Valparaison-historialliset-korttelit-Risteily-Chilesta-Argentiinaan-Olympia

Risteily Chilestä Argentiinaan

- kierrä Kap Horn upealla risteilyllä
19
päivää
alk. 7 290 €/hlö
Uutuus

Unohtumaton risteily Chilestä Argentiinaan, Celebrity Cruises -varustamon tasokkaalla Infinity-laivalla. Tutustut helposti kohteisiin matkan hintaan sisältyvillä retkillä,  näet ainutlaatuisen kaunista luontoa sekä tutustut omintakeiseen paikalliskulttuuriin. Meripäivinä nautit laivan monipuolisista palveluista ja herkullisista aterioista. Myös chileläiset viinit ja Buenos Airesin tango tulevat tutuiksi tällä matkalla.

Risteily Tyyneltämereltä Kap Hornin kautta Atlantille

Matkareitti
Santiago de Chile
2 yötä
Valparaiso
retki
Risteily Celebrity Infinity -aluksella
12 yötä
Puerto Montt
retki
Punta Arenas
retki
Kap Horn
risteillen
Puerto Madryn
retki
Montevideo
retki
Buenos Aires
2 yötä
Tigre
retki

Risteillessämme 12 päivää Celebrity Infinity -laivalla näemme Etelä-Amerikan harvaanasuttua kesytöntä rannikkoa vuonoineen, jäätiköineen ja vuorineen sekä tietenkin Chilen ja Argentiinan monivivahteiset pääkaupungit. Andien juurella sijaitseva Santiago de Chile tunnetaan erityisesti gastronomiasta ja laadukkaista viineistä.

Risteilymme alkaa Valparaisosta, joka on kautta aikojen ollut merenkulkijoiden kaupunki. Kukkuloiden värikkäiden kortteleiden lomasta on hienot näköalat alakaupunkiin ja merelle. Puerto Montt on seuraava kohteemme, portti Etelä-Chilen vuono- ja jäätikkömaisemiin. Vuonot ja lumihuippuiset Andit hallitsevat maisemaa meripäivien aikana. Punta Arenasin jälkeen poikkeamme maailman eteläisimmässä kaupungissa, Tulimaan Ushuaiassa.

Kierrämme myös kunnioitusta herättävän Kap Hornin, jonka legendaarinen maine periytyy jo purjelaivojen aikakaudelta.

Matka jatkuu kohti pohjoista, nyt Argentiinan rannikkoa seuraillen. Pysähdymme Puerto Madrynissa, Valdesin niemimaalla, tutustumassa merileijonayhdyskuntaan. Ehdit vielä nauttia laivan palveluista muutaman päivän ajan ennen saapumista Buenos Airesiin. Laivalta löytyy mm uima-allasalueet, kylpyläpalvelut, kuntosali, kirjasto ja elokuvateatteri, ohjattuja liikuntatunteja, erilaisia kansipelejä sekä paljon muuta ohjelmaa. Tai voit nauttia meri-ilmasta vaikkapa oman hyttisi parvekkeella.

Risteilyn päätteeksi pysähdymme Buenos Airesissa, mehevien pihvien ja tangotunnelman pääkaupungissa

Matkamme sisältää enemmän

Tämä matka sisältää suomenkielisen matkajohtajan palvelut, lennot, majoituksen 2h huoneessa, ohjelmassa mainitut ateriat sekä ohjelmassa mainitut kuljetukset ja kiertokäynnit pääsymaksuineen, juomarahat, viranomaismaksut ja verot sekä paljon muuta. Tutustu ohjelmaan.

Matkan hinta ja ehdot

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi.

Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy aina lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Laivalla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Risteilyllä Chilestä Argentiinaan myös retket kaikissa satamissa kuuluvat matkan hintaan

Myös Classic-juomapaketti kuuluu tämän matkan hintaan. Pakettiin sisältyy tavallinen pullovesi, useimmat virvoitusjuomat ja mehut, tavallinen kahvi ja tee. Lisäksi pakettiin kuuluvat useat olutmerkit, laaja valikoima laseittain tarjottavia viinejä, coctaileja ja useita muita alkoholijuomia (joiden hinta on enintään 9$/lasi tai annos). Myös rajallinen wifin käyttö risteilyn aikana sisältyy hintaan.

