Antiikin-temppelin-rauniot-Kourion-Kypros-Olympia-Kaukomatkat

Kyproksen kiertomatka

- historiaa ja nykypäivää jaetulla saarella
8
päivää
alk. 2 590 €/hlö
Uutuus

Kyproksen kiertomatkalla tutustumme jaetun ”Afroditen saaren” historiaan, kulttuuriperintöön ja nykypäivään niin turkkilaisessa pohjoisosassa kuin kreikkalaisessa eteläosassakin. Käymme antiikin ajan arkeologisissa kohteissa, Bysantin ja venetsialaisten ajan muistomerkeillä, maaseudun pikkukylissä ja tutustumme myös Kyproksen ruokaan ja viineihin.

Kiertomatka Kyproksen molemmilla puolilla

Matkareitti
Kyrenia (Pohjois-Kypros)
4 yötä
Pyhän Hilarionin linna ja Bellepais
retki
Pyhän Barnabaan luostari, Salamis ja Famagusta
retki
Nikosia
retki
Pýrgos (Kyproksen tasavalta)
3 yötä
Kourion, Pétra tou Romioú ja Páfos
retki
Ómodos, Plátres ja Tróodos-vuoret
retki

Kiertomatkamme alkaa Kyproksen turkkilaisesta pohjoisosasta, jossa majoitumme viehättävään Kyrenian rantakaupunkiin. Kyproksen saari on ollut vuodesta 1974 lähtien jaettuna turkkilaiseen pohjoisosaan ja kreikkalaiseen eteläosaan. Teemme retken kaupungin ulkopuolelle Pyhän Hilarionin linnaan, jonka arkkitehtuurista Walt Disneyn kerrotaan saaneen inspiraation Lumikki-elokuvaan. Myös Bellapaisin ja Pyhän Barnabaan vanhat luostarit tulevat meille tutuiksi.

Saaren monituhatvuotiseen historiaan perehdymme itärannikolla Salamiksen arkeologisella alueella ja muurien ympäröimässä Famagustassa. Kyreniassa voit myös viettää vapaapäivän tai lähteä lisäretkelle tutustumaan Pohjois-Kyproksen itäosien nähtävyyksiin.

Kyproksen keskellä sijaitseva Nikosia on myös jaettu keskeltä kahtia ja se on sekä pohjoisen että eteläisen Kyproksen pääkaupunki

Jatkaessamme matkaa Kyproksen kreikkalaiseen eteläosaan, paikannamme pääkaupunki Nikosian tärkeimmät nähtävyydet. Kreikkalaisella puolella majoitumme rauhalliselle Pýrgosin ranta-alueelle. Teemme täältä retkiä, joilla näemme mm. Kourionin hienosti entisöidyn kreikkalais-roomalaisen teatterin ja pistäydymme legendaarisille Pétra tou Romioún kalliomuodostelmille, jossa muinaistarusto kertoo Afrodite-jumalattaren syntyneen. Retkellä entiseen pääkaupunkiin Páfosiin näemme useita arkeologisia kohteita ja hyvin säilyneet lattiamosaiikit.

Ennen kotimatkaa teemme vielä retken Tróodos-vuorten jylhiin maisemiin ja alueen pikkukyliin unohtamatta perinteistä meze-lounasta ja paikallisia viinejä

Kyproslainen runoilija Leonidas Malenis kuvaili kotisaartaan ”mereen viskatuksi kullanvihreäksi lehdeksi”. Tämä lehti kuitenkin viskattiin maantieteellisesti ja poliittisesti hyvin strategiseen kohtaan Välimerta ja on herättänyt vuosituhansien saatossa niin Rooman valtakunnan kuin Persiankin mutta myös ottomaanien, venetsialaisten ja brittien kiinnostuksen. Kukin vallanpitäjä on jättänyt perintönsä Kyproksen maisemaan ja kulttuuriin, tällä matkalla pääset tutustumaan tähän kaikkeen!

