Majakkamaisema Hollannin rannikolla

Hollanti - pyöräilyä ja risteily Pohjois-Hollannissa

8
päivää

Tutustu pyöräillen ja jokilaivan kyydissä Pohjois-Hollannin viehättäviin kyliin, Texeliin saareen, Pohjanmeren hiekkadyyneihin sekä Amsterdamiin. Majoitumme koko viikoksi MS Serena -jokilaivaan ja pyöräilemme päivittäin Hollannin kauniissa maisemissa. Laivalla on täysihoito ja pyörät kulkevat mukana laivassa.

Risteily ja pyöräilymatka Pohjois-Hollannissa, vaativuustaso 1,5 / 5 (helppo)

Tämä matka ei tällä hetkellä ole ohjelmistossamme.  Voit varata matkan kuitenkin omalle ryhmällesi, juuri teille räätälöitynä. Varaa matka omalle ryhmällesi

Matkareitti
Amsterdam
7 yön risteily alkaa ja päättyy (1 yö)
Hoorn
1 yö
Enkhuizen
1 yö
Lemmer
1 yö
Texel
1 yö
Den Helder
1 yö
Alkmaar
1 yö

Pohjois-Hollannin pittoreskit kaupungit ja kylät kertovat ajasta, jolloin Hollanti oli yksi maailman suurimmista kauppamahdeista. Vaikuttavan historian lisäksi Hollannista tulevat monelle mieleen tuulimyllyt ja keväiset tulppaanit sekä hollannikkaiksi kutsutut puukengät.

Pyöräilyn ja risteilyn lomassa pääsemme nauttimaan Pohjois-Hollannin viehättävistä kylistä, kauniista luonnosta sekä merihenkisestä tunnelmasta. Pyöräilemme pääasiassa hyvin hoidetuilla pyöräteillä idyllisissä maalaismaisemissa, jotka herättävät muistumia Rembrandtin ja Van Goghin maisemamaalauksista.

Texelin saarelta jäävät mieleen toinen toistaan kauniimmat kuunarit ja Pohjanmeren loputtoman pitkät hiekkadyynit

Pohjois-Hollannin matkalla risteilemme MS Serena-aluksella. Laivalla mahtuu max 100 matkustajaa. 2h hytit ovat kooltaan noin 9 m2 ja niissä on kaksi erillistä sänkyä, suihku ja wc, tv ja tallelokero. Kaikki hytit ovat ikkunahyttejä, pääkannen hytissä ikkuna on pienempi ja sijaitsee seinän yläosassa. Laivalla on myös ravintola, salonkibaari sekä aurinkokansi. Pyörät kulkevat laivalla mukana.

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:
Pyöräily Pohjois-Hollannissa on viisiportaisella asteikollamme tasolla helppo, 1,5 / 5. Nautit matkasta parhaiten jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10-20 kilometrin lenkkejä 2–3 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana. Huom! sääolosuhteeet saattavat joinakin päivinä tehdä pyöräilystä normaalia vaativampaa.

Matkaohjelma

Alustava matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen

Kanaalien-kaupunki-Amsterdam-Hollanti
Helsinki – Amsterdam – Hoorn

1. päivä, lauantai Lento Helsingistä (Finnair) klo 8.10 Amsterdamiin, jonne saavumme klo 9.45. Kuljetus laivalle, jonne jätämme matkatavaramme säilöön. Teemme lyhyen kävelykierroksen kansainvälisen Amsterdamin keskustassa. Kapeat kujat, kanavat ja kävelykadut tarjoavat runsaasti ostos- ja ruokailumahdollisuuksia. Iltapäivällä majoitumme 7 yöksi MS Serena -jokilaivaan, joka suuntaa klo 17.30 kohti pientä Hoornin kaupunkia. Tervetulopäivällisen jälkeen käymme iltakävelyllä Hoornissa. Näemme upeita purjealuksia ja monumentaalisia julkisivuja, jotka antavat hyvän kuvan menneen ajan vauraudesta. (P)

Pittoreski-Enkhuizen-Hollanti-Olympia
Hoorn – Enkhuizen (pyöräilyä 24 km)

2. päivä, sunnuntai  Ensimmäinen pyöräretkemme alkaa päällystettyä rantatietä kohti Enkhuizenin kaupunkia. Matkan varrella näemme perinteisiä maalaistaloja, vihreillä niityillä laiduntavia kotieläimiä, merilintuja ja sisämerellä purjehtivia laivoja. Puolen päivän jälkeen saavumme Enkhuizeniin, jonka vanhassakaupungissa on satoja suojeltuja rakennuksia ja siltoja. Suosituimpia nähtävyyksiä on 1500-luvulta oleva kellotorni, josta kajahtaa musiikki joka viidestoista minuutti. Vanhaankaupunkiin on helppo tutustua kävellen. Halukkaat voivat osallistua lisämaksulliselle retkelle Zuiderzee-ulkoilmamuseoon, jossa voi tutustua asumiseen ja työskentelyyn menneillä vuosisadoilla. (A, RE, P)

