Plaza del Socorro Ronda Andalusia Espanja Olympia

Joulumatka Andalusiaan

- joulun tunnelmaa Etelä-Espanjassa
6
päivää
alk. 2 980 €/hlö

Andalusian joulumatkalla pääset nauttimaan joulun tunnelmasta Cádizin vanhankaupungin tunnelmallisilla kaduilla, joulumarkkinoilla ostosten ja herkuttelun merkeissä sekä perinteisiä jouluseimiä ihastellen. Ehdit nähdä myös Gibraltarin ja Rondan maisemat, tutustua Sevillan nähtävyyksiin ja maistella sherryjä Jerez de la Fronterassa.

Matka Andalusiaan jouluna

Matkareitti
Malaga
1 yö
Gibraltar
retki
Cádiz
2 yötä
Jerez de la Frontera
retki
Sevilla
1 yö
Ronda
1 yö

Joulumatkamme alussa tutustumme värikkääseen Málagan kaupunkiin. Käymme myös Britannialle kuuluvalla Gibraltarilla, jonka nähtävyydet ja kallioiset maisemat tulevat meille tutuiksi kiertoajelulla. Sherrystä tunnetussa Jerez de la Fronterassa vierailemme sherrykellarissa ja maistelemme laadukkaita sherryjä.

Andalusian joulumatkalla vietämme joulua Espanjan vanhimmassa kaupungissa, Cádizissa

Cádizin vanhankaupungin kadut ja aukiot verhoutuvat joulun alla upeaan jouluvalaistukseen, ja se antaa tälle yli 3000 vuotta sitten perustetulle historialliselle kaupungille arvokkaan ilmapiirin. Joulun tunnelmaan on helppo virittäytyä kävelyllä vanhankaupungin tunnelmallisilla kaduilla, joulumarkkinoilla ostosten ja herkuttelun merkeissä sekä perinteisiä jouluseimiä ihastellen. Aattoiltana nautimme herkullisen espanjalaisen joulupäivällisen. Voit halutessasi kokea myös keskiyön joulumessun Cádizin katedraalissa tai jossakin muussa kaupungin kirkoista.

Joulupäivänä jatkamme Sevillaan. Tutustumme mittasuhteiltaan huikeaan Sevillan katedraaliin ja Alcázarin palatsiin, jotka ovat molemmat Unescon maailmanperintökohteita. Piipahdamme myös Sevillan joulumarkkinoilla.

Nautimme Andalusiaan oleellisesti kuuluvasta flamencoesityksestä ja nautimme herkullisia tapaksia

Myös Rondan dramaattiset maisemat tulevat meille tutuiksi, yövymme Rondassa matkan viimeisen yön.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat lennot, majoitus 2h huoneissa, täysihoito (ei meno/paluupäivänä), ohjelman mukaiset kiertokäynnit ja kuljetukset pääsymaksuineen, palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta 290 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

22. – 27.12.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Malaga, Andalusian kiertomatka
Helsinki – Malaga

1. päivä, perjantai 22.12.  Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 6.30 Málagaan, jonne saavumme klo 10.15. Málaga on jäänyt monilta huomiotta etelämpänä sijaitsevien rantalomakohteiden vuoksi. Málagan vanha keskusta kävelykatuineen on täynnä putiikkeja, tapasbaareja sekä ravintoloita ja katuelämä on kaiken kaikkiaan vilkasta. Pienen kävelymatkan päässä on suosittu Malaguetan hiekkaranta sekä rantapromenadi, joka on kaupunkilaisten kokoontumispaikka.

