Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Ateenan Riviera

Tutustu Ateenaan, antiikin Delfoihin, näe Korintin kanava ja Mega Spilaion luostari. Matkalla nautit myös vapaapäivistä Ateenan Rivieran rannalla.

7 päivää alk. 1 960 € /hlö
Uutuus
 • 20.8.2021 - 27.8.2021 Varaa
 • Ateenan Riviera, Vouliagmeni 7 yötä
 • Ateena retki
 • Delfoi retki
 • Peloponneksen niemimaa retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Ateenan Riviera on kymmeniä kilometrejä pitkä rantakaistale Ateenan eteläpuolella. Se on lähellä kaupunkia, mutta kuitenkin riittävän kaukana tarjotakseen virkistävää vaihtelua metropolin kuumuudelle ja hektisyydelle. Erityisesti kesäisin Riviera on hyvin suosittu lomakohde. Antiikin Kreikkaan tutustumme Ateenan Akropoliksella sekä Delfoissa. Peloponnesoksen niemimaalla huristelemme junalla upeissa vuoristomaisemissa.

Mielenkiintoisen retkiohjelman lisäksi kolmena vapaapäivänä omatoimiset voivat seikkailla lähiympäristössä tai nautiskella rantaelämästä. Majoitumme koko matkan ajan samassa paikassa Vouliagmenin alueella hyvätasoisessa hotellissa.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Vouliagmeni
1. päivä, perjantai Lento (Aegean Airlines) Helsingistä Ateenaan klo 14.35–18.10. Puolen tunnin bussimatkan jälkeen majoitumme 7 yöksi Ateenan Rivieralla Vouliagmenin alueella rannan läheisyydessä sijaitsevaan hyvään keskitason Amarilia-hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen. (P)

Ateena
2. päivä, lauantai
Teemme puolipäiväretken Ateenaan aistiaksemme monituhatvuotista historiaa. Vanhassakaupungissa Plákan ja Monastirákin alueella on siellä täällä monumentteja ja raunioita muistuttamassa antiikin aikojen suuruudesta. Tunnetuin muinainen maamerkki on kaikkialle näkyvä linnavuori eli Akropolis-kukkula ja sen laella sijaitseva Parthenonin temppeli. Nousemme ylös Akropolikselle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Nousu edellyttää normaalia liikuntakykyä. Näemme myös Sýntagma-aukion parlamenttitaloineen sekä paikannamme tärkeimmät ostosalueet. Retken päätteeksi on vapaa-aikaa ennen paluukuljetusta hotelliin. Loppupäivä on vapaata. (A)

Vouliagmeni
3. päivä, sunnuntai
Vapaapäivä (A)

Delfoi
4. päivä, maanantai
Lähdemme kokopäiväretkelle parinsadan kilometrin päähän antiikin aikaiseen Delfoihin, joka oli auringonjumala Apollonille pyhitetty paikka. Erityisesti se tunnetaan oraakkelistaan, jolla oli ainutlaatuinen kyky antaa kaikkitietäviä lausuntoja ja ennustuksia. Ennustukset olivat usein moniselitteisiä ja tulkinnanvaraisia, minkä vuoksi jopa kokonaiset valtakunnat tuhoutuivat väärän tulkinnan seurauksena. Delfoi on – kuinkas muutenkaan – Unescon maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen palaamme hotelliin illansuussa. (A, L)

Vouliagmeni
5. päivä, tiistai
Vapaapäivä (A)

Peloponnesoksen niemimaa:
Korintin kanava – Diakoptó – Odontotos-juna – Kalávryta – Mega Spilaio -luostari – Kastrian luola

6. päivä, keskiviikko Lähdemme hyvissä ajoin aamulla noin 13 tunnin kokopäiväretkelle Peloponnesoksen niemimaalle. Alkumatkasta näemme Korintin kanavan. Vain 6 kilometriä leveän Korintin kannaksen läpi rakennettiin 1800-luvun lopussa kapea kanava, joka yhdistää läntisen Korintinlahden itäpuoliseen Saroninlahteen. Peruskallioon louhittu syvä, lähes pystysuora uoma oli aikakautensa insinöörien taidonnäyte. Diakoptóssa vaihdamme bussista junaan. Historiallinen Odontotos-rautatie lukuisine siltoineen ja tunneleineen myötäilee Vouraikos-joen kanjonia ja sen huikeita maisemia. Radan jyrkimmät osuudet juna kiipeää hammasrattaiden avustamana. Reilussa tunnissa taitamme parinkymmenen kilometrin matkan ylös vuoristoon Kalávrytan pikkukaupunkiin. Vierailemme jyrkän kalliorinteen kainalossa sijaitsevassa Mega Spilaion luostarissa, joka on yksi Kreikan vanhimmista. Lounaan jälkeen käymme Kastrian tippukiviluolastossa, jossa lumen sulavesistä muodostuu maanalainen joki. Kuivana kautena joki kuivuu kirkasvetisiksi altaiksi, joita koko luolasysteemissä on yhteensä 13. Helppokulkuisilta kävelysilloilta voi ihailla tippukivien mielikuvituksellisia muotoja. Hotelliin paluu vasta illalla. (A, L)

Vouliagmeni
7. päivä, torstai
Vapaa-aikaa jäähyväispäivälliseen asti. (A, P)

8. päivä, perjantai Kuljetus kentälle ja lento (Aegean Airlines) Helsinkiin klo 10.00–13.45. (A)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 540 e.

Tarkista passin / virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e.
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä