Irlanti ja Skotlanti Olympia

Kiertomatka Irlannissa ja Skotlannissa 

vihreän saaren lumoa ja aatelissukujen linnoja
11
päivää
alk. 4 890 €/hlö

Irlanti ja Skotlanti tulevat tutuiksi kiertomatkallamme. Irlannin vihreä saari, puutarhat ja Giant´s Causewayn kivimuodostelmat, Dublin ja Belfast sekä Skotlannin aatelissukujen vanhat linnat ja upeat järvimaisemat, Glasgow ja Edinburgh. Näet kohteiden karut mutta kauniit maisemat, kuulet irlantilaista musiikkia ja säkkipillin soitantaa sekä maistelet halutessasi viskejä ja Guinessia.

Irlanti ja Skotlanti hurmaavat kiertomatkalla

Matkareitti
Dublin
2 yötä
Enniskerry ja Dún Laoghaire
retki
Belfast
3 yötä
Giant´s Causeway ja Bushmills
retki
Ayrshire
retki
Glasgow
2 yötä
Loch Lomond and the Trossachs -kansallispuisto
retki
Stirling ja Falkirk
retki
Edinburgh
3 yötä

Aloitamme kiertomatkan Irlannin vihreältä saarelta. ”Céad míle fáilte”, näillä sanoilla ystävälliset irlantilaiset toivottavat matkailijan tervetulleeksi. Historian ja kulttuurin osalta saari on kaikkialla maailmassa tunnistettava suurvalta. Pääkaupunki Dublinissa kiteytyy pienen, suuren saaren syvin olemus Guinness-tuopin äärellä. Käymme tutustumassa myös Powerscourtin kuuluisaan puutarhaan ja pysähdymme "fish&ships" -annoksen syntysijoilla rannikon pikkukaupungissa. Belfastissa aistimme sadan vuoden takaista tunnelmaa, jolloin telakalla rakennettiin Titanicin kaltaisia loistoristeilijöitä ja pohjoisrannikon Giant’s Causeway -kallioilla hämmästelemme säännöllisen muotoisia basalttimuodostelmia.

Irlantilainen musiikki soi iloisesti kaikkialla ja yleinen hyväntuulisuus tarttuu myös matkailijaan

Skotlantiin siirrymme Pohjois-Irlannista muutaman tunnin lauttamatkalla. Skotlannin omintakeisiin tunnusmerkkeihin kuuluvat kumpuilevat nummet ja kimaltelevat vuonot, säkkipilli, historialliset linnat sekä Ylämaan viski. Tutustumme myös Skotlannin suurimpaa kaupunkiin Glasgow’hun, joka on luonteeltaan karumpi kuin matkan päätepiste, hienostunut pääkaupunki Edinburgh.

Skotlannissa tutustumme aatelissukujen linnoihin ja koemme ainutlaatuisen matkan venehissin kyydissä

Maistamme myös skottiviskiä, jota voimme verrata vastaavaan irlantilaiseen jalojuomaan. Kuninkaallisten loisteliaasta elämästä saamme aavistuksen HMY Britannia -jahdilla ja päivän politiikkaan tutustumme Skotlannin parlamentissa. Edinburghissa on matkan lopuksi yksi vapaapäivä, jolloin voit tutustua kaupunkiin ja sen tarjontaan omatoimisesti.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat reittilennot, majoitus 2h huoneissa, useimpina päivinä puolihoito, ohjelmanmukaiset retket, kiertokäynnit ja kuljetukset pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 1 240 €

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

2. – 12.10.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen 
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Dublinin katuelämää Irlanti
Helsinki – Dublin 

1. päivä, keskiviikko Lento (Finnair) Helsingistä Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin klo 8.15–9.30. Dublin on puolen miljoonan asukkaan hyväntuulinen ja kodikas kaupunki sekä supersuosittu matkakohde. Kaupungin läpi virtaava Liffeyjoki helpottaa suunnistamista keskustassa. O’Connell-kadun ostospaikat, Temple Barin ravintolakorttelit ja Grafton-kävelykatu ovat vain lyhyen matkan päässä toisistaan. Saavuttuamme teemme kaupunkikierroksen, johon sisältyy myös lounas. Paikannamme keskustan korttelit sekä Irlannin suojeluspyhimyksen, Pyhän Patrikin katedraalin. Dublin tunnetaan myös Guinness-oluen kotipaikkana, joten tutustumme Guinness Storehouse -panimoon ja yläkerroksen Gravity Barin 360 asteen näköaloihin. Sanotaan, että mitä pidemmälle Guinness matkaa kotiseudultaan, sitä heikommaksi käy sen laatu. Kääntäen voidaan siis todeta tarjolla olevan laadukkainta Guinnessia. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Radisson Blu Royal -hotelliin (★★★★). (L)