Tervetulolounaan jälkeen teemme pienen kaupunkikierroksen. Käymme mm. läheisen kukkulan laella sijaitsevalla Gibralfaron linnoituksella, jolla on takanaan 1000-vuotinen historia. Pistäydymme myös Málagan katedraalissa, jonka sisätiloja pidetään yhtenä Andalusian kirkkojen upeimmista. Kierroksen päätteeksi majoitumme vanhankaupungin kupeessa sijaitsevaan hyvään keskitason NH Malaga -hotelliin (★★★★). Ilta on vapaa. (L)

Henkeasalpaava-maisema-Gibraltar.
Málaga – Gibraltar – Cádiz

2. päivä, lauantai 23.12. Aamiaisen jälkeen lähdemme noin parin tunnin ajomatkalle kohti Gibraltaria. Gibraltar on Britannialle kuuluvalla erillisalue. Sillä on ollut tärkeä strateginen merkitys kautta aikojen, koska sen korkeilta kallioilta kapean Gibraltarinsalmen valvominen on ollut helppoa. Vuoren huipulta on hienot maisemat Välimerelle ja Afrikan mantereelle. Teemme kiertoajelun Gibraltarilla.

Syömme lounaan La Línea de la Conceptiónin rajakaupungissa Espanjan puolella ja jatkamme sitten Cádiziin. Saavumme perille illansuussa ja majoitumme 2 yöksi vanhaan keskustaan hyvään keskitason Senator Cádiz Spa -hotelliin (★★★★). Päivällinen. (A, L, P)

Cadizin katedraali Espanja
Cádiz ja Jerez de la Frontera

3. päivä, sunnuntai 24.12. Jouluaattona lähdemme retkelle läheiseen Jeres de la Fronteraan. Kaupungin suuri ylpeydenaihe on sen laadukkaat sherry- ja brandymerkit ja sen keskusta-alueelta löytyykin monia perinteikkäitä sherryn valmistajia kellareineen. Vierailemme sherrykellarissa, jossa tutustumme sherryn valmistukseen maistiaisten kera. Syömme lounaan ja tutustumme Jerezin keskustan joulutunnelmaan.

Iltapäivällä palaamme Cádiziin. Cádiz on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista ja sen monet linnoitukset, jykevät muurit, tunnelmalliset aukiot ja vanhankaupungin kapeat ja sokkeloiset mukulakivikadut huokuvat historiaa. Kaupungin sijainti kapealla Atlanttiin työntyvällä niemellä takaa alueen upeimmat maisemat ja sen rantojen sanotaan vetävän vertoja jopa Rio de Janeirolle.

Teemme Cádizissa pienen kävelykierroksen ja käymme tutustumassa paikallisten joulumarkkinoiden tarjontaan. Illalla syömme espanjalaisen joulupäivällisen. Halutessasi voit myös lähteä omatoimisesti keskiyön messuun, ”La Misa del Gallo”, jota vietetään Cádizin katedraalin lisäksi useissa kaupungin kirkoissa. (A, L, P)

Sevillan-kaunis-kaupunki-Espanja
Cádiz – Sevilla

4. päivä, maanantai 25.12.  Joulupäivän aamuna lähdemme kohti Andalusian pääkaupunkia, Sevillaa. ”Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”. Vanhan anekdootin mukaan ei ole nähnyt ihmeellistä kauneutta, jos ei ole nähnyt Sevillaa. Mutta tänään näemme, kun tutustumme kaupunkiin bussilla ja kävellen. Pistäydymme myös Sevillan joulumarkkinoille, joilta varmasti löytyy ideoita viime hetken jouluostoksille.

Myöhemmin iltapäivällä majoitumme Sevillaa halkovan joen länsipuolella, Trianan kaupunginosassa, sijaitsevaan hyvään keskitason Zenit Sevilla -hotelliin (★★★★). Päivällisen ohessa näemme aistillista flamencoa; vietämmehän joulunaikaa Andalusiassa, flamencon synnyinsijoilla. (A, L, P)

Puente-Nuevo-silta-Ronda-Andalusia-Espanja-Olympia-Kaukomatkat
Sevilla – Ronda

5. päivä, tiistai 26.12.  Aamulla vierailemme Sevillan massiivisessa katedraalissa, joka on yksi maailman suurimmista. Sen yhteydessä on 95 metriä korkea Giralda-torni, joka on myös kaupungin symboli. Kolumbuksen maalliset jäännökset on haudattu katedraaliin, mikä vahvistettiin pitkän kiistan päätteeksi DNA-testein vuonna 2006. Tosin kiistakumppani Dominikaaninen tasavalta on edelleen toista mieltä. Katedraalista kävelemme muutaman minuutin päähän Alcázarin kuninkaalliseen palatsiin. Palatsin kauniit sisäpihat ihastuttavat yksinkertaisuudellaan ja sen laajassa puutarhassa sekoittuvat taitavasti maurilaistyyli ja italialainen renessanssi. Sekä katedraali että Alcázar kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Lounaan jälkeen noin parin tunnin bussimatka Rondaan.

