Uusi-ja-vanha-Cartagena-Kolumbia

Panama ja Kolumbia

- kiertomatka, jolla näet Panaman kanavan ja Kolumbian parhaat palat
12
päivää
alk. 3 990 €/hlö
Asiakasarviot

Panaman kanava, Bogotá, Villa de Leyvan ja Cartagenan tärkeimmät nähtävyydet Panaman ja Kolumbian kiertomatkalla. Tutustut myös kahvinviljelyyn ja konkistadorien vuosisataiseen perintöön

Näet Panaman kanavan ja Kolumbian tärkeimmät nähtävyydet

Matkareitti
Panama City
2 yötä
Panaman kanava
retki
Bogotá
3 yötä
Zipaquirá
retki
Villa de Levya
2 yötä
Cartagena de Indias
3 yötä

Aloitamme kiertomatkan Panama Citystä, joka on poikkeuksellinen latinokaupunki, koska sen siluetin piirtävät kymmenet modernit pilvenpiirtäjät. Maan kuuluisin nähtävyys on legendaarinen valtameret toisiinsa yhdistävä Panaman kanava, joka sijaitsee Amerikan mantereen kapeimmassa kohdassa. Tutustumme kaupunkikierroksellamme myös Panama Cityn värikkääseen eri tyylisuuntia edustavaan vanhaankaupunkiin, ”Casco Viejoon”.

Mirafloresin suluilla voimme seurata laivojen kulkua Panaman kanavassa

Monet pitävät Kolumbiaa Etelä-Amerikan maista kauneimpana ja mielenkiintoisimpana. Maan pääkaupunki Bogotá on sykkivä, 8 miljoonan asukkaan kansainvälinen metropoli. Sen tunnetuin nähtävyys lienee häikäisevä kultamuseo mittaamattoman arvokkaine esineineen. ”Café de Colombia” on käsite, jonka tuntevat kaikki aromikkaan kahvin ystävät. Tutustumme kahvinviljelyyn ja valmistukseen sekä nautimme pehmeää Kolumbian tintoa, mustaa kahvia. Zipaquirán maanalaisessa kaivoksessa pääsemme ihailemaan kaivosmiesten louhimaa valtavaa suolakatedraalia. Villa de Leyvan pikkukaupungissa siirtomaa-ajan perintö on vahvasti läsnä. Yksi matkamme kohokohdista on Unescon suojelukohde Cartagena de Indias, jonka muurien ympäröimä romanttinen vanhakaupunki ja väkevät linnoitukset viittaavat vahvasti espanjalaisten konkistadorien vuosisataiseen perintöön.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hinta sisältää lennot, majoituksen 2h huoneessa, paljon aterioita, ohjelman mukaiset retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen, verot ym viranomaismaksut ja paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 780 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

25.11. - 6.12.2021

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä puolihoito)

Helsinki – Panama City

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (KLM) klo 7.00 Amsterdamin kautta (KLM) Panama Cityyn, jonne saavumme klo 16.25. Majoitumme 2 yöksi kaupungin uuden keskustan alueelle ensimmäisen luokan InterContinental Miramar -hotelliin (★★★★★) ja syömme päivällisen. (P)  

Panama City

2. päivä, perjantai  Espanjalaiset perustivat Panama Cityn vuonna 1519. Kaupungin vanhan osan eli ”Casco Viejon” arkkitehtuuri, joka on sekoitus karibialaista, ranskalaista sekä siirtomaa-ajan tyyliä ja Art Decoa, kuvastaa hyvin maan monikansallista kulttuurikirjoa. Unescon suojelema historiallinen osa on vastakohta kaupungin liikekeskustan pilvenpiirtäjille. Vain lyhyen ajomatkan päässä on vuonna 1914 liikenteelle avattu Panaman kanava, joka on valtiolle merkittävä tulonlähde. Kanava on 82 kilometriä pitkä ja se yhdistää Tyynenmeren ja Atlantin toisiinsa. Kanava oli jo käymässä pieneksi ns. Post Panamax -laivoille, joten vuosina 2007–2016 toteutettiin kanavan mittava laajennushanke. Tutustumme kaupunkiin puolen päivän kiertoajelulla. Käymme myös kanavan Tyynenmeren puoleisilla Mirafloresin suluilla opastuskeskuksessa, jossa saamme hyvän käsityksen kanavan toiminnasta ja sen historiasta. Iltapäivällä vapaa-aikaa. (A, L)

Panama City – Bogotá

3. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lennämme noin 1,5 tunnissa Kolumbian pääkaupunkiin Bogotáan. Majoitumme 3 yöksi kaupungin uuden keskustan alueelle hyvään keskitason Morrison 114 -hotelliin (★★★★). Päivällisen syömme hotellissa. (A, P)

