Plaza del Socorro Ronda Andalusia Espanja Olympia

Joulumatka Andalusiaan

- joulun tunnelmaa Etelä-Espanjassa
6
päivää
alk. 3 230 €/hlö

Andalusian joulumatkalla pääset nauttimaan joulun tunnelmasta Cádizin vanhankaupungin tunnelmallisilla kaduilla sekä perinteisiä jouluseimiä ihastellen. Ehdit nähdä myös Gibraltarin ja Rondan maisemat, tutustua Sevillan nähtävyyksiin ja maistella sherryjä Jerez de la Fronterassa.

Matka Andalusiaan jouluna

Matkareitti
Malaga
1 yö
Gibraltar
retki
Cádiz
3 yötä
Sevilla
retki
Jerez de la Frontera ja Arcos de la Frontera
retki
Ronda
1 yö

Joulumatkamme alussa tutustumme värikkääseen Málagan kaupunkiin ja näemme Andalusiaan oleellisesti kuuluvan flamencoesityksen. Käymme myös Britannialle kuuluvalla Gibraltarilla, jonka nähtävyydet ja kallioiset maisemat tulevat meille tutuiksi kiertoajelulla. 

Andalusian joulumatkalla vietämme joulua Espanjan vanhimmassa kaupungissa, Cádizissa

Cádizin vanhankaupungin kadut ja aukiot verhoutuvat joulun alla upeaan jouluvalaistukseen, ja se antaa tälle yli 3000 vuotta sitten perustetulle historialliselle kaupungille arvokkaan ilmapiirin. Jouluaattona teemme kokopäiväretken Sevillaan ja tutustumme mittasuhteiltaan huikeaan Sevillan katedraaliin ja Alcázarin palatsiin, jotka ovat molemmat Unescon maailmanperintökohteita. Palaamme illaksi Cádiziin ja nautimme herkullisen espanjalaisen joulupäivällisen. Voit halutessasi kokea myös keskiyön joulumessun Cádizin katedraalissa tai jossakin muussa kaupungin kirkoista. Joulupäivänä ehdit ihastella kaupunkia myös vapaa-ajalla.

Matkamme jatkuu Jerez de la Fronteiraan, jossa tutustumme sherryn valmistukseen, maistiaisten kera. Pysähdymme myös Andalusian kauneimmaksi kutsutussa kylässä, Arcos de la Fronterassa. Myös Rondan dramaattiset maisemat tulevat meille tutuiksi kun yövymme kaupungissa matkan viimeisen yön.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelman mukaiset kiertokäynnit ja kuljetukset pääsymaksuineen, palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 410 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

22. – 27.12.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (3 päivänä täysihoito, 2 päivänä puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Malaga, Andalusian kiertomatka
Helsinki – Malaga

1. päivä, sunnuntai 22.12. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 6.30 Málagaan, jonne saavumme klo 10.15. Málaga on jäänyt monilta huomiotta etelämpänä sijaitsevien rantalomakohteiden vuoksi. Málagan vanha keskusta kävelykatuineen on täynnä putiikkeja, tapasbaareja sekä ravintoloita ja katuelämä on kaiken kaikkiaan vilkasta. Pienen kävelymatkan päässä on suosittu Malaguetan hiekkaranta sekä rantapromenadi, joka on kaupunkilaisten kokoontumispaikka. 

Teemme pienen kaupunkikierroksen Málagaan saavuttuamme. Käymme mm. läheisen kukkulan laella sijaitsevalla Gibralfaron linnoituksella, jolla on takanaan 1000-vuotinen historia. Pistäydymme myös Málagan katedraalissa, jonka sisätiloja pidetään yhtenä Andalusian kirkkojen upeimmista. Kierroksen päätteeksi majoitumme vanhankaupungin kupeessa sijaitsevaan hyvään keskitason NH Malaga -hotelliin (★★★★). 

