Ateenan rivieran rantaviiva

Ateenan Riviera

- rantalomaa ja upeita nähtävyyksiä
8
päivää
Uutuus

Ateenan Rivieralla nautit vapaapäivistä rannalla. Matkalla tutustut myös Ateenaan ja Akropolikseen sekä antiikin Delfoihin, näet Korintin kanavan ja Mega Spilaion luostarin ja paljon muuta.

Samalla matkalla Kreikan nähtävyydet ja rantaloma

Matkareitti
Ateenan Riviera, Vouliagmeni
7 yötä
Ateena
retki
Delfoi
retki
Peloponneksen niemimaa
retki

Ateenan Riviera on kymmeniä kilometrejä pitkä rantakaistale Ateenan eteläpuolella. Se on lähellä kaupunkia, mutta kuitenkin riittävän kaukana tarjotakseen virkistävää vaihtelua metropolin kuumuudelle ja hektisyydelle. Erityisesti kesäisin Riviera on hyvin suosittu lomakohde. Antiikin Kreikkaan tutustumme Ateenan Akropoliksella sekä Delfoissa. Peloponnesoksen niemimaalle teemme koko päivän kestävän retken. Tällä retkellä ihmettelemme Korintin kanavaa, huristelemme junalla upeissa vuoristomaisemissa ja käymme Mega Spilaion luostarissa ja Kastrian tippukiviluolastossa.

Mielenkiintoisen retkiohjelman lisäksi kolmena vapaapäivänä omatoimiset voivat seikkailla lähiympäristössä tai nautiskella rantaelämästä.

Majoitumme koko matkan ajan samassa paikassa Vouliagmenin alueella hyvätasoisessa hotellissa

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, lento- ja turistiverot sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 540 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Vuoden 2021 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Vougliamenin ranta
Helsinki – Vouliagmeni

1. päivä, maanantai Lento (Aegean Airlines) Helsingistä Ateenaan klo 13.40–17.15. Puolen tunnin bussimatkan jälkeen majoitumme 7 yöksi Ateenan Rivieralla Vouliagmenin alueella rannan läheisyydessä sijaitsevaan hyvään keskitason Amarilia-hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Plaka-asuinalue Ateenassa
Ateena

2. päivä, tiistai Teemme puolipäiväretken Ateenaan aistiaksemme monituhatvuotista historiaa. Vanhassakaupungissa Plákan ja Monastirákin alueella on siellä täällä monumentteja ja raunioita muistuttamassa antiikin aikojen suuruudesta. Tunnetuin muinainen maamerkki on kaikkialle näkyvä linnavuori eli Akropolis-kukkula ja sen laella sijaitseva Parthenonin temppeli. Nousemme ylös Akropolikselle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Nousu edellyttää normaalia liikuntakykyä. Näemme myös Sýntagma-aukion parlamenttitaloineen sekä paikannamme tärkeimmät ostosalueet. Retken päätteeksi on vapaa-aikaa ennen paluukuljetusta hotelliin. Loppupäivä on vapaata. (A)

Kallioinen ranta Vougliamenissa
Vouliagmeni

3. päivä, keskiviikko Vapaapäivä (A)

Apollonin temmeli Delfoissa
Delfoi

4. päivä, torstai Lähdemme kokopäiväretkelle parinsadan kilometrin päähän antiikin aikaiseen Delfoihin, joka oli auringonjumala Apollonille pyhitetty paikka. Erityisesti se tunnetaan oraakkelistaan, jolla oli ainutlaatuinen kyky antaa kaikkitietäviä lausuntoja ja ennustuksia. Ennustukset olivat usein moniselitteisiä ja tulkinnanvaraisia, minkä vuoksi jopa kokonaiset valtakunnat tuhoutuivat väärän tulkinnan seurauksena. Delfoi on – kuinkas muutenkaan – Unescon maailmanperintö­kohde. Lounaan jälkeen palaamme hotelliin illansuussa. (A, L)

Kauppa Kalavrytan pikkukaupungissa
Vouliagmeni

5. päivä, perjantai Vapaapäivä (A)

Peloponnesos-niemimaa
Peloponnesoksen niemimaa:

Korintin kanava – Diakoptó – Odontotos-juna – Kalávryta – Mega Spilaio -luostari – Kastrian luola
6. päivä, lauantai Lähdemme hyvissä ajoin aamulla noin 13 tunnin kokopäiväretkelle Peloponnesoksen niemimaalle. Alkumatkasta näemme Korintin kanavan. Vain 6 kilometriä leveän Korintin kannaksen läpi rakennettiin 1800-luvun lopussa kapea kanava, joka yhdistää läntisen Korintinlahden itäpuoliseen Saroninlahteen. Peruskallioon louhittu syvä, lähes pystysuora uoma oli aikakautensa insinöörien taidonnäyte. Diakoptóssa vaihdamme bussista junaan. Historiallinen Odontotos-rautatie lukuisine siltoineen ja tunneleineen myötäilee Vouraikos-joen kanjonia ja sen huikeita maisemia. Radan jyrkimmät osuudet juna kiipeää hammasrattaiden avustamana. Reilussa tunnissa taitamme parinkymmenen kilometrin matkan ylös vuoristoon Kalávrytan pikkukaupunkiin. Vierailemme jyrkän kalliorinteen kainalossa sijaitsevassa Mega Spilaion luostarissa, joka on yksi Kreikan vanhimmista. Lounaan jälkeen käymme Kastrian tippukiviluolastossa, jossa lumen sulavesistä muodostuu maanalainen joki. Kuivana kautena joki kuivuu kirkasvetisiksi altaiksi, joita koko luolasysteemissä on yhteensä 13. Helppokulkuisilta kävelysilloilta voi ihailla tippukivien mielikuvituksellisia muotoja. Hotelliin paluu vasta illalla. (A, L)

Odontos-junan raiteet kalliossa
Vouliagmeni

7. päivä, sunnuntai Vapaa-aikaa jäähyväispäivälliseen asti. (A, P)

lento

8. päivä, maanantai Kuljetus kentälle ja lento (Aegean Airlines) Helsinkiin klo 9.15–12.50. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Ateenan Riviera
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • aamiaiset ja ohjelmassa mainitut ruokailut
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 72 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Ateenan Riviera

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 540 euroa.

Tarkista passin / virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 €.
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 •  viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 •  60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 •  7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää matkasta Ateenan Rivieralle

Ateenan Rivieralle teemme matkat yleensä touko-syyskuun välillä. Lämpötilat ovat päivisin yleensä noin + 22 - 28 C, joskus jopa enemmän. Yöllä lämpötilat ovat noin +15 C, sateita tulee harvoin. Matkalle kannattaa kesävaatteiden lisäksi ottaa mukaan esim neule tms viileitä iltoja ja aamuja varten. Matkalla on runsaasti vapaa-aikaa joten ranta- ja uima-asut kannattaa myös pakata mukaan. Mukavat jalkineet (esim. lenkkitossut) ovat suositeltavat, koska retkillä kävelemme paljon.

Valuuttaa ei Kreikan matkalle tarvitse vaihtaa, eurot käyvät täälläkin. Yleisimmät luottokortit kelpaavat lähes kaikkialla.

Linkit tällä matkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin:
Akropolis, Ateena
Delfoi, Apollon temppeli