Bogotá

4. päivä, sunnuntai ”Bogotá, 2650 metriä lähempänä tähtiä”, kuuluu kaupungin motto. Päiväntasaajan läheisyydestä huolimatta pääkaupungin korkeus merenpinnasta viilentää ilmastoa miellyttävästi. Eri kuukausien keskilämpötilat poikkeavat toisistaan varsin vähän. Monien Latinalaisen Amerikan suurkaupunkien tapaan myös Bogotássa kaupunginosien erot ovat suuret. Aivan keskustassa on Candelaria eli historiallinen kaupunginosa, kun taas pohjoispuolella sijaitsee vauraampi alue monine ravintoloineen ja merkkiliikkeineen. Kaupungissa on hyvin toimiva julkinen liikenne, jonka ylpeyden aihe on laaja omia kaistojaan käyttävä TransMilenio-bussiverkosto. Kultamuseo on varmasti jokaisen matkailijan nähtävyyslistan kärjessä. Sitä pidetään jopa koko Etelä-Amerikan parhaana museona 35 000 kultaesineen kokoelmineen. Paloquemaon tuoretorin kattavassa tarjonnassa on hämmästyttävä valikoima hedelmiä, vihanneksia, lihaa, kalaa ja kaikkea muuta mahdollista. Bogotán laajuudesta saa hyvän kokonaiskuvan Monserrate-kukkulalta, joka kohoaa noin 500 metriä kaupungin yläpuolelle. Tutustumme kultamuseoon ja muihin kaupungin nähtävyyksiin kokopäiväretkellä. (A, L)

Bogotá

5. päivä, maanantai Kolumbia on yksi maailman suurimmista kahvintuottajista ja me suomalaiset maailman ylivoimaisesti kovimpia kahvinjuojia. Lähdemme kokopäiväretkelle Bogotáa ympäröivälle maaseudulle tutustumaan tarkemmin meille niin kovin rakkaaseen kahviin ja samalla yhteen Kolumbian tärkeimmistä vientituotteista. Ystävälliset ihmiset, kahvitilat, pikkukylät ja kumpuilevat vehreät maisemat ovat Kolumbiaa aidoimmillaan. Tutustumme päivän aikana kahvinvalmistuksen saloihin aina kahviviljelmiltä valmiiseen kahvikupilliseen ja tietysti myös maistelemme pehmeää aitoa Kolumbian tintoa, mustaa kahvia. Syömme retken aikana myös maalaislounaan. (A, L)

Bogotá – Zipaquirá – Villa de Leyva

6. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti siirtomaatyylistä Villa de Leyvan kaupunkia. Aluksi pysähdymme kuitenkin Zipaquirássa, jossa tutustumme maanalaiseen suolakatedraaliin. Jo 500-luvulla ennen ajanlaskumme alkua esikolumbialainen muisca-kulttuuri hyödynsi alueen vuorisuolaesiintymää. Vuosisatojen kuluessa ja tunneleiden laajetessa kaivostyöläiset rakensivat sisälle pyhäkön, jossa he rukoilivat korkeimman suojelusta vaaralliseen työhönsä. Nykyisin kaivoksessa on kaksikin katedraalia, vanha ja uusi. Pistäydymme lounaalla viljelijäperheen kodissa ja samalla kuulemme heidän elämästään ylängöllä. Täällä pääsemme myös kokeilemaan Kolumbiassa suosittua perinteistä tejo-peliä yhdessä kyläläisten kanssa. Myöhemmin iltapäivällä jatkamme noin 3 tunnissa Villa de Leyvaan, jossa majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustaan siirtomaatyyliseen keskitason Posada de San Antonio -hotelliin (★★★★). (A, L)

Villa de Leyva

7. päivä, keskiviikko Villa de Leyva edustaa siirtomaatyylistä arkkitehtuuria parhaimmillaan ja on siksi saanut kansallismonumentin statuksen. Mukulakivikadut ja suuri keskusaukio Plaza Mayor kirkkoineen, ravintoloineen ja käsityöputiikkeineen ovat monen vuotuisen festivaalin näyttämönä. Kaupungin ulkopuolella on muisca-kulttuurin aikainen observatorio, joka tunnetaan nimellä ”El Infiernito” eli pikku helvetti. Nimen antoivat espanjalaiset valloittajat, jotka luulivat suurilla pystymonoliiteilla rajatun alueen olevan pakanallinen paholaisenpalvontapaikka. Vuonna 1977 paikallinen viljelijä teki pellostaan erikoisen löydön. Se osoittautui fossiloituneeksi kronosauruksen luurangoksi, joka on nykyisin näytteillä museossa. Tutustumme kaupunkiin ja sen lähiympäristöön puolen päivän kaupunkikierroksella. Iltapäivällä meillä on vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti ennen yhteistä päivällistä. (A, P)