Tervetulopäivällisen ohessa näemme aistillista flamencoa; vietämmehän joulunaikaa Andalusiassa, flamencon synnyinsijoilla. (P) 

Henkeasalpaava-maisema-Gibraltar.
Málaga – Gibraltar – Cádiz

2. päivä, maanantai 23.12.  Aamiaisen jälkeen lähdemme noin parin tunnin ajomatkalle kohti Gibraltaria. Gibraltar on Britannialle kuuluvalla erillisalue. Sillä on ollut tärkeä strateginen merkitys kautta aikojen, koska sen korkeilta kallioilta kapean Gibraltarinsalmen valvominen on ollut helppoa. Vuoren huipulta on hienot maisemat Välimerelle ja Afrikan mantereelle. Teemme kiertoajelun Gibraltarilla. 

Syömme lounaan La Línea de la Conceptiónin rajakaupungissa Espanjan puolella ja jatkamme sitten Cádiziin. Saavumme perille illansuussa ja majoitumme 3 yöksi vanhaan keskustaan hyvään keskitason Senator Cádiz Spa -hotelliin (★★★★). Päivällinen. (A, L, P)

Sevillan-kaunis-kaupunki-Espanja
Sevilla

3. päivä, tiistai 24.12. Jouluaattona teemme kokopäiväretken Andalusian pääkaupunkiin, Sevillaan. ”Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”. Vanhan anekdootin mukaan ei ole nähnyt ihmeellistä kauneutta, jos ei ole nähnyt Sevillaa. Mutta tänään näemme, kun tutustumme kaupunkiin bussilla ja kävellen. Sevillan massiivinen katedraali on yksi maailman suurimmista. Sen yhteydessä on 95 metriä korkea Giralda-torni, joka on myös kaupungin symboli. Kolumbuksen maalliset jäännökset on haudattu katedraaliin, mikä vahvistettiin pitkän kiistan päätteeksi DNA-testein vuonna 2006. Tosin kiistakumppani Dominikaaninen tasavalta on edelleen toista mieltä. Katedraalista kävelemme muutaman minuutin päähän Alcázarin kuninkaalliseen palatsiin. Palatsin kauniit sisäpihat ihastuttavat yksinkertaisuudellaan ja sen laajassa puutarhassa sekoittuvat taitavasti maurilaistyyli ja italialainen renessanssi. Sekä katedraali että Alcázar kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. 

Myöhemmin iltapäivällä palaamme Cádiziin. Illalla syömme espanjalaisen joulupäivällisen. Halutessasi voit myös lähteä omatoimisesti keskiyön messuun, ”La Misa del Gallo”, jota vietetään Cádizin katedraalin lisäksi useissa kaupungin kirkoissa. (A, L, P) 

Cadiz on Espanjan vanhin kaupunki
Cádiz

4. päivä, keskiviikko 25.12. Cádiz on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista ja sen monet linnoitukset, jykevät muurit, tunnelmalliset aukiot ja vanhankaupungin kapeat ja sokkeloiset mukulakivikadut huokuvat historiaa. Kaupungin sijainti kapealla Atlanttiin työntyvällä niemellä takaa alueen upeimmat maisemat ja sen rantojen sanotaan vetävän vertansa Rio de Janeirolle. 

Joulupäivänä tutustumme Cádiziin ja sen nähtävyyksiin kaupunkikierroksella. Iltapäivällä on vapaa-aikaa. (A, L)

Puente-Nuevo-silta-Ronda-Andalusia-Espanja-Olympia-Kaukomatkat
Cádiz – Jerez de la Frontera – Arcos de la Frontera – Ronda

5. päivä, torstai 26.12. Lähdemme aamulla läheiseen Jerez de la Fronteiraan. Kaupungin suuri ylpeydenaihe on sen laadukkaat sherry- ja brandymerkit ja keskusta-alueelta löytyykin monia perinteikkäitä sherryn valmistajia kellareineen. Vierailemme sherrykellarissa, jossa tutustumme sherryn valmistukseen maistiaisten kera.

Jerezistä matkamme jatkuu kohti itää Andalusian kumpuilevissa maisemissa. Pistäydymme matkan varrella Arcos de la Fronteran kylään, joka on Andalusian kylistä kenties kaunein. Kylän sijainti korkean harjanteen huipulla on dramaattinen. Pienellä kylällä on suuri ja vaiherikas historia. Kylän nimi tulee 1200-luvulta, jolloin Arcos sijaitsi rintamalinjan keskellä Espanjan hallitsijoiden ja maurien välisessä sodassa. Teemme pienen kävelykierroksen Arcosin historiallisessa keskustassa ja jatkamme sitten Rondaan.