Tuulimylly ja pyöräilijöitä
Enkhuizen – Lemmer (pyöräilyä 44 km)

3. päivä, maanantai  Aamiaista syödessämme laivamme risteilee IJsselmeer-järven ylitse Friisinmaalle, Lemmeriin. IJsselmeer-järvi on 5–6 metrin syvyinen merenlahdesta padottu keinotekoinen murtovesiallas. Pyöräilemme ensin tutustumaan Woudagemaaliin, maailman suurimpaan yhä toiminnassa olevaan höyryvoimalla toimivaan pumppuasemaan. Unescon maailmanperintöön kuuluvalla pumppuasemalla säädellään vedenpinnan korkeutta ja ehkäistään siten tulvia. Lemmeristä pyöräretkemme jatkuu sisämaahan, missä kierrämme entisten merenpohjien ja marskimaiden läpi. Olemme siis merenpinnan alapuolella ja pyöräilemme osittain simpukoista ja hiekasta koostuvalla tiellä. Näemme reitillämme myös pieniä kanavia ja järviä sekä viehättäviä kyliä ja kosteikkoalueita. (A, RE, P)

Rantamaisema Hollannista
Lemmer – Stavoren – Texel (pyöräilyä 40 km)

4. päivä, tiistai  Aamupäivällä pyöräilemme niittymaisemissa kanaalin varrella sijaitsevaan Balkin pikkukaupunkiin. Iltapäivällä ajamme osittain havu- ja lehtimetsän läpi vievää hyvää pyörätietä pitkin kohti rannikkoa. Ohitamme lintujen suojelualueen ja saavumme lopuksi Stavorenin satamaan. Päivällisen aikana risteilemme Texeliin, Pohjois-Hollannin suurimmalle saarelle. Matkalla sinne kuljemme myös 35 km pitkän sulkupadon läpi ja siirrymme Pohjanmeren vesialueelle. Illalla saavumme pienen Oudeschildin kylän satamaan. (A, RE, P)

Majakka-Texel-Hollanti
Texel – Den Helder (pyöräilyä 50 km)

5. päivä, keskiviikko  Aloitamme päivän pyöräilemällä saaren itärannikkoa pitkin kohti pohjoiskärjessä sijaitsevaa majakkaa, joka on Texelin saaren symboli. Reittimme kulkee tulvavallin vierellä ja välillä sen päällä. Texelin majakka sijaitsee laajojen hiekkarantojen yläpuolella, joten kirkkaalla säällä maisemat merelle ovat hienot. Tauon jälkeen jatkamme päällystettyä pyörätietä pitkin, kumpuilevien hiekkadyynien keskellä. Näemme Pohjanmeren aaltojen rantautuvan kilometrien pituisille sametinpehmeille hiekkarannoille. Ohitettuamme De Koogin pikkukaupungin voimme käydä uimassa tai tutustua lisämaksusta saaren ekosysteemiin ja eläimistöön Ecomaren luonnonmuseossa ja merimaailmassa. Täältä pyöräilemme saaren keskiosassa sijaitsevan Den Burgin pikkukaupungin kautta takaisin Oudeschildin satamaan. Päivällisen aikana risteilemme takaisin mantereelle, missä laivamme ankkuroituu Den Helderin kaupungin satamaan. (A, RE, P)

Pyöräreitti Hollannin rannikolla
Den Helder – Alkmaar (pyöräilyä 30 km tai 62 km)

6. päivä, torstai Päivän pyöräretkemme alkaa tuulensuojassa dyynivallin reunamilla. Välillä nousemme korkeammalle dyynien päälle, mistä on upeat näkymät merelle. Laivamme pysähtyy tänään myös Sint Maartensvlotbrugissa, mikä mahdollistaa halukkaille pyöräilyosuuden lyhentämisen. Pitempi reitti jatkuu suurimman ja korkeimman dyynialueen, Schoorlse Duinenin, reunamilta kauniin havu- ja lehtimetsän siimekseen. Bergenin pikkukaupungissa on mukava pysähtyä kahvilaan. Iltapäivällä saavumme Alkmaariin, jonka vanhakaupunki tarjoaa sekä kaunista katseltavaa että hyvät ostosmahdollisuudet. Teemme vanhassakaupungissa kävelykierroksen. (A, RE, P)

Alkmaarin-juustomarkkinat-Hollanti
Alkmaar – Wormerveer – Amsterdam (pyöräilyä 29 km)

