Rantaviivaa-Keszthely-Unkari-Olympia-Aktiivimatkat

Balatonjärven ympäri - pyöräilymatka Unkarissa

7
päivää

Pyöräilymatka Unkarissa, Balatonjärven ihastuttavissa maisemissa. Pyöräilet hyvillä pyöräteillä ja tutustut Unkarin kauniiseen luontoon, kylpyläkaupunkeihin, viinikellareihin ja herkuttelet perinneruuilla. Päivämatkojen pituus noin 40 - 55 km. Matkan päätteksi tutustumme nopeasti myös Budapestiin.

Pyöräilymatka Unkarissa, vaativuustaso 1,5 / 5 (helppo)

Matkareitti
Balatonfüred
2 yötä
Tihany
retki
Badacsony
1 yö
Keszhely
retki
Balatonmáriafùrdõ
1 yö
Siófok
1 yö
Balatonfüred
1 yö
Budapest
retki

Unkarilla ei ole merta, mutta sillä on Balaton. Keski-Euroopan suurin järvi on pitkä ja kapea ja levittäytyy liki 600 neliökilometrin alueelle.

Balatonjärveä ympäröi yli 200 kilometrin pituinen hyvin hoidettujen pyöräteiden reitti, joten alue soveltuu pyöräilyyn erityisen hyvin. Päiväretkillä poljemme enimmäkseen järvenrantamaisemissa, tutustumme kauniiseen luontoon ja historiallisesti merkittäviin kylpyläkaupunkeihin. Vierailemme myös viinikellareissa ja herkuttelemme maukkailla perinneruuilla.

Nautimme Balatonjärven ihastuttavista maisemista, kauniista maalaisidyllistä ja luonnossa liikkumisesta

Reittimme myötäilee sekä Balatonin pohjoisrannan vehmaita viini- ja hedelmätarhoja että eteläpuolen hiekkarantoja, jotka houkuttelevat pysähtelemään matkan varrella. Käymme mm Tihanyn niemimaalla Unkarin vanhimmalla luonnonsuojelualueella, Keszthelyssä barokkikartanon upeassa puistossa ja Siófokissa tutustumme Balatonjärven rantaelämään.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Tämä matka ei tällä hetkellä ole ohjelmistossamme.
Voit varata matkan omalle ryhmällesi, juuri teille räätälöitynä.

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:

Pyöräilymatka Balatonilla on viisiportaisella asteikolla tasolla helppo, 1,5 / 5. Nautit matkasta parhaiten jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10-20 kilometrin lenkkejä 2–3 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana.

Matkaohjelma

Alustava matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RE=retkieväät, P=päivällinen

Balatonfuered-Unkari
Helsinki – Balatonfüred

1. päivä Lento Helsingistä Budapestiin. Tapaamme kentällä unkarilais-suomalaisen suomea puhuvan matkanjohtajamme, joka tutustuttaa meidät maansa kulttuuriin, nähtävyyksiin ja paikalliseen elämänmenoon. Aluksi teemme Budapestissä lyhyen kaupunkikierroksen. Sen jälkeen jatkamme bussilla noin kahden tun­nin matkan Balatonfürediin, joka on yksi Unkarin vanhimmista kylpyläkohteista. Balatonfüredin termaalivettä nautitaan sisäisesti vatsa- ja suolistovaivojen lievittämiseksi. Kylpylähoidossa vesi taas parantaa ääreisverenkiertoa. Nykyään kylpylä toimii sydänsairaalana. Kauniit maisemat, hyvät viinit ja erinomainen sijainti Balatonjärven rannalla houkuttelevat kaupunkiin runsaasti vierailijoita. Teemme kävelykierroksen rantabulevardilla ja maistelemme vanhan kylpylän terveyslähteen vettä. Majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan vaatimattomaan Zöldház-majataloon. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (L, P)

Tihany-Balaton-jarvi-Unkari
Balatonfüred – Tihany (pyöräilyä 40 km)

2. päivä Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Balatonin kansallispuistoon kuuluvalle Tihanyn niemimaalle, joka on Unkarin vanhinta ja arvostetuinta luonnonsuojelualuetta. Matka taittuu rantateitä pitkin, kunnes käännymme sisämaahan vievälle tielle kohti Tihanyn kalastajakylää. Idyllistä kylämaisemaa hallitsee barokkityylisen benediktiiniluostarin kaksitorninen kirkko. Näemme myös viehättäviä ruokokattoisia perinnetaloja ja tutustumme paikallisten käsityökojujen tarjontaan. Pyöräilemme kauniiden maalaismaisemien, viiniviljelysten ja pikkukylien kautta takaisin majapaikkaamme Balatonfürediin. Mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen illallisretkeen historialliseen Veszpremin kaupunkiin. (A, L)