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, useimpina päivinä puolihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelman mukaiset kuljetukset sekä retket pääsymaksuineen, verot ja viranomaismaksut sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 330 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

5. – 12.5.2024 6. – 13.10.2024

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Kyrenia-Kypros-Olympia
Helsinki – Kyrenia

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 6.05 Münchenin kautta (Lufthansa) Larnakaan, jonne saavumme klo 14.40. Kentältä noin tunnin bussikuljetus Nikosiaan, jossa ylitämme rajan Pohjois-Kyproksen puolelle. Jatkamme vielä vähän alle tunnin ajomatkalla saaren pohjoisrannikolle Kyreniaan. Perillä majoitumme 4 yöksi hieman vanhan keskustan ulkopuolella sijaitsevaan hyvään keskitason Pia Bella -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Kyrenian-linnake-Kypros
Kyrenia, Pyhän Hilarionin linna ja Bellapais

2. päivä, maanantai Kyrenia on yksi Kyproksen saaren kauneimmista kaupungeista ja sen maisemaa hallitsevat vuoret, venetsialaisten 1500-luvulla rakentama linnoitus ja kaunis hevosenkengänmuotoinen vanha satama kalaravintoloineen. Tutustumme aamupäivän kävelykierroksella Kyrenian nähtävyyksiin. Vierailemme Kyrenian linnoituksessa ja sen museossa, jonka kokoelmaan kuuluu Kyproksen vesiltä merenpohjasta löydetty 3000 vuotta vanhan laivan hylky.

Lounaan jälkeen lähdemme retkelle kaupungin ulkopuolelle. Vierailemme ensin Pyhän Hilarionin linnassa, joka rakennettiin bysanttilaisaikana osittain kallioon louhien korkealle vuorelle Kyrenian edustalle. Walt Disneyn kerrotaan saaneen vaikutteita linnan arkkitehtuurista piirrettyyn Lumikki-elokuvaan. Tutustumme linnoituksen eri osiin kävellen, myös vuoren rinteillä mutkittelevia rappusia pitkin. Maisemia pääset ihailemaan myös linnoituksen alaosista, jos et halua kiivetä ylös. Jatkamme bussilla noin puolen tunnin ajomatkan Bellapaisin kuvaukselliseen pikkukylään, jossa tutustumme kylän vanhaan luostariin. Luostarilla on mielenkiintoinen historia; sen perustivat 1100-luvun lopulla Palestiinasta paenneet munkit uudeksi kodikseen Jerusalemin kukistuttua sulttaani Saladinin joukoille. (A, L, P)

Basilikakirkon rauniot Salamiksessa, Pohjois-Kyproksella
Pyhän Barnabaan luostari, Salamis ja Famagusta

3. päivä, tiistai  Tänään lähdemme kokopäiväretkelle saaren itärannikolla. Aluksi noin 1,5 tunnin bussimatka vanhaan Pyhän Barnabaan luostariin, jossa toimii nykyisin ikonimuseo. Barnabasta pidetään Kyproksen kirkon perustajana ja luostarin kerrotaan perustetun hänen hautapaikalleen. Luostarin lähellä sijaitsee Kyproksen saaren merkittävin arkeologinen kohde, Salamis. Kaupunki oli antiikin ja Rooman valtakunnan aikana saaren suurin ja rikkain kaupunki. Tutustumme arkeologisen alueen keskeisiin nähtävyyksiin ja näemme mm. kaupungin kylpylät ja amfiteatterin.

Lounaan jälkeen vierailemme keskiaikaisessa Famagustan kaupungissa, jonka vanhaa keskustaa ympäröivät jykevät muurit. Teemme pienen kävelykierroksen vanhassa kaupungissa. Famagustan lähellä, ”ei kenenkään maalla”, sijaitsee Varoshan autiokaupunki. Varosha oli ennen Välimeren vilkkaimpia rantalomakohteita, mutta matkailu loppui kuin seinään vuonna 1974 Famagustan jäädessä kahtia jaetun Kyproksen väliin. Varoshan rantaa reunustavia hotellien rapistuneita luurankoja pääsee ihmettelemään lyhyen matkan päästä. (A, L)

Paistettu-halloumi-on-perinteinen-Kyproksen-herkku
Kyrenia

4. päivä, keskiviikko Vapaapäivä. Päivä on varattu levolle ja omatoimiselle ohjelmalle. Voit rentoutua sään salliessa hotellin altaalla tai lähteä tutustumaan Kyrenian liikkeiden ja sataman ravintoloiden tarjontaan. (A)

Halutessasi voit lähteä lisämaksulliselle retkelle tutustumaan Pohjois-Kyproksen länsiosien pikkukyliin ja nähtävyyksiin. Tarkemmat tiedot retkestä "lisämaksulliset retket ja palvelut" kohdassa.