7. päivä, perjantai  Aamulla ehtii lyhyesti tutustumaan Alkmaarin kuuluisiin juustomarkkinoihin, ennen kuin laiva lähtee Wormerveeriin. Syömme laivalla lounaan. Aloitamme päivän pyöräilyosuuden Wormerveerista, jossa käymme tutustumassa Zaanse Schansin ulkoilmamuseoon. Nähtävänä on muun muassa vanhoja tuulimyllyjä, asuinrakennuksia sekä juustotehdas. Pyöräilemme edelleen Amsterdamiin, jonne saavumme kaupungin pohjoispuolella sijaitsevan Het Twisken virkistysalueen kautta. Ennen jäähyväis-päivällistä on vielä aikaa tutustua Amsterdamin nähtävyyksiin tai osallistua lisämaksulliselle kanaaliristeilylle. (A, L, P)

lento
Amsterdam – Helsinki

8. päivä, lauantai  Aamiaisen jälkeen kuljetus Amsterdamin lentokentälle, josta klo 11.55–15.15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Hollanti - pyöräilyä ja risteily Pohjois-Hollannissa
  • suorat reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
  • majoitus kahden hengen hyteissä laivan alakannella tai yläkannella
  • täysihoito (ei 1. ja 8. matkapäivänä), useimmat lounaat retkieväitä
  • palvelupalkkiot laivalla
  • polkupyörät käyttöön
  • lento- ja turistiverot
  • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
  • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Hollanti - pyöräilyä ja risteily Pohjois-Hollannissa

Risteily ja pyöräily Pohjois-Hollannissa -matka ei tällä hetkellä ole ohjelmistossamme mutta kysy meiltä tarjousta omalle ryhmällesi!

Yhden hengen hyttejä on hyvin rajallisesti, saatavuus ja hinta tarkistetaan kysyttäessä.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Maksu- ja peruutusehdot julkaistaan matkan hinnoittelun/tarjouksen yhteydessä.

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää Pyöräilyä ja risteily Pohjois-Hollannissa -matkasta

Pohjois-Hollannissa pyöräilemme pääsääntöisesti hyväkuntoisilla ja päällystetyillä pyöräteillä, mutta ajoittain myös maantien reunassa. Lemmerin alueella osa reiteistä on tehty murskatuista simpukankuorista ja hiekasta. Reitti on enimmäkseen tasamaata, mutta dyyneillä maasto on kumpuilevaa. Jos opastettu reitti tuntuu lyhyeltä, voi pidempiä lenkkejä tehdä omatoimisesti. Pohjois-Hollannissa pyöräilyreitin vaativuustaso voi tuulisina päivinä, vastatuulessa, nousta huomattavasti.

Pyörät ovat käsi- ja jalkajarrullisia 7-vaihteisia citypyöriä. Ilmoita pituutesi jo matkaa varatessasi. Sähköpyöriä on rajoitetusti saatavilla lisämaksusta 100 €/hlö, varaus sähköpyörästä tulee tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa. Pyörien varustukseen kuuluu pyörälaukku ja lukko.

Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja pitkähihaisessa t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Muita hyödyllisiä varusteita ovat esim. pyöräilyhanskat, satulan geelipehmuste, sadetakki tai -viitta, termospullo, eväsrasia sekä pikkureppu, johon voi pakata päiväretkien aikana tarvitsemansa henkilökohtaiset tavarat sekä retkieväät. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää.

MS Serenalla hyttien säilytystilat ovat rajalliset. Koska myös vaatteiden kuivausmahdollisuudet ovat rajalliset, suosittelemme teknisiä urheiluvaatteita jotka kuivuvat nopeasti. Laivalla on täysihoito, joka sisältää buffet-aamiaisen, retkieväät (jotka matkustaja itse kerää aamiaisbuffetista) sekä illallisen. Niille matkustajille, jotka eivät halua lähteä seuraavan päivän pyöräilyosuudelle (vaan jäävät laivaan), tarjoillaan kevyt lounas. Laivayhtiön lisämaksullisia retkiä voi varata laivalla risteilyisännältä, maksu vain käteisellä.

Hollannissa säät saattavat vaihdella nopeasti. Sääolosuhteiden muuttuessa kanavilla tai sisämerellä oleellisesti esim. joen tulviessa tai veden pinnan laskiessa liian matalalle laivayhtiö pidättää oikeuden muuttaa reittiä, kuljettaa matkustajat bussilla tai äärimmäisissä olosuhteissa peruuttaa risteily(ylivoimainen este). Sama pätee viranomaisten päätöksiin (ei aiemmin tiedossa olleisiin), sulkujen tai siltojen korjaustöihin ja koneen/voimanlähteen rikkoutumiseen. Ohjelmassa mainitus tulo-ja lähtöajat satamissa ovat arvioita normaaleilla veden korkeuksilla ja sulkujen toimimisajoilla. Pidätämme oikeuden muutoksiin.