Perinteinen Fish & Chips Irlanti
Enniskerry ja Dún Laoghaire

2. päivä, torstai Lähdemme aamulla noin tunnin bussimatkalle Enniskerryyn, jossa tutustumme Powerscourtin kartanoon. Sen yhteydessä on yksi Euroopan kauneimmista puutarhoista. Koristeellinen kokonaisuus koostuu italialaisesta ja japanilaisesta puutarhasta puineen, pensaineen ja kukkaistutuksineen sekä maisemoiduista lammikoista. Käymme myös kartanon alueella sijaitsevalla putouksella, jossa kohiseva vesi valuu porrasmaisesti kalliota pitkin yli 100 metrin matkan. Powerscourt on ollut monen elokuvan ja TV-sarjan kulissina.

Myöhemmin jatkamme meren äärellä sijaitsevaan pittoreskiin Dún Laoghairen pikkukaupunkiin. Se on suosittu vierailukohde erityisesti viikonloppuisin. Merimaisemat, viktoriaaninen arkkitehtuuri sekä vilkas pienvenesatama ovat Dún Laoghairen tunnusmerkkejä. Mikäli perinteinen fish & chips maistuu, niin sataman kioskista saa takuuvarmasti laatuannoksen. Dubliniin palaamme iltapäivällä ja myöhemmin vietämme musiikin säestämää perinteikästä irlantilaista iltaa täynnä lämpöä, iloa ja hyväntuulisuutta. (A, P)

Titanic-museo-Belfast-Irlanti.
Dublin – Belfast

3.–4. päivä, pe–la Perjantaiaamuna on vielä vapaa-aikaa Dublinissa ennen lounasta. Iltapäivällä lähdemme vajaan kolmen tunnin bussimatkalle Pohjois-Irlannin Belfastiin, jossa majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Grand Central -hotelliin (★★★★). Belfast tunnettiin aikoinaan pellavateollisuuden keskuksena. Myös tupakkatuotanto ja köysien valmistus antoivat elannon monille. Perinteisistä toimialoista telakkateollisuus on säilynyt edelleen elinvoimaisena. Jo 1800-luvun puolivälissä toimintansa aloittanut Harland and Wolff -telakka rakensi merihistorian kenties tunnetuimman laivan, Titanicin. Telakan suuret pukkinosturit, Samson ja Goliath, kohoavat kaupungin symboleina sadan metrin korkeuteen.

Lauantaina aamupäivän kierroksella näemme kaupungin tärkeimmät korttelit ja käymme vuonna 2012 avatussa Titanic-museossa. Lounaan jälkeen on vapaa-aikaa. (2xA, 2xL)

Erikoinen kivimuodostelma Giant's Causeway Pohjois-Irlanti
Giant’s Causeway ja Bushmills

5. päivä, sunnuntai Kokopäiväretkellä ajamme bussilla Antrimin kreivikunnan pohjoisrannikolle. Käymme katsomassa meren rannalla sijaitsevaa Giant’s Causeway -kalliomuodostelmaa. Vulkaanisen toiminnan tuloksena noin 60 miljoonaa vuotta sitten syntyneet kuusikulmaiset basalttipylväät liittyvät toisiinsa niin symmetrisen tarkasti, että niitä on vaikea mieltää luonnonvoimien muovaamiksi.

