Strasbourg-jouluristeily-Rein-Olympia

Jouluristeily Reinillä

- kiireetön joulu jokiristeilyllä
7
päivää

Vietä joulu Reinin risteilyllä. Jokiristeilyn kiireetön tunnelma ja kohteiden monipuoliset retket rytmittävät matkapäiviä. Tutustut Reinin viehättäviin pikkukaupunkeihin, Strasbourgiin ja Düsseldorfiin. Ehdit tutustua myös joulutoreihin.

Joulun jokiristeily Reinillä

Risteilemme mukavasti hyvätasoisella Ms Viva One-laivalla Euroopan valtaväylän Reinin idyllisissä maisemissa. Laivalla nautimme laadukkaista all inclusive -palveluista.

Matkareitti
Düsseldorf
retki, risteily alkaa
Koblenz
kävelykierros
Worms (Nierstein)
retki
Strasbourg
retki
Speyer
kävelykierros
Mainz
kävelykierros
Rüdesheim
Düsseldorf
risteily päättyy

Risteilyn aikana näemme suurkaupunkeja ja pittoreskejä pikkukaupunkeja. Matkaamme Euroopan ytimessä niin historian havinassa kuin nykyajan hermolla. Keskiaikaisten kaupunkien arkkitehtuuri tuo syvän kontrastin myöhemmälle modernismille. Majoitumme koko matkan ajan laivalla.

Risteilyä täydentää retkipaketti, suomalaisen matkanjohtajamme opastuksella

Suurin osa retkistä on kävelykierroksia, koska useimpiin kohteisiin on helpointa tutustua kävellen.

Matka alkaa Düsseldorfista ja myös päättyy sinne. Tutustumme kaupunkiin jo ennen risteilyä, paluumatkalla on aikaa tutustua vaikkapa joulutorin tarjontaan. Koblenzissa teemme lyhyen kävelykierroksen. 

Saksan ja Ranskan rajalla sijaitsevassa Strasbourgissa vietämme koko joulupäivän, joten kaupunkikierroksen jälkeen ehdit tutustua kaupunkiin myös omatoimisesti

Tapaninpäivä kuluu Speyerin historiallisessa kaupungissa, jossa teemme kävelykierroksen. Risteilemme edelleen Mainziin, jossa tutustumme mm. kirjapainotaidon keksijään. Mainzista jatkamme Rüdesheimin sympaattisen pikkukaupunkiin, täällä voit liikkua omatoimisesti koska laiva pysähtyy aivan kaupungin keskustaan.

Laivalla nautimme all inclusive -palvelusta. Se sisältää runsaan aamiaisen noutopöydästä, pöytiintarjoilun lounaalla ja päivällisellä, kapteenin tervetulococktailin, kaikki alkoholittomat juomat sekä oluet, viinit ja muut alkoholijuomat, minibaari hytissä (vesi, virvoitusjuoma ja olut), langattoman netin sekä kuulokejärjestelmän retkillä.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h keskikannen hyteissä, all inclusive -palvelut laivalla sekä tulo- ja lähtöpäivän lounaan, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, juomarahat laivan henkilökunnalle sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h hytistä alk. 380 €.

Matkan hinta ja ehdot

Reinin jouluristeilyllä aluksena on Ms Viva One, 135 metriä pitkä, uusi ensimmäisen luokan jokilaiva, joka on valmistunut talvella 2022. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 176. Laivalla on kolme majoituskantta. Noin 16 neliön hyttimme sijaitsevat keskimmäisellä Ruby-kannella sekä ylimmällä Diamond-kannella. Hyttivarustukseen kuuluu ranskalainen parveke, taulutelevisio, minibaari, Rituals-kylpytuotteet, hiustenkuivaaja, tallelokero, ilmastointi sekä WC ja suihku.

Ylimpänä on osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen ja loungeineen. sekä pieni poreallas. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni kirjasto. Laivan peräosassa sijaitsevassa bistrossa voi nauttia päivällisen etukäteen pöydän varaamalla.