Nikosian-kaupunkikuvaa-Kypros
Kyrenia – Nikosia – Pýrgos

5. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Nikosiaan (turkiksi Lefkosa). Kaupunki on maailman ainoa jaettu pääkaupunki; se on sekä Kyproksen tasavallan, että Turkin tunnustaman Pohjois-Kyproksen pääkaupunki. Nikosian pyöreää vanhaa kaupunkia ympäröi venetsialaisten rakentamat muurit ja YK:n valvoma rajavyöhyke kulkee vanhan kaupungin keskellä. Tutustumme Pohjois-Nikosian nähtävyyksiin kävellen. Näemme mm. Selimiyen moskeijan, joka rakennettiin alun perin kirkoksi 1100–1200 -lukujen vaihteessa. Ottomaanivalloittajat muuttivat sen moskeijaksi 1500-luvulla lisäten siihen minareetit. Käymme myös Büyük Hanissa, jonka sisäpihalla on monia pikkuliikkeitä ja kahviloita. Paikka toimi 1500-luvulla karavaaniseraljina, kauppamiesten majapaikkana.

Lounaan jälkeen ylitämme rajan Etelä-Nikosiaan, jossa teemme lyhyen kiertoajelun ennen kuin jatkamme noin tunnissa saaren halki etelärannikon rauhalliselle Pýrgosin alueelle. Majoitumme 3 yöksi rannalla sijaitsevaan hyvään keskitason St. Raphael Resort & Marina -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Petra-tou-Romioun-kalliomuodestalma-Afroditen-kallio-Kypros
Kourion, Pétra tou Romioú ja Páfos

6. päivä, perjantai Tänään suuntaamme saaren länsirannikolle. Ajamme aluksi muinaiseen Kourioniin, jonka hienosti entisöityä ulkoilmateatteria käytetään nykyäänkin musiikki- ja teatteriesityksiin. Jatkamme matkaa edemmäs länteen Pétra tou Romioún kauniille kalliomuodostelmille. Paikka tunnetaan myös nimellä Afroditen kallio; tarinan mukaan kreikkalaisen taruston rakkauden ja kauneuden jumalatar Afrodite syntyi paikalla meren kuohuista. Täällä meillä on sään salliessa uintimahdollisuus, joten ota halutessasi pyyhe ja uima-asu retkelle mukaan.

Pétra tou Romiústa on vielä lyhyt ajomatka Páfosiin, Kyproksen entiseen pääkaupunkiin. Páfos tunnetaan rantojensa lisäksi monista arkeologisista nähtävyyksistään. Näemme mm. Pyhän Paavalin pylvään, johon apostoli Paavalin kerrotaan sidotun rangaistuksena kristinuskon saarnaamisesta. Käymme myös vanhassa satamassa ja tutustumme laajan arkeologisen puiston nähtävyyksiin. Näemme mm. roomalaisen huvilan, Dionysoksen talon, hyvin säilyneet lattiamosaiikit. Mosaiikit lukeutuvat Välimeren alueen hienoimpiin. Ennen paluumatkaa Pýrgosiin pistäydymme vielä Geroskípoun kylässä, jossa maistelemme Páfosin alueen herkkuja, lokumeja. (A, L)

Makea-Commandaria-viini-ja-vahva-Zivania-Omodos-Kypros
Ómodos, Plátres ja Tróodos-vuoret

7. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle saaren sisäosiin Tróodos-vuorille. Ajamme ensin noin tunnissa perinteiseen ja viehättävään kyproslaiseen Ómodosin kylään. Kylän Timios Stavrosin Pyhän Ristin luostarin museon puinen viininpuristin on saaren vanhimpia. Kylän tärkeimpiä elinkeinoja on nykyisinkin viinintuotanto ja pääsemme maistelemaan sekä perinteistä makeaa Commandaria-viiniä että väkevää ja vahvaa Zivania.