Matkaohjelma

20.3. - 7.4.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä puolihoito, risteilyllä täysihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

 

1. päivä, maanantai 20.3. Lähtö Helsingistä (Air France) klo 17.25 Pariisin kautta (Air France) Santiago de Chileen.  

Santiago de Chile

2.–3. päivä, tike 21.22.3.  Saavumme Santiagoon tiistaina klo 10.15. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Hyatt Centric -hotelliin (★★★★★). Pitkän lennon jälkeen on aikaa levätä tervetulopäivälliseen asti. 

Chilen pääkaupunki Santiago sijaitsee viinilaaksojen sydämessä ja taustalla siintää Andien vuorijono lumihuippuineen. Viiden miljoonan asukkaan metropoli on sekoitus siirtomaa-ajan arkkitehtuuria ja moderneja pilvenpiirtäjiä. Keskiviikon kiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin siluettia. Käymme myös vanhassakaupungissa Plaza de Armas -aukiolla ja värikkäässä kauppahallissa. Moderniin Santiagoon tutustumme Providencian kaupunginosassa. Kierroksen päätteeksi vierailemme kaupungin ulkopuolella sijaitsevalla viinitilalla, jossa maistelemme viiniä ja syömme lounaan. (1xA, 1xL, 1xP) 

Santiago – Valparaiso

4. päivä, torstai 23.3. Santiagon ja Valparaison yhdistävä tie halkoo laaksoja, joissa tuotetaan laatuviinejä maailman markkinoille. Teemme pienen kierroksen Valparaisossa, joka oli yksi ensimmäisistä espanjalaisten Chileen perustamista kaupungeista. Vanhat romanttiset matkustajahissit yhdistävät kukkuloiden kaupunginosat alakaupunkiin ja satamaan. Valparaison historialliset korttelit ovat Unescon maailmanperintölistalla. Syömme lounaan ennen kuin nousemme iltapäivällä Celebrity Infinity -laivaan. Laiva lähtee klo 18.45. (A, L, P) 

Merellä

5. päivä. perjantai 24.3. Meripäivän aikana voit rentoutua ja nauttia laivan palveluista. (TH) 

Puerto Montt

6. päivä, lauantai 25.3. Saavumme Puerto Monttiin klo 8.00. Se tunnetaan tuoreista merenherkuistaan ja Angelmon kalamarkkinoista. Kaupunki on portti harvaan asuttuun Etelä-Chileen. Täältä alkaa rikkonaisen saariston ja merenlahtiin työntyvien Andien jäätiköiden valtakunta. Kokopäiväretkellä tutustumme Angelmon kalatoriin ja alueen kauniiseen luontoon. Käymme Vicente Perez Rosalesin kansallispuistossa ja näemme Petrohuen jylisevät kosket. Pysähdymme myös Chilen suurimman järven, Llanquihuen rannalla sijaitsevassa Puerto Varasissa. Järven itäpuolella kohoaa Osorno-tulivuoren kauniin symmetrinen lumihuippuinen keila. Risteily jatkuu klo 18.00. (TH) 

Merellä

7.–8. päivä, suma 26.–27.3. Risteilemme Etelä-Chilen vuono- ja jäätikkömaisemissa. (TH) 

Punta Arenas

9. päivä, tiistai 28.3. Saavumme Punta Arenasiin klo 7.00. Magalhäesinsalmen rannalla sijaitseva Punta Arenas on Etelä-Chilen suurin kaupunki. Ennen pääsääntöisesti merenkulusta elantonsa saanut kaupunki nauttii nykyisin paljolti myös matkailun tuomista tuloista. Nopeasti ja usein vaihtuva sää on tyypillistä Punta Arenasissa ja eteläisessä Patagoniassa. Magalhäesinsalmen toisella puolella siintää Tulimaa. Puolipäiväretkellä paikannamme kaupungin tärkeimmät kiintopisteet. Cerro de la Cruz -kukkulalta näemme kilometrikylttien osoittamat suunnat ja etäisyydet maailman metropoleihin. Alapuolella näkyy Punta Arenasin talojen värikirjo. Myöhemmin ajamme historialliselle maatilalle, jossa syömme lounaaksi arvatenkin paikalliseen tapaan valmistettua grillilammasta. Laivamme jatkaa matkaa klo 17.00. (TH)   