Matkaohjelma

22. – 28.12.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! 3. matkapäivän ohjelma muuttunut alkuperäisestä (17.11.23)

Düsseldorf Reinin varrella
Helsinki – Düsseldorf

1. päivä, perjantai 22.12. Lento (Finnair) Helsingistä Düsseldorfiin klo 7.40–9.10. Düsseldorf on puolen miljoonan asukkaan tärkeä talouselämän keskus Reinin varrella. Se on myös Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääkaupunki. Teemme pienen kävelykierroksen vanhassakaupungissa ja syömme lounaan ennen kuin nousemme laivaan iltapäivällä. Laivamme lähtee klo 17.00 vastavirtaan kohti Koblenzia. Kapteenimme toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. (L, AI laivaan nousun jälkeen)

Deutches-Eck-Koblenz-Reinin-risteily-Saksa
Koblenz

2. päivä, lauantai 23.12. Saavumme klo 7.30 Koblenziin. Kaupunki sijaitsee Moselin ja Reinin yhtymäkohdassa, jota kutsutaan nimellä Deutsches Eck. Se on laivan keulaa muistuttava teräväkärkinen niemi, joka osoittaa alavirtaan. Niemenkärjessä on massiivinen Keisari Vilhelmin patsas. Amerikkalaiset ampuivat alkuperäisen patsaan palasiksi toisen maailmansodan lopulla. Nykyinen patsas pystytettiin 1993. Joen toisella puolella kohoavan kukkulan laella maisemaa hallitsee uljas Ehrenbreitsteinin linnoitus, joka osana Reinin-laakson maisemaa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Teemme Koblenzissa pienen kävelykierroksen. Risteily jatkuu klo 14.30. Alkuosuudella nautimme Reinin-laakson kauneimmista maisemista, jotka on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. (AI)

Perinteisiä koristeltuja joulupiparkakkuja Itävallasta
Nierstein ja Worms

3. päivä, sunnuntai 24.12. Saavumme yöllä Niersteinin pikkukaupunkiin. Aamiaisen syötyämme lähdemme bussilla kolmenkymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan Wormsiin, josta keskiaikaisen Niebelungenlied-sankarieepoksen Siegfried aloitti legendaariset seikkailunsa. Uskonpuhdistuksen alullepanija Martti Luther oli täällä teesiensä takia kuultavana vuoden 1521 valtiopäivillä, minkä vuoksi kaupungissa on hänelle omistettu monumentti. Kävelykierroksella näemme kyseisen monumentin sekä arkkitehtuuristaan tunnetun tuomiokirkon. Risteily jatkuu klo 13.00. (AI) 

Kauniisti-valaistu-Strasbourg-Reinin-risteily
Strasbourg

4. päivä, maanantai 25.12. Pysähdymme Strasbourgissa koko päiväksi. Kaupunki sijaitsee Saksan ja Ranskan rajalla ja kuuluu maiden yhteishallintoalueeseen. Saksan naapurikaupunki on Kehl. Strasbourgissa Reinin sivujoki Ill yhtyy pääuomaan. Kaupungin historiallinen keskusta sijaitsee Grande Île -nimisellä saarella ja se on erinomainen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkirakentamisesta. Mahtava katedraali on vanhan keskustan hallitsevin rakennus. Strasbourg on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi hyvin säilyneen vanhan keskustan ansiosta. Kaupungissa sijaitsee myös Euroopan parlamentin virallinen päätoimipaikka.

Retkeilemme bussilla ja kävellen aamupäivän aikana ja näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Lounaan jälkeen on vapaa-aikaa omiin retkiin. Paluumatka alkaa seuraavan päivän puolella klo 3.00. (AI)

Speyerin-vanhan-keskustan-lumoa-Saksa
Speyer ja Mainz

5. päivä, tiistai 26.12. Laiva saapuu Speyeriin klo 10.30. Se on yksi kolmesta ns. ShUM-kaupungista, mikä viittaa Euroopan keskiaikaisiin juutalaiselämän kulttuurikeskuksiin. Kaksi muuta kaupunkia ovat Worms ja Mainz, ja kaikki kolme ovat Unescon maailmanperintölistalla. Nimi ShUM tulee kaupunkien hepreankielisten nimien alkukirjaimista. Tutustumme Speyeriin kävelykierroksella, jolloin näemme muun muassa vanhan kaupunginportin ja massiivisen katedraalin. Laivamme lähtee klo 16.30 kohti Mainzia, jonne saavumme klo 22.00. (AI)

Rüdesheim-on-viininviljelyaluetta-Reinin-ristely-Saksa
Mainz ja Rüdesheim

6. päivä, keskiviikko 27.12. Parinsadan tuhannen asukkaan Mainz on Rheinland-Pfalzin osavaltion pääkaupunki. Toisen maailmansodan raskaiden pommitusten jälkeen kaupunki on lähes kokonaan rakennettu uudelleen lukuun ottamatta pientä osaa historiallisesta kaupunginosasta. Kaupungin tunnetuin maamerkki on kauas näkyvä katedraali. Parituntisella kävelykierroksella käymme vanhassakaupungissa ja keskustorilla. Myös Mainzin tunnetuin hahmo, kirjapainotaidon keksijä, Johannes Gutenberg tulee tutuksi kierroksella.