Badacsonyn-tulivuori-Unkari
Balatonfüred – Badacsony (pyöräilyä 46 km)

3. päivä Tänään pyöräilemme Balatonin rantaa myötäillen kohti Badacsonya. Matkalla pysähdymme Balatonakalin kylässä ja ajamme Balatonszepezdin unkarinsaksalaisten perustaman pikkukaupungin läpi. Kaukana häämöttää Badacsonyin sammunut tulivuori, jonka jyrkät basalttimuodostelmat hallitsevat maisemaa. Alemmilla viinirinteillä kasvatettavista rypäleistä valmistetaan Unkarin parhaimmat valkoviinit. Majoitumme Badacsonyn kylässä sijaitsevaan vaatimattomaan Neptun Panzión -majataloon. Illalla mahdollisuus osallistua lisämakulliselle päivällisretkelle St. Orban viinitilalle. (A, RE)

Pyöräilija ihastelemassa maisemaa Balatonjärvellä Unkarissa
Badacsony – Keszthely – Balatonmáriafùrdõ (pyöräilyä 44 km)

4. päivä Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Balatonjärven rantaa myötäilevää tietä kohti alueen vanhinta kaupunkia Keszthelyä. Matkan varrella tutustumme Szigligetin pieneen kauniiseen kylään, jonka maisemaa hallitsee keskiaikainen linnanraunio. Keszthelyssä tutustumme Festetics-suvun barokkikartanon upeaan puistoon. Iltapäivällä pyöräilemme kohti majapaikkaamme Balatonmáriafùrdõa. Reittimme kulkee Balatonjärven rannan tuntumassa. Ohitamme Balatonin kansallispuistoon kuuluvan alueen, jolla pesii kymmeniätuhansia lintuja. Majoitumme rannan läheisyydessä sijaitsevaan vaatimattomaan Viktor Bor- és Vendégház -hotelliin. (A, RE, P)

Tyyni Balatonjärvi kauniina päivänä Unkarissa
Balatonmáriafùrdõ – Siófok (pyöräilyä 55 km)

5. päivä Aamulla lähdemme pyöräilemään Balatonboglárin ja Balatonföldvárin kautta Siófokiin, joka on Balatonin etelärannan suurin, noin 25 000 asukkaan kaupunki. Siófokin 17 kilometrin pituinen rantaviiva houkuttelee nauttimaan rantaelämästä ja pulahtamaan vilvoittaviin vesiin. Siófokissa majoitumme vaatimattomaan Lido-hotelliin, joka sijaitsee rantakadun varrella keskustan välittömässä läheisyydessä. (A, RE, P)

Balatonfuered-Balaton-jarven-rannalla-Unkari
Siófok – Balatonfüred (pyöräilyä 55 km)

6. päivä Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Siófokin keskustaan ja tutustumme kaupunkiin. Matka jatkuu kohti Balatonvilágosia, jonka jälkeen maasto muuttuu kumpuilevammaksi. Reittimme kulkee rannan läheisyydessä Balatonálmadin ja Alsóörsin kautta Balatonfürediin, jossa majoitumme jo tuttuun Zöldház-majataloon. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, RE, P)

Kaunis-Budapest-Unkari
Budapest – Helsinki

7. päivä Varhaisen aamiaisen jälkeen ajamme bussilla (n 3 h) Budapestin lentokentälle, josta lento Helsinkiin. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Valkoinen ristipatsas ja punakattoisia taloja Veszprémissä, Unkarissa

Illallisretki Veszpremiin

Illallisretki Veszpremiin

2. päivä Mahdollisuus osallistua lisämaksulliseen illallisretkeen historialliseen Veszpremin kaupunkiin.

Retken hintaan vaikuttaa osallistujamäärä. Retki maksetaan paikan päällä käteisellä.

Unkarilainen-viini-viinitilavierailu-Olympia

Päivällisretki St. Orban viinitilalle

Päivällisretki St. Orban viinitilalle

3. päivä Mahdollisuus osallistua päivällisretkelle St. Orban viinitilalle. Retken hinta sisältää kuljetuksen avomaastoautolla (n. 5 min), päivällisen ja viininmaistajaiset.