Ushuaia

10. päivä, keskiviikko 29.3. Saavumme Beaglen kanaalin rannalla, eteläisten Andien katveessa sijaitsevaan Ushuaiaan klo 10.00. Argentiinalle kuuluvaa Ushuaiaa pidetään usein maailman eteläisimpänä kaupunkina, vaikka Chilelle kuuluva Puerto Williams on hieman etelämpänä. Ushuaia on Tulimaan (Tierra del Fuego) provinssin pääkaupunki ja monien Etelämantereen-risteilyjen lähtöpiste. Yksi alueen vetonauloista on kaunis luonto, jota ihailemme puolipäiväretkellä Tierra del Fuegon kansallispuistossa. Lapataian lahden rannalla valtatie numero 3:n päättymistä osoittava kyltti kertoo matkaa Buenos Airesiin kertyvän 3 063 kilometriä. Keskustassa on vielä vapaa-aikaa ennen kuin laiva lähtee klo 19.00. (TH) 

Kap Horn (ei maissa käyntiä)

11. päivä, torstai 30.3.  Aamulla kellumme Chilelle kuuluvan legendaarisen Kap Hornin edustalla, missä puhaltavat usein voimakkaat tuulet. Menneinä vuosisatoina merimiehet kunnioittivat suuresti näitä myrskyisiä vesiä, missä aaltoihin on vajonnut monia purjelaivoja. Yksinäisellä Hornos-saarella on Chilen laivastolle kuuluva valvonta-asema, kappeli, majakka sekä monumentti Kap Hornin vesillä menehtyneille merimiehille. (TH) 

Merellä

12. päivä, perjantai 31.3. Risteilemme kohti pohjoista. (TH) 

Puerto Madryn

13. päivä, lauantai 1.4. Puerto Madryn sijaitsee Chubutin provinssissa Valdesin niemimaan kainalossa. Valdesin niemimaa sekä läheiset rannikkoalueet kuuluvat Argentiinan merkittävimpiin luontokohteisiin. Suuret merinisäkkäät kuten valaat ja merileijonat sekä patagonianpingviinit ja monet muut lintulajit ovat rannikon tyypillisiä lajeja, joista osa viihtyy alueella ympäri vuoden ja toiset vierailevat kausiluontoisesti. Kokopäiväretkellä käymme katsomassa Punta Loman merileijonayhdyskuntaa. Trelewissä tutustumme esihistoriallisen ajan hirmuliskoihin paleontologisessa museossa ja Gaimanin kylässä juomme iltapäiväteet walesilaiseen tapaan. Risteily jatkuu klo16.00 (TH) 

Merellä

14. päivä, sunnuntai 2.4. Risteilemme kohti Uruguayn Montevideota. (TH)

Montevideo

15. päivä, maanantai 3.4. Saavumme Uruguayn pääkaupunkiin Montevideoon klo 10.00. Meillä on aikaa pieneen kaupunkikierrokseen, jolloin näemme keskustan tärkeimmät kohteet. Jatkamme klo 17.00 kohti risteilyn päätesatamaa. (TH) 

Buenos Aires

16. päivä, tiistai 4.4. Saavumme varhain aamulla Buenos Airesiin. Aamiaisen jälkeen jätämme laivan ja katselemme kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä puolipäiväretkellä. Buenos Aires on eurooppalaistyylinen metropoli, jota pidetään myös maanosan kulttuuripääkaupunkina. Tango on kaupungin kenties tunnetuin tavaramerkki. Se sai alkunsa 1800-luvun lopussa kaupungin satamakortteleissa, joista parhaiten tunnetaan La Boca ja sen värikäs Caminitokatu taiteilijoineen. Edullinen hintataso houkuttelee ostoksille keskustan Florida-kävelykadulla. Lounaan jälkeen majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Loi Suites -hotelliin (★★★★★) Recoletan hienostoalueella. Loppupäivä vapaata. (A, L) 

 

Tigre ja tangoilta

17. päivä, keskiviikko 5.4. Teemme puolipäiväretken kaupungin ulkopuolella Paranajoen suistossa sijaitsevaan Tigren pikkukaupunkiin. Pääkaupunkilaiset suosivat pittoreskia Tigreä erityisesti kesäviikonloppuina. Vesiväylien verkosto ja rannoilla sijaitsevat kesämökit ovat olennainen osa kaupunkikuvaa. Teemme vesibussiajelun, jolloin saamme parhaan käsityksen Tigrestä. Iltapäivällä on vielä aikaa tuliaisostoksille. Päivä huipentuu San Telmon korttelissa, kun päivällisen jälkeen vietämme tunnelmallisen klubi-illan tangon kaihoisia säveliä kuunnellen. (A, P) 