Risteily jatkuu klo 13.00 ja reilun parin tunnin kuluttua saavumme Rüdesheimiin, jossa pysähdymme klo 21.00:een asti. Sympaattinen pikkukaupunki sijaitsee Reinin kauneimman osuuden eteläpäässä viinitarhojen ja kumpuilevien kukkuloiden keskellä. Laituripaikka on keskustan läheisyydessä, joten Rüdesheimiin on helppo tutustua oman aikataulun mukaisesti ja nauttia pikkukaupungin ystävällisestä ilmapiiristä. (AI)

lento
Düsseldorf – Helsinki

7. päivä, torstai 28.12. Saavumme Düsseldorfiin klo 9.00. Risteilyn päätteeksi jätämme laukut vielä säilytykseen laivalle iltapäivään asti. Meillä on vapaa-aikaa kierrellä vanhassakaupungissa ja joulutorilla. Lounaan jälkeen kuljetus kentälle, josta lento (Finnair) Helsinkiin klo 18.45–22.25. (A, L)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Jouluristeily Reinillä
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen hyteissä laivan keskikannella
 • all inclusive -palvelut laivalla 1. päivän päivällisestä 7. päivän aamiaiseen sekä tulo- ja lähtöpäivän lounas
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • satamamaksut
 • juomarahat laivan henkilökunnalle
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Jouluristeily Reinillä

Matkan perushinta kahden hengen hytissä keskikannella on 2 690 €/henkilö.
Kahden hengen hytissä yläkannella matkan hinta on 2 840 €/henkilö.

Yhden hengen hytissä keskikannella matkan hinta on 3 070 €, yhden hengen hytissä yläkannella 3 280 €.
Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joita on rajoitettu määrä.

Tarkista passisi tai virallisen henkilökorttisi voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passin/henkilökortin kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Kopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi

Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 
Ryhmän minimikoko 15.

Varustamo pidättää oikeuden muuttaa reittiä, laituripaikkoja ja aikatauluja sääolosuhteiden, liian alhaisen tai korkean vedenpinnan tason tai viranomaisten teknisten tms. rajoitusten vuoksi. Matkustajat voidaan kuljettaa myös bussilla kohteeseen. Äärimmäisessä tapauksessa risteily  voidaan peruttaa ylivoimaisen esteen vuoksi. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu on 550 €. Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen ja suositun risteilyajankohdan vuoksi maksuissa ja peruutusehdoissa sovelletaan normaalia tiukempia ehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkaa, pidätetään 550 €/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkaa, pidätetään 950 €/henkilö
 • 45–30 vrk ennen matkaa, pidätetään 1 500 €/henkilö
 • 29–15 vrk ennen matkaa, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
7 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Jouluristeily Reinillä
9 arvostelua
Erinomainen
23.00 %
Hyvä
34.00 %
Ok
33.00 %
Ei kovin hyvä
10.00 %
Ei lainkaan hyvä
0.00 %

Jokiristeily on hyvä vaihtoehto silloin kun haluaa tutustua erilaisia kyliin ja kaupunkeihin. Myös yksin matkustaville tämä on mukava ja turvallinen tapa matskustaa.

 


 

Mimi

Hyvä risteily. Mikäli sääolosuhteet ovat suotuisat. Laiva palveluineen erinomainen.

 
 


 

Hyvä tietää jouluristeilystä Reinillä

Matkan ajankohta ei ole lämmin. Päivälämpötilat ovat alle +10C ja yöllä jopa lähellä nollaa. Varaa siis mukaan lämmintä, tuulen ja pienen sateenkin kestävää vaatetta, varsinkin retkille. Mukavat jalkineet (esim lenkkitossut, vaelluskengät tms) ovat tärkeät koska retkipäivien aikana kävellään paljon ja kaupungeissa on myös mukulakivikatuja. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin, joulupäivälliselle voi kuitenkin varata mukaan juhlavammankin asun.

Hyteissä on vaatteille kohtuullisen hyvin säilytystilaa, mutta matkalaukuille vähemmän. Tämä on hyvä ottaa huomioon laukkua valitessa. Arvoesineet voi säilyttää hytin tallelokerossa. 

Jokiristeily Ms Viva One -aluksella on helppo tapa tutustua Reinin varren kauniisiin maisemiin

Matkakohteissa valuuttana on euro. Luottokortit käyvät lähes kaikkialla. Laivalla mahdolliset lisäveloitukset voi myös maksaa luottokortilla.

 

Jouluristeilyllä Reinillä näet nämä Unescon maailmanperintökohteet:
Reinin laakso
Strasbourgin vanha keskusta
Speyr ja Mainz (ShUM-kaupungit)