Muutaman kilometrin päässä kallioilta on Bushmillsin kylä, jossa tislataan samannimistä viskiä. Tislaus aloitettiin kuningas Jaakko I:n myöntämällä virallisella luvalla jo vuonna 1608, joten jalolle juomalle on kertynyt perinteitä jo yli 400 vuoden ajalta. Tutustumme tislaamon toimintaan opastetulla kierroksella ja sen päätteeksi tarkistamme viskin laadun maistamalla. Belfastiin palattuamme syömme päivällisen. (A, P)

Glasgow Clydejoki Skotlanti
Belfast – Cairnryan – Ayrshire – Glasgow

6. päivä, maanantai Lähdemme varhaisaamun pikalaivalla Skotlantiin. Runsaan 2 tunnin merimatka päättyy Cairnryaniin noin klo 10.00. Jatkamme matkaa Ayrshiren piirikunnassa ja noin tunnin bussimatkan jälkeen saavumme Culzean-linnaan. Mielikuvien Skotlantiin kuuluvat monet historialliset linnat, ja Culzean on yksi tunnetuimmista. Nykyinen linna on peräisin 1700-luvun lopulta ja sitä ympäröi laaja puistoalue. Linnan yläkerroksissa toimii pieni luksushotelli, jota Yhdysvaltain presidentti Dwight D. Eisenhower piti piilopirttinään yli 20 vuoden ajan aina kuolemansa asti. Linnan vakituisia asukkaita ovat myös kummitukset.

Lounaan jälkeen matka jatkuu Skotlannin suurimpaan kaupunkiin Glasgow´hun. Pienellä kävelykierroksella näemme keskustan tärkeimmät rakennukset ja aukiot. Sanonnan mukaan ”glasgowlaiset tekevät kaupungin”, mikä pitänee paikkansa, kun vuoden 2022 Time Out Indexin äänestyksen perusteella Glasgow on maailman ystävällisin kaupunki. Majoitumme ydinkeskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Grand Central -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Loch Katrine-järvi Skotlanti
Loch Lomond and the Trossachs -kansallispuisto 

7. päivä, tiistai Loch Lomond and the Trossachs -kansallispuiston kätköissä kimmeltää Loch Lomond -järvi. Kauniit järvimaisemat ovat houkutelleet vierailijoita vuosikymmenten ajan. Lähdemme aamulla bussilla kohti kansallispuistoa. Vierailemme Hill House -museossa, joka esittelee sadan vuoden takaista skottiarkkitehtuuria. Myöhemmin pysähdymme järven rannalla Lussin pikkukylässä, jossa on hetki aikaa tutustua pittoreskiin kyläyhteisöön.

Sen jälkeen nousemme laivaan, joka kuljettaa meidät vajaassa tunnissa järven itärannalle Balmahaan. Balmaha on suosittu retkikohde ja opastuskeskuksessa saa erinomaisen käsityksen kansallispuiston ominaispiirteistä. Retkellä käymme myös Glencoynen viskitislaamolla. Tislaamon motto on ”kiireettömästi jo vuodesta 1833”. Runsas viskivalikoima ulottuu 10-vuotiaasta aina harvinaisiin, yli 50-vuotiaisiin numeroituihin erikoiseriin, joita on saatavana hyvin rajoitetusti. Nyt on hyvä tilaisuus verrata skottiviskin eroavaisuuksia irlantilaiseen viskiin. Päivällinen Glasgow´ssa. (A, P)

Stirlingin linna Skotlanti
Glasgow - Stirling – Falkirk – Edinburgh 

8. päivä, keskiviikko Lähdemme aamulla kohti Stirlingiä, jossa tutustumme Stirlingin linnaan. Se on yksi Skotlannin merkittävimmistä linnoista. Jyrkkäinteisen kukkulan päällä sijaitseva linna on nähnyt monet kuninkaalliset kruunajaiset monisatavuotisen historiansa aikana. Stirlingistä jatkamme matkaa Falkirkiin, jossa tunnin mittaisella veneajelulla koemme valtavan Falkirk Wheel -venehissin toiminnassa. Se yhdistää Union- ja Forth and Clyde -kanavat toisiinsa. Pyörivä hissi nostaa vesibussimme 35 metrin korkeuteen ylemmälle Union-kanavalle ja lopussa laskee meidät myöhemmin takaisin alemmalle kanavalle. Matkan jatkuessa lounaan jälkeen näemme massiiviset The Kelpies -hevospatsaat. Tarinan mukaan kelpie on hevoseksi muuttuva merihirviö, joka houkuttelee ratsastajan selkäänsä vieden hänet mukanaan syvyyksiin.