Buenos Aires

18. päivä, torstai 6.4. Huoneenluovutuksen jälkeen lounastamme ennen kuljetusta kentälle. Lentomme (KLM) lähtee klo 14.55 Amsterdamin kautta (KLM) kohti Helsinkiä. (A, L) 

19. päivä, perjantai 7.4. Saavumme Helsinkiin klo 17.25. 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Majoitus Aqua-luokan hytissä

Lisämaksusta on mahdollista varata parvekkeellinen Aqua-luokan hytti risteilylle. Aqua-luokan matkustajilla on oma Blu-ravintola, jossa tarjoillaan illallinen, tähän ravintolaan eivät muut laivan matkustajat pääse. Lisäksi vapaa pääsy laivan Persian Garden -kylpyläosastolle.

Aqua-luokan hytit ovat samankokoisia kuin tavalliset parvekehytit, mutta varustelu niissä on hieman parempi. Hyttejä on rajoitetusti. 

(Matkan perushintaan sisältyy laivalla 2 hengen parvekehytti) 

Lisämaksu alkaen 340 €/henkilö

alk. 340 €

Lennot business-luokassa

Lennot business-luokassa

Matkalle on mahdollista varata Air France-KLM -lennot business-luokkaan (Helsinki–Pariisi–Santiago de Chile / Buenos Aires–Amsterdam–Helsinki)

Lisämaksu alkaen 4 590 €/henkilö (paikkoja rajoitetusti).
Lisämaksu erääntyy kokonaisuudessaan 11.11.2022, toisen ennakkomaksun yhteydessä.

Huom! Matkan normaalien peruutusehtojen lisäksi business-luokan lentoihin sovelletaan erillisiä peruutusehtoja seuraavasti: Mikäli matkustaja peruuttaa business-luokan lentolipun: 

- viimeistään 18.11.2022, pidätetään 300 €/henkilö 
- 19.11.2022–17.02.2023, pidätetään 1 750 €/henkilö
- 18.02.2023 tai myöhemmin, pidätetään koko lisämaksu 

alk. 4 590 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Risteily Chilestä Argentiinaan
 • reittilennot turistiluokassa 
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa 
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa, risteilyllä kahden hengen parvekehyteissä 
 • risteilyllä täysihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat 
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen 
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa 
 • palveluraha ja kantajamaksut risteilyllä 
 • lento- ja satamaverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille 
 • suomalainen matkanjohto 
 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Risteily Chilestä Argentiinaan

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun 1 hengen hytistä. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone. Lisämaksu on parvekehytissä 2 590 €.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun  matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passin tiedot tarvitsemme noin 5 viikkoa ennen lähtöä.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. Laiva kiinnittyy laituriin Valparaisossa, Puerto Madrynissa, Montevideossa ja Buenos Airesissa. Muissa kohteissa kuljetus maihin on yhteysveneellä.

Ryhmän minimikoko on 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi. 

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 550 €/hlö. Toinen ennakkomaksu, 1 300 €/hlö erääntyy 11.11.2022 (myös business-luokan lisämaksu erääntyy tällöin). Matkan loppumaksu erääntyy 5.1.2023. 

Peruutusehdot: Matkan erikoisluonteen vuoksi siihen sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
 • viimeistään 18.11.2022, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 19.11.–16.12.2022, pidätetään 750 €/henkilö
 • 17.12.2022–13.01.2023, pidätetään 1.850 e/hlö  
 • 14.01.–17.02.2023, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
 • 18.02.–10.03.2023, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 11.03.2023 tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan hinnasta
 
Matkan hinta perustuu 10.5.2022 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.
 
Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).
 

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
19 päivää alk./hlö 7 290 €
 • 20.3.2023 - 7.4.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Chilestä Argentiinaan -risteilystä

Ruokailut risteilyllä

Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja. Chilestä Argentiinaan -risteilyyn sisältyy Classic-juomapaketti (tarkemmat tiedot paketista) Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 10-50 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Pukeutuminen laivalla

Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut tai farkut ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos itse haluat, niin myös pitkä iltapuku ja smokki ovat ehdottomasti sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

Risteilyllä Chilestä Argentiinaan Evening Chic -iltoja on 2, muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.

Risteilyn tietopaketti

Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on paljon käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.