Myös Ronda sijaitsee upeissa maisemissa; Guadalevinjoen kaivertama, yli 100 metriä syvä El Tajo -kanjoni halkaisee kaupungin kahteen osaan. Moni on ihastunut Rondan maisemiin; mm. Ernest Hemingway ja Orson Welles viettivät aikoinaan useita kesiä Rondassa ja kirjoittivat kaupungin kauneudesta sekä härkätaisteluperinteestä. Tutustumme Rondaan kävellen ja majoitumme sitten keskusta-alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Catalonia Reina Victoria -hotelliin (★★★★). Jäähyväispäivällisen syömme hotellissa. (A, L, P) 

lento
Ronda – Helsinki

6. päivä, perjantai 27.12. Lähdemme varhain aamulla kohti Málagan lentokenttää, jonne matka taittuu noin 1,5 tunnissa. Lentomme (Finnair) lähtee klo 11.00 ja perille Helsinkiin saavumme klo 16.40. (A) 

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.
Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

NH Malaga , Malaga

Hyvän keskitason hotelli, täysin uusittu 2019. Keskeinen sijainti vanhankaupungin vieressä. Tilavat, vaaleasävyiset huoneet, ilmainen wifi

Catalonia Reina Victoria, Ronda

Rondan keskustassa sijaitseva hyvän keskitason hotelli. Puulattiaiset huoneet, ilmainen wifi. Laaja puutarha-alue, ulko uima-allas, spa ja ravintola.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Joulumatka Andalusiaan
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa (huom. Cádizin hotellissa ei kantajapalveluja)
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Joulumatka Andalusiaan

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 410 €.

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteesta johtuen sovellamme normaalista poikkeavia peruutusehtoja. 

           Peruutusajankohta                                       Peruutuskulut

 • viimeistään 91 vrk ennen matkaa             150 €
 • 90–71 vrk ennen matkaa                          350 €
 • 70–65 vrk ennen matkaa                          matkan ennakkomaksu
 • 64-45 vrk ennen matkaa                          60 % matkan hinnasta
 • 44-35 vrk ennen matkaan                        70 % matkan hinnasta
 • 34–21 vrk ennen matkaa                          85 % matkan hinnasta
 • alle 21 vrk ennen matkaa                          95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 3 230 €
 • 22.12.2024 - 27.12.2024
  alk. 3 230€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Joulumatka Andalusiaan
14 arvostelua
Erinomainen
50.00 %
Hyvä
50.00 %
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Suosittelen tätä vaihtoehtoa joulun viettoon.

Kannattaa todellakin lähteä tälle kompaktille matkalle, jossa näkee ja kokee paljon.

 


 

Olympia on järjestänyt hienon joulumatkan. Ruoka, juomat ja ohjelmat toivat erilaisen, mutta ikimuistoisen joulun.

 


 

Runsas ja monipuolinen ohjelma. Monta erilaista kohdetta lyhyessä ajassa. Myös wc-taukoja riittävän usein. Valmiit, hyvät järjestelyt, ei tarvinnut huolehtia itse.

Hyvä tietää joulumatkasta Andalusiaan

Etelä-Espanjan Andalusiassa sijaitseva Aurinkorannikko eli Costa del Sol tunnetaan lämpimästä ilmastosta ja hiekkarannoistaan. Andalusian itsehallintoalue on kuitenkin paljon muutakin kuin matkailijoiden suosima rannikko. Täältä löytyy myös uskomattoman upeita maurilaisvaikutteisia rakennuksia, historiallisia kaupunkeja ja kyliä sekä leppoisaa eteläespanjalaista elämää.

Joulukuussakin lämmintä sekä aurinkoisia päiviä riittää hyvin. Lämpötilat ovat päivisin n + 13-19 C, öisin lämpötila saattaa toisinaan laskea alle kymmeneen. Varaa mukaan myös lämmintä vaatetta aamuja ja iltoja varten. Mukavat jalkineet ovat tärkeät, matkalla kävellään paljon ja kaupungeissa ja kohteissa on myös mukulakivikatuja ja portaita.

Espanjan lukuisista Unescon maailmanperintökohteista vierailemme tällä matkalla näissä kohteissa Sevillan katedraali ja Alcazar

Katso kaikki Espanjan matkat