Retkemme jatkuu saaren korkeimmalle huipulle, Olympus-vuorelle (1951 m), maisemia ihailemaan. Selkeällä säällä täältä voi nähdä aina Nikosiaan ja saaren pohjoisrannikolle asti. Syömme perinteisen meze-lounaan Plátresin kylässä. Myöhemmin iltapäivällä palaamme Pýrgosiin. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

lento
Pýrgos – Helsinki

8. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen vajaan tunnin bussikuljetus Larnakan lentokentälle. Lentomme (Air Baltic) Riikan kautta (Air Baltic) Helsinkiin lähtee klo 12.05 ja perille Helsinkiin saavumme klo 20.40. (A)

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (useimpina päivinä puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Kyrenia-Kypros-Olympia
Helsinki – Kyrenia

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Air Baltic) klo 5.30 Riikan kautta (Air Baltic) Larnakaan, jonne saavumme klo 11.20. Kentältä noin tunnin bussikuljetus Nikosiaan, jossa ylitämme rajan Pohjois-Kyproksen puolelle. Jatkamme vielä vähän alle tunnin ajomatkalla saaren pohjoisrannikolle Kyreniaan. Syömme matkan varrella myös lounaan. Perillä majoitumme 4 yöksi hieman vanhan keskustan ulkopuolella sijaitsevaan hyvään keskitason Pia Bella -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (L, P)

Kyrenian-linnake-Kypros
Kyrenia, Pyhän Hilarionin linna ja Bellapais

2. päivä, maanantai Kyrenia on yksi Kyproksen saaren kauneimmista kaupungeista ja sen maisemaa hallitsevat vuoret, venetsialaisten 1500-luvulla rakentama linnoitus ja kaunis hevosenkengänmuotoinen vanha satama kalaravintoloineen. Tutustumme aamupäivän kävelykierroksella Kyrenian nähtävyyksiin. Vierailemme Kyrenian linnoituksessa ja sen museossa, jonka kokoelmaan kuuluu Kyproksen vesiltä merenpohjasta löydetty 3000 vuotta vanhan laivan hylky.

Lounaan jälkeen lähdemme retkelle kaupungin ulkopuolelle. Vierailemme ensin Pyhän Hilarionin linnassa, joka rakennettiin bysanttilaisaikana osittain kallioon louhien korkealle vuorelle Kyrenian edustalle. Walt Disneyn kerrotaan saaneen vaikutteita linnan arkkitehtuurista piirrettyyn Lumikki-elokuvaan. Tutustumme linnoituksen eri osiin kävellen, myös vuoren rinteillä mutkittelevia rappusia pitkin. Maisemia pääset ihailemaan myös linnoituksen alaosista, jos et halua kiivetä ylös. Jatkamme bussilla noin puolen tunnin ajomatkan Bellapaisin kuvaukselliseen pikkukylään, jossa tutustumme kylän vanhaan luostariin. Luostarilla on mielenkiintoinen historia; sen perustivat 1100-luvun lopulla Palestiinasta paenneet munkit uudeksi kodikseen Jerusalemin kukistuttua sulttaani Saladinin joukoille. (A, L)

Basilikakirkon rauniot Salamiksessa, Pohjois-Kyproksella
Pyhän Barnabaan luostari, Salamis ja Famagusta

3. päivä, tiistai  Tänään lähdemme kokopäiväretkelle saaren itärannikolla. Aluksi noin 1,5 tunnin bussimatka vanhaan Pyhän Barnabaan luostariin, jossa toimii nykyisin ikonimuseo. Barnabasta pidetään Kyproksen kirkon perustajana ja luostarin kerrotaan perustetun hänen hautapaikalleen. Luostarin lähellä sijaitsee Kyproksen saaren merkittävin arkeologinen kohde, Salamis. Kaupunki oli antiikin ja Rooman valtakunnan aikana saaren suurin ja rikkain kaupunki. Tutustumme arkeologisen alueen keskeisiin nähtävyyksiin ja näemme mm. kaupungin kylpylät ja amfiteatterin.

Lounaan jälkeen vierailemme keskiaikaisessa Famagustan kaupungissa, jonka vanhaa keskustaa ympäröivät jykevät muurit. Teemme pienen kävelykierroksen vanhassa kaupungissa. Famagustan lähellä, ”ei kenenkään maalla”, sijaitsee Varoshan autiokaupunki. Varosha oli ennen Välimeren vilkkaimpia rantalomakohteita, mutta matkailu loppui kuin seinään vuonna 1974 Famagustan jäädessä kahtia jaetun Kyproksen väliin. Varoshan rantaa reunustavia hotellien rapistuneita luurankoja pääsee ihmettelemään lyhyen matkan päästä. (A, L)

Paistettu-halloumi-on-perinteinen-Kyproksen-herkku
Kyrenia

4. päivä, keskiviikko Vapaapäivä. Päivä on varattu levolle ja omatoimiselle ohjelmalle. Voit rentoutua sään salliessa hotellin altaalla tai lähteä tutustumaan Kyrenian liikkeiden ja sataman ravintoloiden tarjontaan. (A)

Halutessasi voit lähteä lisämaksulliselle retkelle tutustumaan Pohjois-Kyproksen länsiosien pikkukyliin ja nähtävyyksiin. Tarkemmat tiedot retkestä "lisämaksulliset retket ja palvelut" kohdassa.

