuamme Baltran lentokenttäsaarelle ylitämme kapean Itabacan salmen lautalla naapurisaari Santa Cruzille. Noin 30 minuutin bussimatka vie meidät Santa Cruzin ylämaalle, joka on muuta saarta kosteampaa ja rehevämpää seutua. Lounaan jälkeen käymme jättiläiskilpikonnien suojelualueella tutustumassa uhanalaiseen galápagoksenjättiläiskilpikonnaan ja sen elintapoihin. Retken päätteeksi lyhyt bussimatka saaren etelärannalla sijaitsevaan saaren pääkaupunkiin Puerto Ayoraan, jossa nousemme laivaan. (A, L, P) 

 

Tiistaina olemme jo Santiago-nimisellä naapurisaarella, jossa pysähdymme kahdessa kohteessa. Puerto Egasin kautta rahdattiin sisämaasta saatavaa suolaa ennen alueen julistamista osaksi kansallispuistoa. Tämä on yksi harvoista paikoista, joissa galápagosinhylkeen näkeminen on mahdollista. Iltapäivän pikkukävelyllä tutustumme Santiagon itäpuolella sijaitsevaan Chinese Hatin (Sombrero Chino) pikkusaareen. Saaren puolikuun muotoisella valkohiekkaisella rannalla on erinomaiset uinti- ja snorklausmahdollisuudet. Snorklatessa saattaa täällä törmätä vaarattomaan riuttahaihin tai galápagosinpingviiniin (A, L, P) 

 

Keskiviikon kohteemme, Genovesa-saari, on itse asiassa vanha tulivuoren huippu, jonka kraatterin romahtaneen eteläreunan kautta pääsee suojaiseen luonnonsatamaan. Saaren linnusto on runsas ja hauskannäköiset punajalkasuulat ovat yleisiä. Snorklaajat voivat ihastella värikkäitä kalalajeja eivätkä vasarahaitkaan ole harvinaisia. Nousemme myös vanhoille laavakentille melko hankalaa, Prinssi Philipin askelmiksi kutsuttua reittiä pitkin. Ylänkö on fregattilintujen, suulien ja galápagosinkeijujen valtakuntaa. Suopöllön havaitseminen sen sijaan on haastavaa, ellei se itse satu hyökkäämään väijyksistä kohti jotain ohikiitävää saalislintua. (A, L, P) 

 

Torstaina rantaudumme Santa Fe -saaren valkohiekkaiselle rannalle, jota asuttavat merileijonayhdyskunnat. Santa Fellä on pienellä onnella mahdollisuus bongata saarilla kovasti harvinaistuneen galápagosinhiirihaukan ja saarelle endeemisen maaleguaanin. Iltapäivällä saavumme South Plaza -saaren edustalle. South Plaza syntyi aikoinaan merenpohjan laavavirran työntyessä veden pinnan yläpuolelle. Sekä maanpäällinen että vedenalainen eläinmaailma ovat täällä runsasta. Saarella elää merileijonia, sekä maa- ja merileguaaneja suuri joukko eri lintulajeja. (A, L, P)

 

Perjantaina Aamiaisen jälkeen kuljetus Baltran lentokentälle ja vajaa 2 tunnin lento mantereelle Ecuadorin suurimpaan kaupunkiin, Guayaquiliin. Majoitumme keskusta-alueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Wyndham Guayaquil -hotelliin (★★★★★). Päivällinen. (A, P)  

Siirtomaavallan aikaisia rakennuksia Guayaquil Ecuador
Guayaquil

13.-14. päivä, la–su 2.–3.12. Guayasjoen varrella sijaitsevassa Guayaquilissa on varjoisia aukioita, siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja miellyttävä, joenrantaa myötäilevä Malecón-rantabulevardi. Lauantaina sinulla on koko päivä aikaa tutusta kaupunkiin omatoimisesti. Illalla jäähyväispäivällinen hotellissa. Sunnuntaina tutustumme kaupunkiin yhdessä lounaan jälkeisellä kiertoajelulla. Myöhemmin iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta lentomme (KLM) lähtee klo 20.05 kohti Amsterdamia. (2xA, 1xL, 1xP)

lento

15. päivä, maanantai 4.12. Saavumme Amsterdamiin klo 13.20. Jatkolentomme lähtee klo 20.35 ja perille Helsinkiin saavumme klo 23.55.

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten (hotellien) sivujen sisällöstä tai ylläpidosta.

Amazonin osuudella lodgessa puhelinten ja kameroiden lataaminen onnistuu mutta sähköä/lämmintä vettä ei välttämättä ole ympäri vuorokauden saatavilla. Wc ja suihku kaikissa huoneissa. Wifin toimivuutta ei voida taata Amazonilla/Galapagossaarilla.

Swissotel, Quito

Ensimmäisen luokan hotelli kaupungin keskustassa. Tilavat ilmastoidut huoneet, ilmainen wifi. Ravintolat, baari, kuntosali ja uima-allas löytyvät hotellista.

