Joulumatka-Provencessa-Olympia-Kaukomatkat

Jouluristeily Provencessa

- risteile jouluna Etelä-Ranskassa Rhône-joella
7
päivää
alk. 2 440 €/hlö
Uutuus

Jokiristeily Provencen maisemissa on mainio tapa viettää joulua normaalista poiketen. Nautit hyvästä all inclusive -palvelusta ensimmäisen luokan Ms Viva Voyage -laivalla kun risteilemme Rhône-joella Lyonista kohti Välimerta ja takaisin. Retkillä tutustumme mm. Ardèche-kanjoniin, Arlesiin ja Avignoniin.

Jouluristeily Rhône-joella, Etelä-Ranskan Provencessa

Matkareitti
Lyon
risteily alkaa
Tain-l´Hermitage
Arles
kävelykierros
Avignon
kävelykierros
Ardèche-kanjoni (Viviers)
retki
Lyon
risteily päättyy, kävelykierros

Jokiristeilymme alku- ja päätepiste on Ranskan suurimpiin metropoleihin kuuluva Lyon, joka tunnetaan muun muassa gastronomiastaan. Risteilemme Rhone-jokea pitkin etelään ja palaamme takaisin Lyoniin.

Täysihoitoaterioiden lisäksi monipuolinen juomavalikoima virvokkeista shamppanjaan sekä mielenkiintoinen retkiohjelmamme sisältyvät jouluristeilyyn

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on Tain-l´Hermitagen pikkukaupunki, johon voit tutustua rauhassa tai poiketa vaikkapa suklaaostoksille tai joen toiselle puolle Tournonin pikkukaupunkiin. Seuraavana päivänä Arlesissa kuljemme Vincent van Goghin jalanjäljissä ja näemme roomalaisajan massiivisen amfiteatterin. 

Jouluaattona saavumme Avignoniin, josta jatkamme vasta seuraavana aamuna. Avignoninssa kiteytyy katolisen kirkon ja Ranskan kuninkaan välinen valtataistelu 1300-luvulla paavinistuimen sijainnista ja paavin palatsi muistuttaa edelleen tästä vanhasta skismasta. Kaupungin vanha keskusta ja laulustakin tuttu silta ovat Unescon maailmanperintökohteita. Joulupäivänä jatkamme Viviersiin, josta teemme retken Ardèche-joen kanjoniin. Kanjoni on miljoonien vuosien kuluessa eroosion vaikutuksesta syöpynyt kalkkikivipitoiseen maaperään, jättäen jälkeensä eriskummallisen kauniita muodostelmia retkeilijöiden iloksi. 

Risteilyn päätyttyä Lyoniin teemme kävelykierroksen kaupungilla ja yövymme vielä laivassa ennen seuraavana päivänä tapahtuvaa paluulentoamme.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h hyteissä keskikannella, all inclusive -palvelut laivalla, ohjelmassa mainitut retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h hytistä alk. 360 €.

Matkan hinta ja ehdot

Jouluristeilyllä Provencessa risteilemme Ms Viva Voyagella, joka on 110 metriä pitkä ensimmäisen luokan jokilaiva, valmistunut vuonna 2005. Hyvän huolenpidon ja säännöllisten uudistusten takia laiva on käytännössä uudenveroinen. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 152.

Laivalla on kolme majoituskantta. Noin 15 neliön hyttimme sijaitsevat keskimmäisellä Ruby-kannella (matkan perushinta) sekä ylimmällä Diamond-kannella (lisämaksu). Hyttivarustukseen kuuluu ranskalainen parveke, taulutelevisio, minibaari, Rituals-kylpytuotteet, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä WC ja suihku.

Laivan ylimmällä kannella on osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni matkamuistoputiikki ja laivan peräosassa pieni baari/oleskelutila.

Risteilyn hintaan sisältyy all inclusive -palvelu laivalla. Se sisältää runsaan aamiaisen noutopöydästä, pöytiintarjoilun lounaalla ja päivällisellä, kapteenin tervetulococktailin, kaikki alkoholittomat juomat sekä oluet, viinit ja muut alkoholijuomat, minibaari hytissä (vesi, virvoitusjuoma ja olut), langaton netti, juomarahat sekä kuulokejärjestelmä retkillä. 

