Plaza del Socorro Ronda Andalusia Espanja Olympia

Joulumatka Andalusiaan

- joulun tunnelmaa Etelä-Espanjassa
5
päivää
Uutuus

Andalusian joulumatkalla pääset nauttimaan joulun tunnelmasta kävelyllä Cádizin vanhankaupungin tunnelmallisilla kaduilla, joulumarkkinoilla ostosten ja herkuttelun merkeissä sekä perinteisiä jouluseimiä ihastellen. Ehdit nähdä myös Gibraltarin ja Rondan maisemat, tutustua Sevillan nähtävyyksiin ja maistella sherryjä Jerez de la Fronterassa.

Matka Andalusiaan jouluna

Matkareitti
Gibraltar
retki
Cádiz
3 yötä
Jerez de la Frontera
retki
Sevilla
retki
Arcos de la Frontera
retki
Ronda
1 yö

Vietämme joulua Espanjan vanhimmassa kaupungissa, Andalusiaan kuuluvassa Cádizissa. Cádizin vanhankaupungin kadut ja aukiot verhoutuvat joulun alla upeaan jouluvalaistukseen, ja se antaa tälle yli 3000 vuotta sitten perustetulle historialliselle kaupungille arvokkaan ilmapiirin.

Nautimme Andalusiaan oleellisesti kuuluvasta flamencoesityksestä ja nautimme herkullisia tapaksia

Herkullisen espanjalaisen joulupäivällisen nautimme hotellissa. Voit halutessasi kokea myös keskiyön joulumessun Cádizin katedraalissa tai jossakin muussa kaupungin kirkoista.

Käymme matkalla myös Britannialle kuuluvalla Gibraltarilla, jonka nähtävyydet ja kallioiset maisemat tulevat meille tutuiksi heti matkan alussa. Sherrystä tunnetussa Jerez de la Fronterassa vierailemme sherrykellarissa ja maistelemme laadukkaita sherryjä.

Kokopäiväretkellä Sevillaan tutustumme mittasuhteiltaan huikeaan Sevillan katedraaliin ja Alcázarin palatsiin, jotka ovat molemmat Unescon maailmanperintökohteita

Piipahdamme myös Sevillan joulumarkkinoille. Myös Arcos de la Fronteran ja Rondan dramaattiset maisemat tulevat meille tutuiksi matkan aikana.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, vähintään puolihoito päivittäin, ohjelman mukaiset kiertokäynnit ja kuljetukset pääsymaksuineen, palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 285 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

22. – 26.12.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Henkeasalpaava-maisema-Gibraltar.
Helsinki – Gibraltar – Cádiz

1. päivä, torstai 22.12. Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 7.45 Málagaan, jonne saavumme klo 11.30. Lentokentältä lähdemme kohti Gibraltaria. Pysähdymme matkalla lounaalle Aurinkorannikolle. Gibraltar on Britannialle kuuluvalla erillisalue. Sillä on ollut tärkeä strateginen merkitys kautta aikojen, koska sen korkeilta kallioilta kapean Gibraltarinsalmen valvominen on ollut helppoa. Vuoren huipulta on hienot maisemat Välimerelle ja Afrikan mantereelle. Teemme pienen kiertoajelun Gibraltarilla.

Myöhemmin iltapäivällä jatkamme matkaa Cádiziin. Saavumme perille illansuussa ja majoitumme 3 yöksi vanhaan keskustaan hyvään keskitason Parador de Cádiz -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällisellä nautimme tapaksia. (L, P)

flamenco-on-osa-espanjalaista-kulttuuria-Espanja
Cádiz ja Jerez de la Frontera

2. päivä, perjantai 23.12.  Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle läheiseen Jeres de la Fronteraan. Kaupungin suuri ylpeydenaihe on sen laadukkaat sherry- ja brandymerkit ja sen keskusta-alueelta löytyykin monia perinteikkäitä sherryn valmistajia kellareineen. Vierailemme sherrykellarissa, jossa tutustumme sherryn valmistukseen maistiaisten kera. Syömme lounaan ja tutustumme Jerezin keskustan joulutunnelmaan.

Iltapäivällä palaamme Cádiziin. Cádiz on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista ja sen monet linnoitukset, jykevät muurit, tunnelmalliset aukiot ja vanhankaupungin kapeat ja sokkeloiset mukulakivikadut huokuvat historiaa. Kaupungin sijainti kapealla Atlantiin työntyvällä niemellä takaa alueen upeimmat maisemat ja sen rantojen sanotaan vetävän vertansa Rio de Janeirolle. Teemme Cádizissa kiertoajelun ja paikannamme kaupungin tärkeimmät alueet ja nähtävyydet. Käymme myös tutustumassa paikallisten joulumarkkinoiden tarjontaan. Päivällisen ohessa näemme aistillista flamencoa; vietämmehän joulua Andalusiassa, flamencon synnyinsijoilla. (A, L, P)