Myöhemmin jatkamme Skotlannin pääkaupunkiin Edinburghiin. Saapuessamme kaupunkiin Forth-vuonon ylittävää siltaa pitkin näemme vasemmalla puolella 1800-luvun lopulla valmistuneen Forth Bridge -rautatiesillan. Se oli aikansa suurimpia teräsrakenteita ja kuuluu nykyisin Unescon maailmanperintökohteisiin. Edinburghissa majoitumme 3 yöksi ydinkeskustassa, aivan Royal Mile -kadun tuntumassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Hilton Edinburgh Carlton -hoteliin (★★★★). (A, L)

Circus Lane Edinburgh Skotlanti
Edinburgh

9.–10. päivä, to–pe Torstaina tutustumme Edinburghiin ja paikannamme kaupungin tärkeimmät maamerkit ja rakennukset. Kaupungin silhuettia hallitsee kukkulalla sijaitseva Edinburghin linna. Vanhankaupungin ytimen lävistää Royal Mile -katu, jonka varrella on monia ravintoloita ja kauppoja.  Syömme myös lounaan kierroksella. Miellyttävä ja monipuolinen Edinburgh kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vierailemme myös kuninkaallisella Britannia-jahdilla. Se oli kuningasperheen käytössä sadoilla koti- ja ulkomaanvierailuilla 1950-luvun puolivälistä aina vuoteen 1997, jolloin se tuotiin pysyvästi laituriin Edinburghiin.

Perjantaina on koko päivä aikaa tutustua kaupungin monipuoliseen tarjontaan. (2xA, 1xL)

lento
Edinburgh – Helsinki 

11. päivä, lauantai Aamupäivällä tutustumme Skotlannin parlamenttiin opastetulla kierroksella. Perinteinen iltapäivätee runsaine herkkuineen on vielä tarjolla ennen kuljetusta Edinburghin kentälle, josta lento (Finnair) Helsinkiin klo 18.00–22.35. (A, L)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kiertomatka Irlannissa ja Skotlannissa 
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen 
 • palvelupalkkiot hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut  
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille  
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kiertomatka Irlannissa ja Skotlannissa 

Lisämaksu 1h huoneesta 1 240 €.

Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa matkan ajan (EU-henkilökortti ei enää kelpaa matkalle). Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Mikäli uusit passisi ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta passistasi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Iso-Britannia ottaa viisumittomille matkustajille käyttöön pakollisen sähköisen matkustusluvan (ETA) loppuvuodesta 2024. Luvan hinta on alustavan tiedon mukaan 10 puntaa ja jokaisen tulee hankkia se henkilökohtaisesti. Luvan saa hankittua älypuhelimen ETA-sovelluksella tai täyttämällä hakemuksen netissä. Sovellusta ei toistaiseksi (helmikuu -24) ole vielä saatavana suomalaisille. Matkan hinta ei sisällä matkustuslupaa eikä mahdollisesti sen hankkimisesta aiheutuvaa kustannusta. Tiedotamme matkustusluvasta tarkemmin, kun se on otettu käyttöön. 

Ryhmän minimikoko 15. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 650 €. Loppumaksu erääntyy 60 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehto B. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 
 • 60-35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 30 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään matkan ennakkomaksu
 • 34-21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60 % matkan hinnasta
 • 20-8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 80 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon paitsi Skotlannin osalta 6.2.2024 voimassa olleeseen punnan kurssiin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
11 päivää alk./hlö 4 890 €
 • 2.10.2024 - 12.10.2024
  alk. 4 890€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Kokemuksia

Kiertomatka Irlannissa ja Skotlannissa 
16 arvostelua
Erinomainen
Hyvä
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Hieno mahdollisuus tutustua Irlannin ja Skotlannin historiaan, kulttuuriin, yhteiskuntaan ja luontoon.

 
 


 

Satu

Skotlantiin ja Irlantiin kannattaa matkustaa sillä paljon näkemisen arvoista vanhaa kulttuuria ja kaunista luontoa lampaineen ja vihreine niittyineen. Puistoja ja linnoja unohtamatta. Sadevaatteet ja tuulta pitävät varusteet mukaan.

 
 
 


 

Outsa