Villa de Leyva – Cartagena de Indias

8. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen palaamme takaisin Bogotáan, josta lennämme myöhemmin iltapäivällä noin 1,5 tunnissa Karibianmeren äärelle Cartagena de Indiasin kaupunkiin. Majoitumme 3 yöksi kaupungin vanhaan keskustaan ensimmäisen luokan Nacar Hotel Cartagena by Hilton -hotelliin (★★★★★). Rommi on Latinalaisen Amerikan laajimmin nautittu alkoholijuoma. Tutustumme juoman historiaan ja sen valmistamisen eri tapoihin rommiin erikoistuneessa baarissa vanhassakaupungissa. Pääsemme tietysti myös maistelemaan maailmallakin tunnettua laadukasta kolumbialaista rommia. (A, P)

Cartagena de Indias

9.–11. päivä, pe–su Espanjalaiset perustivat Cartagenan vuonna 1533 ja nimesivät sen Espanjan Murcian maakunnassa sijaitsevan Cartagenan mukaan, tosin nimeen lisättiin selvennykseksi ”de Indias”. Cartagenan muurien ympäröimä vanhakaupunki on entisöity aistikkaasti ja sen lukuisat taidegalleriat, värikkäiden siirtomaa-aikaisten talojen reunustamat kujat, pikkuaukiot, tunnelmalliset kahvilat ja ravintolat kynttiläpöytineen tarjoavat loputtomasti elämyksiä. Perjantaina tutustumme Cartagenan nähtävyyksiin kaupunkikierroksella ja käymme mm. San Felipen jykevässä linnoituksessa, jonka espanjalaiset rakensivat muinoin hyökkääjiä vastaan. Lauantaina on koko päivä vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti Cartagenaan. Illalla jäähyväispäivällinen. Sunnuntaina meillä on vielä vapaa-aikaa, ennen kuin paluulentomme (KLM) lähtee klo 19.10 Amsterdamin kautta (KLM) kohti Helsinkiä. (3xA, 1xL, 1xP)

12. päivä, maanantai Saavumme Helsinkiin klo 17.25.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Panama ja Kolumbia
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 317 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Panama ja Kolumbia

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 780 €.

Suosittelemme keltakuumerokotusta.
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Panaman ja Kolumbian sisäisiä lentoja varten tarvitsemme kopion matkalla käytettävästä passista jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3kk ennen lähtöä. Panamassa ja Kolumbiassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Väli- ja Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin.
Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 550 e. Loppumaksu erääntyy 46 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot:
Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Peruutusajankohta                   Peruutuskulut

 • viim. 91 vrk ennen matkaa     150 €
 • 90–75 vrk ennen matkaa       250 €
 • 74–46 vrk ennen matkaa       550 €
 • 45–32 vrk ennen matkaa       50 % matkan hinnasta
 • 31–8 vrk ennen matkaa          80 % matkan hinnasta
 • alle 8 vrk ennen matkaa         95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu 22.12.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää alk./hlö 3 990 €
 • 25.11.2021 - 6.12.2021

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Matkakohteina Panama ja Kolumbia ovat ehkä hieman harvinaisempia mutta ehdottomasti matkan arvoisia

Etelä- ja Väli-Amerikan turvallisuus saattaa mietityttää. Olympian ryhmässä on turvallista liikkua, myös Etelä-Amerikassa. Matkaan sisältyy paljon ohjelmaa, joten kohteiden parhaat nähtävyydet näet matkanjohtajan opastuksella. Kun liikut kohteissa omin päin, kysy vinkkejä matkanjohtajaltamme. Yleisohjeena matkoille on, että arvoesineet ja korut kannattaa jättää kotiin ja matkan aikana passi ja ylimääräiset rahat on varminta säilyttää hotellin tallelokerossa.

Etelä-Amerikan matkalle parasta aikaa on Suomen syksy- ja talvikuukaudet, lokakuusta maaliskuulle.

Yleistä tietoa matkasta Panamaan ja Kolumbiaan

Matkalla on paljon kävelyä, joten edellytämme matkustajilta normaalia liikuntakykyä. Mukaan kannattaa ottaa kesävaatteita. Illat ja ilmastoidut tilat saattavat olla viileitä, joten myös lämmintä vaatetta on hyvä pakata laukkuun. Matkan kohteista varsinkin Bogotassa (2650 m) ja Villa de Levyassa sää voi olla iltaisin viileä, jopa kylmä.

Malarian vaara tällä matkalla on hyvin pieni eikä lääkitystä sitä vastaan ole suositeltu. Hyttysiltä on hyvä suojautua vaalealla pitkähihaisella puserolla ja pitkälahkeisilla vaaleilla housuilla sekä hyttyskarkotteella. Suosittelemme ottamaan mukaan keltakuumerokotustodistuksen.

Panaman valuutta on balboa (PAB), joka on käytännössä arvoltaan sama, kuin Yhdysvaltain dollari. Kolumbian valuutta on peso (COP). Tälle matkalle suosittelemme ottamaan mukaan USA:n dollareita. Dollaria voi käyttää joissakin paikoissa suoraan maksuvälineenä. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä hotelleissa ja suuremmissa liikkeissä.