Sevillan-kaunis-kaupunki-Espanja
Sevilla

3. päivä, lauantai 24.12. Jouluaattona teemme kokopäiväretken Andalusian pääkaupunkiin, Sevillaan. ”Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”. Vanhan anekdootin mukaan ei ole nähnyt ihmeellistä kauneutta, jos ei ole nähnyt Sevillaa. Mutta tänään näemme, kun tutustumme kaupunkiin bussilla ja kävellen. Sevillan massiivinen katedraali on yksi maailman suurimmista. Sen yhteydessä on 95 metriä korkea Giralda-torni, joka on myös kaupungin symboli. Kolumbuksen maalliset jäännökset on haudattu katedraaliin, mikä vahvistettiin pitkän kiistan päätteeksi DNA-testein vuonna 2006. Tosin kiistakumppani Dominikaaninen tasavalta on edelleen toista mieltä. Katedraalista kävelemme muutaman minuutin päähän Alcázarin kuninkaalliseen palatsiin. Palatsin kauniit sisäpihat ihastuttavat yksinkertaisuudellaan ja sen laajassa puutarhassa sekoittuvat taitavasti maurilaistyyli ja italialainen renessanssi. Sekä katedraali että Alcázar kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Pistäydymme myös Sevillan joulumarkkinoille, joilta varmasti löytyy ideoita viime hetken jouluostoksille.

Myöhemmin iltapäivällä palaamme Cádiziin. Illalla syömme espanjalaisen joulupäivällisen hotellissa. Halutessasi voit myös lähteä omatoimisesti keskiyön messuun, ”La Misa del Gallo”, jota vietetään Cádizin katedraalin lisäksi useissa kaupungin kirkoissa. (A, P)

Puente-Nuevo-silta-Ronda-Andalusia-Espanja
Cádiz – Arcos de la Frontera – Ronda

4. päivä, sunnuntai 25.12. Jouluaamuna lähdemme kohti Rondaa. Reittimme kulkee sisämaan valkoisten pikkukylien kautta Andalusian kumpuilevissa maisemissa. Pysähdymme matkan varrella Arcos de la Fronteran kylään, joka on kylistä kenties kaunein. Kylän sijainti korkean harjanteen huipulla on dramaattinen. Pienellä kylällä on suuri ja vaiherikas historia. Kylän nimi tulee 1200-luvulta, jolloin Arcos sijaitsi rintamalinjan keskellä Espanjan hallitsijoiden ja maurien välisessä sodassa (frontera=raja). Teemme pienen kävelykierroksen Arcosin historiallisessa keskustassa ja jatkamme sitten Rondaan.

Myös Ronda sijaitsee upeissa maisemissa. Guadalevinjoen kaivertama, yli 100 metriä syvä El Tajo -kanjoni halkaisee kaupungin kahteen osaan. Moni on ihastunut Rondan maisemiin; mm. Ernest Hemingway ja Orson Welles viettivät aikoinaan useita kesiä Rondassa ja kirjoittivat kaupungin kauneudesta sekä härkätaisteluperinteestä. Tutustumme Rondaan kävellen ja majoitumme sitten keskusta-alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Catalonia Reina Victoria -hotelliin (★★★★). Jäähyväispäivällisen syömme hotellissa. (A, L, P)

lento
Ronda – Helsinki

5. päivä, maanantai 26.12. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Málagan lentokenttää, jonne matka taittuu noin 1,5 tunnissa. Lentomme (Finnair) lähtee klo 12.25 ja perille Helsinkiin saavumme klo 18.05 (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Joulumatka Andalusiaan
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito ja muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 27 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Joulumatka Andalusiaan

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 285 €.

Tarkista passisi tai virallisen henkilökorttisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteesta johtuen sovellamme normaalista poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkaa, pidätetään 150 €
 • 90–61 vrk ennen matkaa, pidätetään 250 €
 • 60-45 vrk ennen matkaa, pidätetään 350 €
 • 44-35 vrk ennen matkaa, pidätetään ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkaa, pidätetään 65 % matkan hinnasta
 • 20–8  vrk ennen matkaa, pidätetään  80 % matkan hinnasta
 • alle 8 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
5 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää joulumatkasta Andalusiaan

Etelä-Espanjan Andalusiassa sijaitseva Aurinkorannikko eli Costa del Sol tunnetaan lämpimästä ilmastosta ja hiekkarannoistaan. Andalusian itsehallintoalue on kuitenkin paljon muutakin kuin matkailijoiden suosima rannikko. Täältä löytyy myös uskomattoman upeita maurilaisvaikutteisia rakennuksia, historiallisia kaupunkeja ja kyliä sekä leppoisaa eteläespanjalaista elämää.

Joulukuussakin lämmintä sekä aurinkoisia päiviä riittää hyvin. Lämpötilat ovat päivisin n + 13-19 C, öisin lämpötila saattaa toisinaan laskea alle kymmeneen. Varaa mukaan myös lämmintä vaatetta aamuja ja iltoja varten. Mukavat jalkineet ovat tärkeät, matkalla kävellään paljon ja kaupungeissa ja kohteissa on myös mukulakivikatuja ja portaita.

Matkan hintaan sisältyy päivittäin aamiaisen lisäksi lounas tai päivällinen. Kaupungeista löytyy runsaasti eritasoisia ruokapaikkoja, joista löydät varmasti mieleisiäsi aterioita. Maista vaikka perinteistä viileää gazpacho-keittoa tai nauti paikallisista tapaksista.

Espanjan lukuisista Unescon maailmanperintökohteista vierailemme tällä matkalla Sevillan katedraali ja Alcazar