Matkaohjelma

21. - 27.12.2024

A=aamiainen, L=lounas, AI= all inclusive

Viva Voyage -alus Olympia Kaukomatkat
Helsinki – Lyon

1. päivä, lauantai 21.12. Lento (Lufthansa) klo 7.00 Helsingistä Münchenin kautta (Lufthansa) Lyoniin, jonne saavumme klo 12.10. Bussikuljetus kestää vajaan tunnin verran laivalle kaupungin keskustaan. Syömme lounaan ennen kuin nousemme laivaan, joka lähtee Rhônejokea alavirtaan klo 22.00. (L, AI laivaan nousun jälkeen) 

Panoramakuva-Tournon-Ranska
Tain-l´Hermitage

2. päivä, sunnuntai 22.12. Saavumme aamulla klo 7.00 Tain-l´Hermitagen pikkukaupunkiin, jossa meillä on vapaa-aikaa. Kaupunki tunnetaan lähellä laituripaikkaa sijaitsevasta Valrhonan suklaapuodista, josta saa helpotusta makean nälkään. Joen toisella puolella on Tournonin pikkukaupunki, jonne pääsee kävelysiltaa pitkin. Jatkamme risteilyä klo 15.00 (AI) 

Arlesin härkätaisteluareena Ranska
Arles

3. päivä, maanantai 23.12. Saavumme Arlesiin klo 8.30. Se oli roomalaisajan tärkeimpiä kaupunkeja, mikä näkyy edelleen muinaisina monumentteina kaupunkikuvassa. Suureen amfiteatteriin mahtui aikoinaan 20 000 katsojaa. Se toimii nykyisin myös härkätaisteluareenana. Alyscamps, suuri roomalainen hautausmaa sekä teatteri muistuttavat myös antiikin ajoista. Arles on myös taiteen kehto: Van Gogh maalasi ja piirsi tuotteliaasti Arlesissa runsaan vuoden kestäneen oleskelunsa aikan ja täällä hän leikkasi myös palan vasemmasta korvastaan. Kaupungin silhuetissa näkyy taidekeskus LUMA Arlesin teräspäällysteinen torni, joka on Frank Gehryn suunnittelema. 

Tutustumme Arlesin historialliseen keskustaan noin 3 tunnin kävelykierroksella. Reitin pituus on noin 4 kilometriä, sisältäen myös jyrkkiä portaita, joten kierros edellyttää normaalia liikuntakykyä. 
Laiva lähtee klo 17.30 kohti Avignonia, jonne saavumme klo 22.00. (AI) 

Paavien palatsi Avignon Ranska
Avignon

4. päivä, tiistai 24.12. Laiva on koko aattopäivän Avignonissa, johon tutustumme aamupäivällä kävelykierroksella. Avignonin paavien palatsi ja historiallinen keskusta kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin samoin kuin 1100-luvun lopulla rakennettu Saint-Bènèzet-silta. Rhônen tulva romahdutti aikoinaan suuren osan sillasta, joten sitä pitkin ei jokea ole ylitetty enää muutamaan sataan vuoteen. Paavinistuin oli 1300-luvulla lähes 70 vuoden ajan siirrettynä Roomasta Avignoniin. Tuosta ajasta käytetään nimitystä Avignonin vankeus. Tällöin paavinistuin oli käytännössä Ranskan kuninkaan määräysvallan alainen. 

Iltapäivällä on vapaa-aikaa vaellella historiallisen keskustan kujilla ja aistia joulutunnelmaa. Laiva yöpyy Avignonissa. (AI) 

Pont d'Arc luonnon muovaama kivinen kaarisilta Ranska
Viviers – Ardèche-kanjoni

5. päivä, keskiviikko 25.12. Risteilemme aamun kuluessa Viviersiin, jonne saavumme klo 12.00. Unelias pikkukaupunki on säilyttänyt hyvin keskiaikaisen tunnelman. 

Teemme noin 4 tunnin bussiretken Ardèche-joen kanjonille. Luonnonpuistossa virtaava joki on miljoonien vuosien aikana kaivertanut syvän rotkon ja samalla ainutlaatuisen maiseman kalkkikivipitoiseen maastoon. Luonnonpuisto onkin retkeilijöiden suosiossa ja kesäaikaan monet tulevat hakemaan viilennystä kanjonin pohjalla virtaavan turkoosin joen rannoille. Alueelle tyypillisiä ovat monet tippukiviluolat, joista tunnetuin on Madeleinen luola. Ihailemme kanjonimaisemia valokuvatauoilla ja retken päätteeksi näemme myös Pont d`Arc-nimisen luonnon muovaaman kivisen kaarisillan. 
Risteily jatkuu klo 18.00 kohti Lyonia. (AI) 