Nikosian-kaupunkikuvaa-Kypros
Kyrenia – Nikosia – Pýrgos

5. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Nikosiaan (turkiksi Lefkosa). Kaupunki on maailman ainoa jaettu pääkaupunki; se on sekä Kyproksen tasavallan, että Turkin tunnustaman Pohjois-Kyproksen pääkaupunki. Nikosian pyöreää vanhaa kaupunkia ympäröi venetsialaisten rakentamat muurit ja YK:n valvoma rajavyöhyke kulkee vanhan kaupungin keskellä. Tutustumme Pohjois-Nikosian nähtävyyksiin kävellen. Näemme mm. Selimiyen moskeijan, joka rakennettiin alun perin kirkoksi 1100–1200 -lukujen vaihteessa. Ottomaanivalloittajat muuttivat sen moskeijaksi 1500-luvulla lisäten siihen minareetit. Käymme myös Büyük Hanissa, jonka sisäpihalla on monia pikkuliikkeitä ja kahviloita. Paikka toimi 1500-luvulla karavaaniseraljina, kauppamiesten majapaikkana.

Lounaan jälkeen ylitämme rajan Etelä-Nikosiaan, jossa teemme lyhyen kiertoajelun ennen kuin jatkamme noin tunnissa saaren halki etelärannikon rauhalliselle Pýrgosin alueelle. Majoitumme 3 yöksi rannalla sijaitsevaan hyvään keskitason St. Raphael Resort & Marina -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Petra-tou-Romioun-kalliomuodestalma-Afroditen-kallio-Kypros
Kourion, Pétra tou Romioú ja Páfos

6. päivä, perjantai Tänään suuntaamme saaren länsirannikolle. Ajamme aluksi muinaiseen Kourioniin, jonka hienosti entisöityä ulkoilmateatteria käytetään nykyäänkin musiikki- ja teatteriesityksiin. Jatkamme matkaa edemmäs länteen Pétra tou Romioún kauniille kalliomuodostelmille. Paikka tunnetaan myös nimellä Afroditen kallio; tarinan mukaan kreikkalaisen taruston rakkauden ja kauneuden jumalatar Afrodite syntyi paikalla meren kuohuista. Täällä meillä on sään salliessa uintimahdollisuus, joten ota halutessasi pyyhe ja uima-asu retkelle mukaan.

Pétra tou Romiústa on vielä lyhyt ajomatka Páfosiin, Kyproksen entiseen pääkaupunkiin. Páfos tunnetaan rantojensa lisäksi monista arkeologisista nähtävyyksistään. Näemme mm. Pyhän Paavalin pylvään, johon apostoli Paavalin kerrotaan sidotun rangaistuksena kristinuskon saarnaamisesta. Käymme myös vanhassa satamassa ja tutustumme laajan arkeologisen puiston nähtävyyksiin. Näemme mm. roomalaisen huvilan, Dionysoksen talon, hyvin säilyneet lattiamosaiikit. Mosaiikit lukeutuvat Välimeren alueen hienoimpiin. Ennen paluumatkaa Pýrgosiin pistäydymme vielä Geroskípoun kylässä, jossa maistelemme Páfosin alueen herkkuja, lokumeja. (A, L)

Makea-Commandaria-viini-ja-vahva-Zivania-Omodos-Kypros
Ómodos, Plátres ja Tróodos-vuoret

7. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle saaren sisäosiin Tróodos-vuorille. Ajamme ensin noin tunnissa perinteiseen ja viehättävään kyproslaiseen Ómodosin kylään. Kylän Timios Stavrosin Pyhän Ristin luostarin museon puinen viininpuristin on saaren vanhimpia. Kylän tärkeimpiä elinkeinoja on nykyisinkin viinintuotanto ja pääsemme maistelemaan sekä perinteistä makeaa Commandaria-viiniä että väkevää ja vahvaa Zivania.