Hintaan vaikuttaa osallistujamäärä. Retki maksetaan paikan päällä käteisellä.

Pyöräilija ihastelemassa maisemaa Balatonjärvellä Unkarissa

Sähköpyörä

Sähköpyörä

Lisämaksusta voit tilata sähköpyörän käyttöösi pyöräilypäiviksi. Varaa sähköpyörä jo matkaa varatessasi, niitä on saatavissa rajoitettu määrä. Pääsääntöisesti pyöräilyt ovat melko tasaisessa maastossa mutta esim vastatuuli saattaa tehdä pyöräilystä joinakin päivinä raskaampaa kuin maaston perusteella voisi kuvitella.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Balatonjärven ympäri - pyöräilymatka Unkarissa

Matkan hintaan sisältyy mm.

  • suorat reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa ja majataloissa
  • 4 päivänä täysihoito, 3 päivänä puolihoito (osa lounaista retkieväitä)
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
  • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
  • polkupyörät käyttöön
  • matkanjohtajan palvelut Unkarissa
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Balatonjärven ympäri - pyöräilymatka Unkarissa

Pyöräilymatka Unkarissa ei tällä hetkellä ole ohjelmistossamme mutta kysy tarjousta omalle ryhmällesi!

Lisämaksu yhden hengen huoneesta.

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.
Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
7 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Kokemuksia

Balatonjärven ympäri - pyöräilymatka Unkarissa
30 arvostelua
Erinomainen
46.00 %
Hyvä
47.00 %
Ok
6.00 %
Ei kovin hyvä
1.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Hyvät pyöräilytiet, upeat maisemat, huvila-asutuksen historialliset kerrostumat, linnat, ruoka, mutta ennen kaikkea isäntäväen täydellinen huolenpito meistä ja asiantunteva opastus paikallisiin oloihin.

Pieni ryhmä (14) plussaa, siihen nähden henkilökuntaa ruhtinaallisesti (4). Vaativuustaso 1,5/5 kuvasi hyvin liikuntaa, vauhti oli sovitettu hitaimpien mukaan, saattoi ehkä turhauttaa kokeneempia pyöräilijöitä. Hitaasti pyöräillen tuli kuitenkin nautittua upeista maisemista. Balaton on kaunis mutta ei oikeastaan sovellu uimiseen. Yllättävän koleaa oli parina päivänä, yhtenä satoi lähes koko ajan. Vaihtelu virkistää!

Koko kokonaisuus oli erittäin hyvin suunniteltu

Onnistunut matka, hieman enemmän aikaa nähtävyyksien katseluun olisin kaivannut.

Hyvä tietää Unkarin pyöräilymatkasta

Balatonjärven pyöräilymatkalla matkapäivien maastojen korkeuserot ovat 100–200 metriä. Luvassa on tasaista sekä kumpuilevaa maastoa ja komeita maisemia. Pyöräilemme pääsääntöisesti pyöräteillä. Pyörät ovat 7-vaihteisia, ja niissä on sekä käsi- että jalkajarrut. Pyörät on varustettu yhdellä sivulaukulla. Saatavilla on vaihtoehtoisesti 21-vaihteisia, käsijarrullisia maantiepyöriä (vanhempi malli).  Lisämaksusta on rajoitetusti saatavilla myös sähköpyörä. Mikäli haluat sähköpyörän mainitse siitä jo varauksen yhteydessä. Netin kautta varatessa voit lisätä sähköpyörän suoraan varaukselle mikäli niitä on vapaana. Lisämaksu sähköpyörästä on 140 €.

Säät voivat vaihdella huhti-toukokuussa tai syys-lokakuussa vielä jonkin verran. Yleensä päivälämpötilat ovat noin + 15 - 22 C. Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Matkalla on oltava mukana oma pyöräilykypärä. Matkatavaroita kuljettavan huoltoauton tilat ovat rajalliset, joten pyöräilyosuuksille tulisi olla keskikokoinen pehmeä kassi tai pieni matkalaukku. Isot matkalaukut voi jättää säilöön Zöldház-majataloon.

Suomea puhuvan unkarilais-suomalaisen matkanjohtajan apuna on pyöräilyosuuksilla unkarilaisia apuoppaita, jotka eivät puhu suomea.  

Balatonjärven pyöräilymatkalle valmistautumisesta, pyöristä ja matkavarusteista lähetämme tarkemmat tiedot hyvissä ajoin ennen matkaa.