Kaunis Lyon Ranska
Lyon

6. päivä, torstai 26.12. Saavumme puolen päivän aikoihin Lyoniin. Tutustumme 2000-vuotisen Lyonin vanhaankaupunkiin parin tunnin kävelykierroksella. Vanhan Lyonin mukulakivikatujen kätköissä on salakäytäviä ”traboules”. Alun perin keskiaikaiset silkkityöläiset käyttivät näitä käytäviä tavarankuljetukseen. Monet niistä myös lyhensivät vedenhakumatkaa joelle. Suuri osa vanhan Lyonin kujista on joen kanssa samansuuntaisia, joten niitä pitkin matka oli pitkä. Toisen maailmansodan aikana myös vastarintaliike osasi hyödyntää salakäytäviä. 

Kävelykierroksen jälkeen voit jatkaa omatoimista tutustumista retkeen sisältyvää julkisen liikenteen päivälippua hyödyntäen. Laiva yöpyy Lyonissa. (AI) 

lento
Lyon – Helsinki

7. päivä, perjantai 27.12. Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle. Lento (Lufthansa) lähtee klo 12.50 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.40. (A) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Jouluristeily Provencessa
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hytissä
 • all inclusive -palvelut laivalla 1. päivän päivällisestä 7. päivän aamiaiseen sekä tulopäivän lounas
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • satamamaksut
 • juomarahat paikallisoppaille, bussinkuljettajille sekä laivan henkilökunnalle
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Jouluristeily Provencessa

Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun 1h hytistä, joita on rajoitettu määrä.
Lisämaksu 1h hytistä on keskikannella 360 € (2 800 €), yläkannella 440 € (3 000 €).

Matkan perushinta keskikannen 2h hytissä 2 440 €/henkilö.
Yläkannen 2h hytissä hinta on 2 560 €/henkilö.

Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta tai henkilökortistasi matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Mikäli uusit matkustusasiakirjan ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion/kopion henkilökortista voit lähettää Omaloman kautta tai suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Varustamo pidättää oikeuden muuttaa reittiä, laituripaikkoja ja aikatauluja sääolosuhteiden, liian alhaisen tai korkean vedenpinnan tason tai viranomaisten teknisten tms. rajoitusten vuoksi. Matkustajat voidaan kuljettaa myös bussilla kohteeseen. Äärimmäisessä tapauksessa risteily voidaan peruttaa ylivoimaisen esteen vuoksi.

Ryhmän minimikoko 15 matkustajaa. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 550 €. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteensta johtuen matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 €/henkilö
 • 90-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 550 €/henkilö
 • 60-46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 950 €/henkilö
 • 45-30 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 1 500 €/henkilö
 • 29-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
7 päivää alk./hlö 2 440 €
 • 21.12.2024 - 27.12.2024
  alk. 2 440€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää jouluristeilystä Provencessa

Joulun aikaan Provencessakin on talvi. Lyonissa lämpötilat ovat päivällä muutaman asteen plussa puolella mutta yöllä jopa nollassa. Etelämpänä, esim Avignonissa, päivälämpötila saattaa kuitenkin nousta noin + 10 C. Mukaan kannattaa siis varata lämpimiä vaatteita ja myös kevyt sadetakki tms voi olla retkipäivinä hyödyllinen. Mukavat (ja lämpimät) jalkineet ovat retkillä tärkeät, kierroksilla ja kohteissa kävellään paljon. 

Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin. Asun tulee olla kuitenkin siisti, joten ruokasalissa ei tule käyttää shortseja, urheilusandaaleja yms. Hyteissä on vaatteille kohtuullisen hyvin säilytystilaa, mutta matkalaukuille vähemmän. Tämä on hyvä ottaa huomioon laukkua valitessa. Arvoesineet voi säilyttää hytin tallelokerossa. Hyteissä on säädettävä ilmastointi.

Varustamo pidättää oikeuden muuttaa reittiä, laituripaikkoja ja aikatauluja sääolosuhteiden, 
liian alhaisen tai korkean vedenpinnan tason tai viranomaisten teknisten tms. rajoitusten vuoksi.
Matkustajat voidaan kuljettaa myös bussilla kohteeseen. Äärimmäisessä tapauksessa risteily 
voidaan peruttaa ylivoimaisen esteen vuoksi.

Unescon maailmanperintökohteet matkalla:
Avignonin paavien palatsi ja historiallinen keskusta
Arlesin roomalaisajan monumentit
Lyonin vanhakaupunki
 

Kaikki Olympian jokiristeilyt