La Selva Jungle Ecolodge, Yasuni kansallispuisto

Napojoen pohjoisrannalla Amazonin viidakossa sijaitseva ecolodge. Vaatimattomissa mutta tilavissa huoneissa oma terassi, suihku&wc, kattotuuletin, yleisissä tiloissa ilmainen wifi. Baari ja ravintola.

M/Y Isabela II, risteily Galapagossaarilla

Pieni, Galapagoksen risteilyyn suunniteltu alus, jolla vain 20 hyttiä. Pienet (13m2) hytit hytit keskimmäisellä kannella. Laivalla ravintola, baari, poreallas, aurinkokansi ja pieni kuntosalikin.

Wyndham Guayaquil , Guayaquil

Kaupungin keskusta-alueella sijaitseva ensimmäisen luokan hotelli. Ilmastoidut, tilavat huoneet ja ilmainen wifi.
Näytä kaikki hotellit

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Luontomatka Ecuadoriin ja risteily Galápagossaarilla
 • reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen Classic-hyteissä 
 • puolihoito, sademetsä-osuudella ja risteilyllä täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen 
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa 
 • Galápagosin kansallispuistomaksut
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 420 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Luontomatka Ecuadoriin ja risteily Galápagossaarilla

Yhden hengen huoneita/standard-hyttejä saatavissa hyvin rajoitetusti.
Yksin matkustavan edellytetään varaavan 1h hengen huone/hytti.
Risteilyosuudella 1h Standard-hytti, lisämaksu 850 € tai 2h Classic-hytti yhden henkilön käyttöön, kahdella erillisellä vuoteella, lisämaksu 4 560 €.

Matkan perushinta 2h Classic-hytissä (2 erillistä vuodetta) tai 2h Classic Family-hytissä (parivuode)

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä. Passikopion voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen passi(at)olympia.fi tai Omaloman kautta. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Huom. Oleskelu korkealla vuoristossa (Quito n. 2850 m) ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksesi kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarjoitteisille. Ryhmän minimikoko 13.

Suosittelemme keltakuumerokotusta ja hyttyskarkotetta. Pieni malarian riski alle 1500 m:n korkeudessa. Malarian lääke-ehkäisyä ei tarvita, mutta on tärkeä suojautua hyvin hyttysiltä.

Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin. 

Pidätämme oikeuden muuttaa tarvittaessa matka- ja risteilyohjelmaa viranomaisten, Galápagosin kansallispuiston johdon, risteilyjärjestäjän tai La Selva Jungle Ecolodgen johdon antamien määräysten ja ohjeiden vuoksi. Risteilyn ohjelmaan ja kohteisiin sekä La Selva Jungle Lodgen retkiohjelmaan voivat vaikuttaa sääolosuhteet, kausivaihtelut, turvallisuustekijät ym. vastaavat seikat.  

Maksuehdot: Ennakkomaksu 650 €. Loppumaksu erääntyy 78 vrk ennen lähtöä. Kehotamme matkustajia ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan myös sen peruutusturvakohdan.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Peruutusajankohta                       Peruutuskulut

 • viim. 121 vrk ennen matkaa          150 €
 • 120–92 vrk ennen matkaa            450 €
 • 91–78 vrk ennen matkaa              650 €
 • 77–47 vrk ennen matkaa           6 200 €
 • 46–35 vrk ennen matkaa           7 500 €
 • 35–21 vrk ennen matkaa           8 800 €
 • alle 21 vrk ennen matkaa          95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 28.12.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
14 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää luontomatkasta Ecuadoriin ja Galápagossaarten-risteilystä

Osa Galápagoksen-risteilyn kävelyreiteistä on epätasaisessa, jopa vaikeassa maastossa. Myös rantautumiset kumiveneestä retkikohteisiin ja nousu takaisin laivaan voivat olla hankalia voimakkaan merenkäynnin vuoksi. Viidakko-osuudella käytetään kanoottia ja rantautumiset voivat myös tällöin olla joskus hankalia. La Selva Jungle Ecolodge tarjoaa retkille kumisaappaat ja sadeviitan. Mindon päiväretken metsäkävely voi olla joko ala- tai ylämäkeen. Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme osallistujilta hyvää liikuntakykyä.

Huom. Oleskelu korkealla vuoristossa (Quito n. 2850 m) ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksesi kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. 

La Selva Jungle Ecolodgen huoneissa on joko 1 iso vuode tai 2 erillistä vuodetta. Vuodetyyppiä ei taata etukäteen.  
Risteilyllä vaihtoehtoina on Classic-hytti (erilliset vuoteet) tai Classic Family -hytti (parivuode), molempia rajoitetusti.

Ecuadoriin suosittelemme ottamaan mukaan USA:n dollareita koska se on myös Ecuadorin valuutta, kolikot ovat kuitenkin erilaisia. Ecuadorin valtakieli on espanja.

Sekä Galapagossaaret että Quito kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.
City of Quito
Galapagos Islands