Retkemme jatkuu saaren korkeimmalle huipulle, Olympus-vuorelle (1951 m), maisemia ihailemaan. Selkeällä säällä täältä voi nähdä aina Nikosiaan ja saaren pohjoisrannikolle asti. Syömme perinteisen meze-lounaan Plátresin kylässä. Myöhemmin iltapäivällä palaamme Pýrgosiin. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

lento
Pýrgos – Helsinki

8. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen vajaan tunnin bussikuljetus Larnakan lentokentälle. Lentomme (Air Baltic) Riikan kautta (Air Baltic) Helsinkiin lähtee klo 12.05 ja perille Helsinkiin saavumme klo 20.40. (A)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Aaseja tiellä Pohjois-Kyproksella

Pohjois-Kyproksen länsiosat

Pohjois-Kyproksen länsiosat

4. päivä, keskiviikko Halutessasi voit lähteä lisämaksulliselle retkelle tutustumaan Pohjois-Kyproksen länsiosien pikkukyliin ja nähtävyyksiin.

Ajamme ensin Troodos-vuorten juurelle noin tunnin Güzelyurtin pikkukaupunkiin. Kaupungin nimi tarkoittaa suomeksi ”kaunista paikkaa” ja sitä ympäröivä maaseutu pikkukylineen on todella kaunis. Alue on saaren hedelmällisintä maatalousaluetta, jossa kasvatetaan paljon vihanneksia, marjoja ja sitrushedelmiä. Alue tunnetaan hyvästä syystä Kyproksen ”hedelmäkorina”. Vierailemme kaupungin arkeologisessa ja luonnonhistoriallisessa museossa sekä 1700-luvulla rakennetussa Pyhän Mamasin kirkossa, joka on omistettu veronkiertäjien suojeluspyhimykselle. 

Lounaan jälkeen jatkamme keskiaikaiseen Lefkeen, joka oli aiemmin saaren kupariteollisuuden keskus ja sittemmin herkullisten taateleiden ja saksanpähkinöiden tärkeää viljelysaluetta. Lyhyen matkan päässä Lefkestä sijaitsee 1000-luvulla eKr. perustettu Solin muinainen satamakaupunki. Näemme mm. Solin arkeologisen alueen 300-luvulta peräisin olevat hienot lintu- ja eläinmosaiikit sekä kreikkalais-roomalaisen teatterin. Myöhemmin iltapäivällä palaamme Kyreniaan.

Lisäretken hinta on 80 €, sisältäen lounaan. Ryhmän minimikoko on 6 henkilöä. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varattaessa, kuitenkin viimeistään 3 kuukautta ennen lähtöä.

80 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kyproksen kiertomatka
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • useimpina päivinä puolihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut (toukokuussa 184 €, lokakuussa 226 €)
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kyproksen kiertomatka

Lisämaksu 1h huoneesta 5.5.2024 lähdöllä 390 €, 6.10.2024 lähdöllä 330 €.

Matkalle tarvitaan passi, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passisi kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Mikäli uusit passin ennen matkaa, toimita kopio myös uudesta viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Passikopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojatussa sähköpostissa osoitteeseen passi(at)olympia.fi. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. 

Nikosiassa vaihdamme rajanylityksen yhteydessä myös bussia. Matkatavaroita voi joutua tuolloin kantamaan itse jonkin matkaa.

Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 
Ryhmän minimikoko 14. Olympia varaa oikeuden perua lähdön, mikäli vähimmäisosallistujamäärä ei täyty.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €. Loppumaksu erääntyy 47 vrk (5.5.2024 lähdöllä) / 60 vrk (6.10.2024 lähdöllä) ennen lähtöä.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovellamme poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkaa, pidätetään toimistokulut 150 €
 • 90–66 vrk ennen matkaa, pidätetään 250 €
 • 65–46 vrk ennen matkaa, pidätetään 350 €
 • 45–33 vrk ennen matkaa, pidätetään 600 €
 • 32–23 vrk ennen matkaa, pidätetään 70 % matkan kokonaishinnasta
 • 22–16 vrk ennen matkaa, pidätetään 85 % matkan kokonaishinnasta
 • alle 16 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 2 590 €
 • 5.5.2024 - 12.5.2024
 • 6.10.2024 - 13.10.2024
  alk. 2 590€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.