Ronda sijaitsee upeissa maisemissa. Guadalevinjoen kaivertama, yli 100 metriä syvä El Tajo -kanjoni halkaisee kaupungin kahteen osaan. Moni on ihastunut Rondan maisemiin; mm. Ernest Hemingway ja Orson Welles viettivät aikoinaan useita kesiä Rondassa ja kirjoittivat kaupungin kauneudesta sekä härkätaisteluperinteestä. Tutustumme Rondaan kävellen ja majoitumme sitten keskusta-alueella sijaitsevaan hyvään keskitason Catalonia Reina Victoria -hotelliin (★★★★). Jäähyväispäivällisen syömme hotellissa. (A, L, P)

lento
Ronda – Helsinki

6. päivä, keskiviikko 27.12. Aamu on vapaa. Puolilta päivin lähdemme kohti Málagan lentokenttää, jonne matka taittuu noin 1,5 tunnissa. Lentomme (Finnair) lähtee klo 16.50 ja perille Helsinkiin saavumme klo 22.30. (A)

Hotellit

Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin. Olympia ei vastaa ulkopuolisten sivustojen sisällöstä tai ylläpidosta.

NH Malaga , Malaga

Hyvän keskitason hotelli, täysin uusittu 2019. Keskeinen sijainti vanhankaupungin vieressä. Tilavat, vaaleasävyiset huoneet, ilmainen wifi

Catalonia Reina Victoria, Ronda

Rondan keskustassa sijaitseva hyvän keskitason hotelli. Puulattiaiset huoneet, ilmainen wifi. Laaja puutarha-alue, ulko uima-allas, spa ja ravintola.

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Joulumatka Andalusiaan
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • täysihoito (tulopäivänä lounas, paluupäivänä aamiainen)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa (huom. Cádizin hotellissa ei kantajapalveluja)
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 28 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Joulumatka Andalusiaan

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 290 €.

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 62 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteesta johtuen sovellamme normaalista poikkeavia peruutusehtoja. Peruutusajankohta                                       Peruutuskulut

 • viimeistään 91 vrk ennen matkaa             150 €
 • 90–71 vrk ennen matkaa                          350 €
 • 70–62 vrk ennen matkaa                          matkan ennakkomaksu
 • 61-45 vrk ennen matkaa                           60 % matkan hinnasta
 • 44-35 vrk ennen matkaan                        70 % matkan hinnasta
 • 34–21 vrk ennen matkaa                          85 % matkan hinnasta
 • alle 21 vrk ennen matkaa                          95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 2 980 €
 • 22.12.2023 - 27.12.2023

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää joulumatkasta Andalusiaan

Etelä-Espanjan Andalusiassa sijaitseva Aurinkorannikko eli Costa del Sol tunnetaan lämpimästä ilmastosta ja hiekkarannoistaan. Andalusian itsehallintoalue on kuitenkin paljon muutakin kuin matkailijoiden suosima rannikko. Täältä löytyy myös uskomattoman upeita maurilaisvaikutteisia rakennuksia, historiallisia kaupunkeja ja kyliä sekä leppoisaa eteläespanjalaista elämää.

Joulukuussakin lämmintä sekä aurinkoisia päiviä riittää hyvin. Lämpötilat ovat päivisin n + 13-19 C, öisin lämpötila saattaa toisinaan laskea alle kymmeneen. Varaa mukaan myös lämmintä vaatetta aamuja ja iltoja varten. Mukavat jalkineet ovat tärkeät, matkalla kävellään paljon ja kaupungeissa ja kohteissa on myös mukulakivikatuja ja portaita.

Espanjan lukuisista Unescon maailmanperintökohteista vierailemme tällä matkalla Sevillan katedraali ja Alcazar